ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

Οι δηλώσεις του ΠΑΣΟΚ που προξένησαν άνοδο των spreads

και μας οδήγησαν στο ΔΝΤ...


Δείτε τις χρονολογικά σε συνδυασμό με τα spreads:


Πάτρα: Τροχαίο πάλι στην Παναγοπούλα....

Μεγάλο μποτιλιάρισμα σημειώθηκε στο ύψος της Παναγοπούλας, και συγκεκριμένα στο 191 χλμ. ρεύμα από Αθήνα προς Πάτρα, εξαιτίας σοβαρού τροχαίου, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία για περίπου μια ώρα.


Σύμφωνα με την Τροχαία, έγινε μετωπική σύγκρουση ΙΧ αυτοκινήτων ενώ η κυκλοφορία μέχρι να απομακρυνθούν τα τρακαρισμένα οχήματα έγινε από παρακαμπτήριες οδούς από το 183 χλμ.

Δώρο της τελευταίας στιγμής στον Κόκκαλη από το ΠΑΣΟΚ, 52 εκ.ευρώ !

Χαλκιδική: υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου Ποτίδαια-Κασσάνδρεια!Σύμβαση συνολικού ύψους 51,6 εκατ. ευρώ υπέγραψε η INTRAKAT με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την εκτέλεση του έργου «Κατασκευή Οδικού Τμήματος Ποτίδαια-Κασσανδρεία του Οδικού Κυκλώματος Κασσάνδρας Ν.Χαλκιδικής».


Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή του οδικού κυκλώματος Κασσάνδρας του Ν. Χαλκιδικής και συγκεκριμένα του τμήματος Ποτίδαια - Κασσανδρεία συνολικού μήκους 17 χιλιομέτρων εκ των οποίων στα πρώτα 5,5 χλμ πρόκειται να γίνει διαπλάτυνση του υφισταμένου δρόμου ενώ τα υπόλοιπα 11,5 χλμ θα κατασκευαστούν σε νέα χάραξη. Η σύνδεση του οδικού τμήματος με το υπάρχον δίκτυο οδών γίνεται μέσω δύο ανισόπεδων κόμβων, ενός στην περιοχή Φώκαιας και του άλλου στην περιοχή της Κασσανδρείας, η κατασκευή των οποίων περιλαμβάνεται στην εν λόγω εργολαβία.

Ο δρόμος θα έχει χαρακτηριστικά οδικού δικτύου ταχείας κυκλοφορίας, με δυο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, διαχωριστικό στηθαίο ασφαλείας.

Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας-Θράκης 2007-2013 και συγκεκριμένα στο Πρόγραμμα Κεντρικής Μακεδονίας, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

για το ΚΚΕ…απέναντι σκέψεις

Μαζί με τις χίλιες ευχές μας, που μόνον όμως με αγώνες πιάνουν τόπο όπως λέει κάποιος φίλος μου, για το ΚΚΕ προκύψανε οι σκέψεις χρονιάρες μέρες --και από απέναντι μάλιστα όχθη.
Για το ΚΚΕ με την βαριά ιστορία, τους δύσκολους ιδεολογικούς αγώνες και το αβέβαιο μέλλον οι σκέψεις, που όμως αρκετοί πλέον αρχίζουν να συμπαθούν και να λένε πως είναι πια η ώρα του….Η ώρα και η ευκαιρία του, που φυσικά και δεν θα είναι για να βελτιώσει η να συντηρήσει το αποτυχημένο καπιταλιστικό σύστημα, ούτε όμως και για να το ανατρέψει, αφού και το ίδιο γνωρίζει πολύ καλά το ανέφικτο.Για να το δυσκολεύει και να το αποχυδαιοποιεί όμως με τις παρεμβάσεις του από την σημερινή του τραγικότητα είναι ίσως η ώρα, αφού πολλοί πλέον αναγνωρίζουν πως οι πολιτικές θέσεις του ΚΚΕ κλείνουν μέσα τους κάποιες αλήθειες που βρίσκουν πλέον ευήκοο το αυτί της κοινωνίας.Και ενώ έτσι περίπου έχει διαμορφωθεί το τοπίο και η συγκυρία, αυτό το ίδιο το ΚΚΕ καθηλωμένο ακόμα στον ιστορικό του δογματισμό, κλεισμένο σε έναν ιδιότυπο κοινωνικό σεχταρισμό και καρφωμένο στην λογική του όλα η τίποτα—μέχρι τότε που θα εξαθλιωθούν και θα ξεσηκωθούν οι μάζες!!, αρνείται πεισματικά να βάλλει «λίγο νερό στο κρασί του» αρκούμενο ηδονιστικά σχεδόν ως τώρα να απολαμβάνει την υποκριτική αστική εκτίμηση-φόβο των αντιπάλων του και μαζί την κομματική του ικανοποίηση από την «ανυπακοή» του πολιτικού του ακτιβισμού.Και αυτό φαίνεται πως του φτάνει, γιατί εκεί στα υπόγεια του Περισσού η καθοδήγηση των μελετητών του Μαρξισμού-Λενινισμού έχει ίσως εκτιμήσει πως μια χαρά είναι να βρίσκεσαι και εντός και εκτός του συστήματος, αφού μια άλλη στάση, με συνακόλουθη ίσως και μια ραγδαία άνοδο των εκλογικών σου ποσοστών δεν θα είναι εύκολα διαχειρίσιμη σαν νέο δεδομένο.Με άλλα λόγια, αφού η παγκόσμια και η ντόπια καπιταλιστική κυριαρχία είναι οικονομικά, πολιτικά και στρατιωτικά πανίσχυρη, τότε σίγουρα και καμιά νησίδα επαναστατικής αλλαγής δεν έχει περιθώρια επικράτησης και ευδοκίμησης.Καλά λοιπόν είμαστε με το 10 και 12% λένε οι σύντροφοι, καλά είμαστε με την συνείδησή μας, τις ιδέες μας και τους αγώνες μας, καλά είμαστε στο ρόλο του εισαγγελέα--και από απυρόβλητη μάλιστα θέση, ιδιαίτερα σήμερα που πολλοί αντίθετοι πολίτες παραδέχονται πως «καλά τα λέει το ΚΚΕ».Από το καλά όμως τα λέει το ΚΚΕ μέχρι το τι θα βάλλει στη θέση αυτής της καπιταλιστικής παρακμής, αν ποτέ ερχόταν η ώρα του, υπάρχει σίγουρα τεράστια απόσταση.

Και επειδή αυτό το γνωρίζει καλύτερα από όλους το ΚΚΕ, που πάντα φοβάται αυτό το κρίσιμο ερώτημα, γι αυτό και αρκείται μέχρι σήμερα στο ρόλο μιας ανυπάκουης συνιστώσας του συστήματος μόνον, το οποίο όχι μόνον δεν κινδυνεύει από τη δράση του, αλλά θεραπεύοντας και κάποιο ψευδοκυβερνητίστικο σύνδρομό του (συνάντηση Παπανδρέου-Παπαρήγα, συμμετοχή στα συμβούλια των Αρχηγών…) καταφέρνει να διευρύνει την δημοκρατική του νομιμοποίηση διασφαλίζοντας έτσι και «ελεγχόμενες» αντιστάσεις και εκτονώσεις.

Ενοχλητικές ίσως αυτές οι σκέψεις στο ξημέρωμα του 2011, αλλά και ο επίλογος το ίδιο μια και όλοι το γνωρίζουν καλά πως ούτε το βαθύ σύστημα, ούτε η κυβέρνηση φοβούνται πραγματικά το ΚΚΕ.

Τον ανώνυμο όχλο φοβούνται που χωρίς ελπίδα, χωρίς ηγεσία και χωρίς προορισμό μπορεί να κάνει τη μεγάλη ζημιά και στον τόπο και στον εαυτό του.

Καλή, καλύτερη χρονιά λοιπόν για όλους μας και με τις διαφορετικές του καθενός μας ιδέες πολύτιμο δημοκρατικό πλούτο για την απαραίτητη σύγκλιση και σύνθεση, μήπως και καταφέρουμε και τον αλλάξουμε τον βαρύ καιρό χάριν της συνολικής σπουδαίας αλήθειας και ανάγκης του λαού και της πατρίδας.
Θρασύβουλος Μαυρομμάτης

ΠΑΤΡΑ: Ανακοινώθηκαν οι νέοι αντιδήμαρχοι

Με απόφαση του Δημάρχου Πατρέων Γιάννη Δημαρά, ορίζονται οι αντιδήμαρχοι, που αναλαμβάνουν καθήκοντα από τη Δευτέρα 3-1-2011.


Οι αντιδημαρχίες και οι αντιδήμαρχοι, καθώς και οι βοηθοί Δημάρχου έχουν ως εξής:Αναπληρωτής Δημάρχου και Αντιδήμαρχος Πολεοδομικού, Περιβαλλοντικού και Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού, Λένα Καλεντζώτη

Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Τάκης Γκίκας

Αντιδήμαρχος Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού και Διαχείρισης Μηχανικού Εξοπλισμού, Αχιλλέας Γεωργακόπουλος

Αντιδήμαρχος Οικονομικής Διαχείρισης και Αξιοποίησης της Δημοτικής Περιουσίας, Βίβιαν Σαμούρη

Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου, Γεώργιος Σιγαλός

Αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας, Δημήτρης Αβράμης

Αντιδήμαρχος Παιδείας, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διαβούλευσης, Ανδρέας Φίλιας

Αντιδήμαρχος Εθελοντισμού, Ισότητας Φύλων, ΜΗΚΥΟ και Ένταξης Μεταναστών, Ήρα Κουρή

Αντιδήμαρχος Υποστήριξης Δημότη και Λειτουργίας Πόλης, Μαρία Ανδρικοπούλου - Ρούβαλη

Τον τομέα των τεχνικών έργων διατηρεί στην αρμοδιότητά του ο ίδιος ο Δήμαρχος Γιάννης Δημαράς.Βοηθοί Δημάρχου ορίζονται οι παρακάτω σύμβουλοι:
Βοηθός Δημάρχου για θέματα Α.Ε.Ι και για θέματα κοινοτήτων Αγίου Γεωργίου Ρίου, Αγίου Βασιλείου, Άνω Καστριτσίου, Ακταίου, Ψαθοπύργου, Κάτω Καστριτσίου, Αραχοβιτίκων, Δρεπάνου, Πλατανίου, Σελλών, Αργυράς, και Πιτίτσης , Κων/νος Μπουρδούλης

Βοηθός Δημάρχου για θέματα κοινοτήτων, Οβριάς Σαραβαλίου, Κρήνης Πατρών, Καλλιθέας, Θέας, Πετρωτού και Κρυσταλλόβρυσης, Χαράλαμπος Καρκούλιας

Βοηθός Δημάρχου για θέματα κοινοτήτων, Παραλίας, Μιντιλογλίου, και .Ρογιτίκων Κων/νος Βουκελάτος

Βοηθός Δημάρχου για θέματα Αποκέντρωσης και για θέματα κοινοτήτων, Βραχναιίκων, Καμινίων, Τσουκαλαιίκων, Μονοδενδρίου, και Θεριανού, Τασία Παπαντωνοπούλου

Στις 10 το πρωί της Δευτέρας 3-1-2011 συγκαλείται στην πρώτη της συνεδρίαση η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου, που απαρτίζεται από τον Δήμαρχο και τους εννέα αντιδημάρχους. Η συνεδρίαση θα είναι ανοιχτή στα μέσα ενημέρωσης.

Wikileaks: Ευρείας κλίμακας πόλεμο προετοίμαζε το Ισραήλ

Ο αρχηγός του ισραηλινού Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων Γκάμπι Ασκενάζι είχε δηλώσει σε επιτροπή του αμερικανικού Κογκρέσου στα τέλη του 2009 ότι προετοίμαζε «έναν ευρείας κλίμακας πόλεμο» στη Μέση Ανατολή, πιθανώς εναντίον της Χαμάς και της Χεζμπολάχ, σύμφωνα με απόρρητα διπλωματικά τηλεγραφήματα που δημοσιοποίησε ο ιστότοπος WikiLeaks και δημοσιεύει σήμερα η νορβηγική εφημερίδα Aftenposten.


«Προετοιμάζω τον ισραηλινό στρατό για έναν πόλεμο ευρείας κλίμακας, γιατί είναι ευκολότερο να τον περιορίσω σε μια μικρή επιχείρηση παρά το αντίθετο», είχε τονίσει ο αντιστράτηγος Ασκενάζι, όπως προκύπτει από τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας στο Τελ Αβίβ με ημερομηνία 15 Νοεμβρίου 2009.

«Η απειλή εκτόξευσης ρουκετών εναντίον του Ισραήλ είναι σοβαρότερη από ποτέ. Για τον λόγο αυτό το Ισραήλ προσδίδει τόσο μεγάλη σημασία στην αντιπυραυλική άμυνα», επισημαίνει ο Ασκενάζι στον επικεφαλής της αντιπροσωπείας Δημοκρατικό Άικ Σκέλτον.

Ο Ισραηλινός ανώτατος αξιωματικός είχε δηλώσει πως το Ιράν διαθέτει 300 πυραύλους Σάχαμπ που μπορούν να πλήξουν το Ισραήλ, το οποίο θα έχει στη διάθεσή του δέκα λεπτά για να αντιδράσει. Όμως για τον Ασκενάζι ο μεγαλύτερος κίνδυνος προέρχεται από τη Χαμάς και τη Χεζμπολάχ.

«Η Χαμάς έχει τη δυνατότητα να βομβαρδίσει το Τελ Αβίβ, όπου βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού του Ισραήλ».

Ο «Samaras» χτυπάει πάντα δυο φορές!

Καλύτερο ξεκίνημα για το 2011 δεν μπορούσε να φανταστεί ο Γιώργος Σαμαράς. Ο Έλληνας επιθετικός της Σέλτικ, με δύο δικά του γκολ άλωσε την έδρα της αιωνίας αντιπάλου Ρέιντζερς με 2-0 στο «Old Firm» το οποίο διεξήχθη στη Γλασκώβη.


Τα γκολ τα σημείωσε στο 62ο και στο 70ο λεπτό της αναμέτρησης.

Με αυτή την νίκη η Σέλτικ αύξησε τη διαφορά της από την Ρέιντζερς στους τέσσερις βαθμούς έχοντας όμως δυο παιχνίδια περισσότερα.

Να σημειωθεί ότι στο ξεκίνημα του παιχνιδιού κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τους 66 νεκρούς της τραγωδίας του «Άιμπροξ», στις 2 Ιανουαρίου του 1971. Οι δύο ομάδες φόρεσαν μαύρα περιβραχιόνια για να τιμήσουν τα θύματα και εισήλθαν στο γήπεδο υπό τη συνοδεία των τότε αρχηγών τους.

“Αλκοολικός” ο Καραμανλής – Δεν κάνει βήμα χωρίς τον ψυχολόγο του

Τι "κάρφωνε" στον Χριστοφοράκο η δημοσιογράφος που ήταν δίπλα στον πρώην πρωθυπουργό. Συγκλονιστικές αποκαλύψεις. Ο Καραμανλή έλεγε πως κουράστηκε να κυβερνά από το 2006!

Κάθε μέρα που περνά τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής μένουν άφωνα μπροστά στην οργάνωση που είχε το "δίκτυο" του Mr SIEMENS.
 
Όπως γράφει το “Πρώτο Θέμα” γυναίκα δημοσιογράφος από τον στενό πυρήνα των συνεργατών του Κώστα Καραμανλή στο Μαξίμου, ενημέρωνε καθημερινά τον Μιχάλη Χριστοφοράκο για τις προθέσεις του πρώην πρωθυπουργού, αναφέροντας την κατ' αυτήν “κλονισμένη ψυχική υγεία του”, τον “κρυφο του έρωτα” και όλα όσα διαδραματίζονταν πίσω από τις κλειστές πόρτες.
 
Μια προσεκτική ανάγνωση των σελίδων που περιέχουν αποκωδικοποιημένα e-mails αποκαλύπτει σημεία και τέρατα!
 
Σύμφωνα και με την “Real News” το "Βαθύ Λαρύγγι" είχε τρυπώσει στο Μέγαρο Μαξίμου και μαγνητοφωνούσε τον Κώστα Καραμανλή, ώστε να ενημερώνει καθημερινά τον Μιχάλη Χριστοφοράκο για τις προθέσεις του πρώην πρωθυπουργού. Συχνά-πυκνά στις αναφορές γίνεται λόγος για την «κλονισμένη ψυχική υγεία του, τον κρυφό του έρωτα» αλλά και για το γεγονός ότι «δεν κάνει βήμα δίχως τον Ρουσόπουλο και τον ψυχολόγο του».
 
Οπως λένε μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, στον ηλεκτρονικό υπολογιστή της γραμματέως του Μ. Χριστοφοράκου κ. Αικατερίνης Τσάκαλου βρέθηκε e-mail που αναφέρει : «Ο Κ. Καραμανλής, που δεν εμπιστεύεται κανένα συνεργάτη του πλην του ‘’πατέρα’’ Μολυβιάτη και τον Θ. Ρουσόπουλο, για να αποφύγει τις ευθύνες έχει εναποθέσει τα πρωθυπουργικά καθήκοντα στον τελευταίο», ενώ όπως βεβαιώνουν στενοί συνεργάτες «δεν κάνει βήμα χωρίς τη συμβουλή του ψυχολόγου του».
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, γυναίκα δημοσιογράφος που ανήκε στον στενό πυρήνα της ομάδας του πρώην πρωθυπουργού βρισκόταν παράλληλα στο payroll του κ. Χριστοφοράκου.
 
Τον Δεκέμβριο του 2005 μια αναφορά έλεγε: «... το μεγαλύτερο και σημαντικότερο πρόβλημα που έχει αυτή τη στιγμή η χώρα είναι η απειλή ένταξης του πρωθυπουργού στην επικίνδυνη συντροφιά των ατόμων που αναζητούν καταφύγιο στο αλκοόλ προκειμένου να αποφύγουν μια θλιβερή πραγματικότητα. Ο τελευταίος αυτός «έρωτας» του Κ. Καραμανλή για τα οινοπνευματώδη έχει προβληματίσει σε απίστευτο βαθμό τους δικούς του ανθρώπους – οικογένεια, φίλους και πολιτικούς συνεργάτες. Απόδειξη του προαναφερόμενου γεγονότος αποτελεί ο καβγάς που είχαν στήσει πριν από μία περίπου εβδομάδα συνεργάτες του πρωθυπουργού με τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών Μ. Λιάπη, ο οποίος σύστηνε σε τρεις συνεργάτες του Κ. Καραμανλή, σε ιδιαίτερα αυστηρό τόνο. «Είστε υπεύθυνοι για την επικίνδυνα αρνητική εικόνα του πρωθυπουργού όπως τον αφήνετε να διασύρεται σαν ένας οποιοσδήποτε αλκοολικός!».
 
Το ζήτημα αφορούσε σε πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, όπου «από το μεσημέρι μέχρι το απόγευμα ο κορυφαίος πολιτικός κατανάλωσε προ γεύματος 7 ποτήρια ούζο, συνόδευσε το φαγητό του με καλό και άφθονο κρασί και το βραδάκι παράγγειλε στο λόμπι του ξενοδοχείου ένα μπουκάλι ουίσκι για να περάσει τη νύχτα όπου άρχισε να πίνει το ένα ποτήρι μετά το άλλο... Οι τρεις συνομιλητές του Μ. Λιάπη αποχώρησαν από το υπουργείο με σκυμμένο το κεφάλι και ανέφεραν ότι «αφού ο Καραμανλής θέλει να πίνει στο λόμπι με φίλους του εμείς τι να του πούμε; Να ανέβει στο δωμάτιο; Πώς να το πούμε εμείς αν δεν το καταλαβαίνει ο ίδιος;».
 
Οργισμένος Καραμανλής!
 
Η ψυχική υγεία του είναι κλονισμένη, έπαθε γρίπη και είναι εξοργισμένος και με τον Μαγγίνα και με τον Αλογοσκούφη τους οποίους αποφάσισε τελικά να αντικαταστήσει. Αποφασίστηκε να συμμετέχει ο Σαμαράς στην κυβέρνηση. «Ο πρωθυπουργός δεν αισθάνεται πολύ καλά τελευταία», είπε στενός συνεργάτης και προσωπικός ιατρικός σύμβουλος του Κ. Καραμανλή. Από τη συζήτηση που είχαμε μαζί του βεβαιωθήκαμε ότι η κακοδιαθεσία του δεν οφείλεται στις απεργιακές κινητοποιήσεις, αλλά όπως είπε η ίδια έγκυρη πηγή, «σε τίποτα συγκεκριμένα. Το ψυχολογικό του σύστημα είναι σε άθλια κατάσταση σε σημείο που φοβόμαστε πλέον όλοι να του μιλήσουμε για δυσάρεστα θέματα...». Και συνέχισε: «Η κατάσταση αυτή της ευαισθησίας προϋπήρχε αλλά τώρα επιδεινώθηκε σε άσχημο βαθμό. Εκδηλώνεται με βουλιμικές περιόδους και αδυναμία σε σοκολάτα, άμυλο και οινόπνευμα, γεγονός που επιδεινώνει την κατάστασή του».
 
 
Χαρακτηριστική όμως είναι μια συνομιλία που είχε με στενό του συνεργάτη στις 15 Μαΐου του 2006, κατά τη διάρκεια ταξιδιού του για την Βιέννη. “Παραιτούμαι πλέον από την προσπάθεια να κάνω κάτι γι αυτό τον τόπο. Πίστευα ότι θα μπορούσα κάτι να καταφέρω αλλά έπεσα έξω. Ας τελειώνω μια ώρα αρχύτερα”.

Το πρώτο μωρό της Ελλάδας για το 2011 γεννήθηκε στην Πάτρα!
Μόλις ένα λεπτό μετά τον ερχομό του νέου έτους γεννήθηκε με φυσιολογικό τοκετό ένα υγιέστατο αγοράκι. Δείτε το βίντεο.Ετοιμαζόντουσαν να κάνουν πάρτι στο σπίτι για τον ερχομό του νέου έτους αλλά τελικά το μετέφεραν στο μαιευτήριο όπου υποδέχτηκαν... το πρώτο τους παιδί!

Η Ανδριανή Πουλίδα γέννησε με φυσιολογικό τοκετό τον γιο της στις 00:01 και ήταν το καλύτερο ποδαρικό που θα μπορούσε να φανταστεί. Ο μικρός είναι μάλιστα και το πρώτο μωρό της Ελλάδας για το 2011.

Οι δύο γονείς πλέουν σε πελάγη ευτυχίας:

O μύθος του Nick the Greek


Οι γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων φέρνουν στο προσκήνιο το τζόγο, ο οποίος όχι μόνο έχει την τιμητική του, αλλά από πολλούς θεωρείται και «καλή τύχη» για το νέο έτος. Τη στιγμή όμως που για κάποιους αποτελεί μια ευχάριστη συνήθεια, για κάποιους άλλους υπήρξε τρόπος ζωής. Ο λόγος για τον Nick the Greek, τον γνωστότερο επαγγελματία παίκτη τυχερών παιχνιδιών στον κόσμο και μεγαλύτερο τζογαδόρο στην Αμερική, ο οποίος απεβίωσε σαν σήμερα.
Ο Νικόλας Ανδρέας Δάνδολος ή κατά κόσμο Nick the Greek γεννήθηκε στη Κρήτη, και πιο συγκεκριμένα στο Ρέθυμνο στις 27 Απριλίου του 1883. Γόνος πλούσιας οικογένειας (ο πατέρας του ήταν έμπορος) αποφοίτησε από το Ελληνικό Ευαγγελικό Κολέγιο της Σμύρνης, όπου μελέτησε φιλοσοφία.
Μετά από παρότρυνση των γονιών του, ο Νικόλας στην ηλικία των 18 ετών, φεύγει για τις ΗΠΑ, όπου αρχικά εγκαθίσταται στο Σικάγο, με εβδομαδιαίο χαρτζιλίκι 150 $. Σχετικά σύντομα μετακομίζει στο Μόντρεαλ, όπου η γνωριμία του με τον διάσημο αναβάτη στις ιπποδρομίες Phil Musgrave, έμελλε να αποτελέσει σταθμό στη ζωή του. Γοητευμένος στοιχήματα, έπαιξε και κέρδισε σχεδόν μισό εκατομμύριο δολάρια μέσα σε έξι μήνες, γεγονός που τον βοήθησε να κατασταλάξει στο «επάγγελμα» το οποίο θα ακολουθούσε.
Ωστόσο, η τύχη δεν υπήρξε πάντα πιστή του σύντροφος. Επιστρέφοντας στο Σικάγο έχασε όλα όσα είχε κερδίσει στο Μόντρεαλ, κέρδισε όμως σε φήμη αφού προοδευτικά μετατράπηκε σε δεξιοτέχνη των τυχερών παιχνιδιών, με έφεση κυρίως στο πόκερ και τα ζάρια. Μάλιστα δεν ήταν λίγες οι φορές που τα μεγάλα καζίνο στα οποία έπαιζε, του πρόσφεραν –ανεπιτυχώς βέβαια– θέσεις εργασίας με παχυλούς μισθούς, αφού η ζημιά που τους έκανε ως παίχτης ήταν μεγάλη.
Ο μύθος γύρω από το όνομα Nick the Greek έχει αρχίσει ήδη να χτίζεται, όταν ο ίδιος το 1949 προσεγγίζει τον Benny Binion, ιδιοκτήτη καζίνο, με αίτημα να οργανωθεί μια μυθική αναμέτρηση πόκερ. Από τον Ιανουάριο του 1951 μέχρι το Μάιο του ίδιου έτους, ο Νικόλας βρέθηκε αντιμέτωπος με τον μοναδικό ισάξιό του παίκτη, Johnny Moss, σε έναν Μαραθώνιο Πόκερ, όπου η διακοπή επιτρεπόταν μόνο για ύπνο και φαγητό. Καθώς ο Moss κέρδιζε πάνω από 2 εκατομμύρια δολάρια και η ήττα του Νικόλα ήταν πλέον αναμενόμενη, ο δεύτερος, απευθυνόμενος στον νικητή, είπε τη διάσημη φράση: «Κύριε Moss, θα πρέπει να σε αφήσω να φύγεις».
Όπως συμβαίνει στη ζωή κάθε τζογαδόρου, έτσι και στην περίπτωση του Nick the Greek, η φτώχεια ήταν μια κατάσταση αρκετά συχνή. Μην μπορώντας να ελέγξει πάντα την τύχη του και με την παροιμιώδη ικανότητα να κερδίζει και να χάνει μεγάλα ποσά μέσα σε λίγες ώρες, ο Νικόλας περιήλθε σε κατάσταση ένδειας τουλάχιστον 73 φορές στη ζωή του, κάτι το οποίο συχνά φιλοσοφούσε με φράσεις όπως «έτσι είναι η ζωή» ή «στο επάγγελμά μου, η δόξα συνήθως ακολουθείται από μια πρόταση που περιλαμβάνει τη λέξη φυλακή».
Πέθανε απένταρος και βαριά άρρωστος στο Los Angeles, τα Χριστούγεννα του 1966, έχοντας ζήσει μια ζωή με σκοπό τη συγκίνηση και όχι πάντα το κέρδος, αφού ο ίδιος χαρακτηριστικά συνήθιζε να λέει: «Η τύχη είναι μια γυναίκα κι αυτή η γυναίκα είναι ο έρωτας της ζωής μου»

tvxs.gr

Πάτρα: «Το μεταναστευτικό δεν πρόκειται να λυθεί με αστυνομικά μέτρα»


Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη σχετικά με το μεταναστευτικό πρόβλημα στην Πάτρα παραχώρησε στο attacktv.gr ο Χρήστος Γεωργίου, καθηγητής Βιοχημείας στο πανεπιστήμιο Πατρών και αρθρογράφος.

Ο κ. Γεωργίου υποστηρίζει ότι οι μετανάστες και οι Έλληνες πολίτες έχουν τα ίδια συμφέροντα. Όπως καταπατούνται τα δικαιώματα των μεταναστών, καταπατούνται με πρωτοφανή τρόπο και τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών. Υπογραμμίζει ότι το ζήτημα των προσφύγων και των μεταναστών συνδέεται με την πίεση και τα πλήγματα που δέχεται η μεγάλη πλειοψηφία των λαϊκών στρωμάτων από την κρατούσα πολιτική και επισημαίνει ότι, με το να υποστηρίξουν τα δικαιώματα των μεταναστών, οι Πατρινοί υποστηρίζουν στην ουσία τα δικά τους δικαιώματα.
Ακόμα, τονίζει ότι για τους μετανάστες της Πάτρας είναι μονόδρομος η φυγή προς την Ευρώπη, καθώς το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο για τη μετανάστευση τους εξωθεί σε αποχώρηση και δεν επιτρέπει την ενσωμάτωσή τους στην τοπική κοινωνία, αλλά αντίθετα τους κάνει πρόσφορους στα κυκλώματα διακίνησης.
Τα πρόσφατα επεισόδια μεταξύ προσφύγων, ο κ. Γεωργίου, τα χαρακτηρίζει αναμενόμενα, εξηγώντας πως όταν οι άνθρωποι εγκλωβίζονται θα προσπαθήσουν να επιβιώσουν έναντι των συμπατριωτών τους ή μεταναστών άλλης εθνότητας, ενώ επίσης σχολιάζει εκτενώς την πρόσφατη εμφάνιση στην Πάτρα της ακροδεξιάς Χρυσής Αυγής.
Ο καθηγητής εκτιμά ότι το μεταναστευτικό ζήτημα δεν πρόκειται να βελτιωθεί, αν δεν αλλάξουν οι επικρατούσες πολιτικές και ότι τα αστυνομικά μέτρα δεν πρόκειται να λύσουν ή να περιορίσουν το θέμα, καθώς δεν εξαλείφονται τα αίτια που γεννούν τη μετανάστευση και την προσφυγιά. Σύμφωνα με τον κ. Γεωργίου, αν η κεντρική εξουσία αποφάσιζε να χορηγήσει άσυλο και ταξιδιωτικά έγγραφα στους πρόσφυγες, το μεταναστευτικό ζήτημα θα λυνόταν. Αντί αυτού όμως, όπως αναφέρει, η κεντρική εξουσία προτιμά να μεταβιβάζει το πρόβλημα στις τοπικές κοινωνίες, καθώς και ότι οι μετανάστες χρησιμοποιούνται από τις κεντρικές εξουσίες πρώτον για να στρέφεται η δυσαρέσκεια των πολιτών σε αυτούς και όχι στις εφαρμοζόμενες πολιτικές και δεύτερον για να κατεβάζουν τις απαιτήσεις των πολιτών στις επερχόμενες παραβιάσεις των δικαιωμάτων και των κεκτημένων τους.

Βραζιλία: Δεσμεύεται να «εξαλείψει την φτώχεια» η Ρουσέφ

Ο απερχόμενος πρόεδρος Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα παρέδωσε την προεδρική εσάρπα στη νέα πρόεδρο της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ, μια κίνηση που συμβολίζει τη μεταβίβαση της εξουσίας στην πρώτη γυναίκα πρόεδρο της χώρας.
Αρκετές χιλιάδες Βραζιλιάνοι είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία των Τριών Εξουσιών απέναντι από το προεδρικό μέγαρο του Πλανάλτο στη Μπραζίλια για να παρακολουθήσουν την αλλαγή της προεδρίας. Σε μια απλή τελετή ο Λούλα φίλησε θερμά την 63χρονη πρώην προσωπάρχη του πριν της παραδώσει την πρασινοκίτρινη εσάρπα, με τα χρώματα της Βραζιλίας.
Η Ντίλμα Ρουσέφ είχε ορκιστεί λίγο νωρίτερα η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Βραζιλίας και δήλωσε συγκινημένη που διαδέχεται τον Λούλα, "τον μεγαλύτερο ηγέτη στην ιστορία της χώρας" όπως τον χαρακτήρισε. Παρότι αποχωρεί, "ο Λούλα θα είναι μαζί μας" επισήμανε στην ομιλία της προσθέτοντας ότι η διαδοχή του απερχόμενου χαρισματικού προέδρου ήταν μια "πραγματική πρόκληση".
Νωρίτερα στην πρώτη ομιλία ενώπιον του Κογκρέσου, η νέα πρόεδρος δεσμεύτηκε να εξαλείψει την ακραία φτώχεια.
"Η πιο επίμονη μάχη που θα δώσει η κυβέρνησή μου θα είναι για την εξάλειψη της ακραίας φτώχειας" που πλήττει ακόμη 18 εκατομμύρια ανθρώπους στη χώρα με την όγδοη οικονομία παγκοσμίως. Η Ρουσέφ υπογράμμισε ωστόσο ότι τη δέσμευση αυτή πρέπει να αναλάβει όλη η βραζιλιάνικη κοινωνία.
Η παιδεία, η υγεία και η ασφάλεια είναι επίσης οι τομείς προτεραιότητας της κυβέρνησής της. Η νέα πρόεδρος είπε ότι "θα είναι ασυμβίβαστη όσον αφορά το δημόσιο συμφέρον". "Η διαφθορά θα πατάσσεται σε μόνιμη βάση", υπογράμμισε.

«Κοιτάει» Γκέκα ο Μουρίνιο

Τους Θεοφάνη Γκέκα και Μίροσλαβ Κλόζε υποστηρίζουν τα ισπανικά ΜΜΕ πως υπολογίζει ως πιθανότερους αντικαταστάτες του Γκονσάλο Ιγκουαΐν, ο Ζοσέ Μουρίνιο. Ο Αργεντινός επιθετικός αναμένεται να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για δύο με τρεις μήνες, μετά την εγχείρηση στην οποία θα υποβληθεί για να ξεπεράσει τις ενοχλήσεις στο πόδι του.


Όπως αναφέρει η “El Mundo Deportivo”, οι όποιες αντιρρήσεις του Πορτογάλου τεχνικού έγκειται στο γεγονός ότι ο Κλόζε δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Champions League, ενώ δεν είναι βασικός τον τελευταίο καιρό στην Μπάγερν Μονάχου. Όσον αφορά στον Έλληνα στράικερ, το αποτυχημένο πέρασμά του από την Λεβερκούζεν αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα.

Γέροντας Παΐσιος: Να τι θα γίνει στο Αιγαίο!

Όπως τα κατέγραψε ο Νικ. Ζουρνατζόγλου στο βιβλίο του

Ο άγιος Γέροντας Παΐσιος κοιμήθηκε στις 12 Ιουλίου 1994 μ.Χ. και αναπαύεται στο Ησυχαστήριο του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου του Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης

Ο άγιος Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης, η αγιότητα του οποίου έχει ομολογηθεί από όλους σχεδόν τους Έλληνες, πολιτικούς, στρατιωτικούς, λαϊκούς, Μοναχούς, Ιερείς, Επισκόπους και αυτόν τον ίδιο τον Πατριάρχη, είχε κατά καιρούς μιλήσει σε....πολλούς ανθρώπους για ό,τι βλέπουμε σήμερα στο Αιγαίο και για ό,τι θα δούμε σύντομα!

Πολλές από αυτές τις αποκαλύψεις και προφητείες που προείπε ο Γέροντας Παΐσιος με τη Χάρη του Αγίου Πνεύματος, εμπεριέχονται στο νέο, συναρπαστικό βιβλίο του Επισμηναγού ε.α. Νικολάου Ζουρνατζόγλου «Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης, 1924 – 1994» εκδόσεις Αγιοτόκος Καππαδοκία, κεντρική διάθεση Ορθόδοξος Κυψέλη.

Συγκεκριμένα θα αναφέρουμε μερικά εξόχως αποκαλυπτικά σημεία, που αφορούν τις σχέσεις με την αμετανόητη Τουρκία, η οποία όπως γνωρίζουμε με απόλυτη βεβαιότητα ήδη από τον Άγιο Κοσμά τον Αίτωλο θα μας επιτεθεί ύπουλα ως τα «Εξαμίλια»…

Ο Γέρων Παΐσιος για Τουρκία, Πόλη, Αιγαίο

► «Οι Τούρκοι τα κόλλυβα τα έχουν στη μέση τους. Θα πάθουν μεγάλο κακό. Τότε θα επέμβη από πάνω ο Ρώσος και θα γίνει όπως τα λέει η προφητεία του Αγίου Κοσμά. Οι μεγάλοι θα φροντίσουν… Την Κωνσταντινούπολη οι Έλληνες πρέπει να τη φυλάξουν. Και, έτσι, ο Θεός θα τη χαρίσει σε μας. Θα μας βοηθήσει ο Θεός, γιατί είμαστε Ορθόδοξοι»… σελ. 410

► «Η Τουρκία θα διαλυθεί και, μάλιστα, θα τη διαλύσουν οι ίδιοι οι σύμμαχοι» Μάρτιος 1994, σελ. 412

► «Οι Τούρκοι έχουν τα κόλλυβα στο ζωνάρι τους» 1991, σελ. 413

► «Άντε, άντε, δε θα είμαι να σε καμαρώσω στην προέλαση, όταν θα προελαύνει ο ελληνικός στρατός για την Κωνσταντινούπολη» 1992, προς Αξκο της Π.Α., σελ. 413

► «Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός είχε δίκιο που είπε για τα «Εξαμίλια», διότι τα «Εξαμίλια» δεν είναι ούτε χωριά, ούτε πόλεις, αλλά είναι τα έξι ναυτικά μίλια, η ζώνη των έξι μιλίων που περιβάλλει τα παράλια της Ελλάδας και κάθε νησί μας. «Εξαμίλι» είναι κάθε σημείο που απέχει έξι μίλια από τις ακτές της Ελλάδας, χερσαίες ή νησιωτικές. Εκεί, λοιπόν, θα γίνει εκείνο που είπε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός» σελ. 417

► «Όταν ο τουρκικός στόλος ξεκινήσει να κατευθύνεται κατά της Ελλάδος και φθάσει στα έξι μίλια, πράγματι θα καταστραφεί. Θα είναι η ώρα που θα έχουν τα κόλλυβα στο ζωνάρι τους. Αλλά, αυτό δε θα γίνει από εμάς. Αυτό είναι το θέλημα του Θεού. Το «Εξαμίλι» θα είναι η αρχή του τέλους…..Μετά θα αρχίσουν όλα τα γεγονότα, που θα καταλήξουν στο να πάρουμε την Πόλη…. Την Πόλη θα μας τη δώσουν….. Θα γίνει πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας. Στην αρχή, οι Τούρκοι θα νομίσουν ότι νικάνε, αλλά αυτό θα είναι η καταστροφή τους. Οι Ρώσοι, τελικά, θα νικήσουν και θα πέσει η Πόλη στα χέρια τους. Μετά θα την πάρουμε εμείς…… Θα αναγκασθούν να μας τη δώσουν…» σελ. 417 - 418

► Οι Τούρκοι «θα καταστραφούν. Θα σβήσουν από το χάρτη, διότι είναι ένα έθνος, το οποίο δεν προέκυψε από την ευλογία του Θεού. Από τους Τούρκους το 1/3 θα πάει από όπου ξεκίνησαν, στα βάθη της Τουρκίας, το 1/3 θα σωθεί, διότι θα έχει εκχριστιανισθεί και το τελευταίο 1/3 θα σκοτωθεί στον πόλεμο αυτόν….» σελ. 418-419 σ.σ. πρόκειται για την γνωστή Προφητεία του Αγίου Κοσμά.

► «Δεν ήθελα τίποτα άλλο. Να με κρατούσε ο Θεός ακόμη λίγα χρόνια στη ζωή, για να έβλεπα την πατρίδα μου μεγαλωμένη. Θα μεγαλώσει…» σελ. 419

► «Η Τουρκία θα διαμελισθεί. Ο διαμελισμός αυτός σίγουρα μας ικανοποιεί και μας συμφέρει ως κράτος. Έτσι θ΄ απελευθερωθούν τα χωριά μας, οι αλύτρωτες πατρίδες. Η Κωνσταντινούπολη θα ελευθερωθεί, θα ξαναγίνει ελληνική. Θα ξαναλειτουργήσει η Αγία Σοφία» σελ. 422

► «Η Τουρκία θα διαμελισθεί σε 3-4 κομμάτια. Ήδη έχει αρχίσει η αντίστροφή μέτρηση. Εμείς θα πάρουμε τα δικά μας εδάφη, οι Αρμένιοι τα δικά τους και οι Κούρδοι τα δικά τους. Το κουρδικό θέμα έχει ήδη δρομολογηθεί. Αυτά θα γίνουν, όχι τώρα, αλλά σύντομα, όταν θα πάψει αυτή γενιά που κυβερνάει την Τουρκία και θα αναλάβει νέα γενιά πολιτικών. Τότε θα γίνει ο διαμελισμός της Τουρκίας. Πολύ σύντομα οι προσευχές που γίνονται κάτω από την επιφάνεια της γης, θα γίνονται επάνω στη γη και τα κεράκια που ανάβονται κάτω, θα ανάβονται επάνω (εννοούσε τους Κρυπτοχριστιανούς)….Πίστη και ελπίδα στο Θεό να υπάρχει και θα χαρούν πολλοί. Όλα αυτά θα γίνουν μέσα στα χρόνια αυτά. Έφτασε ο καιρός» σελ. 431

► «Οι Εγγλέζοι και οι Αμερικάνοι θα μας παραχωρήσουν την Κωνσταντινούπολη. Όχι γιατί μας αγαπάνε, αλλά γιατί αυτό θα συμπλέει με τα συμφέροντά τους» σελ. 432

► Οι Τούρκοι «θα κάνουν μόνο μία πρόκληση στην Ελλάδα, που θα έχει σχέση με την αιγιαλίτιδα ζώνη. Και εμάς θα μας πιάσει πείνα. Θα πεινάσει η Ελλάδα. Και επειδή θα κρατήσει αυτή η μπόρα κάποιο διάστημα, μήνες θα είναι, “θα πούμε το ψωμί ψωμάκι”» σελ. 434 και άλλη φορά έλεγε … «Να έχετε ένα κτηματάκι και λίγο να το καλλιεργήτε. Κοντά σε σας, θα βοηθήσετε και κάποιον που δε θα έχει» σελ. 436

► «Όταν ακούσεις στην τηλεόραση να γίνεται θέμα για τα μίλια, για την επέκταση των μιλίων (της αιγιαλίτιδας ζώνης) από 6 σε 12 μίλια, τότε από πίσω έρχεται ο πόλεμος. Ακολουθεί….Μετά την πρόκληση των Τούρκων, θα κατεβούν οι Ρώσοι στα Στενά. Όχι για να βοηθήσουν εμάς. Αυτοί θα έχουν άλλα συμφέροντα. Αλλά, χωρίς να το θέλουν, θα βοηθάνε εμάς. Τότε, οι Τούρκοι για να υπερασπισθούν τα Στενά, που είναι στρατηγικής σημασίας, θα συγκεντρώσουν εκεί και άλλα στρατεύματα. Παράλληλα δε, θα αποσύρουν δυνάμεις από καταληφθέντα εδάφη. Όμως, θα δουν τότε τα άλλα κράτη της Ευρώπης, συγκεκριμένα η Αγγλία, η Γαλλία, η Ιταλία και άλλα έξι – εφτά κράτη της ΕΟΚ, ότι η Ρωσία θα αρπάξει μέρη, οπότε θα πουν: “Δεν πάμε κι εμείς εκεί πέρα, μήπως πάρουμε κανένα κομμάτι;” Όλοι, όμως θα κυνηγούν τη μερίδα του λέοντος. Έτσι θα μπουν και οι Ευρωπαίοι στον πόλεμο…..Θα βγάλει η (ελληνική) κυβέρνηση απόφαση να μη στείλη στρατό. Θα κρατήσει στρατό μόνο στα σύνορα. Και θα είναι μεγάλη ευλογία που δε θα πάρει μέρος. Γιατί , όποιος πάρει μέρος σ΄ αυτόν τον πόλεμο (εν. τον ευρωπαϊκό), χάθηκε…»… 434

► «Οι Τούρκοι θα μας χτυπήσουν, αλλά η Ελλάδα δε θα πάθει μεγάλη ζημιά. Δε θα περάσει πολύς καιρός μετά την επίθεση των Τούρκων στη χώρα μας και τότε οι Ρώσοι θα κτυπήσουν τους Τούρκους και θα τους διαλύσουν. Όπως ένα φύλλο χαρτί που το χτυπάς και διαλύεται, έτσι και οι Τούρκοι θα διαλυθούν. Το 1/3 από αυτούς θα σκοτωθεί, το 1/3 θα εκχριστιανισθούν και το 1/3 θα πάει στην Κόκκινη Μηλιά. Η χρησιμοποίηση των νερών του Ευφράτη για αρδευτικά έργα από τους Τούρκους θα είναι μια προειδοποίηση ότι άρχισε η προετοιμασία του μεγάλου πολέμου που θα ακολουθήση» 1991, σελ. 439

► «Μετά τη διάλυση της Τουρκίας, η Ρωσία θα συνεχίσει τον πόλεμο μέχρι τον Περσικό Κόλπο και θα σταματήσουν τα στρατεύματά της έξω από την Ιερουσαλήμ. Τότε οι δυτικές δυνάμεις θα δώσουν προθεσμία στους Ρώσους για να αποσύρουν από τα μέρη αυτά τα στρατεύματά τους, τόσο χρόνο όσο χρειάζεται για να γίνουν τα λάχανα, δηλαδή 6 μήνες. Η Ρωσία, όμως, δε θα αποσύρει τις δυνάμεις της. Και τότε οι δυτικές δυνάμεις θα αρχίσουν να συγκεντρώνουν στρατεύματα, για να επιτεθούν στους Ρώσους. Ο Πόλεμος που θα ξεσπάσει θα είναι Παγκόσμιος και θα έχει ως συνέπεια να χάσουν οι Ρώσοι. Θα ακολουθήσει μεγάλη σφαγή. Οι μεγαλουπόλεις θα γίνουν παραγκουπόλεις. Εμείς, οι Έλληνες, δεν θα συμμετάσχουμε στον παγκόσμιο πόλεμο.» σελ. 440 - 441

► «Η διοίκηση της Πόλης , από μας, θα είναι και στρατιωτική και πολιτική»!!! 1991, σελ. 435

► «Εσύ (είπε σε νεαρό φοιτητή του Πολυτεχνείου Ξάνθης), σαν πολιτικός μηχανικός, θα συμβάλεις στην ανοικοδόμηση της Πόλης, γιατί η Πόλη θα ανοικοδομηθεί από την αρχή» σελ. 435

http://kostasxan.blogspot.com/

Ξεκινά η διχοτόμηση της Τουρκίας;

Σημαντικότατα και επαναστατικά γεγονότα ενδέχεται να συντελεσθούν σύντομα στην περιοχή μας, με δραματικές και σεισμικές εκτυλίξεις σε όλη την Ευρύτερη Μέση Ανατολή και την Ευρασία.


Πριν μερικές ημέρες , όπως αναφέρει ο Σ. Ιακωβίδης στο sigmalive.com ,σημειώθηκε στο Ντιγιάρμπακιρ ένα γεγονόςύψιστης και πολυδιάστατης σημασίας, που πέρασε απαρατήρητο από τον....πολιτικό μικρόκοσμο.

Το Συνέδριο για τη Δημοκρατική Κοινωνία στο Ντιγιάρμπαρκιρ υιοθέτησε σχέδιο για τη Δημοκρατική Αυτονομία εντός των συνόρων της Τουρκίας με δικαίωμα αυτοοργάνωσης των Κούρδων. Το σχέδιο εισηγείται ένα νέο συμβόλαιο μεταξύ Τούρκων και Κούρδων, με τη λειτουργία τοπικού Κουρδικού Κοινοβουλίου καθώς και ελεύθερα κουρδικά τοπικά συμβούλια.

Η Άγκυρα πανικοβλήθηκε και ο Τούρκος πρόεδρος Γκιουλαποφάσισε να περάσει τις δύο τελευταίες ημέρες του χρόνου στο Ντιγιάρμπακιρ για να εκτονωθεί η κατάσταση, εξαιτίας της επίσημης χρήσης της κουρδικής γλώσσας από δήμους της ΝΑ Τουρκίας, της δημιουργίας δίγλωσσων επιγραφών και του αιτήματος για δημοκρατική αυτονομία.

Εξάλλου, ο Γενικός Εισαγγελέας της Τουρκίας,Αμντουραχμάν Γιαλτσίνκαγια, διέταξε έρευνα κατά του φιλοκουρδικού Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας. Ο βουλευτής του κόμματος, Μπενγκί Γιλντίζ, δήλωσε στην τουρκική «Χουριέτ» (22/12/2010) πως «αν η κυβέρνηση δεν λάβει σοβαρά υπόψη τις θέσεις μας, αν μας κλείσει, τότε κάποιοι μπορεί να πουν ότι «τα όπλα θα πάρουν τη θέση του διαλόγου», όπως έγινε πριν από λίγους μήνες». Εννοούσε αιματηρές επιθέσεις Κούρδων ανταρτών εναντίον φυλακίων και το θάνατο δεκάδων στρατιωτών.
Οι εξελίξεις αυτές πρέπει να διασυνδεθούν προς άλλες, εξίσου κρίσιμες, που αναμένονται στο Βόρειο Ιράκ, όπου από ετών λειτουργεί κουρδικό κράτος, με πρωτεύουσα το Ερμπίλ, στην καρδιά του πετρελαιοφόρου Κιρκούκ, που οι Κούρδοι διεκδικούν παλαιόθεν.

Εκεί έπρεπε να γίνει απογραφή πληθυσμού από το 2007. Αναβλήθηκε γι' αυτόν το μήνα. Αν και εφόσον η απογραφή πραγματοποιηθεί, θα επισημοποιήσει την κουρδική πλειοψηφία, η οποία, δικαιωματικά, θα διεκδικήσει τη λειτουργία αυτόνομου και ανεξάρτητου, πια, κράτους, στο βόρειο Ιράκ.

Όμως, τα σχέδια των Κούρδων προεκτείνονται και προς την Τουρκία. Χάρτες, που από καιρό έχουν αναρτηθεί στα γραφεία του αυτόνομου κουρδικού κράτους, δείχνουν μιαν ακανόνιστη έκταση που καταλαμβάνει μέγα μέρος του Βόρειου Ιράκ με το Κιρκούκ, όλη σχεδόν την ανατολική Τουρκία και καταλήγει ανάμεσα στην Αλεξανδρέττα και τη Μερσίνα.

Ας προσεχθεί τούτο το βαρυσήμαντο: Εδώ και αρκετά χρόνια βρίσκεται σε εξέλιξη μια μεθοδική διαδικασία«κουρδοποίησης» της συγκεκριμένης περιοχής, ειδικά της Μερσίνας, που βρίσκεται απέναντι από την Κύπρο.

Σταδιακά, όπως γράφει ο Γεώργιος Φίλης (διδάκτωρ γεωπολιτικής και εκδότης του περιοδικού «Στρατιωτική Ισορροπία και Γεωπολιτική», τ. 10), το κουρδικό στοιχείο, οικονομικά και πληθυσμιακά ελέγχει ήδη την περιοχή και τη Μερσίνα.

Τι επιδιώκουν οι Κούρδοι; Αν ανακηρύξουν ανεξάρτητο κράτος στο Βόρειο Ιράκ, θα διεκδικήσουν εδάφη από την Τουρκία και διέξοδο στη θάλασσα.

Αυτό θα σημαίνει δύο σεισμικές και καταλυτικές εξελίξειςγια ολόκληρη την περιοχή: Πρώτον, την κατάρρευση τουΙράκ και την τριχοτόμησή του, με όλα τα συνεπακόλουθα για την περιοχή.

Δεύτερον, τη διχοτόμηση της Τουρκίας, που είναι ο χειρότερος εφιάλτης της.

Ανακύπτουν δύο ερωτήματα: Πώς θα αντιδράσει η Τουρκία; Θα αντιδράσει κατά τη γνωστή και πάγια δολοφονική τακτική της: Επιχειρώντας να εξολοθρεύσει το κουρδικό στοιχείο και κατακαίοντας κουρδικές πόλεις και χωριά. Με αποτέλεσμα μιαν ευρύτερη ανάφλεξη με ανάμειξη και άλλων παραγόντων.

Το δεύτερο ερώτημα αφορά τις ΗΠΑ: Πώς θα αντιδράσουν σε ανακήρυξη κουρδικού κράτους και σε διχοτόμηση της Τουρκίας;

Η απάντηση ίσως βρίσκεται σε ανάλυση Αμερικανού ειδικού (Peters Ralf: «Blood Brothers: How a better Middle East Would Like» Armed Forces Journal, July 5, 2006), όπου επισημαίνεται ωμά: «Ένα ελεύθερο Κουρδιστάν,εκτεινόμενο από το Ντιγιάρμπακιρ στην Ταυρική, θα αποτελεί το πλέον φιλοδυτικό κράτος στην περιοχή μεταξύ Βουλγαρίας και Ιαπωνίας».

Και μιλάμε για έναν κουρδικό πληθυσμό 27-36 εκατομμυρίων. Τέτοιες πιθανές εξελίξεις θα αναδιατάξουν δραματικά, γεωγραφικά, πολιτικά, ενεργειακά, γεωπολιτικά όλη την περιοχή και θα επηρεάσουν αμεσότατα την Ελλάδα και την Κύπρο.

ksipnistere.blogspot.xom

30 χρόνια στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Ήταν 1η Ιανουαρίου 1981, πριν ακριβώς από τριάντα χρόνια, όταν η Ελλάδα γινόταν και τυπικά το 10ο μέλος της τότε Ε.Ο.Κ.!
Ο δρόμος της Ελλάδας προς την Ενωμένη Ευρώπη ξεκινά στις 8 Ιουνίου του 1959 με την υποβολή της αίτησης για Σύνδεση με την νεοϊδρυθείσα τότε Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα (Ε.Ο.Κ.). Η αίτηση εγκρίνεται και οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και της Ε.Ο.Κ. καταλήγουν στην υπογραφή Συμφωνίας Σύνδεσης τον Ιούλιο του 1961. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα ήταν το πρώτο κράτος που υπέγραψε Συμφωνία Σύνδεσης με την Ε.Ο.Κ..

Η πορεία της Ελλάδας στην Ε.Ο.Κ. παγώνει το 1967 λόγω της επιβολής της δικτατορίας. Μετά την πτώση της δικτατορίας το 1974, η Ελλάδα συνέχισε την ευρωπαϊκή πορεία της και στις 12 Ιουνίου 1975 καταθέτει αίτηση για πλήρη ένταξη στην Ε.Ο.Κ..

Παρά τις αρχικές επιφυλάξεις της Επιτροπής, η οποία είχε εκφραστεί θετικά για την ένταξη της Ελλάδας αλλά θεωρούσε απαραίτητη μια προενταξιακή περίοδο, οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις ξεκινούν έναν χρόνο αργότερα έπειτα από απόφαση του Συμβουλίου Υπουργών. Οι διαπραγματεύσεις λήγουν επιτυχώς και στις 28 Ιουνίου του 1979 υπογράφεται η Πράξη Προσχώρησης της Ελλάδας στην Ε.Ο.Κ.. Η συμφωνία αυτή έπρεπε να επικυρωθεί και από τα Κοινοβούλια των 9 Κρατών-μελών και τελικά τίθεται σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 1981.

Δείτε από το αρχείο της ΕΡΤ τη συνεδρίαση της Βουλής κατά την οποία επικυρώθηκε η συμφωνία ένταξης της Ελλάδας ως πλήρους μέλους στην τότε Ε.Ο.Κ..


ΑΛΥΣΙΔΩΤΕΣ ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΙΣ ΦΕΡΝΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΦΠΑ

Αλυσιδωτές ανατιμήσεις σε βασικά προϊόντα και υπηρεσίες επιφέρουν οι νέες αυξήσεις του ΦΠΑ, ο οποίος από την πρώτη του μηνός αναρριχήθηκε από το 11% στο 13% και από το 5,5% στο 6,5%.Αυξήθηκαν οι τιμές στα είδη διατροφής, στα τιμολόγια ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ και φυσικού αεριού, στα κόμιστρα των ταξί, στα εισιτήρια των τρένων και στα βιβλία...

Επίσης ανεβαίνει το κόστος στην ψυχαγωγία, τις μεταφορές, τις υπηρεσίες υγείας και τις επισκευές.Αντίθετα, οι τομείς που ευνοούνται είναι τα φάρμακα και οι τουριστικές υπηρεσίες.Σύμφωνα με έρευνες, το κάθε νοικοκυριό θα επιβαρυνθεί ετησίως με τουλάχιστον 168 ευρώ, μόνο για την αγορά τροφίμων.Παράλληλα, τόσο το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Αθήνας όσο και η ΓΣΕΒΕΕ κρίνουν αμφίβολη την προσδοκώμενη εισροή των 800 εκατομμυρίων ευρώ στα κρατικά ταμεία, ενώ η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου προειδοποιεί για κατάρρευση της κατανάλωσης και αφανισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.Αυξήσεις στα κόμιστρα των μέσων μαζικής μεταφοράςΠαράλληλα, στο πλαίσιο της προσπάθειας της κυβέρνησης για τη δραστική μείωση των ελλειμμάτων των αντίστοιχων Οργανισμών, με τον καινούργιο χρόνο έρχονται αυξήσεις στα κόμιστρα των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά από στελέχη του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, σε ότι αφορά τις αστικές συγκοινωνίες της Αττικής το απλό εισιτήριο αναμένεται να φτάσει στο 1,30 ευρώ, ενώ αυξήσεις θα γίνουν και στις κάρτες απεριορίστων διαδρομών. Η ηγεσία του υπουργείου έχει προαναγγείλει ότι θα μειωθεί από το 70% στο 50% η κρατική επιχορήγηση του εισιτηρίου των αστικών συγκοινωνιών. Θεωρείται βέβαιο, ότι οι οριστικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν τον ερχόμενο μήνα, με την κατάθεση του νομοσχεδίου για την αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών.

Σημαντικές αυξήσεις αναμένεται να ισχύσουν από το νέο έτος, στα εισιτήρια του ΟΣΕ, στο πλαίσιο της λογικής του Οργανισμού να φτάσουν τα κόμιστρα σε ύψος περίπου αντίστοιχο με εκείνο των ΚΤΕΛ.

Πρόεδρος Γιαννακόπουλος, Αντιπρόεδρος Σκαρμέας και Γραματέας Μανωλοπούλου

Με δύο ψήφους παραπάνω από τον αριθμό των συμβούλων της παράταξης του Γιάννη Δημαρά εξελέγη πριν απο λίγα λεπτά Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, γεγονός που καταδεικνύει την αποδοχή του προσώπου που πρότεινε ο νέος Δήμαρχος Πατρέων για τη συγκεκριμένη θέση. Ο κ. Γιαννακόπουλος συγκέντρωσε 31 ψήφους, ενώ υπήρξαν 17 λευκά.


Από την ψηφοφορία απουσιάζει η κ. Μαριάννα Σταματιάδου, δημοτική σύμβουλος της παράταξης του Κώστα Χριστόπουλου.

Η παράταξη Πελετίδη έχει εξ΄αρχής δηλώσει ότι θα ψηφίσει λευκό, σε ένδειξη διαφωνίας με τον Καλλικράτη.

Για τη θέση του αντιπροέδρου η παράταξη Κατσικόπουλου έχει προτείνει τον κ. Αλέξη Σκαρμέα και για την θέση της γραμματέως η παράταξη Χριστόπουλου έχει προτείνει την κ. Τασία Μανωλοπούλου.

Περιπετειώδης ήταν η εκλογή του Αλέξη Σκαρμέα στη θέση του αντιπροέδρου του δημοτικού συμβουλίου καθώς χρειάστηκε να γίνουν τρεις ψηφοφορίες.

Στην πρώτη ψηφοφορία ο Αλέξης Σκαρμέας δεν συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία που απαιτείται. Συγκεκριμένα συγκέντρωσε 21 ψήφους (πήρε δηλαδή και τουλάχιστον δύο ψήφους παραπάνω από δύο μέλη της παράταξης της πλειοψηφίας και 27 λευκά (απούσα η Σταματιάδου).

Στην δεύτερη ψηφοφορία ο κ. Σκαρμέας έλαβε 18 ψήφους και 30 λευκά. Εκτιμάται ότι μάλλον υπήρξε μια διαρροή απο την παράταξη Κατσικόπουλου.

Στην τρίτη ψηφοφορία ο κ. Σκαρμέας εξελέγη με 38 ψήφους ενώ υπήρξαν και 9 λευκά. Πλην της κ. Σταματιάδου απουσίαζε εκείνη την ώρα από την ψηφοφορία και ένας επιπλέον σύμβουλος.

Ο κ. Σκαρμέας συγκέντρωσε 38 ψήφους καθώς η πλειοψηφούσα παράταξη αποφάσισε να ψηφίσει την πρόταση έτσι ώστε να είναι ισχυρή η θέση του αντιπροέδρου.

Το ίδιο θα είχε πράξει εξ΄αρχής η παράταξη Δημαρά στην περίπτωση που η παράταξη Κατσικόπουλου είχε ψηφίσει την πρόταση για το πρόσωπο του προέδρου.

Γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου εξελέγη η κ. Τασία Μανωλοπούλου.

Στην πρώτη ψηφοφορία η κ. Μανωλοπούλου έλαβε 24 ψήφους. Υπήρξαν 23 λευκά και ένα 1 άκυρο.

Στη δεύτερη ψηφοφορία, η κ. Μανωλοούλου έλαβε 36 ψήφους και 12 λευκά.

ΔΗΜΑΡΑΣ: Ούτε μία δήλωση για το μεταναστευτικό!

Aρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση για το μεταναστευτικό ο νέος Δήμαρχος Πάτρας Γιάννης Δημαράς. Δείτε το ρεπορτάζ από το Patra Tv.

ΠΑΤΡΑ: Εξελέγη ο νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Mε 31 ψήφους υπέρ και 17 λευκά ανακηρυχθηκε πριν από λίγο νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Ελαβε 29 ψήφους από τους συμβούλους της πλειοψηφίας και 2 πιθανόν από τους επικεφαλής δύο παρατάξεων της αντιπολίτευσης (Δημήτρη Αϊβαλή - Ανδρέα Τζουραμάνη). Απουσίασε η δημοτική σύμβουλος της παράταξης Χριστόπουλου Μαριάννα Σταματιάδου. Οι άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης ψήφισαν λευκό.

ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ούτε με την δευτερη ψηφοφορία εξελέγη ο Αλέξης Σκαρμέας αφού ως σύμβουλος του Δ. Κατσικόπουλου δεν ψηφίζεται από την πλειοψηφία. Ελαβε 17 ψήφους και 30 λευκά. Τώρα διεξάγεται η τρίτη ψηφοφορία.

Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου προτάθηκε ο Αλέξης Σκαρμέας της παράταξης Κατσικόπουλου. Στην πρώτη ψηφοφορία έλαβε 21 ψήφους υπέρ και 27 λευκά. Ετσι η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται αυτή την ώρα.

ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Στην τρίτη ψηφοφορία σταμάτησαν τα "παινγίδια" των δημοτικών συμβούλων της πάτρας και ο κ. Σκαρμέας εξελέγη αντιπρόεδρος. Τωρα είναι σε εξέλιξηη ψηφοφορία για την γραμματεα του δημοτικού συμβουλίου η οποία προέρχεται από την παράταξη του κ. Χριστόπουλου. Εχει προταθεί η κυρία Τασία Μανωλοπούλου.

Φρίκη, μάνα εξέδιδε τη 12χρονη κόρη της!

Το βράδυ της παραμονής Πρωτοχρονιάς δεν ήταν ευχάριστη για ορισμένους ανθρώπους. Πόσο μάλλον για ένα 12χρονο κορίτσι που έβλεπε τη μαμά και την αδελφή του να την «πουλάνε» για λίγα ευρώ σε αγνώστους άντρες! Η φρικιαστική ιστορία αποκαλύφθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης όπου η 46χρονη μητέρα και η 23χρονη κόρη της εξέδιδαν στην πορνεία την 12χρονη.


Αστυνομικοί, αξιολογώντας σχετικές πληροφορίες εντόπισαν έναν ηλικιωμένο άντρα, ετών 66 ο οποίος ετοιμαζόταν να συνευρεθεί ερωτικά με την ανήλικη σε απομονωμένο σημείο του Ηρακλείου στις 31 Δεκεμβρίου.

Στην κατοχή της 12χρονης βρέθηκαν τσιγάρα, ένα μπουκάλι οινοπνευματώδους ποτού και μια πορτοκαλάδα, όλα αποτελούσαν την πληρωμή!

Όπως προέκυψε ο άντρας κακοποιούσε τη μικρή μέσα στο αυτοκίνητο, ενώ θα έδινε το ποσό των 40 ευρώ.

Συλλήψεις παράνομων μεταναστών στην Πάτρα

Συνελήφθησαν, χθες στις 14:15, στο λιμάνι της Πάτρας, από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, πριν τον απόπλου επιβατικού πλοίου με προορισμό την Ιταλία, ένας 23χρονος και ένας 24χρονος αλλοδαπός, οι οποίοι κατείχαν και επέδειξαν ταξιδιωτικά έγγραφα άλλων προσώπων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.


Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Πάτρας.

Σεξομανής μετά από ατύχημα με το Wii!...!!!

Ένα σοβαρό και πολύ... ενδιαφέρον πρόβλημα υγείας απέκτησε μια 24χρονη από το Manchester, η οποία είχε ένα ατύχημα με το Wii την ώρα που έκανε γυμναστική.
Η Amanda Flowers, ισχυρίζεται ότι από τη μέρα που έπεσε από τη βάση ασκήσεων του Wii, μετατράπηκε σε σεξομανή!

Όπως δηλώνει η ίδια, η παραμικρή δόνηση, ακόμα και από έναν φούρνο

μικροκυμάτων που ζεσταίνει το φαγητό, μπορεί να την "ανάψει".

Η άτυχη (;) κοπέλα πήγε στο γιατρό ο οποίος την πληροφόρησε ότι με την πτώση έπαθε ζημιά σε κάποιο νεύρο, το οποίο της προκάλεσε σύνδρομο σεξουαλικής υπερδιέγερσης, κάτι που όμως δεν θα είναι μόνιμο.

"Ξεκινάει με έναν μικρό πόνο χαμηλά και στη συνέχεια εξαπλώνεται σε όλο μου το σώμα, για να καταλήξει σε έναν οργασμό που με συνταράσσει" δηλώνει η κα Flowers.

Αν και τραυματισμοί σαν τον συγκεκριμένο δεν συνηθίζονται, οι γιατροί στην Μεγάλη Βρετανία, αντιμετωπίζουν συχνά περιστατικά που σχετίζονται με το Wii.

Σύμφωνα με το Fox News, περισσότεροι από 10 άνθρωποι την εβδομάδα τραυματίζονται λόγω των παιχνιδιών της Νintendo.

Η λέξη της εβδομάδας από τα 24γράμματα: Καλικάντζαρος

Παρουσίαση με λίγα λόγια: Μία από τις πιο γνωστές λαϊκές δοξασίες είναι αυτή των καλικαντζάρων. Σ' ολόκληρη την Ελλάδα, από τα Χριστούγεννα έως την παραμονή των Φώτων, υπήρχε ο θρύλος των Καλικαντζάρων. Κατά τη λαϊκή φαντασία, είναι «μαυριδεροί με κόκκινα μάτια, με τρίχινα πόδια, με χέρια σαν της μαϊμούς κι έχουν όλο το κορμί τους τριχωτό. Μπαίνουν στα σπίτια και τρώνε τις τηγανίτες και τα γλυκά».24grammata.com Υπάρχουν πολλές εκδοχές για την ετυμολογική εξήγηση της λέξης καλικάντζαρος. Οι πιο γνωστές απ αυτές είναι:

α) από το καλός + κάνθαρος (: το σκαθάρι, scarabaeus pilularius) > καλικάνθαρος (με αυτή την άποψη συμφωνούν οι περισσότεροι: Κοραής, Κουκουλές, Μπούντουρας Boll).

β) Ο Ν. Πολίτης μεταφέρει την λαϊκή εκδοχή ότι οι Καλικάντζαροι είναι βρικόλακες Ατσιγγάνων: (Κάλι +Γάντζαροι)

γ) από τη λατινική λέξη caligatus > καλίγατος

δ) από το “καλός + κένταυρος”, κατά τον Lawson

ε) από το “λύκος + κάνθαρος” ή από το “καλός + τσαγγίον” ή από το “καρκάντζι” (: ο τσουρουφλισμένος)

Γιώργος Δαμιανός
Για περισσότερα στο: 24grammata.com