ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

Παραιτήθηκε ο Κόουεν...Ο δικός μας ποτέ????

Παραιτήθηκε πριν από λίγο από την ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος, ο Ιρλανδός πρωθυπουργός, Μπράιαν Κόουεν.Λουκέτο στα φαρμακεία και αυτή την εβδομάδα

Από Τετάρτη ως Παρασκευή μπαίνει νέο λουκέτο στα φαρμακεία όλης της χώρας, όπως αποφάσισαν οι φαρμακοποιοί στην έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί. Εξαίρεση ο Πειραιάς όπου παραμένουν κλειστά.
Την Δευτέρα τα μέλη του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου θα αποφασίσουν αν θα ακολουθήσουν την πρακτική των φαρμακοποιών του Πειραιά να μην δίνουν συνταγές στους ασφαλισμένους εκείνους που ανήκουν στα Ταμεία με μεγάλες οφειλές. Οι φαρμακοποιοί του Πειραιά δεν δίνουν φάρμακα πλέον στους ασφαλισμέους σε ΟΠΑΔ, ΤΣΑΥ, ΤΑΣ, ΔΕΗ και ΗΣΑΠ.Απάντηση στον υπουργό Υγείας που απείλησε να ανοίξει τα φαρμακεία των νοσοκομείων έδωσε ο επικεφαλής των φαρμακοποιών του Πειραιά. Ο κ. Κούβαρης δήλωσε: "Εδώ τα φαρμακεία με πέντε υπαλλήλους μέσα δεν προλαβαίνουν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες. Όχι το φαρμακείο του νοσοκομείου που έχει έναν άνθρωπο".Όπως δήλωσε το πρωί στη ΝΕΤ ο πρόεδρός των φαρμακοποιών κ. Αμπατζόγλου, οι επαγγελματίες είναι έτοιμοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημα για ριζική αναμόρφωση των διατάξεων που αφορούν το άνοιγμα του επαγγέλματός τους.

Όπως δήλωσε o ίδιος, από τη συζήτηση στη Βουλή θα κριθεί αν οι απεργίες συνεχιστούν.Σημείωσε επίσης ότι μέχρι να γίνει νόμος του κράτους η ρύθμιση θα βρισκονται σε κινητοποίηση. Τόνισε ακόμη οτι ο κλάδος είναι αποφασισμένος επίσης να προσφύγει στα ευρωπαϊκά όργανα κατά της ρύθμισης.Οι κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών έχουν δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα ιδίως σε ηλικιωμένους και χρόνια αρρώστους που χρειάζονται αρκετά φάρμακα και ταλαιπωρούνται να βρουν αυτά που είναι ανοιχτά. Χθες ο υπουργός Υγείας προειδοποίησε ότι αν δεν υπάρξει λύση θα δώσει εντολή να "ανοίξουν" τα φαρμακεία των νοσοκομείων.ΣΕ ΡΥΘΜΟΥΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ Η ΠΑΤΡΑ

Ξεκινάνε οι εκδηλώσεις του πατρινού καρναβαλιού, με την καθιερωμένη τελετή που θα πραγματοποιηθεί στις 21:00 το βράδυ στην πλατεία Γεωργίου. Εκπλήξεις, πυροτεχνήματα, μουσική, χορός είναι τα στοιχεία που θα χαρακτηρίζουν την φετινή τελετή έναρξης. Φέτος η τελετή έναρξης θα εξελιχθεί σε δύο σκηνές, μία στην πλατεία Γεωργίου και η άλλη στον εξώστη του Δημοτικού Θεάτρου «Απόλλων»...

Ο τελάλης από το άρμα του θα διαλαλεί την έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού, ερχόμενος από το Δημαρχείο. Μόλις φτάσει στην πλατεία Γεωργίου, θα σταματήσει μπροστά στο Δημοτικό Θέατρο. Τα φώτα θα σβήσουν και θα ακουστεί ο ήχος από δυο ντραμς, που θα είναι τοποθετημένα δεξιά και αριστερά του εξώστη του Δημοτικού Θεάτρου. Το θέατρο αναμένεται να φωτιστεί με εντυπωσιακά χρώματα και ο κεντρικός προβολέας θα πέσει πάνω στον τελάλη, που θα αναγγείλει την έναρξη του καρναβαλιού.

Στην συνέχεια η δράση θα μεταφερθεί στη σκηνή της πλατεία Γεωργίου. Παρουσιαστές της εκδήλωσης θα είναι η Ζακελίνα Κυρούση και ο Δημήτρης Πολίτης. Την επίσημη έναρξη του πατρινού καρναβαλιού 2011 θα κηρύξει ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς.

Στη σκηνή θα παρελάσουν ο Βασιλιάς Καρνάβαλος συνοδευόμενος από την Μπάντα του Δήμου και καρναβαλιστές, ενώ κατά την διάρκεια της τελετής θα βραβευτούν καλλιτέχνες, που συνέβαλαν με την μουσική τους προσφορά στο θεσμό του Πατρινού Καρναβαλιού.


Ο Δημαράς ξεκίνησε τα ρουσφέτια μέσω του "κρυμμένου θησαυρού" του Πατρινού Καρναβαλιού!!!

Η απόφαση του Δημάρχου Πάτρας να αναθέσει την διοργάνωση του κρυμμένου θησαυρού σε ένα πρώην πλήρωμα (αριθμός 94) το οποίο έχει μετατραπεί σε μη κερδοσκοπικό σωματείο, προκάλεσε πολλές αντιδράσεις. Και αυτό γιατί ΄στο πλήρωμα 94 ήταν επικεφαλής ο μέχρι πρότινος εκπρόσωπος Τύπου του Γιάννη Δημαρά και σημερινός Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Πέτρος Ψωμάς. ΔΕΙΤΕ δηλώσεις από το Tele Time.


Πλούτισε το Καραμανδάνειο...Μια έμπνευση του διοικητή του νοσοκομείου Γιάννη Γιαννακόπουλου, που έδωσε εντολή να ερευνηθεί το αρχείο του νοσηλευτικού ιδρύματος που φυλάσσεται στο υπόγειο, οδήγησε στην αποκάλυψη μιας μεγάλης περιουσίας που κανείς δεν γνώριζε ότι υπήρχε… Στον εντοπισμό της οδήγησε η ανακάλυψη των κλειδιών μιας τραπεζικής θυρίδας σε τραπεζικό κατάστημα της Πάτρας.

Από την έρευνα που έκανε η διοίκηση, διαπίστωσε ότι μέσα υπήρχαν τίτλοι ιδιοκτησίας μετοχών άγνωστης αξίας της Ιονικής τράπεζας της Ελλάδας, αξιόγραφα αλλά και διαθήκες που περιλαμβάνουν δωρεές ακινήτων στο νοσοκομείο! Ήδη, τα ακίνητα αυτά ταυτοποιούνται και ο πληρεξούσιος δικηγόρος που διόρισε το ΔΣ του «Καραμανδάνειου» διαπίστωσε ότι δεν έχουν καταπατηθεί. Παράλληλα, έχει σταλεί σχετικό έγγραφο στην Τράπεζα της Ελλάδος για να εξακριβωθεί η αξία των μετοχών αλλά και ο τρόπος εξαργύρωσης τους.

Ο κρυμμένος θησαυρός στην τραπεζική θυρίδα συμπληρώνεται από 323 λίρες παλαιάς κοπής, σημερινής αξίας 77.520 ευρώ, απαραίτητες για τα τρέχοντα έξοδα του νοσοκομείου που πλέον ονειρεύεται την ανάπτυξή του και την κάλυψη των ελλείψεων που έχει!

ΜΕΓΑΛΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗ ΜΑΦΙΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΣΠΑΣΙΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΟΜΕΡΤΑ

Στο τέλος της έννοιας της «ομερτά», του όρκου σιωπής που δίνουν μεταξύ τους τα μέλη της μαφίας, οφείλεται σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές η σύλληψη 127 μελών του οργανωμένου εγκλήματος της Νέας Υόρκης...


«Ο περιλάλητος όρκος σιωπής, η διαβόητη “ομερτά”, μεταξύ των μαφιόζων, ανήκει πλέον στο παρελθόν» τόνισε σε χθεσινή ανακοίνωσή της η επικεφαλής του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών (FΒΙ) στη Νέα Υόρκη Τζάνις Φένταρτσικ, αποκαλύπτοντας πως «ήρθαν και μας βρήκαν μέλη των συμμοριών που εξαρθρώθηκαν, τα οποία ενδιαφέρονταν περισσότερο να προδώσουν κάποιον γνωστό τους ή να κάνουν μια επικερδή συμφωνία μ΄ εμάςπαρά να τιμήσουν τον όρκο σιωπής που είχαν δώσει μερικά χρόνια πριν».

Περισσότεροι από 800 πράκτορες του FΒΙ και μέλη της αστυνομίας χρειάστηκε να συνεργαστούν για να καταφέρουν το μεγαλύτερο χτύπημα που έγινε ποτέ στην Ιστορία σε μία ημέρα στην Κόζα Νόστρα και στις διάφορες «φαμίλιες» των μαφιόζων.

Η επιχείρηση-«σκούπα» εξάρθρωσε επτά οικογένειες: και τις πέντε με έδρα τη Νέα Υόρκη (τους Μπονάνο, Κολόμπο, Γκαμπίνο, Τζενοβέζε και Λουκέζε), καθώς και την περισσότερο εξαπλωμένη στο Νιου Τζέρσεϊ οικογένεια των Ντε Καβαλκάντε και τον κλάδο της μαφίας στη Νέα Αγγλία. Μάλιστα μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκεται και ο 83χρονος Λουίτζι Μανόκιο, ο «Κάπο Ντέι Κάπι», ο αρχινονός των μαφιόζων. Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει ως και φόνους που χρονολογούνται από τη δεκαετία του 1980.

Οι μαζικές συλλήψεις στη Νέα Υόρκη, στο Νιου Τζέρσεϊ και στο Ρόουντ Αϊλαντ αποτελούν ένδειξη ότι η εξουσία της μαφίας παραμένει ισχυρή. «Κάποιοι πιστεύουν ότι το οργανωμένο έγκλημα αποτελεί παρελθόν. Δυστυχώς, υπάρχουν ακόμη άτομα που εκβιάζουν, τρομοκρατούν και θυματοποιούν αθώους Αμερικανούς» δήλωσε ο διευθυντής του FΒΙ Ρόμπερτ Μιούλερ.

«Δεσμευόμαστε και είμαστε αποφασισμένοι να εξαλείψουμε αυτές τις εγκληματικές οργανώσεις και να οδηγήσουμε τα μέλη τους ενώπιον της Δικαιοσύνης. Η μαφία αποτελεί συνεχή απειλή για την οικονομική ευημερία της χώρας» είπε μετά τις συλλήψεις ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Ερικ Χόλντερ.

«Μεταξύ των θυμάτων δεν συμπεριλαμβάνονταν μόνο οι κλασικοί μαφιόζικοι στόχοι, αλλά και αθώοι, όπωςη περίπτωση δύο θυμάτων που δολοφονήθηκαν σε ένα μπαρ ύστερα από διαφωνία για ένα ποτό» επεσήμανε ο κ. Χόλντερ, καταλήγοντας πως «οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες είναι αδίστακτοι δολοφόνοι που εμπλέκονται όχι μόνο σε απεχθείς φόνους, αλλά και σε περιπτώσεις διακίνησης ναρκωτικών, εμπρησμούς, τοκογλυφίες και παρεμβάσεις σε εργατικά συνδικάτα».

Διεγράφη το κόμμα του Μπεν Άλι από την Σοσιαλιστική Διεθνή(!)

tunisia-ben-ali.jpgΦίλος και σύμμαχος του Παπανδρέου ο Μπεν Άλι που τώρα μας παρουσιάζεται δκτάτορας που εκμεταλλευόταν τον λαό του.... Διαβάζουμε στον Ριζοσπάστη:
Ομολογούμε μας είχε ξεφύγει:Ε, λοιπόν, ο κύριος Μπεν Αλί, ο στρατιωτικός καριέρας που είχε φοιτήσει στην Ειδική Στρατιωτική Σχολή της Γαλλίας, αλλά και στην Ανώτατη Σχολή Πληροφοριών και Ασφαλείας των ΗΠΑ, ο κύριος που από το λεγόμενο «ιατρικό πραξικόπημα» του 1987 μέχρι και προχτές που απέδρασε κυνηγημένος διατηρούσε την εξουσία στην Τυνησία, ήταν - αυτός και το κόμμα του το RCD - εκλεκτά μέλη της Σοσιαλιστικής Διεθνούς!Το RCD και ο Μπεν Αλί διαγράφτηκαν από τη Σοσιαλιστική Διεθνή του κ. Γιώργου Παπανδρέου, μόλις πριν λίγες μέρες, στις 18 Γενάρη, και αφού πρώτα είχε εκτελέσει πάνω από 100 εξεγερμένους Τυνήσιους...Και κάτι ακόμα: Ακριβώς πριν ένα χρόνο, στις 21/1/2010, διεξήχθη στο Στρασβούργο ειδική συνεδρίαση του Ευρωκοινοβουλίου για τις σχέσεις μεταξύ ΕΕ - Τυνησίας. Σημειωτέον ότι η Τυνησία υπό το καθεστώς Μπεν Αλί υπήρξε η πρώτη χώρα του Μαγκρέμπ που διατηρεί συμφωνία σύνδεσης με την ΕΕ ήδη από το 1995.Ανατρέχοντας στα σχετικά πρακτικά της ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου, ο ερευνητής του μέλλοντος μπορεί από πρώτο χέρι να διαπιστώσει τις «δημοκρατικές αρχές» που διέπουν την οικογένεια των Βρυξελλών. Αντί άλλης απόδειξης αρκεί η φράση της κυρίας Neelie Kroes, η οποία στην έναρξη της συνεδρίασης χαρακτήρισε την Τυνησία του Μπεν Αλί «στενό και αξιόπιστο εταίρο της ΕΕ».Σημειωτέον ότι η κυρία Kroes δεν είναι όποια κι όποια. Είναι η αντιπρόεδρος της Κομισιόν, η οποία μεταπήδησε στη συγκεκριμένη θέση αφού προηγουμένως είχε διαπρέψει ως μέλος των ΔΣ σε 43 (!) πολυεθνικές και μεγάλες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις.Η τρόικα απειλεί για τα εργασιακά

Με τελεσίγραφα ανά χείρας καταφτάνουν στις27 Ιανουαρίου στην Αθήνα οι εκπρόσωποι της Κοµισιόν που µετέχουν στην τρόικα, καθώς θεωρούν ότι η Αθήνα εµφανίζεται να «σέρνει τα πόδια της» στην εφαρµογή υπεσχηµένων µε βάση το πρόγραµµα.Οι τοµείς στους οποίους η Κοµισιόν δίνει τη µεγαλύτερη έµφαση είναι οι λεγόµενες «διαρθρωτικές µεταρρυθµίσεις άµεσου αποτελέσµατος» - η εφαρµογή επιχειρησιακών συµβάσεων, η εξυγίανση των ζηµιογόνων ∆ΕΚΟ, η απελευθέρωση χωρίς περιορισµούς των κλειστών επαγγελµάτων, αλλά και η εξυγίανση των κρατικών τραπεζών.troika_4.jpgΟι Βρυξέλλες δεν αντιµετωπίζουν πλέον την Αθήνα ως µαύρο πρόβατο πουπρέπει να πειθαρχήσει σε εντολές επειδή έλαβε το δάνειο των 110 δισ. ευρώ, αλλά ως µια χώρα που όπως πολλές άλλες αντιµετωπίζει προβλήµατα δηµοσιονοµικά, διαρθρωτικά και ανταγωνιστικότητας, στο πλαίσιο των οποίων πρέπει να λάβει µέτρα που αφορούν όλες τις χώρες της Ενωσης.Η αλλαγή αυτή προήλθε λόγω των συζητήσεων για µια «συνολική λύση» για την αντιµετώπιση της κρίσης χρέους που µαστίζει την Ευρώπη - κι η οποία όπως απεδείχθη δεν αποτελεί µόνο ελληνικό πρόβληµα. Είναι χαρακτηριστικό ότι µόλις προχθές, σε ανεπίσηµες συζητήσεις που είχαν οι επίτροποι στις Βρυξέλλες, για πρώτη φορά το κλίµα για την Ελλάδα δεν ήταν αρνητικό.Πάντως, το κλιµάκιο της Κοµισιόν που θα αφιχθείστην Αθήνα είναι αποφασισµένο να επιβάλει πολιτικές που ούτως ή άλλως η Επιτροπή έχειπροκρίνει ως απαραίτητες για ολόκληρη την Ενωση.Ετσι, το Εργασιακό θα βρεθεί για άλλη µια φορά στο επίκεντρο, καθώς όπως υποστηρίζουν οι κοινοτικοί ο νόµος που εγκρίθηκεαπό τη Βουλή δεν είχε το επιθυµητό αποτέλεσµα - να υπάρξουν στην Ελλάδα επιχειρησιακές συµβάσεις, πέραν των κλαδικών.Αντιθέτως, όπως λένε, µε ευθύνη της κυβέρνησης και κυρίως του υπουργείου Εργασίας «σαµποτάρονται» οι όποιες προσπάθειες για τέτοιες συµβάσεις, κάνονταςχρήση των δικλίδων ασφαλείας που παρέχει ο νόµος. Ως εκ τούτου, το τελεσίγραφο θα είναι απλό και σαφές: ή θα δούµε επιχειρησιακές συµβάσεις µέχρι την επόµενη επίσκεψή µας ή θα καταθέσετε τροπολογία αίροντας τις δικλίδες ασφαλείας.ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ γενικότερα τις εργασιακές σχέσεις, η Κοµισιόν υποστηρίζει πως η µεγαλύτερη ευελιξία - τόσον στην αγορά εν γένει όσο και εντός της επιχείρησης - θα µπορούσε να συµβάλει στη µείωση της ανεργίας και στην ενίσχυση της ανάπτυξης.Παροτρύνει µάλιστα την Αθήνα - χωρίς ωστόσο να το απαιτεί ρητά - να µειώσει τους ονοµαστικούς µισθούς και του ιδιωτικού τοµέα, που σε συνδυασµό µε άλλα µέτρα απελευθέρωσης θα µπορούσαν - όπως εκτιµούν οι Βρυξέλλες - να έχουν ως αποτέλεσµα την αύξηση του ΑΕΠ κατά 1%.Αλλωστε, σε µια έκθεση της συνολικής πολιτικής της Ενωσης, έκθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που δόθηκεπρόσφατα στη δηµοσιότητα, υποστηρίζεται µε βάση συγκεκριµένο οικονοµετρικό µοντέλο πως η συγκράτηση και µείωση των αµοιβών - είτε µε µείωση των ωρών εργασίας είτε χωρίς - θα µείωνε αισθητά την ανεργία.Η τρόικα θα εκφράσει την ενόχλησή της και για µια σειρά καθυστερήσεις. Ανάµεσά τους η αργοπορία στην απελευθέρωση των κλειστών επαγγελµάτων, η καθυστέρηση στην εφαρµογή του ενιαίου µισθολογίου, αλλά κι η µη εξοµοίωση του καθεστώτος των εργαζοµένων στις κρατικές τράπεζες µε εκείνο των εργαζοµένων στις ιδιωτικές τράπεζες, όπου συνάπτονται συµβάσεις ανά τράπεζα.ΕΠΙ ΤΑΠΗΤΟΣ θα τεθεί εκ νέου και το ζήτηµα των ∆ΕΚΟ, καθώς η κυβέρνηση είναι υποχρεωµένη οσονούπω να υποβάλει το πρόγραµµά της για το µέλλον τους στην περίοδο 2012-2014.Η Κοµισιόν ζητά περαιτέρω περικοπή των εξόδων - περιλαµβανοµένου του µισθολογικού κόστους - και περαιτέρω αύξηση των εσόδων (στην περίπτωση των µεταφορών, τα εισιτήρια). Επίσης, ζητά συγκεκριµένο σχέδιογια το ποιες ∆ΕΚΟ θα πρέπει να κλείσουν ως «µη αναγκαίες» και ποιες θα συγχωνευθούν.Κοινοτικοί παράγοντες έλεγαν πως εµµέσως πλην σαφώς η τρόικα ζητά απολύσεις στις ∆ΕΚΟ, ενώ οι περίφηµεςµετατάξεις δεν µπορούν να ελεγχθούν. Οι κοινοτικοί θα υπενθυµίσουν επίσης στο οικονοµικό επιτελείο την υποχρέωσή του να καταθέσει µέχρι τον Ιούνιο νέο Ασφαλιστικό, που να διασφαλίζει ότι οι δαπάνες για ασφάλιση δεν θα ξεπερνούν το 2,5% του ΑΕΠ.ΛΟΒΕΡΔΟΣ : "ΦΑΡΜΑΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΥ ΕΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Η ΑΠΕΡΓΙΑ"...

Με διάθεση φαρμάκων από τα δημόσια νοσοκομεία θα απαντήσει η κυβέρνηση στους φαρμακοποιούς εφόσον οι ίδιοι αρνηθούν να πωλήσουν φάρμακα κατά τις κινητοποιήσεις τους, προειδοποίησε ο Ανδρέας Λοβέρδος. Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος...


σημείωσε επίσης ότι στην περίπτωση που οι φαρμακοποιοί αξιώσουν άμεση πληρωμή των φαρμάκων εκ μέρους των ασφαλισμένων, το δημόσιο θα ανταποκριθεί με άμεσες πληρωμές.

“Υπάρχει μια προσχηματική διαφωνία επί μη υπαρκτού θέματος”, δήλωσε ο υπουργός και υπογράμμισε ότι για τον ίδιο αποτελεί “κόκκινη γραμμή” να μην μπορεί ο οποιοσδήποτε να ανοίγει φαρμακείο παρά μόνο οι πτυχιούχοι και όσοι έχουν άδεια.

Κάλεσε δε τους φαρμακοποιούς να μην συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, υποστηρίζοντας ότι "δεν οδηγούν πουθενά" και πρόσθεσε ότι οι διαφωνίες είναι για επιμέρους θέματα και όχι για βασικά.

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Υπέρ της ευρωπαϊκής οικονομικής διακυβέρνησης τάσσονται Παρίσι και Μαδρίτη. Ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί είχε την Παρασκευή συνάντηση με τον ισπανό πρωθυπουργό Ροντρίγκεθ Θαπατέρο στο Μέγαρο των Ηλυσίων προκειμένου να συζητήσουν επί ευρωπαϊκών θεμάτων μεταξύ των οποίων η κρίση χρέους...
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του γάλλου προέδρου μετά τη συνάντηση των δύο ανδρών, η Γαλλία και η Ισπανία συμφωνούν απόλυτα στο ζήτημα της ευρωπαϊκής οικονομικής διακυβέρνησης και της στενότερης σύγκλησης των οικονομιών της Ευρωζώνης.

Εντωμεταξύ, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, η Ισπανία σχεδιάζει τη μερική κρατικοποίηση των προβληματικών αποταμιευτικών της τραπεζών.

ΦΟΒΑΤΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ Ο ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ

Φόβους για κοινωνικές αναταραχές εξέφρασε σε συνέντευξη στο πρακτορείο Reuters, ο υπουργός Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν πρόκειται να έχουν μεγάλη έκταση.


Τα κρούσματα βίας θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μια άσχημη εικόνα για την χώρα και να λειτουργήσουν αποτρεπτικά για τις επενδύσεις, υποστήριξε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης...

Παράλληλα, εκτίμησε ότι δε θα σημειωθούν μεγάλες απεργίες ή κοινωνικές αντιδράσεις, ωστόσο αυτές αποτελούν το μεγαλύτερο κίνδυνο για τη στρατηγική ανάπτυξης της κυβέρνησης. «Έχουμε έναν πολύ ισχυρό αντίπαλο, την ύφεση, που είναι πολύ βαθιά. Έχουμε ύφεση και στην οικονομία και στο δημόσιο αίσθημα» κατέληξε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Εισαγγελέας ζητά την άρση της ασυλίας Πάγκαλου

Την άρση της βουλευτικής ασυλίας του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θόδωρου Πάγκαλου ζητά η εισαγγελία πρωτοδικών Αθήνας, μετά από μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ο πρώην ειδικός γραμματέας ΔΕΚΟ Ανδρέας Κουτούπης.
Ο κ. Πάγκαλος σε παλαιότερη συνέντευξή του, τον είχε αποκαλέσει «καραγκιόζη» και «σαχλαμάρα», με αποτέλεσμα ο κ. Κουτούπης να καταθέσει σε βάρος του αντιπροέδρου μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση.Υπενθυμίζεται, ότι ο κ. Κουτούπης είχε επιλεγεί ως νέος ειδικός γραμματέας ΔΕΚΟ λίγες εβδομάδες μετά τις εκλογές του 2009. Ωστόσο η κυβέρνηση ανακάλεσε τον διορισμό του, όταν αποκαλύφθηκε, ότι ύβριζε το ΠΑΣΟΚ μέσω Facebook.

Ο Τζιμπούρ στον Ολυμπιακό!!!Οι πρώτες δηλώσεις...

Στην επιθυμία του ατζέντη του να τον στείλει στον Παναθηναϊκό αναφέρθηκε ο Ράφικ Τζιμπούρ, ο οποίος αποκάλυψε ότι καθορισιτκό ρόλο στη μεταγραφή του έπαιξαν οι χειρισμοί του Βαγγέλη Μαρινάκη.Μιλώντας στον Nova ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Τζιμπούρ επισήμανε: «Τα χρήματα μπορούν να αλλάξουν τον άνθρωπο, αλλά όχι εμένα. Ο πρώην μάνατζέρ μου ήθελε να πάω στον Παναθηναϊκό! Δεν είχα άλλη πρόταση. Ο κ. Λυπημένος ήξερε ότι αν παρέμενα στην ΑΕΚ, θα δυσκολευόταν η ομάδα να με πληρώσει. Μετά την ΑΕΚ ήθελα να πάω στο εξωτερικό. Δεν μίλησα ούτε με τον Ολυμπιακό, ούτε με τον Παναθηναϊκό. Προτεραιότητά μου ήταν να πάω στο εξωτερικό, να γνωρίσω νέα μέρη. Πριν πάω (χθες) στη Γερμανία με πήρε τηλέφωνο ο κ. Μαρινάκης και μου είπε ότι θέλει να μιλήσουμε. Του είπα ότι θα πάω πρώτα στη Γερμανία, να συζητήσω με τους ανθρώπους μίας ομάδας (σ.σ. της Χόφενχαιμ).Μου έδειξε μεγάλο σεβασμό ο κ. Μαρινάκης, που κράτησε το λόγο του, σε αντίθεση με τον κ. Αδαμίδη, και του είπα ότι όταν γυρίσω, θα εξετάσω την πρότασή του. Προτίμησα τον Ολυμπιακό λόγω της συμπεριφοράς του προέδρου, παρότι ο μάνατζέρ μου με έβαλε σε ένα παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Δεν με νοιάζουν τα χρήματα. Σήμερα μίλησα και με τον κ. Βαλβέρδε και με ικανοποίησαν αυτά που μου είπε. Όσο για τον κ. Αδαμίδη, δεν μπορούσε να μου δώσει αυτά που μου είχε υποσχεθεί! Προσπάθησε να καταστρέψει την καριέρα μου αυτός ο άνθρωπος! Και την εικόνα μου, ώστε να μην πάω, ούτε σε ομάδα της Ελλάδας, ούτε σε ομάδα του εξωτερικού! Σε αντίθεση με τον κ. Μαρινάκη, που μου μίλησε όμορφα και έδειξε ότι αναγνωρίζει την αξία μου. Θέλω να γυρίσω σελίδα στην καριέρα μου και να αφοσιωθώ στον Ολυμπιακό. Δεν ένιωθα καλά στην ΑΕΚ λόγω του Αδαμίδη».gazzetta.grΕξιτήριο για τη βουλευτή των Δημοκρατικών

Εξιτήριο από το νοσοκομείο της Αριζόνας έλαβε η αμερικανίδα βουλευτής των Δημοκρατικών που έγινε στόχος δολοφονικής επίθεσης στις αρχές του μήνα.Οι τηλεοπτικές εικόνες έδειξαν το ασθενοφόρο, το οποίο μετέφερε τη Γκίφορντς να εξέρχεται από τις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου με τη συνοδεία αστυνομίας, με κατεύθυνση το αεροδρόμιο.Η Γκίφορντς πρόκειται να μεταφερθεί σε εγκαταστάσεις στο Χιούστον, όπου οι γιατροί της θα ξεκινήσουν τη φάση της αποκατάστασης.Η Γκαμπριέλ Γκίφορντς είχε τραυματιστεί από πυροβολισμό στο κεφάλι πριν 13 ημέρες. Στην απόπειρα δολοφονίας εναντίον της, έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 13 τραυματίστηκαν σε εμπορικό κέντρο στην Τουσόν της Αριζόνα.newsbeast.gr

Στη μεγάλη οθόνη η ζωή του ιδρυτή του Wikileaks, Τζούλιαν Ασσάνζ

Τη ζωή του στις κινηματογραφικές αίθουσες θα δει ο ιδρυτής του wikileaks Τζούλιαν Ασσανζ. Σύμφωνα με πρόσφατες πληροφορίες το Χόλυγουντ σχεδιάζει να γυρίσει ταινία με θέμα τον ιδρυτή του WikiLeaks. Οι παραγωγοί Μπάρι Τζόζεφσον και Μισέλ Κρουμ έχουν ήδη κατοχύρωσαν τα δικαιώματα για την βιογραφία του Τζούλιαν Ασάντζ.
Το βιβλίο, που έχει τίτλο «ο πιο επικίνδυνος άνδρας στον κόσμο» και γράφτηκε από τον Αυστραλό δημοσιογράφο Άντριου Φάουλερ, εξιστορεί τα πιο σημαντικά γεγονότα της ζωής του Ασάντζ από την παιδική του ηλικία μέχρι σήμερα, συμπεριλαμβανομένης της ίδρυσης της WikiLeaks το 2006 και των πρόσφατων δημοσιεύσεων των απόρρητων εγγράφων.PROTO THEMAΝΙΚΗΣΕ 5 ΦΟΡΕΣ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ 100 ΕΤΩΝ!

Μια εκπληκτική Βρεταννίδα, που νίκησε πέντε φορές τον καρκίνο, ξεπέρασε όλες τις προβλέψεις των γιατρών και γιόρτασε τα 100α της γενέθλια!...Η Έλεν ΜακΝτόναλντ, από το Λιντς, είναι ακόμα γερή και δυνατή, παρότι έχει υποβληθεί σε πολλές εγχειρήσεις – μία από αυτές το 1963, όταν και οι συγγενείς της φώναξαν ιερέα να την ευλογήσει διότι όλοι πίστεψαν ότι πεθαίνει.
Η σούπερ γιαγιά γεννήθηκε το 1911 – την χρονιά που κατασκευάστηκε στη Βρετανία το πρώτο αυτοκινούμενο όχημα.

Όπως γράφει η εφημερίδα Daily Mail, τα προβλήματα με την υγεία της άρχισαν στις αρχές της δεκαετίας του ’50, όταν παρουσίασε καρκίνο του μαστού και υποβλήθηκε σε διπλή μαστεκτομή.

Λίγα χρόνια αργότερα, διαγνώστηκε με καρκίνο της χοληδόχου κύστεως, για τον οποίο και χειρουργήθηκε δύο φορές, διότι λίγα χρόνια μετά την πρώτη εγχείρηση, διαπιστώθηκε ότι ο καρκίνος είχε εξαπλωθεί και χρειάστηκε νέα.

Το 1963, η κυρία ΜακΝτόναλντ διαγνώστηκε με καρκίνο του παχέος εντέρου και έπειτα από την εγχείρηση που έκανε για να αφαιρεθεί και αυτός, όλοι πίστεψαν ότι δεν θα τα καταφέρει.

Ο τελευταίος καρκίνος που αντιμετώπισε ήταν αυτός της μήτρας, για τον οποίο υποβλήθηκε σε υστερεκτομή.

«Όταν ξύπνησα μετά από την εγχείρηση για το έντερο, δίπλα μου στεκόταν ένας ιερέας που διάβαζε αποσπάσματα από την Βίβλο, ενώ υπήρχε και κάποιος στο δωμάτιο που έκλαιγε», είπε η κυρία ΜακΝτόναλντ.

«Τους είπα όμως ότι εγώ είμαι αγωνίστρια και ότι θα καταφέρω. Και τα κατάφερα – χάρη και στους χειρουργούς που αφαιρούσαν κάθε φορά τον καρκίνο, όπου αυτός εμφανιζόταν. Ασφαλώς με βοήθησε και η χημειοθεραπεία. Αν εξαιρέσουμε αυτά τα προβλήματα, περίπου μισό αιώνα πριν, σήμερα είμαι σε πολύ καλή κατάσταση».

Η κυρία ΜακΝτόναλντ, που στη διάρκεια των πολέμων οδηγούσε γερανοφόρα καμιόνια (!), ζει σε ένα γηροκομείο, όπου μετακόμισε πριν από 18 χρόνια, όταν πέθανε ο σύζυγός της Τζιμ.

Παρά την ηλικία της, είναι πολύ δραστήρια και συστηματικά συμμετέχει στις δραστηριότητες ενός κλαμπ για ηλικιωμένους. Απολαμβάνει επίσης τακτικά ένα ποτηράκι κρασί, ενώ λατρεύει να πηγαίνει για ψώνια και βόλτες. Ξεσκονίζει επίσης τον χώρο της, μαγειρεύει τα γεύματά της και πλένει τα πιάτα στο χέρι.

Η συμβουλή της για όσους θέλουν να ζήσουν μέχρι τα 100; «Να δουλεύετε πολύ και σκληρά με τα χέρια σας. Επί 26 χρόνια έτριβα πατώματα με τα χέρια μου, πεσμένη στα γόνατα – αυτό πιστεύω με κράτησε στη ζωή».

Τα επεισόδια στην Αλβανία...