ΤΣΙΠΡΑΣ: «ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ» ΣΤΟ ΥΠΕΞ ΓΙΑ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ


«Προθεσμία» μέχρι την προσεχή Τετάρτη, προκειμένου να δώσει στοιχεία για τα «μυστικά κονδύλια» έθεσε στο υπουργείο Εξωτερικών ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα «απόπειρα συγκάλυψης». Σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό...
σταθμό, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι τόσο ο υπουργός Εξωτερικών Στ. Λαμπρινίδης, όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης δεν έδωσαν απαντήσεις σε δύο ερωτήσεις που είχε ο ίδιος καταθέσει στη βουλή. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΝ, ο κ. Λαμπρινίδης απάντησε σε κάτι το οποίο «ποτέ δεν ρωτήσαμε. Εμείς, πρόσθεσε, ζητήσαμε να μάθουμε το ύψος των δαπανών, αν υπήρξαν αυξήσεις σε σχέση με τις προϋπολογισθείσες δαπάνες. Πότε έγιναν, αν μεταφέρθηκαν δαπάνες από άλλους κωδικούς, την προέλευση των αιτημάτων αύξησης των δαπανών και αν έχουν τηρηθεί οι προβλεπόμενες διαδικασίες».

Ο κ. Λαμπρινίδης, είπε ο κ. Τσίπρας, μας λέει άλλα πράγματα. «Μας απαντάει ότι είναι μυστικές οι δαπάνες. Μα το ξέρουμε ότι είναι μυστικές. Δεν τους ζητάμε να μας πουν πού τις πήγανε. Εμείς τους ζητάμε να μας πουν αν υπήρξε αύξηση ραγδαία, έξω από το όριο της λογικής στις δαπάνες, και μάλιστα μέσα στην κρίση, και σε αυτό δεν απαντάνε».

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ είπε ότι δίνει διορία ως την επόμενη Τετάρτη να δοθούν τα στοιχεία που έχει ζητήσει και πρόσθεσε ότι «αν δεν μας απαντήσουν, θα απαντήσουμε εμείς», αφήνοντας να εννοηθεί ότι διαθέτει στοιχεία σχετικά με τα μυστικά κονδύλια.