ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

Πάτρα:Αλλοδαποί οι δολοφόνοι που βασάνισαν και σκότωσαν τον νεαρό μετανάστη

Aφρικανικής καταγωγής είναι οι δράστες της δολοφονίας του αλλοδαπού που αφού χτυπήθηκε και βασανίστηκε, δολοφονήθηκε με 17 μαχαιριές, ενώ στη συνέχεια οι δράστες… του πήραν το σκαλπ, γδέρνοντας το τριχωτό μέρος του κεφαλιού του. Οι δύο αλλοδαποί έχουν εδώ και μέρες προσαχθεί στην αστυνομία, αφού βρέθηκε αίμα στα ρούχα τους από το σώμα του θύματος κάτι που επιβεβαιώνει πως οι δολοφόνοι του άτυχου άνδρα ήταν από το φιλικό του περιβάλλον. Πρόκειται για δύο άτομα με τα οποία ερχόταν σε καθημερινή επαφή και έμεναν μαζί του στην περιοχή Αγίου Γεωργίου Λάγγουρα στην Πάτρα.

Ανάκαμψη δυο ταχυτήτων “βλέπει’’ το ΔΝΤ

Το ΔΝΤ εκτιμά πως η παγκόσμια οικονομία θα συνεχίσει πιθανότατα την ανάκαμψή της των «δύο ταχυτήτων» μέσα στο 2011 με τις αναδυόμενες οικονομίες να δοκιμάζουν ισχυρότερη ανάπτυξη σε σχέση με τις αναπτυγμένες.


Μερικά αναδυόμενα έθνη όπως η Κίνα και η Ινδία, εντούτοις, αντιμετωπίζουν επίσης την πρόκληση των μεγάλων εισροών κεφαλαίου και της υπερθέρμανσης της οικονομίας τους...Σύμφωνα με τον επικεφαλής οικονομολόγο του ΔΝΤ, Olivier Blanchard, η παγκόσμια οικονομία το 2010 αναπτύχθηκε σχεδόν 5% παρά τη σημαντική διαφορά ρυθμού μεταξύ αναπτυγμένων και αναδυόμενων «η οποία αναμένεται να συνεχισθεί και το 2011».

Κατά την άποψή του, ο αδύναμος ρυθμός ανάπτυξης των αναπτυγμένων οικονομιών δεν επαρκεί για τη μείωση της ανεργίας, ενώ και οι αναδυόμενες οικονομίες αντιμετωπίζουν την πρόκληση της επιτυχίας τους αφού κινδυνεύουν να υπερθερμανθούν. Για παράδειγμα, μόνον η Ινδία έγινε αποδέκτης κεφαλαίων 40 δισ. δολ, από ξένους θεσμικούς επενδυτές το 2010.

Ο Blanchard πιστεύει πως οι χώρες θα πρέπει να εστιάσουν τις προσπάθειές τους στην εξισορρόπηση των δραστηριοτήτων τους κυρίως μέσω διαρθρωτικών αλλαγών και προσαρμογών των συναλλαγματικών τους ισοτιμιών. «Χωρίς αυτή την οικονομική εξισορρόπηση δεν πρόκειται να υπάρξει υγιής ανάκαμψη» τόνισε.

Όσον αφορά τις εισροές κεφαλαίων στις αναδυόμενες οικονομίες, επισήμανε πως «εάν χρησιμοποιηθούν σωστά αυτά τα κεφάλαια θα βοηθήσουν αντί να βλάψουν. Προκαλώντας την ανατίμηση του νομίσματος, οι εισροές κεφαλαίων βοηθούν τις χώρες να μετακινηθούν από την εξωτερική στην εσωτερική τους ζήτηση» τόνισε ο Blanchard.

Τέλος, ξεκαθάρισε πως για «ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ελλάδα και η Ιρλανδία που αντιμετωπίζουν έντονα χρηματοπιστωτικά προβλήματα και έχουν σταθερή νομισματική ισοτιμία, η μακροοικονομική προσαρμογή θα είναι μακρά και επώδυνη».