Όλα τακτοποιούνται…

Μία – μία οι εκκρεμότητες φαίνονται να μπαίνουν στις θέσεις τους και το παζλ που οδηγεί τις μετοχές της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στα χέρια του Σαουδάραβα πρίγκιπα να ολοκληρώνεται.

Τελευταίο σημαντικό βήμα ήταν η άφιξη του γνήσιου της υπογραφής του πρίγκιπα αλλά και οι δηλώσεις του υπουργού Πολιτισμού, Παύλου Γερουλάνου για την διαφοροποίηση του νομοθετικού πλαισίου για την απόκτηση των μετοχών από φυσικό πρόσωπο με ιθαγένεια εκτός ευρωπαϊκής ένωσης.

Μάλιστα, οι χθεσινές δηλώσεις του Παύλου Γερουλάνου ικανοποίησαν αρκετά την πλευρά του Σαουδάραβα. Μέχρι στιγμής το ζήτημα της απόκτησης των μετοχών επρόκειτο να «κολλήσει» στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Έστω κι αν κάποιοι δήλωναν σίγουροι ότι δεν θα υπήρχε πρόβλημα, τώρα με την εξέλιξη αυτή κάμφθηκε και η τελευταία πιθανότητα να υπάρξει πρόβλημα με… προέλευση από την Πολιτεία.

Μετά από τις δηλώσεις-προαναγγελία του κ.Γερουλάνου για εναρμόνιση του νόμου με αυτούς που ισχύουν και στις άλλες χώρες-μέλη της Ε.Ε., ανοίγει ο δρόμος, για την μεταβίβαση των μετοχών η οποία πλέον μπορεί να παρουσιάσει επιπλοκές μόνο στις συζητήσεις των δύο πλευρών.

Τόσο οι δικηγόροι του Γιάννη Βαρδινογιάννη όσο και ο νομικός εκπρόσωπος του Σαουδάβαρα πρίγκιπα είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν τις διαδικασίες για την υπογραφή του MoU, που εκτιμάται ότι θα γίνει με την άφιξη του Σουλτάν Αλ Σαούντ στην Ελλάδα.

Φυσικά το μεγαλύτερο ζήτημα είναι η κατάθεση των 20 εκατομμυρίων που ζητεί ο Γιάννης Βαρδινογιάννης να μπει στα ταμεία της ομάδας. Αυτό θα αποτελέσει και την επισφράγιση της μεταβίβαση των μετοχών. Πάντως, οι τελευταίες εξελίξεις μόνο αισιοδοξία μπορούν να φέρουν.