Η ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΡΕΝΗΣΗΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία Δημήτρης Ζαφειριάδης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:
«Η προχειρότητα και η ανικανότητα της κυβέρνησης προκαλούν την κοινωνία και εκθέτουν διεθνώς τη χώρα. Δεν έχουν σχέδιο και προχωρούν αποσπασματικά σε εξαγγελίες που δεν υλοποιούνται από κανέναν.
Δύο μήνες τώρα συζητούν στο υπουργικό συμβούλιο το πλαίσιο και το εύρος της εργασιακής εφεδρείας χωρίς να έχουν βάλει καθαρά, αντικειμενικά, και αδιάβλητα κριτήρια αξιολόγησης.
Για παράδειγμα με ποιά κριτήρια αποφάσισε η κυβέρνηση και ο Υπουργός Οικονομικών ότι οι εφοριακοί και οι τελωνιακοί θα μείνουν στο απυρόβλητο και εκτός εργασιακής εφεδρείας; Θεωρεί μήπως ότι στους κλάδους αυτούς δεν υπάρχουν υπάλληλοι που θα έπρεπε να απομακρυνθούν από την υπηρεσία;
Αν ναι, θα του θυμίσουμε ότι η τελευταία έρευνα της Διεθνούς Διαφάνειας στην Ελλάδα, η οποία έγινε το 2010 επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ, κατέγραψε -με την πλέον επιεική μεθοδολογία (αυθόρμητες απαντήσεις σε έρευνα κοινής γνώμης)- 37.000 χιλιάδες περιστατικά διαφθοράς στις εφορίες μέσου ύψους 2.341 Ευρώ, ανά περιστατικό.
Υπολογίστηκε δηλαδή ένα ελάχιστο ποσό διαφθοράς της τάξεως των 100 εκ. Ευρώ, το οποίο είναι στην πραγματικότητα πολλές τάξεις μεγέθους μεγαλύτερο, μια που οι πραγματικά μεγάλες υποθέσεις αποκρύπτονται εξ ολοκλήρου με αυτή τη μεθοδολογία.
Η απόφαση της κυβέρνησης να εξαιρέσει ειδικά τους εφοριακούς από την εργασιακή εφεδρεία, την ώρα που διακηρύσσει μάλιστα ότι σκοπεύει να πολεμήσει τη φοροδιαφυγή, δείχνει ότι έχει πλήρως και απολύτως συμβιβαστεί με το σύστημα αυτό της οργανωμένης διαφθοράς».