ΡΙΨΗ ΧΗΜΙΚΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΔΕΘΜε τους Αγανακτισμένους να έχουν ήδη αρχίσει να δίνουν το «παρών» στα τρία σημεία προσυγκέντρωσης που έχουν καθορίσει (Λευκός Πύργος, Βασ. Γεωργίου και έξω από το κτήριο του πρώην 424 Στρατιωτικού Νοσοκομείου) ανοίγει ο κύκλος των κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας που έχουν εξαγγελθεί για σήμερα, στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 76ης Διεθνούς Έκθεσης.


Εκατοντάδες φοιτητές συγκεντρώθηκαν έξω από την πολυτεχνική σχολή και πλέον κινούνται προς το Βελλίδειο.

Ήδη, άρχισε η προσέλευση των μελών της ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΑΜΕ στα σημεία συγκέντρωσης.

Σε 45 προληπτικές προσαγωγές προέβησαν οι αστυνομικές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας, ενόψει των διαδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί για σήμερα, στο πλαίσιο της 76ης Διεθνούς Έκθεσης. Επίσης έχει γίνει μία σύλληψη, με την κατηγορία της κατοχής βεγγαλικών.

Λίγο μετά τις 18:00 το απόγευμα οι αυτοκινητιστές και οπαδοί του Ηρακλή εκσφενδόνισαν διάφορα αντικείμενα προς τη μεριά των  αστυνομικών, έξω από την κεντρική πύλη της ΔΕΘ, με τους διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα κατά του Γιάννη Ραγκούση.

Προς την αρχή της οδού Αγγελάκη απωθούνται από την αστυνομία οι διαδηλωτές, οι οποίοι νωρίτερα επεχείρησαν να απομακρύνουν τα προστατευτικά κιγκλιδώματα.


Ήδη, έχει στηθεί στην οδό Μ. Ανδρόνικου- από το ύψος της πλατείας της ΧΑΝΘ- και στην οδό Γ’ Σεπτεμβρίου (στη διασταύρωση με τη Μ. Αλεξάνδρου) ο μεταλλικός φράχτης που ήρθε από την Αθήνα, για να ενισχύσει στο μέγιστο τα μέτρα ασφαλείας.

Ο φράχτης, που το καλοκαίρι είχε χρησιμοποιηθεί στο Σύνταγμα, μαζί με τον Αίαντα, την αντλία ρίψης νερού που αποκτήθηκε τα τελευταία χρόνια από την Αστυνομία, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί σε περιπτώσεις γενικευμένων επεισοδίων, είναι οι δύο «καινοτομίες» στον σχεδιασμό των αστυνομικών δυνάμεων στη φετινή Δ.Ε.Θ..

Εκτός του μεταλλικού φράχτη και του Αίαντα, κλούβες και κιγκλιδώματα έχουν στηθεί περιμετρικά του συνεδριακού κέντρου «Ι.Βελλίδης», το οποίο έκαναν «φύλλο και φτερό» νωρίτερα οι αστυνομικοί, όπως και τους γύρω χώρους. Όποιος θέλει να προσεγγίσει το Βελλίδειο θα πρέπει, εκτός της πρόσκλησης, να φέρει μαζί του και την αστυνομική του ταυτότητα.