ΕΠΙΚΡΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΦΕΔΡΕΙΑΣ

Κραδασμούς προκαλεί στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ το θέμα της εφεδρείας 30.000 δημοσίων υπαλλήλων, που εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο την Κυριακή. Ο Νίκος Σαλαγιάννης, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5, καταλόγισε ευθύνες σε υπουργούς και στον Θόδωρο...
Πάγκαλο, για τις καθυστερήσεις στις διαρθρωτικές αλλαγές, ενώ επισήμανε ότι ο πρωθυπουργός έκανε λάθος που δεν προχώρησε σε κυβέρνηση εθνική ανάγκης από την πρώτη στιγμή.

Ο Ν.Σαλαγιάννης δήλωσε, πάντως, ότι θα ψηφίσει τα νομοσχέδια, σημειώνοντας: «Δεν πρόκειται να ρίξω την κυβέρνηση που ψήφισε ο ελληνικός λαός σε μια τέτοια κρίσιμη φάση, να πάρω την τεράστια ευθύνη πάνω μου, να πάρω το ρίσκο η επόμενη γενιά να είναι κατεστραμμένη».

Ακόμη, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5, ο Μανώλης Μπετενιώτης εξέφρασε την άποψη ότι η εφεδρεία και οι απολύσεις στο δημόσιο έπρεπε να αρχίσουν από τις χιλιάδες υποθέσεις επίορκων υπαλλήλων.

Αίσθηση προκάλεσε, εξάλλου, ο Γιάννης Αμοιρίδης, προτείνοντας να εφαρμοστεί η εφεδρεία και στη Βουλή. Ζήτησε να μην πέσει το βάρος μόνο στους δημοσίους υπαλλήλους, αλλά και στους βουλευτές, σημειώνοντας: «Ας έχουμε Βουλή 200 αντί 300».