ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ: ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ

Είναι γνωστό το πρόβλημα που έχει ανακύψει με το σιδηροδρομικό δίκτυο της περιοχής. Η ολοκλήρωση του δεν είναι στις προθέσεις της Κυβέρνησης και της Τρόικας. Τα χρονοδιαγράμματα έχουν γίνει λάστιχο και δεν προβλέπεται να φτάσει το τραίνο στην Πάτρα πριν το 2020. Εννοείται ότι η υπόσχεση-δέσμευση για υπογειοποίηση εντός του πολεοδομικού ιστού, επίσημα πλέον έχει ανακληθεί. Και φυσικά ,μαζί με το ‘τείχος’ της διέλευσης της ηλεκτροκίνητης σιδηροδρομικής γραμμής, που θα αποκόψει κάθε επαφή μας με την θάλασσα, ο ΟΣΕ θα πουληθεί. Όπως άλλωστε και το λιμάνι.


Σε αυτές τις συνθήκες, και με δεδομένο ότι δεν περνάει κανένα άλλο τραίνο, άρχισε να λειτουργεί το δρομολόγιο Ρίο-Πάτρα. Με επιβάτες δεκάδες χιλιάδες . Δείχνει αυτό την ανάγκη των ανθρώπων για μέσα μαζικής μεταφοράς, για γρήγορη και ξεκούραστη μετακίνηση. Αυτή η προσπάθεια αντι να στηριχτεί με όλα τα μέσα, αντί να είναι από τις άμεσες διεκδικήσεις της Δημοτικής Αρχής, διαβάζουμε για προσφυγές του Αστικού ΚΤΕΛ για να σταματήσει.

Εμείς ζητάμε η γραμμή αυτή να λειτουργήσει σαν προαστιακός σιδηρόδρομος, τουλάχιστον στα όρια του Δήμου Πατρέων. Δηλαδή από Ψαθόπυργο μέχρι Βραχνέικα. Με δυο τουλάχιστον βαγόνια στην κάθε γραμμή. Με πύκνωση των δρομολογίων. Οι συνέπειες για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και για το κυκλοφοριακό θα είναι άμεσα ευεργετικές. Καλούμε την Δημοτική Αρχή, αντί να βραχυκυκλώνει ανάμεσα στις κορύνες, να κινηθεί άμεσα σε αυτή την κατεύθυνση. Καλούμε ακόμα όλους τους κατοίκους των τέως Δήμων Ρίου, Παραλίας και Βραχνείκων να κινητοποιηθούν διεκδικώντας το αδιαμφισβήτητο δικαίωμα τους.

Δήλωση Του Βουλευτή Χανίων Χρήστου Μαρκογιαννάκη επ’ ευκαιρία της συνεδρίασης του ΙΣΤΑΜΕ στα Χανιά

Η πάντα φιλόξενη Κρήτη καλωσορίζει τους υψηλούς επισκέπτες της, στελέχη της Κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ.


Τύχη αγαθή, η επίσκεψη τους συμπίπτει με την πλέον δημιουργική και αναπτυξιακή περίοδο του νησιού και ιδιαίτερα του νομού μας. Ένα απέραντο εργοτάξιο είναι τα Χανιά και η χαρά είναι ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των Χανιωτών για το ευτυχισμένο σήμερα και τις προοπτικές ενός λαμπρότερου αύριου.

Το φράγμα του Βαλσαμιώτη, τα έργα οδοποιίας, οι λιμνοδεξαμενές του Έλους και Ομαλού, η επέκταση του αεροσταθμού του αεροδρομίου Χανίων και τόσα άλλα έργα που προχωρούν με γοργούς ρυθμούς, σε συνδυασμό με την εξαιρετικά εύρυθμη λειτουργιά του νοσοκομείου μας και την οικονομική άνθηση των αγροτοκτηνοτρόφων μας, μας υποχρεώνουν να αναφωνήσουμε, όλοι μαζί, έμπλεοι ενθουσιασμού «ΩΣ ΕΥ ΠΑΡΕΣΤΗΤΕ»

Επί πλέον ευτυχείς οι Χανιώτες καλωσορίζουν τον επί μακρόν απουσιάσαντα, συντοπίτη μας Σ. Βαλυράκη, ο οποίος έφερε εις πέρας με μεγάλη επιτυχία την ΥΨΙΛΗΝ “ΘΕΣΜΙΚΗ” ΑΠΟΣΤΟΛΗΝ του, παραδίδοντας πρόσφατα στον Πρόεδρο της βουλής ένα πόρισμα, που όντως είναι ένα υψηλού επιπέδου πόνημα, απαράμιλλης αντικειμενικότητας και επιστημοσύνης , το οποίο θα κοσμεί τα γραφεία και θα είναι οδηγός των ανά τους αιώνας παρόμοιου είδους διώκτες της διαφθοράς. Ήδη επανέκαμψε για να συμβάλει και αυτός στο προγραμματισμό για την περαιτέρω ανάπτυξη του τόπου μας. Άξιος ο μισθός του.

Παραδοχή-σοκ απο Λοβέρδο: Δημαγωγήσαμε ως αντιπολίτευση!

loverdos κ.jpgΧαρακτηριστικά δημαγωγίας προσδίδει ο Ανδρέας Λοβέρδος στην αντιπολίτευση που άσκησε το ΠΑΣΟΚ όταν η ΝΔ ήταν στην εξουσία, συμπληρώνοντας ότι «ο λαϊκισμός και η δημαγωγία ορισμένων επηρέασαν αρνητικά τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησής μας».
Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής ο υπουργός Υγειας εκτιμά ότι χάθηκε χρόνος στη θεμελίωση της ανάπτυξης και καταλογίζει σε ορισμένου υπουργούς ότι ο πολιτικός τους λόγος δεν είναι επιθετικός.«Αρκετές φορές εμφανιζόμαστε ενοχικοί ή προσπαθούμε να δώσουμε ελπίδες. Αυτό γίνεται διότι κάποιοι εξ ημών πιστεύουν πως οι πολίτες έχουν ανάγκη να ελπίσουν», αναφέρει χαρακτηριστικά. Παραδέχεται ακόμα πως «η πορεία προς τα πρόθυρα της πτώχευσης έχει την αφετηρία της στη δεκαετία του ’80» και υποστηρίζει τέλος ότι η προκήρυξη πρόωρων εκλογών θα ήταν αυτοκτονία για τη χώρα.Ο Τσίπρας στηρίζει τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

tsipras9_9.jpgΤη σταθερή υποστήριξη των αιτημάτων του Οικουμενικού Πατριαρχείου από τον ΣΥΝ και την Ευρωπαϊκή Αριστερά μετέφερε στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο ο Αλέξης Τσίπρας.
Ξεκαθάρισε ότι αυτά απορρέουν από διεθνείς συμβάσεις, όπως η Ευρωπαϊκή σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και υπογράμμισε ότι η Τουρκία είναι υποχρεωμένη, στο πλαίσιο της ενταξιακής της πορείας στην Ε.Ε. να τα ικανοποιήσει."Ειδικότερα δε σε ότι αφορά την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης επισημάναμε ότι είναι ένα αίτημα που θα έπρεπε να είχε ήδη ικανοποιηθεί", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος του Συνασπισμού.Ο Αλ. Τσίπρας σημείωσε ότι η συνάντησή του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη έγινε σε μια περίοδο οξυμένων παγκόσμιων προβλημάτων και ευχαρίστησε τον κ. Βαρθολομαίο, επειδή "με την οικουμενική του οπτική παρεμβαίνει στα μεγάλα προβλήματα των καιρών μας και εργάζεται για τη φιλία των λαών, την ειρήνη, για την καταπολέμηση της φτώχειας, για την προστασία του περιβάλλοντος".Πυροβολήθηκε ο Χόσνι Μουμπάρακ ! ! !

Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ και οι προσωπική του φρουρά φέρετε να έχουν πυροβοληθεί ενώ προσπαθούν να ξεφύγουν από το θέρετρο του στην πόλη Sharm el Sheikh. Η είδηση έχει προέλθει από τον ραδιοφωνικό σταθμό alaqsavoic στις 1:45 π.μ. ώρα Καΐρου.


. ksipnistere.blogspot.com

To νέο album των The Strokes!

Το συγκρότημα The Strokes ανακοίνωσε μόλις την ημερομηνία κυκλοφορίας του νέου τους τέταρτου album, που  θα λέγεται "Angles" και θα κυκλοφορήσει στις 22 Μαρτίου.
Το συγκρότημα The Strokes ανακοίνωσε μόλις την ημερομηνία κυκλοφορίας του νέου τους τέταρτου album, που  θα λέγεται "Angles" και θα κυκλοφορήσει στις 22 Μαρτίου.
Ένα πρώτο δείγμα αυτής της νέας δουλειάς είναι το τραγούδι  “Under Cover of Darkness,” που θα ξεκινήσει να ακούγεται στα ραδιόφωνα τον Φεβρουάριο.
Το album "Angles" έρχεται πέντε χρόνια μετά την τελευταία τους κυκλοφορία  και φιλοδοξεί να σταθεί δίπλα στα άλλα σπουδαία album τους. Περιλαμβάνει δέκα τραγούδια, ενώ το συγκρότημα σύντομα θα ανακοινώσει και την παγκόσμια περιοδεία του. 
Angles track listing: 1. Machu Picchu 2. Under Cover of Darkness 3. Two Kinds of Happiness 4. You’re So Right 5. Taken For A Fool 6. Games 7. Call Me Back 8. Gratisfaction 9. Metabolism 10. Life Is Simple In The Moonlight

Νέο album του Ricky Martin ύστερα από έξι χρόνια σιωπής!

Το νέο album του Ricky Martin “Musica+Alma+Sexo” κυκλοφορεί την Δευτέρα 31 Ιανουαρίου.
Το νέο album του Ricky Martin “Musica+Alma+Sexo” κυκλοφορεί την Δευτέρα 31 Ιανουαρίου. Μετά τα εξαιρετικά “MTV Unplugged” και “Ricky Martin – Black & White Tour” albums, ο νικητής GRAMMY βραβείων και superstar επιστρέφει με το ολοκαίνουριο studio album του μετά από 6 χρόνια!
Η αναμονή των fan για το νέο ισπανόφωνο album “Musica + Alma + Sexo” είναι τόσο μεγάλη αφού το cd έχει ήδη φτάσει στο #1 των Latin Albums στο Amazon από τις προ-παραγγελίες.
Ο Ricky Martin και η Target θα γιορτάσουν αυτή την αποκλειστική έκδοση του album “Musica+Alma+Sexo” με ένα special Release Party και μια live performance στις 02 Φεβρουαρίου στην Νέα Υόρκη.
Το πρώτο single από το album είναι το -“Lo Mejor De Mi Vida Eres Tú”- και είναι αυτή τη στιγμή στο #1 του Latin Pop Songs στην Αμερική, ενώ η English Version “The Best Thing About Me Is You” μόλις «στάλθηκε» στα ραδιόφωνα, αφού πρώτα όμως ένα viral video με το τραγούδι αυτό,  στο YouTube ξεπέρασε τα 2 εκατομμύρια views μέσα σε μόλις 2 μέρες. Ο Ricky Martin θα παρουσιάσει το “The Best Thing About Me Is You” στο “Today Show” του NBC τη 1η Φεβρουαρίου, ενώ σύντομα θα ανακοινωθούν κι άλλες τηλεοπτικές εμφανίσεις του.

Οι στίχοι του Born This Way!

H Lady Gaga αποκάλυψε στα Little Monsters, τους πιστούς και αγαπημένους της fans μέσα από το Twitter, τους στίχους του επερχόμενου single της,  “Born This Way”.
H Lady Gaga αποκάλυψε στα Little Monsters, τους πιστούς και αγαπημένους της fans μέσα από το Twitter, τους στίχους του επερχόμενου single της,  “Born This Way”.
 Η νεαρή τραγουδίστρια ανέβαζε  teasers των στίχων καθ` όλη την διάρκεια της μέρας και στην συνέχεια το εξής μήνυμα: «Είστε έτοιμοι για τους full στίχους του “Born This Way”; Μπορούμε να κάνουμε trend με αυτό το θέμα; Αυτοί οι στίχοι είναι μέσα στην καρδιά μου εδώ και ένα χρόνο, είμαι πολύ ενθουσιασμένη που τους μοιράζομαι μαζί σας. Είναι ήδη το νούμερο ένα topic παγκοσμίως! Ήταν πολύ γρήγορη εξέλιξη! Είστε τόσο ανατρεπτικοί! Ορίστε Little Monsters, αυτό είναι για εσάς:
Intro
It doesn't matter if you love him, or capital H-I-M
Just put your paws up
'cause you were Born This Way, Baby
Verse
My Mama told me when I was young
We are all born stars
She rolled my hair and put my lipstick on
In the glass of her boudoir
"There's nothing wrong with lovin' who you are"
She said, "Cause he made you perfect, babe."
"So hold your head up girl and you'll go far,
Listen to me when I say"
Chorus
I'm beautiful in my way
Cause God makes no mistakes
I'm on the right track baby
I was born this way
Don't hide yourself in regret
Just love yourself and you're set
I'm on the right track baby
I was born this way
Post-Chorus
Ooo there ain't no other way
Baby I was born this way
Baby I was born this way
Ooo there ain't no other way
Baby I was born this way
Baby I was born this way
Ooo there ain't no other way
Baby I was born this way
I'm on the right track baby
I was born this way
Don't be a drag, just be a queen
Don't be a drag, just be a queen
Don't be!
Verse
Give yourself prudence
And love your friends
Subway kid, rejoice your truth
In the religion of the insecure
I must be myself, respect my youth
A different lover is not a sin
Believe capital H-I-M (hey hey hey)
I love my life I love this record and
Mi amore vole fe yah (love needs faith)
Repeat Chorus and Post-chorus
Bridge
Don't be a drag, be a queen
Whether you're broke or evergreen
You're black, white, beige chola descent
You're Lebanese, You're Orient
Whether life's disabilities
Left you outcast, bullied or teased
Rejoice and love yourself today
Cause baby you we're born this way
No matter gay, straight, or bi
Lesbian, transgendered life
I'm on the right track baby
I was born to survive
No matter black, white or beige
Chola or Orient made
I'm on the right track baby
I was born to be brave
Repeat Chorus
Outro/Refrain
I was born this way hey!
I was born this way hey!
I'm on the right track baby
I was born this way hey!
I was born this way hey!
I was born this way hey!
I'm on the right track baby
I was born this way hey!

Οι Kiss με νέα τραγούδια μέσα στο 2011!

Οι Kiss θα επιστρέψουν στο  studio για την ηχογράφηση του 20ου κατά σειρά album τους τον Μάρτιο του 2011 όπως αποκάλυψε ο κιθαρίστας Tommy Thayer  στο site Backstageaxxess.
Οι Kiss θα επιστρέψουν στο  studio για την ηχογράφηση του 20ου κατά σειρά album τους τον Μάρτιο του 2011 όπως αποκάλυψε ο κιθαρίστας Tommy Thayer  στο site Backstageaxxess.
 Είπε: «Πιθανότατα τον Μάρτιο θα μπούμε ξανά στο studio και μέχρι το τέλος της χρονιάς είμαι σίγουρος ότι θα δείτε ένα καινούριο Kiss album που θα κόβει κ…λους!» Οι Kiss, παρά το διάλλειμα 11 ετών που μεσολάβησε μεταξύ του “Psycho Circus” του 1998 και του “Sonic Boom” (2009) κατάφεραν με το 19ο studio album τους να σημειώσουν το απόλυτο ρεκόρ εισπράξεων από την γέννηση του group μέχρι σήμερα.
Παραγωγός του νέου album θα είναι ο frontman Paul Stanley, γιατί όπως συμπλήρωσε ο Thayer, «Εκείνος ξέρει καλύτερα απ΄ όλους μας πως ακούγονται οι Kiss».

Ο «πρωτόγονος» νέος ήχος των Foo Fighters…

Επιστροφή στα «βασικά» του rock n` roll ήταν η επιλογή των Foo Fighters για το νέο τους album σύμφωνα με τον παραγωγό Butch Vig που συνεργάστηκε μαζί τους.
Επιστροφή στα «βασικά» του rock n` roll ήταν η επιλογή των Foo Fighters για το νέο τους album σύμφωνα με τον παραγωγό Butch Vig που συνεργάστηκε μαζί τους.
Ο Vig μίλησε στα MTV News για το νέο album των Foos που θα κυκλοφορήσει την άνοιξη λέγοντας αρχικά πως ο Dave Grohl και το συγκρότημα του «ξεπέρασαν  τα όρια τους» και  «αγνόησαν εντελώς ότι είχαν κάνει στο παρελθόν». Ο Buch Vig, που έχει συνεργαστεί με τον Grohl και τον Krist Novoselic το 1991, ως παραγωγός του κλασσικού “Nevermind”, αποκάλυψε πως το album των Foo Fighters ηχογραφήθηκε με αναλογικές τεχνικές και παρέμεινε αναλογικό μέχρι την διαδικασία του post-mastering.
 Είπε: «Πριν εννέα μήνες βρέθηκα στο σπίτι του  Dave (Grohl), με οδήγησε στο γκαράζ, άνοιξε την πόρτα και μου είπε: «Εδώ θέλω να γράψω το νέο δίσκο!» και εγώ είπα «Καλά…ok!». Όμως σύντομα κατάλαβα ότι μιλούσε σοβαρά. Τοποθετήσαμε ένα drum kit και ξεκίνησε να παίζει. Ακουγόταν πολύ έντονο, ήταν ένας μικρός χώρος  με «ξερή» ακουστική.» Ο Vig συνέχισε λέγοντας: «Έπειτα ο Grohl μου είπε: «Θέλω να γράψω τον δίσκο με αναλογική κονσόλα 24 καναλιών, όχι με υπολογιστές.» και του απάντησα «Το καταλαβαίνω, αλλά θα πρέπει να δουλέψουμε πολύ περισσότερο. Πρέπει να παίξετε πάρα πολύ καλά.» Γιατί στην σύγχρονη εποχή, όλα τα λάθη των ηχογραφήσεων διορθώνονται με τους υπολογιστές και το Auto-Tune. Όσο καλύτερα θα έπαιζαν τόσο καλύτερα θα ακουγόταν ο δίσκος. Και ξέρετε κάτι; Ακούγεται τέλεια! Είναι φανταστικοί μουσικοί! Έκαναν ένα αληθινό, ειλικρινές και πραγματικά «πρωτόγονο» δίσκο.» 
Σε ένα από τα τραγούδια του album φιλοξενείται και ο Krist Novoselic, που έγινε γνωστός ως μπασίστας των Nirvana. Rock αντεπίθεση;

Φόβοι για επίθεση στο κτίριο της Πατησίων

Ακόμη δεν έχετε δει τίποτα, προειδοποιούν οι κάτοικοι του Αγίου Παντελεήμονα που σήμερα , σε συνεργασία με οργανώσεις της περιοχής του υποβαθμισμένου κέντρου της Αθήνας, ετοιμάζονται να πάνε έξω από το πολυτελές νεοκλασικό στο οποίο έχουν μεταφερθεί οι μετανάστες και να διαμαρτυρηθούν.
Η Αστυνομία έχει σχετικές πληροφορίες από χθες το απόγευμα και ήδη από το πρωί λαμβάνονται πρόσθετα μέτρα ασφαλείας γύρω από το κτίριο στη διασταύρωση των οδών Ηπείρου και Πατησίων.

Τρανταχτές αποκαλύψεις Ν.Δ. για το θέμα της Νομικής!

ragkousis.jpgΓερό χαστούκι στην κυβέρνηση για το θέμα της μεταφοράς των 250 μεταναστών από τα Χανιά στην Αθήνα, έριξε η Νέα Δημοκρατία αποκαλύπτοντας ότι το καραβάνι των εξαθλιωμένων αυτών ανθρώπων μεταφέρθηκε με έξοδα του υπουργείου Εργασίας από τα Χανιά στην Αθήνα και ουσιαστικά το κράτος ήταν εκείνο που χρηματοδότησε την κατάληψη της Νομικής!
Τα όργανα τώρα θα αρχίσουν να βαράνε ουσιαστικά αφού ο επικεφαλής του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών που έστησε το ταξίδι , έχει άμεσες σχέσεις με το ΠΑΣΟΚ και μάλιστα η Ν.Δ. έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία του με τον ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Στ. Λαμπρινίδη.Το parapolitika.gr από την περασμένη Δευτέρα αναφερόταν στις θετικές διαβεβαιώσεις που έδιναν στους εκπροσώπους των καταληψιών η Νταλάρα και ο ξάδερφος της, Ραγκούσης , ότι το θέμα τους θα λυθεί τις επόμενες μέρες, την ώρα που οι πρυτανικές αρχές, η εισαγγελία και η Αστυνομία πάσχιζαν να τους βγάλουν έξω από τη Νομική και ο Πεταλωτής έλεγε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει παραβίαση του νόμου.Το πανηγύρι των αποκαλύψεων για μια τόσο σοβαρή υπόθεση που διέσυρε τη χώρα στο εξωτερικό , τώρα αρχίζει.Η συγκλονιστική ομιλία του Βασίλη Μιχαλολιάκου για τα παλικάρια των Ιμίων.

Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου κκ Σεραφείμ, τελέστηκε σήμερα, από το Δήμο Πειραιά, επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του Πειραιώτη ήρωα των Ιμίων Παναγιώτη Βλαχάκου, στον ανδριάντα του, στην Πλατεία Κων. Καραμανλή (πρώην πλατεία Τερψιθέας).
Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, τόνισε:«Υπάρχουν στιγμές στην ζωή του ανθρώπου που τον σημαδεύουν ανεξίτηλα.Μένουν χαραγμένες για πάντα και στην μνήμη και την ψυχή.Μια τέτοια στιγμή είναι για μένα η νύκτα των Ιμίων. Η νύκτα που κοιμηθήκαμε περήφανοι Έλληνες και ξυπνήσαμε ταπεινωμένοι σύμμαχοι. Η νύκτα που η εθνική αποτυχία βαπτίστηκε εθνική επιτυχία. Και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, ως Έλλην πολίτης και ακόμη περισσότερο ως εκπρόσωπος του Πειραϊκού λαού στο Κοινοβούλιο, ένιωσα την μεγαλύτερη ταπείνωση που ακόμα και σήμερα δεν μπορώ να τη διανοηθώ .Να ακούω τον Έλληνα Πρωθυπουργό τότε, να ευχαριστεί τους Αμερικανούς, μέσα στην Ελληνική Βουλή, για το γεγονός ότι πλέον επίσημα και με τη βούλα είχαμε γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο.Είχαμε τρεις νεκρούς και ένα έθνος που ταύτισε την υποταγή και τον συμβιβασμό με την επιτυχία και την καλή γειτονία. Αλλά πάνω από όλα δεν θα μπορέσω ποτέ να ξεχάσω το χαμό των τριών παλικαριών μας στα Ίμια.Του αντιπλοιάρχου Παναγιώτη Βλαχάκου, του αντιπλοιάρχου Χριστόδουλου Καραθανάση και του σημαιοφόρου Έκτορα Γιαλοψού.Να μου συγχωρέσετε τον προσωπικό τόνο και τη συγκίνηση αλλά είναι εντυπωσιακά αλλά και τραγικά τα παιχνίδια της μοίρας.Για μένα, η οικογένεια Βλαχάκου, ήταν και είναι μέρος της διευρυμένης δικής μου οικογένειας. Κοινά βιώματα, κοινοί αγώνες. Κοινές αρχές και κοινές αξίες. Τον Παναγιώτη, όπως και τον αδελφό του Νίκο τους γνωρίζω από παιδιά. Και εύχομαι σε όλους σας να μη ζήσετε αυτό που η μοίρα επέλεξε να ζήσω εγώ εκείνο το βράδυ. Διότι είναι σκληρό να επωμιστείς να παραλάβεις τη σορό του παιδιού ενός αδελφού σου. Και σε μένα εκείνο το βράδυ έτυχε το καθήκον να συνοδεύσω το Νίκο να παραλάβουμε τη σορό του αδελφού του, του ήρωα Παναγιώτη Βλαχάκου.Και ακόμη και σήμερα δεκαπέντε χρόνια μετά που η μοίρα μας έφερε, εμένα Δήμαρχο της πόλης και το Νίκο, Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου, κάθε φορά που τον κοιτάω είναι σαν να μη μπορώ να πιστέψω πως κάποιοι μέχρι και σήμερα επιχειρούν να απαξιώσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις. Να ακυρώσουν τον ηρωισμό αυτών των παιδιών. Να μας πείσουν ότι την ελληνική σημαία δεν την κατέβασαν οι Τούρκοι αλλά την πήρε ο αέρας.Αυτοί οι τρεις λεβέντες έκαναν το κορμί τους κοντάρι για να κρατήσουν την γαλανόλευκη ψηλά, κόντρα σε πολιτικές σκοπιμότητες και μίζερες λογικές υποχωρήσεων και συμβιβασμών που οδήγησαν σε γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο.Ο Παναγιώτης, ο Χριστόδουλος, ο Έκτορας, ξεκίνησαν την αποστολή τους με αγνή πατριωτική πρόθεση.Δεν σκέφθηκαν ούτε την κούραση, ούτε την κακοκαιρία, ούτε τις δυσκολίες. Ούτε έδειξαν φόβο. Ξεκίνησαν γιατί το πίστευαν. Άκουσαν τις πατριωτικές τους καρδιές. Ξέχασαν και τις οικογένειες, ξέχασαν και τους φόβους και τις ανησυχίες και το ότι ήταν έντονη η κακοκαιρία, με ανύπαρκτη ορατότητα και δεν σκέφθηκαν το βλέπω δεν βλέπω, εκείνη τη νύχτα που σιωπούσαν οι άνθρωποι γιατί ούρλιαζαν οι Λύκοι, οι γκρίζοι Λύκοι της Άγκυρας.Κυρίες και κύριοι,Τόπος χωρίς ιστορία δεν έχει μέλλον. Όπως και λαός χωρίς ιστορική μνήμη δεν έχει μέλλον.Σε καιρούς δύσκολους που η πατρίδα μας δοκιμάζεται από την οικονομική κρίση, κάποιοι καιροφυλακτούν στη γωνία να κερδίσουν κάτι.Να απλώσουν τις γκρίζες ζώνες, να παραβιάσουν κόκκινες γραμμές.Κάποιοι επιχειρούν να φέρουν στο τραπέζι μιας περίεργης διπλωματίας συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο, εταιρικές σχέσεις για το μοίρασμα της δικής μας πίτας με την Τουρκία και θολά οικονομικά ανταλλάγματα.Θέλω εδώ, από το σημείο εθνικής μνήμης, από εδώ που μας κοιτά περήφανος ο Παναγιώτης, να πω ότι τέτοια σχέδια δεν θα περάσουν.Δεν πρόκειται να τους χαρίσουμε ούτε μια σπιθαμή από το ελληνικό έδαφος, από τον αέρα μας, από τις θάλασσές μας από την τιμή μας και την υπερηφάνεια μας.Ότι δεν πρόκειται να ξεχάσουμε τη θυσία του, όπως και τη θυσία των συναδέλφων του.Τα επικίνδυνα παιχνίδια που στήνονται στο Αιγαίο, με την αυξημένη και προκλητική δραστηριότητα της Τουρκίας επιβεβαιώνουν ότιη στρατηγική μας επιλογή είναι μία: Προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων με ταυτόχρονη χάραξη μιας πραγματικά εθνικής εξωτερικής πολιτικής.Η εθνική πολιτική μας είναι μία: Η Ελλάδα οφείλει να κατοχυρώσει όλα τα δικαιώματα που της δίνει το Διεθνές Δίκαιο της θάλασσας.Όλοι θέλουμε τον διάλογο, όλοι θέλουμε την ειρήνη. Αλλά καμιά συνομιλία δεν μπορεί να συνοδεύεται από εθνικές υποχωρήσεις, από θολά και κρυφά σενάρια.Πειραιώτισσες και Πειραιώτες,Ο ηρωισμός του αντιπλοίαρχου Βλαχάκου, αυτού του παιδιού του Πειραιά, με τη μανιάτικη ψυχή, όπως και των συμπολεμιστών του, αποτελεί για όλους εμάς το Φάρο της εθνικής μας συνείδησης.Οι πράξεις τους μας υπενθύμισαν την ευχή της Σπαρτιάτισσας μάνας :ή ταν ή επί τας .Μας κράτησαν όρθιους και ελεύθερους.Γι΄ αυτό και θα τους ευχαριστούμε πάντα.Αιώνια τους η μνήμη.»Ο αδελφός του Παναγιώτη, Νίκος Βλαχάκος, στο σύντομο χαιρετισμό του τόνισε:«Δεκαπέντε χρόνια μετά την πιο μελανή νύχτα της μεταπολιτευτικής περιόδου, όπου μαστιγώθηκε το γόητρο της ελληνικής ψυχής και παλικαριάς, υπάρχουν σήμερα πολιτικοί άνδρες που συνεχίζουν να απαξιώνουν τις Ένοπλες Δυνάμεις αμφισβητώντας το κορυφαίο έργο που έχουν ταχθεί να υπηρετούν. Στη χώρα που σμιλεύτηκε η λέξη ήρωας και που ταυτίστηκε με το Έλληνας, οδηγήθηκε στους καιρούς μας σε παραγκωνισμό.Η θυσία του αδελφού μου και των άλλων δύο παλικαριών, έρχεται να σώσει τη νύχτα εκείνη το έθνος μας από την ταπείνωση που κάποιοι θέλησαν να το εναρμονίσουν στο δικό τους ανάστημα.Παράλληλα, η θυσία τους μεταλαμπαδεύει σ εμάς, τους νεότερους την ιερή υποχρέωση να μην ξαναυποστείλουμε ποτέ την Ελληνική σημαία και να μην παραχωρήσουμε σπιθαμή γης, αυτής της ποτισμένης με αίμα πατρίδας μας, που επίβουλοι επιδιώκουν να υποτάξουν με οποιονδήποτε τρόπο.Κύριε Δήμαρχε, η οικογένεια μου και εγώ σας ευχαριστούμε για την σεμνή αυτή τελετή, να τιμούμε τη θυσία τους. Γιατί έθνος χωρίς μνήμη δεν έχει μέλλον.»Στην τελετή παραβρέθηκαν:Οι Βουλευτές κκ. Δημήτρης Καρύδης, Παναγιώτης Μελάς, Γιάννης Τραγάκης.Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κκ. Σπύρος Σπυρίδων, Περικλής Αλεβίζος, Παναγιώτης Αγγελόπουλος.Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Κουβάτσος,οι Αντιδήμαρχοι: Αναστάσιος Κάρλες, Κυριακή Λαουλάκου, Λίτσα Σαρρή, Γιώργος Δαβάκης.Ο πρόεδρος της ΔΗΡΑΠ κ. Κυριάκος Μανωλάκος.Οι επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων «Πειραιάς Πόλη Θρύλος» κ. Πέτρος Μαντούβαλος και «Πειραιάς Όλοι Μαζί για μια Νέα Αρχή»κ. Αντώνης Καλογερόγιαννης. Οι εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Πολιτισμού- Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Γιώργος Σιγάλας, Νεολαίας κ. Γιάννης Μελάς, Αθλητισμού κ. Αντώνης Θεοδώρου, Πολιτισμού κ. Νίκος Αμοργιανός.Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πειραιά κ. Στέλιος Διαμαντίδης.Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι.Ο Διοικητής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων υποναύαρχος κ. Γ. Σκιαδάς.Ο Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου κ. Βασίλης Κορκίδης.Εκπρόσωπος της Ένωσης Αποστράτων Πολεμικού Ναυτικού, υποναύαρχος Λ.Σ. ε.α. κ. Δημήτρης Παπαζαφείρης, ο Πρόεδρος της Λέσχης Καταδρομέων Ιερολοχιτών κ. Βασίλης Παπαστεργίου, Αντιπρόεδρος της Ένωσης Συνταξιούχων Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού κ. Καραπιπέρης Δημήτρης.Ο Αντιπρόεδρος της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. και πολιτευτής Πειραιά κ. Κώστας Κατσαφάδος.Εκπρόσωποι από την Α΄ και Β΄ Περιφέρεια Πειραιά του ΛΑΟΣ .Ο Πρόεδρος των Εργαζομένων του Δήμου Πειραιά κ. Βασίλης Οικονομάκης. Η Πρόεδρος της Ένωσης Γυναικών Μάνης κ. Λίτσα Αγαλλοπούλου- Πετράκου.Ο Γεν. Γραμματέας της Ένωσης Απανταχού Μανιατών κ. Δημήτρης Φιλιππάκος. Εκπρόσωποι Συλλόγων και πλήθος κόσμου.olympia.gr

ΣΥΜΦΩΝΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ Δ.ΕΛΛΑΔΑ ΕΞΗΓΓΕΙΛΕ Ο Μ. ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ

Την υπογραφή Συμφώνου Περιφερειακής Ανάπτυξης για την Δυτική Ελλάδα, καθώς και την υλοποίηση προγραμμάτων για την ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, εξήγγειλε χθες από την Πάτρα ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχάλης Χρυσοχοίδης, κατά την διάρκεια συνάντησης που είχε με βουλευτές και Δημάρχους της Περιφέρειας...


Επίσης, ο κ. Χρυσοχοίδης εξήγγειλε την εκπόνηση Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος για την Δυτική Ελλάδα, τονίζοντας ότι «δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε ούτε λεπτό, ούτε ευρώ», διότι όπως πρόσθεσε, «οι μέχρι σήμερα πολιτικές για την περιφερειακή ανάπτυξη δεν οδήγησαν στην σύγκλιση» . Ακόμη σημείωσε ότι «πρέπει να κάνουμε στροφή στην παραγωγή και στην προστιθέμενη αξία των επενδύσεων μας», ενώ συμπλήρωσε ότι «πρέπει να δοθεί βάρος σε ιδιωτικές επενδύσεις με ανταγωνιστικότητα και βασισμένες στην υγιή επιχειρηματικότητα» .

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης επεσήμανε ότι «στόχος του Υπουργείου είναι κατά το 2011 να απορροφηθεί ποσό 5,2 έως 5,5 δις ευρώ από το ΕΣΠΑ, διπλάσιο δηλαδή από αυτό που απορροφήθηκε το 2010» και κάλεσε την Περιφερειακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση να καταθέσουν τις προτάσεις και τις δράσεις τους. Επίσης, συμφώνησε με την πρόταση αναθεώρησης του ΕΣΠΑ και προσαρμογής του στο σήμερα.

Στη συνέχεια ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης συναντήθηκε με εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων απ’ όλη την Δυτική Ελλάδα.

Στην ομιλία του ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης υπογράμμισε ότι «πρώτο ζήτημα αποτελεί η έλλειψη ρευστότητας στις επιχειρήσεις» και πρόσθεσε: «Για να αντιμετωπίσουμε άμεσα την κατάσταση αυτή πήραμε την απόφαση να προχωρήσουμε στην ίδρυση του ΕΤΕΑΝ, του Εθνικού Ταμείου για την Επιχειρηματικότητα και την Ανάπτυξη, που αποτελεί και την μετεξέλιξη του ΤΕΜΠΜΕ. Έτσι δίνουμε μέσα από τις τράπεζες φτηνά, γρήγορα και στοχευμένα δάνεια στις επιχειρήσεις, χωρίς να ξοδεύουμε αλόγιστα πόρους αριστερά και δεξιά» .

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» και όπως είπε «από 1η Φεβρουαρίου θα διαθέτουμε μαζί με τις τράπεζες ποσά ύψους 800 εκατομμυρίων ευρώ στην ελληνική αγορά, τα οποία θα δοθούν στους πολίτες υπό μορφή άτοκων ή και χαμηλότοκων δανείων, με σκοπό την ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών τους» .

Επίσης, ανακοίνωσε ότι από την 1η Φεβρουαρίου ξεκινά και πρόγραμμα ύψους 120 εκατομμυρίων ευρώ απ’ το ταμείο «JEREMIE», το οποίο όπως είπε «στοχεύει στην ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που λειτουργούν έως και 3 έτη» . Ακόμη ανέφερε ότι μέσα στο Φεβρουάριο ολοκληρώνονται οι προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς τις τράπεζες και το Μάιο θα βγουν στην αγορά τα εξής προγράμματα: «Ταμείο Επιχειρηματικότητας» συνολικού ύψους 1,2 δις ευρώ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, «Ταμείο ΕΝΑΛΙΟ» που αφορά την αλιεία, με αρχικό προϋπολογισμό 35 εκατομμυρίων ευρώ και «Ταμείο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας» με αρχικό προϋπολογισμό 150 εκατομμυρίων ευρώ. Πρόσθεσε, ότι πάλι μέσω του προγράμματος «JEREMIE» θα δοθούν 60 εκατομμύρια ευρώ για μικροδάνεια, καθώς και 180 εκατομμύρια ευρώ για προγράμματα ψηφιακής σύγκλισης.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης «μιλάμε για ένα πρώτο πακέτο για τη στήριξη των επιχειρήσεων ύψους 1,6 δις ευρώ από το ΕΤΕΑΝ που θα διοχετευθεί στην αγορά από την επόμενη εβδομάδα και έως το τέλος του χρόνου, μέσω ευνοϊκών δανείων από τις τράπεζες».

Στην τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας υπογράμμισε ότι «πρέπει να σχεδιάσουμε και να εντοπίσουμε όλα τα ώριμα έργα του ΕΣΠΑ και του ΠΕΠ, να επιλέξουμε ανταποδοτικά έργα με τη μέθοδο ΣΔΙΤ, καθώς και τα επείγοντα έργα που μπορούν να χρηματοδοτηθούν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων». Πρόσθεσε ότι «όλες αυτές οι κινήσεις και οι επιλογές μας πρέπει να συνεργάζονται μεταξύ τους, προκειμένου να έχουν συμπληρωματικότητα και να υπηρετούν τον ίδιο τελικό στόχο, που είναι η ανάπτυξη του τόπου μας και η ευημερία των κατοίκων του» .

Απευθυνόμενος προς στους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων, τόνισε ότι «ο δημόσιος τομέας οφείλει να περάσει σε μια ανώτερη και πιο αποτελεσματική διάρθρωση και ποιότητα των υπηρεσιών του, να επιμεληθεί για τη δημιουργία του κατάλληλου περιβάλλοντος, για το στρατηγικό σχεδιασμό της περιφερειακής ανάπτυξης και να φροντίσει για τα χρηματοδοτικά εργαλεία που πρέπει να είναι διαθέσιμα με όρους διαφάνειας και ανάπτυξης» .

ΣΤΟΥΣ 92 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ

Στους 92 έφτασαν οι νεκροί το πενθήμερο των αντικαθεστωτικών κινητοποιήσεων στην Αίγυπτο, με βάση ιατρικές πηγές. Παραιτήθηκε η κυβέρνηση υπό την πίεση των αναταραχών. Παραμένει στη θέση του ο πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ. Ο επικεφαλής των...


μυστικών υπηρεσιών, Ομάρ Σουλεϊμάν, ορκίστηκε αντιπρόεδρος, και πρωθυπουργός ο υπουργός Αεροπορίας, στρατηγός Αχμάντ Σαφίκ.Δώδεκα άτομα σκοτώθηκαν αργά σήμερα το βράδυ σε σκληρά επεισόδια μεταξύ της αστυνομίας και των διαδηλωτών στην πόλη Μπένι Σουέιφ νοτίως του Καϊρου, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.Οι διαδηλωτές επιχείρησαν να επιτεθούν σε ένα αστυνομικό τμήμα στην πόλη αυτή που απέχει 140 χιλιόμετρα από την αιγυπτιακή πρωτεύουσα, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να χρησιμοποιήσουν πυρ για να τους απωθήσουν και να προκαλέσουν το θάνατο 12 εξ αυτών, σύμφωνα με την ίδια πηγή.Σύμφωνα με ιατρικές πηγές και πηγές ασφαλείας συνολικά 92 άτομα έχασαν τη ζωή τους στην πενθήμερη εξέγερση κατά του καθεστώτος του προέδρου Μουμπάρακ, ενώ χιλιάδες έχουν τραυματιστεί.

ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΒΟΛΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥΣ...

Αντιδράσεις σε Βόλο και Λάρισα προκάλεσε η απόφαση της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων να αφαιρέσει από τις δύο πόλεις τη διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων του 2013. Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, μίλησε για...


ιστορικές ευθύνες απέναντι στην Θεσσαλία που φέρουν η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, για την τροπή που πήραν τα πράγματα.«Με τους χειρισμούς τους, αν όχι με τις μεθοδεύσεις τους, ώστε να αφαιρεθούν οι Μεσογειακοί Αγώνες του 2013 από την Λάρισα και τον Βόλο, στερούν από τον τόπο μας ένα ισχυρό ‘εργαλείο’ οικονομικής ανάπτυξης», τονίζει ο αιρετός περιφερειάρχης Θεσσαλίας.Ο δήμαρχος Βόλου, Πάνος Σκοτινιώτης, στις δηλώσεις του έκανε αναφορά για σοβαρές πολιτικές ευθύνες, για την αναβλητικότητα που επιδείχθηκε και τον χρόνο που αδικαιολόγητα χάθηκε από την ανάληψη των Μεσογειακών Αγώνων και τις κυβερνητικές υπαναχωρήσεις από συμβατικές δεσμεύσεις, που οδήγησαν στην αρνητική απόφαση της ΔΕΜΑ.Ο Δήμος Λαρισαίων, σε σκληρή ανακοίνωσή του τονίζει -μεταξύ άλλων- ότι η κυβέρνηση κορόιδεψε τους εκπροσώπους της πόλης και αναφέρεται στον «σκαιό» τρόπο με τον οποίο οι διορισμένοι - εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί της κυβέρνησης χειρίστηκαν το θέμα. Είναι προφανές, αναφέρεται στην ανακοίνωση, ότι το ναυάγιο διοργάνωσης των Μεσογειακών Αγώνων και ο επακόλουθος διασυρμός της χώρας βαραίνει την κυβέρνηση και ιδιαίτερα το Υπουργείο Οικονομικών, η ηγεσία του οποίου, μαζί με την ηγεσία του Υπ. Πολιτισμού είχαν διαβεβαιώσει, ψευδώς όπως αποδείχθηκε, την ΔΕΜΑ για την υποβολή εναλλακτικής πρότασης σχετικά με την φιλοξενία των αθλητών.Οι αντιδράσεις αναμένεται να συνεχιστούν και την ερχόμενη εβδομάδα, με συνεδριάσεις φορέων των δύο πόλεων και συγκλήσεις των δημοτικών και του περιφερειακού συμβουλίου.

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΒΟΣΝΙΑΣ

Η επιθυμία του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβουτόγλου, να μην υπάρχει σημαία της σερβικής Δημοκρατίας στο χώρο συνάντησης του με τον προεδρεύων του συλλογικού προεδρείου της Βοσνίας Ερζεγοβίνης, Νεμπόισα Ραντμάνοβιτς και η αργοπορία του κατά 75 λεπτά οδήγησε στην άρνηση του δεύτερου να πραγματοποιηθεί η συνάντηση...Το γραφείο του Ραντμάνοβιτς χαρακτηρίζει "ανεπίτρεπτη" τη συμπεριφορά της τουρκικής αντιπροσωπείας.

Η συνάντηση είχε προγραμματιστεί στο πλαίσιο διαλόγου μεταξύ των τριών εθνοτήτων ώστε να επιτευχθεί η ομαλή λειτουργία του κράτους.

ΑΠ. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ :ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΛΟΠΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΥΠΟΦΕΡΕΙ

Θα χρειαστούν εκλογές εάν συνεχιστεί το φαινόμενο κάποιοι να καλοπερνούν την ώρα που η χώρα δέχεται οικονομικό πόλεμο αναφέρει ο Απόστολος Κακλαμάνης με συνέντευξή του στον «Τύπο της Κυριακής». Όπως τονίζει «οι διάφορες ελίτ και κυρίως οι παράγοντες της μηντιακής ολιγαρχίας συνεχίζουν να ζουν στον κόσμο τους, και να καλοπερνούν, όταν ο λαός υποφέρει και η χώρα αντιμετωπίζει οικονομικό πόλεμο»...

Όσον αφορά στην πρόταση Σαμαρά για έλεγχο των πόθεν έσχες υπουργών και υφυπουργών από το 1974 τονίζει ότι συμφωνεί αλλά για τον ίδιο το πρόβλημα εστιάζει στο ότι τα παρανόμως αποκτηθέντα περιουσιακά στοιχεία δεν θα έχουν δηλωθεί στο πόθεν έσχες.Για αυτό το λόγο επανέρχεται στην πρόταση του όσοι βουλευτές δεν έχουν δηλώσει περιουσιακά στοιχεία στο πόθεν έσχες να τα χαρίζουν στο Δημόσιο. Ακόμη εμφανίζεται υπέρμαχος των οικονομικών κινήτρων σε όποιον δώσει πληροφορίες για θέματα φοροδιαφυγής ή και απαλλαγή από νομικές επιπτώσεις αν είναι απλός συνεργός.Τέλος σχετικά με το πανεπιστημιακό άσυλο διαφωνεί με την κατάργησή του και προτείνει εσωτερική φρουρά που θα τα προστατεύει από οποιαδήποτε έξωθεν διατάραξη της λειτουργίας τους».-

ΤΕΥΧΗ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ : "ΑΦΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ"

ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΚΑΡΤΕΛ


ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ.

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΠΟΙΚΙΩΝ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΙΚΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΑΛΟΓΩΝ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

"ΑΦΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ"

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

Το έργο αφορά στη διαγραφή της μνήμης του Ελληνικού λαού.

Η διαγραφή θα γίνει κυρίως μέσω των παρακάτω αξόνων, αλλά και με όσους πιθανώς να ζητηθούν αργότερα και δεν περιλαμβάνονται στην παρούσα σύμβαση. Για αυτούς, θα συμφωνηθεί ιδιωτικά πρόσθετο εργολαβικό αντάλλαγμα. Οι άξονες αυτοί είναι:

Αλλοίωση των βιβλίων που διδάσκονται στα σχολεία, προβολή κουλτούρας ξένης προς τον Ελληνικό λαό. Αλλαγή των βιβλίων ιστορίας με νέα βιβλία, που θα αναφέρουν ιστορικά γεγονότα λίγο διαφορετικά από ότι σήμερα. Τελικός σκοπός είναι η αλλαγή της ιστορίας της Ελλάδας ώστε οι μελλοντικοί "Ελληνες" να μην ξέρουν τι να πιστέψουν, να μην πιστεύουν τίποτα και να αφανιστούν ολοκληρωτικά, μέσω αφομοίωσης, ομογενοποίησης και διαίρεσης σε ομάδες άλλες από την Εθνική. (Ενδεικτικά μόνο αναφέρονται οι ποδοσφαιρικές, οι κοματικές, κ.λ.π.)

Το έργο θα υποστηριχθεί από αλλαγή του συστήματος παιδείας. Η αλλαγή του εκπαιδευτικού συστήματος δεν περιλαμβάνεται στην παρούσα σύμβαση. Η προβολή ανηθικότητας, λαγνείας, φόβου, αίσχους και εν γένει ρηχότητας συμπεριλαμβάνονται στο εργολαβικό αντικείμενο της παρούσας.

ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ

Δεκτοί γίνονται όλοι οι οργανισμοί τηλεπροβολής, πολυμέσων, εκδοτικοί οίκοι καταχωριμένοι στο αρχείο πιστών στη νέα τάξη που τηρείται κεντρικά. Δεν γίνονται δεκτοί επιστήμονες που διαχειρίζονται χρήματα από δικά μας ευρωπαϊκά ταμεία.

ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΟ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ

Οι ενδιαφερόμενοι, εφόσον πληρούν τα τυπικά προσόντα, θα προσφέρουν:

1. Ενα κατ΄αποκοπή τίμημα για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία και την ταλαιπωρία που υφίστανται για να φέρουν εις πέρας όλα αυτά.

2. Μηνιαίες πληρωμές μέσω άλλων συμβάσεων τηλεοπτικής προβολής από τα τραπεζικά ιδρύματα και τις υπόλοιπες εταιρίες των ομίλων.

3. Συμφωνία "μπόνους" για επι μέρους στόχους.ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ

ΑΓΝΩΣΤΟΣ (Αλλα δεν είναι πρόβλημα, δείτε αμέσως παρακάτω).ΠΗΓΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ

Φορολόγιση των Ελληνων αποίκων.

ΤΡΟΠΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

Προκαταβολή: 90%

Εκδοση νέων βιβλίων για όλες τις τάξεις του δημοτικού: 10%ΙΣΧΥΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ

Ο ανάδοχος θα πρέπει να αλλάζει τα βιβλία ιστορίας συνεχώς, και να βομβαρδίζει με όλα τα μέσα (ενδεικτικά μόνο αναφέρονται οι τηλεοπτικοί σταθμοί, οι εταιρίες ραδιοφωνίας, περιοδικός τύπος κ.λ.π.) με ανθελληνικά μηνύματα με συνεχώς αύξουσα ένταση τον Ελληνικό λαό, μέχρι να ξεχάσει ο Ελληνικός λαός ποιος είναι.

ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ

Η επέκταση της σύμβασης μέχρι να ξεχάσει ολόκληρος ο υπόλοιπος κόσμος τον Ελληνικό λαό, θα αποτελέσει αντικείμενο νέας σύμβασης.ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Εμπνευσμένο από το βιβλίο του γέλιου και της λήθης του Μίλαν Κούντερα

ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑΣΤο διαγωνισμό θα κερδίσει ο ΣΚΑΙ. Οι υπόλοιποι μην απογοητεύεστε, έχει για όλους.http://thalamofilakas.blogspot.com/2011/01/blog-post_1560.html