ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΦΩΝΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ


Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, προχώρησε σε συγκρότηση του νέου προεδρείου για την επόμενη τριετία, μετά την εκλογική διαδικασία της 27 Νοεμβρίου.
    Η παράταξή μας η ΔΑΚΕ, πρότεινε κατά την συγκρότηση στις άλλες παρατάξεις, να υπάρξει αναλογική εκπροσώπηση στη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, σύμφωνα με το εκλογικό αποτέλεσμα, πράγμα το οποίο εκτός από θέση είναι πια και ιστορική αναγκαιότητα σε μια προσπάθεια ενότητας στη δράση και ανάκτησης της χαμένης αξιοπιστίας του συνδικαλιστικού κινήματος της χώρας μας.
    Δυστυχώς η  ΠΑΣΚΕ στο Εργατικό Κέντρο, αρνήθηκε την διαπαραταξιακή συμμετοχή στη διοίκηση του εργατικού κέντρου, εμμένοντας στις ξεπερασμένες και μικροκομματικές αντιλήψεις, οι οποίες τραυματίζουν την εικόνα του Συνδικαλιστικού Κινήματος στα μάτια των Εργαζομένων και δεν προάγουν την ενότητα των αγώνων μας.
    «Μεθυσμένοι» πιθανόν από την εφήμερη «εκλογική νίκη» του Μηχανισμού τους, συνεχίζουν να συμπεριφέρονται σαν Κομματικό Αμορτισέρ, στην Νεοφιλελεύθερη πολιτική της ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ της διετής διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ.
    Μια πολιτική που κατέστησε την Ελλάδα σε προτεκτοράτο του Βαλκανικού Νότου, οδηγώντας την κοινωνία σε ανεξέλεγκτη χρεωκοπία και την οικονομία σε οριστική κατάρρευση.
    Προσκολλημένοι στις καρέκλες τους, συνεχίζουν να κάνουν ότι δεν βλέπουν ότι οι εργαζόμενοι σήμερα αναζητούν μια άλλη συμπεριφορά και στάση από όλους μας, στην λειτουργία του Συνδικαλιστικού Κινήματος.
    Χωρίς Κομματικές ή Κυβερνητικές σκοπιμότητες που πληγώνουν και διαιρούν.
    Οι συνάδελφοι της ΠΑΣΚΕ, σαν σύγχρονοι κομματάρχες του ΠΑΣΟΚ, αδιαφορούν για το τι Βιώνει σήμερα η Ελληνική Κοινωνία, φτάνει να μην στενοχωρήσουν το ΠΑΣΟΚ, εμμένουν στη λογική της ¨Αυτοδύναμης Αφωνίας¨.   Το σύνθημα της ΓΣΕΕ   "ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ" παραμένει κενό γραμμα και νεκρό σύνθημα αφού δεν ΄χει τη παραμικρή εφαρμογή στη πράξη.... Για τη ΠΑΣΚΕ τουλάχιστον του Ε.Κ.Πάτρας αυτά είνα ψιλά γράμματα....
    Εκπλήσσονται όμως, όταν στις Απεργιακές εκδηλώσεις του Εργατικού Κέντρου, οι εργαζόμενοι που παρευρίσκονται αδιαφορούν, να παραμείνουν για να τους ακούσουν.
    Σήμερα που η Κοινωνία βρίσκετε σε αποσύνθεση και κατάθλιψη, οι Έλληνες σε εξαθλίωση  και ανασφάλεια, οφείλουμε όλοι, να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να δώσουμε δυναμικό και μαζικό αγώνα, αντίστασης και αντίδρασης για την ανατροπή της πολιτικής, που επιφέρει την Φτώχεια, την Εξαθλίωση και την Κατεδάφιση του Κοινωνικού Κράτους που με αγώνες στο παρελθόν κερδίσαμε.
    Με την Ενότητα όλων και στη Δράση και στους τόπους Συγκέντρωσης των εργαζομένων.
    Η ΔΑΚΕ θα προσπαθήσει, με την «μικρή» αριθμητική της δύναμη στο Δ.Σ.  αλλά με την Δυνατή της Φωνή, να αποτελέσει τον καταλύτη των εξελίξεων, αναθεωρώντας την μέχρι τώρα στάση της, στρέφοντας παράλληλα τα φώτα της Δημοσιότητας προς το Εργατικό Κέντρο, ώστε να γνωρίζει η Κοινωνία, οι Εργαζόμενοι, οι Άνεργοι, οι Συνταξιούχοι, οι Νέοι, κ.α., την Δράση και την Στάση του καθενός μας, στα προβλήματα που καθημερινά βιώνουμε όλοι.
    Να αποτελέσει η Φωνή τους στα καθημερινά Χαράτσια που οι Κυβερνήσεις μας επιβάλλουν......Για την ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα Πάτρας