ΘΥΜΑ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΚΑΙ Η "ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ"


Θύμα στο βωμό των ανεξέλεγκτων περικοπών έμελλε να πέσει και η ραδιοφωνική «Φωνή της Ελλάδας» στο εξωτερικό. Αρχής γενομένης από τις 3 Οκτωβρίου, το εν λόγω πρόγραμμα της Δημόσιας Ραδιοφωνίας το οποίο απευθύνεται στον απόδημο ελληνισμό και...
ακούγεται εδώ και επτά δεκαετίες σε ολόκληρο τον κόσμο, έπαψε να εκπέμπει στα βραχέα κύματα από τις 6 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα κάθε μέρα.

Υπεύθυνες για την εν λόγω δωδεκάωρη διακοπή προγράμματος θεωρούνται η έλλειψη εξειδικευμένου τεχνικού προσωπικού καθώς και η έλλειψη πόρων. Συνεπώς έναν από τα ιστορικότερα (ξεκίνησε να εκπέμπει το 1940) προγράμματα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας έχει φτάσει πλέον στο σημείο να αποδυναμώνεται και να χάνει τη φωνή του εκτός των ελληνικών συνόρων.

Να σημειωθεί ότι η «Φωνή της Ελλάδας» απευθύνεται σε περίπου 7 εκατ. Έλληνες παγκοσμίως, μεταδίδοντας τις εξελίξεις από την πατρίδα, με το μεγαλύτερο βάρος να δίνεται στα εθνικά θέματα, αλλά και από την ομογένεια με την οποία άλλωστε διατηρεί στενούς δεσμούς (επικοινωνιακούς και πολιτιστικούς).

Επιπλέον, μέσω δορυφόρου και διαδικτύου μπορεί να απευθύνεται και στις νεότερες ηλικίες ενώ συνολικά η «Φωνή της Ελλάδας» εκπέμπει σε 12 γλώσσες.