ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ SIEMENS

ΕΚΤΟΣ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΑΠΡΟΟΠΤΟΥ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΘΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΕΑΝ ΣΥΜΒΕΙ…
Τα ονόματα των πολιτικών που προτείνονται για το πόρισμα είναι:ΚΩΣΤΑΣ ΣΗΜΙΤΗΣΓΙΑΝΝΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΝΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣΤΑΣΟΣ ΜΑΝΤΕΛΗΣΑΚΗΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΑΛΕΣΙΟΣΚΩΣΤΑΣ ΓΕΙΤΟΝΑΣΜΙΧΑΛΗΣ ΛΙΑΠΗΣΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ(ΒΕΡΕΛΗΣ & ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ δεν θα είναι στην ίδια κατηγορία, πιθανότατα να έχουν τελείως άλλη αντιμετώπιση)Για ότι νεώτερο, θα σας κρατούμε ενήμερους.olympia.gr

Κομματικές διώξεις στο δημόσιο καταγγέλλει η ΝΔ

22222222222.jpegΕκτεταμένα κρούσματα κομματισμού στο δημόσιο «οι οποίες έρχονται σε συνέχεια παρανόμων απολύσεων και μεροληπτικών διοικητικών μεταβολών στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, υπό το πρόσχημα της εξυγίανσης, την οποία επαγγέλλεται η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ», καταγγέλλει η ΝΔ. αυτές αναλύθηκαν σε σύσκεψη που έγινε στα κεντρικά γραφεία του κόμματος υπό την προεδρία του Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής Ανδρέα Λυκουρέντζο και τη συμμετοχή κορυφαίων στελεχών.
Αποφασίστηκε η Νέα Δημοκρατία να παρακολουθεί συστηματικά και να αντιδρά σε κάθε περίπτωση παραβίασης συνταγματικών και νομίμων δικαιωμάτων των εργαζομένων. Επιπροσθέτως, θα παράσχει νομική υποστήριξη σε όσους διώκονται πολιτικά από τη σημερινή κυβέρνηση και τις διοικήσεις κρατικών φορέων και οργανισμών. Παράλληλα, θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες τις οποίες προσφέρει ο κοινοβουλευτικός έλεγχος για να αναδειχθούν οι περιπτώσεις στις οποίες εκδηλώνονται οι κομματικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης αλλά και να αναδειχθούν κραυγαλέες περιπτώσεις κομματικών παρεμβάσεων του ΠΑΣΟΚ στη δημόσια διοίκηση οι οποίες δυστυχώς είναι, όπως αποδεικνύεται, διαχρονικές.

Ο Μίκης είπε χθες πολλά για Παπανδρέου, Καραμανλή και Μητσοτάκη.

Κατάμεστο ήταν χθες το θέατρο ΡΕΞ επί της οδού Πανεπιστημίου στην Αθήνα, σε εκδήλωση την οποία είχαν οργανώσει επιστημονικοί φορείς της χώρας και στην οποία είχε προσκληθεί να μιλήσει ο Μίκης Θεοδωράκης. Δεν υπήρχε ούτε θέση για όρθιους μέχρι έξω στην είσοδο. Μέσα, πάνω στη σκηνή, πίσω από ένα μικρόφωνο, με έναν προβολέα να τον φωτίζει, ένας Μίκης να.....


κατακεραυνώνει τους κατοχικούς πολιτικούς, που οδήγησαν τη χώρα στην εξάρτηση και την υποτέλεια και ταυτόχρονα να διακόπτεται συνεχώς από οργισμένους επιστήμονες, οι οποίοι φώναζαν από όλα τα μήκη και πλάτη του αμφιθεάτρου, εναντίον του Παπανδρέου και γενικότερα εναντίον της πολιτικής ελίτ της χώρας.Πέραν των γνωστών καταγγελιών του Μίκη και των προτάσεών του, εκείνο που έκανε σε μας εντύπωση ήταν τρία πράγματα που είπε:

1) Είπε ότι ήταν αυτός ο ίδιος που μεσολάβησε για την έλευση του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην Ελλάδα, μετά την πτώση της χούντας και ήταν ο ίδιος που στη συνέχεια στήριξε την εδραίωση του Καραμανλή και εξήγησε τους λόγους που το έκανε και κυρίως γιατί η χώρα ήταν πλήρως εξαρτημένη και διαβρωμένη από τους αμερικανούς και έπρεπε να βρεθεί σίγουρη λύση σταδιακής απεξάρτησης.


2) Έδωσε την είδηση, πως όταν ακόμα ήταν πρωθυπουργός ο Κ. Μητσοτάκης, συνομίλησε μαζί του μέσα στο μέγαρο Μαξίμου, συνοδευόμενος από τον αδελφό του και εκεί ο κ. Μητσοτάκης του είπε ότι πλησιάζει το τέλος του στην πρωθυπουργία, καθόσον είχε πέσει στη δυσμένεια των αμερικανών και


3) Ακόμα έκανε το ακροατήριο να σκεφτεί γιατί άραγε έπεσε ο νυν Καραμανλής ξαφνικά από την πρωθυπουργία, υπενθυμίζοντας ότι η συμφωνία με την COSCO, ο αγωγός Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης και το ΟΧΙ κατάμουτρα στον Μπους στο Βουκουρέστι, δεν μπορούσαν να συγχωρεθούν από τους αμερικανούς.


Αναρωτιόμαστε τι θα γινόταν αν σήμερα ο Μίκης ήταν μερικά χρόνια νεότερος. Μακάρι η Βουλή να είχε όχι 300 αλλά έστω 10 Μίκηδες. Η Ελλάδα θα ήταν διαφορετική.

Όπως ακακοίνωσε ο ίδιος στις 27-2-2011, θα μιλήσει στη Θεσσαλονίκη στο Βελλίδειο.

Θα αντιδράσει έντονα αν τον εμπλέξουν στη SIEMENS

Με οξύτατο τρόπο είναι αποφασισμένος να αντιδράσει ο Κώστας Σημίτης στην περίπτωση που στο πόρισμα για τη SIEMENS του αποδίδονται πολιτικές ευθύνες.
jpegΟ πρώην πρωθυπουργός θα εκδώσει ανακοίνωση με αιχμές κατά πάντων. Υπενθυμίζεται ότι όταν πληροφορήθηκε ότι το ΠΑΣΟΚ θα συμπεριλάβει την περίοδο της πρωθυπουργίας του στην έρευνα της εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία είχε εκραγεί, προκαλώντας θύελλα στο κυβερνών κόμμα.

Επίσκεψη Μπακογιάννη Ιωάννινα - Προσχώρηση Θ. Δαμιανού

Η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη θα πραγματοποιήσει τριήμερη επίσκεψη, από την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου μέχρι και την Κυριακή 23 Ιανουαρίου στο νομό Ιωαννίνων.


Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο νομό Ιωαννίνων θα συναντηθεί με εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων και επαγγελματικών φορέων καθώς επίσης και με τα μέλη των Ομάδων Πρωτοβουλίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας στους νομούς Ιωαννίνων, Άρτας, Πρέβεζας και Θεσπρωτίας.

Η Ντόρα Μπακογιάννη την Παρασκευή στις 19:30 θα εγκαινιάσει τα γραφεία του κινήματος στα Ιωάννινα.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΤην προσχώρηση του στη Δημοκρατική Συμμαχία ανακοίνωσε σήμερα, με επιστολή που απέστειλε στην πρόεδρο του κινήματος Ντόρα Μπακογιάννη, ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Θεόδωρος Δαμιανός. Ακολουθεί η επιστολή προσχώρησης.«Η κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα και κυρίως οι προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας για να την ξεπεράσουμε, με πολιτικές που θα μας απαλλάξουν οριστικά από τις παθογένειες και τις στρεβλώσεις που μας οδήγησαν σε αυτή, επιβάλλουν αλλαγή πορείας σε μια σειρά από πράγματα που θεωρούσαμε μέχρι τώρα δεδομένα. Αυτό αφορά την κοινωνία μας, αλλά και τον καθένα από εμάς ξεχωριστά.

Παρακολούθησα την ίδρυση και τα πρώτα δείγματα γραφής της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Διαπιστώνω ότι δημιουργείται ένα νέος πολιτικός χώρος, από ανθρώπους αποφασισμένους να πουν αλήθειες, να πουν τα πράγματα με το όνομα τους, να δουλέψουν προς την κατεύθυνση των σαρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων που χρειάζεται ο τόπος. Να σταθούν με ρεαλισμό και υπευθυνότητα απέναντι στο λαϊκισμό και το φόβο του πολιτικού κόστους που τόσα δεινά έφεραν στον τόπο.

Αποφάσισα να προσχωρήσω στη Δημοκρατική Συμμαχία και δίπλα στην Ντόρα Μπακογιάννη και τα νέα στελέχη που την ακολουθούν, να προσθέσω την εμπειρία και τις ιδέες μου».

Ο Καραμανλής έστειλε... μήνυμα στον Σαμαρά!

karamanlis_nd_7.jpgΩς... μήνυμα στον αρχηγό της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά ερμήνευσαν πολλά γαλάζια στελέχη τις εκδηλώσεις... λατρείας στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, απο τους ψηφοφόρους και τα στελέχη της ΝΔ, που είχαν συρρεύσει χθες στην παραλία της Θεσσαλονίκης για τον ανδριάντα του Εθνάρχη.


Ο πρώην πρωθυπουργός έγινε δεκτός με χειροκροτήματα και συνθήματα υποστήριξης, ενώ ένα πλήθος άνω των 200 ατόμων τον συνόδευσε στη συνέχεια σαν... σε πομπή μέχρι το Βυζαντινό Μουσείο, όπου παρετέθη δεξίωση.

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε αμηχανία στο επιτελείο της Ρηγίλλης, καθώς -όπως έλεγαν γαλάζια στελέχη- μπορεί ο Καραμανλής να μην έχει μιλήσει μέχρι στιγμής για τις επιθέσεις που δεχεται ακόμα και εν των έσω, αλλά... άφησε να απαντήσει για αυτόν το πλήθος των 3.000 περίπου νεοδημοκρατών που παραβρέθηκαν στην χθεσινή εκδήλωση...

Η πρώτη πολιτική εμφάνιση του Κώστα Καραμανλή (γιου του Αχιλλέα)...

karamanlis kostas neoteros.JPGΜπορεί χθες κατά την τελετή αποκαλυπτηρίων του ανδριάντα του Εθνάρχη στη Θεσσαλονίκη να ήταν παρών ο πρώην πρωθυπουργός, τις εντυπώσεις όμως έκλεψε ένας άλλος Κώστας Καραμανλής!


Ο λόγος για τον ξέδελφο τους τέως πρωθυπουργού και γιου του Αχιλλέα Καραμανλή, ο οποίος λέγεται ότι το επόμενο διάστημα θα απασχολήσει την πολιτική επικαιρότητα.

Και αυτό γιατί, ακούγεται έντονα στο "γαλάζιο" παρασκήνιο ότι ετοιμάζεται να ασχοληθεί ενεργά με την πολιτική και μάλιστα στην έδρα των Καραμανλήδων, τις Σέρρες!

Σύμφωνα, λοιπόν, με πληροφορίες, ο Κώστας Καραμανλής ο Τρίτος, ετοιμάζεται να διαδεχθεί τον πατέρα του Αχιλλέα στην προεδρία του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Καραμανλής».

Η εξέλιξη αυτή -όπως λένε στελέχη της ΝΔ- θα είναι ο προθάλαμος για την κάθοδό του στις επόμενες εκλογές, ως υποψήφιος βουλευτής Σερρών.

Ο ίδιος, πάντως, μέχρις στιγμής είναι αφοσιωμένος στα επαγγελματικά του αφού έχοντας σπουδάσει Οικονομικά και Διεθνή Πολιτική,στο Πανεπιστήμιο Χάμιλτον και στο Tufts, ασχολείται με τα ναυτιλιακά και τις επενδύσεις.

Σημειώνεται, ότι ο 36χρονος Κώστας Καραμανλής έχει και την ευθύνη της έδρας Κωνσταντίνου Καραμανλή- Ελληνικών και Ευρωπαϊκών Σπουδών που συστάθηκε το 2001, στη Σχολή Διεθνών Σχέσεων Fletcher του Πανεπιστημίου Τufts.

Θεοδωράκης: "Έτσι μπορούν να ξαναγίνουν οι Έλληνες "αφεντικά" στον τόπο τους"

Θεοδωράκης: "Έτσι μπορούν να ξαναγίνουν οι Έλληνες "αφεντικά" στον τόπο τους"Με μια χειμαρρώδη ομιλία που κράτησε σχεδόν δυο ώρες, στο κατάμεστο θέατρο «ΡΕΞ» με περισσότερους από 1000 ανθρώπους να κρέμονται κυριολεκτικά από τα χείλη του ο Μίκης Θεοδωράκης ξετύλιξε τον μίτο του προβληματισμού του και κατέγραψε τους τρόπους με τους οποίους κατά τη γνώμη του μπορούν να ξαναγίνουν οι Έλληνες «αφεντικά» στον τόπο τους.
Ξεδιπλώνοντας τον λόγο του γύρω από το τρίπτυχο Εθνική Ανεξαρτησία - Λαϊκή Κυριαρχία - Πατριωτική Αναγέννηση, ο παγκοσμίου φήμης μουσικο-συνθέτης τόνισε ότι «πρέπει να εγκαταλείψουμε το δόγμα Ανήκομεν εις την Δύση και να ενστερνιστούμε το δόγμα Ανήκουμε στην Ελλάδα και μόνο στην Ελλάδα».Όπως είπε «η Δύση μας ταπείνωσε και μας οδήγησε να υπογράψουμε συμφωνίες που θίγουν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα». Κι επειδή οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ συνωμοτούν εδώ και δεκαετίες κατά της Ελλάδος «θα πρέπει να προχωρήσουμε σε ένα νέο αμυντικό δόγμα».Στο πλαίσιο του νέου δόγματος η Ελλάδα θα πρέπει να αναζητήσει στήριξη από τη Ρωσία και την Κίνα και στη συνέχεια να επαναδιαπραγματευθεί με τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.Ασκώντας δριμεία κριτική στην οικονομική, κοινωνική και εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης αναφέρθηκε στα καυτά θέματα του "μνημονίου και της πτώχευσης, του ΔΝΤ και της Ευρώπης των τραπεζών".Όπως είπε «θα πρέπει να επικεντρωθούμε στις δυνάμεις μας ώστε το οικονομικό μας πρόβλημα να λυθεί από εμάς τους ίδιους» και στο πλαίσιο αυτό πρότεινε τη δημιουργία ενός «ρεαλιστικού προγράμματος αξιοποίησης του δυναμικού της χώρας».Κάλεσε τους πολίτες να «αφήσετε την παθητική στάση και να διεκδικήσουμε τη χώρα μας».Τόνισε «δεν είστε ένοικοι ή παρίες στη χώρα. Είστε τα αφεντικά» και παρέθεσε τις αρχές που κατά τη γνώμη του θα επιφέρουν «την αναγκαία ριζική στροφή στους εθνικούς προσανατολισμούς που θα εξασφαλίσουν με ισότιμους όρους την εθνική ανεξαρτησία και ασφάλεια, την οικονομική επιβίωση, την ανάπτυξη και την αυτοτέλεια».Επέκρινε με σφοδρότητα την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση που αναδείχθηκαν σε κόμματα εξουσίας «χάρη στην εύνοια των δυνάμεων της ξένης εξάρτησης».Επέκρινε το σύνολο του πολιτικού συστήματος διότι «συνέτεινε παθητικά ή ενεργητικά στην περιθωριοποίηση του ελληνικού λαού» και στηλίτευσε το ρόλο του Κοινοβουλίου, το οποίο ευθέως κατηγόρησε για κάλυψη παράνομων διαδικασιών με καταστροφικές συνέπειες για το μέλλον της χώρας.Επέκρινε με σφοδρότητα τις ελληνικές κυβερνήσεις διότι μετά τη μεταπολίτευση δεν μερίμνησαν για την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης στο Αιγαίο με αποτέλεσμα σήμερα να έχει υποσκελισθεί η έννοια της υφαλοκρηπίδας, να κινδυνεύει να εξαιρεθεί το Καστελόριζο της ελληνικής ΑΟΖ και να διεξάγεται ένας χορός εκατομμυρίων δισεκατομμυρίων ευρώ «από αλλότρια συμφέρονται που κρύβονται πίσω από τα δύο κράτη, χωρίς να ενημερώνονται οι λαοί, χωρίς να έχει ενημερωθεί καν η Βουλή των Ελλήνων».Και κατέληξε: «Το αποκορύφωμα του μυστηρίου κρύβεται πίσω από τις πρόσφατες ελληνο-τουρκικές συνομιλίες». Γι αυτό και ο Μίκης Θεοδωράκης τόνισε την ανάγκη «να καταστήσουμε τη χώρα μας απόρθητο φρούριο για να μπορέσουμε να ξαναπούμε «Μολών Λαβέ»».Η λύση που προτείνει ο Μίκης Θεοδωράκης είναι ανυπακοή, ώστε να ακυρώνονται στην πράξη όλες οι αντιδημοκρατικές και αντιλαϊκές αποφάσεις και ανάληψη πρωτοβουλιών από τους Έλληνες πολίτες ώστε «να στρίψουμε την πλάτη στους φανερούς και κρυφούς συνεργάτες των Αμερικανών».Η ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη οργανώθηκε από την Κίνηση Πολιτών «Η Σπίθα» σε συνεργασία με σειρά επιστημονικών φορέων (Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, Ομοσπονδία Συλλόγων Εκπαιδευτικού Προσωπικού ΤΕΙ, Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού, Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών, Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος και ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ). Όπως αναφέρθηκε, ήταν «μια συγκέντρωση - απαρχή για μια προσπάθεια διεκδίκησης των δικαιωμάτων που μας καταπατούν, των αξιών που μας υφαρπάζουν, του επιπέδου ζωής που συνεχώς μας υποβαθμίζουν».

ΕΝΤΟΛΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ

Άμεσες πρωτοβουλίες για την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών σκέφτεται να πάρει η κυβέρνηση στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του φαινομένου της ατιμωρησίας, κυρίως όσον αφορά πολιτικά πρόσωπα.Το θέµα αυτό, όπως επίσης και συνολικότερα ζητήµατα που αφορούν στη διαφάνεια στην πολιτική ζωή, συζητήθηκαν – σύµφωνα µε κυβερνητικές πηγές – σε συνάντηση που είχαν το απόγευμα της Δευτέρας στη Βουλή ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου και ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδης...


Σύµφωνα µε τις ίδιες πηγές, ο πρωθυπουργός ζήτησε µε δεδοµένες τις τεχνικές δυσκολίες επίσπευση στο θέµα της µεταβολής του νόµου περί ευθύνης υπουργών υπό το υφιστάµενο Σύνταγµα και χωρίς καθυστερήσεις, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα».