ΤΣΙΓΚΡΗΣ: ΑΠΟΡΩ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ


Ο υπ. βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής επισκέφθηκε πρόσφατα τη Δυτική Αχαΐα και συγκεκριμένα στην περιοχή του Λάππα και των χωριών της ευρύτερης περιοχής.
Με την ευκαιρία της επίσκεψής του αυτής, αντάλλαξε απόψεις με περισσότερα από πενήντα (50) στελέχη της ΝΔ, εκλεγμένους αυτοδιοικητικούς, επαγγελματίες, αγρότες και εκπροσώπους φορέων της περιοχής, σε συνάντηση που είχε μαζί τους στου Λάππα.
Συγκεκριμένα, το παρόν στη συγκεκριμένη συνάντηση έδωσαν στελέχη από του Λάππα και τα γύρω χωρία (Απιδεώνα, Ριόλο, Κρίνο, Φράγκα, Ματαράγκα, Πέτα, Κεφαλαίϊκα, Καγκάδι, Βελιτσές, Αγ. Νικόλαο, Μιχόϊ, Μετόχι και Άραξο).
Οι παριστάμενοι στη συνάντηση έθεσαν στον υπ. βουλευτή της ΝΔ Άγγελο Τσιγκρή τα ακόλουθα ζητήματα:
1.     Το ζωτικής σημασίας πρόβλημα που αφορά στην ύδρευση και στην άρδευση της ευρύτερης περιοχής, λόγω των απαράδεκτων καθυστερήσεων στο έργο της εκτροπής του Πηνειού. Να σημειωθεί ότι το έργο είναι πρώτης προτεραιότητας για την ευρύτερη περιοχή, αφού έχει χαλάσει ο υδροφόρος ορίζοντας λόγω της ανάμιξής του με το νερό της θάλασσας. Το γεγονός αυξάνει δυσβάσταχτα το κόστος της αγροτικής παραγωγής και οι κάτοικοι στερούνται πόσιμου νερού.
2.     Την παντελή έλλειψη κτιριακής υποδομής στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αφού τόσο το δημοτικό σχολείο του Λάππα όσο και το γυμνάσιο στεγάζονται σε κοντέινερ, λόγω των ζημιών που προκλήθηκαν από τον πρόσφατο σεισμό. Συγκεκριμένα, οι 120 μαθητές του δημοτικού σχολείου παρακολουθούν τα μαθήματά τους σε αίθουσα 30 τετραγωνικών μέτρων.
3.     Την παντελή έλλειψη ενημέρωσης των αγροτών και τωνκτηνοτρόφων της ευρύτερης περιοχής. Συγκεκριμένα, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι έθεσαν το θέμα της διοργάνωσης ενημερωτικών συναντήσεων από κλιμάκια γεωπόνων της αρμόδιας Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης του Νομού μας, προκειμένου να ενημερώνονται από γεωπόνους -σε τακτά χρονικά διαστήματα- για τις τρέχουσες εξελίξεις στα αγροτικά ζητήματα, για τις οποίες δεν έχουν ούτε στοιχειώδη ενημέρωση.
4.     Τη λειτουργία του αεροδρομίου του Αράξου ως πολιτικού αεροδρομίου της Δυτικής Ελλάδας. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της περιοχής, σήμερα το αεροδρόμιο του Αράξου υποδέχεται περίπου τρεις (3) πτήσεις την εβδομάδα ενώ υπάρχει η σύγχρονη υποδομή που μπορεί να υποστηρίξει και περισσότερες πτήσεις. Να σημειωθεί ότι το αεροδρόμιο της Ανδραβίδας δεν διαθέτει την ανάλογη υποδομή και το κόστος λειτουργίας του ως πολιτικό αεροδρόμιο καθίσταται απαγορευτικό.
5.     Το κακό οδικό δίκτυο στην Πατρών – Πύργου λόγω της εγκατάλειψης του έργου της Ολύμπιας Οδού. Οι κάτοικοι της περιοχής ζήτησαν -τουλάχιστον- τη διαγράμμιση του δρόμου που δεν υπάρχει εδώ και καιρό, προκειμένου να διευκολυνθεί λίγο η επικίνδυνη οδήγηση σε ένα δρόμο που δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ούτε επαρχιακός.
Ο Άγγελος Τσιγκρής, αφού άκουσε προσεκτικά το σύνολο των εκπροσώπων της περιοχής και κατέγραψε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τους είπε:  «…Απορώ πραγματικά με την υπομονή σας… Δεν θα ησυχάσω αν δεν λυθούν τα θέματα της ύδρευσης και της άρδευσης της περιοχής, της λειτουργίας του αεροδρομίου του Αράξου, της επισκευής των σχολικών κτιρίων και της ολοκλήρωσης της Ολύμπιας Οδού… Με τη δύναμη της εμπιστοσύνης σας, θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Αχαΐα και οι πολίτες της…».