ΗΠΑ: ΥΠΟΨΙΕΣ ΓΙΑ "ΔΙΑΡΡΟΕΣ" ΣΕ ΟΙΚΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ


Τη διαρροή των αποφάσεων, όσον αφορά στη βαθμολόγηση των οργανισμών ή νομικών οντοτήτων που εξετάζει, φαίνεται να "επιτρέπουν" οι εσωτερικές διαδικασίες σε έναν από τους τρεις μεγάλους οίκους αξιολόγησης των ΗΠΑ, όπως υποστηρίζεται σε έκθεση της Αμερικανικής Επιτροπής...
Κεφαλαιαγοράς (SEC).
"Σε έναν από τους μεγάλους οίκους αξιολόγησης οι διαδικασίες που σχετίζονται με τη μετάδοση μιας επικείμενης αξιολόγησης φαίνεται ότι σε ορισμένες περιπτώσεις επιτρέπουν μια περιορισμένη γνωστοποίησή της προτού η εν λόγω απόφαση ανακοινωθεί στο κοινό", σημειώνεται στην έκθεση.
Το έγγραφο, έκτασης 20 σελίδων, είναι η τελευταία έκθεση των υπηρεσιών της SEC για τους τρεις μεγάλους οίκους αξιολόγησης (Fitch, Moody's και Standard & Poor's) και τους επτά μικρότερους των ΗΠΑ.
Με το νόμο για τη μεταρρύθμιση του χρηματοπιστωτικού συστήματος των ΗΠΑ, που εγκρίθηκε τον Ιούλιο του 2010, έγινε υποχρεωτική η ετήσια αξιολόγηση των οίκων αυτών. Η φετινή έκθεση κατά συνέπεια αφορά τη διετία 2009-10, αλλά στα συμπεράσματά της δεν κατονομάζεται κανένας συγκεκριμένος οίκος αξιολόγησης.