Ο ΒΑΝΤΑΡΑΚΗΣ ΚΡΟΥΕΙ ΤΟΝ ΚΩΔΩΝΑ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ

Με αφορμή τη δήλωση του βοηθού Δημάρχου Χαράλαμπου Καρκούλια για την καθαριότητα της Μεσσάτιδας, ο πρώην αντιδήμαρχος Πατρέων Απόστολος Βανταράκης εξέδωσε ανακοίνωση
Με αφορμή τη δήλωση του βοηθού Δημάρχου Χαράλαμπου Καρκούλια για την καθαριότητα της Μεσσάτιδας, ο πρώην αντιδήμαρχος Πατρέων Απόστολος Βανταράκης εξέδωσε ανακοίνωση τονίζοντας την έκπληξή του για τα λεγόμενα  και συγχρόνως επισημαίνοντας στη δημοτική Αρχή ότι από υγειονομικής πλευράς, έχουν ξεπεραστεί τα όρια συναγερμού και αντοχής για τη Δημόσια Υγεία.
Η ανακοίνωση του Απόστολου Βανταράκη έχει ως εξής:
"Σε συνέχεια της δήλωσης του βοηθού Δημάρχου για την καθαριότητα της Μεσσάτιδας, ξαφνιάζομαι ιδιαίτερα για τη σπουδή με την οποία βγήκε η δήλωση. Μάλλον ο βοηθός Δημάρχου είτε έχει ξεχάσει σε ποια πόλη είναι Δημοτικός Σύμβουλος ή απλά εξυπηρετεί για επικοινωνιακούς λόγους τον συντοπίτη του Αντιδήμαρχο καθαριότητας κ. Γεωργακόπουλο (κάτι που δεν θα ήθελα να το πιστεύω).
Αλλιώς δεν εξηγείται ο άκαιρος χρόνος της ανακοίνωσής του, όταν η Πάτρα αν και έχουν εκπνεύσει οι 10 ημέρες που υποσχέθηκε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας ότι θα χρειαστούν να καθαρίσει η πόλη, τα σκουπίδια συνεχίζουν να καταμετρώνται όχι σε αριθμό σακούλων αλλά σε ύψος και πλάτος σε μέτρα. (συνημμένη φωτογραφία από το Αρκτικό Διαμέρισμα). Παρόμοιες καταστάσεις με αυτές τις φωτογραφίας βιώνουν οι πολίτες όλων των διαμερισμάτων της Πάτρας, ίσως εκτός της Μεσσάτιδας μιας και είναι τυχεροί γιατί από εκεί προέρχεται ο κος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας.
Λυπάμαι πραγματικά που η Δημοτική Αρχή αντί να οργανώνει την αποκομιδή των σκουπιδιών σε συνεργασία με τους εργαζόμενους (που είναι μάλλον οι τελευταίοι που φταίνε για την κατάντια της πόλης), επιδίδεται σε επικοινωνιακά τεχνάσματα και ανακοινώσεις τέτοιου τύπου.
Τέλος θα ήθελα να επισημάνω ότι από υγειονομικής πλευράς, έχουν ξεπεραστεί τα όρια συναγερμού και αντοχής για τη Δημόσια Υγεία και εγκυμονούνται σημαντικοί κίνδυνοι μολύνσεων (λόγω ύπαρξης πολλών φορέων παθογόνων μικροοργανισμών) όσο παραμένουν αυτοί οι τόνοι σκουπιδιών στην πόλη.
Απόστολος Βανταράκης
Δημ. Σύμβουλος Δημ. Πατρέων
Επικ. Καθηγητής Υγιεινής"