ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

Παρακαλώ αντίλογο! Η πτώση του ΠΑΣΟΚ...

 Σήμερα κατατέθηκε στον Πρόεδρο της Βουλής το πόρισμα των βουλευτών της εξεταστικής της Siemens. Μα για ποιό πόρισμα μιλάμε; Για ένα πόρισμα που δεν περιλαμβάνει τον Τσουκάτο που παραδέχτηκε ότι πήρε τα 1000000 μάρκα και τα κατέθεσε στο κόμμα του. Ένα πόρισμα που ενώ παραδέχτηκε ο Μαντέλης ότι είχε πάρει χρήματα για να τα στείλει στο γιο του δεν συμπεριλαμβάνεται αυτή η πράξη του. Ένα πόρισμα που φάσκει και αντιφάσκει γύρω από πολιτικές και ποινικές ευθύνες. Το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε την εξουσία όχι γιατί αερολογούσε γύρω από το περίφημο "λεφτά υπάρχουν" αλλά γιατί είχε ως λάβαρο την κάθαρση. Το Βατοπαίδι, τα ομόλογα τη Siemens...Τελικά αυτό το ντόμινο των εξεταστικών επιτροπών καταρρέει...Πρώτα έπεσε το Βατοπαίδι, μετά η Siemens και σε λίγο και το τελευταίο κομμάτι αυτού του ντόμινου, το ίδιο το ΠΑΣΟΚ.

 Το ΠΑΣΟΚ δεν  θα πέσει γιατί ρεζίλεψε τη χώρα κάτι ανάλογο είχε γίνει πάλι επί Σημίτη (Οτσαλάν, Σολωμός Σωλομού). Δεν θα πέσει γιατί βγάζει νόμο για να προστατεύσει τους μεγαλοεκδότες που το στηρίζουν είχε και στηρίξει και επί Ανδρέα Παπανδρέου τον Κοσκωτά. Δεν θα πέσει γιατί θα έρθει σε ρήξη με την Εκκλησία (το χε ξανακάνει επί Σημίτη με τις ταυτότητες) ούτε επειδή θα υποβιβάσει την Εκκλησία και θα επικυρώσει την εκλογή των ψευτομουφτήδων στη Θράκη, άρα θα αναγνωρίσει την ύπαρξη τους. Βλέπουμε λοιπόν ότι οι Έλληνες αποδεικνύονται περίτρανα λωτοφάγοι. Γιατί όμως θα πέσει το ΠΑΣΟΚ;

 Το ΠΑΣΟΚ θα πέσει γιατί έρχεται η αναδιάρθρωση του χρέους. Τα νούμερα των τεχνοκρατών(ΔΝΤ κτλ), που βλέπουν το λαό της Ελλάδας ως παραγωγικές μονάδες και το ελληνικό έθνος ως τον πλέον κατάλληλο "πελάτη" για να αποδείξουν τις τοκογλυφικές "αρέτες" τους, δεν "βγαίνουν". Έρχεται η χρεωκοπία...Ο Έλληνας δεν θα αντέξει ξαφνικά να τα χάσει όλα(τις οικονομίες του και την περιουσία του)...Ο Έλληνας δεν θα αντέξει άλλο ένα γεγονός παρόμοιο των Ιμίων...Γιατί εδώ δεν θα υπάρχουν οι Αμερικάνοι να τους ευχαριστήσει ο Σημίτης που μας βοήθησαν...Οι δανειστές μας θα απαιτήσουν να τους εκχωρήσουμε μεγάλο μέρος των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων...Άλλωστε το έχουμε υπογράψει κιόλας στο "πολυδιαφημισμένο" μνημόνιο..Η Ελλάδα θα ζήσει εποχές Αργεντινής.Όλοι οι Έλληνες ανεξαρτήτως κομματικών ταυτοτήτων θα ξεσηκωθούν...Και τότε θα καταρρεύσει όλο το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Μία προς μία η χώρες του ευρώ θα "ζηλέψουν" τα κατορθώματα των Ελλήνων και θα ξεσηκωθούν. Όπως γίνεται στην Αλγερία και Τυνησία τώρα...Στην Ευρώπη όμως τα αίτια θα είναι διαφορετικά. Όταν θα πτωχεύσει η Ελλάδα σηματοδοτείται η πτώχευση μία προς μία όλων των Ευρωπαϊκών χωρών που ανήκουν στη ζώνη του ευρώ. Η Μέρκελ και ο Σαρκοζί δεν θα επιτρέψουν την κυριαρχία της Αγγλίας και της Ρωσίας στην Ευρώπη. Δεν θα επιτρέψουν να πτωχεύσουν οι χώρες τους. Άρα δεν θα επιτρέψουν να πτωχεύσει η Ελλάδα. Άρα δεν θα επιτρέψουν να συνεχίσει να κυβερνά η κυβέρνηση Παπανδρέου. Ετοιμαστείτε λοιπόν για ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις το επόμενο διάστημα.


Μαρκέτος Κωνσταντίνος

Ο Φιλελεύθερος

Στον πρόεδρο της Βουλής το πόρισμα για τη Siemens

Από λεπτό σε λεπτό παραδίδεται στον πρόεδρο της Βουλής το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση Siemens .
Πρόκειται για ένα πολυσέλιδο πόρισμα, το οποίο περιλαμβάνει τουλάχιστον 2000 σελίδες, στις οποίες καταγράφονται τα «πραγματικά περιστατικά» και η «αξιολόγησή τους».Το ΠΑΣΟΚ στις πορισματικές θέσεις του ζητά την παραπομπή 12 πρώην υπουργών, από τους οποίους οι επτά προέρχονται από κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και οι πέντε από κυβερνήσεις της ΝΔ.
siemens.jpg


Το ΠΑΣΟΚ για τον ΟΤΕ παραπέμπει τους Τάσο Μαντέλη, Χρήστο Βερελή, Γιάννο Παπαντωνίου και Νίκο Χριστοδουλάκη, από τη διακυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και Μιχάλη Λιάπη και Γιώργο Αλογοσκούφη, από την περίοδο διακυβέρνησης από τη ΝΔ.Για τον ΟΣΕ τους Χρήστο Βερελή και Μιχάλη Λιάπη, ενώ για τη προμήθεια του C4I τους Γιάννο Παπαντωνίου από την περίοδο του ΠΑΣΟΚ, καθώς και τους Γιώργο Βουλγαράκη, Βύρωνα Πολύδωρα, Προκόπη Παυλόπουλο και Χρήστο Μαρκογιαννάκη από την περίοδο διακυβέρνησης της ΝΔ.Τέλος για τις προμήθειες στα εξοπλιστικά το ΠΑΣΟΚ παραπέμπει τον Άκη Τσοχατζόπουλο, για τις προμήθειες στο υπουργείο Πολιτισμού τον ΜιχάληΛιάπη, αλλά και τους πρώην υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργο Αλογοσκούφη και Γιάννη Παπαθανασίου.Η ΝΔ ζητά την παραπομπή επτά υπουργών από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 1996-2004, ενώ δεν αξιώνει αντιδράσεις για τα πρόσωπα από τη δική της διακυβέρνηση που προτείνει το ΠΑΣΟΚ.Ο ΛΑΟΣ κάνει λόγο για αποτυχία της Εξεταστικής και ζητά Προανακριτική με τη διασφάλιση ωστόσο ότι θα ανοίξουν τα ταμεία των κομμάτων και ότι δεν θα υπάρξουν προστατευτικά τείχη για πρώην ταμίες και πρώην πρωθυπουργούς.

"Ακολουθήστε το παράδειγμα της Κύπρου με την ΑΟΖ"

Στην ομιλία του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κάλεσε τον Πρωθυπουργό να προχωρήσει αρχικά στην ανακήρυξη και στη συνέχεια στην οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.«Τόλμησε η Κύπρος και κέρδισε. Καθυστερούμε. Δεν πρέπει να χάσουμε τη σύνδεση Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ. Είναι ο τρίτος δρόμος. Η Τουρκία δεν θα είναι ο μόνος δρόμος ενέργειας προς την Ευρώπη» τόνισε ο κ. Καρατζαφέρης και κάλεσε τον κ. Παπανδρέου να κρατήσει «ζωντανές» τις σχέσεις της Ελλάδας με τη Μόσχα, όπως είχε κάνει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.Ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι υπάρχει πλούτος στο Αιγαίο αλλά η χώρα μας έχει υπογράψει δεσμευτικές συμφωνίες σε Βέρνη και Νταβός και δεν μπορεί να προχωρήσει σε έρευνες ούτε σε περιοχές μη αμφισβητούμενες.Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ έκανε ένα ακόμη «άνοιγμα» προς τον Αντώνη Σαμαρά επικαλούμενος τη θέση του για την Τουρκία και το σχέδιο Ανάν ωστόσο «κάρφωσε» την Ντόρα Μπακογιάννη για τη στάση που είχε τηρήσει απέναντι στη Μόσχα στο θέμα της αντι-πυραυλικής ασπίδας αλλά και τον Κώστα Καραμανλή για τον οποίο υποστήριξε ότι επί της ουσίας ήταν υπέρ του σχεδίου Ανάν.Στην ομιλία του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κάλεσε τον Πρωθυπουργό να προχωρήσει αρχικά στην ανακήρυξη και στη συνέχεια στην οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.
«Τόλμησε η Κύπρος και κέρδισε. Καθυστερούμε. Δεν πρέπει να χάσουμε τη σύνδεση Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ. Είναι ο τρίτος δρόμος. Η Τουρκία δεν θα είναι ο μόνος δρόμος ενέργειας προς την Ευρώπη» τόνισε ο κ. Καρατζαφέρης και κάλεσε τον κ. Παπανδρέου να κρατήσει «ζωντανές» τις σχέσεις της Ελλάδας με τη Μόσχα, όπως είχε κάνει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.Ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι υπάρχει πλούτος στο Αιγαίο αλλά η χώρα μας έχει υπογράψει δεσμευτικές συμφωνίες σε Βέρνη και Νταβός και δεν μπορεί να προχωρήσει σε έρευνες ούτε σε περιοχές μη αμφισβητούμενες.
222222222222222222.jpg


Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ έκανε ένα ακόμη «άνοιγμα» προς τον Αντώνη Σαμαρά επικαλούμενος τη θέση του για την Τουρκία και το σχέδιο Ανάν ωστόσο «κάρφωσε» την Ντόρα Μπακογιάννη για τη στάση που είχε τηρήσει απέναντι στη Μόσχα στο θέμα της αντι-πυραυλικής ασπίδας αλλά και τον Κώστα Καραμανλή για τον οποίο υποστήριξε ότι επί της ουσίας ήταν υπέρ του σχεδίου Ανάν.

"Και είκοσι να πάνε φυλακή τα ίδια και χειρότερα θα είμαστε"

11111111111111111111111.jpgΝα υποβαθμίσει την κοινοβουλευτική διαδικασία για το σκάνδαλο της Siemens επιχείρησε η Αλέκα Παπαρήγα. «Τώρα ασχολούμαστε με το να δημιουργήσουμε την εντύπωση ότι αν πάνε δέκα στη φυλακή το πολιτικό σύστημα έγινε αρνάκι, έγινε σύγχρονο και καλό. Και είκοσι να πάνε στη φυλακή με τη Siemens, τα ίδια και χειρότερα θα είμαστε», είπε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ.
Ταυτοχρόνως εμφανίστηκε απαισιόδοξη για το μέλλον των ελληνοτουρκικών σχέσεων. «Τα προβλήματα των διαφορών μεταξύ των δύο χωρών πάντα θα υπάρχουν όποια χώρα και αν υποχωρήσει καθώς τα συμφέροντα στην περιοχή είναι πολύ μεγάλα» τόνισε η Γ.Γ του ΚΚΕ.Η Αλέκα Παπαρήγα κατηγόρησε για την εξωτερική πολιτική που ακολούθησαν όλα αυτά τα χρόνια τα δύο μεγάλα κόμματα. Επεσήμανε επίσης πως με την ομιλία του ο Πρωθυπουργός άφησε αναπάντητα ορισμένα θέματα όπως το θέμα της υφαλοκρηπίδας. «Στα πόσα μίλια θα αναφέρεται το συνυποσχετικό για την Χάγη. Στα 8 ή στα 12 μίλια; » αναρωτήθηκε η Αλέκα Παπαρήγα.Για "διπλωματία των ταξιδιών" κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ο Τσίπρας

jpgΓια διπλωματία των προσωπικών επαφών, των ταξιδιών και των κατ ιδίαν κλειστών συνομιλιών, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ο Αλέξης Τσίπρας.
«Πρόκειται για προσωπική πολιτική με όλους τους κινδύνους που συνεπάγεται μία τέτοια πολιτική», είπε και αναφέρθηκε στο αδιαμφισβήτητο δικαίωμα της χώρας να έχει αποκλειστική οικονομική ζώνη: «Δεν του έφτανε του Καστελόριζου που έγινε η καρτ ποστάλ της εισβολής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην χώρα, του έτυχε τώρα να είναι πρωταγωνιστής και στο θέμα των αποκλειστικών οικονομικών ζωνών».«Δεν είμαστε καθόλου σίγουροι αν θα καταφέρει η Τουρκία να παίξει τον ρόλο της περιφερειακής δύναμης, μάλλον υπερεκτιμά τις δυνατότητες της. Το ζήτημα, όμως, είναι εμείς τι κάνουμε», συμπλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Τις κόκκινες γραμμές στα εθνικά έβαλε ο Σαμαράς

Σκληρή κριτική στον Πρωθυπουργό από τον Αν. Σαμαρά για μνημόνιο και εθνικά θέματα, αλλά και απόλυτη στήριξη στους χειρισμούς Καραμανλή, στον συγκεκριμένο τομέα.
jpg«Να μην γίνεστε Βασιλικώτεροι του Βασιλέως, να πείτε στον 'καρντάσι' Ερντογάν να μην συνδέει τη Χάλκη με την εκλογή ψευτομουφτήδων στην Ξάνθη. Σας καλώ να μείνουμε στις κόκκινες γραμμές στην Κύπρο, στα Σκόπια. Σας καλώ να προχωρήσουμε στην ανακήρυξη της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης» τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς απευθυνόμενος προς τον Πρωθυπουργό τον οποίο κατηγόρησε για μυστική διπλωματία στα ελληνοτουρκικά.Ο Πρόεδρος της ΝΔ μάλιστα προειδοποίησε ότι δεν θα πρέπει να γίνει καμία συζήτηση ή προσφυγή στη Χάγη για την υφαλοκρηπίδα χωρίς πρώτα να ξεκαθαρίσει το θέμα με το δίκαιο της θάλασσας.Απόλυτη ήταν η στήριξη του κ. Σαμαρά στον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, τον οποίο ωστόσο δεν ανέφερε ονομαστικά, σε ότι αφορά στα εθνικά θέματα.Στο «άνοιγμα» προς τη Ρωσία, στην πολιτική των αγωγών και στο βέτο στο Βουκουρέστι.«Κάποιοι έλεγαν και τότε ότι η Ελλάδα θα βρισκόταν στην απομόνωση» σημείωσε ο κ. Σαμαράς ενώ για το Κυπριακό υπενθύμισε τη θετική στάση του κ. Παπανδρέου απέναντι στο σχέδιο Ανάν και τη θέση υπέρ του Τάσσου Παπαδόπουλου που πήρε η ΝΔ.«Λέμε όχι σε κάθε Ανάν και σε κάθε μονόδρομο» τόνισε ο Πρόεδρος της ΝΔ σε μία έμμεση αναφορά στην επιλογή του μνημονίου.Ο Πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι η κρίση δεν θα πρέπει να επηρεάσει τα εθνικά θέματα ενώ άφησε αιχμές για τις δηλώσεις του κ. Παπανδρέου περί «διεθνούς διακυβέρνησης» επισημαίνοντας τη στάση που έχουν κρατήσει υπέρ των λαών τους ηγέτες όπως η Μέρκελ και ο Σαρκοζί.Άφησε μεγάλη κληρονομιά πίσω του...

Ψηφίστηκε ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός που απαγορεύει την εμπορία του αερίου HFC-23

Ψηφίστηκε στις 21 Ιανουαρίου 2011 ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός που αφορά στην απαγόρευση της εμπορίας δικαιωμάτων που προέρχονται από την καταστροφή του αερίου HFC-23 ( ) στο Ευρωπαϊκό Σύστημα Ρύπων. Σύμφωνα με τον Κανονισμό, οι επιχειρήσεις που κάνουν χρήση αυτών των δικαιωμάτων θα μπορούν να το κάνουν μόνο μέχρι τις 30 Απριλίου 2013 (χρονικό διάστημα προσαρμογής σε σχέση με συμβόλαια που ήδη έχουν συνάψει) και όχι μετά.Πρόκειται για ένα θέμα που αρχικά ξεκίνησε με πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και μέλους της Δημοκρατικής Συμμαχίας Θόδωρου Σκυλακάκη.Έτσι, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών αυτών που ξεκίνησαν από τον Ιούλιο του 2010, μετά από πέντε ερωτήσεις στην Επιτροπή, μία κλειστή ακρόαση ειδικών, μια σειρά συναντήσεων με την αρμόδια Επίτροπο της ΕΕ, μία προφορική ερώτηση στο πλαίσιο της Επιτροπής Περιβάλλοντος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μία συνέντευξη τύπου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και μια ανοιχτή διαβούλευση που διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, η προσπάθεια του έλληνα ευρωβουλευτή τελικά δικαιώθηκε με την έγκριση του σχετικού Κανονισμού.Την ικανοποίησή της για την ψήφιση του Κανονισμού αυτού εξέφρασε με δήλωσή της η Επίτροπος της ΕΕ αρμόδια για τη Δράση για το Κλίμα κα Connie Hedegaard.Από την πλευρά του ο ευρωβουλευτής Θόδωρος Σκυλακάκης δήλωσε:«Οι ευρωπαίοι (μεταξύ των οποίων και οι Έλληνες) καταναλωτές θα σταματήσουν να πληρώνουν 1 με 1,5 δις ευρώ το χρόνο, για μια διαδικασία καύσης ενός αερίου, που κόστιζε στις μεγάλες βιομηχανίες που το παρήγαγαν μόλις 15 με 25 εκ ευρώ. Τίθεται έτσι τέλος σε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα που αφέθηκαν με νομότυπο τρόπο να εξελιχθούν στο όνομα της προστασίας του περιβάλλοντος. Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω την Επίτροπο Κλιματικής Αλλαγής κα Connie Hedegaard, που με πολιτικό θάρρος, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα χειρίστηκε το θέμα αυτό και τους συναδέλφους ευρωβουλευτές της Επιτροπής Περιβάλλοντος, του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, αλλά και των άλλων ομάδων, που στήριξαν την δύσκολη αυτή προσπάθεια. Τώρα είναι χρέος μας να αναζητήσουμε τα αίτια για τα οποία συνέβη αυτό, έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε ότι ποτέ ξανά δεν θα υπάρξει παρόμοια σπατάλη».Εκπλήξεις μετά την πρόταση για παραπομπή Σημίτη

Πέντε σε ένα θα είναι το πόρισμα της Siemens και οι διαφωνίες των κομμάτων σε ... παράρτημα, για να μην ξεχνιόμαστε.Για τη Ν.Δ., από τα δώδεκα άτομα που παραπέμπονται αποδίδονται ευθύνες στους εφτά υπουργούς του ΠΑΣΟΚ και φυσικά στον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη.simitis.jpgΟι εξελίξεις που δρομολογήθηκαν όταν έπεσε στο τραπέζι το όνομα του πρώην Πρωθυπουργού φαίνεται ότι θα έχουν συνέχεια, όχι μόνο σε δικαστικό, αλλά και σε πολιτικό επίπεδο.Οι υπουργοί της Ν.Δ. σύμφωνα με την πρόταση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θα παραπεμφθούν αλλά θα ζητηθεί γι' αυτούς περαιτέρω διερεύνηση.Πώς θα αντιδράσει το ΠΑΣΟΚ; Στο θέμα των υπουργών η αντίδραση είναι αναμενόμενη. Στο θέμα του Σημίτη όμως; Λένε ότι δούμε στο μέλλον εκπλήξεις.Δήλωση Ντόρας Μπακογιάννη για άσυλο - καταλήψεις Νομική και δήλωση Οικονόμου για απελευθέρωση επαγγελματος φαρμακοποιού

Η πρόεδρος του κινήματος «Δημοκρατική Συμμαχία» Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση.
«Οι γνωστοί-άγνωστοι κατ' επάγγελμα παρανομούντες, της μηδενιστικής Αριστεράς, έπιασαν πάλι δουλειά:

Αυτή τη φορά μετέφεραν -εντελώς ανενόχλητοι- γύρω στους 160 λαθρομετανάστες απ' την Κρήτη. Με πρόσχημα δε, τη δήθεν ευαισθησία τους για τον ανθρώπινο πόνο, διέρρηξαν τη Νομική Σχολή, κατέλαβαν παρακείμενο ιστορικής αξίας κτίριο, το έκαναν γυαλιά-καρφιά, εγκατέστησαν στρώματα και παπλώματα και το μετέτρεψαν σε χάνι κάνοντας επίδειξη τζάμπα φιλοστοργίας. Όλα αυτά στην πλάτη των φορολογουμένων, οι οποίοι πληρώνουν το λογαριασμό, αλλά και της ακαδημαϊκής κοινότητας και των φοιτητών που βλέπουν τα ΑΕΙ να απαξιώνονται ακόμη πιο πολύ.

Ο ελληνικός λαός βλέπει με αυξανόμενη οργή τα γεγονότα, τον πλήρη εξευτελισμό του πανεπιστημιακού ασύλου και την ανοχή στην ανομία. Η κυβέρνηση για μία ακόμη φορά αδράνησε και κρύφτηκε από τις ευθύνες της. Επιτέλους, ας τις αναλάβει και ας δράσει άμεσα αποκαθιστώντας την ομαλή λειτουργία της Σχολής».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΟ Εκπρόσωπος τύπου του κινήματος «Δημοκρατική Συμμαχία» Γιάννης Οικονόμου έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

«Στην Ελλάδα υπάρχει το παράδοξο φαινόμενο να έχουμε και το μεγαλύτερο αριθμό φαρμακείων ανά κάτοικο και από τα πιο ακριβά φάρμακα για ασφαλιστικά ταμεία και απλούς καταναλωτές. Έχουμε επίσης την πρωτοτυπία να συνταγογραφείται εμπορικό προϊόν και όχι δραστική ουσία, γεγονός που ανεβάζει τις τιμές και μετατρέπει τους φαρμακοποιούς από επιστήμονες σε απλούς διακινητές.

Το άμεσο άνοιγμα του επαγγέλματος του φαρμακοποιού πρέπει να αντιμετωπίσει αυτές τις στρεβλώσεις. Κυβέρνηση και φαρμακοποιοί έχουν ευθύνη να συνεργαστούν αντί να αναλώνονται σε τακτικισμούς και μάχες οπισθοφυλακής».+ δείτε κατεβάστε σχετικό βίντεο: http://www.youtube.com/watch?v=98oM0pEer5w

Η λέξη της εβδομάδας από τα 24γράμματα: Πλαγκτόν: η ιστορία της λέξης.

Παρουσίαση με λίγα λόγια: Δαιμόνιος τηλεοπτικός ρεπόρτερ απεφάνθη: “το πλαγκτόν είναι μία ξένη λέξη, που καθιερώθηκε στη χώρα μας, επειδή έτσι ονομάζεται ένας ήρωας από τη σειρά του Μπομπ Σφουγγαράκη”. Με την ελπίδα ότι θα περιοριστούν τέτοια “μαργαριτάρια”, ας ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα 24γράμματα :
Η ελληνική λέξη το πλαγκτόν (γεν: του πλαγκτού, δίχως πληθυντικό) είναι το ουδέτερο του επιθέτου της αρχαίας ελληνικής λέξης πλαγκτός (< πλάζομαι < πλανώμαι) και σημαίνει “ο περιπλανώμενος”, “ο φερόμενος εδώ και εκεί”. Μάλιστα, στα Αρχαία Ελληνικά απαντάται και η λέξη η πλαγκτοσύνη (: περιπλάνηση), ομόρριζα: πλήττω, πλήγμα, πληγή και πιθ. Συμπληγάδες. Μόνο και μόνο από τη σημασία της λέξης καταλαβαίνουμε ότι ως πλαγκτόν, ή ως plankton, δηλώνεται το σύνολο των εμβίων οργανισμών, φυτικών και ζωικών, οι οποίοι πλέουν παθητικά εντός των υδάτων και παρασύρονται από τα ρεύματα. Το πλαγκτόν είναι η βασική τροφή των ψαριών και τροφοδοτεί ασταμάτητα όλους τους υδρόβιους οργανισμούς. Για την Ιστορία της λέξης αναφέρουμε ότι πρώτος που καταγράφει την ύπαρξη του αόρατου, δια γυμνού οφθαλμού, πλαγκτού είναι ο Ολλανδός Anton van Leewenhoek, το 1676, όταν έκανε την πρώτη μικροσκοπική ανάλυση ύδατος. Παρατήρησε κάτι «περίεργα κινούμενα σχήματα» αλλά ούτε και ο ίδιος μπορούσε να υποπτευτεί τη σημασία τους στην τροφική αλυσίδα. Διακόσια χρόνια, αργότερα, ο Γερμανός Victor Hensen (1835-1924), ο ίδιος θα πλάσει και τη λέξη οικολογία, θα δανειστεί μία ελληνική λέξη για να αποκαλέσει αυτά τα «περίεργα σχήματα» ως plankton. Στην Ελληνική Γλώσσα θα φτάσει ως αντιδάνειο (Γιώργος Δαμιανός). Περισσότερα, καθώς και η μετάφραση του άρθρου σε 4 γλώσσες, στα 24γράμματαΤι επιδιώκει ο Α. Σαμαράς στα εθνικά θέματα;

samaras_0031.jpgO Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, κατά τη σημερινή συνεδρίαση στη Βουλή για τα εθνικά θέματα θα αναφερθεί στις αδιαπραγμάτευτες θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα Ελληνοτουρκικά, το Σκοπιανό και το Κυπριακό...
-ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ: Η Νέα Δημοκρατία πιστεύει ότι η «μυστική διπλωματία» που εφαρμόζει ο κ. Παπανδρέου με τον κ. Ερντογάν, με αποκορύφωμα όσα συνέβησαν στο Ερζερούμ, την ώρα που η Τουρκία νιώθει πανίσχυρη, μόνο σε υποχωρήσεις μπορούν να οδηγήσουν την Ελλάδα.Η άποψη για εταιρική σχέση που υποκρύπτει τη συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο, μέσω της εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων , αποτελεί πάγιο αίτημα των Τούρκων, που θα βάλουν πόδι στην «ελληνική λίμνη»-ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΟΖ: Η Ν. Δ. πιστεύει ότι είναι ζήτημα ζωτικής σημασίας για την προάσπιση των εθνικών δίκαιων και συμφερόντων της Ελλάδας και πρέπει να κινηθούν οι διαδικασίες για συζήτηση στην Επιτροπή του ζητήματος της χάραξης Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών για τη χώρα μας, με βάση το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας.-ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ: Η γραμμή μας είναι μία, θα υποστηρίξει, ο κ. Σαμαράς. Διαπραγματευόμαστε ένα όνομα για όλες τις χρήσεις, διαφορετικό από τη «συνταγματική ονομασία» που έχουν σήμερα τα Σκόπια. Όσο συνεχίζουν με αυτές τις λογικές θα βρουν κλειστές τις πόρτες της ατλαντικής συμμαχίας. Επομένως, εμείς εμμένουμε στην «κόκκινη γραμμή» που έχει χαραχθεί.-ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ: Ο πρόεδρος της Ν. Δ. είναι σταθερός στην άποψη ότι: Αναζητούμε λύση που σέβεται τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και στο κοινοτικό κεκτημένο. Οτιδήποτε στηρίζεται στο αλήστου μνήμης σχέδιο Ανάν (το οποίο δεν έχει καμία σχέση με το κοινοτικό κεκτημένο) δεν μπορεί να γίνει δεκτό.Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» της «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» σελ. 4-5 με τίτλο: «Κόκκινη γραμμή» Σαμαρά στα μεγάλα εθνικά θέματα..»Έσφαξε τον αδελφό του επειδή ζητούσε χρήματα

Σοκ προκαλεί η είδηση ότι ο δράστης της στυγερής δολοφονίας που έγινε προ ημερών στο Νέο Φάληρο όπου ένας 20χρονος βρέθηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του με τραύματα από μαχαίρι, ήταν ο ίδιος του ο αδελφός!!!!
Tο έγκλημα συνέβη στην οδό Κανελλοπούλου ενώ οι γονείς αλλά και τα άλλα αδέλφια κοιμόντουσαν και δεν κατάλαβαν τι συνέβη...Ο 26χρονος αδελφοκτόνος που ομολόγησε στην αστυνομία την πράξη του, είπε ως δικαιολογία ότι ο αδελφός του ζητούσε διαρκώς χρήματα και πως οι γονείς τους ήταν φτωχοί και δεν μπορούσαν να του τα δώσουν.Το φρικτό θέαμα αντίκρισαν πρώτοι οι γονείς του παιδιού όταν άνοιξαν την πόρτα καθώς καθυστερούσε να ξυπνήσειΟι γονείς του παιδιού υπέστησαν ψυχολογικό σοκ.Απλησίαστες οι τιμές των διοδίων

Από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας αυξάνονται οι τιμές των διοδίων στους σταθμούς διοδίων Ελευσίνας (κατεύθυνση προς Κόρινθο), Ισθμού (κατεύθυνση προς Αθήνα), Ζευγολατιού (κατεύθυνση προς Πάτρα), Νέας Περάμου (είσοδος προς Κόρινθο) και Αγ. Θεοδώρων (είσοδος προς Αθήνα & είσοδος προς Κόρινθο), της "Ολυμπίας Οδού" και διαμορφώνονται:
- δίκυκλα / τρίκυκλα: 2,20 ευρώ από 2 ευρώ.
diodia_den_plirono.jpg


- οχήματα με ή χωρίς ρυμουλκούμενο, μέγιστου ύψους 2,20μ: 3,10 ευρώ από 2,90 ευρώ.- οχήματα με 2-3 άξονες, με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος πάνω από 2,20 μ: 7,90 ευρώ από 7,40 ευρώ και- οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες, με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος πάνω από 2,20μ: 11 ευρώ από 10,40 ευρώ.Επίσης από τα μεσάνυχτα αυξάνουν και οι τιμές των διοδίων του αυτοκινητοδρόμου της ανατολικής Πελοποννήσου, στους σταθμούς Νεστάνης, Σπαθοβουνίου και Ασέας.Οι χρεώσεις σύμφωνα με το νέο τιμοκατάλογο διαμορφώνονται:Για τα δίκυκλα και τρίκυκλα σε 1,70 € (από 1,60 €) στο σταθμό διοδίων του Σπαθοβουνίου, σε 1,60 € (από 1,50€) στο σταθμό διοδίων της Νεστάνης και σε 1,30 € (από 1,20 €) στο σταθμό διοδίων της Ασέας.Τα οχήματα με ύψος έως 2,20 μ. θα πληρώνουν 2,40 € (από 2,30 €) στο σταθμό διοδίων του Σπαθοβουνίου, 2,30 € (από 2,20€) στο σταθμό διοδίων της Νεστάνης και 1,90 € (από 1,80 €) στο σταθμό διοδίων της Ασέας.Τα οχήματα με 2 ή 3 άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2,20 μ. θα πληρώνουν 6,20 € (από 5,90 €) στο σταθμό διοδίων του Σπαθοβουνίου, 5,90 € (από 5,60€) στο σταθμό διοδίων της Νεστάνης και 4,80 € (από 4,50 €) στο σταθμό διοδίων της Ασέας.Τέλος, τα οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2,20μ. θα πληρώνουν 8,70 € (από 8,20 €) στο σταθμό διοδίων του Σπαθοβουνίου, 8,20 € (από 7,80 €) στο σταθμό διοδίων της Νεστάνης και 6,70 € (από 6,30 €) στο σταθμό διοδίων της Ασέας.Κάκος μεχρι αηδιαςΜια ακομη γκελα για τον οπως ολα δειχνουν ανικανο να σηκωσει κεφαλι παναθηναικο.οταν μια ομαδα σαν τον παναθηναικο περιμενει εναν ΚΑΚΟ για να παρει εστω και εναν βαθμο τοτε ειναι κατι χειροτερο απο αποτυχιμενη.δεν χρειαζονται πολλα λογια για να καταλαβει κανεις ποιος φταιει μια εικονα φτανει.

Νέα σενάρια για εκλογές χωρίς... διάψευση

papandreou_s_84.jpgΤις τελευταίες ώρες, έχει ξεκινήσει μια νέα συζήτηση σε ότι αφορά το μέλλον της κυβέρνησης και ήδη πολλοί αρχίζουν να σιγοψιθυρίζουν την λέξη... εκλογές.
Το σημαντικό ωστόσο είναι πως κάποιοι μέσα από την κυβέρνηση, δεν το διαψεύδουν, θέλοντας να στείλουν μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση.Το θέμα είναι τι επισήμως αναφέρει το Μέγαρο Μαξίμου.

Προς το παρόν, σιωπά...

Ποια είναι η ανεξέλεγκτη ομάδα του ΠΑΣΟΚ που θα μιλήσει;

pasok_ko_01.jpgΠολλά γράφονται, πολλά ακούγονται, ωστόσο θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ που πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη.
Τα parapolitika.gr αποκαλύπτουν σήμερα τις παρέες του κόμματος, όπως αυτές έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους στους διαδρόμους της Βουλής, αλλά και στα γεύματα που γίνονται καθημερινά εκτός Κοινοβουλίου και δείχνουν σε πολύ μεγάλο βαθμό το κλίμα που θα επικρατήσει στην αίθουσα Γερουσίας.Ειδικότερα αποκαλύπτουν την ανεξέλεγκτη ομάδα του ΠΑΣΟΚ που απαρτίζουν περίπου 20 βουλευτές οι οποίοι είναι οι εξής:• Γιάννης Δριβελέγκας, Βασίλης Τόγιας, Χρύσα Αράπογλου: Οι συγκεκριμένοι βουλευτές που ανήκουν στην γενιά του... 2004 συναντιούνται συχνά και εκφράζουν προβληματισμούς και απόψεις για το τι συμβαίνει σήμερα στην κυβέρνηση.• Πάνος Κουρουπλής, Τάσος Σιδηρόπουλος, Ηλίας Θεοδωρίδης, Παύλος Στασινός: Μπορεί να ανήκουν στο λεγόμενο ως προεδρικό μπλοκ, ωστόσο πολλές φορές έχουν βάλει τις υπογραφές τους κάτω από ερωτήσεις που έχουν ως απώτερο στόχο τον ίδιο τον Γιώργο Παπανδρέου.• Πάρης Κουκουλόπουλος, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Μιχάλης Κατρίνης, Νίκος Σαλαγιάννης, Σούλα Μερεντίτη: Ένα κράμα από... βενιζελικούς, προεδρικούς και «γεννηματικούς» πρωταγωνιστούν κάθε φορά που ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου περνάει από το ΚΤΕ και εκφράζουν ιδιαίτερους προβληματισμούς.• Γιώργος Φλωρίδης, Νάσος Αλευράς, Κώστας Καρτάλης: Ανήκουν στο λεγόμενο ως εκσυγχρονιστικό μπλοκ και όλοι γνωρίζουν πως ότι και να κάνουν, έχει τις περισσότερες φορές σφραγίδα Κώστα Σημίτη.• Βάσω Παπανδρέου, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, Κώστας Γείτονας, Θανάσης Τσούρας: Ανήκουν στην γενιά των «παλιών» και ήδη απασχολούν ιδιαίτερα για πολλούς λόγους τον Γιώργο Παπανδρέου.Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι φαρμακοποιοί.. και όπου βγεί

farmakeia_05.jpgΚλειστά, από Τετάρτη ως Παρασκευή, τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα. Τη Δευτέρα, στις 17.00, οι αποφάσεις των Φαρμακοποιών της Αττικής. "Λουκέτο" όλη την εβδομάδα στα φαρμακεία του Πειραιά. Επί ποδός πολέμου και οι φαρμακοποιοί.
Κλειστά θα παραμείνουν τα φαρμακεία όλης της χώρας από την Τετάρτη έως την Παρασκευή, ενώ λουκέτο όλη την εβδομάδα βάζουν οι φαρμακοποιοί του Πειραιά, σ' ένδειξη διαμαρτυρίας για το άνοιγμα του επαγγέλματός τους."Κάποιος πρέπει να θυμίσει στους μεγάλους ερασιτέχνες ότι τα νοσοκομειακά φαρμακεία, πέρα από τις διαρκώς επιδεινούμενες ελλείψεις τους σε οργάνωση, στελέχωση και επάρκεια εφοδιασμού, είναι εκ των πραγμάτων ανέφικτο να διαθέτουν το εύρος ιδιο-σκευασμάτων που κυκλοφορούν στην αγορά".Αυτό τόνισε ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, Αθανάσιος Γιαννόπουλος.Ποιά φάρμακα δεν θα συνταγογραφούνται πλέον;

Δείτε τον κατάλογο των φαρμάκων που δεν θα καλύπτουν τα ταμεία και θα πληρώνονται εξ ολοκλήρου από τους ασθενείς:
■ ABANIFAN ■ ABROBION ■ ABROLEN ■ ACNE HERMAL ■ ACNE HERMAL ■ ADAFERIN ■ AERINAZE ■ AFRODOR ■ AGIOBITA ■ AIROL ■ AKNESIL ■ ALBOTYL ■ AMBORAL ■ AMPITASOL ■ ANDROCUR ■ ANTIBACTER FORTE ■ ANTIMYCOTIC ■ ANTIS ■ ANTITOSS ■ APRINOL ■ AQUASOL A+D ■ ARCALION ■ ARTHRYAL ■ ASPICALM - MEDICHROM ■ ASPIRIN EXTRA ■ AZEDOSE ■ BESIX ■ BETACORT ■ BETADINE ■ BETAFUSIN ■ BETAVIX ■ BET-FU ■ BETNOVATE-C ■ BETNOVATE-N ■ BETRIMINE ■ BEYTINA ■ BIOFLEVIN ■ BIOKLYSM ■ BISOLVON ■ BOROPHEN ■ BOTAMIRAL ■ BOTAMYCIN-N ■ BOUTAVIXAL ■ BRASAN ■ BREVOXYL ■ BRONCHOTUSSINE ■ BRONCHO-VAXOM ■ BUFLODIL ■ BUSCOPAN PLUS ■ BUTAGAN ■ BUTRIN ■ BUVASTIN ■ CATALIN ■ CATRIGEL ■ CAVERJECT ■ CEBRAGIL ■ CELESTODERMV ■ CELIBRON ■ CETAVLON ■ CHAMPIX ■ CHRICETYL ■ CIALIS ■ CIDOSTON ■ CLARITYNE D ■ CLINDAMYCIN/PROEL ■ CLOBEX ■ CODEXINE-R ■ CODIMIN ■ COLDAN ■ COLDAN ■ COMBI ■ COMTREX COLD ■ CRISTIL ■ CYCLO 3 FORT ■ DA LACIN C ■ DAFLON ■ DAFNEGIN ■ DAFNEGIN ■ DAKTODOR ■ DALACIN C ■ DANKIT ■ DAOHAIR-S ■ DERMOL ■ DEVIX ■ DEXACHLOR ■ DEXAMYTREX ■ DIERTINA ■ DIOSPER ■ DISPERSADRON-C ■ DOLOPROCT ANAL ■ DOMYCOTIN ■ DOXYTREX ■ DRAPIX ■ DROPAVIX ■ DROSTEN ■ DUPHALAC ■ DURAPHAT PERIOCHIP ■ DUXIL ■ EBERTUSS ■ ECTOFUS ■ EFEMOLINE ■ EGICALM ■ ELLAONE ■ ELLISEK-S ■ ELOSALIC ■ EMLA ■ ENEMACOOPER ■ ERGOFIL ■ ERYBENZ ■ ETHYL CHLORIDE/VARTER ■ EVATON B12 ■ EVIOL-A ■ EXPECTEIN ■ EYESALT ■ FEMINELLA ■ FENITINA ■ FINICORT ■ FLENAZOLE ■ FLEVOSTOL ■ FLUIBROX ■ FLUIMUCIL ■ FLUMICOMPLEX ■ FLUNIPROL ■ FLUNOVON ■ FML-NEO ■ FOSEMYK ■ FOSFOLAX ■ FOUCH ■ FOUDARIL ■ FUBECOT ■ FUCICORT ■ FUCICORT LIPID ■ FUCIDIN ■ FUCIDIN H ■ FUMICON ■ FUSIBET ■ GARAMAT ■ GENTADEX ■ GERTOTUS ■ GLIATILIN ■ GOLGATE PERIOGARD ■ GONILERT (ΓΕΝΟΣΗΜΟ) ■ GRACIAL ■ GRENOVIX ■ GUTTALAX ■ HELIXDERM ■ HEMERAN ■ HEXALEN ■ HIBICET ■ HIBITANE ■ HYALART ■ HYDERGINE ■ HYDROFUSIN ■ IBUPROCT ■ IMPORTAL ■ INDOXYL ■ INOTRIN ■ INSTARET ■ IODOCOLLYRE ■ IODOVINE ■ IONIL ■ IRUCOL MONO ■ ISOSKIN ■ JACTUSS ■ KALMOL EXTRA ■ KENACOMB ■ KLYSMOL ■ KRIOLEN ■ LAURINA ■ LAXATOL ■ LEUCODININ-M ■ LEVITRA ■ LIBEPROSTA ■ LIOFORA ■ LOBELO ■ LOCABIOTAL ■ LOCABIOTAL ■ LOCASALENE ■ LOFOTO ■ LOFTYL ■ LOFTYL ■ LOFTYL ■ MADECASSOL ■ MADECASSOL ■ MECATON ■ MELIANE ■ MEMODRIN ■ MEMODRIN ■ MEMOTIL/GENEPHARM ■ MENARIL ■ MERCILON ■ MICOFLUP ■ MICOGEN/ ■ MINATUSS ■ MIRENA ■ MOMESALIC ■ MUCOLIN ■ MUCOSOLVAN ■ MUCOSOLVAN ■ MUCOTHIOL ■ MUCOTHIOL ■ MUCOVIX ■ MUSE ■ MYCOMYCEN ■ MYCOMYCEN ■ MYCO-SYNALAR ■ NADIXA ■ NEO-PRIPHEN ■ NEUROBION ■ NEZEFIB ■ NIBREN ■ NICOPATCH ■ NICORETTE FRESHFRUIT ■ NICORETTE FRESHMINT ■ NOEBRA ■ NOFORIT ■ NOITRON ■ NONTOSS ■ NOOTROP ■ NORESKIN ■ NORIT ■ NORLEVO ■ NOVACNE ■ NOVAQUASOL A ■ NOXAREL/GENEPHARM ■ NUVARING ■ OAXEN ■ O-BIOTIC ■ OCTENIDERM ■ OCTENISEPT ■ OCTRENE ■ ODRINOL ■ OFLAZET ■ OLBENORM ■ OPINO ■ OROCIL LIDO ■ OTOCORT ■ OTOMIZE ■ OTOSPON ■ OXIGON ■ OXISEPT ■ OXYNIUM ■ OXYNIUM ■ PANDERM ■ PANDIAGAL ■ PANMYK ■ PAROTICIN ■ PELETHROCIN PLUS ■ PERIOTRET ■ PEVISON ■ PHENERGAN ■ PINTAL ■ PIR-05 ■ POLIMOD ■ POLIMUCIL ■ POSTINOR ■ PRAXILENE ■ PREMIG ■ PROCTO SYNALAR-N ■ PROCTO SYNALAR-N ■ PROPECIA ■ PROPIOGENTA ■ PROPIOSALIC ■ PROSPAN ■ PROVIXEN-N ■ PULMOCLASE ■ PUNTOL ■ QLAIRA ■ RADIAVIT ■ RAPYDAN ■ RECTOGESIC ■ REFERAN ■ RELACTON ■ RHINOLEX ■ ROCTYLAN ■ RONDEC ■ RONDOVER ■ SACCHARIN SODIUM/COUP ■ SAFAROL-MEDICHROM ■ SALOSPIR ■ SAOCIN-D ■ SAOCIN-D ■ SARIBAL ■ SARMEL ■ SCHERIPROCT NEO ■ SENSIBIO ■ SINECOD ■ SINECOD ■ SIROFLEX ■ SIVAL-B ■ SKINOREN ■ SMUDAL ■ SOPALAMIN-3B ■ SOTOMYCIN ■ SPASMO-APOTEL ■ STAFICORT ■ STAMIN ■ STAMIN ■ STEFOLANT ■ STERILLIUM ■ STIEFOTREX ■ STIEPROX ■ STILEX ■ SULODIL ■ SUSSEFAR ■ SYNALAR ■ TANILAS ■ TARMED ■ TARONTAL ■ TEBOKAN ■ TENTIL ■ TEVORIL ■ THEOVIX ■ THEOVIX ■ THILOMICIN-DEX ■ THIOCODIN ■ TINSOLE ■ TITRALAC ■ TOBRADEX ■ TOBRAFEN ■ TOLIKEN ■ TOSSE ■ TRACHILID ■ TRACHISAN ■ TRAVOCORT ■ TREBON-N ■ TREBON-N ■ TREBON-N ■ TRETIN ■ TRIGOLAX ■ TRIGYNERA ■ TRIVIMINE ■ TUCLASE ■ TUSSELIN ■ ULTRA-LEVURE ■ URECORTIN ■ URO-VAXOM ■ VARDOLIN ■ VELKACET ■ VENORUTON ■ VERDAL ■ VEROCOD ■ VERTIGO-VOMEX ■ VIAGRA ■ VIONEURIN-6 ■ VISCURE ■ VISTABEL ■ VITORANGE ■ VITORANGE+CALCIUM ■ VLENOLYS ■ VLENOLYS ■ VOMEX-A ■ XENICAL ■ X-PRET ■ XYLOCAINE ■ YARDEL ■ YASMIN ■ YASMINELLE ■ YGIELLE ■ YGIELLE ■ ZABYSEPT ■ ZARCAD ■ ZELEVEN ■ ZETAPRON ■ ZUMILIN ■ ZYBANΜετανάστες εγκαταστάθηκαν στη Νομική

momiki_athinon.jpgEκατοντάδες μετανάστες έφτασαν τα ξημερώματα στην Αθήνα και εγκαταστάθηκαν στον χώρο της Νομικής Σχολής Αθηνών, προκειμένου να τον χρησιμοποιήσουν ως κατάλυμα μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημά τους για άδεια μόνιμης παραμονής στην Ελλάδα.
Η φοιτητική παράταξη της ΠΑΣΠ, με ανακοίνωσή της, καταγγέλει μέλη της νεολαίας Συνασπισμού και της ΑΡ.Εν, δηλαδή του κομματικού της βραχίονα στα πανεπιστήμια, γιατί «αποφάσισαν με το "έτσι θέλω" και δίχως καμία νομιμοποίηση να εγκαταστήσουν στο κτίριο της Σχολής 250 μετανάστες, που αιτούνται νομιμοποίηση χωρίς προϋποθέσεις. Μάλιστα, αδιαφόρησαν προκλητικά για την απόφαση της Κοσμητείας της Νομικής, που απέρριψε το εν λόγω αίτημα από την περασμένη εβδομάδα».Η παράταξη εκφράζει μεν την αλληλεγγύη της στους μετανάστες, ωστόσο, τονίζει ότι «σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να κατανοήσουμε πως κάποιοι επιμένουν να αντιλαμβάνονται την αλληλεγγύη με όρους μικροκομματικής σκοπιμότητας».Εξάλλου, και η ΔΑΠ με ανακοίνωσή της διαφωνεί με την κατάληψη του κτιρίου και επισημαίνει: «Υπεύθυνοι γι αυτή την κατάσταση είναι τα μέλη της φοιτητικής παράταξης ΑΡ.ΕΝ. και εξωπανεπιστημιακές ομάδες υποστηριζόμενες από τον Συνασπισμό, οι οποίοι χωρίς καμία άδεια εισέβαλαν στο νέο κτίριο, έσπασαν τις ενδιάμεσες πόρτες και κατέλαβαν το κτίριο της Σόλωνος εγκαθιστώντας στρώματα και λοιπά είδη».Οι περίεργοι “επισκέπτες” του Σαββατοκύριακου

goldman-sachs-fbi-doj.jpgΜέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, τίποτα δεν είχε ξεκαθαριστεί. Η πληροφορία, ωστόσο, κυκλοφορούσε στην αγορά, με αφορμή σχετικό δημοσίευμα της "Αξίας".
Και τί ανέφερε; Ότι ο επικεφαλής της μεγαλύτερης αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, της Goldman Sachs, "κυκλοφορεί ανάμεσα μας", στην Αθήνα, το τελευταίο 48ωρο.Κι ότι έχει σειρά επαφών, σε top κυβερνητικό επίπεδο. Για παράδειγμα, με τον υπουργό Οικονομικών κ.Γιώργο Παπακωνσταντίνου και όχι μόνο. Φέρεται μάλιστα να είδε και Έλληνες μεγάλο - τραπεζίτες.Οπότε να το θεωρείτε σίγουρο ότι αν έγιναν όλα αυτά, τότε μέχρι το μεσημέρι θα τα έχουμε μάθει "με το νι και με το σίγμα". Αυτή, πάντως, δεν ήταν η μοναδική "περίεργη" παρουσία του Σαββατοκύριακου.Μια άλλη πληροφορία, για παράδειγμα, ήθελε και τον έναν από τους τρεις ελεγκτές της χώρας και συγκεκριμένα τον κ.Μπομπ Τραα, να τριγυρνά επίσης στην Αθήνα και να "βλέπει" κι αυτός τον κ.Παπακωνσταντίνου.Μόνο που κι αυτό δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ επισήμως. Περίεργα πράγματα...2 ΣΤΟΥΣ 3 ΡΩΣΟΥΣ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΕΝΤΑΦΙΑΣΤΕΙ Η ΣΟΡΟΣ ΤΟΥ ΛΕΝΙΝ...

Τα δύο τρίτα των Ρώσων θέλουν να απομακρυνθεί η σορός του Βλαντίμιρ Λένιν από το μαυσωλείο του στην Κόκκινη Πλατεία και να ενταφιαστεί, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση την οποία διεξήγαγε το κυβερνόν κόμμα Ενωμένη Ρωσία του Βλαντίμιρ Πούτιν. Η...


σφυγμομέτρηση έγινε αφότου ο Ανατόλι Μεντίνσκι, βουλευτής και ανώτατο στέλεχος του κόμματος, είπε ότι έφτασε η ώρα να ταφεί ο Λένιν δίπλα στη μητέρα του στην Αγία Πετρούπολη, όπως ήταν και η επιθυμία του ίδιου του ηγέτη της Οκτωβριανής Επανάστασης.«Ο Λένιν είναι αμφιλεγόμενη προσωπικότητα σε πολιτικό επίπεδο και η παρουσία του ως κεντρική φιγούρα σε μια νεκρόπολη στην καρδιά της Μόσχας είναι καθαρός παραλογισμός» είπε, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του κόμματος.Η ιδέα να απομακρυνθεί η ταριχευμένη σορός του Λένιν από το μαυσωλείο επανέρχεται τακτικά στη Ρωσία. Η σορός είναι τοποθετημένη μέσα σε γυάλινο φέρετρο και δίνει την εντύπωση ότι πρόκειται για ομοίωμα από κερί. Ο Λένιν, που πέθανε στις 21 Ιανουαρίου του 1924, χαίρει ακόμη ιδιαίτερου σεβασμού από τους Ρώσους που νοσταλγούν την ΕΣΣΔ.

BΓΗΚΑΝ ΓΚΛΟΜΠΣ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΩΝ 'ΠΥΡΗΝΩΝ'

Επεισοδιακή ήταν η συνεδρίαση στη δίκη των πυρήνων, καθώς το δικαστήριο απέρριψε λόγω έλλειψης κονδυλίων από το υπουργείο Δικαιοσύνης το αίτημα των κατηγορούμενων για τήρηση μαγνητοφωνημένων πρακτικών καθώς και το αίτημά τους να μην παρακρατούνται στην είσοδο ταυτότητες των...


φίλων και συγγενών τους που προσέρχονται για να παρακολουθήσουν τη διαδικασία.Μετά την απόρριψη των αιτημάτων οι κατηγορούμενοι αποχώρησαν δηλώνοντας ότι ξεκινούν απόχή από το συσσίτιο, κατηγόρησαν του δικηγόρους του και είπαν πως εάν το δικαστήριο προχωρήσει σε διορισμό νέων δικηγόρων χωρίς τη συγκατάθεσή τους θα προχωρήσουν σε απεργία πείνας

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης δεν έλειψαν και οι εντάσεις κυρίως όταν δημοσιογράφος, αλλά και αστυνομικοί με πολιτικά εντοπίστηκαν να φωτογραφίζουν στιγμιότυπα από τη δίκη, παρά την αντίθετη απόφαση του δικαστηρίου

Το ακροατήριο αντέδρασε έντονα ενώ δεν έλειψαν και οι επεισοδιακές σκηνές έκαναν χρήση γκλομπς μέσα στη δικαστική αίθουσα χτυπώντας συγκεντρωμένους φίλους των κατηγορουμένων.Τότε, επικεφαλής της φρουράς ακούστηκε να λέει ότι οι κρατούμενοι επιχείρησαν να αποδράσουν και στη συνέχεια διευκρινίσθηκε ότι οι έξι κατηγορούμενοι που κρατούνται προσωρινά έφτασαν μέχρι την πόρτα του κρατητηρίου που αποτελεί το όριο για να βρεθούν στον προαύλιο χώρο των φυλακών.

Αύριο συνεχίζεται η δίκη με τους αυτεπαγγέλτως διορισμένους δικηγόρους.

Ενας Κούκος Δεν Φέρνει Το ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ......


Η ισοπαλία στη Νέα Σμύρνη σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα στην Τρίπολη έφεραν τον Παναθηναϊκό στο μείον επτά από κορυφή της Σούπερ Λίγκα.

Εντεκα αγωνιστικές πριν το φινάλε της Σούπερ Λίγκα και τα περιθώρια στένεψαν υπερβολικά και για τον τρίτο στόχο (πρωτάθλημα).

Ενας Σισέ δεν φτάνει

Ο παίκτης που με την ψυχολογία νικητή και το πάθος του σε κάθε ματς προσπάθησε και πάλι να αποδείξει το μεγαλείο του, τελικά δεν ήταν αρκετός. Εβαλε ένα γκολ, είχε ένα δοκάρι, ένα χαμένο τετ α τετ και μια κεφαλιά μόλις άουτ, στις τέσσερις προσπάθειες που το δόθηκαν αλλά μέχρι εκεί.

Ο πρώτος σκόρερ της Σούπερ Λίγκα ήταν αποκομμένος και η μπάλα μόνο με "αίτηση" έφτανε στην περιοχή. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα εκεί έχασε και το παιχνίδι.

Παρόλο που και η άμυνα δεν ήταν σε καλή μέρα, η ανάπτυξη του Παναθηναϊκού ήταν για κλάματα και σε κάποια στιγμή που προσπάθησε να διορθώσει με εσωτερικές αλλαγές το λάθος του δεν μπόρεσε, αφού Κατσουράνης, Χριστοδουλόπουλος, Λέτο και στο φινάλε ο Καραγκούνης δεν είχαν λύσεις.

Ετσι το "τριφύλλι" άφησε δύο ακόμα βαθμούς και πλέον μόνο μερικοί αισιόδοξοι θεωρούν πως υπάρχει πισωγύρισμα καθώς πολλοί στην Παιανία, γνωρίζοντας και όσα έγιναν στην Τρίπολη, πως είναι αδύνατο να κυνηγήσουν την κορυφή και την πρώτη θέση.ΑΠΟΒΑΣΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΠΡΟΕΒΛΕΠΕ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 'ΒΑΡΙΟΠΟΥΛΑ'

Σχέδιο του τουρκικού πολεμικού ναυτικού για απόβαση σε συγκεκριμένα ελληνικά νησιά στο Αιγαίο στο πλαίσιο της επιχείρησης «Βαριοπούλα» που ως στόχο είχε την ανατροπή της κυβέρνησης Ερντογάν την περίοδο 2002 - 2003 αποκαλύπτει σήμερα σε δημοσίευμα της η εφημερίδα «Γενί Σαφάκ»...


Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων,επικαλούμενο το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας επρόκειτο για το σχέδιο με την κωδική ονομασία "Suga" και κάνει λόγο για έγγραφα που βρέθηκαν στο επιτελείο του Στόλου στο Γκιόλτζουκ, και αναφέρονταν για τουρκική απόβαση στις Οινούσσες, τους Φούρνους και τη Λέρο.Η διαταγή για πρόκληση κρίσης γύρω από τις βραχονησίδες στο Αιγαίο είχε δοθεί από τον τότε διοικητή του τουρκικού στόλου ναύαρχου Οζντέν Ορνέκ.

Στο έγγραφο, γίνεται λόγος για “νησιά, νησίδες και βραχονησίδες η κυριότητα των οποίων δεν έχει μεταβιβαστεί με συμφωνίες στην Ελλάδα”.

Η εφημερίδα αναφέρει πως στη συνεδρίαση που έγινε το Δεκέμβριο του 2002 σχετικά με το σχέδιο “Suga” που ήταν το ναυτικό τμήμα της “Βαριοπούλας”, προτάθηκε να αξιοποιηθούν οι προστριβές που προκύπτουν ορισμένες φορές μεταξύ τουρκικών και ελληνικών αλιευτικών με απώτερο σκοπό την πραγματοποίηση εκτεταμένης επιχείρησης με στόχο τη Λέρο, με τη συμμετοχή ναυτικών και αεροπορικών δυνάμεων.

"Έτσι, θα διασφαλιζόταν η αντίδραση της Ελλάδας και το ξέσπασμα της κρίσης” φέρεται ότι αναφέρει η έκθεση των τότε τούρκων αξιωματικών.

Επίσης σε μια ακόμη έκθεση, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της "Γενί Σαφάκ", στο πλαίσιο του σχεδίου “Suga”, αναφέρονται και τα ονόματα των νησιών όπου θα γίνει απόβαση.

Συγκεκριμένα γίνεται λόγος για τις Οινούσσες, με το σκεπτικό ότι “οι Οινούσσες ελέγχουν από το βορρά το δίαυλο του Τσεσμέ κι από ανατολικά τη Χίο και ως εκ τούτου θα προσφέρουν σημαντικό πλεονέκτημα απέναντι στην Ελλάδα”.

Σε αντίστοιχα σημειώματα που αποκαλύπτει η εφημερίδα γίνεται λόγος για τη συμμετοχή αμφίβιων καταδρομών και την αξιοποίηση της κρίσης μέσω των ΜΜΕ όπως είχε γίνει και με τα Ίμια.

Συνεντευξη Τύπου Ντορας Μπακογιάννη στα Ιωάννινα

Η πρόεδρος του κινήματος «Δημοκρατική Συμμαχία» Ντόρα Μπακογιάννη, στο


πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψής της στα Ιωάννινα παραχώρησε χθες συνέντευξη

Τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.Σε ερώτηση για το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για την Siemens η Ντόρα

Μπακογιάννη είπε: «Πιστεύω ότι είναι κοινή η άποψη σε ολόκληρη την Ελλάδα

ότι αυτό το οποίο έγινε ήταν εξαιρετικά λυπηρό για την εικόνα του πολιτικού

κόσμου της χώρας . Τα δύο μεγάλα κόμματα αντί να συμφωνήσουν στο να υπάρξουν

ουσιαστικές αποκαλύψεις για το που πήγαν τα 100εκατ. μίζες από τα μαύρα

ταμεία της Siemens, ουσιαστικά λειτούργησαν ως επιτροπή συγκάλυψης του όλου

αυτού σκανδάλου. Λυπάμαι πάρα πολύ που το λέω, παρακολούθησα μία Εξεταστική

Επιτροπή η οποία για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα ασχολήθηκε με τα

εταιρικά δώρα της κ. Τσακάλου, λες και όπως είπα και χθες θα έγραφε σε ένα

ημερολόγιο κάποιος, «λάδωσα σήμερα τον Α ή τον Β υπουργό» αντί να

προχωρήσουν και να ανοίξουν λογαριασμοί να ψάξουν να δουν που πραγματικά

πήγαν τα χρήματα. Και τα χρήματα πήγαν σε κάποιους αποδέκτες και αυτοί

σήμερα δεν είναι γνωστοί στον ελληνικό λαό. Λυπούμαι ότι το ελάχιστο που

έπρεπε να γίνει που ήταν να ανοίξουν οι λογαριασμοί των κομμάτων δεν

έγινε. Σε ότι με αφορά, για το ότι ο κ. Καρατζαφέρης ενέπλεξε το όνομα μου

είναι γνωστό τοις πάσι ότι το σκάνδαλο της Siemens αφορά τον ΟΣΕ τον ΟΤΕ

το C4i, τις συμβάσεις δηλαδή που υπογράφηκαν. Εγώ δεν υπέγραψα καμία

σύμβαση με την Siemens , δεν είχα καμία τέτοιου είδους αρμοδιότητα και το

μόνο πράγμα το οποίο είχα ήταν η γνωστή κοινωνική σχέση, λόγω του ότι ήταν

συμμαθητής μου ο κ. Χριστοφοράκος. Να προσθέσω ότι έφαγα αρκετή λάσπη όλο

αυτό το χρονικό διάστημα για την υπόθεση της Siemens γι' αυτό και ήμουν η

πρώτη που ζήτησα Εξεταστική Επιτροπή κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης

Καραμανλή, όταν ήμουν υπουργός της κυβέρνησης Καραμανλή και βεβαίως

εξακολουθώ και σήμερα να λέω ότι αυτό το οποίο χρειάζεται είναι να βρεθεί η

αλήθεια γι' αυτή την υπόθεση και όχι να κρεμιούνται άνθρωποι στα μανταλάκια

όπως το δικό μου όνομα, διότι χαρίστηκαν 12 καφετιέρες και 4 ψυγεία στις

Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων ως

χορηγία από τη Siemens».Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών η κ. Μπακογιάννη είπε: «Δεν

είμαι σε θέση να προβλέψω εκλογές. Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα δίνει μια πολύ

δύσκολη μάχη. Με μία κυβέρνηση η οποία δυστυχώς παλινωδεί σε πάρα θέματα.

Είναι πολύ δύσκολο να σκεφτεί κανείς ότι μέσα σ΄αυτή την κατάσταση όπου η

τέταρτη δόση του δανείου υποστήριξης της ελληνικής οικονομίας κινδυνεύει

ούτως ή άλλως, να σκεφτεί ότι μπορεί να βάλει και τη χώρα σε εκλογές. Διότι

αυτό, επιτρέψτε μου να πω ότι θα σήμαινε ότι η τέταρτη δόση του δανείου

δεν θα δοθεί».Σχολιάζοντας τα ποσοστά ανεργίας τόνισε ότι: « Επιβεβαιώνεται η πρόβλεψη

της Δημοκρατικής Συμμαχίας, δυστυχώς με το χειρότερο τρόπο. Σήμερα

αγγίζουμε τις 250.000 ανέργους για το 2010, οι οποίοι προέρχονται στο

σύνολό τους από τον ιδιωτικό τομέα. Θέλω αυτό να το τονίσω διότι αυτοί οι

άνθρωποι δεν έχουν καμία συνδικαλιστική εκπροσώπηση σήμερα. Δεν είναι οι

εργαζόμενοι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα με τους οποίους ασχολούνται όλοι,

για το αν θα αλλάξει η μισθοδοσία τους αν θα μεταταγούν ή αν θα γίνει κάτι

άλλο. Αυτοί είναι 250.000 άνθρωποι οι οποίοι έχασαν τη δουλειά τους και το

ελάχιστο που τους χρωστάμε είναι να κάνουμε ότι μπορούμε για να ξαναμπεί η

χώρα σε τροχιά ανάπτυξης και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, και ιδιαίτερα

στην Ήπειρο. Είναι μια συζήτηση που έκανα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου

αλλά και με όλους τους φορείς .Σε ερώτηση για το αν υπάρχει πεδίο συνεννόησης για την υφαλοκρηπίδα με την

Αλβανία η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε ότι είδε μεγάλη μείωση του αριθμού των

συνοριοφυλάκων, και για το θέμα θα καταθέσει ερώτηση η Συμμαχία στη Βουλή,

διότι όπως είπε χαρακτηριστικά «οι συνοριοφύλακες είναι φύλακες συνόρων και

δεν είναι φύλακες δημοσίων κτηρίων αστικών κέντρων». Τέλος μιλώντας για την

συμφωνία για την υφαλοκρηπίδα που είχε υπογράψει η Ελλάδα με την Αλβανία,

είπε ότι ήταν μοναδική συμφωνία και συμπλήρωσε: «Λυπάμαι γιατί ο κ. Ράμα

έβαλε το δικό του κομματικό συμφέρον πάνω από το ευρύτερο συμφέρον, αλλά

λυπούμαι επίσης διότι η ελληνική κυβέρνηση δεν επανέφερε ταχύτατα το θέμα,

απαντώντας στις αναίτιες, δικαιολογίες του συνταγματικού δικαστηρίου της

Αλβανίας, για να ξαναυπογραφεί αυτή η συμφωνία, η οποία είναι εξαιρετικά

σημαντική και μπορεί να αποτελέσει και γνώμονα για τις υπόλοιπες συμφωνίες

που πρέπει να υπογραφούν ».