ΟΙ ΦΟΒΟΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ, ΤΕΙΝΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΖΟΦΕΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ


Επανειλημμένα η Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Αχαΐας έχει τοποθετεί για το ζήτημα του θαλασσίου μετώπου της πόλης που έχει εξελιχθεί σε ένα αισχρό εμπαιγμό για τους Πατρινούς.
Παρά τις Κυβερνητικές δεσμεύσεις το πρόβλημα παραμένει άλυτο. Η Πάτρα κινδυνεύει να χάσει αυτό που δικαιωματικά της ανήκει, την λιμενική της ζώνη. Αν δεν δράσουν οι αρμόδιοι εγκαίρως ο κίνδυνος να χαθεί το θαλάσσιο μέτωπο από την πόλη είναι μεγάλος, καθώς υπάρχει το φημολογούμενο ενδεχόμενο το θαλάσσιο μέτωπο να συμπεριληφθεί στην ιδιωτική «αξιοποίηση» του Ο.Λ.ΠΑ. Η αποκάλυψη, του Υφυπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας κ. Άδωνη Γεωργιάδη, για τις αρνητικές εισηγήσεις των υπηρεσιών του εν λόγω Υπουργείου που αφορούν τα λιμάνια, επιβεβαιώνουν τις ψευδολογίες των ιθυνόντων.
Η αδράνεια και η αδιαφορία των αρμοδίων φορέων, αλλά και των τοπικών Κυβερνητικών Βουλευτών, θα έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια ενός σημαντικού σταθμού ανάπτυξης για την Πάτρα, ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της Ελλάδας.
Ο πρόεδρος της οργάνωσης Γιώργος Δρακούλης μεταξύ άλλων δήλωσε: «Το θαλάσσιο μέτωπο ανήκει στην Πάτρα και στους Πατρινούς και πρέπει να λειτουργήσει ως μοχλός ανάπτυξης για το όφελος της πόλης μας και όχι των ιδιωτών. Πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν και να σταθούν με σοβαρότητα, συνέπεια και υπευθυνότητα πάνω από ένα μείζον πρόβλημα για την πόλη της Πάτρας.
Τώρα πλέον αποκαλύπτεται δια στόματος του ίδιου του Υφυπουργού του αρμόδιου Υπουργείου κ. Γεωργιάδη, το Θέατρο Σκιών που παιζόταν τόσο καιρό εις βάρος της πόλης μας για το θαλάσσιο μέτωπο και από όσο φαίνεται οι Κυβερνητικοί βουλευτές περί άλλων τυρβάζονται…γιατί έως τώρα δεν είδαμε κάποια σαφή θέση για το πρόβλημα με το θαλάσσιο μέτωπο. Έχει και η κυβερνητική κοροϊδία προς τους πολίτες τα όριά της…Ο αγώνας όλων μας δεν θα σταματήσει αν δεν παραδοθεί το θαλάσσιο μέτωπο στην πόλη μας!»

     

        Γιώργος Δρακούλης

Πρόεδρος Ν.Ε ΟΝΝΕΔ Αχαΐας