Δ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΛΟΥΚΕΤΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΑΤΑ ΤΗ ΡΗΜΑΞΑΤΕ


ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ Κ.Π.Ε ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Με τη φράση: "ότι με κόπο και αγώνες χτίστηκε επί χρόνια, η κυβέρνηση του μνημονίου το κατεδαφίζει με μια μονοκονδυλιά", ο Α' Επιλαχών Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, εκφράζει δημόσια την κάθετη αντίδρασή του για την επιπόλαιη και αβασάνιστη απόφαση της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, να συρρικνώσει καταστροφικά το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ακράτας, συγχωνεύοντας τις πραγματικές λειτουργίες του με αυτές του αντίστοιχου Κ.Π.Ε  στην Κλειτορία.
Ο Αχαιός Πολιτευτής και τέως Εντεταλμένος Σύμβουλος του Υπουργείου Παιδείας,αναφέρεται στην πορεία του Κ.Π.Ε Ακράτας, λέγοντας πως "το Υπουργείο Παιδείας αγνόησε το γεγονός πως το έχουν επισκεφθεί 1.030 σχολεία από όλη την Ελλάδα, τουτέστιν περί τους 30.000 μαθητές", καταγγέλλοντας την κυβέρνηση πως"εφαρμόζει μία ισοπεδωτική πολιτική με δήθεν οικονομικά και μόνο κριτήρια, αφού αφήνει σε λειτουργία μόνο τα μονοήμερα προγράμματα".
Επί  αυτού ο κ. Τριανταφυλλόπουλος τονίζει, πως "τα μονοήμερα προγράμματα βασίζονταν στα χαρακτηριστικά της περιοχής και την εύκολη πρόσβαση από Αθήνα κυρίως μέσω της Εθνικής Οδού και τώρα αυτά είναι δύσκολο να εκτελεστούν μέσω Κλειτορίας, αφού μόνο και μόνο το γεγονός ότι η απόσταση είναι των 80 χιλιομέτρων καθιστά απαγορευτική την πρόσβαση λόγω της επικινδυνότητας του δρόμου κυρίως τους χειμερινούς μήνες".
Επιπλέον ο επ. βουλευτής, κάνει λόγο για "μια τρύπα στο νερό" από πλευράς υπουργείου, αφού τα έξοδα του Κ.Π.Ε Ακράτας ήσαν περιορισμένα, με στέγη δωρεάν παραχωρημένη από τον δήμο, ενώ και οι πάγιοι λογαριασμοί (ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΔΕΥΑ) θα συνεχίσουν να υπάρχουν και τώρα με τη νέα μορφή λειτουργίας του Κέντρου, παρά την μετακίνηση του προσωπικού του στην Κλειτορία."Κατά συνέπεια θα μπορούσε το Κ.Π.Ε Ακράτας να συγχωνευτεί διοικητικά και οικονομικά μ' αυτό της Κλειτορίας και να συνεχίσει να υλοποιεί με το προσωπικό που διέθετε όλα τα προγράμματα εκπαίδευσης", σημειώνει ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος και καταλήγει:
"Δεν είναι λογικό και πάνω απ' όλα για την εκπαίδευση των παιδιών μας ορθό, ότι έγινε από το 1996 μέχρι σήμερα, να μην αξιολογείται και να μην επιβραβεύεται. Η ισοπέδωση έχει και όρια! Η Ακράτα βάλλεται τον τελευταίο χρόνο. Την "άδειασαν" οι σημερινοί κυβερνώντες, αρχής γενομένης από την προσάρτησή της στον ενιαίο Δήμο Αιγιάλειας κι όχι σε έναν νέο Δήμο Ανατολικής Αιγιάλειας, όπως θα έπρεπε. Εν συνεχεία έκλεισαν αναίτια το ΙΚΑ και την Εφορία. Φτάνει πια, όχι άλλα λουκέτα στην Ακράτα, την ρημάξατε! Ας σκεφθεί η κυβέρνηση, ότι στον κατήφορο που έχει πάρει, η παιδεία  των παιδιών μας, των επόμενων γενεών δηλαδή, δεν φταίνε απολύτως τίποτα"!