O NOEMΒΡΗΣ ΤΟΥ 73 ΠΙΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟΣ ΑΠΟ ΠΟΤΕ!


Η χώρα βρίσκεται υπό καθεστώς Κατοχής( από την Τρόικα κ πιο συγκεκριμένα από τον Γερμανικό ιμπεριαλισμό μέσω του Ευρώ). Δύο χρόνια μετά, τα Μνημόνια,  οι  Δανειακές συμβάσεις, τα βάρβαρα μέτρα στο λαό, όλα εκτελέστηκαν από μια κυβέρνηση-ανδρείκελο που λειτούργησε ως χούντα της ΕΕ και του ΔΝΤ, ως δωσίλογη εξουσία. Οι τελευταίες εξελίξεις από τις Κάνες και μετά ,μέχρι την πρόσφατη σύσταση της κυβέρνησης υπό τον Λουκά Παπαδήμο, επιβεβαιώνουν την πρωτοφανή εξάρτηση της πολιτικής ζωής της χώρας.

Το σύστημα  αυτή την φορά δεν χρησιμοποιεί στρατοκρατικές μεθόδους όπως το 73 αλλά συγκροτεί μια πρωτόγνωρη συναινετική παράταξη-ένα μνημονιακό μπλοκ που είναι έτοιμο να συνεχίσει το καταστροφικό έργο της κυβέρνησης Παπανδρέου. Το μπλοκ αυτό δεν θα διστάσει να τρομοκρατήσει και να καταστείλει πολιτικά αλλά και αστυνομικά κάθε λαϊκό αγώνα και αντίσταση. Είναι ένα μπλοκ που συγκροτείται α) για να ενώσει πολιτικά την αστική τάξη και να ξαναδώσει σταθερότητα δεκαετιών στην χαμένη ηγεμονία της μέσω της υπεράσπισης των αξιών του Ευρώ και της ΕΕ, εφαρμόζοντας επί της ουσίας το πρόγραμμα που θα χρεοκοπήσει τη χώρα, θα διαλύσει την κοινωνία, θα διαμορφώσει την αποικία-πείραμα του Δ΄Ράιχ.
β)  Είναι ένα μπλοκ που θέλει να αποτρέψει κάθε πολιτική έκφραση και ενοποίηση των διαφορετικών κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων του λαού και του λαϊκού ριζοσπαστισμού, ένα μπλοκ που θα κάνει τα πάντα για να μπει η Αριστερά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας του τόπου.  γ) Είναι ένα μπλοκ που θα συνεχίσει και θα οξύνει την αστυνομοκρατία και το κυνήγι των δημοκρατικών δικαιωμάτων όλης της κοινωνίας. Η λέξη ‘’χούντα΄΄ εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο  πως θα επιβάλλετε αυτή η νέα πολιτική τάξη πραγμάτων που διαμορφώνεται  από το μέρος των υποτελών της Τρόικας.  Το βασικό καθήκον αυτής της μαύρης αντίδρασης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ είναι να σταθεροποιηθεί το καθεστώς-μαριονέτα και μια κοινωνική-οικονομική αλλά και εθνική κατάσταση που  θα φέρει την τραγωδία και την καταστροφή.


 Όμως, ζούμε στη χώρα τα τελευταία δυο χρόνια την εκδήλωση ενός πρωτοφανούς κύματος ριζοσπαστισμού. Από την 5η Μάη μέχρι την 28η Οκτώβρη, με διαφορετικές μορφές, από όλες τις κοινωνικές ομάδες, με μαζικό κινηματικό τρόπο( πλατείες-απεργίες-καταλήψεις-στάση απέναντι στους πολιτικούς εκπροσώπους-εορτασμός 28ης) με ριζοσπαστικές μορφές, με νέες και παλιές μορφές αγώνα να χρησιμοποιούνται, ο λαός έβγαλε στο προσκήνιο ένα πολιτικό αγώνα απέναντι στην κυβέρνηση, το σύστημα , την Τρόικα, την Ευρώπη του Ευρώ. Τρία είναι τα χαρακτηριστικά αυτού του αγώνα : Αντισυστημικός-Αντικατοχικός-Αντιευρωπαϊκός. Χαρακτηριστικά που ασύνδετα αλλά καθαρά έχουν δώσει τον τόνο σε αυτό τον αγώνα. Το πώς θα γίνουν ταυτότητα μιας πανεθνικής εξέγερσης αυτά τα τρία χαρακτηριστικά είναι το βασικό καθήκον για τον αντί-ιμπεριαλιστικό δημοκρατικό αγώνα σήμερα.
Η εξέγερση που θέλουμε σήμερα χρειάζεται για να επιταχυνθεί το ξήλωμα του συστήματος της ευρωδουλείας, και η άνοδος των κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων που θα επιδιώκουν την πορεία προς την παύση πληρωμών-την παραγωγική ανασυγκρότηση και την αποφασιστική ρήξη της Ελλάδας με την Ευρωζώνη. Σήμερα αξίζει να παλέψουμε για μια εξέγερση που θα καθορίσει το ποια μεταπολίτευση θα έχουμε στην Ελλάδα:  υπερ του λαού και όχι υπέρ μιας νέας λύσης  για την άρχουσα τάξη.
 Οι δυνάμεις που δουλεύουν για ένα ξεσηκωμό, δεν αρκεί να ενωθούν στο δρόμο, στον καθημερινό αγώνα. Οφείλουν για να προστατέψουν, να ενισχύσουν και να βαθύνουν τους πόθους του ξεσηκωμού, να αναζητήσουν την ενότητα τους στην πολιτική προοπτική για τη χώρα, φτιάχνοντας μια γροθιά, ένα Μέτωπο νίκης και προοπτικής της λαϊκής πάλης.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΤΙΣ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ , ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΡΚΕΛ-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑ.ΟΣ
                          ΓΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΛΑΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ!