ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

Σε θέση μάχης για τον εκλογικό νόμο

Με ευκολία ο πρωθυπουργός δήλωσε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του ότι σύντομα θα αλλάξει τον εκλογικό νόμο και μάλιστα στην κατεύθυνση ενός γερμανικού τύπου συστήματος.
Προφανώς δεν ξέρει ή κάνει ότι δεν ξέρει την κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Οι βουλευτές, στη συντριπτική τους πλειοψηφία μάλιστα, δεν πρόκειται να ανεχθούν την παραμικρή αλλαγή που θα θέσει σε αμφιβολία το προνόμιο της επανεκλογής τους.Ενήμερος για το κλίμα που έχει διαμορφωθεί είναι ο κ. Ραγκούσης και γι' αυτό έχει αποφύγει να προβεί, όπως είχε υποσχεθεί, σε ανακοινώσεις μέσα στο 2010. Κατά διαστήματα συναντά βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να τους πείσει, αλλά τα αποτελέσματα είναι προς το παρόν απογοητευτικά.Νέος «Καλλικράτης» στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας

Παρέμβαση του Λευτέρη Αυγενάκη για τις σχεδιαζόμενες καταργήσεις, συνενώσεις και συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων στην Κρήτη
Διευκρινήσεις και αναλυτική ενημέρωση για τις προθέσεις του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει στην αναθεώρηση του εκπαιδευτικού χάρτη της Κρήτης, αλλά και ολόκληρης της χώρας με καταργήσεις, συνενώσεις και συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων και στην Κρήτη ζήτησε με κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, από την αρμόδια Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κα. Α. Διαμαντοπούλου.Ειδικότερα, στο κοινοβουλευτικό του έγγραφο αναφέρει ότι «σύμφωνα με το κείμενο διαβούλευσης του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, που δημοσιεύτηκε στις 19 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο σχεδιασμού λειτουργίας των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, από το σχολικό έτος 2011-2012 δρομολογούνται μεταβολές με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης, την αξιοποίηση των υποδομών για την εφαρμογή των καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας για όλους τους μαθητές της επικράτειας και τη διευκόλυνση των εκπαιδευτικών για την παροχή ποιοτικών εκπαιδευτικών υπηρεσιών».Το κείμενο του Υπουργείο αναφέρει επίσης ότι «με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο και ειδικότερα τις διατάξεις του άρθρου 4, και 8 του Ν. 1566/1985, όπως ισχύει και του άρθρου 11 παρ. 2 του Ν. 1966/1991 (ΦΕΚ. 147 Α’), καθώς και τις σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις (Φ.3/897/97652/Γ1/13.10.2006, Φ.3/898/97657/Γ1 (ΦΕΚ 1507/13-10-2006), ΥΑ68419/Γ2/6.7.2006 (ΦΕΚ. 984 Β΄)) και προκειμένου να διαμορφωθούν και να υποβληθούν προτάσεις που θα αντιπροσωπεύουν τις πραγματικές ανάγκες κάθε περιοχής, με τις γεωγραφικές συνθήκες και τις ιδιαιτερότητές τους, δεδομένου μάλιστα ότι οι κτιριακές υποδομές, οι συντηρήσεις, τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων και οι μετακινήσεις των μαθητών περιέρχονται πλέον στην αρμοδιότητα των νέων Δήμων, είναι αναγκαίο να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις συνεργασίας των υπηρεσιακών παραγόντων με τους εκπαιδευτικούς, τους λοιπούς φορείς και τους ΟΤΑ».Επιπλέον, υπογραμμίζει ότι «στην εκπαιδευτική κοινότητα, τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, υπάρχει διάχυτη ανησυχία για την πλήρη ανατροπή των υπαρχουσών δομών και σχολικών μονάδων, ιδιαιτέρως μάλιστα στην περιφέρεια». Σημειώνει ότι «στα μικρά χωριά της Περιφέρειας, η διατήρηση της λειτουργίας των σχολικών μονάδων είναι εξαιρετικά κρίσιμη για τη δυνατότητα εκπαίδευσης των παιδιών, παρόλο που αυτή μπορεί να μην προκύπτει ως αναγκαία με βάσει στυγνούς οικονομικούς υπολογισμούς».Στο πλαίσιο αυτό, ερωτά την αρμόδια υπουργό να διευκρινίσει εάν «σχεδιάζεται ένας νέος «Καλλικράτης» στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας, με καταργήσεις, συνενώσεις και συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων και εάν έχει αποφασιστεί η ευρεία αναθεώρηση του εκπαιδευτικού χάρτη της χώρας». Επιπλέον, ζητά αναλυτική ενημέρωση των πολιτών «με ποια ακριβώς κριτήρια πρόκειται να προκύψουν καταργήσεις, συνενώσεις και συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων», όπως και «ποιος είναι ο ακριβής σχεδιασμός για τις σχολικές μονάδες στο νομό Ηρακλείου, Ρεθύμνου, Λασιθίου και Χανίων»

Έτοιμες οι εκλογικές λίστες Καρχιμάκη

karximakis.jpgΑκούγεται ότι ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης, έχει αρχίσει να συγκεντρώνει βιογραφικά στελεχών που θα ήθελαν να πολιτευτούν. Μέχρι τα τέλη του ερχόμενου μήνα, θα είναι (σχεδόν) έτοιμες οι πράσινες λίστες. Τις επόμενες μέρες ο Κρητικός αναμένεται να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, προκειμένου να τον ενημερώσει για την προεργασία του έχει κάνει. Σε κάθε περίπτωση η παρασκηνιακή κινητικότητα Καρχιμάκη, επαναφέρει με μεγαλύτερη ένταση τα εκλογικά σενάρια του Απριλίου!
ΠΛΗΡΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Την πλήρη στήριξη και εμπιστοσύνη τους στις κινήσεις του πρωθυπουργού σε ευρωπαϊκό επίπεδο και το σχέδιο της κυβέρνησης για την έξοδο της χώρας από την κρίση, εξέφρασαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στις τοποθετήσεις τους κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος...


Ανάμεσα στα επιμέρους ζητήματα, όπως μεταξύ άλλων στη σχέση της Κ.Ο. με την κυβέρνηση, και ορισμένους προβληματισμούς που έθεσαν οι συνολικά 38 βουλευτές που ζήτησαν και πήραν το λόγο, στην πλειοψηφία τους οι εισηγήσεις αναφέρονταν και στο θέμα της διαφάνειας στο πολιτικό σύστημα.

Ειδικότερα, ο Μάρκος Μπόλαρης τόνισε ότι οι πολίτες επιθυμούν να εφαρμοστούν οι πολιτικές τις κυβέρνησης και τις επιβραβεύουν, «αλλά να μην υπάρχει ατιμωρησία» και είπε, μεταξύ άλλων, ότι πρέπει να «περάσει» στην κοινωνία η δουλειά που γίνεται στην ΚΟ του κόμματος και το υπουργικό συμβούλιο, καθώς, όπως πρόσθεσε, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει διάλογος στην κοινωνία, αλλά μονόλογος που κατευθύνει τη συζήτηση στα οικονομικά μέτρα και μόνο.

Αναφερθείσα στις πρωτοβουλίες που ήδη έχει πάρει και που έχει προαναγγείλει ο πρωθυπουργός για την ενίσχυση της διαφάνειας, η Βάσω Τσόνογλου επεσήμανε ότι πρώτη φορά πρωθυπουργός κάνει πράξη τις προεκλογικές του δεσμεύσεις. Είπε ακόμη ότι χρειάζεται το κόμμα να βγει έξω στο λαό.

Η Κατερίνα Περλεπέ ανέφερε ότι οι βουλευτές εισπράττουν μια δυσαρέσκεια από τους πολίτες σχετικά με τα αποτελέσματα των εξεταστικών επιτροπών, παρόλο που, όπως εξήγησε, «προσπαθούμε να εξηγήσουμε ότι από ένα σημείο και πέρα αυτό είναι θέμα δικαιοσύνης».

«Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα, μόνο να κερδίσουμε αν φτάσουμε το μαχαίρι μέχρι το κόκαλο», υπογράμμισε ο Γιάννης Βούρος και υποστήριξε ότι «πρέπει να υπάρξει τιμωρία».

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Λιάνης διερωτήθηκε γιατί έγιναν τόσες εξεταστικές όταν γνωρίζαμε εκ των προτέρων ότι όσοι εμπλέκονταν θα απαλλάσσονταν, προφέροντας τη «μαγική» λέξη «παραγραφή» και εάν ήταν σύμπτωση ότι δεν έγινε καμία έρευνα στα ταμεία των δύο μεγάλων κομμάτων. «Πώς γίνεται να λέμε 'όλα στο φως' και να μην ψάχνουμε το δικό μας κομματικό ταμείο;», πρόσθεσε και πρότεινε να γίνει αλλαγή καταστατικού στο ΠΑΣΟΚ ώστε να επιτρέπονται οι διαφορετικές τάσεις.

«Κάθαρση του δημόσιου βίου, χωρίς υστεροβουλίες», ζήτησε ο Δημήτρης Λιντζέρης, ο οποίος, εκτιμώντας ότι «οι εξεταστικές δυστυχώς απεδείχθησαν ατελέσφορες», τόνισε ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα για το πραγματικό «πόθεν έσχες» όσων έχουν ασκήσει εξουσία από το παρελθόν έως τις μέρες μας, προκειμένου «να σταματήσει το 'ανάθεμα' επί δικαίων και αδίκων. Ζήτησε ακόμα τα μέτρα που λαμβάνονται να βαραίνουν περισσότερο τους ισχυρούς.

«Το 'βάλτε κάποιον φυλακή' γίνεται επίμονο, το ακούμε συνέχεια», ανέφερε η Σοφία Γιαννακά και πρόσθεσε ότι ακόμα και αν δεν γίνει κάτι, πρέπει να υπάρχει κάποιου είδους τιμωρία.

«Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα αξιοπιστίας πολιτών προς το πολιτικό σύστημα», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η Χρύσα Αράπογλου.

«Θα πρέπει να απολογηθούν κάποια στιγμή εκείνοι που κατάντησαν τη χώρα έτσι», τόνισε ο Νίκος Παραστατίδης.

«Υπάρχει θέμα ατιμωρησίας, δεν μπορούμε να εγκλωβιζόμαστε στις εξεταστικές που πολλές φορές είναι αναποτελεσματικές», ανέφερε ο Βασίλης Τόγιας, ο οποίος μεταξύ άλλων εξέφρασε τον προβληματισμό «να πετύχουμε οικονομικά και πολιτικά, αλλά να πάθουμε μεγάλες ιδεολογικές ήττες». Σημείωσε δε ότι η λύση για το χρέος είναι η σκληρή διαπραγμάτευση με την Ευρώπη.

Υπέρ επαναπρογραμματισμού του χρέους ο Ανδρουλάκης:

Στο ίδιο πνεύμα, ο Μίμης Ανδρουλάκης τάχθηκε υπέρ ενός «επαναπρογραμματισμού» του χρέους και είπε ότι «ο μηχανισμός διάσωσης μπορεί να εξελιχθεί σε ζουρλομανδύα για εμάς, αλλά μπορεί να είναι ο κατάλληλος κρίκος που αν τον τραβήξουμε θα μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε θετικά αποτελέσματα».

Επιπλέον, αναφορικά με τη διαχείριση του χρέους ο Θανάσης Παπαγεωργίου σημείωσε ότι «πρέπει να βρούμε μια λύση που να συμφέρει τη χώρα» και συμπλήρωσε ότι το πρόγραμμα επενδύσεων θα δώσει τον τόνο στην ανάπτυξη, κάτι που θα γίνει, όπως εξήγησε, αν εξοικονομήσουμε πόρους από την «αναρρύθμιση του χρέους».

Ο Ανδρέας Μακρυπίδης εκτίμησε ότι η ανάπτυξη δεν μπορεί να προχωρήσει αν το τραπεζικό σύστημα δεν ενισχύσει την πραγματική οικονομία.

«Πώς θα προχωρήσουμε στην ανάπτυξη όταν το τραπεζικό σύστημα έχει κλείσει τις στρόφιγγες στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις;», διερωτήθηκε η Μαρία Θεοχάρη και πρόσθεσε ότι πρέπει να προστατευτούν οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Διερωτήθηκε επίσης, σχετικά με το έλλειμμα εμπιστοσύνης του πολίτη προς το πολιτικό σύστημα, «μήπως συνεχίζουμε να τροφοδοτούμε την καχυποψία του πολίτη;» και για το εάν η πρωτοβουλία για αγωγή κατά της SIEMENS «έπρεπε να έχει γίνει πολύ νωρίτερα».

«Η ανάπτυξη είναι ικανή για την έξοδο από την κρίση», είπε ο Σπύρος Μοσχόπουλος.

Πρόγραμμα ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος για 100.000 οικογένειες που συνθέτουν τον πυρήνα της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, πρότεινε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, προσθέτοντας ότι η «πόρτα» του πρωθυπουργού πρέπει να καταστεί πιο πρόσφορη προς τους βουλευτές.

«Έχουν πειστεί οι πολίτες για την πολιτική μας», τόνισε ο Δημήτρης Τσιρώνης και υποστήριξε ότι πρέπει να ενισχυθούν όσοι παίρνουν κάτω από 1.000 ευρώ και ότι πρέπει να προωθηθεί άμεσα ο εκλογικός νόμος.

Την πεποίθηση ότι «στο τέλος της πορείας θα είναι τα πάντα διαφορετικά, ωστόσο αν δεν προσέξουμε τώρα θα σώσουμε την οικονομία, όμως χωρίς κράτος πρόνοιας, κοινωνική δικαιοσύνη και θεσμούς αλληλεγγύης», εξέφρασε ο Νίκος Σαλαγιάννης. Ανέφερε ακόμη ότι το κόμμα πρέπει να λειτουργήσει στην κατεύθυνση της αφομοίωσης των μεταρρυθμίσεων από την κοινωνία και να δώσουν προοπτική στο κομμάτι της κοινωνίας που «ματώνει», ενώ απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό είπε: «Είμαστε μαζί σου, δεν είμαστε αντάρτες ούτε συνωμότες, την αγωνία του κόσμου εκφράζουμε».

«Εάν δεν καταφέρουμε να πείσουμε για το ποιος φταίει, τότε ο κόσμος αποπροσανατολίζεται», επεσήμανε ο Δημήτρης Κρεμαστινός, προσθέτοντας ότι ο ένας κατηγορεί τον άλλο και βγάζει τον εαυτό του έξω από την κρίση. Διερωτήθηκε πόσο υγιής είναι η δημοσιογραφία και τα ΜΜΕ.

Ένα ολοκληρωμένο σχέδιο της ελληνικής πολιτικής και κοινωνίας είναι το «όπλο» για τη συναίνεση του λαού στις πολιτικές της κυβέρνησης, εκτίμησε ο Ηλίας Θεοδωρίδης, ο οποίος είπε ότι τα περί πρόωρων εκλογών είναι δημιούργημα πίεσης προς την υπάρχουσα κυβέρνηση για να υπάρξει σχέδιο πολιτικής αποσταθεροποίησης. Είπε ακόμη ότι δεν είναι επαρκής η νομοθέτηση στο χώρο της υγείας και ότι χρειάζεται ένας νόμος πλαίσιο.

Προϋπόθεση για την έξοδο από την κρίση και στη συνέχεια την ανάπτυξη είναι η συναίνεση των πολιτικών κομμάτων, τόνισε ο Νίκος Ζωίδης και ανέφερε ότι δεν έχει ξεκαθαρίσει το θεσμικό πλαίσιο για τους περιφερειάρχες.

Να ενισχυθεί περισσότερο η αμφίδρομη σχέση κυβέρνησης και κοινοβουλευτικής ομάδας, ζήτησε ο Παντελής Ασπραδάκης και πρότεινε να υιοθετηθούν μέτρα στήριξης για τον χαμηλόμισθο πολίτη και σκληρή στάση απέναντι στους φοροφυγάδες.

Ο Έκτωρας Νασιώκας ευχήθηκε η Συνδιάσκεψη του κόμματος να δημιουργήσει όραμα και ελπίδα για να στηριχτεί η προσπάθεια της κυβέρνησης. «Σήμερα είναι ζητούμενο αν υπάρχει δημοκρατία και στο δικό μας κόμμα και εάν οι βουλευτές συμμετέχουν στη λήψη των αποφάσεων», πρόσθεσε.

Περί γερμανικών αποζημιώσεων

Να γίνει συζήτηση για τις μονοεδρικές περιφέρειες, ζήτησε ο Χρήστος Μαγκούφης και έθεσε το ερώτημα πότε θα διεκδικηθούν οι γερμανικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο.

«Πρέπει να έχουμε την έμπνευση ότι εργαζόμαστε όλοι μαζί», σημείωσε ο Γιάννης Αμοιρίδης και πρότεινε τρόπους για να επικρατήσει ηρεμία στο εσωτερικό της χώρας, όπως, μεταξύ άλλων, τη φορολόγηση των μεγάλων επιχειρήσεων.

«Πρόβλημα» στη «γραμμή» επικοινωνίας ανάμεσα σε κυβέρνηση - Κ.Ο. και ανάμεσα σε βουλευτές -κοινωνία, εντόπισε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, λέγοντας ότι οι υπουργοί θα πρέπει πραγματικά να κάνουν τους βουλευτές συμμέτοχους στις αλλαγές.

«Δεν μοιραζόμαστε την ίδια γνώση και στον ίδιο χρόνο», είπε η Αφροδίτη Παπαθανάση και χαρακτήρισε «απαράδεκτο» πριν την ολοκλήρωση των ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ να υπάρχουν «διαρροές και μάλιστα λανθασμένες».

«Μας είπατε να γίνουμε επαναστάτες, αλλά παραμένουμε επαίτες μιας συμμετοχής», υπογράμμισε ο Χρήστος Κατσούρας.

«Η κυβέρνηση θα μείνει στην ιστορία ως εκείνη που επιτάχυνε όσο καμία άλλη τις μεταρρυθμίσεις», υπογράμμισε ο Οδυσσέας Βουδούρης, προσθέτοντας ότι πρέπει να υπάρξει «μηδενική ανοχή» προς κάθε λάθος βήμα και παράλειψη. Τόνισε δε ότι στο «ψευτοδίλημμα": «Ή είσαι στρατιωτάκι ή είσαι αντάρτης», οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ απαντούν ότι ασκούν κριτική γιατί έτσι βοηθούν την κυβέρνηση. Ακόμη τάχθηκε υπέρ ενός νόμου πλαισίου «που θα υλοποιήσει το όραμα για την υγεία» και ανέφερε ότι «υπάρχει κίνδυνος να υπάρξει ένα χάσμα ανάμεσα στην πολιτική που θέλουμε και τα μέτρα που παίρνουμε».

«Να ακούμε το λαό προκειμένου να είναι συμπαραστάτης των αλλαγών», σημείωσε ο Συμεών Κεδίκογλου, μεταξύ άλλων.

Ο Ευτύχης Δαμιανάκης είπε ότι αναφορικά με τον αγροτικό τομέα πρέπει να γίνουν βήματα πέραν των πλαισίων και των στρατηγικών και τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει επανεκκίνηση της αναπτυξιακής διαδικασίας. Πρότεινε δε τη δημιουργία ενός εθνικού κέντρου Ανάπτυξης, όπου θα βρίσκονται συγκεντρωμένες όλες οι συναρμόδιες υπηρεσίες.

«Συγκεκριμένη στρατηγική για κάθε περιφέρεια», πρότεινε η Όλγα Ρενταρή, η οποία υποστήριξε ότι η εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης θα δημιουργήσει προβλήματα στον πληθυσμό του Έβρου.

Επιπλέον, το λόγιο πήραν και οι βουλευτές: Άρια Αγάτσα, Θανάσης Οικονόμου, Σπυροπάνος Μαργέλης, Κατερίνα Φαρμάκη, Γιάννης Μιχελογιαννάκης και Μαρία Μίχου.

ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΑΝ ΚΑΙ ΕΒΡΙΣΑΝ ΤΟΝ Κ. ΣΗΜΙΤΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Από το : newpost.gr


Ήταν δυόμιση η ωρα το μεσημέρι όταν ομάδα αντιεξουσιαστών επετέθη και προπηλάκισε τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη στην οδό Ακαδημίας. Οι άγνωστοι έβριζαν και επιχείρησαν να χτυπήσουν τον πρώην πρωθυπουργό...

τον οποίον προσπάθησαν να προστατεύσουν οι άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας. Μετά από πολλές προσπάθειες κατάφεραν να τον φυγαδεύσουν σε ισόγειο πολυκατοικίας της οδού Ακαδημίας όπου παρέμειναν περίπου δέκα λεπτά και στη συνέχεια τον οδήγησαν με ασφάλεια στο σπίτι του.

Ενοχλημένος ο Σημίτης με ΕΡΤ και Γιώργο

simitis.jpgΣε μια κλωστή κρέμονται οι σχέσεις Παπανδρέου-Σημίτη, καθώς ο πρώην πρωθυπουργός εμφανίζεται ιδιαίτερα ενοχλημένος από την πληροφορία περί απόπειρας προπηλακισμού του που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση. Ο Σημίτης θεωρεί πως ο Παπανδρέου δεν του παρείχε πολιτική κάλυψη, και πως άφησε τους ιθύνοντες της ΕΡΤ να παίξουν παιχνίδια στην πλάτη του. Μετά από την εξέλιξη αυτή, είναι βέβαιο, πως πόλεμος του πρώην και του νυν πρωθυπουργού παύει να είναι μόνο… ψυχρός.
Και πάλι στο αντάρτικο ο Ανδρουλάκης

androulakis.jpgΣε πλήρη αντίθεση με την επίσημη γραμμή της κυβέρνησης ήρθε οι Μίμης Ανδρουλάκης, μιλώντας στην σημερινή συνεδρίαση της "πράσινης ΚΟ". Ο απρόβλεπτος βουλευτής είπε εμμέσως ότι η χώρα πρέπει να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους, κάνοντας τόσο τον Παπανδρέου, όσο και κάποιους από τους υπουργούς να... ιδρώσουν! Συγκεκριμένα, ο Ανδρουλάκης τόνισε πως χρειάζεται ένας "επαναπρογραμματισμός" του χρέους, ενώ σε μια προσπάθεια να διατηρήσει τα προσχήματα, τόνισε ότι "ο μηχανισμός διάσωσης μπορεί να εξελιχθεί σε ζουρλομανδύα για εμάς, αλλά μπορεί να είναι ο κατάλληλος κρίκος που αν τον τραβήξουμε θα μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε θετικά αποτελέσματα".
Μια στο καρφί και μια στο πέταλο δηλαδή...Σφυροκόπημα Καρατζαφέρη στον ΣΥΡΙΖΑ για την κατάληψη της Νομικής

karatzaferis 2.jpg«Στη Νομική διενεργείται ένα έγκλημα» δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης στη Βουλή και κάλεσε τον υπουργό Δικαιοσύνης να λάβει μέτρα.
«Εσείς τους συνοδεύσατε», υποστήριξε απευθυνόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Καρατζαφέρης διερωτήθηκε με δεικτικό τρόπο: «Γιατί μόνο 220 λαθρομετανάστες να μπουν στη Νομική; Να βάλουμε και άλλους 500, να βάλουμε και στο Πολυτεχνείο και στην ΑΣΟΕ».«Εσείς τους συνοδεύσατε, το γράφει όλος ο Τύπος και δεν διαψεύδεται από κανέναν. Να βάλουμε και στην Κουμουνδούρου και στον Περισσό και στην Καλλιρρόης και στη Συγγρού και στα υπουργεία», πρόσθεσε.«Ακούστε λογική: Νομιμοποίηση της κατάληψης και της λαθρομετανάστευσης! Ούτε έχετε καταλάβει την οικονομική επιβάρυνση από την λαθρομετανάστευση και πως αυτός που επιβαρύνεται είναι ο Έλληνας φορολογούμενος πολίτης, ο ψηφοφόρος ο δικός σας και ο δικός μας», δήλωσε χαρακτηριστικά. Θα μαζέψει η Ελλάδα όλους τους πεινασμένους του κόσμου; Δηλαδή τα 3 από τα 6 δισεκατομμύρια; Και άλλες χώρες έχουν Αριστερά και ισχυρή Αριστερά. Μόνο στην Ελλάδα συμβαίνει αυτό. Δεν έχει Αριστερά η Ιταλία και η Ισπανία; Κι όμως δεν έχουν τέτοιες θέσεις. Σχετικά με το πανεπιστημιακό άσυλο, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ παρατήρησε ότι «μόνο η Ελλάδα έχει το θλιβερό αυτό προνόμιο, για να δίνεται ο ρυθμός και η εκπαίδευση των τρομοκρατών μέσα στα πανεπιστήμια».«Πού φτάσαμε;», συνέχισε ο κ. Καρατζαφέρης και απάντησε: «Δε μπορεί να πατήσει μέσα στο Πανεπιστήμιο ο αστυνομικός, το έννομο όργανο της τάξης και μπορεί ο λαθρομετανάστης να κάνει κατάληψη. Συγχαρητήρια».

Έκτακτη σύσκεψη για τo θέμα της Νομικής

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό γίνεται αυτή την ώρα στη Βουλή με αντικείμενο την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την κατάληψη της Νομικής από λαθρομετανάστες.
Στην σύσκεψη μετέχουν ο Χρήστος Παπουτσής, ο Γιάννης Ραγκούσης, η Άννα Διαμαντοπούλου και η Άννα Νταλάρα.Περιμένουμε τα συμπεράσματα..Πρόταση-βόμβα του Γιώργου Λιάνη ενώπιον του Παπανδρέου!

lianis.jpgΜια πρόταση-βόμβα έκανε σήμερα ενώπιον του πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ ο βουλευτής και πρώην υπουργός Γιώργος Λιάνης.
Συγκεκριμένα, πρότεινε να γίνει έλεγχος στο ταμείο του κόμματος, εφόσον πραγματικά θέλουν όλοι, όπως είπε, να έλθουν όλα στο φως, αλλά και αλλαγή καταστατικού για να επιτρέπονται οι διαφορετικές τάσεις στο ΠΑΣΟΚ...

Πάνω από 100.000 οι αιτήσεις για σύνταξη στο δημόσιο!

Εχετε εικόνα πόσοι δημόσιοι υπαλληλοι περιμένουν σήμερα στην "ουρά" για να πάρουν σύνταξη; Κρατηθείτε: πάνω από 100.000 αιτήσεις!Αυτός είναι ο αριθμός των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί και συνεχώς αυξάνει καθώς όλοι στριμώχνονται στην πόρτα εξόδου, για να φύγουν πριν έλθουν κι άλλα, χειρότερα, μέτρα που θα τους εγκωβίσουν στους χώρους εργασίας τους για καμιά 15αριά χρόνια επιπλέον.Να σημειωθεί ότι μόλις πριν μια 10ετία, ο αριθμός των αιτόυντων σύνταξη από το δημόσιο έφτανε στους 12.000! Και σήμερα είναι πάνω από 100.000. Μόνο που ο συνωστισμός αυτός έχει προκαλέσει μεγάλη καθυστέρηση στην έγκριση των συντάξεων. Το αποτέλεσμα;
syntaxeis_tameio.jpg


Οποιος εξασφαλίσει με το σχετικό μέσο τη σύνταξη του σε 12 μήνες, θεωρείται σούπερ τυχερός. Οι υπόλοιποι περιμένουν στην ουρά για μια 3ετία και μπορεί και παραπάνω.Ιδιαίτερα από την εποχή που έφυγαν οι σταζιέρς από το δημόσιο, οι οποίοι έβγαζαν ένα μεγάλο κομμάτι της γραφειοκρατικής δουλειάς, τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα και ο χρόνος αναμονής ακόμα μεγαλύτερος. Και που είστε ακόμα...

«Δεν μπορεί να σταματήσει τις παραβιάσεις στο Αιγαίο»

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν είχε παραδεχτεί ότι δεν μπορεί να σταματήσει τις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τα τουρκικά μαχητικά στο Αιγαίο γιατί δεν έλεγχε τους στρατηγούς, αναφέρει Αμερικανό έγγραφο που έφερε στο φως το Wikileaks.
erdogan_02.jpgΣτο τηλεγράφημα της πρεσβείας στη Χάγη, με ημερομηνία 2 Δεκεμβρίου 2004, καταγράφεται η ενόχληση του τότε υπουργού Εξωτερικών της Ολλανδίας Μπέρτραντ Μποτ από αυτήν την παραδοχή του Ταγίπ Ερντογάν.Ο Τούρκος πρωθυπουργός φέρεται να είπε στον υπουργό ότι δεν μπορεί να σταματήσει τις πτήσεις γιατί δεν ελέγχει τον στρατό.Όπως αναφέρει σχετικά η Hurriyet που επικαλείται το τηλεγράφημα, η Ολλανδία ζήτησε από τις ΗΠΑ να μεσολαβήσουν να τερματιστούν οι πτήσεις ενόψει της συνόδου κορυφής της ΕΕ τον ίδιο μήνα.Υπενθυμίζεται ότι στη σύνοδο δόθηκε στην Τουρκία το καθεστώς χώρας υποψήφιας προς ένταξη στην. Η συνέχιση των παραβιάσεων θα μπορούσε να δώσει κίνητρο στην Ελλάδα να ασκήσει βέτο στην παραχώρηση του καθεστώτος, ανέφερε η Ολλανδία που προέδρευε της ΕΕ εκείνο το εξάμηνο.Η συμφωνία πρόβλεπε ακόμη ότι η Άγκυρα θα επέκτεινε την τελωνειακή ένωση με την Κύπρο, κάτι που η αντιπολίτευση χαρακτήρισε de facto αναγνώριση της Κύπρου. Σύμφωνα με το έγγραφο, την ίδια γνώμη είχαν και οι ΗΠΑ, ότι δηλαδή η συμφωνία της Άγκυρας είναι de facto αναγνώριση της Κύπρου.Η Τουρκία έχει υπογράψει το έγγραφο αλλά δεν έχει επικυρωθεί από την Εθνοσυνέλευση και, για το λόγο αυτό, τα τουρκικά λιμάνια και αεροδρόμια παραμένουν κλειστά για τα κυπριακά πλοία και αεροδρόμια.ΠΟΙΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΥΠΑΓΟΝΤΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΣΤΟ ΙΚΑ

Οδηγίες για το ασφαλιστικό καθεστώς των προσλαμβανομένων στο Δημόσιο από την 1η Ιανουαρίου 2011 έδωσε σήμερα Τετάρτη το υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με εγκύκλιο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, οι τακτικοί και μετακλητοί υπάλληλοι και λειτουργοί του Δημοσίου, της Βουλής, των ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ α' και β' βαθμού, καθώς και οι ιερείς και οι υπάλληλοι των εκκλησιαστικών νομικών προσώπων...


δημοσίου δικαίου που προσλαμβάνονται για πρώτη φορά από την 1η Ιανουαρίου 2011 και μετά, υπάγονται υποχρεωτικά και αυτοδίκαια στον κλάδο κύριας σύνταξης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (κοινό καθεστώς ΙΚΑ).Ως ημερομηνία πρόσληψής τους λαμβάνεται υπόψη η ημερομηνία που φέρει το ΦΕΚ διορισμού υπό την προϋπόθεση ότι η ανάληψη υπηρεσίας θα λάβει χώρα μέσα σ’ ένα μήνα από την ημερομηνία κοινοποίησης της πράξης διορισμού, διαφορετικά ως ημερομηνία πρόσληψης λαμβάνεται υπόψη η ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας.

Επομένως εάν υπάλληλος έχει ΦΕΚ διορισμού πριν από την 1η Ιανουαρίου 2011 και η ανάληψη υπηρεσίας λάβει χώρα μέσα σ’ ένα μήνα από την ημερομηνία κοινοποίησης της πράξης του διορισμού, δεν θα υπαχθεί στην ασφάλιση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, αλλά σε αυτή του Δημοσίου.

Από τη διατύπωση της διάταξης, η οποία αναφέρεται σε «πρόσληψη» για πρώτη φορά, συνάγεται κατ’ αρχήν, ότι στην ασφάλιση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ θα υπαχθούν μόνο όσα από τα ανωτέρω πρόσωπα διορισθούν χωρίς να έχουν καμία προϋπηρεσία με οποιαδήποτε σχέση εργασίας πριν την 1η Ιανουαρίου 2011.

Έτσι, υπάλληλος που προσλαμβάνεται με σχέση δημοσίου δικαίου από την 1η Ιανουαρίου 2011 και μετά, έχει όμως προϋπηρεσία στο Δημόσιο, σε ΟΤΑ ή σε άλλο ΝΠΔΔ ή σε αντίστοιχες υπηρεσίες κράτους-μέλους της ΕΕ, ως τακτικός υπάλληλος ή λειτουργός (ή εξομοιούμενος), συμβασιούχος με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου ή ορισμένου χρόνου, ημερομίσθιος (έστω και μία ημέρα εργασίας) ή με σύμβαση μίσθωσης έργου ή κατ’ αποκοπή εργασία, οι οποίες όμως έχουν τα χαρακτηριστικά της εξαρτημένης εργασίας, δεν θα υπαχθεί στην ασφάλιση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (κοινό καθεστώς ΙΚΑ), αλλά στην ασφάλιση του Δημοσίου.

Το ίδιο ισχύει και για τον υπάλληλο που μετατάσσεται ή μεταφέρεται από άλλη δημόσια υπηρεσία στην οποία η έναρξη της διανυθείσας υπηρεσίας του προηγείται της 1-1-2011, καθώς και για αυτόν που θα μονιμοποιηθεί στο Δημόσιο μετά την 1η Ιανουαρίου 2011, αλλά ο χρόνος προϋπηρεσίας του σε αυτό, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, ανατρέχει πριν την ανωτέρω ημερομηνία.

Τα ανωτέρω, έχουν ανάλογη εφαρμογή για τους υπαλλήλους που θα διορισθούν ως τακτικοί ή μετακλητοί σε ΝΠΔΔ από 1-1-2011 και μετά, οι οποίοι δεν θα υπαχθούν στην ασφάλιση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (κοινό καθεστώς ΙΚΑ), αλλά στην ασφάλιση του φορέα που θα υπάγονταν πριν τη θέσπιση των διατάξεων του άρθρου 2 του Ν. 3865/2010.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, τα όσα προαναφέρθηκαν θα τύχουν εφαρμογής ανεξάρτητα από τον χρόνο που έχει μεσολαβήσει μεταξύ της τυχόν προϋπηρεσίας του υπαλλήλου και της νέας πρόσληψης, καθώς επίσης και από την ύπαρξη ή μη ασφάλισης κατά την διάρκεια της προϋπηρεσίας του, αφού από καμία διάταξη δεν προκύπτει τέτοια σύνδεση.

Τέλος, έχουν ανάλογη εφαρμογή και για τους στρατιωτικούς που κατατάσσονται από 1-1-2011 και μετά.

ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΜΠΕΝ ΑΛΙ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Την συνδρομή της Ιντερπόλ για τη σύλληψη του έκπτωτου προέδρου της Τυνησίας Ζιν Αμπιντίν Μπεν Αλι, ζήτησε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Αχμέντ Φρίαα...Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι Αρχές της Τυνησίας θέλουν να φέρουν ενώπιον της Δικαιοσύνης τον Μπεν Άλι, τη σύζυγο και την οικογένειά του με την κατηγορία της κλοπής περιουσίας.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης της χώρας, περίπου 11.000 κρατούμενοι κατάφεραν να αποδράσουν από φυλακές της Τυνησίας, εκμεταλλευόμενοι το χάος που επικρατεί μετά την άτακτη φυγή του πρώην δικτάτορα.

Συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και των αστυνομικών δυνάμεων σημειώθηκαν και σήμερα Τετάρτη στη Τύνιδα. Οι διαδηλωτές αξιώνουν την απομάκρυνση αξιωματούχων του έκπτωτου καθεστώτος από την κυβέρνηση.

ΕΝΤΙ ΡΑΜΑ:ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΤΑΙΩΘΕΙ Η ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Ο αρχηγός του αντιπολιτευόμενου Σοσιαλιστικού Κόμματος της Αλβανίας, Έντι Ράμα, τόνισε ότι δεν σκοπεύει να ματαιώσει την προγραμματισμένη για την Παρασκευή διαδήλωση, που οργανώνεται από τα κόμματα της αντιπολίτευσης...
«Κάθε πολίτης έχει την ελευθερία να εκφραστεί σε μία συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Εμείς θα τιμήσουμε τη μνήμη των θυμάτων της κυβερνητικής βίας, καθώς αθώοι διαδηλωτές σκοτώθηκαν», τόνισε χθες ο κ. Ράμα, σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό, καλώντας όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν στη διαδήλωση της Παρασκευής. «Μπορούμε ειρηνικά να ανοίξουμε το δρόμο για το μέλλον μας», πρόσθεσε ο κ. Ράμα.

Ο Αμερικανός πρέσβης στα Τίρανα, Αλεξάντερ Αρβίζου, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τη γενική εισαγγελέα της Αλβανίας, Ίνα Ράμα, ζήτησε από τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα, και τον ηγέτη της αντιπολίτευσης, Έντι Ράμα, να ακυρώσουν τις προγραμματισμένες διαδηλώσεις τους, για το Σάββατο και την Παρασκευή αντίστοιχα.

Η γενική εισαγγελέας της Αλβανίας ζήτησε επισήμως τη βοήθεια των ΗΠΑ στις έρευνες για τα γεγονότα της 21ης Ιανουαρίου, όταν στη διαδήλωση που διοργάνωσε η αντιπολίτευση έχασαν τη ζωή τους τρεις διαδηλωτές.

ΚΑΤΕΡΡΙΨΕ Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ-AEGEAN

Η Κομισιόν απαγόρευσε σήμερα την προτεινόμενη συγχώνευση μεταξύ της Aegean Airlines και της Olympic Air, υποστηρίζοντας ότι θα είχε ως αποτέλεσμα ημι-μονοπωλιακή κατάσταση στην ελληνική αγορά αερομεταφορών...
Αυτό -αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή- θα οδηγούσε σε υψηλότερες τιμές εισιτηρίων για τα τέσσερα από τα έξι εκατομμύρια Έλληνες και Ευρωπαίους καταναλωτές που ταξιδεύουν σε γραμμές από και προς την Αθήνα κάθε έτος.


Από κοινού οι δύο αερογραμμές ελέγχουν περισσότερο από το 90% της ελληνικής εσωτερικής αεροπορικής αγοράς.

Η έρευνα της Κομισιόν έδειξε ότι δεν υπάρχουν ρεαλιστικές προοπτικές ότι μια καινούργια εταιρεία ικανού μεγέθους θα εισερχόταν στις γραμμές και θα περιόριζε την τιμολογιακή πολιτική της οντότητας που θα προέκυπτε από την συγχώνευση.

ΛΟΒΕΡΔΟΣ:ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ

Τη δέσμευσή του ότι για την ίδρυση φαρμακείου θα απαιτείται πτυχίο φαρμακοποιού και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, επανέλαβε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, και επανέλαβε ότι «τα σούπερ μάρκετ δε θα μπουν στο χώρο του φαρμάκου.»...
«Αν δεν ικανοποιεί και αυτό τους φαρμακοποιούς, τότε κοροιδευόμαστε», είπε ο υπουργός και σημείωσε χαρακτηρστικά: «Θα μπορούσα να έκανα επίταξη και να είχα καταφύγει στη Δικαιοσύνη γιατί θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Δεν το κάνω όμως. Στέλνω μήνυμα καταλαγής. Θέλω να κάνουμε συζήτηση. Πρέπει να σεβαστούν το γεγονός ότι το «μενού» θα μπορούσε να είναι χειρότερο, αλλά δεν είναι. Ας το σεβαστούν λοιπόν.»

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη χθεσινή (Δευτέρα) γενική συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής αποφασίστηκε το κλείσιμο των φαρμακείων για Τετάρτη- Πέμπτη- Παρασκευή και από 1η Φεβρουαρίου οι φαρμακοποιοί να μη χορηγούν επί πιστώσει φάρμακα στους ασφαλισμένους των ταμείων που μέχρι τότε δεν έχουν ξεκινήσει να αποπληρώμουν τα χρέη τους.

Ωστόσο, ήδη από τη Δευτέρα οι φαρμακοποιοί του Πειραιά έχουν βάλει λουκέτο στα φαρμακεία τους ενώ όσοι εφημερεύουν δεν εκτελούν τις συνταγές των ασφαλιστικών ταμείων.

Σε συνέλευση που πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης αποφάσισαν να συνεχίσουν τις 48ωρες κυλιόμενες απεργίες ανεξάρτητα με τις αποφάσεις των άλλων φαρμακευτικών συλλόγων.

Το υπουργείο Υγείας έχει "επιστρατεύσει" τα φαρμακεία των νοσοκομείων του Πειραιά για την εξυπηρέτηση των χρονίως πασχόντων και των ανήμπορων οι οποίοι θα μπορούν να προσέρχονται στα νοσοκομεία για να προμηθευτούν τα φάρμακα τους από τις 10 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι.