ΙΔΡΥΣΗ ΑΧΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ


Την ιδρυτική διακήρυξη του «Αχαϊκού Πολιτικού & Κοινωνικού Παρατηρητηρίου» δημοσιοποίησαν το βράδυ της Τετάρτης τα ιδρυτικά του μέλη στην  κατάμεστη αίθουσα ΣΕΜΕΛΗ, σε μια χρονική συγκυρία που η αγωνία για το αύριο του τόπου κορυφώνεται και η κοινωνία αναζητά τρόπους αντίδρασης σε αυτό που βιώνει. 
Άνθρωποι προερχόμενοι από όλες τις βαθμίδες της κοινωνίας, από τον χώρο της υγείας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, του επιχειρηματικού κόσμου, της εκπαίδευσης και όχι μόνο, αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις, τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους, προκειμένου να παλέψουν για να δοθούν επιτέλους λύσεις σε χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αχαΐα, μέσα από προτάσεις συγκεκριμένες και ρεαλιστικές…
Ο Πρόεδρος της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής Ναυάρχος ε.α. και Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΝ Γεώργιος Καραμαλίκης επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι στόχος του «Αχαϊκού Πολιτικού & Κοινωνικού Παρατηρητηρίου» είναι «οι παρεμβάσεις μας να γίνονται πάντοτε σε θετική κατεύθυνση χωρίς να αναπαράγουμε κενές περιεχομένου αντιπαραθέσεις, οι οποίες δημιουργούν πρόσκαιρο εντυπωσιασμό και αποκρύπτουν την ουσία».
Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε συμμετείχαν και τοποθετήθηκαν ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Νίκος Καρακίτσος, ο τέως Δήμαρχος Δύμης Διονύσης Γκοτσούλιας και το μέλος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαΐας Βασίλης Καραμπελιάς, οι οποίοι είναι και μέλη του προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου, ενώ σε σύντομο χρονικό διάστημα θα εκλεγεί η κανονική Διοικούσα Επιτροπή με θητεία δύο ετών.
Σύντομα το «Παρατηρητήριο» θα αποκτήσει και την δική του ιστοσελίδα ώστε να βρίσκεται σε άμεση και διαρκή επικοινωνία με το πιο δυναμικό κομμάτι της τοπικής και όχι μόνο κοινωνίας, τους πολίτες, ενώ σε τακτά χρονικά διαστήματα μέσα από έντυπες και ηλεκτρονικές εκδόσεις, άρθρα και δημόσιες τοποθετήσεις θα ξεκινήσει την παρεμβατική του δράση.
Τα ιδρυτικά μέλη του Παρατηρητηρίου δήλωσαν ανοικτοί σε σκέψεις, ιδέες, προτάσεις και απόψεις που στοχεύουν στο να κάνουμε την ζωή μας καλύτερη, το μέλλον των παιδιών μας ασφαλέστερο και τον τόπο μας ελκυστικότερο. Κοινή πρόθεση όλων δε είναι να συμμετέχουν ουσιαστικά σε αυτήν την κοινή προσπάθεια.