ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ BLOOMBERG : ΤΟ 93% ΒΛΕΠΕΙ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Σύμφωνα με την τριμηνιαία παγκόσμια δημοσκόπηση του πρακτορείου σε 1.031 συνδρομητές του Bloomberg, το 75% προβλέπει ύφεση στην Ευρωζώνη κατά τη διάρκεια των επόμενων 12 μηνών, το 72% προβλέπει πως μια χώρα μέλος της ζώνης του ευρώ θα...
εγκαταλείψει μέσα στην προσεχή πενταετία το ευρώ, ενώ το 40% θεωρεί πως αυτό θα γίνει μέσα στο επόμενο έτος.
Το 53% των ερωτηθέντων εκτιμά πως η κρίση χρέους θα διαχυθεί στον τραπεζικό τομέα ο οποίος κατέχει τα κρατικά ομόλογα, ενώ περίπου το 35% εκτιμά πως η επιδείνωση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους θα εκτροχιάσει την παγκόσμια οικονομία τον επόμενο χρόνο.
Το 56% δηλώνει πως θα μειώσει την έκθεσή του στο ευρώ μέσα στους επόμενους έξι μήνες, ενώ το 88% δήλωσε ότι οι συνθήκες στην οικονομία της Ευρωζώνης επιδεινώνονται.
Δεδομένου ότι η Ελλάδα αγωνίζεται να επιβάλει τη λιτότητα που απαιτείται για την αξιοποίηση της διεθνούς βοήθειας το 93% των ερωτηθέντων δήλωσε πως τελικά η χώρα θα χρεοκοπήσει. Το 56% προβλέπει το ίδιο για την Πορτογαλία, ενώ το 58% θεωρεί πως η Ιρλανδία θα αποφύγει τη χρεοκοπία.
Το 64% δήλωσε πως η Ισπανία θα συνεχίσει να πληρώνει τους λογαριασμούς της και παρόμοιος αριθμός ερωτηθέντων δήλωσε ότι το ίδιο θα ισχύσει η Ιταλίας.
Για το πώς αξιολογούν τους ηγέτες της Ευρώπης με χρηματοοικονομικά κριτήρια το 59% αντιμετωπίζει αρνητικά την Γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ και το 70% ήταν επικριτικό για τον Γάλλο πρόεδρο, Νικολά Σαρκοζί.