Τι ζητούν οι πολιτικοί αρχηγοί από τον πρωθυπουργό;

«Τα πράγματα είναι αρκετά σοβαρά και έχουμε φτασει στο δίλημμα «ή θα προχωρήσουμε με Ευρώπη, με κηδεμόνες, ίσως και δουλεία, ή μόνοι μας με φτώχεια» σημείωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό στο γραφείο του δεύτερου στη Βουλή.

Και προσέθεσε: «Οι Ευρωπαίοι ζητούν όλο και περισσότερο εθνική κυριαρχία. Δεν ξέρω ποιος είναι διατεθειμένος να την δώσει. Τα παιδιά της Βοστόνης θα πρέπει να δείξουν υπευθυνότητα»

Σε ερώτηση αν ετέθη θέμα εκλογών, απάντησε αρνητικά, συμπληρώνοντας ότι οι εκλογές «θα έρθουν από τα πράγματα»

Σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε συζήτηση για «κόκκινες γραμμές» και για το πόσο και πού μπορεί να κάνει πίσω η χώρα σε ζητήματα εθνικής κυριαρχίας και διακυβέρνησης.

Έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ ζητά το ΚΚΕ

Την έξοδο της Ελλάδας από την ΕΕ και τη μονομερή διαγραφή του χρέους ζήτησε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, από τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στο γραφείο του δεύτερου στη Βουλή.

Η κυρία Παπαρήγα διευκρίνισε πως «έξοδος από το ευρώ σημαίνει και εθνικό νόμισμα».

Επίσης, η γγ του ΚΚΕ δήλωσε τα ακόλουθα: «Η μεγάλη επιτυχία της απεργίας, κυρίως στα εργοστάσια, είναι η καλύτερη απάντηση στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ. Εμείς είμαστε ξεκάθαρα αντίθετοι με την πολιτική του (του πρωθυπουργού). Το είπα στον κ. Παπανδρέου. Βαθιά, όχι σαν τα άλλα κόμματα, που τον αντιπαλεύονται με τους ίδιους κανόνες. Εμείς διαφωνούμε που στηρίζει με νύχια και με δόντια τον καπιταλισμό, ένα σύστημα που ό,τι έδωσε, έδωσε. Δεν υπάρχει φιλολαϊκή έξοδος από την κρίση, να πάρει ο λαός στα χέρια του την ανατροπή»