ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

Απλά μπείτε.....

http://fakellaki.blogspot.com/

Ζωντανή Σύνδεση από την προσπάθεια "ανοίγματος" των διοδίων

"Κλείνει το Facebook στις 15 Μαρτίου"

Ο Mark Zuckerberg ανακοίνωσε πως το Facebook.com θα σταματήσει τη λειτουργία του εντός του Μαρτίου αφού η σελίδα έχει ξεφύγει κάθε ελέγχου και του έχει προκαλέσει πολύ μεγάλο στρές!


Αυτή η είδηση κυκλοφόρησε εχθές σε όλο τον πλανήτη μέσω εκατοντάδων blog προκαλώντας...

ανησυχία στους φανατικούς χρήστες της δημοφιλούς σελίδας κοινωνικής δικτύωσης.

Φυσικά κάτι τέτοιο δεν έχει περάσει καν σαν σκέψη από το μυαλό του ιδρυτή του facebook και τον μετόχων της Facebook Inc, αφού θα ήταν σαν να γέμιζαν σακούλες με δισεκατομμύρια δολάρια και να τις πετούσαν από το παράθυρο!

Η "είδηση" είχε και αποσπάσματα από συνέντευξη του Mark Zuckerberg όπου τον παρουσίαζε να έχει δηλώσει: "“I personally don’t think it’s a big deal,” he said in a private phone interview. “And to be honest, I think it’s for the better. Without Facebook, people will have to go outside and make real friends. That’s always a good thing.”

Η είδηση κυκλοφόρησε πολύ γρήγορα και στο facebook, αφού δεκάδες χιλιάδες χρήστες μέχρι στιγμής την έχουν μοιραστεί με τους φίλους τους μέσω των προφίλ τους.

Πηγή: http://www.techit.gr/

Φυσικά δεν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο, απλά με τέτοιες φήμες, αυξάνεται το traffic του facebook κι ο δαιμόνιος Εβραίος, Mark Zuckerberg , γίνεται ακόμη πλουσιότερος !

Επέτρεψε η Διαμαντοπούλου σε εταιρίες να ανοίγουν φροντιστήρια!!!!Και μετά τους πιστεύατε όταν έλεγαν ότι είναι εναντίον των ιδιωτικών πανεπιστημίων....

Το υπουργείο Παιδείας ,με τροποποίηση που κατέθεσε στην Βουλή, καταργεί την παράγραφο 1 του άρθρου 68 του α.ν. 2545/1940 που περιορίζει τη δυνατότητα χορήγησης άδειας ίδρυσης φροντιστηρίων μόνο σε φυσικά πρόσωπα και εκπαιδευτικούς.


Στο άρθρο 68 παρ. 1 ο νόμος αυτός ορίζει ότι :

«άδεια ιδρύσεως φροντιστηρίων χορηγείται εις...

φυσικά πρόσωπα κεκτημένα δια την κατάληψιν θέσεως εκπαιδευτικού λειτουργού στοιχειώδους ή μέσης εκπαιδεύσεως απαιτούμενα αντίστοιχα προς το είδος του φροντιστηρίου προσόντα, παρέχοντα το δικαίωμα διδασκαλίας εν αυτοίς, ή αντιστοίχους τίτλους σπουδών».

Επιπλέον, καταργείται η παράγραφος 3 του ίδιου άρθρου της παραπάνω νομοθεσίας που θέτει ποσοτικούς περιορισμούς στον αριθμό αδειών φροντιστηρίων που μπορεί κάποιος να κατέχει.

Έτσι σε λίγο καιρό μην απορήσετε αν δείτε να ξεφυτρώνουν...αλυσίδες φροντιστηρίων από εταιρείες.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΕΜΠΟΝΕΡΑ -ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΧΑΡΗ ΚΑΡΑΒΑΓΓΕΛΗ


TO ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΕΜΠΟΝΕΡΑ
20χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη δολοφονία του 38χρονου καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα από μέλη της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας κατά τη διάρκεια μαθητικών κινητοποιήσεων. Το φθινόπωρο του 1990, η κυβέρνηση Μητσοτάκη ανακοινώνει πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία που προβλέπει μεταξύ άλλων λειτουργία ιδιωτικών ΑΕΙ, κατάργηση της δωρεάν παροχής συγγραμμάτων, επιβολή χρονικού ορίου στις σπουδές, πιθανό περιορισμό του πανεπιστημιακού ασύλου, επιβολή ομοιόμορφης ενδυμασίας, έπαρση της σημαίας κ.ά.
Οι πρώτες καταλήψεις ξεκινούν στα τέλη Οκτωβρίου του 1990 ενώ, μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, τα υπό κατάληψη γυμνάσια και λύκεια φτάνουν το 70% του συνόλου. Ταυτόχρονα γίνονται πολλές πορείες διαμαρτυρίας με συμμετοχή μεταξύ 10.000 και 30.000 ατόμων, σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής.
Η κυβέρνηση ελπίζει ότι το κλίμα θα εκτονωθεί με τις διακοπές των Χριστουγέννων, ενώ ο υπουργός Παιδείας δηλώνει ότι τα προεδρικά διατάγματα δεν θα εφαρμοστούν για ένα τρίμηνο, έως ότου γίνουν «πλήρως κατανοητά» από μαθητές και καθηγητές. Σύντομα, οι τρεις μήνες γίνονται δώδεκα και το νομοσχέδιο τροποποιείται μερικώς, χωρίς αλλαγές όμως στα σημαντικότερα σημεία (πειθαρχικές διατάξεις, περικοπές κ.ά.).
Με το νέο χρόνο, όμως, οι μαθητές και φοιτητές αποφασίζουν τη συνέχιση των καταλήψεων στα ΑΕΙ, τα ΤΕΙ και σε 1.800 από τα 3.014 γυμνάσια και λύκεια της χώρας. Ως απάντηση, ο υπουργός Παιδείας, Βασίλης Κοντογιαννόπουλος, δηλώνει ότι όσοι συμπληρώσουν 50 αδικαιολόγητες απουσίες λόγω των καταλήψεων θα χάσουν τη χρονιά.
Στις 07.01.1991, ημέρα επανέναρξης των μαθημάτων μετά τις γιορτές, οι καταλήψεις συνεχίζονται ενώ η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) κηρύσσει στάση εργασίας και καλεί τους καθηγητές να βρίσκονται έξω από τα σχολεία «για να συμβάλουν στην αποτροπή προκλήσεων που ίσως επιχειρηθεί να δημιουργηθούν» καθώς έχει γίνει αντιληπτό ότι ο κομματικός μηχανισμός της Νέας Δημοκρατίας έχει κινητοποιήσει ομάδες «αγανακτισμένων γονέων» για να «σπάσουν» τις καταλήψεις.
Από το πρωί της μέρας σημειώνονται μικροεπεισόδια μεταξύ γονέων και καταληψιών, καθηγητών και δημοτικών συμβούλων. Οι καθηγητές αρνούνται να βάλουν απουσίες στους μαθητές και ο υπουργός αποφασίζει την πειθαρχική δίωξή τους, ενώ την επόμενη μέρα, ομάδες ροπαλοφόρων εισβάλουν σε σχολεία και τραυματίζουν μαθητές, υπό τα απαθή βλέμματα των αστυνομικών οργάνων.
Στις 08.01.1991, στις 19.30 το απόγευμα, στην Πάτρα περί τα τριάντα στελέχη της ΟΝΝΕΔ Πάτρας, με επικεφαλής τον τοπικό πρόεδρο της οργάνωσης Ιωάννη Καλαμπόκα, επιτίθενται οπλισμένοι κατά των μαθητών στην κατάληψη του Πολυκλαδικού Λυκείου, χωρίς όμως να επιτύχουν να διώξουν τους νέους.
Μία ώρα αργότερα, η ίδια ομάδα επιτίθεται κατά του 3ου Λυκείου και καταφέρνουν να απωθήσουν τους ελάχιστους μαθητές που βρισκόταν στο χώρο. Σε λίγο, συγκεντρώνονται έξω από το λύκειο δεκάδες μαθητές, καθηγητές, γονείς, δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης καθώς και ο δήμαρχος Πάτρας, Α. Καράβολας και ο βουλευτής Αχαΐας του Πα.Σο.Κ, Α. Φούρας.
Τα στελέχη της ΟΝΝΕΔ αρνούνται να υποχωρήσουν από την «αντικατάληψη» και δηλώνουν ότι θα παρατείνουν την κατάληψη του Λυκείου μέχρι αυτό να λειτουργήσει ξανά κανονικά. Σύντομα, τα πνεύματα οξύνονται και αρχίζουν οι συγκρούσεις μεταξύ των δύο πλευρών με εκσφενδονίσεις αντικειμένων, ενώ σημειώνονται οι πρώτοι τραυματισμοί.
Γύρω στις 23.30 το βράδυ, ομάδα καθηγητών και γονέων επιχειρεί να μπει στο κτίριο. Με το άνοιγμα της πόρτας τα μέλη της ΟΝΝΕΔ επιτίθενται στον κόσμο με σιδερολοστούς, καδρόνια και τσιμεντόλιθους. Ο καθηγητής μαθηματικών και μέλος του Εργατικού Αντι-ιμπεριαλιστικού Μετώπου (ΕΑΜ), Νίκος Τεμπονέρας, πέφτει θανάσιμα τραυματισμένος, με ανοιγμένο το κρανίο από το σιδερολοστό του Ι.Καλαμπόκα.
Μεταφέρεται στο νοσοκομείο κλινικά νεκρός και το πρωί της 09.01.1991 παύουν όλες οι ζωτικές λειτουργίες του. Στο νοσοκομείο μεταφέρονται επίσης άλλα τέσσερα άτομα σε σοβαρή κατάσταση και δεκάδες με ελαφρότερα τραύματα. Η ομάδα του Καλαμπόκα εξαφανίζεται ανενόχλητη αφού η αστυνομία κάνει την εμφάνισή της, όταν τα επεισόδια έχουν τελειώσει. Οι αυτόπτες μάρτυρες καταγγέλλουν ως φυσικούς αυτουργούς τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας και μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Ι. Καλαμπόκα, το στέλεχος της ΟΝΝΕΔ Α. Μαραγκό και τον συντροφό τους Σ. Σπίνο.
Τις επόμενες μέρες, η νεανική εξέγερση κλιμακώνεται και δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτών συγκρούονται με τα ΜΑΤ στην Πάτρα, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ενώ ο υπουργός Παιδείας Β. Κοντογιαννόπουλος παραιτείται. Στις 10.01.1991 κατά τη μεγαλειώδη διαδήλωση 50.000 ατόμων στο κέντρο της Αθήνας, τα ΜΑΤ επιτίθενται στον κύριο όγκο των διαδηλωτών. Οι συγκρούσεις διαρκούν όλη τη μέρα και, όταν οι δυνάμεις καταστολής επιχειρούν να απωθήσουν τον κόσμο προς το Πολυτεχνείο, οι διαδηλωτές αντιστέκονται και οι συγκρούσεις κορυφώνονται.
Βομβίδες ασφυξιογόνων αερίων των ΜΑΤ προκαλούν πυρκαγιά στο κτίριο που στεγαζόταν το κατάστημα ενδυμάτων «Κ. Μαρούσης», στην συμβολή Θεμιστοκλέους και Πανεπιστημίου. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που σπεύδουν στο σημείο για να σβήσουν τη φωτιά δέχονται επίθεση με χημικά αέρια από τα ΜΑΤ και αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις προσπάθειες, υποφέροντας από σπασμούς λόγω των χημικών. Όταν η πυρκαγιά σβήσει μετά τα μεσάνυχτα, ανασύρονται οι σωροί τεσσάρων πολιτών, μέσα από το κτίριο του καταστήματος.
Η ένταση συνεχίζεται για τα επόμενα εικοσιτετράωρα, με νέες πορείες, καταλήψεις και συγκρούσεις με τα ΜΑΤ, ενόσω ο Γ. Σουφλιάς, αντικαταστάτης του παραιτηθέντος Β. Κοντογιαννόπουλου στο υπουργείο Παιδείας, αποσύρει τα επίμαχα νομοθετήματα και ανακοινώνει την έναρξη διαλόγου για την Παιδεία «από μηδενική βάση», μέχρις ότου ο Πόλεμος του Κόλπου μετατοπίσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης.
Ο συγκατηγορούμενος για τη δολοφονία Α. Μαραγκός, απαλλάχτηκε με βούλευμα, ενώ ο Ι. Καλαμπόκας καταδικάστηκε πρωτόδικα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου σε ισόβεια κάθειρξη για ανθρωποκτονία εκ προμελέτης - ποινή που σύντομα μειώθηκε και στις 2 Φεβρουαρίου 1998 αφέθηκε ελεύθερος λόγω "καλής συμπεριφοράς". Σήμερα ζει και εργάζεται στο Βόλο ως υπεύθυνος παραρτήματος της Εθνικής Τράπεζας.

Η λέξη της εβδομάδας από τα 24γράμματα: Το γάλα και ο γαλαξίας

Παρουσίαση με λίγα λόγια: η λέξη γαλαξίας παράγεται από τη λ. γάλα και αυτό γιατί στην αρχαιότητα θεωρούσαν ότι είναι από γάλα (ή μοιάζει με γάλα) ο νεφελώδης λευκάζων κύκλος που περιβάλλει τον ορίζοντα. Ο μύθος που εξηγεί και την ετυμολογία του γαλαξία είναι αυτός της Ήρας, η οποία θήλαζε τον Ηρακλή για να γίνει αθάνατος. Όταν, όμως, ανακάλυψε την απάτη του Δία διέκοψε απότομα το θηλασμό και το γάλα της χύθηκε στο σύμπαν. Ο ίδιος ο Πλούταρχος (περί των αρεσκ. τοις φιλοσόφ. 892e) δίνει την ετυμολογική ερμηνεία του γαλαξία: «δια δε τη λευκόχροιαν γαλαξίας ονομαζόμενος». Στα μάτια των αρχαίων φάνταζε ένας δρόμος που οδηγεί στο μυστήριο. Οι μύθοι θέλουν τη «φωτεινή οδό» να είναι δημιούργημα του Ηλίου, λόγω της αρχικής καθημερινής πορείας του («ηλιακόν δρόμον»). 24γράμματα Άλλοι μύθοι θέλουν την «αστερόσκονη» του γαλαξία («την οδόν του Φαέθοντος») ως αποτέλεσμα της καταστροφικής αρματηλασίας του Φαέθοντος (Διόδωρος, Ε, 23). Οι Λατίνοι επηρεασμένοι από τον ελληνικό όρο θα αποκαλέσουν τον «γαλαξία κύκλο» ως via lactea (: γαλακτική οδό, αγγλ.: milky way). Ο Οβίδιος, Metamorfosi Ι, 168 , πιστεύει ότι η οδός αυτή οδηγεί στο ανάκτορο του Διός. Η γαλακτική οδός είναι κάτι που ερεθίζει τη φαντασία των αρχαίων. Τους φαντάζομαι να αναρωτιούνται: «που οδηγεί αυτός ο δρόμος;», «τί υπάρχει πίσω απ΄εκεί;» Βλέπετε είναι αδύνατον να μην είχαν και τότε τους «ουφολόγους» τους. Η χριστιανική φαντασία θα οικειοποιηθεί το μύθο του Γαλαξία και αποφασίζει ότι είναι ο δρόμος των Αγίων: «το ζωνάρι της Παναγιάς», «ο Ιορδάνης ποταμός» και για τους ρωμαιοκαθολικούς είναι ο δρόμος που περπατά ο San Giacomo. Στη λαϊκή παράδοση περιγράφεται ως «του παπά ή του κουμπάρου τα άχυρα». Ο όρος πέρασε αυτούσιος η μεταφρασμένος σε όλες τις γλώσσες της Εσπερίας: Αγγλικά: galaxy ή Milky way, Ιταλικά: galassia ή via lactea, Γαλλικά: Galaxie ή voie lactee, Γερμανικά: Galaxie ή Milchstrasse. Διαβάστε στα 24γράμματα για την περίεργη ιστορία της λέξης γαλαξίας, καθώς και τη σχετική βιβλιογραφία (Γιώργος Δαμιανός).


Για περισσότερα στο: 24grammata.com

Δημοτικες παλινωδιες

Αρχισαν τα οργανα στον δημο πριν ακομα ξεκινησει το εργο του.Καλα ρε παιδια ησασταν μαζι τεσσερα χρονια κατα τη διαρκεια της προηγουμενης δημοτικης αρχης ως δημοτικοι συμβουλοι πως και δεν συννενοηθηκατε για τις αντιδημαρχιες;φανταστειτε τι εχει να γινει με τους καινουργιους δημοτικους συμβουλους που δεν τους ξερει ο δημαρχος οπως υποτιθεται οτι ηξερε τον παραιτηθεντα αντιδημαρχο.
Για προσεξτε κυριε δημαρχε τις επομενες κινησεις σας γιατι η κριτικη που θα σας ασκησω θα ειναι αμειλικτη.
Ελπιζω να προχωρησετε σωστα κ να σας χειροκροτησουμε ειλικρινα

Λορέντζο

Δεν του έκανε την Χ-Αρη

Διαιτητής:  Σταθόπουλος Γ. (Αχαϊας)
Βοηθοί:  Τρύφωνας Σ. - Τουμπακάρης Ι.
4 διαιτητής:  Βοσκάκης Μ.
Κίτρινες:  Μαρίνος, Βύντρα / Τόχα

Οι  συνθέσεις των ομάδων

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα):  Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Σαριέγκι, Ζιλμπέρτο Σίλβα (46’ Μαρίνος), Κατσουράνης, Νίνης, Γκοβού (68’ Χριστοδουλόπουλος), Λέτο, Σισέ.

Αρης (Εκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Νέτο, Μίτσελ, Βανγκελί (81’ Αραβίδης), Τόχα, Λαζαρίδης, Οριόλ, Πρίττας (46’ Κατίδης), Καζναφέρης (61’ Τσεσνάουσκις), Χαβίτο, Ρουίζ.
Ο Παναθηναϊκός επικράτησε στο άδειο λόγω τιμωρίας ΟΑΚΑ με 1-0 του Άρη στο ντέρμπι της 17ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ με σκόρερ τον Νίνη και πλησίασε ξανά τον Ολυμπιακό στους δύο βαθμούς, με τους «ερυθρόλευκους» να αγωνίζονται την Κυριακή στην Κέρκυρα.
Το «τριφύλλι» είχε σε πολύ καλή μέρα τον Σωτήρη Νίνη, που πέτυχε ένα εκπληκτικό γκολ και είχε αρκετές καλές ενέργειες, εξαιρετικός ήταν ο Σεμπάστιαν Λέτο, που ανακάτεψε την άμυνα των κιτρίνων, ενώ θετική παρουσία είχε και ο Σίντνεϊ Γκοβού.

Βέβαια, αν στις καθυστερήσεις ο Τζόρβας δεν έκανε την επέμβαση του αγώνα σε σουτ του Χαβίτο, οι «πράσινοι» δεν θα έπαιρναν το τρίποντο.

Πολύ καλός και ο Σπυρόπουλος που βοήθησε τόσο επιθετικά, όσο και ανασταλτικά, ενώ ο Σισέ δεν ήταν το ίδιο αποτελεσματικός, όπως σε προηγούμενα παιχνίδια. Ο Άρης άργησε να ξυπνήσει και να χτυπήσει το παιχνίδι, ενώ οι «κίτρινοι» διαμαρτύρονται για ένα γκολ που τους ακυρώθηκε.
Ένα λεπτό πριν την συμπλήρωση του εικοσαλέπτου ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ με ένα πολύ όμορφο σε δημιουργία και εκτέλεση τέρμα. Ο Κατσουράνης έβγαλε τη βαθιά μπαλιά για τον Σισέ, που βρέθηκε σε θέση δεξιού εξτρέμ, ο Γάλλος από εκτελεστής ντύθηκε δημιουργός βγάζοντας σέντρα ακριβείας για τον Νίνη, που είχε περάσει σε θέση κρυφού επιθετικού και με σουτ στην κίνηση με το αριστερό, ο νεαρός άσος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα παρά την προσπάθεια με το πόδι του Σηφάκη.
Στο 66' ο Οριόλ με κεφαλιά από φάουλ-σέντρα του Νέτο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο Σταθόπουλος υπέδειξε παράβαση του Ρουίζ πάνω στον Βύντρα και έτσι το γκολ δεν μέτρησε, προκαλώντας διαμαρτυρίες από πλευράς των «κιτρίνων».
ύο λεπτά αργότερα ο πολύ καλός στο σημερινό παιχνίδι Γκοβού άφηνε τη θέση του στον Χριστοδουλόπουλο, με το Τριφύλλι να χάνει αρκετές ευκαιρίες στο πεντάλεπτο 72'-77', χάρη στην πολύ καλή απόδοση των Λέτο και Νίνη.

Στο 72' κεφαλιά του Σισέ από καλοζυγισμένη σέντρα του Βύντρα έφυγε λίγο άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Γάλλος βρέθηκε φάτσα με το 2-0 από φοβερή μπαλιά του Λέτο, αλλά ο Σηφάκης έσωσε με σωτήρια επέμβαση τον Αρη.

Στο 75' ο Νίνης με εκπληκτική ενέργεια απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο έπιασε και το βολέ, αλλά η μπάλα έφυγε μόλις πάνω από τα δοκάρια, ενώ την ίδια τύχη είχε σουτ του Κατσουράνη στο 77'.
Ο Αρης έδειξε να... συνέρχεται στο 79', όταν ο Ρούιζ εκτέλεσε φάουλ από καλή θέση, όμως ο Τζόρβας έπεσε στην δεξιά του γωνία και μπλόκαρε. Ο Κούπερ έριξε στη μάχη και τον Αραβίδη παίζοντας με δύο επιθετικούς στο τελευταίο δεκάλεπτο μπας και φτάσει στην ισοφάριση, αλλά δεν τα κατάφερε.

Ο λόγος ήταν ο Τζόρβας, ο οποίος στις καθυστερήσεις απέκρουσε σωτήρια το σουτ του Χαβίτο, χαρίζοντας στον Παναθηναϊκό τους τρεις βαθμούς...

Video Aγώνα: