Ο ΕΔΟΕΑΠ ΕΓΙΝΕ ΙΚΑ ΚΑΙ Η ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ


Αν δεν έτυχε να αναγκαστείτε να περάσετε την πόρτα του ΕΔΟΕΑΠ, δεν μπορείτε να φανταστείτε τι συμβαίνει. Οι ουρές στους (τρεις) παθολόγους, μπορεί να φτάσουν και ως το ασανσέρ, με το μέσο χρόνο αναμονής να ξεπερνάει τη μία ώρα και δεκαπέντε λεπτά!


Στην ουρά οι άρρωστοι που περιμένουν να εξεταστούν, στην ουρά και όσοι θέλουν φάρμακα- ακόμα και αυτοί με χρόνια νόσο. Και οι μεν να καθυστερούν τους δε. Και το πάρκινγκ να είναι γεμάτο, αφού ο χρόνος παραμονής μεγιστοποιείται.
Κάποιοι, σήμερα το πρωί, απευθύνθηκαν διαμαρτυρόμενοι στην πρόεδρο
Ελένη Σπανοπούλου. Ένας από αυτούς, οργισμένος, «τόλμησε» να της πει την αλήθεια: «γίναμε ΙΚΑ» και πήρε την εξής απίθανη απάντηση: «Ε, τότε να πάτε στο ΙΚΑ»!
Η κα Σπανοπούλου, δεν έμεινε όμως εκεί. Προχώρησε και σε παρατηρήσεις του είδους «
τι έχετε να κάνετε, σας περιμένει το μεροκάματο;», μιλώντας για το ταμείο σε πρώτο πάντα πρόσωπο «εγώ, εγώ, εγώ», κάτι σαν Λουδοβίκος πριν τη Βαστίλη ένα πράμα.
Η συμπεριφορά της, εξόργισε και άλλους ασφαλισμένους οι οποίοι αφού της επισήμαναν ότι κάποιοι έχουν να πάνε για μεροκάματο (στον ΕΔΟΕΑΠ δεν είναι ασφαλισμένοι μόνον οι συνταξιούχοι), της θύμισαν ότι είναι εκλεγμένη και καλό είναι τις... παραινέσεις τους είδους «να πάτε στο ΙΚΑ» να τις κάνει και τις παραμονές των επόμενων εκλογών.
Ω του θαύματος, η κα Σπανοπούλου εξέλαβε σαν απειλή την προειδοποίηση και με το υπέρμετρο εγώ να κυριαρχεί, τους κάλεσε να τη μαυρίσουν για να πάρει την απάντηση ότι φυσικά και θα το κάνουν!
Συμπέρασμα: Όσοι είναι υποχρεωμένοι να πάνε στο... μαγαζί της κας Σπανοπούλου, καλό είναι να παίρνουν άδεια από τη δουλειά τους και να περιμένουν αγόγγυστα, διότι η κα Πρόεδρος ενοχλείται.

 ΜΑΝΙΑ ΤΣΑΒΛΙΔΟΥ