ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ


Κρατάνε το φιλέτο,
πετάνε το κόκαλο…
Δεν πέρασαν ούτε 24 ώρες από τη δημοσιοποίηση της ανακοίνωσης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον τοπικό Τύπο για το θαλάσσιο μέτωπο της Πάτρας και η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου (ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ., ΛΑ.Ο.Σ.) μας επιβεβαίωσε μέχρι κεραίας!
Οι κυνικές δηλώσεις του υφυπουργού Ανάπτυξης, αρμόδιου για θέματα Ναυτιλίας, Αδ. Γεωργιάδη, στην εφημερίδα «Αλλαγή», αποκαλύπτουν πλήρως τα επιχειρούμενα σχέδια της κυβέρνησης και των τοπικών εκφραστών της, για το θαλάσσιο μέτωπο.
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» από την πρώτη στιγμή είχε καταγγείλει πως το θαλάσσιο μέτωπο δεν το προορίζουν για το λαό, αλλά για τις μπίζνες τους.
Τούτο ομολόγησε και ο Γεωργιάδης:
«αν σας δώσουμε 3,5 χλμ. τι θα μείνει για αποκρατικοποίηση; Η εκτίμησή μας είναι πως τα 3,5 χλμ. είναι πάρα πολλά. Το πολύ – πολύ να σας δώσουμε ένα μικρό κομμάτι!» δήλωσε ο υφυπουργός.
Δηλαδή, θα κρατήσουν ατόφιο το «φιλέτο» κι αν περισσεύει κανά κόκαλο το συζητάμε…
Φυσικά, η «Λαϊκή Συσπείρωση» δεν περίμενε κάτι διαφορετικό απ’ αυτά που δήλωσε ο υφυπουργός του «μαύρου μετώπου».
Τα κυβερνητικά σχέδια έχουν δρομολογηθεί προ πολλού, από τους πρωτοκλασάτους πρώην και νυν υπουργούς, οι οποίοι υπέγραφαν «ψευτοπρωτόκολλα» και τώρα κρύβονται…
Τώρα, όλοι τους γελοιοποιήθηκαν!
Κορόιδευαν και συνεχίζουν να κοροϊδεύουν τον πατραϊκό λαό οι πολιτικάντηδες της κυρίαρχης πολιτικής, οι τοπικοί δήθεν προστάτες του θαλασσίου μετώπου καθώς και οι «αριστεροί» κολαούζοι τους.
Ολοι μαζί έδωσαν και συνεχίζουν μια κακόγουστη θεατρική παράσταση. Μόνο που οι μάσκες έπεσαν και αποκαλύφθηκαν.
Ο πατραϊκός λαός πρέπει να βγάλει τα συμπεράσματά του.
Να απομονώσει όλους αυτούς τους πρωταγωνιστές του «πολιτικού θιάσου» και τα τοπικά «δεκανίκια» του και να πάρει στα χέρια του την υπόθεση του θαλασσίου μετώπου.
Το λαϊκό μαζικό κίνημα και οι φορείς του, πρέπει να αντισταθούν στα σχέδια των πολιτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων.
Να βγουν μπροστά και να διεκδικήσουν όλη την έκταση του θαλασσίου μετώπου των 1.100 στρεμμάτων και όχι μόνο τα 150 στρεμ. που οραματίζονται οι ντόπιοι «πολιτικοί μεσίτες».
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καλεί το λαό της Πάτρας και τους φορείς του, να καταλάβουν όλη την παραλιακή ζώνη και να απαιτήσουν την άμεση ανάπλασή της με πάρκα, αθλητικούς και πολιτιστικούς χώρους.
Τέλος, δηλώνουμε ότι: Η «Λαϊκή Συσπείρωση» μαζί με το λαϊκό μαζικό κίνημα, δεν θα επιτρέψουν ποτέ την καθίδρυση ιδιωτικών επιχειρήσεων στην παραλιακή ζώνη. Αυτή ανήκει στο λαό της Πάτρας, όχι στην πλουτοκρατία.
Γι’ αυτό και αρνηθήκαμε να συμπορευθούμε με τη δημοτική Αρχή και τις ψευτοεπιτροπές «ενεργών πολιτών». Γιατί δεν έχουμε να παζαρέψουμε τίποτα.
Ολοι αυτοί κάνουν παζάρια και παίζουν το «χαλασμένο τηλέφωνο» με τους πολιτικούς παράγοντες του «μαύρου μετώπου».
Τα τσαλιμάκια, τέλος!
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ