Α ΤΣΙΓΚΡΗΣ: ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΟΥ ΟΧΙ


Ο υπ. βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής -με αφορμή την απόφαση της 27ης Οκτωβρίου- έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Τα στοιχεία για την πορεία της οικονομίας αποκτούν, πλέον, εφιαλτική διάσταση: Οκτώ στις δέκα επιχειρήσεις καταγράφουν πτώση του τζίρου τους. Τέσσερις στις δέκα έχουν πρόβλημα στην καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζομένων τους. 225.000 επιχειρήσεις θεωρούν πολύ πιθανό να προχωρήσουν σε κλείσιμο το επόμενο διάστημα. Άλλες 200.000 θέσειςεργασίας υπολογίζεται ότι θα χαθούν μέχρι το τέλος του έτους.
Η κυβέρνηση πρέπει να αναλογιστεί ότι τέσσερις φορές ως τώρα πανηγύρισε που μας… “έσωσε”: Όταν υπέγραφε το Μνημόνιο, το Μάιο του 2010. Όταν αποφασιζόταν η επιμήκυνση αποπληρωμής του χρέους μας, τον περασμένο Μάρτιο. Όταν ψηφιζόταν το Μεσοπρόθεσμο, τον περασμένο Ιούλιο. Και όταν έκλεινε η Συμφωνία της 21ης Ιουλίου.
Στις 28 Οκτωβρίου 1940 οι Έλληνες αποδείξαμε σε όλο τον Κόσμο ότι μπορούμε να πετύχουμε τις μεγαλύτερες νίκες απέναντι σε πανίσχυρους εχθρούς.
Αποδείξαμε ότι μπορούμε να λέμε “ΟΧΙ” σε όσους επιβουλεύονται την εθνική μας κυριαρχία και ανεξαρτησία.
Αποδείξαμε ότι μπορούμε να παραμερίσουμε τις αντιπαλότητες και να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες.
Σήμερα, 71 χρόνια μετά την 28η Οκτωβρίου 1940, οι φήμες για τις εξελίξεις στην οικονομία της χώρας οργιάζουν. Η εθνική μας κυριαρχία παραχωρείται αμαχητί σε ξένους παράγοντες. Η κοινωνική κατάθλιψη γενικεύεται.
Αυτό που έχει σήμερα ανάγκη η χώρα μας, είναι μια πολιτική με στόχο την ανάπτυξη, τη δυνατότητά της να σταθεί στα πόδια της μόνη, να απεμπλακεί μια ώρα αρχύτερα από το μνημόνιο, να ξαναδώσει την ελπίδα στους πολίτες…».