ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΡΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΤΟ ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ ΠΙΝΑΚΑ ΤΟΥ ΡΟΥΜΠΕΝΣ


Αυτή είναι η 40χρονη παρουσιάστρια, στην κατοχή της οποίας βρέθηκε ο πανάκριβος κλεμμένος πίνακας του Παουλ Ρούμπενς, αξίας άνω των 15 εκατ. ευρώ, που προσπάθησε να πουλήσει, σε συνάντηση που είχε στη σουΐτα ξενοδοχείου, στη Γλυφάδα. Δείτε την φωτογραφία της παρουσιάστριας, διαβάστε το όνομά της και δείτε και μία αποκλειστική φωτογραφία του planet-greece, έτσι όπως βρήκαν τον πίνακα οι αστυνομικοί...

Πρόκειται για την 40χρονη παρουσιάστρια του ΤΗΛΕΦΩΣ, Τόνια Μαυρομάτη.

Είναι η κυρία που βλέπετε στην φωτογραφία, που εξασφάλισε το planet-greece.


«Το κυνήγι του καλυδώνιου κάπρου» του Φλαμανδού ζωγραφου Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς, ο οποίος είχε κλαπεί το 2001 από το μουσείο της Γάνδης και έλαβε τέλος χθες το μεσημέρι σε ξενοδοχείο στη Γλυφάδα.

Ως συνεργός της έχει συλληφθεί και ένας 65χρονος παλαιοπώλης από την Πλάκα ο οποίος φέρεται να συνεργάσθηκε μαζί της για την πώληση του πίνακα, που θεωρείται ανεκτίμητης αξίας, σε Ελληνες και αλλοδαπούς επιχειρηματίες!

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι Ελληνες αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Αρχαιοκαπηλίας ο πίνακας εκλάπη κατά τη διάρκεια μεταφοράς του στο μουσείο, κι από τότε οι έρευνες της Ιντερπολ για τον εντοπισμό του απέβησαν άκαρπες. Πριν μερικές εβδομάδες οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ είχαν πληροφορίες από τον ιδιωτικό αστυνομικό Γιώργο Τσούκαλη ότι ο συγκεκριμένος πίνακας βρίσκεται στην χώρα μας και επιχειρείται να πουληθεί από δύο ιδιώτες έναντι 6 εκατομμυρίων ευρώ.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εντόπισαν τον 65χρονο παλαιοπώλη και τη 40χρονη παρουσιάστρια, η οποία διαμένει σε διαμέρισμα πάνω από το παλαιοπωλείο του συνεργού της, εμφανίστηκαν σαν υποψήφιοι αγοραστές και αφού προχώρησαν οι διαπραγματεύσεις και έγινε η αγοραπωλησία τούς συνέλαβαν.

Η Τόνια Μαυρομάτη υποστήριξε ότι «δεν έχει καμία σχέση με την κλοπή του πίνακα τον οποίο της έδωσε για δώρο ένας Ιταλός φίλος της στην διάρκεια διακοπών της, το 2003, στη Ρόδο».
Επίσης, ανέφερε η τηλεπαρουσιάστρια ότι «δεν γνώριζε την αξία του πίνακα και ότι προσπάθησε να τον πουλήσει τους τελευταίους μήνες επειδή είχε οικονομικά προβλήματα».

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ελέγχουν τους ισχυρισμούς της και όπως ανέφεραν «πρόκειται για μία ιδιαίτερα σοβαρή υπόθεση με μεγάλες προκετάσεις».