Δ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΝΔ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ


ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ Γ.ΚΑΣΑΠΙΔΗ
Επισκέψεις σε Αγροτικούς Συνεταιρισμούς,αγροτικές και κτηνοτροφικές μονάδες καθώς και σε φορείς του νομού πραγματοποίησε ο Α' Επιλαχών Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, συνοδεύοντας τον Τομεάρχη Αγροτικών Θεμάτων της ΝΔ - Βουλευτή Κοζάνης Γιώργο Κασαπίδη, που περιόδευσε σε Καλάβρυτα, Αιγιάλεια, Πάτρα και Χαλανδρίτσα την Παρασκευή, στο πλαίσιο επαφών του Τομέα με παραγωγούς και επιχειρηματίες του Αγροτικού-Κτηνοτροφικού Κλάδου, κατόπιν εντολής του Προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά, που δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ενίσχυση της οικονομίας της χώρας και των εξαγωγών της, μέσω των αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων.
Αρχικά πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην "Ένωση Συνεταιρισμών Καλαβρύτων" και σε Αμπελώνα κι εν συνεχεία επίσκεψη και περιήγηση στην "Παναιγιάλεια Ένωση Συνεταιρισμών", όπου παρουσιάστηκε το πλάνο επεξεργασίας και πακετοποίησης της "Κορινθιακής Σταφίδας" καθώς και τα εξαγώγιμα μεγέθη της, για ν' ακολουθήσει ενημέρωση για τη διάθεση των λεμονιών στο Συσκευαστήριο "Μέγαρη" στην Ελίκη Διακοπτού, με έμφαση στην επίθεση που δέχεται το εγχώριο προϊόν από την Τουρκία και τις χαμηλές τιμές εισαγωγής λεμονιών στη χώρα μας. Βαρύτητα δόθηκε και στην Οινοποιία με επίσκεψη στο Εργοστάσιο της "CAVINO" στον Μεγανίτη Αιγίου.
Ακολούθως στα Γραφεία της ΔΗΜ. Τ.Ο Αιγίου της ΝΔ  δόθηκε συνέντευξη στα Μ.Μ.Ε της Αιγιάλειας όπου και τονίστηκε "η έμφαση που δίνει στο πρόγραμμά της η ΝΔ για τον Αγροτικό Τομέα, με την επεξεργασία ποιοτικών αλλά και νέων καλλιεργειών σε κάθε περιοχή, αξιοποιώντας τοπικά χαρακτηριστικά και ιδιαίτερες δυνατότητες των παραγωγών, ώστε να υπάρξει πλούτος στη χώρα και ν' αντέξουν οι παραγωγοί μετά και το 2013, οπότε και σταματούν και οι περιβόητες επιδοτήσεις". Επιπλέον θίχτηκε και ο ρόλος του ΕΛΓΑ που έχει καταστεί από την κυβέρνηση δια νόμου ανενεργός και ανύπαρκτος μηχανισμός, με αποτέλεσμα να μην έχουν δοθεί αποζημιώσεις ακόμα και από το 2009, αλλά ούτε καν πορίσματα για ζημιές σε αγροτικές εκτάσεις τα δύο τελευταία χρόνια.
Το μεσημέρι οι κ.κ. Κασαπίδης και Τριανταφυλλόπουλος, μαζί με τον  Αναπληρωτή Τομεάρχη Αγροτοσυνεταιριστικών και Αγροτοσυνδικαλιστικών Θεμάτων της ΝΔ Ν. Μιχαλόπουλο επισκέφθηκαν διαδοχικά την "'Ένωση Συνεταιρισμών Πάτρας" και ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της, το "Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Αχαΐας" όπου αντάλλαξαν απόψεις για τις εξελίξεις στην οικονομία με τον Πρόεδρό και Αντιπρόεδρο του ΕΒΕ κ.κ. Κ. Αντζουλάτο και Ν.Καρακίτσο και το ημερήσιο πρόγραμμα στην Αχαία έκλεισε με επίσκεψη στους "Μύλους Κεπενού" της Βιομηχανικής Περιοχής Πατρών, στην Κτηνοτροφική Μονάδα "Λαλιώτη" στην Χαλανδρίτσα και στα Γραφεία της ΝΟ.Δ.Ε Αχαΐας ΝΔ όπου είχαν συνάντηση με δημοσιογράφους των Πατρών. 
Σε δηλώσεις του ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, τόνισε:
"Eίναι πραγματικά η πρώτη φορά που η ΝΔ με τόση επιμονή, διεξοδικότητα και ουσία επιχειρεί να προσδώσει την αξία που πρέπει στην εύφορη γη της χώρας και την κτηνοτροφία μας. Σε κατάσταση οικονομικής ύφεσης απαιτείται η πραγματική κι όχι εικονική και πρόχειρη ενεργοποίηση του Αγροτικού Τομέα ως πηγή πλούτου της χώρας. Διαθέτοντας το κλίμα, τις ανάλογες καλλιέργειες αλλά βελτιούμενες ως προς την ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων και προωθώντας δυναμικά και με οργάνωση την τυποποίηση και την πώληση , η Ελλάδα  μπορεί να πρωτοστατήσει πανευρωπαϊκά και να μειώσει κατά πολύ τα δισεκατομμύρια που σήμερα δαπανώνται  για την εισαγωγή προϊόντων από το εξωτερικό, που όμως μπορεί και παράγει η ίδια".
Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος συνεχάρη τον κ. Κασαπίδη  για το ενδιαφέρον που επέδειξε στο νομό Αχαΐας, τον οποίο πολύ σύντομα  θα επισκεφθεί και πάλι για επιπλέον επισκέψεις σε χώρους καλλιέργειας αλλά και παραγωγής".