ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΤΖΟΥΡΑΜΑΝΗ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Γ ΔΗΜΑΡΑ


Την άρνηση του να ψηφίσει το ψήφισμα, που πρότεινε ο Δήμαρχος Πατρέων κ. Δημαράς, σχετικά με τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης, κατέθεσε με παρρησία λόγου στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ανδρέας Τζουραμάνης. Με έντονο ύφος έκανε λόγο για λαϊκισμό εκ μέρους του Δημάρχου λέγοντας χαρακτηριστικά ότι προς στιγμή νόμιζε πως ομιλεί εκπρόσωπος του Κ.Κ.Ε.

Συνεχίζοντας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι θα περίμενε πρωτίστως “δίκαιη αυτοκριτική από τη γενιά των γονέων μας, τη γενιά του Πολυτεχνείου που δια της ψήφου της στο βαθύ κατεστημένο των κομμάτων εξουσίας έφεραν τη χώρα σε αυτή την τραγική κατάσταση”. Επιπλέον ζήτησε να αναγνωρίσουν το λάθος τους και ακαριαία να παραιτηθούν από οποιοδήποτε θέση ευθύνης και εξουσίας κατέχουν παραδίδοντάς την σε νέα πρόσωπα και στη νέα γενιά με οποιοδήποτε κόστος.

Προέτρεψε μάλιστα τον κ. Δήμαρχο να ασχοληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο πρώτα με τα του οίκου του, που πάνε από το κακό στο χειρότερο, και έπειτα να ασχοληθεί με τα της κεντρικής εξουσίας.

Καταλήγοντας ο κ. Ανδρέας Τζουραμάνης πρότεινε ψήφισμα βασισμένο σε έξι συνιστώσες που κυρίως θα αναφέρει την τραγική οικονομική κατάσταση που βιώνει η Ελληνική οικογένεια, την επανεξέταση των άδικων μέτρων της κυβέρνησης και την παραμονή της χώρας μας στην Ευρώπη και στο ευρώ.

Τέλος ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του με το πλέον αισιόδοξο μήνυμα « Κύριοι ας κάνει ο καθένας το καθήκον του, ας κάνει τα σαφή διότι η Ελλάδα προ οριστε να ζήσει και θα ζήσει ».