ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ


Αιτία εμφυλίου στην Πάτρα αν χρησιμοποιηθεί στρατός για τα σκουπίδια

Χρ.Ιατρού: «Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα της Πάτρας θα αντιδράσουμε με κάθε μέσρο και τρόπο",
Αποφασισμένοι να αντιδράσουν με δυναμικό τρόπο, σε ενδεχόμενη χρήση στρατιωτών για την αποκομιδή των απορριμμάτων της πόλης, είναι οι εργαζόμενοι της καθαριότητας του Δήμου Πατρέων και οι συνάδελφοί τους.
Σε δηλώσεις του στο patrastimes.gr ο πρόεδρος των εργαζομένων στην καθαριότητα κ. Χρήστος Ιατρού που έγιναν με αφορμή ότι 170 φαντάροι επιστρατεύονται στην Αθήνα και θα οδηγούν τα ιδιωτικά απορριμματοφόρα o κ. Ιατρού ανέφερε:
«Ως εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Δήμου Πατρέων σε περίπτωση ενεργοποίησης του στρατού για την περισυλλογή των σκουπιδιών θα αντιδράσουμε δυναμικά, όπως ακριβώς και οι συνάδελφοί μας στο Δήμο Αθηναίων και τις υπόλοιπες πόλεις. Ζούμε ημέρες χούντας. Θα αποτρέψουμε οποιαδήποτε τέτοια κίνηση και δεν πρέπει ούτε η κοινωνία να το επιτρέψει. Τώρα πλέον δεν περιφρουρούμε την απεργία μας, περιφρουρούμε την αξιοπρέπειά μας».
 Οι πρώτοι στρατιώτες πιάνουν «δουλειά» στην Αθήνα
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβερνητική απόφαση που επιχειρεί να στείλει μήνυμα αποφασιστικότητας προς πάσα κατεύθυνση θα υλοποιηθεί άμεσα, καθώς 170 επαγγελματίες οπλίτες με την ιδιότητα του οδηγού θα αναλάβουν να οδηγούν τα ιδιωτικά οχήματα αποκομιδής.

Η απόφαση ελήφθη ύστερα από σχετική πρόταση του Δήμου Αθηναίων και του υφυπουργού Εσωτερικών Πάρη Κουκουλόπουλου, ο οποίος είχε επικοινωνία με τον υπουργό Αμυνας κ. Πάνο Μπεγλίτη. Κι αυτό, γιατί μετά την απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ να σταματήσει την αποκομιδή και σε ευαίσθητους χώρους (λαϊκές, νοσοκομεία, σχολεία), μόνο με τους ιδιώτες ο όγκος των σκουπιδιών υπολογίζεται ότι θα αυξανόταν τις επόμενες ημέρες αντί να μειωνόταν.

Σε δηλώσεις του στην aftodioikisi.gr, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Σπηλιόπουλος τόνισε πως «η απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ελήφθη έπειτα από σχετικό αίτημα του υπουργείου Εσωτερικών. Εκτός από το βασικό στόχο για την υπεράσπιση της πατρίδας, ο στρατός έχει και κοινωνικό ρόλο».
 «Στο πλαίσιο αυτού του κοινωνικού ρόλου σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για τους πολίτες της Αθήνας, θα βοηθήσει να ξεπεραστεί αυτό το τεράστιο πρόβλημα», κατέληξε ο υφυπουργός Άμυνας.