ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

ΑΠΟΠΟΜΠΗ ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΖΗΤΑΕΙ Η ΝΔ

Tην αποπομπή του Θόδωρου Πάγκαλου από την κυβέρνηση ζητά ουσιαστικά η ΝΔ μετά και τα όσα είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης για τα δημοσιεύματα της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος".

Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Πάνος Παναγιωτόπουλος επισημαίνει πως ο Θόδωρος Πάγκαλος ξεπέρασε κάθε όριο στις ύβρεις και στις προσβολές του, τονίζοντας πως "η στοχοποίηση μιας εφημερίδας - του “Ελεύθερου Τύπου” - και των αναγνωστών της, η οποία δεν έκανε τίποτα περισσότερο παρά να αποτυπώσει γεγονότα και ειδήσεις, είναι πράξη που προδίδει ακραία αντιδημοκρατική νοοτροπία και βάναυσο αυταρχισμό".

Ο κ. Παναγιωτόπουλος ζητά από τον πρωθυπουργό ουσιαστικά να αποπέμψει τον κ. Πάγκαλο, καθώς, όπως λέει, η αποδοκιμασία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης ασφαλώς δεν αρκεί.

"Αν ο κ. Παπανδρέου δεν πράξει αυτό που πρέπει, τότε δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν: ή φοβάται τον αντιπρόεδρό του ή ταυτίζεται απόλυτα μαζί του", καταλήγει ο κ. Παναγιωτόπουλος.

ΚΑΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ..ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΕ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ

ENA AΡΘΡΟ ΤΩΝ FINANCIAL TIMES ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΦΟΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΕΣ


By John Plender*

Η Ελλάδα, η χώρα από την οποία ξεκίνησε η ευρωπαϊκή κρίση χρέους, βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σημείο στην εφαρμογή του προγράμματος λιτότητας και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που στοχεύει στην μείωση του ελλείμματος του προϋπολογισμού. Το κοινοβούλιο έχει εγκρίνει τον......

προϋπολογισμό με τα μέτρα λιτότητας, αλλά πρέπει να γίνουν ακόμη περισσότερα. Και σε αυτό το σημείο ενδεχομένως να χρειάζεται η διδαχή από την προηγούμενη εμπειρία άλλων χωρών. Η είσπραξη των φόρων πρέπει να γίνει πιο αποδοτική. Την ανάγκη αυτή αναγνωρίζει και ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Dominique Strauss Kahn, ζητώντας από την ελληνική κυβέρνηση να βάλει στο στόχαστρο την φοροδιαφυγή των πλουσίων. Παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης όμως, η χώρα παλεύει να πετύχει τους στόχους για τα έσοδα από φορολογία. Τι μπορεί να γίνει για να αυξηθεί η απόδοση της φορολογίας σε μία χώρα όπου πολλοί αυτοαπασχολούμενοι γιατροί και οδοντίατροι πληρώνουν λιγότερους φόρους από τις γραμματείς τους;

Η καλύτερη προσέγγιση, θεωρητικά τουλάχιστον, είναι να εξασφαλίσει κανείς ότι οι Έλληνες εμπιστεύονται τους συμπολίτες τους και το κράτος στην εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους. Αυτή η εμπιστοσύνη όμως, δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Οι φορολογικές αρχές στερούνται νομιμότητας στα μάτια των Ελλήνων, από την Οθωμανική αυτοκρατορία και την αυστηρή γραφειοκρατία που ακολούθησε το 1833, όταν οι μεγάλες δυνάμεις έφεραν τον Βαυαρό πρίγκιπα ως Βασιλιά στην χώρα.

Η έλλειψη εμπιστοσύνης επιδεινώθηκε από την διαφθορά και την ανικανότητα της κυβέρνησης. Το γεγονός παράλληλα, ότι η Γερμανία ηγείται της ευρωπαϊκής προσπάθειας για πολιτική λιτότητας, εκλαμβάνεται αρνητικά και ως φόρος υποτέλειας από τους Έλληνες, που βρέθηκαν υπό την κατοχή των Γερμανών κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η είσπραξη των φόρων ήταν ένα από τα πλέον διεφθαρμένα τμήματα του δυσλειτουργικού ελληνικού κράτους. Κατά συνέπεια, οι προβλέψεις της τωρινής κυβέρνησης για αύξηση των εσόδων από φορολογία αντιμετωπίστηκαν με σκεπτικισμό. Ενδεχομένως λοιπόν, να ήρθε η ώρα για μία τρελή αλλά σε κάθε περίπτωση πρακτική πρόταση: την προσωρινή μεταρρύθμιση του φοροεισπρακτικού συστήματος στην βάση της εκμίσθωσης ιδιωτών για την είσπραξη των φόρων.

Εάν η πρόταση αυτή φαίνεται αλλόκοτη, είναι επειδή η προηγούμενη εμπειρία δημιουργεί πολλές αμφισβητήσεις. Κατά την Ρωμαϊκή αυτοκρατορία η πρακτική αυτή οδήγησε σε ενίσχυση της κατάχρησης καθώς οι ιδιώτες που είχαν το δικαίωμα είσπραξης φόρων χρησιμοποίησαν πρακτικές κακομεταχείρισης των πολιτών, ώστε να ενισχύσουν τα κέρδη τους. Ο Αύγουστος και ο Διοκλητιανός αναγκάστηκαν να επιβάλουν μέτρα αντιμετώπισης αυτών των πρακτικών κατάχρησης.

Το ίδιο πρόβλημα δημιουργήθηκε τον 17ο και τον 18ο αιώνα στην Γαλλία, όπου οι ιδιώτες εισπράκτορες της φορολογίας ήταν οι μεγαλύτεροι εργοδότες μετά τον στρατό και το ναυτικό. Πολλοί από αυτούς ήταν παραστρατιωτικοί που είχαν το δικαίωμα να ψάχνουν στα σπίτια των ιδιωτών με την απλή υποψία φοροδιαφυγής.

Η κατάχρηση που εξάσκησαν αυτές οι δυνάμεις ήταν τέτοια ώστε η πολιτική της εκμίσθωσης των φόρων σε ιδιώτες να γίνει μία έντονα μισητή πρόταση. Κατά την γαλλική επανάσταση πολλοί από αυτούς τους ιδιώτες φοροεισπράκτορες οδηγήθηκαν στην γκιλοτίνα, εκ των οποίων και ο Antoine Lavoisier, ο πατέρας της χημείας, ο οποίος χρηματοδότησε όλη του την επιστημονική έρευνα από τις δραστηριότητές του ως ιδιώτης φοροεισπράκτορας και τραπεζίτης.

Πως θα μπορούσαν λοιπόν όλα αυτά να σχετίζονται με την Ελλάδα;

Η σύντομη απάντηση είναι πως το ισχύον φοροεισπρακτικό σύστημα έχει νόημα μόνο όταν το κράτος είναι αρκούντως αποτελεσματικό. Τα τελευταία επίσημα στοιχεία, υποδεικνύουν ότι ως προς αυτή την λειτουργία τουλάχιστον, το ελληνικό κράτος είναι αν μη τι άλλο αναποτελεσματικό. Σε τέτοιες περιπτώσεις, η εκμίσθωση φόρων σε ιδιώτες είναι μία λύση χαμηλού κόστους.Χρησιμοποιήθηκε πρόσφατα στην Ιταλία - βεβαίως σε μία πιο χαλαρή μορφή του όρου, όπου αντί ο ιδιώτης να «αγοράζει» τις φορολογικές οφειλές μίας ομάδας ανθρώπων (όπως συνέβαινε στην ρωμαϊκή αυτοκρατορία), απλώς αναλάμβανε την είσπραξή των φόρων παίρνοντας μετά από το κράτος μία προμήθεια. Μέχρι το 2006, οι ιταλικές τράπεζες αλλά και ιδιωτικές επιχειρήσεις στην Ιταλία αποκτούσαν το δικαίωμα είσπραξης φόρων μετά από δημόσιο διαγωνισμό. Πρακτικά, το μεγαλύτερο μέρος των κερδών τους προέκυπτε από την διακράτηση της ρευστότητας κατά την περίοδο από την συλλογή των φόρων μέχρι την ημερομηνία καταβολής τους στο κράτος.

Είναι προφανώς κρίσιμο ότι δεν θα υπάρχουν ενδείξεις διαφθοράς και για τους ιδιώτες που θα μετέχουν στον διαγωνισμό. Για την Ελλάδα πάντως, εάν υπάρξει σωστή διαχείριση, το σύστημα της εκμίσθωσης των φόρων σε ιδιώτες, θα μπορούσε να έχει σημαντικά πλεονεκτήματα.

Οι δημόσιοι φοροεισπράκτορες θα μπορούσαν να απολυθούν με γενναιόδωρα πακέτα αποζημιώσεων εφόσον κριθεί ότι αποτελούν μεγάλο βάρος για το σύστημα. Στην συνέχεια, μετά από μία ικανή περίοδο εφαρμογής του νέου συστήματος, θα μπορούσε να δημιουργηθεί εξ αρχής ένα νέο κεντρικό σύστημα φοροείσπραξης που να είναι απελευθερωμένο από την διαφθορά.

Αποτελεί, βεβαίως, ειρωνεία το να δωροδοκεί κανείς τους φοροεισπράκτορες για να φύγουν. Εάν όμως, το αντίτιμο που θα τους δοθεί είναι το σωστό, δεν θα βγουν να διαδηλώσουν στους δρόμους. Και για όσους εξακολουθούν να αντιδρούν, επισημαίνω πως η λύση αυτή συνεπάγεται πιο εξισορροπημένη διανομή του βάρους μεταξύ πλουσίων και φτωχών στις άγρια αποπληθωριστικές πιέσεις που επικρατούν κατά την ευρωπαϊκή κρίση χρέους

* Ο John Plender είναι αρθρογράφος των Financial TimesΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

ksipnistere.blogspot.com

Θέλετε να γίνετετε συντάκτες του enpatrais;;;

Το enpatrais σας δίνει τη δυνατότητα να ακουστεί η φωνή σας μέσω του διαδικτύου....Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε στο enpatrais@yahoo.com

Πυρήνες της Φωτιάς: Διαβάστε την προκήρυξη

Οι "Πυρήνες της Φωτιάς" ανέλαβαν την ευθύνη μέσω διαδικτύου για τη βομβιστική επίθεση στο Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας επί της οδού Λουίζης Ριανκούρ, αφιερώνοντάς την στους προφυλακισμένους Γ. Τσάκαλο, Π. Αργυρού, Χ. Χατζημιχελάκη.
Διαβάστε την προκήρυξη:Ι. « Έρχονται οι μέρες που δικάζουν…»«Όποιος πέρασε μπροστά από δικαστικό μέγαρο ή φύλακες και δεν σκοτείνιασε το βλέμμα του, στη σκέψη, ότι μπορεί να βρεθεί εκεί ως ένοχος, τότε δεν έζησε με εντιμότητα και αξιοπρέπεια την εποχή του»Την επίθεση στο διοικητικό πρωτοδικείο την αφιερώνουμε με όλη μας τη φωτιά στα αδέρφια μας (Γ. Τσάκαλο, Π. Αργυρού, Χ. Χατζημιχελάκη) του φυλακισμένου πυρήνα των μελών της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς. Οι σύντροφοι μας καθώς και η έντιμη μειοψηφία των αξιοπρεπών επαναστατημένων Ανθρώπων ποινικών και πολιτικών, δεν είναι μόνο ένα κομμάτι του αγώνα μας, δεν είναι μόνο μία παράμετρος της δράσης μας, αλλά οι επιλογές, η στάση και η

αξιοπρέπεια τους, είναι ο ίδιος ο αγώνας στο σύνολό του, είναι η ουσία του.H δικαιοσύνη είναι ο ιστός μιας αράχνης, που πιάνει μικρά θηράματα και τα καταβροχθίζει, ενώ αφήνει τα μεγάλα ερπετά να τον διαπερνούν και να διαφεντεύουν. Οποιοσδήποτε διαφωνεί μπορεί να επισκεφτεί τις φυλακές για να δει όλους αυτούς τους φτωχοδιαβόλους και τοξικομανείς που τις κατακλύζουν και να αναζητήσει εκεί μέσα κανένα μεγαλοεπιχειρηματία ή πολιτικό, που είναι υπεύθυνοι για τις μεγαλύτερες ληστείες και την πιο βάρβαρη υποβάθμιση της ζωής μας. Εν όψει λοιπόν του πολιτικού στρατοδικείου που ετοιμάζεται στις 17 Γενάρη για την Ε.Ο. ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΠΥΡΗΝΩΝ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ θα είμαστε αιχμηροί και αδυσώπητοι στις επιλογές και τις πράξεις μας. Αν κάποιοι θεωρούν ότι τα Αδέρφια μας, είναι τα εύκολα θηράματα και «μαγειρεύουν» τον τιμοκατάλογο με τις ποινές που επιθυμούν να τους βάλουν για να πληρώσουν ακριβά το λογαριασμό, θα τους ενημερώσουμε ότι είναι βαθιά νυχτωμένοι και ότι από εδώ και πέρα η προσωπική τους ασφάλεια βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο. Γι αυτό καλό θα ήταν το επερχόμενο δικαστήριο να γίνει με τους δικαστές να φοράνε μαύρες κουκούλες και να μη δημοσιοποιηθούν τα ονόματά τους ποτέ και πουθενά. Είναι «κρίμα» το σύστημα να αφήνει να στοχοποιούνται έτσι εύκολα απλές μαριονέτες του και το ίδιο να θεωρεί ότι τις σκαπουλάρει τόσο εύκολα… Είναι «κρίμα» αυτοί οι «άνθρωποι» να χρειάζονται 24ωρη αστυνομική παρουσία και να φοβούνται να ανοίξουν ένα γράμμα ή ένα φάκελο. Είναι «κρίμα» να θεωρούν ότι μπορούν να κοιμούνται με ήσυχη τη συνείδησή τους τη στιγμή που οι αποφάσεις τους είναι καρμπόν τα διαβιβαστικά της Αντιτρομοκρατικής και της Ασφάλειας για να δικάσουν τη Συνωμοσία. Για να δικάσουν μία ιδέα, μία πρόταση, ένα σχέδιο που φτιάχνει κάτι πιο όμορφο ενάντια σε αυτόν τον κόσμο.Σύγχρονοι ιεροεξεταστές-δικαστές, δεσμευόμαστε δημόσια πως για κάθε χρόνο φυλακής που θα ακούνε τα αδέρφια μας, θα τοποθετούμε από ένα κιλό εκρηκτικής ύλης στις αυλές των σπιτιών σας, στα αυτοκίνητά σας, στα γραφεία σας, ενώ δεν αποκλείουμε και τις προσωπικές συναντήσεις τετ α τετ μαζί σας, εφαρμόζοντας τη στρατηγική του αιφνιδιαστικού πλησιάσματος. Εκτιμούμε ότι μικρός είναι ο κόσμος και αργά ή γρήγορα θα συναντηθούμε στο μέλλον ή και πιο σύντομα… Άλλωστε όπως πολύ εύστοχα ανακοίνωσε η Ένωση δικαστών και εισαγγελέων, με ύφος χιλίων καρδιναλίων, «…η στιγμή της κρίσης είναι βέβαιο ότι έρχεται κάποια στιγμή για όλους..». Μόνο που τώρα είναι η σειρά «των κριτών» να κριθούν για όσες ασχήμιες έχουν διαπράξει. Αφού δεν ντρέπεστε που αποτελείτε την αιχμή του δόρατος του συστήματος απέναντι στις εξεγέρσεις που έρχονται, θα φροντίσουμε να νιώσετε πάνω σας τη δυσαρέσκεια και την απέχθεια μας για το βρώμικο λειτούργημά σας… Αν κάποιοι δικάζοντας ιδέες και επαναστάτες θεωρούν ότι κάνουν απλά τη δουλειά τους, τότε θα μεταφέρουμε και εμείς τη «δική μας δουλειά» σπίτι τους…Φυσικά η εμπόλεμη αντιπαράθεση που έχουμε με τη διεφθαρμένη δικαστική μαφία, δεν περιορίζεται μόνο στο πεδίο της εκδίκασης της υπόθεσής μας. Θα ήμασταν στενόμυαλοι και υποκριτές αν δεν θέταμε τα εγκλήματα της δικαιοσύνης συνολικά.

Αντιλαμβανόμαστε το Γολγοθά που αντιμετωπίζουν μέσα στα δικαστήρια χιλιάδες άνθρωποι και οι οικογένειες τους. Βλέπετε η «δικαιοσύνη» έχει μία ιδιαίτερη προτίμηση στις στολές, στα αξιώματα και στο χρήμα κι όχι στην αλήθεια…

Δεν είναι όλοι οι «εγκληματίες» «ένοχοι», ούτε οι δικαστές «αθώοι». Ακόμα κι αν υπάρχει μία μικρή μειοψηφία δικαστών που δεν λαδώνεται ,δεν υποκλίνεται στους πολιτικούς προϊσταμένους της, δεν δέχεται τα διαβιβαστικά της Ασφάλειας ως προμελετημένες αποφάσεις, πρέπει να γνωρίζει… πως χωρίς ελευθερία δεν

υπάρχει δικαιοσύνη. Ακόμα και οι ίδιοι μόνο και μόνο μέσα από τη θέση και το αξίωμά τους υπηρετούν ένα καταπιεστικό και ανελεύθερο σύστημα και για αυτό συγκαταλέγονται στους εχθρούς της ελευθερίας. Πόσες φορές οι «ενάρετοι τηρητές των νόμων» δικάζουν και καταδικάζουν χωρίς καν τα αυτονόητα στοιχεία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το πρόσφατο δικαστήριο του επονομαζόμενου από τα Μ.Μ.Ε «συνδικάτου του εγκλήματος». Ήδη μήνες πριν

οι τηλεδικαστές με τη «δημοκρατική» διαδικασία της δημοσίευσης τηλεφωνικών υποκλοπών είχαν βγάλει την ετυμηγορία τους… «ΈΝΟΧΟΙ»...

Την ίδια στιγμή ένας από τους κατηγορούμενους έχει αναλάβει ξεκάθαρα την ευθύνη για την απαγωγή του μεγαλοεφοπλιστή απαλλάσσοντας τους περισσότερους, ενώ κάποιοι όταν έγινε η απαγωγή ήταν ήδη έγκλειστοι στις φυλακές. Αλλά το αποτέλεσμα της δίκης είναι κοινό μυστικό πως είναι ήδη στημένο και μαγειρεμένο στα κεντρικά της Ασφάλειας. Αν όμως θέλει κάποιος να ψάξει για το πραγματικό «συνδικάτο του εγκλήματος» και τις «γιάφκες» του ας κοιτάξει στη Βουλή, στη λεωφόρο Αλεξάνδρας στη ΓΑΔΑ, στις επαύλεις και τα κότερα των πλουσίων. Αυτούς όμως δεν τους αγγίζει η «δικαιοσύνη». Όπως επίσης δεν ξεχνάμε πόσο μνησίκακοι είναι οι δικαστές. Δεν είναι τυχαία η εκδικητική καταδίκη ενός νέου ανθρώπου του Χρυσοβαλάντη Πουζιαρίτη στην εξοντωτική ποινή των 9 χρόνων και 3 μηνών για τη συμμετοχή του στις περσινές συγκρούσεις της 6 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη. Μία καταδίκη που στηρίχτηκε αποκλειστικά στις φαιδρές μαρτυρίες των μπάτσων που τον συνέλαβαν.Όμως ακόμα κι όταν «επιτελούν» το έργο τους, κάτω από την πίεση μίας διάχυτης οργής, όπως στην περίπτωση του μπάτσου Κορκονέα, ξέρουμε και πάλι ,πως είναι υποκριτές. Θυσιάζουν ένα ασήμαντο πιόνι για να καλύψουν την ηγεσία τους. Γιατί ακόμα και οι πιο «δίκαιες» τιμωρίες αναδύουν απαίσιες αναθυμιάσεις όταν έχουν επιβληθεί από μία νικήτρια και απάνθρωπη εξουσία. Άλλωστε όπως έχουμε ξαναπεί μετά το χτύπημα μας στις φυλακές του Κορυδαλλού και στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, είμαστε ενάντιοι στη φυλάκιση οποιουδήποτε ανθρώπου. Η στέρηση της ελευθερίας, είναι απλά ένα βασανιστήριο. Εμείς δεν είμαστε βασανιστές, όπως οι δημοκράτες. Η λύση σε αντιπαραθέσεις με τέτοια καθάρματα, όπως ο Κορκονέας, έρχεται μέσα από την αυτοδικία. Αυτοί που ένιωσαν πιο πολύ την απώλεια του συντρόφου τους Α.Γρηγορόπουλου θα πρέπει να αποφασίσουν την «τύχη» του δολοφόνου του.Πιστεύουμε πως ο ίδιος δρόμος, μέσω της αυτοδικίας, θα πρέπει να ακολουθείται για όλους τους βιαστές, τους παιδόφιλους, τους νταβατζήδες, τους φασίστες τους ρουφιάνους «Ως επαναστάτες δεν αναγνωρίζουμε καμία ανακριτική αρχή. Έτσι ήταν επόμενο να αρνηθούμε να απολογηθούμε σε μπάτσους και ανακριτές, καθώς την επαναστατική μας θέση μονάχα δημόσια και ενώπιον των συντρόφων αισθανόμαστε ως χρέος να προβάλλουμε.» (Π. Αργυρού – Γ. Τσάκαλος μέλη του πυρήνα φυλακισμένων της Σ.Π.Φ.)Τελειώνοντας με το ζήτημα της δικαστικής μαφίας, θεωρούμε πως κάθε αξιοπρεπής φυλακισμένος Άνθρωπος ανεξάρτητα για ποιο λόγο βρίσκεται «μέσα» δεν πρέπει να κάνει το «χατίρι» στους δικαστές του και να τους αναγνωρίζει ως άξιους να τον κρίνουν. Γιατί αυτό είναι που θέλουν, τη «νομιμοποίησή τους», την αναγνώρισή τους ως μία ανώτερη κλίκα ανθρώπων που οι υπόλοιποι έχουν την υποχρέωση να λογοδοτούν απέναντί τους. Όμως κύριοι δικαστές να ξέρετε πως στα ακριβά σας ρούχα που πήρατε σήμερα το πρωί από το καθαριστήριο έχει στεγνώσει το αίμα χιλιάδων ανθρώπων που βασανίσατε και κλειδώσατε στις φυλακές χωρίς δεύτερη σκέψη. Κι αυτό το αίμα θα σας πνίξει… Γι' αυτό καλούμε τους ποινικούς και πολιτικούς φίλους και συντρόφους που διαλέγουν να βαδίζουν με οδηγό την αξιοπρέπεια να αρνηθούν με κάθε μέσο την αναγνώριση των ιεροεξεταστών τους. Δεν υπάρχει μόνο ένας τρόπος, αλλά πολλοί. Από την απόλυτη σιωπή απέναντι σε ανακριτές και δικαστές, από την άρνηση παρουσίας στο δικαστήριο, από την μετατροπή της δίκης σε δημόσιο βήμα για την διάδοση των επαναστατικών αξιών, μέχρι και την επίθεση μέσα στην αίθουσα ενάντια στους «αξιότιμους κριτές» με φτυσίματα, βρισιές, φωνές και ρίψη αντικειμένων, ποτήρια, καφέδες κ.α.Να μπουν αυτοί σε προστατευτικό τζάμι, να κυκλοφορούν αυτοί με αλεξίσφαιρα και συνοδεία τους κουκουλοφόρους της αντιτρομοκρατικής.

Το πρώτο μας ραντεβού λοιπόν είναι στις 17 Γενάρη. Εμείς εκεί θα είμαστε ΔΙΠΛΑ στα αδέρφια μας του πυρήνα φυλακισμένων μελών της Σ.Π.Φ. και σε όσους είχαν την Αξιοπρέπεια σε αυτήν την περιπέτεια να κρατήσουν ψηλά το κεφάλι. Θα είμαστε εκεί με την ψυχή, την καρδιά και το μυαλό μας. Γιατί κατά τα άλλα, ψάχνουμε εντατικά περάσματα για να πάρουμε πίσω τους συντρόφους μας και να είμαστε αύριο και πάλι μαζί στον αγώνα, στο ΝΕΟ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΠΟΛΗΣ.

Γιατί η μέρα μας θα έρθει…ΙΙ. «Αυτό, όμως που ποτέ δεν θα καταφέρουν να φυλακίσουν είναι η ελεύθερη επαναστατική μου συνείδηση. Αυτό που δεν θα καταφέρουν να εμποδίσουν είναι η συνέχιση της παραγωγής του ριζοσπαστικού εξεγερσιακού μου λόγου, ακόμα και μέσα από τη συνθήκη του

εγκλεισμού» (Χάρης Χατζημιχελάκης μέλος του πυρήνα φυλακισμένων της Σ.Π.Φ)Πριν λίγο καιρό πραγματοποιήθηκε μία μεγάλη κινητοποίηση μέσα στις φυλακές με συμμετοχή πολλών κρατουμένων σε αποχή συσσιτίου. Το γεγονός πέρασε στα «ψιλά» των ειδήσεων, κάποιες εσωτερικές έριδες μεταξύ κρατουμένων δεν άφησαν την κατάσταση να γενικευτεί και κέρασαν απογοήτευση αρκετούς, ενώ η ηγεσία του υπουργείου με μία έξυπνη κίνηση στρατηγικής έδωσε μερική αμνηστία σε πειθαρχικά ώστε «το συμβάν να θεωρηθεί λήξαν…»Εμείς ως Ε.Ο. Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς πάντα θα στηρίζουμε τον αγώνα των φυλακισμένων και τις κινητοποιήσεις τους. Αντιλαμβανόμαστε τις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες βασανίζονται καθημερινά χιλιάδες άνθρωποι. Δεν θα σχολιάσουμε τα αιτήματα των κρατουμένων θεωρώντας τα εκ των προτέρων αυτονόητα λογικά, γιατί βρίσκονται στην κατεύθυνση ενός αγώνα που είναι από τους πιο σημαντικούς για τον άνθρωπο, στον αγώνα για ελευθερία και αξιοπρέπεια. Όμως δεν ξεχνάμε πως «οποιαδήποτε βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης, δεν θα αλλάξει ουσιαστικά την καθημερινότητα, γιατί μόνο και μόνο η στέρηση της ελευθερίας είναι μία διαρκής τιμωρία» (Β.Στεφανάκος κρατούμενος φυλακών). Εδώ ακόμα και αυτά τα καθάρματα, οι διευθυντές των φυλακών, παραπονιούνται ότι οι κλούβες γυρνάνε από τα δικαστήρια φορτωμένες με 300 και 400 χρόνια φυλακή. Αυτός λοιπόν είναι ο καθρέφτης της πολιτισμένης κοινωνίας μας, μία απέραντη αποθήκη ψυχών σε συνθήκες χοιροστασίου. Ως πότε θα ανεχόμαστε να αποφυλακίζονται άνθρωποι μέσα σε φέρετρα ( οι ελληνικές φυλακές έχουν από τα μεγαλύτερα ποσοστά αυτοκτονιών). Ως πότε θα ανεχόμαστε μία δράκα υπανθρώπων να μας δικάζει με νόμους που έχουν γραφτεί από το χέρι των δημίων και των εκμεταλλευτών μας.Όμως σε σχέση με τις κινητοποιήσεις στις φυλακές καλύτερα να πούμε δύο λόγια στη γλώσσα των κρατουμένων, χωρίς φτιασίδια και πολιτικαντισμούς. Το ξέρουμε ότι ο καθένας εκεί μέσα θεωρεί ότι βγάζει τσέτουλα τούφα και έχει αδικηθεί από την κοινωνία. Όμως αντί να κάνει πασαρέλα παρανομισμού, να σπαθολουριάζει και να ψάχνει για να βρει πως θα πιει κανένα καπάκι πρέζα, πως θα ρουφιανέψει το διπλανό του, πως θα διαιρεθεί η κοινότητα της πτέρυγας ή

του θαλάμου, ας ρίξει μία ματιά γύρω του και θα δει ότι η φυλακή σε αυτόν στηρίζεται. Αυτός φτιάχνει τα υδραυλικά, τα ηλεκτρικά και γενικά όλες τις οικοδομικές εργασίες. Αυτός καθαρίζει, μαγειρεύει, για να παραμείνει η φυλακή ανοικτή. Αυτός είναι που με την υποτακτική του στάση δεσμεύει και τους υπόλοιπους γύρω του μετατρέποντας τον εαυτό του σε μπάτσο του συστήματος.Γνωρίζουμε καλά πως η μεγαλύτερη απειλή για την ελευθερία δεν είναι η βίαιη στέρηση της μέσω της αιχμαλωσίας, γιατί ο αιχμάλωτος μπορεί να αγωνιστεί για να την ξανακερδίσει, αλλά η πραγματική απειλή είναι απώλεια του πάθους και της εκτίμησης που έχεις για αυτήν.Στη φυλακή αυτό που σκοτώνει ακόμα πιο πολύ και από την πρέζα είναι η συνήθεια. Η συνήθεια να φοράς αόρατες χειροπέδες στο μυαλό σου, η συνήθεια του προαυλισμού, των αιφνιδιαστικών ελέγχων και μεταγωγών, των επισκεπτηρίων πίσω από πλεξιγκλάς, της μόνιμα ανοικτής τηλεόρασης… Ο Κορυδαλλός για παράδειγμα, η μεγαλύτερη φυλακή της χώρας έχει περίπου 2500 κρατούμενους μπορεί και παραπάνω, ενώ οι δεσμοφύλακες σε υπηρεσία δεν ξεπερνούν ποτέ τα 50 άτομα ακόμα και με ανοικτή φυλακή. Εάν όλοι αυτοί οι έγκλειστοι αρνηθούν να συνεργαστούν με τα 50 άτομα, αρνηθούν να παίξουν το παιχνίδι με το καρότο και το μαστίγιο, τότε τη φυλακή θα την γκρεμίσουν με τα νύχια τους εν μία νυκτί. Άρνηση λοιπόν συνεργασίας και σαμποτάζ στις διαδικασίες τους. Εμείς θεωρούμε ότι υπάρχει ήδη ένας αγώνας που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό χωρίς εμάς. Από τη βόμβα στο διευθυντή των φυλακών Κέρκυρας έως τη βόμβα στο διευθυντή των φυλακών Αλικαρνασσού και από τον πυροβολισμό του σωφρονιστικού υπαλλήλου στον κορυδαλλό έως και τον ξυλοδαρμό του διευθυντή των φυλακών Αυλώνα, υπάρχει θυμός, υπάρχει οργή, υπάρχει μνήμη… Η φυλακή, είναι η πέτρα που ενώ ο κτίστης της νομιμότητας πετάει ως άχρηστη, αυτή μπορεί να γίνει ο ακρογωνιαίος λίθος για την οικοδόμηση ενός νέου κόσμου. Οι αξιοπρεπείς ποινικοί και πολιτικοί κρατούμενοι μπορούν να συνδυάσουν την εμπειρία τους και να μετατρέψουν τη φυλακή σε ένα εργαστήρι παραγωγής γνώσης και συνείδησης, να κάνουν το βίωμα της έλλειψης ελευθερίας πείσμα αγώνα, να γίνουν οι ίδιοι σπίθα στις πυριτιδαποθήκες των σωφρονιστικών ιδρυμάτων. Γνωρίζουμε ήδη πως ο αγώνας ενάντια στις φυλακές, είναι ένας αγώνας για ζωή που δεν γνωρίζει σύνορα και πατρίδες. Η παγκόσμια γλώσσα της βίας και της στέρησης ελευθερίας έχει γράψει τη δική της ιστορία πάνω στα κορμιά των φυλακισμένων. Πρόσφατα 83 φυλακισμένοι πέθαναν στις φυλακές της Χιλής. Σε αντίποινα η αναρχική ομάδα «κομάντος της εκδίκησης 8 Δεκέμβρη» επιτέθηκε στο τμήμα τεχνολογίας και πληροφορικής των μπάτσων για τους νεκρούς της φυλακής san Miguel στέλνοντας ένα σαφέστατο μήνυμα πως σε αυτόν τον αγώνα κανείς δεν είναι μόνος του. «τα κλουβιά δεν γίνονται καλύτερα, καταστρέφονται. Για το τέλος αυτής και κάθε άλλης κοινωνίας.» (Μόνικα Καμπαλιέρο αναρχική κρατούμενη στη Χιλή ).ΙΙΙ. Από τη θεωρία στην Πράξη

Θέλοντας να συντονίσουμε τη θεωρία με την πράξη, και για να στείλουμε το Σεβασμό, τη Πίστη και τη Φιλία μας στα αδέρφια μας Π. Αργυρού, Γ. Τσάκαλο και Χ. Χατζημιχελάκη, του πυρήνα φυλακισμένων της Σ.Π.Φ., στον αναρχικό επαναστάτη Π. Μασούρα, στην αναρχική Κ. Καρακατσάνη, στον αντιεξουσιαστή – εμπρηστή Γ. Σκουλούδη και στα 4 καταζητούμενα συντρόφια που διώκονται για την ίδια υπόθεση, στον έντιμο και αυθεντικό αναρχικό αγωνιστή Γ. Δημητράκη, στον αξιοπρεπή Π. Γιάννου και στη λαμπρή μειοψηφία των ποινικών που δεν σκύβουν το κεφάλι και βαδίζουν με οδηγό την αξιοπρέπεια, επιλέξαμε και αποφασίσαμε να χτυπήσουμε το Διοικητικό Πρωτοδικείο της δικαστικής μαφίας.Χαρτογραφήσαμε την περιοχή, υπολογίσαμε την απόσταση της Γενικής Κλινικής για να μην συμβεί το παραμικρό, παρακολουθήσαμε τις κινήσεις και τις βάρδιες των ειδικών φρουρών στο φυλάκιο ανάμεσα στο πρωτοδικείο και το εφετείο, χρονομετρήσαμε τη συσκότιση που επικρατεί στις 7:15 το πρωί όταν κλείνουν τα φώτα του δρόμου, τη συχνότητα του δρομολογίου των γουρουνιών της ΔΙ.ΑΣ. από το στόχο, απαλλοτριώσαμε τα οχήματα που χρειαζόμασταν και περάσαμε στην επίθεση. Σχηματίσαμε μία άρτια επιχειρησιακή ομάδα πανέτοιμη να επιτεθεί σε οποιαδήποτε εμπλοκή. Δύο συνοδευτικά οχήματα υποστήριξης επόπτευαν το πρωτοδικείο τόσο πριν την τοποθέτηση της μηχανής με τη βόμβα, όσο και κατά το τελικό στάδιο της στάθμευσης της, όπου το ένα από τα δύο παρέλαβε και τον σύντροφο που οδηγούσε την μηχανή. Η διάταξη της ομάδας υποστήριξης ήταν τέτοια ώστε να μπορεί να καθυποτάξει άμεσα τον ειδικό φρουρό στην σπάνια περίπτωση που αυτός αντιλαμβανόταν κάτι, αλλά και να αιφνιδιάσει οποιαδήποτε αστυνομική μεταβλητή δύναμη (π.χ. έλεγχος στον αναβάτη της μηχανής από τους ΔΙΑΣ ή από τυχαίο διερχόμενο περιπολικό). Τόσο η θέση μας, όσο και η οπλική μας υπεροχή θα ήταν ικανή να μας απεμπλέξει και εμείς να φύγουμε αλώβητοι. Όπως έχουμε ξαναπεί όταν αναφερόμαστε σε επιχειρησιακές περιγραφές κάποιων χτυπημάτων μας, το κάνουμε για να απομυθοποιήσουμε το τεχνικό άβατο της εξουσίας. Πιστεύουμε ότι τα πάντα είναι εφικτά αρκεί να υπάρχει θέληση και οργάνωση. Είμαστε οι

τελευταίοι που θα υποβιβάζαμε ένα επαναστατικό εγχείρημα σε μία στρατιωτική λογική επικράτησης του «ισχυρότερου».Το ζήτημα δεν μπαίνει για εμάς στο ποιος θα έχει τους πιο πειθαρχημένους στρατιώτες, τους πιο ικανούς αξιωματικούς, κάτι τέτοιο τραβάει την επανάσταση σε ένα θεαματικό παρασκήνιο, απομακρύνοντας την μακριά από την καθημερινή ζωή. Εμείς απλά αυτό που λέμε στους εχθρούς της ελευθερίας είναι πως ό,τι και να κάνετε θα συνεχίσουμε να σας χτυπάμε, να ενοχλούμε τα συμφέροντά σας, να χαλάμε την ησυχία σας, να πλήττουμε τη σιγουριά και την ασφάλειά σας.

Τι πουλάμε; Τίποτα.

Τι θέλουμε; Τα πάντα.ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΠΥΡΗΝΩΝ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ-ΚΟΜΑΝΤΟ HORST FANTAZZINI.

5/01/2011__

Το BlackBerry PlayBook υποστηρίζει πλήρως Flash και HTML5

Η RIM δημοσίευσε στο επίσημο blog της, ένα νέο video σχετικά με τις δυνατότητες του επερχόμενου tablet BlackBerry PlayBook. Εστιάζοντας κυρίως στις λειτουργίες του browser, αποκαλύπτεται η πλήρης συμβατότητα της συσκευής με τις HTML5 και Flash video τεχνολογίες. καθώς και η απρόσκοπτη λειτουργία τους.

Πέρα από την αναπαραγωγή video σε μορφή Flash και HTML5, οι χρήστες του tablet έχουν τη δυνατότητα να παίξουν παιχνίδια σε μορφή Flash, απροβλημάτιστα. Σημαντικές ιστοσελίδες όπως αυτές του YouTube και Facebook φορτώνουν στον browser της συσκευής με την κανονική desktop έκδοση τους εν αντίθεση με συσκευές ανταγωνιστών, όπου η πρόσβαση πραγματοποιείται μόνο μέσω της αντίστοιχης έκδοσης για φορητές συσκευές.

Το PlayBook ανακοινώθηκε από τη RIM το Σεπτέμβριο του 2010 και αναμένεται να κυκλοφορήσει αρχικά στις Ηνωμένες Πολιτείες το πρώτο τετράμηνο του 2011. Περισσότερες πληροφορίες αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα κατά τη διάρκεια της έκθεσης CES 2011 στο Λας Βέγκας.


Σχετικά links

ΣΤΑ ΥΨΗ ΤA SPREAD, ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Στο επίπεδο ρεκόρ των 990 μονάδων βάσης (9,9 ποσοστιαίων μονάδων) αυξήθηκε σήμερα το μεσημέρι το spread των ελληνικών δεκαετών ομολόγων σε σχέση με τα αντίστοιχα γερμανικά, ενώ νωρίτερα ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και πρώην...


επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ κ. Κένεθ Ρογκόφ δήλωνε από το Όσλο ότι η Ελλάδα είναι πιθανό να χρεοκοπήσει, παρά τη βοήθεια που πήρε από την ΕΕ και το ΔΝΤ.

«Η Ελλάδα έχει ιστορικό χρεοκοπιών», είπε ο κ. Ρογκόφ στη διάρκεια παρουσίασης που έκανε σε συνέδριο που οργανώθηκε από την ομοσπονδία νορβηγικών επιχειρήσεων, προσθέτοντας ότι «αυτό είναι σίγουρα κάτι που μπορεί να δούμε στο μέλλον». Εν τω μεταξύ, έντονα πτωτικές διαθέσεις και την Τετάρτη στο Χ.Α., μετά τις χθεσινές μεγάλες απώλειες και με τον κλάδο των τραπεζών και πάλι στο επίκεντρο των πιέσεων. Έως 3,3% νωρίτερα οι απώλειες του τραπεζικού δείκτη, "κόκκινος" ο FTSE20 πλην του ΟΤΕ

Δήλωση Ντόρας Μπακογιάννη για τις καθυστερήσεις στα έργα στα μέσα σταθερής τροχιάς

Η πρόεδρος του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:


«Εκατοντάδες χιλιάδες Αθηναίοι ταλαιπωρούνται καθημερινά από τα συνεχιζόμενα έργα στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο Πειραιώς-Κηφισιάς τα οποία, ακόμα και σύμφωνα με τα κυβερνητικά χρονοδιαγράμματα, έπρεπε να έχουν τελειώσει προ πολλού. Με εξαίρεση τα έργα στη σήραγγα Μοναστηράκι-Αττική, πρόκειται κυρίως για έργα ανακαίνισης της ε π ι δ ο μ ή ς, όχι της υποδομής της γραμμής (μήκους μικρότερου των 25χλμ.) που, σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, εκτελούνται σε λίγες μέρες!

Η "ανακαίνιση" εδώ κρατάει πάνω από 2 χρόνια ενώ διαψεύστηκαν πανηγυρικά οι διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι τα έργα θα τελείωναν ως το τέλος του έτους.

Με ρυθμούς χελώνας εκτελούνται και τα έργα του Προαστιακού προς το λιμάνι, ενώ ανακοινώθηκε ότι η γραμμή δεν θα είναι έτοιμη πριν το καλοκαίρι του 2011.

Καλώ την κυβέρνηση να επιδείξει, επιτέλους, το σεβασμό που οφείλει προς τους κατοίκους του λεκανοπεδίου οι οποίοι άλλωστε, ταλαιπωρούνται και από μύριες άλλες αιτίες και να ολοκληρώσει πια τα δύο αυτά έργα που καρκινοβατούν καθώς και τις επεκτάσεις του μετρό και του τραμ προς Πειραιά.

Πρόκειται για μια συνολική ολιγωρία στον τομέα των μέσων σταθερής τροχιάς στην Αττική που τους στερεί σημαντικούς πόρους ενώ περιορίζει την εξυγίανσή τους στις περικοπές μισθών και συντάξεων».

ακριβές αλήθειες…

Γιατί τελικά σήκωσε τόση σκόνη το άρθρο του Φαήλου Κρανιδιώτη που με την αιχμηρή του γλώσσα μίλησε στο blog antinews για «ντιντίδες», «αδελφίστικα κόλπα» και άλλα πολλά νοσηρά και νοσογόνα, που ακόμα επιπολάζουν στο βαριά τραυματισμένο πολιτικό μας σύστημα;


Και γιατί κάποιοι εντεταλμένοι τόσο βίαια του την έπεσαν, φτάνοντας και στα ηλίθια άκρα να ισχυριστούν πως…αυτός «ο σκληροδεξιός» και «υπερπατριώτης» δίνει γραμμή στον Αντώνη Σαμαρά;

Για να βοηθήσουν και να γλυτώσουν μήπως τη Νέα Δημοκρατία από τους έντιμους γρέντζους που χαλάνε τη πιάτσα, επειδή έμαθαν να λένε «τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη» με την οξύαιχμη κριτική του λόγου τους—έστω και αδιαφορώντας για το σοφό «δύο βήματα μπροστά και ένα πίσω», η ευκαιρίας δοθείσης για να χτυπήσουν άλλη μια φορά κατευθείαν τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά;

Χωρίς περιστροφές λοιπόν ξεκάθαρη είναι η απάντηση.

Για να χτυπήσουν και να λιγοστέψουν την Νέα Δημοκρατία σηκώθηκε ο κουρνιαχτός των μεταξωτών και βελούδινων και κυρίως για να περιορίσουν την αυξανόμενη κοινωνική επιρροή του Αντώνη Σαμαρά, που με σταθερό στρατηγικό προσανατολισμό και πειστικό λόγο ανοίγει διάπλατες χαραμάδες ελπίδας στο θεοσκότεινο τοπίο.

Το amoral βέβαια κυβερνητικό καθεστώς του ΔΝΤ, σε συγχορδία με τους προθύμους αλλά και τους εντός των τειχών αμφίθυμους ζυγοσταθμιστές και τις πάσης φύσεως θεραπαινίδες του παρακμασμένου συστήματος, που πάντα καιροφυλακτούν στη γωνία την παράταξη, δεν θα μπορούσαν με τίποτα να αφήσουν την «ευκαιρία» να πάει χαμένη και να μην κάνουν πάλι το βρώμικο παιχνίδι με τους επαγγελματίες προβοκάτορες και σπεκουλαδόρους τους.

Παιχνίδι που έχουν μάθει ως τώρα καλά να παίζουν με σημαδεμένη τράπουλα στο γνωστό πολιτικό γήπεδο, που πλουσιοπάροχα τους εξαργυρώνει, προκειμένου να εμποδίσουν και να αποτρέψουν κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις με ονοματεπώνυμο πλέον και νομοτελειακά χαρακτηριστικά.

Κι αυτό είναι που τους πονάει περισσότερο και όχι τόσο οι σκληρές αλήθειες που είπε και έγραψε ο Φαήλος Κρανιδιώτης, κι ας έπρεπε ίσως να είναι στο ύφος πιο κομψός, λένε κάποιοι.

Εκείνο όμως που σήμερα κρίσιμα μετράει δεν είναι το ύφος αλλά η αλήθεια μιας άποψης.

Κι αυτή η αλήθεια σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που δοκιμάζεται και ταπεινώνεται η πατρίδα μας και ο λαός μας, πανάκριβή και αυστηρή και συγκρουσιακή θα γίνεται όταν πρέπει.

Πανάκριβη και αυστηρή έτσι που δεν θα της ταιριάζουν λευκά γάντια δεξίωσης στο χέρι της αβροφροσύνης αλλά γάντια του μποξ από μεροκαματιάρικα χέρια για εκείνους που φταίνε για την κατάντια μας, για εκείνους που στο πολιτικό κλάσμα βάζουν στον αριθμητή πάντα τον τραγικό εαυτούλη τους, για εκείνους που εντεύθεν και εκείθεν ασελγούν ακόμα και πλουτίζουν από την «πολιτική».

Αν δεν σπάσεις αυγά δεν κάνεις ομελέτα, λέει ο λαός.

Αντί λοιπόν κάποιοι «μη μου άπτου» μικρογιάπηδες να ενοχλούνται από τις κουβέντες του Κρανιδιώτη, ας συνειδητοποιήσουν όσο είναι καιρός πως πολλά αλλάζουν πλέον και μαζί τους η ανοχή του χειμαζόμενου λαού στις εικόνες και στα πρόσωπα της παρακμής.

ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ
Λέκτορας Ιατρικής Παν/μίου Πατρών

Μεταναστευτική Πολιτική και όχι Φράχτες

ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΑΡΘΡΟ  του  Άγγελου ΤΣΙΓΚΡΗ  Υπ. Βουλευτή Αχαΐας ΝΔ
Το φαινόμενο της παράνομης μετανάστευσης στην Ευρώπη -αλλά πρώτα και κύρια στη χώρα μας- έχει προσλάβει ανησυχητικές διαστάσεις. Η κατάσταση επιβάλει τη χάραξη μιας μακρόπνοης και ορθολογικής μεταναστευτικής πολιτικής, η οποία θα πρέπει να στηρίζεται: 1) στην εναρμόνιση του δικαίου που ρυθμίζει το άσυλο και στον καθορισμό του καθεστώτος των προσφύγων, 2) στην καταπολέμηση των δικτύων που διακινούν λαθρομετανάστες, 3) στην ενίσχυση του ελέγχου στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ και 4) στη συνεργασία των χωρών υποδοχής με τις χώρες προέλευσης των μεταναστών.

Η Ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να πείσει του Ευρωπαίους εταίρους μας ότι: 1) η παράνομη μετανάστευση αποτελεί κοινό πρόβλημα των χωρών της ΕΕ και συνεπώς χρειάζεται κοινή και ριζική αντιμετώπιση, 2) απαιτείται συνέπεια στην τήρηση των συλλογικών συμφωνιών από όλες, ανεξαιρέτως, τις χώρες που έχουν συνυπογράψει, 3) η Τουρκία θα πρέπει να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο και τη συμφωνία που συνυπέγραψε το 2001 για την επανεισδοχή μη νόμιμων μεταναστών και 4) ότι πρέπει να ενισχυθεί η πρόσφατα συσταθείσα Ευρωπαϊκή Ακτοφυλακή “Frontex”.

Μεταξύ των προτάσεων που πρέπει άμεσα να υιοθετηθούν από τα κράτη-μέλη της ΕΕ είναι: 1) Η διακοπή των κοινοτικών ενισχύσεων προς τις χώρες προέλευσης που δε θα επιδείξουν πνεύμα συνεργασίας στη δίωξη των δικτύων που διακινούν λαθρομετανάστες. 2) Η ενίσχυση των ελέγχων. 3) Η στενότερη συνεργασία στο ζήτημα της θεώρησης των διαβατηρίων. 4) Η αύξηση της κοινοτικής βοήθειας προς την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Μάλτα, την Ιταλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία, οι οποίες αποτελούν ευαίσθητα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ.

Τα κράτη-μέλη της ΕΕ πρέπει να επιδείξουν πνεύμα συνεργασίας προκειμένου να ληφθούν άμεσα μέτρα: 1) Ενημέρωσης των ευρωπαίων πολιτών σε ζητήματα μετανάστευσης. 2) Περιθωριοποίησης των φαινομένων ξενοφοβίας και ρατσισμού. 3) Ενημέρωσης των παραγωγικών φορέων για τη διευκόλυνση της πρόσβασης των μεταναστών στην απασχόληση. 4) Ενημέρωσης των νόμιμων μεταναστών σε ζητήματα εργασίας, εκπαίδευσης, υγείας και κοινωνικής ένταξης. 5) Εκπαίδευσής τους και στοιχειώδους εκμάθησης της γλώσσας των κρατών υποδοχής. 6) Υγειονομικής περίθαλψης των νόμιμων μεταναστών και εξέτασή τους για τυχών μεταφορά μολυσματικών ασθενειών και επιδημιών. 7) Επίλυσης του στεγαστικού τους προβλήματος και διευκόλυνσής τους στην απόκτηση στέγης. 8) Πάταξης της λαθρομετανάστευσης. 9) Θωράκισης των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ. 10) Επαναπροώθησης των λαθραίων μεταναστών στις χώρες καταγωγής τους.

Οι φράχτες, που σχεδιάζει τοποθετήσει η κυβέρνηση στον Έβρο, δεν θα φέρουν κανένα απολύτως αποτέλεσμα. Μόνο με την ταυτόχρονη εφαρμογή του συνόλου των παραπάνω μέτρων και την ένταξή τους σε μια μακρόπνοη μεταναστευτική πολίτική, μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης.

Παράταξη Πατούχα: Η αλήθεια για τη συγκρότηση των επιτροπών

Από την παράταξη Πατούχα εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με τη συγκρότηση των επιτροπών στο Δήμο Πατρέων.
"Δυο επιλογές υπήρχαν. Αναφερόμαστε στις 4 θέσεις κάθε επιτροπής τις οποίες θα πρότεινε η αντιπολίτευση. Η πρώτη να επιλεγούν σύμφωνα με την δύναμη των παρατάξεων. Τότε θα είχαμε στην κάθε επιτροπή δυο από την παράταξη Κατσικόπουλου και ανά μία για τις παρατάξεις Χριστόπουλου και Πελετίδη. Αυτομάτως, αποκλεισμό από την αντιπροσώπευση και των τριών μικρών παρατάξεων.Δεύτερη επιλογή: Να τηρηθεί η αναλογικότητα αλλά και το κριτήριο της ελάχιστης αντιπροσώπευσης όλων. Η δεύτερη ήταν σωστότερη. Δεδομένου ότι ούτως ή άλλως δεν κρίνονταν θέματα πλειοψηφίας.Η πλειοψηφία είναι δεδομένη στην παράταξη Δημαρά με 7 στις 11. Με την δεύτερη επιλογή η κατανομή ήταν 1+1 για την παράταξη Κατσικόπουλου, 1+1 για την παράταξη Χριστόπουλου, 1 και 2 θέσεις αναπληρωματικών για την Λαϊκή Συσπείρωση και μια θέση για κάθε μια από τις τρεις υπόλοιπες παρατάξεις. Η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από την Λαϊκή Συσπείρωση.Για την Ιστορία αναφέρουμε ότι η παράταξη μας δεν υπερψήφισε καμία πρόταση που δεν ήταν σύμφωνη με το παραπάνω σκεπτικό. Καμία αιχμή, λοιπόν, εναντίον μας δεν έχει σχέση με τις προθέσεις μας, ούτε φυσικά με την αλήθεια".

Τι κρύβει ο Παπακωνσταντίνου;

papakonstantinou_porta_megali.jpgΓράφαμε προχθές ότι κάτι πολύ περίεργο και δυσάρεστο συμβαίνει στην οικονομία και πως το ενδεχόμενο ξαφνικής χρεοκοπίας είναι ορθάνοιχτο.


Παρά το γεγονός ότι χθες ο Παπακωνσταντίνου διέψευδε τις σχετικές πληροφορίες με συνέντευξή του στο Reuter's, εν τούτοις το spread του δεκαετούς ομολόγου έκλεισε στις 970 μονάδες βάσης, το CDS στις 1.018 ( σς σχεδόν διπλάσιο από το ασφάλιστρο έναντι κινδύνου χρεοκοπίας της Ιρλανδίας) ενώ το Χρηματιστήριο υποχώρησε κάτω από τις 1.400 μονάδες.

Την ίδια ώρα ο κορυφαίος γερμανικός όμιλος διαχείρισης ομολόγων PIMCO αναφέρει ότι η Ελλάδα πρέπει να φύγει από τη ζώνη του ευρώ γιατί έχει ήδη χρεοκοπήσει και όσο μένει μέσα στην ευρωζώνη, τόσο δημιουργεί προβλήματα στα άλλα μέλη.

Τι κρύβει ο Παπακωνσταντίνου και ποια επίθεση περιμένει από τις διεθνείς αγορές τις πρώτες ημέρες του νέου έτους;

parapolitika.gr

Κανείς δεν ξέρει πότε θα γυρίσει

papandreou_001.jpgΈνας θεός ξέρει πότε θα τον ξαναδούμε στην Ελλάδα. Όπως γράφει σήμερα ο φιλοκυβερνητικός τύπος, μετά τη Γαλλία ο Παπανδρέου θα πάει στην Ολλανδία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, σε σκανδιναβικές χώρες, στην Τουρκία, σε χώρες της πρώην ανατολικής Ευρώπης και θα επιστρέψει στην Ελλάδα, άγνωστο πότε. Αλήθεια, ποιοι παρακολουθούν από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τις επαφές του στο εξωτερικό;


Πρόκειται η Ν.Δ. να ζητήσει σχετική ενημέρωση; Ο άνθρωπος δεν έχει αρχή, μέση και τέλος. Έφυγε αφήνοντας απλά ανοιχτό το ενδεχόμενο της επιστροφής του στην Ελλάδα.

Σε μια χώρα όπου ανά πάσα στιγμή απειλείται με χρεοκοπία , ο πρωθυπουργός της ταξιδεύει στο άγνωστο με βάρκα την ... ελπίδα , τη ... μυστική διπλωματία και την... ψυχαγωγία.

Τι έκανε και τι κάνει στο Παρίσι ο κ. Παπανδρέου;

Υπό άκρα μυστικότητα βρίσκεται από προχθές το βράδυ στο Παρίσι ο κ. Παπανδρέου και κανείς δεν αναρωτιέται στην Αθήνα γιατί πήγε δύο μέρες νωρίτερα από το προγραμματισμένο ραντεβού του με τον γάλλο ομόλογο του Φρανσουά Φιγιόν.


Σύμφωνα με πολύ ακριβείς πληροφορίες ο Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου, συναντήθηκε με κορυφαίους τραπεζίτες της Societe General ,της BNP και του Ομίλου Lazard!

Η Lazard εκπροσωπήθηκε με τον κ. Πιγκάς, του κορυφαίου παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού ομίλου, ο οποίος αναλαμβάνει αναδιαρθρώσεις χρεών χρεοκοπημένων κρατών.

Οφείλουν οι δημοσιογράφοι στο press room να θέσουν ευθέως ερώτημα στον Πεταλωτή.

Είναι έγκλημα αυτό που γίνεται στη Γαλλία αυτές τις ώρες και κανένας, για τους δικούς του λόγους, δεν τοποθετείται απέναντι σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα από την εξέλιξη του οποίου εξαρτάται η τύχη της χώρας.

Οι πληροφορίες μας προέρχονται από τη Γαλλική πρωτεύουσα και διασταυρώνονται με το parapolitika.gr, το οποίο πρώτο αποκάλυψε το «μεγάλο φιάσκο»!

Συμφωνούμε απόλυτα στην άμεση και πλήρη ενημέρωση από τον κ. Πεταλωτή στο press room!

http://emprosdrama.blogspot.com/2011/01/blog-post_2306.html

olympia.gr

Νέα παρέμβαση Κρανιδιώτη για Καραμανλή και Σαμαρά!

Νέες συζητήσεις αναμένεται να προκαλέσει η νέα παρέμβαση του συμβούλου του προέδρου της ΝΔ Φαήλου Κρανιδιώτη. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Παρασκευή και 13 επιμένει στις αιχμές του για τη στρατηγική του μεσαίου χώρου, τονίζοντας ότι αυτό που έχει σημασία είναι η ιδεολογική ταυτότητα ενός κόμματος και όχι η συσκευασία.
«Είναι εφεύρημα ο μεσαίος χώρος σημειώνει» και προβλέπει ότι πολύ σύντομα η ΝΔ θα περάσει μπροστά και στις δημοσκοπήσεις.Για την διακυβέρνηση Καραμανλή, ο κ. Κρανιδιώτης σημειώνει χαρακτηριστικά: «Η απόρριψη του κατάπτυστου σχεδίου Ανάν, οι συμφωνίες με τη Ρωσία για την ενέργεια και το Βουκουρέστι ήταν μεγάλες πολιτικές στη γραμμή του εθνικού συμφέροντος με ιδεολογική ραχοκοκαλιά και όχι μεσαιοχωρίτικο μάρκετινγκ και απλή διαχείριση».kranidiotis.jpgΟ κ. Κρανιδιώτης χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ «πολιτικό νεκροταφείο ιδεολογημάτων και συμβόλων» και παρά το γεγονός ότι δεν επανέρχεται στα περί «ντιντήδες» αναφερόμενος στο ενδεχόμενο κάποιοι πέριξ του κ. Σαμαρά να πιέζουν για μία πιο συναινετική στάση του Προέδρου της ΝΔ σημειώνει: «Μόνο όποιος είναι κακόβουλος ψεύτης ή όποιος έχει πλήρη άγνοια της ισχυρής προσωπικότητας του Αντώνη Σαμαρά μπορεί να νομίζει ότι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Η πυξίδα του δείχνει πάντα, σταθερά και αμετάθετα το εθνικό συμφέρον».

Το Living Earth Simulator φιλοδοξεί να εξομοιώσει τα πάντα

Η «Ψυχοϊστορία» είναι η φανταστική επιστήμη που επινόησε τη δεκαετία του 40 ο συγγραφέας Ισαάκ Ασίμοφ, σύμφωνα με την οποία η μελέτη της συμπεριφοράς μεγάλων ομάδων ανθρώπων μπορούσε να προβλέψει τη γενικότερη ροή των μελλοντικών γεγονότων. 70 χρόνια αργότερα, μια διεθνής ομάδα επιστημόνων εξετάζει το ενδεχόμενο της δημιουργίας ενός εξομοιωτή για κάθε τί που συμβαίνει στη Γη με απώτερο σκοπό την καλύτερη κατανόηση του κόσμου, σε ένα από τα πιο φιλόδοξα τεχνολογικά εγχειρήματα όλων των εποχών.

Το έργο, που φέρει την κωδική ονομασία “Living Earth Simulator” (LES) θα επιχειρήσει να εξομοιώσει κάθε πτυχή των δραστηριοτήτων που συμβαίνουν στον πλανήτη, από τα καιρικά φαινόμενα και την έξαρση ασθενειών έως τις διεθνείς οικονομικές συναλλαγές και την κυκλοφοριακή συμφόρηση. 

Η συνδυασμένη επεξεργασία και κατανόηση όλων αυτών των πληροφοριών θα μπορούσε να ρίξει φως στους άγνωστους μέχρι στιγμής νόμους και διαδικασίες που επηρεάζουν την εξέλιξη της κοινωνίας. Το LES, σύμφωνα με τους εμπνευστές του, θα μπορούσε για παράδειγμα να προβλέψει την εξάπλωση μεταδοτικών ασθενειών, να εντοπίσει μεθόδους για την αποτροπή κλιματικών αλλαγών ή ακόμα και να προειδοποιήσει για επικείμενες οικονομικές κρίσεις. 


Η άντληση των δεδομένων
Ασφαλώς, για να λειτουργήσει ένα τέτοιο σύστημα θα χρειαστούν τεράστιες ποσότητες δεδομένων που θα καλύπτουν ολόκληρο το φάσμα δραστηριοτήτων του πλανήτη αλλά και ένα δίκτυο υπερυπολογιστών, ικανών να ανταπεξέλθουν στους πολύπλοκους υπολογισμούς που απαιτούνται. 

Ενδεικτικό της πρώιμης φάσης στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή το εγχείρημα είναι ότι το hardware δεν έχει ακόμη δημιουργηθεί. Παρόλα αυτά, μεγάλο μέρος των δεδομένων έχει ήδη ξεκινήσει να παράγεται. 

Οι πηγές από τις οποίες θα μπορούσαν να αντληθούν δεδομένα περιλαμβάνουν πάνω από 70 υπηρεσίες, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται η NASA, το Google Maps, η Wikipedia και η online βάση δεδομένων της βρετανικής κυβέρνησης Data.gov.uk. 

Η χρήση τέτοιου είδους δεδομένων που αντλούνται σε πραγματικό χρόνο, συνδυασμένες με άλλες πηγές – από τις οικονομικές αγορές και τα ιατρικά αρχεία έως τα κοινωνικά δίκτυα – θα μπορούσαν τελικά να θέσουν σε λειτουργία τον εξομοιωτή. 


Η αξιοποίηση της πληροφορίας
Κρίνοντας από τις ήδη υπάρχουσες τεχνολογίες (π.χ. τις εγκαταστάσεις της Google), η επεξεργαστική ισχύς μπορεί να αποτελεί αναμφισβήτητη πρόκληση, είναι ωστόσο εφικτή και σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να αποτελέσει αποτρεπτικό παράγοντα. Η πραγματική πρόκληση θα είναι να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο που θα μετατρέψει όλον αυτό τον πακτωλό δεδομένων σε μοντέλα που μπορούν να αναπαράγουν με ακρίβεια όσα συμβαίνουν σήμερα στη Γη. 

Για να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο θα χρειαστεί η συνεργασία επιστημόνων από πολλά διαφορετικά πεδία, ενώ και η τεχνολογία που απαιτείται αναμένεται να καταστεί διαθέσιμη μέσα στην ερχόμενη δεκαετία. 

Σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζει επίσης και η ωρίμανση των τεχνολογιών του σημασιολογικού ιστού (semantic web), που επιτρέπουν τη νοηματική σύνδεση των ετερόκλητων μεταξύ τους δεδομένων, βοηθώντας τους υπολογιστές να κατανοήσουν τα δεδομένα αυτά μέσα στο πλαίσιο το οποίο αφορούν. 

Άλλωστε, όπως εξηγεί ένας από τους επιστήμονες που λαμβάνει μέρος στο όλο εγχείρημα, απλώς και μόνο ο όγκος των δεδομένων δεν αρκεί για να δημιουργηθεί μια αξιόπιστη εξομοίωση του πλανήτη. Τονίζει μάλιστα πως η Οικονομική Επιστήμη και η Κοινωνιολογία έχουν αποτύχει επανειλημμένως να αναπτύξουν θεωρίες με αξιόλογη προγνωστική ικανότητα, παρά το γεγονός ότι είχαν στη διάθεσή τους ικανοποιητική ποσότητα δεδομένων. «Δεν είναι ότι δεν ξέρουμε αρκετά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος, από τις κλιματικές αλλαγές έως την φτώχεια, αλλά ότι δεν αξιοποιούμε τις πληροφορίες που διαθέτουμε».