ΓΥΜΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝΜε ένα δρώμενο μεταξύ Ρουσλάνας στη Eurovisison και βραζιλιανών πιστών που αυτομαστιγώνονται το Πάσχα , οι κυρίες της ουκρανικής οργάνωσης FEMEN αποφάσισαν να δείξουν την αντιπάθεια τους στο πρόσωπο του Βλαντιμίρ Πούτιν, που κατηγορείται για νοθεία στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές.

Ημίγυμνες, φορώντας μόνο ένα σακί, με μαστίγια στα χέρια και τατουάζ σταυρούς, οι νεαρές ακτιβίστριες κρατούν ταμπέλες που γράφουν “Θεέ μου απάλλαξε μας από τον Τσάρο”, αυτομαστιγώνονται μπροστά καθεδρικό ναό του Χριστού Σωτήρος στη Μόσχα και ουρλιάζουν για να δείξουν την αποστροφή τους και να ξορκίσουν το «θηρίο» Πούτιν.
Οι νεαρές – αφού κατάφεραν να τραβήξουν την προσοχή (και μάλλον να τρομάξουν τις περαστικές γιαγιάδες) συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς , αλλά όχι χωρίς αντίσταση . μάλιστα στην επίσημη ιστοσελίδα της, η οργάνωση αναφέρει ότι μία από τις κοπέλες έπαθε εξάρθρωση στον ώμο, στην προσπάθεια της να μην συλληφθεί!


Τελικά, οι ακτιβίστριες συνελήφθησαν από τους φρουρούς ασφαλείας και προφυλακίστηκαν, ενώ λίγο αργότερα αφέθηκαν ελεύθερες....