ΠΑΠΑΡΗΓΑ: ΝΑ ΣΤΕΝΑΞΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ

Την πεποίθηση, ότι οι απολύσεις, η εργασιακή εφεδρεία και οι μειώσεις μισθών μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν μια ιστορική ευκαιρία για να αναπτυχθεί ένα ενιαίο εργατοϋπαλληλικό κίνημα, που όχι μόνο θα αντισταθεί, αλλά και θα βάλει πλώρη για ανατροπή της σημερινής...
κατάστασης εξέφρασε η γγ του ΚΚΕ. H Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας χθες σε συγκέντρωση δημοσίων υπαλλήλων στο γήπεδο του Σπόρτινγκ, τόνισε ότι πρέπει "να στενάξει η Ελλάδα", καλώντας τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή στη γενική απεργία της Τετάρτης, ενώ ταυτόχρονα υπογράμμισε τη σημασία της ενότητας και την αντίθεση του ΚΚΕ στον διαχωρισμό των εργαζομένων στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

Η γραμματέας του ΚΚΕ προέβλεψε ότι οι απολύσεις στο δημόσιο θα ξεπεράσουν τους 200.000 υπαλλήλους. Στο σημείο αυτό, απηύθυνε πρόσκληση στους οπαδούς των άλλων κομμάτων και ιδιαίτερα στους οπαδούς του κυβερνώντος κόμματος να συμπορευθούν με το ΚΚΕ , λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι "τι έχουν να φοβηθούν πλέον".

Περιγράφοντας την πολιτική του ΚΚΕ στον δημόσιο τομέα η κυρία Παπαρήγα είπε ότι οι απολύσεις είχαν προαποφασιστεί εδώ και πολλά χρόνια, έχουν γίνει ήδη σε άλλες χώρες, αλλά στην Ελλάδα γίνονται με καθυστέρηση λόγω των αντιστάσεων που αναπτύχθηκαν και προς αυτή την κατεύθυνση, όπως είπε, καθοριστική ήταν η συμβολή του ΚΚΕ.

Η κυρία Παπαρήγα κάλεσε τους κομμουνιστές αλλά και τους εργαζόμενους "να ξεβολευτούν" και να μην αναμένουν ένα επίδομα ή μια αυξησούλα να λύσει τα προβλήματα. Τώρα -είπε- η κατάσταση πάει χειρότερα είναι ανάγκη να αναπτυχθούν νέες μορφές πάλης από τα κάτω και κυρίως να ξεπεραστούν οι διαχωρισμοί, δημόσιου-ιδιωτικού τομέα.