Η FITCH ΘΕΩΡΕΙ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ!!!
Όλοι οι ηγέτες της ευρωζώνης προσπαθούν να μας πείσουν ότι το "κούρεμα" των ομολόγων δεν αποτελεί ένδειξη χρεωκοπίας. Όμως, ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings προχώρησε σε ανακοίνωση - βόμβα...

Το σχέδιο για «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων κατά 50% συνιστά χρεωκοπία και θα οδηγήσει κατά πάσα πιθανότητα σε ακόμη χαμηλότερη αξιολόγηση της Ελλάδας, προειδοποιεί η Fitch Ratings.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, ο διεθνής οίκος αξιολόγησης τονίζει πως μετά το σχεδιαζόμενο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους η αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας θα υποβαθμιστεί πιθανότατα στην καατηγορία Β ή και χαμηλότερα.

Την ίδια στάση τηρούν και οι τρεις βασικοί οίκοι αξιολόγησης, οι οποίοι έχουν διαμηνύσει ότι ένα τέτοιο σχέδιο θα φέρει την αξιολόγηση της Ελλάδας στην κατηγορία της χρεωκοπίας.

Βάσει της συμφωνίας μεταξύ των ευρωπαίων ηγετών και των τραπεζών στις Βρυξέλλες, οι κάτοχοι ελληνικού χρέους θα διαγράψουν το 50% της αξίας των ομολόγων που κατέχουν.

Η Fitch παραδέχεται πάντως ότι το σχέδιο αποτελεί ένα «απαραίτητο βήμα για να μπουν τα δημοσιονομικά της Ελλάδας σε μια πιο βιώσιμη βάση».
http://planet-greece.blogspot.com/2011/10/fitch_28.html