ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

Ξεπούλησε την υφαλοκρηπίδα!

Πίσω από τα χαμόγελα και τις χειραψίες που κατέγραψαν οι κάμερες και αποτύπωσαν οι φωτογραφικοί φακοί, υπάρχει η σκληρή πραγματικότητα του ξεπουλήματος των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.
papandreou ok.jpg

Ο Παπανδρέου στην αντιπροσωπεία των Τούρκων πρέσβεων στο Ερζερούμ χθες είπε μέσες άκρες ότι προχωρά στη … διευθέτηση της υφαλοκρηπίδας τονίζοντας τα εξής:

«Είναι πολυτέλεια επικίνδυνη, να μη λύνουμε π.χ. τη διαφορά μας στη θάλασσα, που αφορά στην οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας. Αυτή η διαφορά αποτέλεσε την αφετηρία της ελληνοτουρκικής αντιπαράθεσης στις αρχές της δεκαετίας του ’70 και συνεχίζει να αποτελεί το κύριο πρόβλημα στις διμερείς μας σχέσεις. Από το 2002, με τις διερευνητικές επαφές, προσπαθούμε να διαπιστώσουμε εάν υπάρχει κοινό έδαφος, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε συμφωνημένη διευθέτηση. Σήμερα, έχουμε εντατικοποιήσει τις επαφές αυτές. Οφείλουμε να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, για την εξεύρεση μιας αμοιβαία αποδεκτής λύσης».

Δηλαδή, από το 2002 όταν ο ίδιος ήταν υπουργός Εξωτερικών μεθόδευε το ξεπούλημα του Αιγαίου και τώρα ως πρωθυπουργός τα … κατάφερε.

Είμαστε συνέταιροι είπε ξεκάθαρα ο Ερντογάν

erdogan.jpgΤο είπε ξεκάθαρα χθες ο Ερντογάν στην κοινή συνέντευξή του με τον Παπανδρέου και κανείς δεν τον πήρε χαμπάρι στην Ελλάδα ή το ακόμη χειρότερο, το αποσιώπησε. Ο Τούρκος πρωθυπουργός ανέφερε ευθέως ότι πάμε για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου λέγοντας:


«Εξετάζοντας τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ίσως θα πρέπει να αλλάξουμε την προσέγγισή μας, από εκείνη της γειτνίασης, προς μία σχέση εταιρική. Έτσι θα έπρεπε να αρχίσουμε να χαρακτηρίζουμε τη σχέση μας»! Συνέταιροι δηλαδή με τους Τούρκους στο Αιγαίο. Ο Παπανδρέου πέταξε το πυροτέχνημα ότι η Ελλάδα δεν δέχεται τις υπερπτήσεις στο Αιγαίο κι από πίσω έκλεισε τη συμφωνία για τη συνεκμετάλλευση.

Η αντιπολίτευση αντέδρασε αλλά έπρεπε να το κάνει ακόμη πιο δυναμικά καθώς στην προκειμένη περίπτωση αμφισβητούνται ευθέως τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

ΕΝΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ VIDEO ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ SANTIAGO DE COMPOSTELA

Δείτε τι έφτιαξαν σε Ισπανικό Πανεπιστήμιο και εμείς εδώ το μόνο που κάνουμε είναι να βρίζουμε τον Πανάρετο για τις καταγγελίες του κατά της οικογενειοκρατίας όταν ο ίδιος είναι υπέρμαχός της...Δεν λέω καλά όλα αυτά αλλά ασχοληθείτε λίγο και με την πολιτιστική μας κληρονομιά γιατί δυστυχώς με τις πράξεις σας επιβεβαιώνετε τις μ@@κιες του Πάγκαλου...


Το Εωροομόλογο όπως το προτείνει ο ΓΑΠ: Η μεγάλη απάτη...

Tα ομόλογα είναι χρεόγραφα-χρηματιστηριακά προϊόντα, που συνιστούν σύμβαση δανείου σε βάρος του εκδότη. Εξ αρχής στους όρους έκδοσης προβλέπονται ο μηχανισμός υπολογισμού της επιβάρυνσης, οι ημερομηνίες έναρξης και λήξης του δανείου, ο τρόπος και ο χρόνος πληρωμής των τοκομεριδίων (κουπονιών). Η διάρκεια είναι μεγαλύτερη του έτους. Ο εκδότης έχει την υποχρέωση να καταβάλει, στην λήξη της σύμβασης, το κεφάλαιο του ομολόγου και ενδιάμεσα τα τοκομερίδια με τυχόν προβλεπόμενες επιβαρύνσεις. Επίσης μπορούν να προβλεφθούν και άλλοι όροι, που θα συνδέονται με υποχρεώσεις του εκδότη του ομολόγου, όπως η υποχρέωση για τον εκδότη να παρέχει ορισμένες πληροφορίες στον κάτοχο (αγοραστή) ομολόγων ή άλλοι περιορισμοί στη συμπεριφορά του εκδότη σε θέματα που δεν έχουν σχέση με τα ομόλογα.

Τα ομολογιακά δάνεια επιτρέπουν στον εκδότη (οφειλέτη) να...χρηματοδοτήσει μακροπρόθεσμες επενδύσεις με ξένα κεφάλαια. Το ότι πηγαίνουν αλλού, είναι άλλη ιστορία.

Χρεόγραφα με διάρκεια έως ένα έτος είναι είτε τα Έντοκα Γραμμάτια και θεωρούνται μέσο προσωρινής διευκόλυνσης από την χρηματαγορά.

Τα ομόλογα και οι μετοχές είναι μεν και τα δύο χρεόγραφα, αλλά διαφέρουν διότι οι κάτοχοι μετοχών είναι και ιδιοκτήτες ενός μέρους (ποσοστού) της εκδότριας εταιρείας (εταιρικό μερίδιο), ενώ οι αγοραστές-κάτοχοι ομολόγων είναι δανειστές του εκδότη. Επίσης τα ομόλογα έχουν συνήθως έναν καθορισμένο χρόνο λήξης, και μετά το ομόλογο εξαγοράζεται από τον εκδότη-χρεώστη ενώ οι μετοχές μπορούν να είναι, κατά κανόνα αόριστου χρόνου, ανάλογα με τη βούληση του κατόχου μετοχών. Τέλος η πληρωμή του αντίστοιχου τοκομεριδίου (κουπονιού) ενός ομολόγου είναι δεδομένη και υποχρεωτική, ενώ η απόδοση μερίσματος μετοχών εταιρίας δεν είναι δεδομένη, αφού εξαρτάται από ύπαρξη διανεμόμενων κερδών. Επίσης ο κάτοχος ομολόγου μπορεί να προσφύγει στην δικαιοσύνη αν δεν εξοφληθούν τα τοκομερίδια, ενώ με την απόδοση μερίσματος μιας μετοχής δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

Μπορούμε να έχουμε πολλές διακρίσεις, αλλά και συνδυασμούς, διαφόρων ειδών ομολόγων.

Ανάλογα με τον εκδότη, έχουμε Κρατικό ή Δημοτικό ή Επιχειρηματικό ή Διεθνές Ομόλογο.

Αναλόγως με τα τοκομερίδια (κουπόνια) και τον τρόπο πληρωμής έχουμε:

Ομόλογα που διαπραγματεύονται με έκπτωση από την ονομαστική τους αξία και πραγματοποιούν μόνο μια καταβολή κεφαλαίου στην λήξη τους (discount securities)

Τα Έντοκα Γραμμάτια (treasury bill) είναι τίτλοι μικρής διάρκειας, οι οποίοι πωλούνται στους επενδυτές σε χαμηλότερη τιμή από την τελική ονομαστική τους αξία. Έχουν κατά κανόνα διάρκεια 3, 6 και 12 μηνών.

Τα Οµόλογο Μηδενικού Επιτοκίου (Zero coupon bond), είναι αυτά που δεν προβλέπουν ενδιάμεσες πληρωμές κουπονιών (τοκομεριδίων). Διαρκούν συνήθως από 1 μέχρι 3 χρόνια. Εδώ ο αγοραστής αγοράζει εξ αρχής αυτά τα ομόλογα σε συμφωνημένη μικρότερη τιμή, από αυτή που θα εισπράξει όταν τα προσκομίσει στη στη λήξη τους. Δεν υπάρχουν έτσι ενδιάμεσες πληρωμές τόκων.

Ομόλογα Συχνών Περιοδικών Πληρωμών Τοκομεριδίων πριν την λήξη τους και μία τελική πληρωμή κεφαλαίου (coupon bonds)

Τα Ομόλογα Σταθερού Επιτοκίου, είναι τα πιο απλά και διαδεδομένα. Είναι τίτλοι μέσης και μεγάλης διάρκειας. Το επιτόκιο με βάση το οποίο υπολογίζεται η κάθε πληρωμή, είναι σταθερό για όλη τη διάρκεια ζωής των ομολόγων ανεξάρτητα από τις διακυμάνσεις της αγοράς. H τακτικότητα των πληρωμών είναι ανά εξάμηνο ή ανά χρόνο.

Τιμαριθμοποιημένα ειδικά ομόλογα είναι αυτά που συνδέονται (ρήτρα) με κάποιον δείκτη. Έχουν σταθερό επιτόκιο, αλλά για να υπολογιστεί η αξία του τοκομεριδίου, λαμβάνεται υπόψη μια μεταβαλλόμενη ονομαστική αξία, για τον υπολογισμό της οποίας χρησιμοποιείται κάθε φορά κάποιος μεταβαλλόμενος δείκτης, με βάση τον οποίο αναπροσαρμόζεται (αλλάζει) η αξία επί της οποίας εφαρμόζεται το σταθερό επιτόκιο. Τέτοια κυβερνητικά ομόλογα χρησιμοποιούν συχνά τον δείκτη του πληθωρισμού, για να νιώθει ο κάθε επενδυτής προστασία, έναντι της ανόδου του πληθωρισμού και να του εξασφαλίζουν μια ελάχιστη σταθερή απόδοση σε περίπτωση αρνητικής μεταβολής του. Οι ιδιωτικές εταιρείες, κατά κανόνα εκδίδουν ομόλογα, που είναι συνδεδεμένα με τον δείκτη τιμών του χρηματιστηρίου.

Ομόλογα με δικαίωμα ανάκλησης ή πρόωρης εξόφλησης, είναι τα ειδικά ομόλογα, για τα οποία εξ αρχής υπάρχει πρόβλεψη, ενσωματωμένου σε αυτά δικαιώματος του εκδότη (αρχικού πωλητή), να αγοράσει τα ομόλογα πριν από τη λήξη τους (ή/και) δικαίωμα του κατόχου (αγοραστή), να τα πωλήσει στον αρχικό εκδότη πριν από τη λήξη τους. Αυτές οι προβλεπόμενες συναλλαγές, γίνονται με προκαθορισμένες τιμές σε συγκεκριμένες χρονικές στιγμές.

Ανάλογα με την ύπαρξη ή μη διεθνούς εμπλοκής και διασποράς, διακρίνονται σε Διεθνή και Εγχώρια ομόλογα.

Ανάλογα με τον αν και πως καταγράφεται ο εκάστοτε αγοραστής (κάτοχος), έχουμε, άϋλα ομόλογα, ονομαστικά ομόλογα ή ανώνυμα ομόλογα.

ΟΜΟΛΟΓΑ ΜΕ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟ ΜΕ SPREAD!!! ΕΔΩ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ!!!

Ομόλογα Κυμαινόμενου Επιτοκίου (floating rate note) είναι εκείνα, στα οποία το επιτόκιο αναπροσαρμόζεται κάθε περιόδου πληρωμής τοκομεριδίων, δηλαδή από κουπόνι σε κουπόνι, με κάποιον συμφωνημένο δείκτη επί του επιτοκίου βάσης. Το επιτόκιο αυτό υπάρχει επιβαρύνεται από ένα περιθώριο (το γνωστό ως spread) που αντιπροσωπεύει ένα είδος ασφαλίστρου, που ο προσδιορισμός του εξαρτάται από την πιστοληπτική ικανότητα του εκδότη και την διάρκεια του ομολόγου. Οι πληρωμές των τοκομεριδίων ομολόγων κυμαινόμενου επιτοκίου γίνεται σε τακτα χρονικά διαστήματα (ανά τρίμηνο, ανά εξάμηνο ή ανά χρόνο), ανάλογα με τη συμφωνία συχνότητας μεταβολής του επιτοκίου βάσης, λόγω και ελέω spread.

Δηλαδή αν έχουμε ένα 10ετές ομόλογο του Ελληνικού δημοσίου κυμαινόμενου επιτοκίου, το οποίο φέρει τοκομερίδιο ετήσιας πληρωμής, το τοκομερίδιο σε κάθε περίοδο πληρωμής του θα ισούται με το αντίστοιχο επιτόκιο του ετησίου εντόκου γραμματίου που θα ισχύει κατά την ημέρα ανανέωσης του τοκομεριδίου συν το περιθώριο που θα διαμορφώνεται (ανεξέλεγκτα) από τα spreads. Στις ευρωαγορές σαν επιτόκιο αναφοράς χρησιμοποιείται συχνά το 6μηνο Euribor. Με την αγορά ενός ομολόγου κυμαινόμενου επιτοκίου ο επενδυτής εξασφαλίζει για μια μακροχρόνια επένδυση επιτόκια κοντά στις τρέχουσες συνθήκες της αγοράς, εκτός αν δεν έχει συνεκτιμήσει τις νομισματικές ισοτιμίες και του χώσουν από πίσω τις συναλλαγματικές διαφορές, για τις οποίες ο Μπαρμπανίκος σας ενημερώνει έγκαιρα και δωρεών, ότι οι Εβραίοι έχουν ήδη καπαρώσει όλα τα χρηματιστηριακά στοιχήματα, για κατ’ αρχήν τουλάχιστον στη πτώση μέχρι 1€=1,20$ και βλέπουμε (σας τα έλεγα εδώ και έναν χρόνο).

Υπάρχει κανείς, που ακόμα δεν έχει καταλάβει τι έλεγα εδώ και 14 μήνες, για τη συνδυασμένη πυραμίδα spreads επιτοκίων ομολόγων μετά των ευρωαμερικάνικων συναλλαγματικών διαφορών;;; Ο κοπρίτης ο Πάγκαλος σηκώνει σκόνη και σύννεφα πορδών, για να μη καταλάβεις τι πουστιά συνεχίζουν να παίζουν. ΟΧΙ ΣΤΑ ΕΒΡΑΙΟ-ΟΜΟΛΟΓΑ.

Είμαστε απαράδεκτοι, γιατί ενώ ζούμε κατά μέσο όρο 70 χρόνια, εύκολα ξεχνάμε τι γδαρσήματα φάγαμε τα 10, 20 ή 30 χρόνια. Τι είχε συμβεί στο δολάριο, όταν καθιερώθηκε το ευρώ. Μια άνευ ειδικού λόγου και με χίλια ψέματα, κερδοσκοπική "διολίσθηση" του $ μέχρι και 50%!!! Τι συμβαίνει τώρα στο αντίστροφο και αφήνουμε να μας καταληστεύουν;;; Δεν φταίνε μόνο αυτοί. ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΒΡΩΜΟΟΜΟΛΟΓΟ, ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΤΗ ΜΕΤΑΚΥΛΗΣΟΥΝ!!!

Διαβάστε περισσότερα εδώ: http://apneagr.blogspot.com/2011/01/euro.html

Χριστουγεννιάτικο δώρο του Παπανδρέου σε σωματέμπορους!!!

Σάλο αναμένεται να προκαλέσει το «ιστορικό», όπως χαρακτηρίζεται από πολλούς, ατόπημα του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χάρη Καστανίδη ο οποίος με την σύμπραξη των συναδέλφων του Γ. Ραγκούση, Γ. Παπακωνσταντίνου, Δ. Δρούτσα, Ε. Βενιζέλου, Χ. Παπουτσή και Ν. Σηφουνάκη αποποινικοποιεί την παράνομη πορνεία και τους παράνομους οίκους ανοχής! Όπως αποκαλύπτεται προπαραμονή των Χριστουγέννων, η κυβέρνηση αποφάσισε να κάνει ένα μεγάλο «δώρο» στις εκδιδόμενες γυναίκες αλλά και στα κυκλώματα σωματεμπόρων καθώς με το νόμο 3904 του 2010 που....


τιτλοφορείται «εξορθολογισμός και βελτίωση στην απονομή της ποινικής δικαιοσύνης και άλλες διατάξεις» αποποινικοποίησε την παράνομη πορνεία μετατρέποντας την σε πταισματική παράβαση! Με την παράγραφο επτά του άρθρου 31 ο εν λόγω νόμος ακυρώνει τον παλαιότερο νόμο 2734/1999 που προέβλεπε τη σύλληψη των παράνομα εκδιδόμενων γυναικών και ...

των ιδιοκτητών μη αδειοδοτημένων οίκων ανοχής και την επιβολή ποινής φυλάκισης μέχρι δυο έτη.

Σε δυο γραμμές αντικαθιστά τη σύλληψη και τη φυλάκιση των παράνομα εκδιδομένων με την επιβολή προστίμου μέχρι και τρεις χιλιάδες ευρώ!

anti-ntp.blogspot.com

Παραιτήθηκε ο Τάκης Γκίκας από Αντι/χος Κοινωνικού Τομέα

Σεισμό στην παράταξη Δημαρά προκάλεσε η παραίτηση του Τάκη Γκίκα από την θέση του Αντιδημάρχου Κοινωνικού Τομέα, πέντε μέρες μετά την ανακοίνωση του Δημοτικού σχήματος από το νέο Δήμαρχο.


Πριν από λίγο ο κ. Γκίκα προέβη σε δήλωση στο Dete.gr στην οποία αναφέρει: «Μαζί ξεκινήσαμε με τον κ. Δημαρά και μαζί θα συνεχίσουμε, απλά προσωπικοί μου λόγοι με αναγκάζουν να παραιτηθώ».

Η επιστολή του κ. Γκίκα προς το κ. Δημαρά:

«Αγαπητέ μου κύριε Δήμαρχε

Καταρχήν αισθάνομαι την ανάγκη να σας ευχαριστήσω θερμά για την τιμή που μου κάνατε να μου αναθέσετε καθήκοντα Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής.

Με τα δεδομένα που ίσχυαν για το πρόσωπό μου έως και χθες, ήμουν αποφασισμένος να αφιερώσω όλες μου τις δυνάμεις για να ανταποκριθώ στα καθήκοντα αυτά, πιστεύοντας βαθιά ότι στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, ο Δήμος πρέπει να διαμορφώσει ένα δίχτυ κοινωνικής φροντίδας και υποστήριξης ευπαθών κοινωνικών ομάδων και των χιλιάδων συμπολιτών μας που καθημερινά εξωθούνται στη φτώχεια.

Όμως, έκτακτοι σοβαροί προσωπικοί λόγοι με αναγκάζουν να αναθεωρήσω τις προσωπικές μου επιδιώξεις. Και επειδή ακριβώς θεωρώ κρίσιμο τον Τομέα της Κοινωνικής Πολιτικής και ως εκ τούτου πιστεύω ότι όποιοι ασχοληθούν πρέπει να αφιερωθούν εξ ολοκλήρου σε αυτή την αποστολή, είμαι υποχρεωμένος να σας ζητήσω να με απαλλάξετε από τα καθήκοντα του Αντιδημάρχου.

Θα είμαι πάντα στο πλευρό σας για να στηρίξω το δύσκολο έργο σας και ελπίζω όσο το δυνατόν πιο σύντομα να εκλείψουν οι σοβαροί προσωπικοί λόγοι που ανέκυψαν και να μπορέσω να αφιερώσω όλες μου τις δυνάμεις για να κάνουμε πράξη όσα εσείς και η δημοτική μας Κίνηση έχει οραματιστεί και υποσχεθεί στον πατραϊκό λαό.

Ελπίζω να κατανοήσετε ότι είναι μια δύσκολη απόφαση για μένα, αλλά αναπόφευκτη, καθώς οφείλεται σε έκτακτους σοβαρούς προσωπικούς λόγους.

Με εκτίμηση

Τάκης Γκίκας»

Εκλογές τον Σεπτέμβριο βλέπει (;) το Reuters...

Γνωρίζουν κάτι ή χτύπησε ο «δαίμονας» του διαδικτύου; Εκλογές τον Σεπτέμβριο, βλέπει το Reuters.


Περίοπτη θέση στο ετήσιο ημερολόγιο των εκλογικών αναμετρήσεων παγκοσμίως καταλαμβάνει η Ελλάδα σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Οι εκλογές έχουν μάλιστα προσδιοριστεί για....

τον Σεπτέμβριο του 2011. Γνωρίζουν άραγε κάτι περισσότερο στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο ή μήπως χτύπησε ο «δαίμονας» του διαδικτύου;
Αναμένονται διευκρινίσεις.

Πηγή: http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=36757&catID=1

Μήπως το Facebook θα είναι η επόμενη dot-com φούσκα;

Ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης Facebook είναι συνεχώς στο επίκεντρο της ειδησεογραφίας. Ακόμη και η σύλληψη του ως ιδέα, αποτελεί το θέμα μιας νέας κινηματογραφικής ταινίας, που φλερτάρει σοβαρά με τα Όσκαρ. Ο ιδρυτής του Mark Zuckerberg, χρίστηκε πρόσφατα ως ο «Άνθρωπος της Χρονιάς» του περιοδικού ΤΙΜΕ για το 2010. Σήμερα, χάρη σε μια ένεση κεφαλαίων αξίας $500 εκατομμυρίων εκ μέρους της Goldman Sachs και της ρωσικής Digital Sky Technologies, το Facebook εκτιμάται στα $50 δισεκατομμύρια.

Αν αυτή η εκτίμηση είναι σωστή, τότε το Facebook αξίζει περισσότερο από τα Yahoo!, eBay και Time Warner, και κοντεύει να πλησιάσει τους διαδικτυακούς τιτάνες Amazon και Google. Πάνω όμως σε τι, βασίζονται αυτές οι εκτιμήσεις; Κάποιοι αναλυτές συγκρίνουν το Facebook με την Disney, η οποία αξίζει πάνω από $70 δισ. Όμως, η Disney έχει απτά αποθεματικά κεφάλαια, πάρκα, ξενοδοχεία, πλοία, σύμβολα με την εικόνα των οποίων μπορεί να πουλήσει διάφορα προϊόντα, και επίσης μια αχανή βιβλιοθήκη κλασικών ταινιών κινούμενων σχεδίων. Από την άλλη, το Facebook έχει ένα εικονικό δίκτυο που συνδέει το 1/12 του παγκόσμιου πληθυσμού. Σύμφωνα όμως με την Wall Street Journal, το Facebook αντιμετωπίζει τεράστια κόστη υποδομής, όπως για παράδειγμα $700 εκατομμύρια για τη λειτουργία δύο κέντρων επεξεργασίας δεδομένων. Ενώ τα κέρδη του δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί. Όταν όμως κάποιος επενδυτής αγοράζει μέρος του Facebook, τι ακριβώς αγοράζει;

Αυτή η ξαφνική έκρηξη των online social media sites όπως είναι το Facebook και το Twitter, θυμίζουν μια αντίστοιχη πριν από 15 περίπου χρόνια, που αφορούσε σε online επιχειρήσεις, και η οποία κατέληξε στη περιβόητη φούσκα γνωστή ως dotcom bubble. Το διαδίκτυο δεν ήταν τόσο διαδεδομένο εκείνη την εποχή, και πολλοί καταναλωτές δίσταζαν να μοιραστούν προσωπικά τους στοιχεία, όπως είναι οι αριθμοί πιστωτικών καρτών, με εταιρίες που δεν διέθεταν πραγματικές και στέρεες εγκαταστάσεις. Παρόλα αυτά, οι οραματιστές διείδαν την προοπτική και την εξέλιξη του ίντερνετ, για αυτό και ξεπήδησαν πάμπολλες εικονικές επιχειρήσεις, ενώ οι επενδυτές μάλωναν για το ποιος θα τις προσφέρει τα περισσότερα χρήματα.

Κάποιες εταιρίες όπως η Google και η Amazon τα κατάφεραν, και διατηρούν ακόμη μια διαχρονικά πετυχημένη και σταθερή πορεία. Πολλές άλλες χάθηκαν, μόλις διαπιστώθηκε ότι η ταχεία τους ανάπτυξη δεν συνοδεύονταν και από αντίστοιχα έσοδα. Όσοι επενδυτές πρόλαβαν και πούλησαν τις dotcom μετοχές τους πριν σκάσει η φούσκα, έφτιαξαν περιουσίες. Οι υπόλοιποι καταστράφηκαν.

Πόσο λοιπόν αξίζει πραγματικά το δίκτυο χρηστών του Facebook; Σίγουρα υπάρχει μεγάλη προοπτική κερδοφορίας με τόσους εν δυνάμει διαφημιζόμενους συγκεντρωμένους σε μια μόνο πλατφόρμα. Όμως όταν το eBay και το Amazon προτείνουν προϊόντα, ήδη γνωρίζουν τη καταναλωτική συμπεριφορά των στόχων τους. Αυτοί όμως που συχνάζουν στο Facebook, το κάνουν για μια πληθώρα από λόγους, για να βρουν φίλους, για να μοιραστούν φωτογραφίες, για να κάνουν γνωριμίες, για να μιλήσουν, κλπ. Το αν θέλουν να διακόπτονται από διαφημίσεις, δεν έχει ακόμη διακριβωθεί.

Όπως δεν έχει ακόμη διακριβωθεί το αν ο ιστότοπος θα μπορεί να μοιράζεται τα προσωπικά στοιχεία των χρηστών του με τους διαφημιστές. Ήδη υπάρχουν πολλά παράπονα, και μάλιστα η αμερικανική υπηρεσία Federal Trade Commission πρόσφατα πρότεινε ένα νομοθετικό πλαίσιο που προβλέπει μεταξύ άλλων το μπλοκάρισμα των διαφημιστών από πλευράς των χρηστών του Facebook, όσον αφορά τη πρόσβαση στα προσωπικά τους στοιχεία και συνήθειες. Αν αυτό ισχύσει, και χρησιμοποιηθεί από μεγάλο μέρος των επισκεπτών του, τότε το Facebook θα χάσει την μεγάλη απήχηση που έχει για τους διαφημιστές.

Αυτό που είναι ξεκάθαρο, είναι πως συμφέρει στην Goldman Sachs να τα πάει καλά το Facebook, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα. Όπως συμφέρει και στο Facebook, το οποίο ερευνάται αυτό τον καιρό από την επιτροπή κεφαλαιαγορών (SEC) όσον αφορά στο πως συμμετέχει η Goldman Sachs, και αν θα πρέπει να δημοσιοποιηθούν οι ισολογισμοί του κλπ.

Υπάρχει πάντα το μεγάλο ερώτημα του αν η προοπτική κερδοφορίας του Facebook, είναι πραγματική ή εικονική. Σίγουρα η συμμετοχή της Goldman Sachs ανέβασε την όποια αξία του, όμως οι διάφοροι επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων σε αυτό, μάλλον θα θελήσουν να πάρουν τα κέρδη τους και να φύγουν. Αν επιπλέον αποδειχτεί ότι το Facebook δεν θα μπορέσει να ικανοποιήσει τους στόχους των διαφημιστών, τότε οι διάφοροι κερδοσκόποι επενδυτές θα πάνε αλλού μαζί με τα λεφτά τους, ή θα καούν.

Η ελπίδα όλων είναι πως η Goldman Sachs δεν κάνει κάτι το επιπόλαιο μόνο και μόνο για να βγάλει κάποια γρήγορα κέρδη για τους επενδυτές της. Όμως θα πρέπει όλοι να θυμούνται, πως μόλις πέρσι, η ίδια εταιρία πλήρωσε εξωδικαστικά (συμβιβασμό) $550 εκατομμύρια στην αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς, για να μη δικαστεί για απάτη. Καλά θα κάνουν λοιπόν όσοι θέλουν να επενδύσουν στο Facebook, να μελετήσουν λίγο πιο προσεκτικά τις πρακτικές της Goldman Sachs. Εξάλλου, όπως απέδειξε η περίφημη φούσκα dot-com, τα ενδεχόμενα κέρδη πολλές φορές δεν πραγματοποιούνται. Παραμένουν εικονικά.

S.A.-Newsweek

Σοκ από το θάνατο πρώην Νιγηριανού διεθνή!

Ο παλιός διεθνής Νιγηριανός άσος, Ούτσε Οκαφόρ, βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Ντάλας των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο θάνατός του προήλθε από αυτοκτονία, όπως τουλάχιστον αναφέρουν οι τοπικές αρχές.

Ο 43χρονος Αφρικανός, γύρισε σπίτι του αφού άφησε την κόρη του στο σχολείο αλλά στη συνέχεια δεν απαντούσε στο τηλέφωνο, όταν τον καλούσε ένας φίλος του. Η γυναίκα του τον βρήκε κρεμασμένο στο δωμάτιό του και όλα δείχνουν πως ο πρώην άσος είχε βάλει τέλος στη ζωή του. Ο προπονητής του στην τελευταία ομάδα που αγωνίστηκε, τους Κάνσας Σίτι Γουίζαρντς, δήλωσε για το συμβάν: «Είμαι συγκλονισμένος από όσα έγιναν. Ο Ούτσε ήταν ένα δυνατό, ψηλό παιδί, αλλά πάντα πολύ ευχάριστος και αληθινός τζέντλεμαν». Την θλίψη της εξέφρασε και η Νιγηριανή ομοσπονδία ποδοσφαίρου, διαμέσου του γενικού γραμματέα, Μουσά Αμαντού: «Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι από το συμβάν. Ο Ούτσε ήταν ένας εξαιρετικός επαγγελματίας και είχε εκπροσωπήσει τη χώρα του στο υψηλότερο επίπεδο».

Ο Ούτσε Οκαφόρ, είχε κάνει αρκετά καλή καριέρα, αγωνιζόμενος στα γήπεδα της Γερμανίας και την Πορτογαλίας. Ήταν, επίσης, μέλος της εθνικής ομάδας της χώρας του σε 2 Μουντιάλ, της Αμερικής το 1994 και της Γαλλίας το 1998, όπου και αγωνίστηκε και στο παιχνίδι ενάντια στην Παραγουάη. Τέλος είχε κατακτήσει το Κόπα Άφρικα με τη Νιγηρία το 1994 στα γήπεδα της Τυνησίας.

Γέννησε η βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας Νάντια Γιαννακοπούλου

Χθες Παρασκευή, το πρωί η Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας Νάντια Γιαννακοπούλου έγινε για δεύτερη φορά μητέρα φέρνοντας στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι.


Όλα κύλησαν ομαλά κατά την διάρκεια της γέννας και νεογέννητο και μητέρα χαίρουν άκρας υγείας. Η όμορφη βουλευτής και ο επιτυχημένος ηθοποιός Μάξιμος Μουμούρης πλέουν σε πελάγη ευτυχίας καθώς η οικογένεια του απόκτησε ένα ακόμα ένα μέλος Ευχές να είναι πάντα υγιές και ευτυχισμένο

Γουατεμάλα: 2.000 παιδιά πέθαναν πέρσι από υποσιτισμό

Πάνω από 2.000 παιδιά έως πέντε ετών πέθαναν από υποσιτισμό από τον Ιανουάριο ως τον Οκτώβριο του 2010 στη Γουατεμάλα, σύμφωνα με την προκαταρκτική έκθεση του επιτρόπου για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα.

Τουλάχιστον το 50% των παιδιών έως και πέντε ετών πάσχουν από χρόνιο υποσιτισμό στη Γουατεμάλα, σύμφωνα με εκτιμήσεις οργανώσεων των Ηνωμένων Έθνών. Η αναλογία είναι η υψηλότερη στη Λατινική Αμερική και μια από τις πιο υψηλές στον κόσμο.

Η συντριπτική πλειοψηφία των 13 εκατ. κατοίκων της χώρας ζουν υπό συνθήκες φτώχειας και ακραίας φτώχειας.

“Είναι πολύ ανησυχητικό ότι η πείνα προκαλεί διπλάσιους θανάτους από τη βία των συμμοριών. Είναι ένας αριθμός επονείδιστος και φρικιαστικός• εκτιμάται ότι δεκάδες χιλιάδες παιδιά διατρέχουν κίνδυνο και οι προσπάθειες να σωθούν δεν είναι επαρκείς”, δήλωσε ο επίτροπος Σέρχιο Μοράλες, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της χώρας

20 χρόνια από τη δολοφονία Τεμπονέρα


Σε εντατική προετοιμασία για τις εκδηλώσεις μνήμης στον Νίκο Τεμπονέρα, έχουν επιδοθεί η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ).
Υπενθυμίζεται ότι για πρώτη φορά, η ευθύνη για τη οργάνωση των εκδηλώσεων μνήμης, που θα διεξαχθούν αύριο Κυριακή, 9 Ιανουαρίου, στις 6 το απόγευμα στο μνημείο του Ν. Τεμπονέρα στο ομώνυμο σχολικό συγκρότημα μεταξύ των πλατειών Υψηλών Αλωνίων και Βουδ, έχει περάσει από το Εργατικό Αντιϊμπεριαλιστικό Μέτωπο (ΕΑΜ), μέλος του οποίου ήταν ο δολοφονημένος καθηγητής, στην ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ.
Η ΟΛΜΕ, καλεί σε συλλαλητήρια, στις 13 Ιανουαρίου, στη μνήμη του Νίκου Τεμπονέρα, σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. Η Ομοσπονδία επέλεξε την παραπάνω ημερομηνία, γιατί η Κυριακή 9 Ιανουαρίου, θεωρείται μια "δύσκολη" ημέρα για πορεία. Συν τοις άλλοις, τα σχολεία και τα εκπαιδευτικά Ιδρύματα ανοίγουν την επόμενη ημέρα, συνεπώς, η ΟΛΜΕ επέλεξε τις 13 Ιανουαρίου, για λόγους μαζικότητας της συμμετοχής. Στην Πάτρα ωστόσο, θα διατηρηθεί παράδοση, να πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο, μετά τις εκδηλώσεις μνήμης, στις 9 Ιανουαρίου
.

Παραιτήθηκε ο Τάκης Γκίκας από Αντι/χος Κοινωνικού Τομέα


Σεισμό στην παράταξη Δημαρά προκάλεσε η παραίτηση του Τάκη Γκίκα από την θέση του Αντιδημάρχου Κοινωνικού Τομέα, πέντε μέρες μετά την ανακοίνωση του Δημοτικού σχήματος από το νέο Δήμαρχο.
Πριν από λίγο ο κ. Γκίκα προέβη σε δήλωση στο Dete.gr στην οποία αναφέρει: «Μαζί ξεκινήσαμε με τον κ. Δημαρά και μαζί θα συνεχίσουμε, απλά προσωπικοί μου λόγοι με αναγκάζουν να παραιτηθώ».
Η επιστολή του κ. Γκίκα προς το κ. Δημαρά:
«Αγαπητέ μου κύριε Δήμαρχε
Καταρχήν αισθάνομαι την ανάγκη να σας ευχαριστήσω θερμά για την τιμή που μου κάνατε να μου αναθέσετε καθήκοντα Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής.
Με τα δεδομένα που ίσχυαν για το πρόσωπό μου έως και χθες, ήμουν αποφασισμένος να αφιερώσω όλες μου τις δυνάμεις για να ανταποκριθώ στα καθήκοντα αυτά, πιστεύοντας βαθιά ότι στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, ο Δήμος πρέπει να διαμορφώσει ένα δίχτυ κοινωνικής φροντίδας και υποστήριξης ευπαθών κοινωνικών ομάδων και των χιλιάδων συμπολιτών μας που καθημερινά εξωθούνται στη φτώχεια.
Όμως, έκτακτοι σοβαροί προσωπικοί λόγοι με αναγκάζουν να αναθεωρήσω τις προσωπικές μου επιδιώξεις. Και επειδή ακριβώς θεωρώ κρίσιμο τον Τομέα της Κοινωνικής Πολιτικής και ως εκ τούτου πιστεύω ότι όποιοι ασχοληθούν πρέπει να αφιερωθούν εξ ολοκλήρου σε αυτή την αποστολή, είμαι υποχρεωμένος να σας ζητήσω να με απαλλάξετε από τα καθήκοντα του Αντιδημάρχου.
Θα είμαι πάντα στο πλευρό σας για να στηρίξω το δύσκολο έργο σας και ελπίζω όσο το δυνατόν πιο σύντομα να εκλείψουν οι σοβαροί προσωπικοί λόγοι που ανέκυψαν και να μπορέσω να αφιερώσω όλες μου τις δυνάμεις για να κάνουμε πράξη όσα εσείς και η δημοτική μας Κίνηση έχει οραματιστεί και υποσχεθεί στον πατραϊκό λαό.
Ελπίζω να κατανοήσετε ότι είναι μια δύσκολη απόφαση για μένα, αλλά αναπόφευκτη, καθώς οφείλεται σε έκτακτους σοβαρούς προσωπικούς λόγους.
Με εκτίμηση
Τάκης Γκίκας»

Τουρκικά ΜΜΕ προς Ερντογάν: Καθόσουν και τα άκουγες από τον Παπανδρέου!

 Στα πρωτοσέλιδα σήμερα στην Τουρκία η επίσκεψη Παπανδρέου
- Λάβρος ο τουρκικός Τύπος κατά Ερντογάν
- Cumhuriyet: "Ο Παπανδρέου έριχνε βολές και ο Ερντογάν απλώς άκουγε..."

Η επίσκεψη του Γιώργου Παπανδρέουν στο Ερζερούμ αλλά και τα σκληρά μηνύματα που έστειλε στην τουρκική κυβέρνηση είναι στα πρωτοσέλιδα του τουρκικού τύπου. Σχεδόν όλες οι εφημερίδες αναφέρουν ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός, αφού έστειλε μήνυμα φιλίας, «απείλησε» λέγοντας «δεν μπορείτε να γίνετε μέλος της ΕΕ, όσο συνεχίζεται η κατοχή της Κύπρου».

Η Μilliyet έχει τίτλο «πάγωσε η σύνοδος» και τονίζει «στο Ερζερούμ οπου συναντήθηκαν οι δυο πρωθυπουργοί υπήρξε κόντρα δηλώσεων με θέματα την Κύπρο, το Αιγαίο και την Ε.Ε.». Η τουρκική εφημερίδα δημοσιεύει τις δηλώσεις του έλληνα πρωθυπουργού για τις υπερτήσεις των τουρκικών μαχητικών στο Αιγαίο αλλά για τις δυνάμεις «εισβολής» στην Κύπρο. «Φιλία στα εγκαίνια του Σταδίου, επικρίσεις στην Σύνοδο των πρέσβεων», γράφει η Zaman.

Η Ηürriyet έχει τον προκλητικό τίτλο «8 πτήσεις για την άφιξη του Παπανδρέου» και αναφέρει οτι λίγες ημέρες πριν την άφιξη του Παπανδρέου στο Ερεζρούμ, 8 τουρκικά μαχητικά πέταξαν «πάνω απο τα ελληνικά νησιά». Η τουρκική εφημερίδα αποκαλύπτει οτι ο έλληνας πρωθυπουργός ήταν έτοιμος να ακυρώσει το ταξίδι του.

Σύμφωνα πάντα με την Ηürriyet με τη διαμεσολάβηση του τούρκου υπουργού Εξωτερικών η κρίση επιλύθηκε. Η εφημερίδα αναφέρει οτι οι δυο πρωθυπουργοί έδωσαν μηνύματα θετικά για το μέλλον, όμως τονίζει οτι η αναφορά του Παπανδρέου για τις πτήσεις των τουρκικών μαχητικών «πάγωσε την αίθουσα». Η τουρκική εφημερίδα κάνει αναφορά και στις σκληρές δηλώσεις του Ερντογάν κατα της Ε.Ε.

Vatan έχει τίτλο «ξεκίνησε θερμά , τελείωσε παγωμένα» και τονίζει οτι ο Ερντογάν αποκάλεσε τον έλληνα πρωθυπουργό ως «φίλε μου Γιώργο». Η ίδια εφημερίδα αναφέρει οτι τα λόγια του Παπανδρέου σχετικά με την Κύπρο και το Αιγαίο προκάλεσαν την αίσθηση του «κρύου ντους»

Η Cumhuriyet έχει τίτλο «Λόγια σαν τον πάγο στο Ερζερούμ» και σχολιάζει «ο Παπανδρέουν με τα σκληρά του λόγια έριχνε βολές και ο Ερντογάν απλά άκουγε». Η ίδια εφημερίδα αναφέρει οτι ο τούρκος πρωθυπουργός απέφυγε να απαντήσει στις δηλώσεις του Παπανδρέου. 


Ποια στρατόπεδα θα γίνουν κέντρα υποδοχής λαθρομεταναστών

Τουλάχιστον έξι στρατόπεδα τα οποία θεωρούνται ανενεργά και δεν χρησιμοποιούνται πλέον από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, πρόκειται να χρησιμοποιηθούν ως Κέντρα Πρώτης Υποδοχής των παρανόμως εισερχομένων μεταναστών.


papoutsis 1.jpgΣύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους, αναζητούνται ή ήδη έχουν βρεθεί στρατόπεδα στον Εβρο (2 ή 3), κοντά στην Αττική (στη Ριτσώνα και αλλού) και στη Δυτική Ελλάδα (1 ή 2). Σύμφωνα με την τροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, παραχωρείται η χρήση στρατοπέδων του υπουργείου Εθνικής Αμυνας τα οποία δεν χρησιμοποιούνται πλέον από τις στρατιωτικές υπηρεσίες για τις ανάγκες εγκατάστασης των Κέντρων Πρώτης Υποδοχής των παρανόμως εισερχομένων μεταναστών.

Ακόμη, δίδεται η δυνατότητα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, κατά παρέκκλιση των υφιστάμενων πολεοδομικών διατάξεων για επισκευές, βελτιώσεις και αναγκαίες πρόσθετες εγκαταστάσεις σε αυτά, ώστε να καθίστανται κατάλληλα για τη φιλοξενία των υπηκόων τρίτων χωρών που υπόκεινται στη διαδικασία επιστροφής. Σύμφωνα με την τροπολογία, η συγκεκριμένη δαπάνη θα συγχρηματοδοτείται κατά 75% από Κοινοτικά Προγράμματα, ενώ το υπόλοιπο ποσό θα καλυφθεί από τις πιστώσεις του προϋπολογισμού του αρμόδιου υπουργείου.

Μπρα ντε φερ Σαμαρά-Μπακογιάννη για τις ανακοινώσεις της Δευτέρας...

Ένα ιδιότυπο, αλλά ενδιαφέρον... μπρα ντε φερ μεταξύ Σαμαρά και Μπακογιάννη εξελίσσεται τις τελευταίες ημέρες στο πολιτικό παρασκήνιο.

Όπως είναι γνωστό, ο πρόεδρος της ΝΔ θα ανακοινώσει την Δευτέρα τη νέα γαλάζια σκιώδη κυβέρνησή του, εξέλιξη στην οποία έχουν επενδύσει στη Ρηγίλλης. Συγκεκριμένα, στόχος είναι απο την μία πλευρά να δοθεί ώθηση στην δυναμική της ΝΔ και απο την άλλη να φανεί η εικόνα μιας μεγάλης κεντροδεξιάς, με όλες τις τάσεις της ενωμένες.

Ωστόσο, την ίδια ημέρα λέγεται ότι έχει επιλέξει να προχωρήσει στην ανακοίνωση προσχώρησής του στη Δημοκρατική Συμμαχία, ο ανεξέρτητος και πρώην γαλάζιος βουλευτής Γιώργος Κοντογιάννης.

bakoyannis-samaras.jpgΣτελέχη της ΝΔ θεωρούν ότι η επιλογή της συγκεκριμένης χρονικής στιγμής δεν είναι τυχαία, αφού όπως λένε, η Ντόρα Μπακογιάννη θέλει να ακυρώσει την δυναμική επανεκίνηση του Σαμαρά, με την παρουσίαση της νέας γαλάζιας ηγετικής ομάδας. Μάλιστα, στο παρασκήνιο διαξέγεται μάχη, μεταξύ των δύο επιτελείων, προκειμένου η μία ανακοίνωση να (μην) συμπέσει πάνω στην άλλη...

Καταιγιστικές οι πολιτικές εξελίξεις!!!: Η Μάνια Τεγοπούλου υπενθυμίζει την “εμπλοκή” του Γιώργου Παπανδρέου στο Σκάνδαλο Κοσκωτά!

Στην εμπλοκή του Γιώργου Παπανδρέου, στο Σκάνδαλο Κοσκωτά, αναφέρεται με σημειώμά της η Μάνια Τεγοπούλου στην "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ".


Το σημείωμα "εντόπισαν" οι "Τυπολογίες" και έχει ιδιαίτερη σημασία μια και δημοσιεύεται τη μέρα που ο Παπανδρέου βρίσκεται στο Ezurum και διαπραγματεύεται, με τη σύμφωνη γνώμη των Αμερινακών, την συνεκμετάλλεσυη του Αιγαίου. Άχυράνθρωπος των Αμερικανών ήταν και ο Κοσκωτάς, τα λάθη του οποίου μελέτησαν και φρόντισαν ν αποφύγουν οι διάδοχοί του.

Το σημερινό δημοσίευμα της Μάνιας ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου για τον πρωθυπουργό και προμηνύει συγκλονιστικές πολιτικές εξελίξεις για το 2011.

Είχε “φώτιση” η Μάνια Τεγοπούλου και επέστρεψε με δύο σοβαρά παραπολιτικά στις σελίδες της “Ελευθεροτυπίας” που κυκλοφορεί σήμερα, κάνοντας επίθεση στον ίδιο τον πρωθυπουργό.


Το πρώτο έχει τίτλο “Κάτι μου θυμίζει” και αναφέρει τα εξής:”Κύριε πρωθυπουργέ , θυμάστε την υποτιθέμενη μή συμμετοχή σας στο σκάνδαλο Κοσκωτά;” και έχει την υπογραφή Μ.Τ.

Στο δεύτερο η διευθύνουσα σύμβουλος της Χ. Κ. Τεγόπουλος γράφει: ” Η <<Ε>> υποστηρίζει τη μή έκδοση στη Ιταλία του Τσέζαρε Μπατίστι. ” και συνεχίζει αναφέροντας “και ο Μπερλουσκόνι τυγχάνει ασυλίας μέσω των Αττικών Εκδόσεων;”

Όσο αφορά τώρα την υπόθεση Κοσκωτά και την "εμπλοκή" του Γιώργου Παπανδρέου, ιδού το σχετικό ρεπορτάζ από το Olympia.gr>

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΚΟΣΚΩΤΑ

Το πρώτο, χείριστο χτύπημα στην Ελληνική οικονομία, στα αποθεματικά των ταμείων, στο μόχθο του Ελληνικού λαού. Κάποιοι δείχνουν να το έχουν ξεχάσει, ο κύριος Παπανδρέου μάλιστα “αγνοεί” τα βασικά οικονομικά μεγέθη και το ιστορικό τους. Πιθανότατα γιατί σε αυτό το σκάνδαλο, ο κύριος Παπανδρέου όχι μόνο είχε επιτελική κυβερνητική θέση αλλά…

«ο Γιώργος ήταν αυτός που έφερε σε επαφή τον Κοσκωτά πρώτα με την μητέρα του και μετά με τον πατέρα του και πρωθυπουργό» (Αντι, 386, 11ος 1988). Και «στα έντυπα του Κοσκωτά εργάζονταν την εποχή εκείνη όλοι οι άνθρωποι του Γιωργάκη» (στο ίδιο).

Στο πρώτο λοιπόν μέγα πλιάτσικο του μόχθου δεκαετιών, ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν εκεί.

“Άκου Γιώργο, υπάρχει ένα χαρτί που γράφει τ’ όνομα σου και δίπλα ένα μεγάλο ποσό. 2,300,000 δολάρια!!”

Περί ηθικής ακεραιότητας ο λόγος. Βέβαια ο νυν πρωθυπουργός διέψευσε μετά βδελυγμίας το περιεχόμενο του εγγράφου που του το αποκάλυψε “εμπιστευτικά” ο μακαρίτης …Κουτσόγιωργας! Προσέξτε, ο βράχος ηθικής Κουτσόγιωργας, αποκαλύπτει ΜΟΝΟ στον Γιώργο Παπανδρέου το επίμαχο έγγραφο, παρότι εμπλέκονται σε αυτό και άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Τα οποία στελέχη, εξοργίστηκαν τότε γι’ αυτή την επιλεκτική ενημέρωση και ακούστηκαν πολλές βαριές κουβέντες.


Η διαχρονική ικανότητα όμως του νυν πρωθυπουργού να εμφανίζεται ως “προϊόν πολιτικής παρθενογέννεσης”, οδήγησε στους απερίγραπτους ισχυρισμούς τους κατόπιν εορτής:

«το σκάνδαλο Κοσκωτά ξεκίνησε όταν ο τότε υπουργός παιδείας Γ. Παπανδρέου κατήγγειλε τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Γιώργο Κοσκωτά για παράνομες συναλλαγές με την τράπεζα Μέριλ Λίντς…..»

Μιλάμε για θράσος που όμως ουδείς δημοσιογράφος τόλμησε να στηλιτεύσει.

Διαβάστε τη συνέχεια του δημοσιεύματος με το γαϊτανάκι προσώπων. Έχει σημασία. Τα ίδια πρόσωπα θα τα συναντήσουμε μετέπειτα στη Siemens και σε άλλες περιπτώσεις ληστείας της δημόσιας περιουσίας.

Πηγές: http://olympia.gr/

Διώξτε τον επιτέλους!!!!

Επειδή αυτό το μοσχάρι έχει αποθρασυνθεί θα μιλήσουμε με το δικό του λεξιλόγιο. Το ανώμαλο παχύδερμο είναι επικίνδυνο για την κοινωνία και κατά τη δική μας άποψη εκτελεί διατεταγμένη αποστολή.


Στόχος του είναι η ανάπτυξη εντάσεων μεταξύ των κοινωνικών ομάδων. Δημιουργεί συνθήκες πολυδιάσπασης του κοινωνικού ιστού με άμεσο σκοπό την εύκολη χειραγώγησή του. Κάθε εβδομάδα υβρίζει και μια κοινωνική ομάδα ή μια επαγγελματική ομάδα.


Δείτε δύο ανατριχιαστικά αποσπάσματα από την αισχρή ομιλία του :


Και τώρα ακούστε τα καινούρια!!!!
Πηγή: http://dexietrem.blogspot.com/

Τα τουρκικά του Γιώργου

jpgΣε άπταιστα τουρκικά ο Γ. Παπανδρέου απευθύνθηκε στους Τούρκους πολίτες στο στάδιο του Ερζερούμ που θα φιλοξενήσει τους χειμερινούς πανεπιστημιακούς αγώνες.


Καταχειροκροτούμενος ο Έλληνας Πρωθυπουργός μπήκε στο στάδιο του Ερζερούμ συνοδευόμενος από τον Ταγίπ Ερντογάν φορώντας το γαλάζιο κασκόλ των χειμερινών πανεπιστημιακών αγώνων.

Ο κ. Παπανδρέου ξεκίνησε τον χαιρετισμό του μιλώντας τουρκικά και απευθύνθηκε στους πολίτες που είχαν κατακλύσει το στάδιο επισημαίνοντας τις αξίες που συμβολίζει ο αθλητισμός -αξίες που όπως είπε υπηρετούν οι δυο χώρες.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι βούληση της νέας γενιάς είναι να μείνει μακριά από άγονους ανταγωνισμούς του παρελθόντος ενώ αποκαλώντας «φίλο» τον Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε στην επίσκεψή του στην Αθήνα τον Μάιο και την παρουσία του στο Καλλιμάρμαρο όπου, όπως σημείωσε ο κ. Παπανδρέου, έγιναν οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Από την πλευρά του ο Ταγίπ Ερντογάν σημείωσε: "Κάνουμε προσπάθειες ώστε να καταστήσουμε το Αιγαίο φιλίας και ειρήνης και έχουμε αποτελέσματα"

Αποκάλυψη: Εξορύξεις στο Αιγαίο με… γαλλικό χρώμα!

papandreou.jpgΣε μια συνάντηση που κράτησε για περισσότερες από τρεις ώρες, ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Ρετζέν Ταγίπ Ερντογάν συζήτησαν όλα τα ελληνοτουρκικά θέματα στο Ερζερούμ. Ωστόσο, ενδιαφέρον παρουσίασε το σημείο εκείνο που αφορούσε τις εξορύξεις στο Αιγαίο όπου η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από εταιρείες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, ανάμεσα σε αυτές η γαλλική εταιρεία TOTAL (από την.. Γαλλία πήγε στην Τουρκία ο Γιώργος Παπανδρέου)… Πιο συγκεκριμένα, οι εξορύξεις στο Αιγαίο συζητήθηκαν την ώρα που στην συζήτηση «μπήκαν» οι δύο υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών, αφού είναι γνωστό πως αμφότεροι έχουν ήδη συζητήσει με εταιρείες που ειδικεύονται σε… εξορύξεις. Ωστόσο, αποφάσεις δεν πήραν καθώς αυτές θα μετατεθούν μετά τον Ιούνιο και τις εκλογές στην γειτονική χώρα.

Σκέψεις για πρόταση μομφής κατά του Παπακωνσταντίνου

Αμέσως μετά την ανακοίνωση των αλλαγών στην ηγετική ομάδα, ο Αντώνης Σαμαράς θα ξεκινήσει αντεπίθεση σε όλα τα επίπεδα. Η αντιπολιτευτική στρατηγική του έχει εν πολλοίς καθοριστεί ήδη σε κλειστές συσκέψεις με στενούς του συνεργάτες.


jpgΠληροφορίες αναφέρουν ότι κερδίζει πόντους το ενδεχόμενο να κατατεθεί πρόταση μομφής όχι συνολικά κατά της κυβέρνησης, αλλά κατά του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, στη λογική ότι αυτός είναι υπεύθυνος για την αδυναμία εξόδου από την κρίση.

Με μία τέτοια κίνηση θα υποχρεωθούν ταυτοχρόνως όσοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τον κατηγορούν έντονα, να πάρουν θέση.

Και αυτή η αντιπολιτευτική επιλογή ωστόσο έχει πολλούς πολέμιους. Πιστεύουν ότι ο πρωθυπουργός μπορεί να μετατρέψει την πρόταση μομφής κατά του υπουργού του σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνησή του.

Κάτι ανάλογο είχε γίνει και επί πρωθυπουργίας Καραμανλή, ο οποίος για να ξεπεράσει το εσωκομματικό πρόβλημα με τον κ. Αλογοσκούφη, μετέτρεψε την πρόταση μομφής του ΠΑΣΟΚ εναντίον του υπουργού Οικονομίας, σε αναζήτηση ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνησή του.

ΔΗΛΩΣΗ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΕΡΖΕΡΟΥΜ-ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

Η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

«Κάθε κίνηση ή προσπάθεια που συντελεί στη βελτίωση των σχέσεων με την Τουρκία, είναι κατ' αρχήν θετική. Η επίσκεψη όμως του κ. Παπανδρέου στο Ερζερούμ, με τις μακρές-δίωρες και πλέον-κατ' ιδίαν συνομιλίες με τον Τούρκο πρωθυπουργό, άνευ πρακτικών, είναι φυσικό να εγείρουν ερωτηματικά στους πολίτες και δημιουργούν κλίμα μυστικής διπλωματίας το οποίο υπονομεύει την όποια ειλικρινή προσπάθεια προσέγγισης.

Πέραν της επιστροφής ενός ακινήτου του Πατριαρχείου που η ίδια η τουρκική κυβέρνηση υπογράμμισε ότι επεστράφη λόγω των ευρωπαϊκών δικαστικών αποφάσεων, τίποτα δεν άλλαξε στη στάση της Τουρκίας.

Οι παραβιάσεις και οι υπερπτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά συνεχίζονται, η Χάλκη παραμένει κλειστή παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις ότι το θέμα «θα ρυθμιστεί», ουδεμία παρέμβαση της Τουρκίας στον κ. Έρογλου υπάρχει, το Πρωτόκολλο της Άγκυρας δεν εφαρμόζεται και η ροή λαθρομεταναστών συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς. Η άσκηση εξωτερικής πολιτικής οφείλει να έχει διαφάνεια και εθνική συναίνεση. Φοβούμαι ότι λείπουν και τα δύο».

O εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Γιάννης Οικονόμου έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

«Η μείωση της κρατικής επιχορήγησης στα κόμματα για το 2011, κατά 20 εκ. ευρώ, τα οποία θα μπορούσαν να ενισχύσουν το ΕΚΑΣ και ο τερματισμός του δανεισμού των κομμάτων από τις κρατικές τράπεζες με εγγύηση την κρατική χρηματοδότηση που ξεπερνά τα όρια της κοινοβουλευτικής περιόδου, άρα και της λαϊκής εντολής, είναι δύο πολύ συγκεκριμένες κινήσεις που θα έδειχναν στη πράξη ότι η κυβέρνηση θέλει να ασχοληθεί με το πολιτικό χρήμα ουσιαστικά και όχι επικοινωνιακά».

'ΔΙΧΤΥ' ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΩΝ 'ΠΥΡΗΝΩΝ'

Σε «κλοιό» ασφαλείας βρίσκονται οι δικαστές που θα δικάσουν τα μέλη της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς», μετά τις απειλές που εκτοξεύει εναντίον τους η οργάνωση στην πρόσφατη προκήρυξή της...


Παράλληλα, τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας, προκειμένου να καταρτίσουν σχέδιο καλύτερης φύλαξης δικαστικών λειτουργών που χειρίζονται υποθέσεις τρομοκρατίας.

Η δίκη των προφυλακισμένων φερόμενων ως μελών των «Πυρήνων» ξεκινά στις 17 Ιανουαρίου. Μεταξύ άλλων, τα μέτρα ασφαλείας που θα ληφθούν, περιλαμβάνουν 24ωρη επιτήρηση των σπιτιών τους και συνοδεία από αστυνομικούς από και προς το δικαστήριο.

Δρακόντεια θα είναι τα μέτρα ασφαλείας και στο δικαστήριο. Εκτιμάται ότι η δίκη θα διεξαχθεί στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού -όπως έχει γίνει με παλαιότερες ανάλογες υποθέσεις- καθώς εκεί μπορεί να γίνει καλύτερα ο έλεγχος των ατόμων που θα παρευρίσκονται στην αίθουσα.

Ωστόσο, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ανέφεραν πως η τελική απόφαση για το πού θα γίνει η δίκη θα ληφθεί από τις δικαστικές αρχές και «σε περίπτωση που μας ζητηθεί εμείς θα εκφέρουμε την άποψη μας για το θέμα από πλευράς των μέτρων ασφαλείας».

Παράλληλα, υπάρχει συνεργασία μεταξύ των δύο υπουργείων προκειμένου να φυλάσσονται καλύτερα τα κτίρια των δικαστηρίων, μετά και την βομβιστική επίθεση στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

«Όπως προκύπτει από τις δύο πρόσφατες επιθέσεις, ο χώρος της Δικαιοσύνης έχει στοχοποιηθεί», αναφέρει ο κ. Καστανίδης και καλεί τους προϊστάμενους όλων των δικαστηρίων, να διαμορφώσουν μέσα σε έναν μήνα, σε συνεργασία με το διοικητή της αρμόδιας αστυνομικής δύναμης της πόλης όπου βρίσκεται το δικαστικό μέγαρο, σχέδιο αυξημένης προστασίας του μεγάρου, το οποίο θα κοινοποιηθεί στο υπουργείο.