Δ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: "ΜΕΝΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ...ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΠΟΤΕ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΠΑ.ΣΟ.Κ"


"Ισοπεδωτική, πρόχειρη και εμπαθής" χαρακτηρίζει την κυβερνητική πολιτική για τον κλάδο των Φαρμακοποιών, ο Πολιτευτής Αχαΐας της ΝΔ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, με αφορμή τα όσα ανακοίνωσε ο αρμόδιος Υπουργός Α.Λοβέρδος , με στυλ "επιβλητικό και αφοριστικό", μέσω των οποίων, εμφανίζονται οι λειτουργοί της υγείας, ως πλουτίσαντες από την πώληση των φαρμακοσκευασμάτων και ως σαν να  μην  εξυπηρετούν τους ασθενείς με το ισχύον ωράριο λειτουργίας, καθημερινά.
Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος, αφού υπενθυμίζει ότι δεν επήλθε καμιά συνεννόηση μεταξύ κυβέρνησης και φαρμακοποιών, λανθασμένα το επάγγελμα θεωρείται κλειστό, αφού μόνο αυτήν την περίοδο οι αρμόδιες υπηρεσίες εξετάζουν πανελλαδικά την αδειοδότηση άνω των 800 νέων Φαρμακείων, ενώ μέχρι πρότινος το Κράτος δεν μπορούσε - επί χρόνια -  να εφαρμόσει τα νόμιμα για τις μεταστεγάσεις Φαρμακείων σε "Καποδιστριακούς" δήμους, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα σε μεγάλες πόλεις, όπως για παράδειγμα η Πάτρα. 
Επιπλέον, σημειώνει πως οι περισσότεροι Φαρμακοποιοί και στην Αχαία αντιμετωπίζουν σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα, σε σημείο που να μην μπορούν ν' αντεπεξέλθουν στα ανοίγματά τους προς Φαρμακευτικές Εταιρείες (Φαρμακαποθήκες), ακόμα και για το ύψος του ενοικίου που καλούνται να πληρώσουν! Παραπέμπει μάλιστα στην μακρά λίστα Αντιπροσωπειών Φαρμακευτικών Εταιρειών που απέλυσαν "Ιατρικούς Επισκέπτες" ,αλλά και των λουκέτων Φαρμακαποθηκών.
"Το Κράτος χρωστά εκατομμύρια ευρώ στους Φαρμακοποιούς μέσω των Ασφαλιστικών Ταμείων, κάτι που ευτυχώς η ευθιξία τους δεν τους οδηγεί στο να "πληρώνουν τη νύφη" οι ασθενείς. Αντί λοιπόν η κυβέρνηση να αξιολογήσει διαφορετικά έναν κλάδο που "βάζει πλάτες" στην κακή  δημοσιονομική κατάσταση, έρχεται να τον τιμωρήσει και να "βγει κι από πάνω", προκαλώντας βάναυσα με την διαδικασία του "αποφασίζουμε και διατάζουμε", οδηγώντας τον σε αδιέξοδα, με περαιτέρω ημερολογιακή λειτουργία των φαρμακείων και πιέσεις που θα οδηγήσουν σε πολλαπλά προβλήματα".
Τέλος ο Αχαιός πολιτικός αναφέρεται σε πολύ μειωμένα κέρδη των Φαρμακοποιών που δεν ξεπερνούν  το 9% επί των φαρμάκων, ακόμα και μετά τις μειώσεις σε τιμές σκευασμάτων, που ναι μεν καλώς έγιναν, αλλά δεν συνυπολογίζονται στα λειτουργικά και οικονομικά των φαρμακείων.
Σε δήλωσή του ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, μεταξύ άλλων, καταλήγει:
"Η Κυβέρνηση, μετά τους αυτοκινητιστές και τους δικηγόρους, βάλθηκε να εξαντλήσει το περίεργο σχέδιό της, εξουθενώνοντας και τους Φαρμακοποιούς.Έβαλε απέναντί της τα Κλειστά Επαγγέλματα που ανέθρεψε ασύστολα ως κυβέρνηση από το '81 και μετά και σαν μην κυβέρνησαν ποτέ οι κύριοι του ΠΑ.ΣΟ.Κ , τώρα εμφανίζονται αλλαγμένοι και αποφασισμένοι να διορθώσουν τάχα  τα εγκλήματά τους; Αφού με την πολιτική τους βούλιαξαν την αγορά, τώρα αποτελειώνουν όσα περισσότερα μπορούν. Αντί να πληρώσουν τα χρωστούμενα και να συνεργαστούν  με τα συνδικαλιστικά όργανά τους, "κάνου του κεφαλιού τους", άνευ μπούσουλα και ουσιαστικού σκοπού. Η κυβέρνηση που "αρρώστησε" τους Έλληνες, με την ανεργία, τα λουκέτα και τα τραγικά αδιέξοδα, βάλθηκε στο να μας πεθάνει κιόλας, αφανίζοντας ακόμα και τους Φαρμακοποιούς"!