ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

Κλείνει την πόρτα στην ΕΕ η Τουρκία

«Κλαμπ Χριστιανών», χαρακτήρισε την Ευρωπαϊκή Ένωση ο Αλί Μπαμπατζάν, στην ομιλία του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός.
Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης κατήγγειλε την έλλειψη προόδου στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην ΕΕ και είπε ότι: «η πολιτική της ανοικτής πόρτας δεν ισχύει πια».

Συνεχίζοντας ανέφερε: «Όλοι πιστεύαμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν ένα μεγάλο σχέδιο ειρήνης και στη συνέχεια η διαδικασία διεύρυνσης απλώς μπλόκαρε», πρόσθεσε και συμπλήρωσε:«Ένας από τους σημαντικότερους λόγους για τον οποίο η Τουρκία δεν μπορεί να γίνει μέλος της ΕΕ είναι ότι αυτή έχει γίνει ένα χριστιανικό κλαμπ. Στα μάτια μας αυτό είναι πολύ επικίνδυνο».Παράλληλα, είπε: «Η μορφή της ΕΕ που θα δούμε να διαμορφώνεται στο μέλλον θα έχει τεράστια σημασία για το είδος του μηνύματος που θα λάβει η περιοχή μας».newsday"Παράγοντα αστάθειας" στην περιοχή, θεωρεί την Ελλάδα, ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου της ΠΓΔΜ

Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου της ΠΓΔΜ, Τράικο Βελιάνοσκι, κατηγόρησε σήμερα από την Ποντγκόριτσα την Ελλάδα ότι είναι παράγοντας αστάθειας για την περιοχή επειδή μπλοκάρει την ένταξη της χώρας του στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


"Δυστυχώς, πρέπει να πω ότι η Ελλάδα, αντί να είναι παράγοντας σταθερότητας, έχει εξελιχθεί σε παράγοντα αστάθειας για την περιοχή, επειδή εμποδίζει τη χώρα μας να συνεχίσει τη διαδικασία ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης", είπε ο Βελιάνοσκι μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση που είχε με τον ομόλογό του του Μαυροβουνίου, Ράνκο Κριβόκαπιτς.

"Η ειλικρίνεια θα πρέπει να μεταφράζεται με έργα και όχι με λόγια", πρόσθεσε ο Βελιάνοσκι, ο οποίος είναι μέλος του κυβερνώντος κόμματος VMRO-DPMNE του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι.

http://www.e-typos.com/content.aspx?cid=18139&catid=6

Έτσι Κερδίζεται η Μάχη κατά του Εγκλήματος

ΑΡΘΡΟ του Άγγελου ΤΣΙΓΚΡΗ  Υπ. Βουλευτή Αχαΐας ΝΔ
Για το σχεδιασμό μιας ορθολογικής αντεγκληματικής πολιτικής και για την καλύτερη κατανομή των κονδυλίων του εθνικού προϋπολογισμού για τη δημόσια τάξη και την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών, είναι απαραίτητα τα ακόλουθα: 1) ο επαναπροσδιορισμός του ρόλου και της λειτουργίας της Ελληνικής Αστυνομίας ως κατεξοχήν φορέα παροχής ασφάλειας, 2) η μεταρρύθμιση στη δομή και την οργάνωση του Σώματος, 3) η αποκατάσταση της σχέσης εμπιστοσύνης και συνεργασίας των πολιτών με τους θεσμικούς φορείς ελέγχου του εγκλήματος και 4) η ποσοτική και ποιοτική καταγραφή της εγκληματικότητας στις πραγματικές της διαστάσεις.Για τον εκσυγχρονισμό των διωκτικών αρχών και την καλύτερη αντιμετώπιση της εγκληματικότητας είναι απαραίτητα: 1) η προσαρμογή των διεθνών προτύπων στις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες της Ελληνικής περίπτωσης, 2) η αλλαγή της νομοθεσίας αναφορικά με τη χρήση των όπλων από τους αστυνομικούς, 3) η δημιουργία ειδικών ομάδων δίωξης με εξειδίκευση σε ιδιαίτερα εγκλήματα, 4) η ενίσχυση των πεζών αστυνομικών περιπολιών, 5) η πάταξη της διαφθοράς στους κόλπους της Αστυνομίας και η ενίσχυση των μηχανισμών αυτοκάθαρσης, 6) η πρόσληψη επιστημονικού προσωπικού, 7) η ορθολογική κατανομή του έμψυχου δυναμικού στην Ελληνική Επικράτεια με βάση τις ανάγκες της κάθε περιοχής για αστυνόμευση, 8) η ανανέωση και ο εκσυγχρονισμός της υλικοτεχνικής υποδομής, 9) η ενημέρωση του προσωπικού στις νέες τεχνολογίες και τις σύγχρονες κατευθύνσεις της αντεγκληματικής πολιτικής και 10) η συνεργασία των σωμάτων δίωξης (Αστυνομία, Πυροσβεστικό Σώμα, Λιμενικό Σώμα, Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων) με τη δημιουργία κοινού θαλάμου επιχειρήσεων και συντονιστικού οργάνου διαχείρισης κρίσεων (βλ. Α. Τσιγκρής: “Αντεγκληματική Πολιτική για την Ελλάδα του 21ου Αιώνα”, εκδόσεις Ινστιτούτου Δημοκρατίας “Κωνσταντίνος Καραμανλής”, 2003).Η κάθε κοινωνική οργάνωση έχει την εγκληματικότητα που της αξίζει. Οι δείκτες διακύμανσης της εγκληματικότητας που παρουσιάζει μια κοινωνία στο χώρο και το χρόνο, αποτελούν την πλέον αξιόπιστη μονάδα μέτρησης των φαινομένων κοινωνικής παθογένειας.Προκειμένου να προληφθεί μια μελλοντική έξαρση της εγκληματικότητας στη χώρα μας θα πρέπει -μεταξύ των άλλων- να μειωθεί η ανεργία, να αυξηθεί το βιοτικό και το εκπαιδευτικό επίπεδο των πολιτών, να αναβαθμισθεί το κοινωνικό κράτος, να δοθούν ευκαιρίες στους νέους ανθρώπους και να διασφαλισθούν τα μέσα για την επίτευξή τους, να επαναπροσδιορισθούν οι στόχοι της νέας γενιάς, να μειωθεί το άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ πλουσίων και φτωχών, να ενσωματωθούν οι μειονοτικές ομάδες του πληθυσμού, να στηριχθούν οι θεσμοί της οικογένειας και του σχολείου.Πρέπει, δηλαδή, να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να εκλείψουν οι παράγοντες κοινωνικής παθογένειας και να οικοδομηθεί μια κοινωνία συνοχής και αλληλεγγύης με κέντρο της τον άνθρωπο.Λούκετο στο "ΑΡΙΩΝ" και σε άλλα 5 νυχτερινά κέντρα εκτός Πατρών...

Τη 48ωρη αναστολή λειτουργίας έξι νυχτερινών καταστημάτων σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Ηράκλειο προχώρησε το ΣΔΟΕ, έχοντας διαπιστώσει σωρεία φορολογικών παραβάσεων...


Συγκεκριμένα, υπάλληλοι του ΣΔΟΕ διενήργησαν έλεγχο σε 16 επιχειρήσεις με αντικείμενο δραστηριότητας τη διασκέδαση, προκειμένου να διακριβωθεί η εφαρμογή των διατάξεων του φορολογικού νόμου.

Σε 11 επιχειρήσεις διαπιστώθηκε η μη εφαρμογή του και καταλογίσθηκαν συνολικά 353 παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων.

Οι παραβάσεις που διαπιστώθηκαν σε έξι από τις 11 επιχειρήσεις επισύρουν και τις κυρώσεις που προβλέπονται από τις διατάξεις του άρθρου 13 παρ. 1 του Ν.2523/97, όπως έχει συμπληρωθεί με τις διατάξεις του άρθρου 16 παρ. 6 του Ν. 3888/2010, δηλαδή αναστολή λειτουργίας της επαγγελματικής εγκατάστασής τους για 48 ώρες.

Οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις είναι οι εξής:

* «Ρεμπέτ Ασκέρ» Θεσσαλονίκη

* «Μαμούνια LIVE» Θεσσαλονίκη

* «Αρίων» Πάτρα

* «Μουσική Σκηνή Πυξίδα» Ηράκλειο

* «Plastelina Bar» Ηράκλειο

* «Cafe Arsenali» Ηράκλειο

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: "ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ"

Συνεννόηση σε επίπεδο κορυφής με την ελβετική κυβέρνηση επιδιώκουν ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου και ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου προκειμένου να εντοπιστούν και να ελεγχθούν ελληνικά κεφάλαια που είναι κατατεθειμένα στις ελβετικές τράπεζες...


Όπως αποκαλύπτει το Bήμα Online, στόχος είναι ο εντοπισμός και η πάταξη της φοροδιαφυγής, καθώς σε περίπτωση που προσδιοριστούν οι ύποπτες καταθέσεις θα ακολουθήσει διαδικασία διασταύρωσης προκειμένου να επαληθευτεί αν για τα ποσά αυτά έχουν καταβληθεί φόροι στην Ελλάδα ή αν οι φορολογικές δηλώσεις των δικαιούχων δεν δικαιολογούν τέτοιου είδους καταθέσεις.

ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΘΕΛΕΙ Η ΤΡΟΪΚΑ

Ζήτημα μερικής ιδιωτικοποίησης των μέσων μαζικής μεταφοράς εγείρουν οι εκπρόσωποι του μηχανισμού στήριξης. Κλιμάκιο της τριμερούς επιτροπής που επισκέφθηκε το υπουργείο Μεταφορών πρότεινε την εκμετάλλευση ορισμένων δρομολογίων από ιδιώτες...


που θα εισπράττουν και τη σχετική επιδότηση, στα πρότυπα των διαγωνισμών για τις άγονες αεροπορικές γραμμές.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Μεταφορών, η πρόταση απορρίφθηκε καθώς ο στόχος της κυβέρνησης είναι η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των συγκοινωνιών και η κάλυψη των ελλειμμάτων τους με κρατική επιδότηση που δεν θα υπερβαίνει το 40% του συνόλου των εσόδων τους.

Το σχέδιο νόμου για την εξυγίανση και αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών μπήκε πλέον στην τελική ευθεία μετά και την κατάθεσή του στη Βουλή το βράδυ της Πέμπτης. Ορατό είναι το ενδεχόμενο νέου γύρου κινητοποιήσεων των συνδικάτων των εργαζομένων που υποστηρίζουν πως οι αλλαγές που έγιναν στο νομοσχέδιο είναι επουσιώδεις.

ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Ο ΝΕΛΣΟΝ ΜΑΝΤΕΛΑ

Εξιτήριο από το νοσοκομείο όπου πέρασε δύο ημέρες πήρε ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής, Νέλσον Μαντέλα. Ο γιατρός του 92χρονου πολιτικού δήλωσε ότι πάσχει από προβλήματα υγείας που είναι συνηθισμένα στην ηλικία του, αλλά ότι το ηθικό του είναι ακμαίο...


Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, ο Μαντέλα είχε λοίμωξη στο αναπνευστικό, αλλά ανταποκρίνεται καλά στη θεραπεία.Η διήμερη παραμονή του πρώην προέδρου στο νοσοκομείο πυροδότησε σωρεία φημών για την εύθραυστη κατάσταση της υγείας του.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΡΟΓΛΟΥ ΣΕ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ

Σφοδρό κατηγορώ κατά του προέδρου Χριστόφια εξαπέλυσε ο τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου, δύο μέρες μετά τη συνάντηση τους στη Γενεύη με τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.


Ο Έρογλου κατηγόρησε τον πρόεδρο Χριστόφια ότι πήγε στη Γενεύη «χωρίς πρακτικό σχέδιο, αλλά με στόχο την επιμήκυνση των συνομιλιών» και του απέδωσε «αδιάλλακτη στάση»...Ο τουρκοκύπριος ηγέτης ισχυρίστηκε ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ αντίκρισε θετικά τις τουρκοκυπριακές προτάσεις, οι οποίες , όπως είπε ο κ. Έρογλου, «είναι δύο βήματα πιο μπροστά από αυτές της ελληνοκυπριακής πλευράς».

Ο κύριος Ερογλου ανέφερε ακόμα πως ο Γενικός Γραμματέας σκέφτεται το Φεβρουάριο να κάνει ένα βασικό πλάνο και το δεύτερο ήμισυ ου Μαρτίου να προσκαλέσει εκ νέου τους δύο ηγέτες. Ωστόσο, είπε, αυτό κ. Μπαν δεν το ανακοίνωσε στη δήλωσή του, «διότι είχε αντιρρήσεις η ελληνοκυπριακή πλευρά».

Εν τω μεταξύ, μεγάλο συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε στα Κατεχόμενα από Τουρκοκυπρίους, οι οποίοι διαμαρτύρονται κατά της οικονομικής εξαθλίωσης και των οικονομικών μέτρων που έχει συμφωνήσει η ψευδοκυβέρνηση του κόμματος Εθνικής Ενότητας με την Άγκυρα.

Το συλλαλητήριο ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής με συναυλία του συγκροτήματος «Αριστερό κλειδί» στην πλατεία Ινονού της κατεχόμενης Λευωκσίας.

Στο συλλαλητήριο, στο οποίο υπολογίζεται ότι πήραν μέρος πάνω από 20.000 κόσμου, συμμετείχαν 30 συνδικαλιστικές και μη κυβερνητικές οργανώσεις, αλλά και τέσσερα «αντιπολιτευόμενα» κόμματα, το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό, το Δημοκρατικό, το κόμμα Δημοκρατικής Κοινωνίας, η Ενωμένη Κύπρος και η Νέα Κύπρος.

Μεταξύ των πανό υπήρχαν και δύο που από τη μια πλευρά έφεραν τη σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας και από την άλλη συνθήματα στα τουρκικά εναντίον του οικονομικού πακέτου, της Τουρκίας και του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία της συντεχνίας των Τουρκοκυπρίων δασκάλων ΚΤΟS, τα 1600 μέλη της οποίας προσήλθαν κρατώντας μαύρα μπαλόνια και φορώντας μαύρα καπέλα.

Τα κυριότερα συνθήματα ήταν: «Αυτή η πατρίδα είναι δική μας, εμείς θα την διοικήσουμε», «Δουλειά, ψωμί, ελευθερία, ειρήνη», «Ο στόχος είναι φανερός, 100% αφομοίωση», «Άγκυρα δεν θέλουμε ούτε τα λεφτά σου, ούτε το πακέτο σου, ούτε τους υπαλλήλους σου».

Το συλλαλητήριο ενέκρινε διακήρυξη, στην οποία μεταξύ άλλων τονίζεται: «οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Τουρκοκυπρίων πρέπει να στηρίζονται στον αμοιβαίο σεβασμό και στη βάση της πολιτικής ισότητας. Πρέπει να δοθεί ένα τέλος στην σχέση που στηρίζεται στη λογική του εντολοδόχου και του διατεταγμένου. Οι Τουρκοκύπριοι διαθέτουν τις απαραίτητες γνώσεις, δυνατότητες και ικανότητες, προκειμένου να διοικούν μόνοι τους τους δικούς τους θεσμούς και οργανισμούς».

Αντεπίθεση της ΝΔ για τις χορηγίες στο Φόρουμ μεταναστών

jpgΤην πολυγλωσσία των κυβερνητικών στελεχών για τις χορηγίες στο Φόρουμ μεταναστών καταγγέλλει η ΝΔ. Σε ανακοίνωσή της τονίζεται:
"Έκρηξη πανικού στην κυβέρνηση Παπανδρέου. Τέσσερα υπουργεία, τέσσερις διαφορετικές απαντήσεις - απολογίες.Η χορηγία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ προς το Φόρουμ μεταναστών του κ. Αχμέτ Μοάβια, είναι ευφάνταστα σενάρια για τον κ. Πεταλωτή και την κα Κατσέλη και υπεύθυνη πρακτική για τον κ. Ραγκούση και την κα Νταλάρα.Για την "ταμπακιέρα", όμως, κουβέντα.Η Νέα Δημοκρατία, επιμένει να ρωτά την κυβέρνηση, μέχρι να ομολογήσει την αλήθεια:Ήταν χορηγός η κυβέρνηση Παπανδρέου στο ταξίδι αναψυχής ανά την Επικράτεια των 250 παράνομων μεταναστών, που διέσυρε τη χώρα διεθνώς;".Ενας Δασκαλος της Πληροφορικης


Πέρασαν πολλά χρόνια από τότε… ήμασταν παιδιά, πολλά παιδιά, το σχολείο μας γεμάτο οι τάξεις μεγάλες, 30 παιδιά, 35 παιδιά, ο δάσκαλος με εμάς από την μια, με το εξεταστικό βλέμμα του περίφημου επιθεωρητή από την άλλη και με μια βέργα στο χέρι.Θυμάμαι τις περίφημες διπλές βάρδιες… Είπαμε τα παιδιά πολλά τα σχολεία λίγα. Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη πρωί, Πέμπτη Παρασκευή απόγευμα. Την άλλη εβδομάδα Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη απόγευμα Πέμπτη Παρασκευή πρωί.Θυμάμαι την Τετάρτη απόγευμα που σχόλαγα κατάκοπος και... έπρεπε να διαβάσω για Πέμπτη πρωί, πέρασαν κοντά 30 χρόνια και όμως ακόμη το θυμάμαι. Θυμάμαι το σχολείο μου, δροσιά το χειμώνα, ζέστη το καλοκαίρι, το βιοκλιματικό θαύμα της δεκαετίας του 70. Είπαμε πολλά τα παιδιά, λίγα το σχολεία. Δεν ήταν όμως όλα τα σχολεία έτσι, υπήρχαν και κάποια σχολεία πολύ ωραία, ζέστη το χειμώνα, το ανάποδο από το δικό μου σχολείο. Λίγα παιδιά, ένας δάσκαλος με 15 παιδιά. Είχαν και όνομα τα σχολεία αυτά θαρρώ τα έλεγαν Πρότυπα. Ρωτούσα την μητέρα μου: μπορώ να πάω και εγώ εκεί; όχι παιδί μου η απάντηση της τα σχολεία αυτά είναι για τους καλούς μαθητές.Τα χρόνια πέρασαν, κάποια πράγματα άλλαξαν. Τα σχολεία έγιναν όλα πρωινά, τι έγινε αυξηθήκαν τα σχολεία; Λίγο αυξηθήκαν, όμως μειώθηκαν πολύ τα παιδιά, οι μαμάδες και οι μπαμπάδες δεν έκαναν πολλά παιδιά, λίγα παιδιά χωράνε σε λίγα σχολεία. Οι επιθεωρητές έφυγαν, οι ξύλινη βέργα σάπισε, ακόμα και τα πρότυπα σχολεία δεν υπάρχουν πια.Και πέρασαν και άλλα χρόνια, τέλειωσα το σχολείο, σπούδασα σε κάποια σχολή, και για δες έγινα και εγώ δάσκαλος, και μάλιστα σε λύκειο, καθηγητές λένε τους δασκάλους εκεί. Ανέλαβα να μάθω στα παιδιά κάτι πολύ χρήσιμο την περίφημη πληροφορική, την επιστήμη της πληροφορίας. Α υπολογιστές, Facebook μου είπε μια θεία μου. Μα η επιστήμη της πληροφορίας είναι πολύ παλιά…σαν να λες αυτόν που ανακάλυψε τον τροχό σχεδιαστή της Ferrari. Τέλος πάντων...Στην αρχή είχα κάμποσα παιδιά να τους μάθω πράγματα 25 μπορεί και 28, κουραστικό αρκετά, άρχισα να καταλαβαίνω τον ταλαίπωρο δάσκαλο μου με την βέργα… Όμως χρόνο με το χρόνο τα παιδιά λιγόστευαν. Τι έγινε; αυξήθηκαν τα σχολεία; μάλλον μειώθηκαν τα παιδιά, υπογεννητικότητα ονομάζουν το φαινόμενο αυτό οι ειδικοί. Δεν πειράζει, τώρα που χωράνε θα τα βάλω ένα σε κάθε θρανίο, 17 έφτασαν, χωράνε άνετα. Γιατί τα έβαλα μονά τους, μα τώρα μπορώ να κάθομαι δίπλα τους, ναι απίστευτο, κάθομαι στον Γιώργο στο πρώτο θρανίο, σκύβω δίπλα του, βλέπω τι γράφει, μπράβο αγόρι μου σε βλέπω συνάδελφο σε λίγο καιρό, πάω στο δεύτερο θρανίο όχι Μαρία δεν είναι αλγόριθμος αυτό που έγραψες!! και της παίρνω το στυλό να διορθώσω το αστείο λάθος της, και έτσι περνάει ο καιρός, ετοιμάζοντας αυτά τα παιδάκια για την μάχη των Πανελληνίων. Θυμάμαι μια χρονιά εκείνον τον Κυριάκο. Στο διάλειμμα μου είπε ότι δεν μπορεί λόγω οικονομικών προβλημάτων να πάει φροντιστήριο. Του είπα δεν πειράζει έλα στην ενισχυτική διδασκαλία. Έβαλα ένα στοίχημα με τον εαυτό μου με αυτό το παιδί να γράψει καλά…. και το κέρδισα.Και μου λέει η θεία μου: Α τώρα με 17 παιδιά θα κουράζεσαι λιγότερο, και όμως όχι, το ίδιο κουράζομαι, αλλά δεν παραπονιέμαι, και ούτε θέλω να κουράζομαι λιγότερο, μου αρέσει αυτό που κάνω, αυτό επέλεξα να κάνω στην υπόλοιπη ζωή μου... Και ένα παιδί να είχα το ίδιο θα κουραζόμουν, για μένα δεν θα άλλαζε τίποτα, για το παιδί όμως κάτι άλλαξε. Άλλο να είσαι ανάμεσα από 30 παιδιά και να προσπαθείς να μάθεις και άλλο ανάμεσα από 17. (Θυμήθηκα τον δάσκαλο μου, αυτόν με την βέργα όταν ήμουν ανάμεσα από τους 30 και προσπαθούσα να μάθω από αυτόν πράγματα).Και μια μέρα με φωνάζει ο διευθυντής μου. "Mε ενημέρωσαν ότι θα κάνουν συγχώνευση το σχολείο μας με ένα κοντινό σχολείο, γιατί λένε, έχει λίγα παιδιά" μου είπε. Μέχρι τότε το μόνο που γνώριζα ήταν η συγχώνευση πινάκων, επιστημονικός όρος της πληροφορικής, να μην σας κουράζω με αυτά. Τι σημαίνει αυτό; Ρώτησα. "Στην καλύτερη περίπτωση θα κανείς μάθημα σε 30 παιδιά στην χειρότερη δεν θα κάνεις μάθημα, κανείς δεν ξέρει τι θα κάνεις". Μάλιστα….Γύρισα σκεπτικός στο σπίτι….ανοίγω την τηλεόραση, κάποιος έλεγε για επαναφορά των πρότυπων σχολείων….Λίγα παιδιά, οι καλοί μαθητές όπως έλεγε η μάνα μου……Πραγματικά νομίζω ότι κάποιος ανακάλυψε την μηχανή του χρόνου και εγώ έπεσα κατά λάθος μέσα και βλέπω τον χρόνο να γυρνάει πίσω. Κοιμάμαι και ονειρεύομαι επιθεωρητές, δασκάλους με βέργα, διπλές βάρδιες, ποδιές κλπ… Κάποιος να μου πει τι συμβαίνει…..Ένα απλός Δάσκαλος Πληροφορικής (Καθηγητές τους λένε στο Λύκειο)http://apneagr.blogspot.com/2011/01/blog-post_6144.html

http://teacher0669.blogspot.com/2011/01/blog-post.html

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΚΡΥΒΕΙ Η ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ! ! !

ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΕΛΕΓΡΙΝΗ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΟΝ ΚΟΛΛΗΤΟ ΤΟΥ ΠΡΥΤΑΝΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ ΚΑΠΑ RESEARCH ΝΤΙΝΟ ΡΟΥΤΖΟΥΝΗΑυτό είναι το νεοκλασικό κτήριο,του ιδιοκτήτη της εταιρείας δημοσκοπήσεων Κάπα Research Ντίνου Ρουτζούνη στη συμβολή των οδών Ηπείρου και Πατησίων, όπου μετεγκαταστάθηκαν οι μετανάστες απεργοί  πείνας από το κτήριο της Νομικής. Ο εκπρόσωπος των μεταναστών που βρίσκονται στο κτίριο κάνει λόγο για απαράδεκτες συνθήκες, και αναφέρει ότι όλοι τους .....

παραπλάνησαν για να τους βγάλουν από τη Νομική και να τους βάλουν σε ένα κτήριο χωρίς καθόλου χώρο. Δήλωσε δε, ότι οι τουαλέτες στο κτήριο είναι κλειδωμένες. Η Περιφέρεια αναμένεται

να φέρει στο χώρο 15 χημικές.Ποια είναι όμως η αλήθεια;Το ενοίκιο για το κτίριο αυτό για όσο χρονικό διάστημα διαμείνουν οι μετανάστες θα το πληρώνει το Πανεπιστήμιο Αθηνών! Αλήθεια ρωτήθηκε η Πανεπιστημιακή Κοινότητα αν θέλει να πληρώνει τα έξοδα ή το αποφάσισε αυθαίρετα ο Πρύτανης Θ. Πελεγρίνης; Η απάντηση είναι ότι ο ιδιοκτήτης του κτηρίου και ιδιοκτήτης της εταιρείας δημοσκοπήσεων Κάπα Research Ντίνος Ρουτζούνης, είναι «κολλητός» του Πρύτανη Πελεγρίνη και μάλιστα κατά τις πρόσφατες Πρυτανικές εκλογές είχε αναλάβει με την εταιρεία του όλη την προώθηση μηνυμάτων και την

κινητοποίηση των ψηφοφόρων του Πελεγρίνη! Φαίνεται ότι με αυτό τον τρόπο και μάλιστα με τα χρήματα του Ελληνικού λαού αποφάσισε ο Πελεγρίνης να ξεπληρώσει τον κολλητό του για τις προεκλογικές υπηρεσίες του. Είναι γνωστό μάλιστα ότι ο Ν. Ρουτζούνης έχει πολλά χρέη προς το ΙΚΑ και ανοιχτές εκκρεμότητες με το Υπουργείο Οικονομικών.Ποια είναι η τοποθέτηση του Υπουργείου Παιδείας και συγκεκριμένα της κα Άννας Διαμαντοπούλου και τί λέει επ αυτών ο κ. Παπουτσής και ο κ. Ραγκούσης;Γιατί κάποιοι προσπαθούν ακόμα και από μια ιστορία που μόνο αρνητικά αντανακλαστικά προκάλεσε στην κοινωνία να βγάλουν μίζα;Ntina D.
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/01/blog-post_8776.html

Τελειώνουν οι δικτατορίες γιατί δεν είναι πλέον χρήσιμες.

Ο Κλεισθένης γράφει.


Η εγκαθίδρυση δικτατορικών καθεστώτων ανά τον κόσμο ξεκίνησαν με μεγάλη συχνότητα απ’ τις αρχές του ΄60 μέχρι και τα τέλη του ’80.

Στη Λατινική Αμερική, στην Ευρώπη, στην Ασία και την Αφρική είχαμε πληθώρα δικτατοριών μηδέ της Ελλάδας εξαιρουμένης.

Τα τελευταία χρόνια ειδικά μετά την πτώση της σοβιετικής εξουσίας οι δικτατορίες η μία μετά την άλλη άρχισαν να γκρεμίζονται.

Σήμερα στη Λατινική Αμερική έχουν αντικατασταθεί από κοινοβουλευτικές δημοκρατίες με κεντροδεξιές ή κεντροαριστερές κυβερνήσεις.

Στην Ευρώπη σήμερα δεν έχουμε σε κανένα κράτος της δικτατορικό καθεστώς. Η Τουρκία έχοντας διαλύσει τα περισσότερα παλαιά κόμματα έχει καταφέρει να περιορίσει το λεγόμενο βαθύ κράτος.

Οι δικτατορίες των κρατών του πρώην σοβιετικού μπλοκ δεν υφίστανται πλέον.

Στην Αφρική υπάρχουν ακόμη αλλά γίνονται και πολλοί εμφύλιοι πόλεμοι για την επικράτηση δημοκρατικών καθεστώτων.

Στην Ασία με κάποιες εξαιρέσεις διαμορφώνονται συνθήκες εκδημοκρατισμού.

Στα Αραβόφωνα κράτη παρακολουθούμε τις τελευταίες εξελίξεις που θα φέρουν αλλαγές στα δικτατορικά τους καθεστώτα αλλαγές που μέχρι πριν λίγα χρόνια ήταν αδιανόητες.

Ποια είναι η βαθύτερη αιτία αυτών των αλλαγών; Μήπως οι παγκόσμιοι εξουσιαστές έγινα φίλοι και οπαδοί της δημοκρατίας;

Η ύπαρξη δικτατορικών καθεστώτων διευκόλυνε την εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών των φτωχότερων ειδικά κρατών από τις μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες. Τα δικτατορικά καθεστώτα προσανατολίζονταν σε υπέρογκες εξοπλιστικές δαπάνες αγοράζοντας όπλα απ’ τις πλούσιες χώρες της δύσης με επακόλουθο την υπανάπτυξη των λαών τους. Στα ανελεύθερα καθεστώτα πολύ εύκολα επικρατεί η διαφθορά και κάθε προσπάθεια των λαών εναντίον της καταπνίγεται στο αίμα.

Οι μεγάλες παγκόσμιες συμφωνίες πχ για την ελεύθερη διακίνηση των κεφαλαίων και άλλες συναφείς, η υπερχρέωση των φτωχών κρατών και των πολιτών τους έχουν επιβάλει μία στυγνή οικονομική δικτατορία απ’ την οποία δεν μπορούν να ξεφύγουν οι λαοί αυτών των κρατών. Συνεπώς ο εκδημοκρατισμός τους δεν μπορεί να ενοχλήσει τους παγκόσμιους εξουσιαστές γιατί κρατούν «δέσμιους» τους λαούς με τα χρέη.

Οι οικονομικοί αναλυτές λένε ότι το 98% των ανθρώπων στη γη χρωστούν από λίγα έως πολλά στο υπόλοιπο 2%. Υπάρχει σήμερα η δυνατότητα κάποιου με ένα κλικ στον υπολογιστή του να κινεί τεράστια ποσά καταδικάζοντας εκατομμύρια ανθρώπους να υποφέρουν απ’ την επιλογή του χωρίς να ελέγχεται από κανένα. Όντας υπερχρεωμένα τα κράτη και οι πολίτες τους δεν έχουν τη δυνατότητα να αντιδράσουν και όποια κυβέρνηση και να αναλάβει είναι εκ των πραγμάτων υποχρεωμένη να ακολουθεί τις εντολές των δανειστών. Το παλαιότερα υπολογιζόμενο πολιτικό κόστος σήμερα δεν έχει αξία γιατί όλες οι πολιτικές δυνάμεις που είναι εν δυνάμει κυβερνητικές καλύπτονται πίσω απ’ το επιχείρημα «χρωστάμε, τι να κάνουμε». Το τραπεζιτικό τοκογλυφικό κεφάλαιο διέπει τα πάντα και οι προσπάθειες, ακόμη και των κυβερνήσεων που θέλουν, για λύση των προβλημάτων των λαών τους πέφτουν στο κενό. Η χρησιμοποίηση των τεχνοκρατών για την αντιμετώπιση της κακής οικονομικής κατάστασης δημιουργεί μία άλλη κάστα καλοπληρωμένων (golden boys) που στερούμενη πολιτικής διαχειρίζεται την κατάσταση υπολογίζοντας μόνο αριθμούς ξεχνώντας ότι πίσω απ’ τους αριθμούς υπάρχουν άνθρωποι. Η πολιτική έχει απαξιωθεί παγκοσμίως και οι πολιτικοί άγονται και φέρονται απ’ τους τεχνοκράτες. Το κοινωνικό κράτος σαν έννοια δεν υπάρχει στην τεχνοκρατική αντίληψη. Αν οι αριθμοί προστάζουν τον υποσιτισμό των ανθρώπων ή την παντελή έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ή την κατάργηση της σύνταξης οι τεχνοκράτες θα το εισηγηθούν και οι ανήμποροι πολιτικοί θα το εφαρμόσουν.

Η λογική της μετατροπής των ανθρώπων σε καταναλωτικά όντα είναι κυρίαρχη. Η ανεργία και η έλλειψη καταναλωτικής δυνατότητας αντισταθμίζεται με δανεισμό. Στην Αμερική πρωτεύουσα του νεοφιλελευθερισμού ψηφίζονται νόμοι που απαγορεύουν την ιδιωτική παραγωγή ακόμη και την συλλογή του βρόχινου νερού (δλδ το να φυτεύουμε στον κήπο μας σε λίγο θα απαγορεύεται, το πατροπαράδοτο κοτέτσι θα τιμωρείται κτλ). Αυτή η διαδικασία είναι ατέρμονη και αδιέξοδη. Οι λαοί πρέπει να αντιδράσουν δυναμικά σε παγκόσμιο επίπεδο. Η αντίδραση ενός λαού μόνο είναι ανίσχυρη και θα κατασταλεί γρήγορα και εύκολα. Ο συντονισμός της αντίδρασης πολλών λαών μαζί είναι ένα απ’ τα ζητούμενα της εποχής μας. Η εύκολη διάδοση των πληροφοριών μέσα απ’ το διαδίκτυο δεν μπορεί από μόνη της να λύσει το πρόβλημα. Η συνένωση των λαών σε συνασπισμούς κατά του παγκόσμιου τοκογλυφικού κεφαλαίου θα αποτελέσει την απαρχή της πτώσης της παγκόσμιας οικονομικής δικτατορίας. Η ανάγκη μιας παγκόσμιας σεισάχθειας είναι επιτακτική για να λυτρώσει τους λαούς απ’ την υπερχρέωση. Το κάθε λαός παράγει τουλάχιστον τα βασικά που καταναλώνει πρέπει να υπερισχύσει του κάθε λαός καταναλώνει χωρίς να παράγει.

Το πότε και το πώς είναι δυσδιάκριτα και ομιχλώδη τουλάχιστον σήμερα.http://ideopigi.blogspot.com/2011/01/blog-post_7070.html