ΜΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΟΝ Κ ΣΑΜΑΡΑ;


«Αυτά τα μέτρα που παίρνονται στην Ελλάδα όχι μόνο δεν σηκώνεις τον ασθενή στα πόδια του αλλά τον ρίχνεις στο φορείο.Εγώ τί παραπάνω να πω; Αυτό δε φωνάζω 2 χρόνια τώρα; Φαίνεται ότι έξω έχουν αρχίσει και καταλαβαίνουν. Μέσα τί θα γίνει, εδώ στην Ελλάδα, που δεν καταλαβαίνει κανείς τίποτα. Φτάσαμε στο σημείο ο κόσμος να μην ξέρει τί του ξημερώνει αύριο.Και δυστυχώς αυτή η κυβέρνηση δείχνει να μην καταλαβαίνει τί τραβάει ο κόσμος.
Χρησιμοποιώντας ξανά ιατρικές μεταφορές, όπως «ασθενή και κρεβάτι» - αλήθεια, σε αυτόν τον πολιτικό λόγο έχει κολλήσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης;- ο κ. Σαμαράς δηλώνει ότι έξω έχουν καταλάβει το πρόβλημα και μέσα «εδώ στην Ελλάδα» είναι που δεν καταλαβαίνει κανείς τίποτα.
Αρχικά, ο κ. Σαμαράς έχει δίκιο. Ότι έξω καταλαβαίνουν πολύ καλά ότι Ν. Δ παίζει το παιχνίδι του λαικισμού και έχει ως στόχο την εξουσία χωρίς να υπολογίζει το εθνικό συμφέρον. Οι έξω έχουν κατηγορήσει το κόμμα της Συγγρού πολλές φορές για αυτή τη στάση.
Τώρα, όσον αφορά τους πολίτες της Ελλάδας, πάλι ο κ. Σαμαράς έχει δίκιο. Δεν καταλαβαίνουν πώς γίνεται η αξιωματική αντιπολίτευση, άλλα να λέει έξω και άλλα μέσα για εσωτερική κατανάλωση, πώς γίνεται ο ίδιος ο λαός να ζητάει συναίνεση και να αρνείται η αξιωματική αντιπόλιτευση.
Υπάρχουν και άλλα που δεν καταλαβαίνουν οι πολίτες. Όπως ότι το ίδιο του το κόμμα που χρησιμοποιεί «double speak» για να συντηρηθεί και να διατηρηθεί πάνω σε δημοσκοπήσεις και προεκλογικά νούμερα.
Ο κ. Σαμαράς δεν δείχνει να καταλαβαίνει - ξανά - ότι η κρίση είναι παγκόσμια, η Ελλάδα είναι στοχευμένη και κανείς μας δεν ξέρει τι του ξημερώνει αύριο. Και ο δρόμος για ένα βέβαιο άυριο δεν περνά από λαικισμούς και ανορθόδοξους συναισθηματικούς αφορισμούς, αλλά από πράξεις ευθύνης.
Σε ένα ίσως σημείο έχει άδικο ο κ. Σαμαράς. Ότι ο κόσμος καταλαβαίνει πώς η λύση δεν έρχεται απόπολιτικό αρνητισμό, αλλά από θετικές κοινωνικές και πολιτικές προτάσεις.


http://nonpaper.posterous.com/73387921