ΟΙ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΑΠΟ 5ΜΕΡΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ... 7ΜΕΡΕΣ

Επταήμερες οι εκδρομές

Μια πρώτη αλλαγή που μελετάται στο τρόπο που θα γίνονται οι σχολικες εκδρομές είναι η διεύρυνση της διάρκεια τους, έτσι ώστε να διαρκούν επτά ημέρες, αντί για πέντε που διαρκούσαν έως σήμερα. Η διάρκεια τους βέβαια θα επιλέγεται κατά περίπτωση με κυρίαρχο κριτήριο την χιλιομετρική απόσταση των μαθητών από τον προορισμό που θα επιλέξουν, είτε είναι στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό.

Παράλληλα, όπως είπε η κυρία Χριστοφιλοπούλου, ακόμη και οι μονοήμερες εκδρομές που γίνονται στο δημοτικό θα μπορούν να προγραμματίζονται Παρασκευές, ώστε να έχουν την ευκαιρία οι μαθητές να συνεχίζουν με τους γονείς τους την εκδρομή το Σαββατοκύριακο.

Τον Ιανουάριο του 2012 θα εγκαινιαστεί και ψηφιακή πλατφόρμα, στην οποία θα προβάλονται διάφοροι προορισμοί στην Ελλάδα, που θα προσφέρονται στους μαθητές με ειδικά πακέτα προσφορών σε συνεργασία με τουριστικά και ταξιδιωτικά γραφεία, τα συναρμόδια υπουργεία και τους δήμους.

Την πρωτοβουλία αυτή θα υποστηρίξει επικοινωνιακά η ΕΡΤ.

Στην εκδήλωση συμμετείχε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γ. Μπουτάρης, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα υπογράψει σύντομα μνημόνιο εκπαιδευτικής «ανταλλαγής» μαθητών με την Κωνσταντινούπουλη και την Σμύρνη.

Η Ριβιέρα της Ελλάδας

Εκπροσωπώντας την Αγιά-Μελιβοία της Λάρισας - την οποία πολλοί χαρακτηρίζουν «Ριβιέρα της Ελλάδας»- ο δήμαρχος της περιοχής κ. Αντ. Γκουντάρας, δήλωσε ότι θα προσφέρει εκπλήξεις και δώρα στα δυο πρώτα σχολεία που θα την επιλέξουν ως προορισμό για την εκδρομή τους. Επίσης ο δήμος της περιοχής θα προσφέρει πολλές υπηρεσίες και προγράμματα στους νεαρούς επισκέπτες της Αγιάς, δωρεάν.