ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

Η ΠΡΩΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΔ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε σήμερα το πρωί 28-01-11 εκτός των άλλων που συζητήσαμε, μου αποκάλυψε ότι η συνέντευξη που μας έκανε την τιμή να μας παραχωρήσει στο enpatrais και συγκεκριμένα σε μένα προσωπικά είναι η πρώτη διαδικτυακή συνέντευξη που δίνει.

Τον ευχαριστούμε και πάλι,
Κωνσταντίνος Γρ Μαρκέτος
Φοιτητής Φυσικοθεραπείας Πάτρας

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πώς κρίνετε το οικονομικό πρόγραμμα της κυβέρνησης; Θα καταφέρουμε να αποφύγουμε την χρεωκοπία; Βλέπετε και νέα μέτρα στον ορίζοντα;
Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Το 2011 είναι εξαιρετικά κρίσιμο για την χώρα, γιατί γίνεται φανερό πως η οικονομική πολιτική του Μνημονίου και της Κυβέρνησης, αποδεικνύεται ατελέσφορη. Βυθίζει τη χώρα στη μεγαλύτερη ύφεση της Ιστορίας της. Η αναδιάρθρωση του χρέους και η ελεγχόμενη πτώχευση είναι όροι που μπήκαν στη ζωή μας πρόσφατα, εξαιτίας ακριβώς της αδυναμίας να αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά η κρίση. Είναι όμως απαραίτητο να εμβαθύνουμε περισσότερο στις διαδικασίες αυτές και να κατανοήσουμε τι ακριβώς σημαίνουν για τη χώρα και τους πολίτες, ποιες είναι οι συνέπειες και ποια θα είναι τα επόμενα βήματα. Σε κάθε περίπτωση, είναι εξαιρετικά αρνητικές εξελίξεις και νομίζω ότι υπάρχει ακόμα χρόνος να τις αποφύγουμε, αν αλλάξει άμεσα και ριζικά η οικονομική πολιτική της ύφεσης, του στασιμοπληθωρισμού και της ανεργίας. Δεν συμφωνώ με την άποψη ότι, εν μέσω ύφεσης, δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη.ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποια είναι η άποψή σας για την επιμήκυνση και την έκδοση Ευρωομολόγου;Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Για την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου του ΔΝΤ και του μηχανισμού στήριξης και του Ευρωομολόγου, πρέπει να εξηγήσει η Κυβέρνηση τι ακριβώς σημαίνει και, κυρίως, με ποιους όρους θα εφαρμοσθούν. Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Η επιμήκυνση, ήταν εξαρχής αναγκαία.

Όλοι, λίγο πολύ, γνωρίζαμε, πως η Ελλάδα, με την πολιτική που σήμερα ασκείται, θα αποπλήρωνε στην τριετία 2013-2015 160 δις ευρώ, που είναι το ποσό του Δημοσίου χρέους που λήγει την περίοδο αυτή. Και βέβαια, μια τέτοια εξέλιξη μας ικανοποιεί, από το γεγονός και μόνο ότι θα βάλει κάποιο φρένο στο χορό των μέτρων λιτότητας που χτυπούν άδικα, κατά προτεραιότητα τη μεσαία τάξη. Όσον αφορά το Ευρωομόλογο, θυμίζω ότι η Νέα Δημοκρατία το πρότεινε και ο Πρόεδρός της Αντώνης Σαμαράς, με επιστολή του στον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, το ζήτησε και επίσημα. Υπάρχουν, ωστόσο, πολλά ζητήματα που δεν είναι γνωστά. Πώς η Ελλάδα θα δανειοδοτηθεί και κυρίως, με ποιους πρόσθετους όρους τύπου Μνημονίου, δηλαδή περαιτέρω εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας και διαχείρισης της χώρας από εξωτερικούς μηχανισμούς δανειστών. Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή, προκειμένου να μην μετατρέψουμε το δημόσιο χρέος προς τις αγορές σε διακρατικό και εγγυημένο χρέος, όπως τα δάνεια του ΔΝΤ. Διότι τότε, κινδυνεύουμε να βρεθούμε υποτελείς των δανειστών μας, χωρίς δυνατότητα εξόδου. Είναι ζήτημα εθνικής ανεξαρτησίας και διαχείρισης της Εθνικής Οικονομίας.ΕΡΩΤΗΣΗ: Είστε Πρόεδρος της Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας για τη συνταγματική αναθεώρηση. Ποιες διατάξεις πρόκειται να ζητήσετε να αλλάξουν;Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Πέρασαν 36 χρόνια από το Σύνταγμα του 1975, το οποίο ήταν το πιο σύγχρονο της εποχής του. Τα κελεύσματα του σήμερα απαιτούν βαθιές τομές και μεταρρυθμίσεις.

Οι τρεις συνταγματικές αναθεωρήσεις που μεσολάβησαν από τότε, δυστυχώς, επέδειξαν έλλειμμα τόλμης και διορατικότητας.

Όπως γνωρίζετε, η Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας ήδη ξεκίνησε το έργο της και διαμορφώνει προτάσεις για ένα αναθεωρημένο Σύνταγμα, ένα κείμενο που να αποπνέει κύρος και αποφασιστική διάθεση ανανέωσης και προόδου, ώστε να προχωρήσουμε μπροστά σε μία νέα εποχή για την δομή και την οργάνωση του πολιτικού συστήματος, για την προώθηση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και για την αποτελεσματικότερη λειτουργία των θεσμών.

Ενδεικτικά, και χωρίς σε καμία περίπτωση να εξαντλώ τα θέματα που εξετάζει η Επιτροπή, θα σας αναφέρω την εθνική φροντίδα για την Παιδεία, την Υγεία, τον Πολιτισμό και το Περιβάλλον, την πάταξη της γραφειοκρατίας, καθώς επίσης και την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης και, πολύ σημαντικό, την ασφάλεια δικαίου στην απονομή δικαιοσύνης.ΕΡΩΤΗΣΗ: Τα τουρκικά αεροπλάνα συνεχίζουν τις παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας. Το Ισραήλ αναγνώρισε την ΑΟΖ της Ελλάδας και η ίδια η χώρα μας δεν το έχει πράξει ακόμα. Πώς κρίνετε αυτήν την εξωτερική πολιτική της χώρας μας;Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Η Νέα Δημοκρατία, συνεχώς, για πάνω από έναν χρόνο, με σχέδιο, με προτάσεις, με παρεμβάσεις και με ειλικρινή διάθεση συνεννόησης επιδιώκει τη συναίνεση στη χάραξη της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.

Βρισκόμαστε, απ’ ότι διαφαίνεται, σε μια περίοδο «προδιαπραγμάτευσης», χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει αν η πάγια ελληνική θέση για προσφυγή στη Χάγη ισχύει ακόμα, και χωρίς να είναι ξεκάθαρο εάν μέσα από αυτή τη συζήτηση θα προκύψει –κάτι απαραίτητο κατά την άποψή μου- και θέμα Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, που σήμερα είναι ζωτικής σημασίας και θα έλεγα ακόμα πιο σημαντικό από την υφαλοκρηπίδα, από τη στιγμή κατά την οποία συμπεριλαμβάνεται στον ορισμό της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης. Η συμφωνία της Κύπρου με το Ισραήλ έδειξε το δρόμο.

Αυτά, πάντως, είναι πολύ σοβαρά θέματα για να τα χειρίζεται μόνο μία παράταξη, σε μια τέτοια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα μας και την Ευρώπη. Είναι θέματα που απαιτούν τη συναίνεση των πολιτικών κομμάτων και της κοινωνίας.ΕΡΩΤΗΣΗ: Η Νέα Δημοκρατία άλλαξε σύμβολο, γραφεία, προχώρησε σε εσωκομματικό ανασχηματισμό, αποκόπτει πλέον κάθε σχέση της με το παρελθόν; Έχει καταφέρει να κερδίσει πάλι την εμπιστοσύνη του κόσμου;Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Η Νέα Δημοκρατία αλλάζει. Γίνεται ένα σύγχρονο, ανοιχτό, διαδραστικό κόμμα. Οι δημοκρατικές διαδικασίες εκλογής ανέδειξαν από την κοινωνική μας βάση όλα τα όργανα. Στο καινούργιο μας ξεκίνημα έχουμε βάλει σαν στόχο την αναγέννηση της παράταξης και τη σταδιακή αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών. Αφήσαμε πίσω το όποιο κακό μας παρελθόν, αλλά ισχυροποιήσαμε τους δεσμούς με την ιστορία και τις αξίες μας. Η καινούργια Νέα Δημοκρατία με ξεκάθαρη ιδεολογική ταυτότητα, ανοίγεται και πάλι στην ελληνική κοινωνία, από την οποία και εμπνέεται.

Επιχειρούμε βαθιές τομές στο κόμμα και στόχος μας είναι να είναι πρώτη η Νέα Δημοκρατία, που όχι μόνο προαναγγέλλει αλλά και θα αποδειχθεί ο κεντρικός πρωταγωνιστής για τη Νέα Μεταπολίτευση, που θα αφήσει πίσω το ξεπερασμένο μεταπολιτευτικό πολιτικό σύστημα. Θα οδηγήσει την Ελλάδα σε μια νέα εποχή. Μια εποχή σύγχρονων κρατικών δομών και θεσμών, διαφάνειας, ανάπτυξης και ισχυρού εθνικού κύρους.

Το ότι επιλέγουμε το δρόμο της ευθύνης και της σοβαρότητας και όχι του λαϊκισμού και του καιροσκοπισμού, είναι ενδεικτικό του πώς αντιλαμβανόμαστε τη σχέση μας με την κοινωνία. Οι πολίτες επιβραβεύουν τη στάση μας, κάτι το οποίο φάνηκε στα αποτελέσματα των πρόσφατων αυτοδιοικητικών εκλογών. Σταδιακά, η Νέα Δημοκρατία θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο τη θέση της και δεν θα αργήσει η ημέρα, που θα αναδειχθεί σε μια αξιόπιστη πρόταση διακυβέρνησης.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πιστεύετε ότι είναι επιβεβλημένο να επανενωθεί η κεντροδεξιά παράταξη; Πώς θα μπορούσε να συμβεί αυτό;Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Τον τελευταίο καιρό, κάποιοι προσπαθούν έντεχνα να παρουσιάσουν την Κεντροδεξιά ως διχοτομημένη ή τριχοτομημένη. Η Κεντροδεξιά είναι μία και αδιαίρετη, και ανοιχτή σε όποιον ενστερνίζεται και αποδέχεται τις αξίες της.

Η Νέα Δημοκρατία είναι ο σταθερός άξονας, ο κεντρικός κορμός της ευρύτερης παράταξης, με συγκεκριμένο αξιακό κώδικα και αρχές. Απευθύνεται σε ένα ευρύ πεδίο του πολιτικού φάσματος.

Όποιος αποδέχεται, ενστερνίζεται και υπογράφει αυτό το πλαίσιο θέσεων και αρχών, βρίσκει την πόρτα ανοιχτή.ΕΡΩΤΗΣΗ: Πώς κρίνετε τη στάση του κ. Κοντού να ζητήσει άρση της ασυλίας του;Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Η Νέα Δημοκρατία αλλά και η κοινωνία, επικρότησε τη στάση του κ. Κοντού. Διότι αυτό που γίνεται σήμερα, με το Σύνταγμα και το Νόμο περί ευθύνης Υπουργών, οδηγεί σε διασυρμό πρόσωπα, χωρίς αποδείξεις και στοιχεία, που δεν μπορούν στην πράξη να αποδείξουν την αθωότητά τους, παρά μόνο στα κοινά δικαστήρια. Αυτό έκανε ο κ. Κοντός.

Γι’ αυτό και προτείνουμε μια δέσμη μέτρων για την αλλαγή του Νόμου περί ευθύνης Υπουργών, μέχρι να καταστεί η ριζική αλλαγή ή κατάργησή του με την αναθεώρηση.

Τα μέτρα αυτά είναι:

α) θέσπιση ανώτατης προθεσμίας για την υποβολή των πορισμάτων,

β) συγκρότηση των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών από ίσο αριθμό Βουλευτών από όλα τα κόμματα. Ο δε Πρόεδρος και ο Εισηγητής να εκλέγονται σε μυστική ψηφοφορία μεταξύ των μελών της Επιτροπής.

γ) Οι αποφάσεις να λαμβάνονται σε μυστική ψηφοφορία και το κείμενο να είναι ενιαίο με τη συμπερίληψη τυχόν προτάσεων που μειοψηφούν, όχι κομματικές τοποθετήσεις.

δ) Το Γνωμοδοτικό Δικαστικό Συμβούλιο, που προτείνει η κυβέρνηση να έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα στη διατύπωση του νομικού μέρους που αφορά ενδείξεις τυχόν ποινικών ευθυνών. Με δύο λόγια, αποφάσεις Βουλευτών, όχι κομμάτων, κατά συνείδηση και όχι καθ’ υπόδειξη.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πώς κρίνετε το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής της Siemens; Θα τιμωρηθεί κάποιο πολιτικό πρόσωπο από αυτούς που ευθύνονται σε αυτό το σκάνδαλό;Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Τον τελευταίο καιρό, κερδίζει έδαφος ο ισχυρισμός πως εσκεμμένα οι Κοινοβουλευτικές Επιτροπές συγκάλυψαν παράνομες πράξεις πολιτικών.

Θέλω να αντικρούσω τον ισχυρισμό αυτό. Κάτω από την πίεση της κοινής γνώμης σε ορισμένες περιπτώσεις, προχώρησαν στη διατύπωση κατηγοριών, χωρίς επαρκή στοιχεία. Ωστόσο, κάτι αντίστοιχο δεν θα μπορούσε να συμβεί με την τακτική Δικαιοσύνη. Γι’ αυτό και είναι ζήτημα αρχής, οι πολιτικοί και οι πράξεις τους να ελέγχονται από την τακτική Δικαιοσύνη, όπως όλοι οι Έλληνες, αλλά και συγχρόνως να προστατεύονται από πιθανές αυθαιρεσίες εναντίον τους.

Αυτό που οι συμπολίτες μας αποκαλούν ατιμωρησία, είναι η δυστοκία που εμφανίζεται να υπάρξουν επαρκείς ενδείξεις, ότι τελέστηκαν αξιόποινες πράξεις στα θέματα αυτά.

Ειδικότερα για τη Siemens, είναι κοινή η διαπίστωση, ότι αποτελεί το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης. Η έρευνα για περαιτέρω ευθύνες, απαιτείται να συνεχιστεί και να πέσει φως στην υπόθεση αυτή. Η κοινωνία δικαιολογημένα θα εξοργισθεί και θα αμφισβητήσει, αν δεν αποδοθούν συγκεκριμένες ευθύνες, εφόσον στοιχειοθετούνται.

Η κυβέρνηση ορθώς αξιοποιεί, έστω και με καθυστέρηση, τις δυνατότητες που προσφέρει το διεθνές και το ευρωπαϊκό δίκαιο, για να υποχρεωθεί η Siemens να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα των πολιτικών προσώπων που χρηματίστηκαν.

Τι είπαν στο Ραγκούση Παπαρήγα, Καρατζαφέρης, Τσίπρας

jpgΣε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. και του υπουργού Εσωτερικών Γ. Ραγκούση, ο κ. Καρατζαφέρης εξέφρασε την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση άργησε να λάβει αποφάσεις, με αποτέλεσμα σήμερα αυτή να βρίσκεται προ οργανωμένου σχεδίου.
Ο κ. Ραγκούσης συνομίλησε τηλεφωνικά και με την Αλέκα Παπαρήγα και τον Αλέξη Τσίπρα. Οι δύο ηγέτες της αριστεράς ζήτησαν να μην αρθεί το άσυλο και να μην χρησιμοποιηθεί βία έναντι των λαθρομεταναστών.Στο στόχαστρο της ΝΔ ο Αλαβάνος!

jpgΣφοδρή επίθεση κατά του Αλέκου Αλαβάνου εξαπέλυσε η ΝΔ με αφορμή τη δήλωσή του ότι δεν είναι Έλληνες όσοι δεν θέλουν το άσυλο.
«Ο κ. Αλαβάνος έφτασε σήμερα στην έσχατη πολιτική αθλιότητα να μοιράζει πιστοποιητικά ελληνικότητας.

Προφανώς θεωρεί Έλληνα μόνον όποιον επιδίδεται σε καταστροφές, λεηλασίες και εμπρησμούς και όποιον προσφέρει πολιτική κάλυψη σε κάθε παράνομη πράξη», τονίζεται σε ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.Νάκος: Ετοίμαζαν την απόβαση στη Νομική εδώ και δύο μήνες!

NAKOS.jpgΑίσθηση προκάλεσαν οι αποκαλύψεις του σκιώδη υπουργού Προστασίας του Πολίτη Θανάση Νάκου, σχετικά με την πολύμηνη προετοιμασία που είχε γίνει από τους μετανάστες πριν καταλάβουν την Νομική. Όπως, είπε, εδώ και δύο μήνες «συνεδρίαζαν» στο κτίριο του Πολυτεχνείου, σχεδιάζοντας την απόβασή τους, στην Αθήνα. Παρά το γεγονός ότι το γνώριζε η ασφάλεια, οι Αφγανοί, πηγαινοερχόντουσαν σαν να ήταν στο σπίτι τους.
Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής και του Τομέα Οργανωτικού της Δημοκρατικής Συμμαχίας στο Ηράκλειο

Την Παρασκευή στις 7 και τις 8 το απόγευμα στα γραφεία του κινήματος
Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Συμμαχίας θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του κινήματος στο Ηράκλειο την Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου, στις 7 το απόγευμα, κατά τη διάρκεια της οποίας θα συζητηθούν οικονομικά ζητήματα, τοπικού και εθνικού ενδιαφέροντος, οργανωτικά θέματα, αλλά και οι συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις της Δημοκρατικής Συμμαχίας.Σημειώνεται ότι η Οικονομική Επιτροπή της Δημοκρατικής Συμμαχίας στο Ηράκλειο αποτελείται από τους: κ. Μ. Παπακαλιάτη, κα. Βασιλάκη, κα. Μ. Γύπαρη, κ. Γ. Μανελάκη, κα. Μαρίτα Καράτζη.Στη σύσκεψη θα παραβρεθούν και οι κ.κ. Λ. Αυγενάκης, Δ. Γιαννουλάκη και Μ. Καράτζης.Στις 8 το απόγευμα της ίδιας ημέρας, θα συνεδριάσει και η Οργανωτική Επιτροπή της Δημοκρατικής Συμμαχίας στο Ηράκλειο. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο κ. Π. Σπαθαράκης, κατά την οποία θα αναλυθούν θέματα οργάνωσης της Δημοκρατικής Συμμαχίας στους υπόλοιπους Καλλικρατικούς Δήμους, ενώ θα συζητηθεί και το ζήτημα εγγραφής μελών στο κίνημα.

Σύσκεψη με τον Τομέα Αυτοδιοίκησης της Δημοκρατικής Συμμαχίας

Σύσκεψη του Ειδικού Τομέα Αυτοδιοίκησης της Δημοκρατικής Συμμαχίας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, 26 Ιανουαρίου, στα κεντρικά γραφεία του κινήματος στην Αθήνα, επί της Λεωφόρου Συγγρού 47, της οποίας προήδρευσε ο υπεύθυνος του τομέα Οργανωτικού της Δημοκρατικής Συμμαχίας και Βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης. Κεντρικοί εισηγητές στη σύσκεψη ήταν ο Συντονιστής Τομέων Οργάνωσης του κινήματος, κ. Παναγιώτης Αντωνόπουλος, όπως και ο Συντονιστής του Ειδικού Τομέα Αυτοδιοίκησης και πρώην Δήμαρχος Πεύκης, κ. Παύλος Καμάρας.Η συνεδρίαση με τα εξέχοντα μέλη της τοπικής Αυτοδιοίκησης επικεντρώθηκε σε θέματα του τομέα, αλλά και τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την εφαρμογή του Σχεδίου «Καλλικράτης». Ιδιαίτερη βαρύτητα αποδόθηκε σε οργανωτικά θέματα της Αυτοδιοίκησης σε επίπεδο Λεκανοπεδίου, αλλά και σε επίπεδο Περιφέρειας.

Τα παιδιά μας διδάσκονται: Δεν είναι ελληνικά τα Ίμια!

«Βόμβα» πολλών μεγατόνων και ένα απρόσμενο δώρο στην Τουρκία περιέχεται στο βιβλίο της Γ΄ Γυμνασίου «Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία», όπου αναφέρεται ότι τα Ίμια δεν ανήκουν στην Ελλάδα, αλλά τα διεκδικούμε μαζί με την Τουρκία!
Στο βιβλίο αυτό που διδάσκεται στους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου, όταν φθάνουμε στην εποχή της κρίσης με τα Ίμια, τον Γενάρη του 1996 στη σελ. 163 αναγράφονται επί λέξει τα εξής:«Με αφορμή τη ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ της βραχονησίδας Ίμια στα Δωδεκάνησα ξέσπασε κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις που αποκλιμακώθηκε με αμοιβαίες αποχωρήσεις».Δηλαδή οι συγγραφείς του βιβλίου της ιστορίας Ευαγγελία Λουβή και Δημήτριος Ξιφαράς μαθαίνουν στα παιδιά μας ότι τα Ίμια δεν είναι κομμάτι της ελληνικής επικράτειας, αλλά μία βραχονησίδα που διεκδικούμε με την Τουρκία, άρα δεχόμαστε ότι μπορεί να ανήκει και στους Τούρκους.Το βιβλίο της Γ’ Γυμνασίου έχει προκαλέσει συναγερμό στο υπουργείο Εξωτερικών δεδομένου ότι προσφέρει ένα σοβαρό επιχείρημα στην Τουρκία να επικαλείται σε διεθνείς οργανισμούς ότι η Ελλάδα παραδέχεται ότι δεν έχει την κυριαρχία της βραχονησίδας Ίμια, αλλά τη διεκδικεί μαζί με την Τουρκία.Ήδη πολλές οργανώσεις καθηγητών έχουν ενημερώσει για τη διαστρέβλωση της ιστορίας και το υπουργείο Παιδείας και την ΟΛΜΕ ζητώντας άμεση παρέμβαση για την αλλαγή του συγκεκριμένου σημείου στο βιβλίο «Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία».http://www.newsbomb.gr/

Το νέο video του Ozzy Osbourne!

Ένα ακόμα video από το album “Scream” του Ozzy Osbourne, είναι το “Let It Die” και ήδη από την αρχή της εβδομάδας προβάλλεται online!
Ένα ακόμα video από το album “Scream” του Ozzy Osbourne, είναι το “Let It Die” και ήδη από την αρχή της εβδομάδας προβάλλεται online! Το Let It Die” μας μεταφέρει στην «καρδιά» των γεγονότων, στο studio όπου ηχογραφεί ο Ozzy και στο live stage όπου δικαιώνει τους εκατομμύρια fans που του έχουν δώσει το προσωνύμιο “Prince Of Darkness”. Mr Crowley lives there!
Σε άλλα Ozzy news, o τραγουδιστής του “Let Me Hear You Scream” από την στήλη με θέματα υγείας που γράφει στο περιοδικό των Sunday Times, εξομολογήθηκε ότι «Τα Χριστούγεννα πρέπει να απαγορευτούν, τέλος! Αν και όταν έπινα αλκοόλ, νόμιζα ότι ήταν η καλύτερη εποχή γιατί έψαχνα μια δικαιολογία για να γίνω λιώμα. Τώρα δεν αντέχω τίποτα από αυτά.»
  Επίσης στο ίδιο κείμενο, ο Ozzy καυτηρίασε τον «καταναλωτικό πυρετό» των εορτών των Χριστουγέννων λέγοντας: «10 ημέρες γεμάτες shopping που καταλήγουν σε τεράστια κατανάλωση φαγητού και ποτού. Δεν είμαι κανένας άγιος, αλλά τι σχέση έχουν όλα αυτά με την γέννηση του μικρού Χριστού;»

Νέο cd του Κώστα Καραφώτη!!!

«Υποκλίνομαι» είναι ο τίτλος της νέας δισκογραφικής δουλειάς του Κώστα Καραφώτη. «Υποκλίνομαι» είναι και ο τίτλος του πρώτου τραγουδιού που ακούγεται ήδη στα ραδιόφωνα, το αποτέλεσμα της συνεργασίας του Κώστα Καραφώτη με το Χριστόδουλο Σιγανό και το Valentino, μια νέα μεγάλη επιτυχία που θα μας ξεσηκώσει αυτό το καλοκαίρι. Η νέα πολυαναμενόμενη δισκογραφική δουλειά του Κώστα Καραφώτη περιέχει 11 tracks-ανάμεσά τους και το rmx της τελευταίας ραδιοφωνικής του επιτυχίας «Έκλεισα θέση»- με την υπογραφή διαφόρων δημιουργών όπως του Χρήστου Νικολόπουλου, Θάνου Παπανικολάου, Πάνου Καπίρη, Ιορδάνη Παύλου, Δημήτρη Παρασκευόπουλου, Γαβρήλου, Ελένης Γιαννατσούλια, Βίκυς Γεροθόδωρου και άλλων. «Υποκλίνομαι στην ομορφιά σου» μας τραγουδάει ο Κώστας Καραφώτης και το γυναικείο κοινό του θα έχει πολλούς λόγους να ταυτιστεί!

Μαθητής λυκείου από το Λιτόχωρο ετοιμάζει "βαλίτσες" για το ΜΙΤ των ΗΠΑ

"Βαλίτσες" για το πανεπιστήμιο ΜΙΤ των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής ετοιμάζει ένας 16χρονος από το Λιτόχωρο της Πιερίας. Πρόκειται για τον Χάρη Τσαμπασίδη, ο οποίος προσκλήθηκε για το επόμενο καλοκαίρι από τη διοίκηση του αμερικανικού πανεπιστημίου, καθώς έχει διαπρέψει σε διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας (ΕΜΕ), σε διαγωνισμούς των Βαλκανίων, της Μεσογείου και της Παγκόσμιας Μαθηματικής Ολυμπιάδας.


Ο 16χρονος, μαθητής της β' τάξης του λυκείου Λιτοχώρου, έχοντας συμμετάσχει σε όλους τους διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας (ΕΜΕ) και σε διεθνείς διαγωνισμούς, έχει κατακτήσει μέχρι στιγμής οχτώ μετάλλια, μεταξύ των οποίων δύο χρυσά, τέσσερα ασημένια και δύο χάλκινα και εύφημο μνεία από την Παγκόσμια Μαθηματική Ολυμπιάδα.Η Μαθηματική Εταιρία προτείνει κάθε χρόνο ένα παιδί από τη β' λυκείου, το οποίο έχει ξεχωρίσει για τις γνώσεις του στα μαθηματικά. "Φέτος, επιλέχτηκα εγώ να μεταβώ στο πανεπιστήμιο ΜΙΤ των ΗΠΑ και χαίρομαι ιδιαίτερα, γιατί επιβραβεύτηκαν οι κόποι μου. Σαφώς και ήταν απρόσμενο, αφού δεν έρχεται καθημερινά μία τέτοια πρόσκληση", δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Χάρης Τσαμπασίδης.Στα όνειρα του νεαρού είναι να κάνει καλή εντύπωση και να μπορέσει στο μέλλον να σπουδάσει στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο. "Όταν τελειώσω το σχολείο θέλω να φύγω για το εξωτερικό. Μακάρι να κάνω καλή εντύπωση στην Αμερική και να με επιλέξουν να συνεχίσω τις σπουδές μου. Θα ήταν δύσκολο να καλυφθούν τα όνειρά μου στην Ελλάδα, καθώς δεν υπάρχει σωστή υποδομή", πρόσθεσε ο 16χρονος.Οι μαθηματικοί διαγωνισμοί της ΕΜΕ ξεκινούν από τις τάξεις Ε' και ΣΤ' του δημοτικού και ονομάζονται "Μικρός Ευκλείδης". Για το Γυμνάσιο και το Λύκειο γίνονται σε τρεις διαφορετικές φάσεις. Ο πρώτος διαγωνισμός λέγεται "Θαλής", στον οποίο συμμετέχουν από 15.000-18.000 μαθητές, ο δεύτερος "Ευκλείδης" και ο τρίτος "Αρχιμήδης". Σε κάθε φάση συμμετέχουν μόνο όσοι προκρίθηκαν από την προηγούμενη.Μετά το διαγωνισμό "Αρχιμήδης", επιλέγονται οι 25 καλύτεροι από το Γυμνάσιο και οι 25 καλύτεροι από το Λύκειο, από τους οποίους, ύστερα από μία ακόμη δοκιμασία, ξεχωρίζουν οι 12 μαθητές, που αποτελούν την εθνική ομάδα μαθηματικών, για να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα σε διεθνείς διαγωνισμούς."Στόχος μου και φιλοδοξία μου είναι να ασχοληθώ με τα μαθηματικά σε ερευνητικό πλαίσιο"», τονίζει ο Χάρης σκεφτόμενος το τι θέλει να κάνει στη μετέπειτα ζωή του, ενώ στέλνει ένα μήνυμα σ' όλους τους νέους που έχουν φιλοδοξίες: "Οι νέοι θα πρέπει να προσπαθούν σκληρά. Δεν μπορεί κάτι σημαντικό να επιτευχθεί χωρίς προσπάθεια. Και όταν τους δοθεί η ευκαιρία, θα τα καταφέρουν".Η ΙΝΤΕΡΠΟΛ ΨΑΧΝΕΙ ΤΟΝ ΜΠΕΝ ΑΛΙ

Επείγουσα ειδοποίηση προς τα 188 μέλη της για τον εντοπισμό και την σύλληψη του έκπτωτου προέδρου της Τυνησίας Μπεν Άλι και έξι συγγενών του, έχει εκδώσει η ιντερπόλ...
Η κυβέρνηση της Τυνησίας είχε ζητήσει νωρίτερα από την Interpol να συνδράμει τις αρχές της χώρας στη σύλληψη του πρώην προέδρου Μπεν Άλι, της συζύγου του Λέιλα Τράμπελσι και άλλων μελών της οικογένειάς του.

Η vodafone έβγαλε την μαιμού σημαία από την διαφήμιση!!!! Μπράβο στο anti-ntp.blogspot.com

"Άλλη μια απόδειξη του πως μας κάποιοι φοβούνται την δύναμη των bloggers και του λαού μας!!
Σε λίγες ώρες θα σας δείξουμε την "διορθωμένη διαφήμιση της vodafone καθώς αναγκάστηκε να αφαιρέσει την σημαία που προπαγανδίζει την ανεξαρτησία της κρήτης.!!!"Διαβάστε τη συνέχεια στο anti-ntp.blogspot.comΚαι δείτε εδώ την περίεργη διαφήμιση anti-ntp.blogspot.comΑΙΓΥΠΤΟΣ: 'Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ'

Στην Αίγυπτο επικρατεί αναταραχή. Τουλάχιστον 4 είναι οι νεκροί από τα επεισόδια, δεκάδες οι τραυματίες και εκατοντάδες-τουλάχιστον 500- οι συλληφθέντες. «Η κυβέρνηση σκότωσε το γιο μου», φώναζαν οι διαδηλωτές σήμερα, έξω από το νεκροτομείο της πόλης Σουέζ, όπου θρηνούν τρεις νεκρούς. Άλλος ένας άνθρωπος σκοτώθηκε στο Κάιρο...


Σύμφωνα με τις αρχές 500 άτομα συνελήφθησαν κατά τις βίαιες διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε αρκετές αιγυπτιακές πόλεις, με στόχο την παραίτηση του Χόσνι Μουμπάρακ που επί 30 χρόνια βρίσκεται στην εξουσία.

Ο πρωθυπουργός Αχμεντ Ναζίφ, θορυβημένος από τις αντιδράσεις των Αιγυπτίων που δείχνουν να εμπνέονται από την λαϊκή εξέγερση στην Τυνησία, δήλωσε ότι η κυβέρνηση επιτρέπει την ελευθερία της έκφρασης με νόμιμα μέσα και τόνισε ότι η αστυνομία, χθες, έδειξε αυτοσυγκράτηση.

«Στόχος της κυβέρνησης είναι να εγγυηθεί την ελευθερία της έκφρασης με νόμιμα μέσα», φέρεται να είπε ο Ναζίφ, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις

Πάντως οι διαδηλώσεις, αν και απαγορεύτηκαν από τις αρχές, συνεχίστηκαν και σήμερα. Η αστυνομία προσπάθησε να διαλύσει συγκεντρωμένο πλήθος περίπου 3.000 ατόμων, έξω από δικαστήριο στο Κάιρο-ένα από τα σημεία απ΄όπου άρχισαν οι διαδηλώσεις χθες.

Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το νεκροτομείο στην πόλη Σουέζ, ζητώντας να δουν ένα από τα θύματα των ταραχών. Σύμφωνα με τους ίδιους, έπεσε θύμα πυρών και πρέπει να διεξαχθεί νεκροψία. Απευθυνόμενοι στον υπουργό Εσωτερικών, Χαμπίμπ αλ Άντλι, έλεγαν : «Χαμπίμπ, πες στο αφεντικό σου ότι τα χέρια σου είναι βαμένα με αίμα».

ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛ

Περισσότεροι από 1,5 εκ. άνθρωποι ζουν σε 4.000 περιοχές με υψηλά ποσοστά ραδιενέργειας από την τραγωδία στον πυρηνικό σταθμό του Τσέρνομπιλ το 1986 στην Ουκρανία, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε σήμερα από το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων...
«Είκοσι πέντε χρόνια αργότερα, περισσότερο από ενάμιση εκατομμύριο άνθρωποι εξακολουθούν να ζουν σε ζώνες με υψηλά ποσοστά ραδιενέργειας σε περισσότερες από 4.000 περιοχές» αναφέρει η έκθεση, σύμφωνα με το πρακτορείο RIA Novosti.

Σύμφωνα με το υπουργείο, τα μέτρα που έχει λάβει το κράτος έχουν επιτρέψει να ομαλοποιηθεί η κατάσταση σε πολλές από τις μολυσμένες περιοχές, προσθέτοντας ότι παλαιότερα 2,6 εκατομμύρια άνθρωποι ζούσαν σε 7.500 περιοχές με υψηλά ποσοστά ραδιενέργειας.

«Η λήψη μέτρων καθαρισμού επέτρεψε την επανεκμετάλλευση περισσότερων από 840.000 στρεμμάτων μολυσμένη γης» αναφέρει η έκθεση του ρωσικού υπουργείου.

Ο πυρηνικός σταθμός του Τσέρνομπιλ έχει κλείσει από τον Δεκέμβριο του 2000, όμως η ραγισμένη σαρκοφάγος του που καλύπτει περίπου 200 τόνους ραδιενεργού μάγματος αποτελεί «απειλή για την Ουκρανία, τη Ρωσία και την Ευρώπη», σύμφωνα με δηλώσεις του πρώην προέδρου της Ουκρανίας, Βίκτορ Γιανουκόβιτς

ΦΟΝΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ ΣΕ ΟΡΥΧΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΟΛΟΜΒΙΑ

Είκοσι εργάτες σκοτώθηκαν και έξι ακόμη τραυματίστηκαν από έκρηξη μεθανίου σε στοές ορυχείου στην πόλη Σαρντινάτα της βορειοανατολικής Κολομβίας. Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί από τα έγκατα της γης τέσσερα πτώματα, ενώ ακόμη 15 νεκροί παραμένουν στις στοές...
Οι έξι επιζώντες διακομίστηκαν με ελικόπτερο στην πόλη όπου νοσηλεύονται.

Τον Οκτώβριο, στο ίδιο ορυχείο, το Λα Πρεσιόσα, είχε γίνει έκρηξη που στοίχισε τη ζωή σε 30 εργάτες.

Το χειρότερο εργατικό δυστύχημα σε ορυχείο της Κολομβίας είχε γίνει τον περασμένο Ιούνιο στην πόλη Αμάγκα, όπου 73 εργάτες σκοτώθηκαν από έκρηξη αερίου μέσα στις στοές.

Προς εκτόνωση η κατάσταση στη Νομική

Μέτα από μαραθώνια συνεδρίαση των πρυτανικών αρχών και τεσσάρων ΜΚΟ αποφασίστηκε να μεταφερθούν οι μετανάστες που κάνουν κατάληψη στο κτίριο της Νομικής, σε άλλο κτίριο στο κέντρο της Αθήνας το οποίο πληροί όλες τις προδιαγραφές υγιεινής.
Η μεταφορά τους αναμένεται να ξεκινήσει αύριο το πρωί