Παράνομη η συμμετοχή σε απεργίες

Ανούσιες αντιπαραθέσεις στο χώρο της Δικαιοσύνης, χαρακτηρίζει το αρμόδιο υπουργείο τις απεργιακές κινητοποιήσεις των δικαστικών υπαλλήλων. Έκτακτη σύσκεψη

Σύμφωνα με τα άρθρα 23 του Συντάγματος και 40 του Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών "απαγορεύεται η απεργία με οποιαδήποτε μορφή στους δικαστικούς λειτουργούς".
Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Δικαιοσύνης, στην οποία κάνει γνωστό πως μετά την απόφαση των δικαστικών λειτουργών για κινητοποιήσεις κλήθηκαν σε σύσκεψη στο υπουργείο οι πρόεδροι των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας Παναγιώτης Πικραμμένος, του Συμβουλίου της Επικρατείας Ρένα Ασημακοπούλου, του Αρείου Πάγου Ιωάννης Καραβοκύρης, καθώς και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συμφωνήθηκε πως "όλοι την ώρα που η χώρα δοκιμάζεται πρέπει να εκτονωθεί η ένταση στο χώρο της Δικαιοσύνης, χωρίς ανούσιες αντιπαραθέσεις, στη βάση της συνέχισης ενός γόνιμου διαλόγου".