ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ


Θετικά ανταποκρίθηκε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο αίτημα του υπουργείου Εσωτερικών για συνδρομή στην αποκομιδή των απορριμμάτων. Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, για το σκοπό αυτό θα διατεθούν απορριμματοφόρα του στρατού και 170 οδηγοί. Υπογραμμίζεται...
πως δεν θα συμμετάσχουν στρατιώτες στη διαδικασία αποκομιδής. Είχε προηγηθεί δήλωση στο ΣΚΑΪ του δημάρχου Αθηναίων που υποστήριζε πως το μόνο που απομένει για την αποκομιδή είναι να συμμετάσχει ο στρατός.
Απηύθυνε επίσης νέα έκκληση προς τους εργαζόμενους να μαζέψουν τα απορρίμματα από ευπαθή σημεία της πόλης. Εν τω μεταξύ, επίθεση με μολότοφ από 50 άτομα δέχθηκε το πρωί οδηγός απορριμματοφόρου στη συμβολή των οδών Κίνης και Κασταμονής στη Νέα Ιωνία με αποτέλεσμα να τυλιχτεί στις φλόγες η καμπίνα του οχήματος.
Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη είναι η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων κατά της απεργίας της ΠΟΕ ΟΤΑ. «Ηρωϊκό» χαρακτήρισε τον αγώνα των εργαζόμενων στους ΟΤΑ εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Στρατούλης τονίζοντας πως με αποφασιστικότητα αποκρούουν τις αυταρχικές πρακτικές της κυβέρνησης και τις απειλές για απολύσεις.