«Τσουνάμι» διαδηλωτών στο κέντρο

Μία από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις των τελευταίων ετών είναι η σημερινή. Κατά πολύ μεγαλύτερη από αυτή των Αγανακτισμένων το καλοκαίρι. Οι διαδηλωτές πλημμυρίζουν όλους τους δρόμους από Πεδίον του Αρεως μέχρι Σύνταγμα. Εξαιτίας της μαζικότητας δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί πορεία από τους διαδηλωτές της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.
Αυτή την ώρα χιλιάδες κόσμου βρίσκεται στους δρόμους για να διαδηλώσει κατά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης.  Το αδιαχώρητο συμβαίνει από κόσμο σε πλατεία Συντάγματος, Σταδίου, Πανεπιστημίου, Αμαλίας και Φιλελλήνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr η συγκέντρωση εκτείνεται μέχρι το Πολυτεχνείο.  

Ομάδα περίπου 100 κουκουλοφόρων κινήθηκε με πέτρες και μολότοφ εναντίον μιας διμοιρίας των ΜΑΤ που βρισκόταν στη συμβολή των οδών Καποδιστρίου και Σολωμού στο Πολυτεχνείο. Οι άνδρες των ΜΑΤ απάντησαν με τη ρίψη δακρυγόνων.
Ένταση σημειώθηκε και έξω από τη Βουλή, όπου νεαροί ρίχνουν πέτρες και προσπαθούν να ρίξουν το μεταλλικό φράχτη που έχει στηθεί στο σημείο από το πρωί. 
Στις 12:04 ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε διμοιρία των ΜΑΤ στην οδό Βερανζέρου. Οι κουκουλοφόροι πέταξαν πέτρες στους άντρες της αστυνομίας που φυλάει το αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας.
Η αστυνομία συνέλαβε τέσσερις νεαρούς που είχαν επιβιβαστεί στο λεωφορείο 914 και κατευθυνόντουσαν στην Ομόνοια, επειδή βρέθηκαν πάνω τους βόμβες μολότοφ.

Στις 09:00 το πρωί οι υπάλληλοι του ΟΑΕΔ συγκεντρώθηκαν, στην Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Επίσης συγκέντρωση πραγματοποίησαν οι έμποροι, στο υπουργείο Εμπορίου. Τα περισσότερα καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας είναι κλειστά, αφού οι επαγγελματοβιοτέχνες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των ΕΣΕΕ - ΓΣΕΒΕΕ.

Από νωρίς το πρωί έκλεισε η Βασ. Σοφίας από Αμαλίας προς Χίλτον, ενώ έξω από τη Βουλή έχουν παραταχθεί «κλούβες» της Αστυνομίας καθώς έστησαν και τον μελικό φράχτη. Αποκλεισμένη από την αστυνομία είναι η Ηρώδου Αττικού, ενώ ισχυρή είναι η παρουσία αστυνομικών κατά μήκος της Πανεπιστημίου μέχρι τα Προπύλαια.

Οι σταθμοί του μετρό στο Σύνταγμα και τον Ευαγγελισμό θα παραμείνουν κλειστοί μετά από απόφαση της αστυνομίας, στο πλαίσιο των μέτρων για την αποφυγή επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας.
Μαζικές οι συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα
Μεγάλη είναι η συμμετοχή στις πορείες και σε πολλές μεγάλες πόλεις της χώρας. Υπό το βλέμμα ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, εξαγριωμένοι πολίτες, αυτή την ώρα στο κέντρο του Βόλου, σπάνε υποκαταστήματα τραπεζών.
Χιλιάδες απεργών κατέκλυσαν τους δρόμους σε Χανιά, Ηράκλειο, Ρέθυμνο , Σητεία, Ιεράπετρα, Αγ.Νικόλαο. Με βασικά συνθήματα κατά της κυβέρνησης και της τρόικας, οι χιλιάδες των Κρητικών φωνάζουν "δεν αντέχουμε άλλο", "όχι άλλα μέτρα εξαθλίωσης, "χρεοκοπήσαμε".
Στο Ηράκλειο άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, "ξέσπασαν" σε περιπολικό που ήταν σταθμευμένο έξω από το Δικαστικό Μέγαρο, προκαλώντας του φθορές.
Μεγάλος είναι ο όγκος των διαδηλωτών και  στο κέντρο της Θεσσαλονίκης καθώς έχουν ήδη ξεκινήσει οι πορείες.
Μεγάλη συμμετοχή στην απεργία και στην πορεία που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την στιγμή στο κέντρο του Πύργου. Η πορεία ξεκίνησε από την Πατρών και προχώρησε κατά μήκος της οδού Ερμού. Ποικίλα είναι τα συνθήματα κατά της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και του μνημονίου.