ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΙ OI ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΡΚΕΛ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ


Η δημοτικότητα των Σοσιαλδημοκρατών (SPD),του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης στη Γερμανία, έφτασε στο υψηλότερο...
σημείο της εδώ και τέσσερα χρόνια, όπως δείχνει μια δημοσκόπησηπου δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.


Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Infratest-dimap για το τηλεοπτικό κανάλι ARD, που διενεργήθηκε το διήμερο 25-26 Οκτωβρίου, το SPD συγκεντρώνει ποσοστό 32%, αυξημένο κατά δύο μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση, στις αρχές Οκτωβρίου.

Οι ψηφοφόροι εμφανίζονται δυσαρεστημένοι με την απόδοση της κυβέρνησης και ιδιαίτερα με την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ. Μόλις το 20% πιστεύει ότι η Μέρκελ κάνει καλή δουλειά ενώ το 76% εξέφρασε απογοήτευση για τους χειρισμούς της στην αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη. Οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU/CSU) παραμένουν ωστόσο μπροστά, με ποσοστό 33% ενώ οι εταίροι τους στον κυβερνητικό συνασπισμό, οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες, έχουν μείνει καθηλωμένοι στο 3%. 

Οι Πράσινοι εμφανίζονται πεσμένοι κατά 3 μονάδες, φτάνοντας στο 14%, όμως μαζί με το SPD τα δύο κόμματα ξεπερνούν κατά πολύ το ποσοστό που συγκεντρώνουν τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού.

Άλλη δημοσκόπηση για τη δημόσια τηλεόραση ZDF έδειξε επίσης ανεβασμένο το SPD κατά μία μονάδα, στο 31% ενώ τα ποσοστά των υπόλοιπων κομμάτων παραμένουν αμετάβλητα: 34% για τους Χριστιανοδημοκράτες, 16% για τους Πράσινους και 4% για τους Φιλελεύθερους.