ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

Άνω-κάτω η κυβέρνηση για τον Σημίτη

jpegΉξεις-αφήξεις και για το ζήτημα της Εξεταστικής Επιτροπής για την οικονομία από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. Ερωτηθείς στη σημερινή ενημέρωση ο Γιώργος Πεταλωτής, δήλωσε πως οι διαδικασίες που προβλέπονται από τη Βουλή είναι συγκεκριμένες.


Αλλά όταν ρωτήθηκε ειδικότερα για την υπόθεση της δικογραφίας των swaps επί κυβέρνησης Σημίτη και εάν θα εξεταστεί και αυτή η περίοδος ή θα γίνουν δύο εξεταστικές, δήλωσε ότι «δεν υπάρχει μέχρι στιγμής πρόταση για εξεταστική». Σημείωσε, πάντως, ότι η κυβέρνηση είναι ανοιχτή στο ενδεχόμενο διερεύνησης της υπόθεσης που αφορά την περίοδο 2001-2004.

Δηλωσεις Κοντογιάννη και Μπακογιάννη για την προσχώρησή του στη Δημοκρατική Συμμαχια

«Καλωσορίζουμε στη Δημοκρατική Συμμαχία, έναν ακόμη νέο και αυτοδημιούργητο συναδέλφο, τον πρώτο βουλευτή Ηλείας Γιώργο Κοντογιάννη.


Ο Γιώργος Κοντογιάννης έχει διακριθεί για το ήθος του και την ευπρέπεια τόσο στο κοινοβούλιο όσο και στη δημοσιογραφία και έχει επιδείξει πλούσια κοινοβουλευτική δράση υπηρετώντας με συνέπεια τον τόπο του. Με την απόφασή του αυτή τιμά τους πολίτες που τον εμπιστεύτηκαν και την εντολή τους να μάχεται για τα συμφέροντά τους.

Η συμμετοχή του στο κίνημά μας, δίνει πνοή στη Δημοκρατική Συμμαχία και συμβάλλει στην προσπάθεια που κάνουν χιλιάδες πολίτες που ενεργοποιούνται στη Συμμαχία με στόχο να προχωρήσουν οι μεγάλες αλλαγές που απαιτούνται για την αναμόρφωση της χώρας μας».

Έσκασε από ότι φαίνεται η φούσκα του Βατοπαιδίου...Τα ψέμματα του ΠΑΣΟΚ και των δημοσιογραφίσκων αρχίζουν να αποκαλύπτονται...

Η πολύκροτη υπόθεση Βατοπεδίου έχει αρχίσει-ένεκα των πρόσφατων εξελίξεων- να προκαλεί έντονους τριγμούς στο εσωτερικό του κυβερνητικού σχηματισμού.


Μετά την απαλλαγή του Θεόδωρου Ρουσόπουλου απο την ολομέλεια της Βουλής με ψήφους του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ και της Αριστεράς δημιουργούνται νέα δεδομένα αλλά και σοβαρός σκεπτικισμός στην υπό εξέλιξη υπόθεση. Γιατί ο πρώην υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του κ. Καραμανλή είχε θεωρηθεί ο εμπνευστής των ανταλλαγών αλλά και ο ηθικός αυτουργός κάτι το οποίο τελικά δεν διεφάνη ούτε κατά την διάρκεια των δυο εξεταστικών, ούτε στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

Εάν μάλιστα θεωρηθούν έγκυρα τα πρόσφατα έγγραφα απο το intelligence report τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας και τα οποία αναφέρουν ότι: «Για να ξεπεραστεί το εμπόδιο Ρουσόπουλου σύντομα κάποιοι μελετούν την παγίδα που θα τον σπρώξουν και ήδη ετοιμάζουν τις λεπτομέρειες του σχεδίου…».

Και συμπληρώνει ότι “Σε ερώτησή μας ότι η όποια ζημιά στο πρόσωπο του Ρουσόπουλου θα πλήξει ευθέως και τον Καραμανλή, η πηγή μας απάντησε: «Όποιος καταλαβαίνει τι του γίνεται, ας αναλάβει και τις ευθύνες των πράξεών του. Τέρμα τα παιδιαρίσματα και οι κολεγιές με φιλαράκια! Δεν θα αφήσουμε το πολιτικό μας μέλλον σε μια παιδική χαρά!»

Το «intelligence report» ουσιαστικά ενημερώνει τον Μ. Χριστοφοράκο ότι μεθοδευόταν «παγίδα» για την πολιτική εξόντωση του Θόδωρου Ρουσόπουλου, πολύ πριν έρθει στη δημοσιότητα η υπόθεση Βατοπεδίου. Συγκεκριμένα, κάνει λόγο για το ενδεχόμενο αυτό, από το 2006, ενώ η υπόθεση Βατοπεδίου εμφανίστηκε το 2008!

Είναι συνεπώς αυτονόητο να συμπεράνει κανείς οτι στην υπόθεση αυτή υπήρξε έντονο παρασκήνιο με πολλούς πρωταγωνιστές. Μάλιστα τα πράγματα παίρνουν άλλη διάσταση γιατί όπως ισχυρίζονται έγκυρες πηγές είναι γνωστή η επίσκεψη του Αμερικανού προξένου στο Άγιον Όρος τον Αύγουστο, λίγο πριν να λάβει δημοσιότητα η υπόθεση, αλλά και η παράταση της παραμονής του με ειδική άδεια απο τις Αμερικανικές Αρχές, καθώς επίσης και η επίσκεψη την ίδια περίοδο στο Άγιον Όρος του κ Σανιδά αλλά και κατά διαβολική σύμπτωση και γνωστού ανθρώπου των media! Η ίδια πηγή ισχυρίζεται οτι υπάρχουν και οι μαρτυρίες αλλά και τα σχετικά έγγραφα που αποδεικνύουν τις επισκέψεις, τα οποία ωστόσο δεν έχουν έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Κινητικότητα και γκρίνια στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ

“Η ιστορία αυτή προσβάλλει την νομική μας αισθητική” δήλωσε πρόσφατα κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος αφήνοντας να εννοηθεί οτι πρόκειται “για μια ιστορία η οποία επί της ουσίας εξυπηρετεί το καπρίτσιο μια μικρής ομάδας βουλευτών”. Η ίδια πηγή εξήγησε ότι “το ελληνικό δημόσιο έκανε παραχώρηση σε “Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου” κατά συνέπεια δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί κατηγορία” ενώ παράλληλα υποστηρίζει ότι εάν ο κ. Παπακωνσταντίνου επιθυμούσε να κλείσει το όλο θέμα θα είχε υπογράψει τα σχετικά έγγραφα με βάσει τα οποία θα επέστρεφαν όλες οι ανταλλαγέντες εκτάσεις στο ελληνικό δημόσιο. Φυσικά μια τέτοια χειρονομία δεν θα μπορούσε να αφορά μόνο την Μονή Βατοπεδίου αλλά και στο σύνολο την εκκλησιαστική περιουσία και τις όποιες ανταλλαγές έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα.

Η άρνηση του Υπουργού Οικονομικών να αναλάβει μια τέτοια πρωτοβουλία έχει να κάνει και με άλλα κεντρικά πολιτικά και νομικά ζητήματα. Πρωτίστως θα πρέπει να ξεκαθαριστεί εάν οι ανταλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί επί σειρά ετών είναι νόμιμη ή όχι πράξη. Αλλά και σε πολιτικό επίπεδο θα είχε να αντιμετωπίσει του το ενδεχόμενο εσωκομματικής σύγκρουσης μα πρόσωπα που βρίσκονται πολύ κοντά στον κ. Παπανδρέου. Συνεπώς ο κ. Παπακωνσταντίνου προτίμησε να μείνει σιωπηλός στην υπόθεση αυτή.

Μάλιστα πολλά κομματικά και κυβερνητικά στελέχη γνωρίζουν καλά απο τα πρακτικά της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής στην οποία καταθέτει γνωστός δημοσιογράφος οτι το Ελληνικό δημόσιο δεν έχασε απο την πράξη ανταλλαγής. Τι λέει λοιπόν ο γνωστός δημοσιογράφος ο οποίος μάλιστα πρωταγωνίστησε στην υπόθεση; Παραθέτουμε απόσπασμα της κατάθεσής του:

Ερώτηση: “H αγοραπωλησία όπως έγινε με 17 αντικειμενική 39 πώληση δείχνει επωφελής για το Δημόσιο…”

Δημοσιογράφος: “ Aκριβώς ”.

Φεβρωνία Πατριανάκου: “ Aφού λοιπόν ήταν επωφελής η αγοραπωλησία, το σκάνδαλο ήταν αν γινόταν αλλαγή χρήσης του ακίνητου;”

Δημοσιογράφος: “Βεβαίως”.

Φεβρωνία Πατριανάκου: “Στο χώρο της Υγείας υπάρχουν μεγάλα συμφέροντα”;

Δημοσιογράφος: “Eίναι προφανές αυτό”.

Χρήστος Μαρκογιαννάκης: “Τελικά αλλαγή της χρήσης έγινε του ακινήτου”;

Δημοσιογράφος: “Όχι, με την αποκάλυψη που κάναμε σταμάτησε”.

Χρήστος Μαρκογιαννάκης: “Ευχαριστώ πολύ κ. Βλάχο”.

Δημοσιογράφος: “O αντικειμενικός στόχος της αποκάλυψης νομίζω επετεύχθη” (Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, Βλάχος, σ. 122, 124, 71 και 72. ).

Ο δημοσιογράφος εκθέτει με λεπτομέρεια ότι δεν υπήρχε σκάνδαλο στο Ολυμπιακό Ακίνητο πλην του ότι οι Εταιρείες που είχαν συμφέροντα στην υγεία το χρησιμοποίησαν για να μην αλλάξει χρήση το ακίνητο πράγμα, το οποίο δεν αφορά τη Μονή Βατοπεδίου και ήταν “ο αντικειμενικός στόχος της αποκάλυψης” που και ο ίδιος έκανε!!

Καθαρό κατά 99,5% το Ελληνικό DNA.

Έρευνα των Πανεπιστημίων του Στάνφορντ των ΗΠΑ και της Παβίας της Ιταλίας απαντά ευθέως στον περιβόητο Φαλμεράγερ.


Δεν έχει επηρεασθεί από τους Σλάβους ούτε από τους Τούρκους, παρά τα 400 χρόνια σκλαβιάς.

Evτυπωσιακό! To DNA (γενετική σύσταση) των Ελλήνων καταδεικνύει πως σε ποσοστό 99,5% πρόκειται για καθαρά καυκάσια φυλή (λευκή φυλή)! Γεγονός που σημαίνει πως η συνεισφορά στη γενετική σύσταση των... ..

.. Ελλήνων, άλλων πληθυσμιακών ομάδων, εκτός της λευκής, αποτελεί ελάχιστο ποσοστό, μικρότερο του 0,5%!

To DNA των Ελλήνων, όπως έδειξε πρόσφατη διεθνής πανεπιστημιακή έρευνα, δεν έχει επηρεασθεί από... τους Σλάβους, -όπως ισχυρίζονται ορισμένοι- ούτε από τους Τούρκους παρά τα 400 χρόνια σκλαβιάς! Ουσιαστικά έτσι έχουμε τη σύγχρονη επιστημονική απάντηση στις θεωρίες του Φαλμεράγερ. Καταρρίπτεται επίσης, μια άλλη θεωρία που ισχυριζόταν ότι οι Αρχαίοι Έλληνες, ήταν μαύροι… Ε, δεν υπήρξαν ποτέ μαύροι! Δεν είναι λίγοι όσοι υποστήριξαν και έγραψαν περί «Μαύρης Αθηνάς» (για τη Θεά Αθηνά) και πολλές άλλες θεωρίες χωρίς καμιά επιστημονική υπόσταση. Όλες αυτές οι …ανθελληνικές -θα έλεγε κανείς- θεωρίες καταρρίφθηκαν, όχι μόνον από μία έρευνα, αλλά από επτά διαφορετικές μεγάλες επιστημονικές έρευνες, Ευρωπαίων και Αμερικανών ερευνητών. Ο καθηγητής του Τομέα Γενετικής, Ανάπτυξης και Μοριακής Βιολογίας του ΑΠΘ, Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης, και η ερευνητική του ομάδα συμμετέχουν σε διεθνή ερευνητικά δίκτυα, των οποίων απώτερος στόχος είναι να ιχνηλατηθεί η βιολογική ιστορία των ευρωπαϊκών πληθυσμών. Ο συντονισμός της συγκεκριμένη έρευνας, η οποία αφορά στη γενετική σύσταση των Ελλήνων -και άλλων λαών- έγινε από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ των ΗΠΑ, την ερευνητική ομάδα του κ. Τριανταφυλλίδη και το Πανεπιστήμιο της Παβίας της Ιταλίας.

Η ταυτότητα της έρευνας.

Συμμετείχαν, επίσης, άλλα 5 ερευνητικά εργαστήρια διαφόρων χωρών (από τη Βαγδάτη μέχρι τη Μόσχα). Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύθηκαν στο αμερικανικό περιοδικό «Γενετική του Ανθρώπου». Τίτλος της έρευνας «Η προέλευση, διασπορά και διαφοροποίηση των απλοομάδων Ε και J, του χρωμοσώματος Υ: Συμπεράσματα για τη νεολιθική αποίκιση της Ευρώπης και μετέπειτα μεταναστευτικά γεγονότα στην περιοχή της Μεσογείου». Στην εργασία, χρησιμοποιήθηκαν 44 δείκτες DNA του χρωμοσώματος Υ και προσδιορίστηκε η γενεοτυπική σύσταση στο χρωμόσωμα Υ σε 2.400 άνδρες από 29 διαφορετικούς πληθυσμούς (από την Ευρώπη, τη Μεσόγειο, τη Μικρά Ασία, την Αφρική και την Κίνα). Από την Ελλάδα αναλύθηκε η γενετική σύσταση 143 ανδρών. Ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στη διερεύνηση των απλοομάδων Ε και J του χρωμοσώματος Υ.

Μεταδώσαμε το γενετικό μας κώδικα και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι στην έρευνα δεν αποκαλύφθηκε μογγολική προέλευση στο DNA των Ελλήνων. Κι έχει ιδιαίτερη σημασία, διότι οι Τούρκοι είχαν καταλάβει την Ελλάδα για 400 χρόνια και όλοι θα περίμεναν πως θα υπήρχε κάποια σχέση στο DNA των δύο λαών. Κι, όμως, δεν έχει επηρεασθεί ούτε στο ελάχιστο.

«Με 400 χρόνια σκλαβιάς περιμέναμε πως θα υπήρχε κάποια μογγολική υπογραφή. Δεν διαπιστώθηκε κάτι τέτοιο και δεν μιλάω μόνο για μία μελέτη, μιλάω για αποτελέσματα άλλων 7 μελετών, διαφόρων ερευνητών που βγάζουν αυτό το αποτέλεσμα. Συγκεκριμένα, σε 925 δείγματα Ελλήνων ανδρών, δείχνουν ότι μόνον κατά 0,4% οι Έλληνες δεν είναι Καυκάσιοι. Δεν αλλάζει αυτό με τίποτε. Οι Έλληνες είναι καυκάσια φυλή». Το ίδιο, όμως, δεν ισχύει για τους Ισπανούς. Η κατάληψη της Ισπανίας από τους Άραβες τεκμηριώνεται στην έρευνα, εφόσον οι Άραβες άφησαν την «υπογραφή» τους και το DNA τους. Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι σε σημαντικό ποσοστό οι σημερινοί κάτοικοι της Ισπανίας έχουν αραβική προέλευση. Η μελέτη κατέρριψε επίσης, μια άλλη θεωρία που ισχυρίζονταν ορισμένοι, πως οι Έλληνες, την εποχή του μεγάλου πολιτισμού, τον 4ο και 5ο π.Χ. αιώνα, ήταν μαύροι. Όλες οι μελέτες τεκμηριώνουν τη γενετική συνέχεια του ελληνικού πληθυσμού» είναι η επισήμανση του καθηγητή, ο οποίος αναφέρει και κάτι άλλο εξίσου σημαντικό:

«Σε μεγάλο ποσοστό, οι Έλληνες μεταδώσαμε το DNA και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Το DNA των Ελλήνων, “μοιάζει” πιο πολύ με αυτό των Ιταλών πρώτα, μετά με των Γάλλων, στη συνέχεια με των Ισπανών και τελευταία με των Τούρκων.

Τα στοιχεία της έρευνας μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πολλές άλλες περιπτώσεις, όπως: Τεστ πατρότητας, εγκληματικές υποθέσεις και, κυρίως, χρησιμοποιούνται για να βρεθεί η προδιάθεση των ατόμων για διάφορες ασθένειες».

Η υπογραφή των Ελλήνων αποκαλύπτεται στη Νότια Ιταλία.

Ο Κ. Τριανταφυλλίδης αναφέρεται στην έρευνα και στα κύρια συμπεράσματα της:

«Βασικό συμπέρασμα της έρευνας είναι το εξής: Από τη Νότια Βαλκανική, δηλαδή, από τις πεδιάδες της Θεσσαλονίκης, της Κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας ξεκίνησε η μετακίνηση των εποίκων, ακολουθώντας την κοιλάδα του Αξιού και κατόπιν του Δούναβη και

έφτασαν στις βόρειες περιοχές. Οι Έλληνες δηλαδή, ξεκίνησαν και πήγαν στην Ευρώπη από τη Μακεδονία και άλλες περιοχές και μετέφεραν με τον πολιτισμό τους και το DNA τους στη

Δυτική Ευρώπη».

Στο σημείο αυτό, ο καθηγητής καταρρίπτει και τον ισχυρισμό ότι έχουμε επηρεασθεί -γενετικά- από τους Σλάβους:

«Όπως γνωρίζουμε σε διάφορες περιόδους έχουν έρθει Σλάβοι στην Ελλάδα. To DNA των Ελλήνων δεν έχει ουδεμία σχέση με αυτό των Σλάβων. Τα στοιχεία μας δείχνουν ότι η ομάδα, που χαρακτηρίζει τους Σλάβους, έχει μία συχνότητα 50% σε αυτούς και μια συχνότητα 10% στους Έλληνες, όση είναι και στην Εγγύς Ανατολή. Γεγονός που σημαίνει ότι οι επιμειξίες ανάμεσα στους Σλάβους και τους Έλληνες πρέπει να έγιναν σε τόσο μικρή συχνότητα, ούτως ώστε να μη διαπιστώνονται σήμερα με τις μεθοδολογίες DNA. Σημαντικό στοιχείο με μεγάλη σημασία είναι το εξής: Η σύγκριση του DNA των κατοίκων της Ελλάδας και ειδικότερα της Πελοποννήσου, με εκείνο των κατοίκων της Νότιας Ιταλίας δείχνει ότι οι κάτοικοι της Ιταλίας, -Απουλία, Καλαβρία- σε ποσοστό περίπου 20%, έχουν το ίδιο DNA με τους Έλληνες. Είναι γνωστό ότι οι περιοχές αυτές αποικίστηκαν σε ιστορικούς χρόνους από Έλληνες, π.χ. Πελοποννήσιους. Στην εργασία ελέγχθηκε η γενετική συνεισφορά των Ελλήνων αποίκων σε σχέση με τους πιθανούς νεολιθικούς κατοίκους της εποχής. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το χρωμόσωμα Υ, σε ποσοστό τουλάχιστον 7% των ανδρών της Καλαβρίας και 22% της Απουλίας, προέρχεται από Έλληνες.

Για άλλη μία φορά τεκμηριώνεται ότι η Μεγάλη Ελλάδα αποτελείτο κυρίως, από ελληνικούς πληθυσμούς και θα μπορούσαμε να πούμε ότι το αποτύπωμα, η υπογραφή αυτών των Ελλήνων, εξακολουθεί να αποκαλύπτεται ύστερα από 2.500 χρόνια μετά, πάλι, στους κατοίκους της Νότιας Ιταλίας».

www.topeiraxtiri.gr

Υπερκαλύφθηκε το ομόλογο του Δημοσίου με ικανοποιητικό επιτόκιο

Επιτέλους μια καλή είδηση


Αχτίδα αισιοδοξίας για την ελληνική οικονομία από την σημερινή δημοπρασία των εξάμηνων εντόκων του...

ελληνικού δημοσίου....

Πέτυχε απόδοση χαμηλότερη του 5%.

Ειδικότερα, πουλήθηκαν έντοκα γραμμάτια 26 εβδομάδων, αξίας 1,95 δισ. ευρώ, με απόδοση 4,9%, έναντι 4,82% στην προηγούμενη αντίστοιχη έκδοση.

Ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους είπε ότι αποδέχτηκε συμπληρωματικές μη-ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 450 εκατ. ευρώ.

Αυτό, σύμφωνα με αναλυτές, ίσως να δείχνει οτι έχει μεταφερθεί στις υπόλοιπες χώρες της περιφέρειας της ευρωζώνης η πιεση των αγορων αφου το επιτόκιο ανέβηκε ελάχιστα παρά την έντονη φημολογία για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Δεν είχαν λείψει και εκείνοι που όλες τις προηγούμενες ημέρες κινδυνολογούσαν και μιλούσαν και για επιτόκιο 6%!

ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΤΟΝ ΓΚΛΕΤΣΟ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΠΕΛΑΣΓΙΑΣ

Αστυνομικοί συνέλαβαν πριν από λίγο τον Δήμαρχο Στυλίδας Απόστολο Γκλέτσο στα διόδια Πελασγίας. Την εντολή για τη σύλληψη του δημάρχου έδωσε ο εισαγγελέας, εκτιμώντας ότι οι ενέργειές του ξεπερνούν τις αρμοδιότητές του. Ο δήμαρχος είχε μεταβεί το...


πρωί στα διόδια μαζί με κατοίκους της περιοχής. Λίγο αργότερα, μηχανήματα του δήμου γκρέμισαν και πάλι τις μπάρες και δημιούργησαν σημεία πρόσβασης των αγροτικών δρόμων στο κύριο εθνικό δίκτυο παρακάμπτοντας τα διόδια της Πελασγίας.

Μιλώντας το πρωί στον ΒΗΜΑ 99,5, ο κ.Γκλέτσος δήλωσε: «Εκλέχθηκα για να υπερασπίζομαι τα δίκαια των δημοτών και των φτωχών ακόμα και με μπουλντόζες». Ο κ. Γκλέτσος παραπέμφθηκε στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λαμίας, όταν χθες με τη βοήθεια συνεργείων του δήμου γκρέμισε τις προστατευτικές μπάρες των διοδίων, δημιουργώντας παράπλευρο δρόμο, ώστε οι κάτοικοι της ανατολικής Φθιώτιδας να έχουν ελεύθερη διέλευση χωρίς να πληρώνουν.

Ωστόσο, οι μπάρες επανατοποθετήθηκαν, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί από νωρίς σήμερα το πρωί νέα κινητοποίηση στην περιοχή. «Την πρωί στις 8:00 θα είμαι πάλι εκεί έχοντας κατοίκους στο πλευρό μου», τόνισε ο δήμαρχος Στυλίδας σχολιάζοντας την είδηση της παραπομπής του στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λαμίας.

Κυβερνητικά Αδιέξοδα

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ  του  Άγγελου ΤΣΙΓΚΡΗ  Υπ. Βουλευτή Αχαΐας ΝΔ
Η τρικυμία που κλυδωνίζει την κυβέρνηση -όπως εκδηλώθηκε το προηγούμενο διάστημα- συνιστά μια αναμενόμενη εξέλιξη, απότοκο της απόλυτα αποτυχημένης διαχείρισης της αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης.

Οι σφοδρές λεκτικές αντιδράσεις βουλευτών της συμπολίτευσης, αλλά ακόμη και υπουργών, στην ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική και στον προϋπολογισμό του 2011, προκαλούνται από την ογκούμενη κοινωνική αγωνία και δυσαρέσκεια.

Το εξαιρετικά δυσμενές κλίμα έχει διαμορφωθεί από: 1) τις αλλεπάλληλες επικαιροποιήσεις του Μνημονίου, που επιβάλλουν νέα επώδυνα μέτρα ώστε να καλυφθούν οι άπιαστοι στόχοι από τα προηγούμενα, 2) την εμφανή έλλειψη κοινωνικής δικαιοσύνης σε μέτρα όπως αυτά για τη ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, 3) τη σύνθλιψη των μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων και της μικρής και μεσαίας ιδιοκτησίας, 4) την έκρηξη της ανεργίας, 5) την ανυπαρξία ανάπτυξης, 5) την παρατεταμένη και εντεινόμενη ύφεση που απαγορεύει την οποία αισιοδοξία για επίτευξη των στόχων για τα έσοδα, 6) τη διευθέτηση χρεών 24 δισ. ευρώ προς το δημόσιο, που απεσύρθη μετά από γενικευμένη κατακραυγή και 7) την εμφανή και ομολογούμενη αδυναμία κυβερνητικών στελεχών να ανταποκριθούν στην κρισιμότητα της κατάστασης.

Η ίδια η κυβέρνηση εμφανίζεται να έχει τριχοτομηθεί μεταξύ των ακραιφνών οπαδών του Μνημονίου, των υποστηρικτών της επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου και της ομάδας που επιθυμεί σχέδιο και εκτός Μνημονίου αντανακλά τη σύγχυση που επικρατεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

Η αναφορά δε του κ. Λοβέρδου για συνάδελφους του με συμπεριφορά «βρεγμένης κότας» καταδεικνύει το μέγεθος του προβλήματος.

Η απονενοημένη καταφυγή δε στη δοκιμασμένη συνταγή των εκβιαστικών διλημμάτων -όπως έντεχνα διαρρέεται στο τύπο- είναι βέβαιο ότι θα αποτύχει παταγωδώς. Διότι όταν επαναλαμβάνεται αμετροεπώς μετατρέπεται σε μπούμερανγκ γι’ αυτούς που τη χρησιμοποιούν, ιδιαίτερα μάλιστα όταν αυτοί δεν έχουν να επιδείξουν κάτι περισσότερο από αναποτελεσματικότητα και ερασιτεχνισμό.

Η υπεύθυνη κριτική της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στις λανθασμένες επιλογές της κυβέρνησης, είτε στην πρώτη της φάση του λαϊκισμού είτε στη δεύτερη του ιδιότυπου «σοσιαλιστικού» νεοφιλελευθερισμού έχει δικαιωθεί πλήρως.

Η στέρεα επιχειρηματολογία της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει καταστεί πλέον κοινός τόπος στην ίδια την κοινωνία, διότι ο δρόμος για την υπέρβαση της κρίσης είναι ένας: αυτός της ανάπτυξης και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Κάθε καθυστέρηση, κάθε αναβολή και κάθε παρέκκλιση στοιχίζει βαριά στην εθνική οικονομία και στην κοινωνική συνοχή.

Πρόταση Ντορας Μπακογιάννη για εξεταστική επιτροπή στο κλαδο της υγείας.

Εξεταστική για τις υπερτιμολογήσεις στο κλάδο της υγείας.


Η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

«Δια στόματος του αρμοδίου υπουργού επιβεβαιώθηκε πλέον ξεκάθαρα αυτό που, λίγο πολύ, όλοι υποψιάζονταν: Το αδίστακτο, κερδοφόρο παιχνίδι ενός ευρύτατου κυκλώματος ανθρώπων με τη φαρμακευτική δαπάνη και ειδικότερα τα ιατρικά υλικά, που αγοράζονταν σε τιμές όχι απλώς διπλάσιες αλλά συχνά και πολλαπλάσιες του πραγματικού τους κόστους.

Η κατάσταση αυτή σε συνδυασμό με την «υπερτιμολόγηση ιατρικών εξετάσεων, ιατρικών συσκευών και ειδικών υλικών (βηματοδότες, τεχνητές κεφαλές κλπ)», τη «σπατάλη στη χρήση των φαρμάκων εντός των νοσοκομείων ως αποτέλεσμα των ακατάλληλων για νοσοκομειακή χρήση συσκευασιών», την «ανυπαρξία ελέγχου» κλ.π., έχει σαν αποτέλεσμα η δημόσια φαρμακευτική δαπάνη να δείχνει άνοδο κάθε χρόνο κατά 0,5 δισ ευρώ, όπως προκύπτει από πρόσφατη έκθεση του ΙΟΒΕ.

Και αυτό την ώρα που οι πολίτες περιμένουν στις ουρές και κοιμούνται σε ράντζα ενώ τα ασφαλιστικά τους ταμεία καταρρέουν απ’ τα υπέρογκα έξοδα.

Οι υπερτιμολογήσεις αυτές είναι ίσως το μεγαλύτερο διαχρονικό σκάνδαλο. Δεν είναι όμως σκάνδαλο απαράγραπτο. Οι πολίτες ζητούν τώρα το λογαριασμό.

Η Βουλή οφείλει να συστήσει αμέσως Εξεταστική Επιτροπή για την ταχεία διερεύνηση του σκανδάλου αυτού τουλάχιστον για τα 10 τελευταία χρόνια.

Να ερευνήσει αξιοποιώντας όλες τις σχετικές δυνατότητες του κράτους:

* Ποιοι ήταν οι κατά τον κ. Λοβέρδο «ενδιάμεσοι»;

* Πως διασφάλιζαν την «ομαδική τύφλωση» όλων όσοι είχαν ευθύνη για τις σχετικές αγορές και το πραγματικό κόστος των αγοραζομένων;

* Ποιοι πλούτισαν παράνομα και μπορεί ο φορολογούμενος να πάρει πίσω μέρος έστω του παράνομου αυτού πλούτου;».

Ο Νίκος Νικολόπουλος για την ανάληψη των καθηκόντων του ως τομεάρχη εργασίας

Με αφορμή την ανακοίνωση των νέων Τομεαρχών της Νέας Δημοκρατίας και ερωτώμενος σχετικά, από δημοσιογράφους των τοπικών ΜΜΕ, ο βουλευτής Αχαίας, Νίκος Ι. Νικολόπουλος, δήλωσε:
«Αναλαμβάνω τον κρίσιμο τομέα των θεμάτων Εργασίας στην κρισιμότερη ιστορική καμπή των εργασιακών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών ζητημάτων της χώρας. Ο πρωθυπουργός που τον Οκτώβριο του 2009 υποσχόταν ότι «θα δώσει αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις πάνω από το ύψος του πληθωρισμού» και το Νοέμβριο του 2010 δεσμευόταν ότι «δεν θα μειωθούν περαιτέρω μισθοί και αποδοχές εργαζομένων», κατάφερε να αποτύχει σε όλα!

Οδηγούμαστε από την κυβέρνηση σε μία πορεία όπου οι κοινωνικές κατακτήσεις γκρεμίζονται και υπό την υψηλή εποπτεία της τρόικας, μετατρέπονται οι Έλληνες σε… άνεργους και ημιάνεργους. Το σύνθημα Παπανδρέου «Μνημόνιο ή Χρεοκοπία» αποδείχτηκε κίβδηλο και κάλπικο. Το Μνημόνιο είναι εκείνο που οδηγεί στη χρεοκοπία της χώρας και ωθεί τον κόσμο της εργασίας στην απόλυτη απαξίωση.

Υπό αυτές τις συνθήκες η ανάθεση των καθηκόντων του Τομεάρχη Εργασίας που μου εμπιστεύτηκε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς αποτελεί μεγάλη τιμή και ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη. Έχουμε μπροστά μας τα καυτά νομοσχέδια με τις αλλαγές στις ΔΕΚΟ, τις πρόσθετες περικοπές μισθών στο σύνολο των εταιρειών κρατικού ενδιαφέροντος, τις βίαιες μετατάξεις προσωπικού και το νέο μισθολογίου που θα οδηγήσει σε νέα μείωση των αποδοχών κατά 20% τουλάχιστον.

Εμείς στη Νέα Δημοκρατία έχουμε επίγνωση του ιστορικού ρόλου που καλούμαστε να διαδραματίσουμε, στήνοντας πολιτικά, κοινωνικά και ηθικά αναχώματα απέναντι στην λαίλαπα που εδώ κι ένα χρόνο σαρώνει τον τόπο μας. Έχουμε, επίσης, συγκεκριμένο και απολύτως ρεαλιστικό σχέδιο ώστε η χώρα να ανακτήσει την οικονομική αξιοπιστία που βάναυσα έπληξε η κυβέρνηση Παπανδρέου.

Και πάνω απ’ όλα, ξέρουμε με ποιών την πλευρά είμαστε! Με την πλευρά εκείνων που μας όρισαν να τους υπηρετούμε και να διαφυλάσσουμε τα συμφέροντά τους και τα συμφέροντα της Ελλάδας! Η θέση μας είναι κρυστάλλινη προς όλους, στο εσωτερικό και το εξωτερικό.

Με τους αναπληρωτές τομεάρχες Κ. Πουπάκη, Αν. Καρυπίδη και Θ. Καράογλου, το Γ. Γρ. Συνδικαλισμού Γ. Μανώλη τα συνδικαλιστικά μας στελέχη θα παλέψουμε σθεναρά και συντονισμένα για την ανατροπή του εργασιακού μεσαίωνα.

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Σημασία από εδώ και πέρα έχει η παραγωγή έργου. Για να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και των ελπίδων του λαού μας. Για να σταματήσει το έγκλημα διαρκείας της κυβέρνησης Παπανδρέου σε βάρος των εργαζόμενων».