ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

ΤΟ ΣΤΕ ΕΚΡΙΝΕ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Αντισυνταγματικό έκρινε το νόμο Ραγκούση, 3838/2010, για το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι των αλλοδαπών στις δημοτικές εκλογές το Συμβούλιο της Επικρατείας με σημερινή απόφασή του. Πλέον η υπόθεση παραπέμπεται στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου...


Το ΣτΕ τονίζει πως η άσκηση του δικαιώματος του εκλέγειν όσο και του εκλέγεσθαι για την τοπική αυτοδιοίκηση «επιφυλάσσεται μόνο στους Έλληνες πολίτες και δεν μπορεί να επεκταθεί και στους μη έχοντες την ιδιότητα αυτή, χωρίς αναθεώρηση της σχετικής διατάξεως του Συντάγματος».Λόγω του παραπάνω, οι ρυθμίσεις των άρθρων 14 έως 21 του Ν. 3838/2010 είναι αντίθετες προς τα άρθρα 1, 52 και 102 του Συντάγματος.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας τονίζουν ακόμα πως ο νόμος Ραγκούση φέρνει πολιτογράφηση με βάση τυπικές προϋποθέσεις και χωρίς να φέρνει την “εθελούσια αποδοχή των αξιών που συνάπτονται προς τον ελληνισμό και την εντεύθεν απόκτηση ελληνικής συνειδήσεως”.

ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΤΡΟΠΕΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΣΜΩΝ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΑ

Εκτροπές συγκεκριμένων κληροδοτημάτων από τον σκοπό λειτουργίας τους, επιδερμικούς ελέγχους του Υπουργείου Οικονομικών, αναποτελεσματική έως ανύπαρκτη εποπτεία και εξαιρετικά αργούς ρυθμούς εκκαθάρισης υποθέσεων διαπιστώνει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής σε σχετικό πόρισμά της που δημοσιεύτηκε την Τρίτη...


Διαπιστώσεις που καταγράφει η Επιτροπή Θεσμών Το πόρισμα, που συντάχθηκε με εισήγηση των βουλευτών Θανάση Τσούρα (ΠΑΣΟΚ) και Προκόπη Παυλόπουλου (ΝΔ) μετά από ακρόαση αρμόδιων φορέων αλλά και έρευνα, και θα υποβληθεί, μαζί με συγκεκριμένες νομοθετικές προτάσεις, στην κυβέρνηση.

Η αξία των κληροδοτημάτων υπολογίζεται από την Επιτροπή κατά προσέγγιση σε πάνω από 10 δισ. ευρώ, χωρίς να περιλαμβάνεται η κινητή και ακίνητη περιουσία των πολύ μεγάλων Κοινωφελών Περιουσιών.

Στο πόρισμα τονίζεται η ανάγκη «θεσμικών μεταρρυθμίσεων στην οργάνωση και λειτουργία των Εθνικών Κληροδοτημάτων» καθώς διαπιστώθηκαν «σημαντικές κακοδαιμονίες που τα οδήγησαν να βρίσκονται σήμερα σε κρίσιμη κατάσταση».

«Η κατάσταση πολλών κληροδοτημάτων σε ότι αφορά την οργάνωση και τη διαφανή λειτουργία τους αλλά και τον τρόπο εκπλήρωσης του σκοπού τους οδηγεί στη διαπίστωση ότι συγκεκριμένα κληροδοτήματα, έχουν εκτραπεί από την επίτευξη του σκοπού για τον οποίον συνεστήθησαν», τονίζεται χαρακτηριστικά στο πόρισμα της Επιτροπής Θεσμών.

Ταυτόχρονα επισημαίνεται ότι «με το ρυθμό εκκαθάρισης που ακολουθείται από την αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Οικονομικών, το πολύ 20 υποθέσεις κάθε χρόνο, θα απαιτηθούν περισσότερο από 300 χρόνια για να εκκαθαριστούν όλες οι περιουσίες!!!».

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, το σύνολο των Κοινωφελών Περιουσιών, μικρών και μεγάλων, είναι κατά προσέγγιση 11.000. Από αυτά 2.500 είναι ιδρύματα και κληροδοτήματα, 3000 είναι Σχολάζουσες Κληρονομιές ενώ οι υπόλοιπες 5.500 περιουσίες είναι υπό εκκαθάριση. Προστίθεται δε, ότι «αναμένεται να σωρευθούν περισσότερες από 15.000 νέες υποθέσεις καθώς κάθε χρόνο προστίθενται 50».

«Η πεπαλαιωμένη νομοθεσία είναι αδύνατο να ανταποκριθεί στις εξελίξεις των καιρών και στο έργο το οποίο καλούνται σήμερα να επιτελέσουν τα Κληροδοτήματα. Δημιουργεί ευλόγως ερωτηματικά η πολύ μεγάλη, διαχρονικώς, καθυστέρηση ολοκλήρωσης του έργου των κατά καιρών Επιτροπών, οι οποίες συγκροτήθηκαν για να διαμορφώσουν το νέο σύγχρονο νομοθετικό πλαίσιο» αναφέρεται σε άλλο σημείο.

Ταυτόχρονα, δίνεται έμφαση στην πανσπερμία των διατάξεων που δεν επιτρέπουν να υπάρχει ενιαίο καθεστώς, απαραίτητο, όπως τονίζεται, για τον απαιτούμενο έλεγχο των Κληροδοτημάτων.

«Σε αρκετές περιπτώσεις, ιδίως όταν πρόκειται για Κληροδοτήματα που αφορούν την εκπαίδευση, ή την Εκκλησία, η εποπτεία διασπάται αφού ανατίθεται σε διαφορετικές αρχές, με αποτέλεσμα να καθίσταται από αναποτελεσματική έως ανύπαρκτη», σημειώνεται.

Στο ίδιο πόρισμα γίνεται λόγος για «επιδερμικό έλεγχο του Υπουργείου Οικονομικών», λόγω έλλειψης προσωπικού και απουσίας κατάλληλης εκπαίδευσης που «σε συνδυασμό με την γενικευμένη παθογένεια ως προς την οργάνωση και λειτουργία των εποπτευόμενων Κληροδοτημάτων, έχουν οδηγήσει πια σε κατάσταση αδυναμίας επίβλεψης του τρόπου λειτουργία τους, η οποία έχει δραματικές επιπτώσεις τόσο ως προς την αποτελεσματική εκπλήρωση του σκοπού τους όσο και σε θέματα διαφάνειας της όλης δράσης τους».

Πάτρα: Φρικτός θάνατος μέσα στις φλόγες

Όταν εκδηλώθηκε η φωτιά, η ηλικιωμένη ήταν μόνη της στο σπίτι, ενώ συγγενικά πρόσωπα και γείτονες του θύματος μόλις είδαν τους καπνούς, προσπάθησαν να βοηθήσουν την άτυχη γυναίκα. Στην συνέχεια ειδοποίησαν την πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ. Η ηλικιωμένη διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο, όπου όμως διαπιστώθηκε ο θάνατός της.
Παρακαλώ αντίλογο!Οι συμβασιούχοι και οι "μονιμάδες"!

 Οι συμβασιούχοι ή αλλιώς αυτοί που δουλεύουν με συμβάσεις stage ή οι ωρομίσθιοι ή οι επιστημονικοί συνεργάτες και άλλα εκατοντάδες ονόματα που τους έχουν αποδωθεί όχι για να αποδείξουμε την ευρύτητα της γλώσσας μας(δεν θα συμφωνούσε και η κ Δραγώνα σε αυτή την απόδειξη καθώς είναι ενάντια στα πιστεύω της) αλλά για ψηφοθηρικούς λόγους, συνεχίζουν τον αγώνα τους. Συνεχίζουν έναν αγώνα επιβίωσης γιατί αν δεν ανανεωθούν οι συμβάσεις τους χάνουν τον "παχυλότατο" μισθό των 1000 ευρώ. Συνεχίζουν έναν αγώνα που όλη η κοινωνία παρατηρεί από τα τηλεπαράθυρα και διαμορφώνει μια απαθέστατη στάση απέναντί τους.

 Μα είναι πολύ φυσικό να είναι απαθείς οι παρατηρητές του προβλήματος. Αυτοί οι παρατηρητές μετέτρεψαν το βουλευτή από συμβασιούχο, σε μονιμά. Πόσοι είναι οι εθνοπατέρες που δεν έχουν δουλέψει ούτε ένα μεροκάματο; Δεν έχουν ζήσει ούτε μία εργατοώρα; Αυτοί οι παρατηρητές μετέτρεψαν τον εκαστότε Πρωθυπουργό από συμβασιούχο, όχι απλά σε μονιμά αλλά σε μονιμά με δικαίωμα κληροδότησης του αξιώματός του στα τέκνα του και αυτά στα δικά τους. Πιο τρανταχτό παράδειγμα από αυτό του μεγάλου σοφιστή μας του κ Παπανδρέου και των προγόνων του δεν θα βρείτε. Αν υπήρχε τουλάχιστον ένας φόρος κληρονομιάς για αυτή τη μεταβίβαση κάτι θα έβγαζε και αυτή η έρμη η χώρα.

 Βέβαια ο αντίλογος που τόσο επιζητώ είναι ότι οι βουλευτές, οι υπουργοί και ασφαλώς ο Πρωθυπουργός εκλέγονται. Λανθάνετε κύριοι αντιλογείς. Γερουλάνος(Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού) Δρούτσας(Υφυπουργός Εξωτερικών)  Μπιρμπίλη(Υπουργός Περιβάλλοντος) Παπακωνσταντίνου(Υπουργός Οικονομικών) όλα αυτά τα πρωτοκλασάτα, λόγω του υπουργείου τους, δεν έχουν πάρει τη ψήφο σας αλλά είναι βουλευτές Επικρατείας. Είναι πάρα πολλοί βέβαια βουλευτές Επικρατείας αλλά εστιάζομαι σε αυτούς γιατί αυτοί καθορίζουν τη ζωή μας. Έχει καθοριστεί κάποιος νόμος που απαγορεύει την "επανεκλογή" των βουλευτών Επικρατείας, μέσω του ψηφοδελτίου Επικρατείας; Δεν νομίζω... Αυτοί λοιπόν δεν είναι καν συμβασιούχοι που ζητούν τη μονιμοποίησή τους. Αυτοί είναι μονιμοποιημένοι "κομήτες" της πολιτικής ζωής του τόπου...

 Οπότε αφαιρέστε τις παρωπίδες που σας έχουν εντέχνως φορέσει και αναρωτηθείτε: Αν απολυθεί η συμβασιούχος καθαρίστρια δεν θα κινδυνεύσει η υγεία σας; Αν απολυθεί ο συμβασιούχος οδοκαθαριστής δεν θα κινδυνεύσει η υγεία σας; Αν απολυθεί ο άνθρωπος των stage(δουλέυουν κυρίως σε δημόσιες υπηρεσίες και είναι αυτοί που σας εξυπηρετούν καθημερινώς) δεν θα κινδυνεύσει η ψυχική μου υγεία γιατί θα πρέπει να εξυπηρετηθώ από τους μόνιμους, με την γνωστή δημοσιουπαλληλίστικη, στην πλειοψηφία τους, συμπεριφορά; Αν όμως "απολυθεί" ο Παπακωνσταντίνου και ο κάθε Παπακωνσταντίνου θα "ανακουφιστεί" η ζωή σας;

 Σκεφτείτε λοιπόν ποιοι από τους 2 παραπάνω τύπους συμβασιούχων χρειάζονται την έμπρακτη στήριξή μας....


Μαρκέτος Κωνσταντίνος

Ο Φιλελεύθερος

Νέα Δημοκρατία Οχι στο νομοσχέδιο για τις συγκοινωνίες

«Όχι» στο νομοσχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες της Αττικής λέει η Νέα Δημοκρατία με δήλωση του αρμόδιου τομεάρχη της κ. Μιχ. Παπαδόπουλου και παράλληλα επικρίνει την κυβέρνηση για τις αυξήσεις στα εισιτήρια. Την ίδια στιγμή, αίσθηση προκαλεί στο εσωτερικό της Ν.Δ. η παρέμβαση του γραμματέα Προγράμματος του κόμματος κ. Ευρ. Στυλιανίδη, ο οποίος νωρίτερα από την παρέμβαση του κ. Παπαδόπουλου που τόνισε ότι η Ν.Δ. υποστηρίζει ένα ενιαίο δημόσιο φορέα, με κοινωνικό χαρακτήρα, ανέφερε ότι θα μπορούσαν μια σειρά από δραστηριότητες των αστικών συγκοινωνιών να εκχωρηθούν στον ιδιωτικό τομέα.
Η Ν.Δ. καταψηφίζει το νομοσχέδιο, προβάλλοντας τα εξής επιχειρήματα: α) δεν έχει στρατηγικό σχεδιασμό, β) δεν υπάρχει οικονομικοτεχνική μελέτη, γ) καταργεί (αντικαθιστά) τις συλλογικές συμβάσεις, δ) προβλέπει μετατάξεις εργαζομένων, χωρίς κανένα κριτήριο και ε) στερείται κοινωνικού χαρακτήρα, καθώς δεν προβλέπει το κοινωνικό εισιτήριο που είχε εφαρμόσει η αξιωματική αντιπολίτευση, ως κυβέρνηση.«Θεωρούμε ότι η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο αυτό δίνει πρόχειρες εξετάσεις στο πλαίσιο του Μνημονίου,που υπέγραψε. Με ελάχιστη διαβούλευση 10 ημερών που- όπως είπαν οι εμπλεκόμενοι φορείς στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής- δεν ήταν ουσιαστική, το νομοσχέδιο κατατέθηκε την Παρασκευή και άρχισε να εξετάζεται τη Δευτέρα» τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος.Ο κ. Στυλιανίδης θεωρεί ότι η σημερινή κατάσταση θα είχε αποτραπεί, εάν η κυβέρνηση προχωρούσε σε ένα σχέδιο στοχευμένων αποκρατικοποιήσεων οι οποίες θα μπορούσαν να είχαν αποφέρει και για το κράτος άμεσα έσοδα, αλλά βεβαίως να δημιουργήσουν και καλύτερη λειτουργικότητα κάποιων φορέων, «γιατί το κράτος δεν είναι επιχειρηματίας», όπως είπε.«Θυμίζω ότι την δεκαετία του ΄90 όταν μέρος αυτών των υπηρεσιών επιχειρήθηκαν να δοθεί στον ιδιωτικό τομέα από τη ΝΔ,οι σημερινοί κυβερνώντες είχαν κάνει ασχημονίες, έγδυναν τους νέους ιδιοκτήτες στην πλατεία Ομονοίας και σήμερα βγαίνουν να καταγγείλουν για ελλείμματα αυτές τις υπηρεσίες μαζικών μεταφορών» τόνισε (Ρ/Σ ΝΕΤ) και συμπλήρωσε ότι θα μπορούσαν οι συγκοινωνίες να ιδιωτικοποιηθούν σε ορισμένες πτυχές και σε άλλες όχι.

Προφυλάκιση για τη Φαίη Μάγιερ ζητάει η εισαγγελέας

«Αδικαιολόγητη εμμονή» δείχνει η εισαγγελική πρόταση για την προφυλάκιση της 27χρονης Γερμανίδας που συνελήφθη για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση σύμφωνα με τους συνηγόρους υπεράσπισής της.
Η εισαγγελική λειτουργός, η οποία από την πρώτη στιγμή είχε ταχθεί υπέρ της προφυλάκισης της Φέι-Μαρί Μάγιερ, εισηγείται προς το συμβούλιο να λύσει τη διαφωνία που ανέκυψε με την ανακρίτρια συντασσόμενο με τη δική της άποψη .Αντίθετα, όπως είναι γνωστό, η ανακρίτρια είχε τη γνώμη ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για να στερηθεί την προσωπική της ελευθερία η 27χρονη κατηγορούμενη και ως εκ τούτου πρέπει να αφεθεί ελεύθερη.«Η σύλληψη της Μάγιερ, υπό τη σκιά ενός καφκικού σεναρίου σχετικά με το «τρομοκρατικό οικογενειακό παρελθόν» της, οδήγησε σε ένα άνευ προηγουμένου έγκλημα κατά της προσωπικότητας της , των γονιών της, αλλά και του κράτους δικαίου. Παρά την εκ των υστέρων επίσημη αποκήρυξη του μεγαλειώδους σφάλματος αστυνομίας και ΜΜΕ, η εισαγγελική αρχή, με την πρόταση της προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών υπέρ της προσωρινής καταδεικνύει την αδικαιολόγητη εμμονή της, στην αρχική, δυσώδη κατασκευή», αναφέρουν σε γραπτή δήλωσή τους οι συνήγοροι υπεράσπισης της κ.κ. Χάρης Λαδής και Μαρίνα Δαλιάνη.Την τελική κρίση για την ποινική μεταχείριση της κατηγορουμένης έχουν τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου.

AΝΤΙ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΗ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ

Το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ


θεωρεί πολύ σημαντική την εξέλιξη αυτή, που έλαβε χώρα μετά την δίκη στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου για το θέμα των συμβασιούχων, επειδή έχει και ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ και ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ σημασία! Είναι ευτυχές το γεγονός, ότι μετά την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, ένας άλλος Αρεοπαγίτης που συμμετέχει στην Ολομέλεια που θα κρίνει την υπόθεση, ΤΟΛΜΗΣΕ να εκφράσει εισήγηση που υιοθετεί το σύνολο των επιχειρημάτων μας και κυρίως ότι: ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΔΕΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΟΣΩΝ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΠΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

Δείτε σχετικά βίντεο....Η εικόνα μιλάει από μόνη της...

ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝNέα παράταση στο κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο

Νέα παράταση στην προθεσμία υποβολή αιτήσεων ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) δόθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, λόγω της αύξησης του ρυθμού υποβολής αιτήσεων, οι οποίες με τα τελευταία δεδομένα ξεπερνούν τις 250.000.
Το ΚΟΤ απευθύνεται σε ευπαθείς ομάδες καταναλωτών (άτομα με χαμηλό εισόδημα, άνεργοι, ΑΜΕΑ, τρίτεκνοι), και είναι φθηνότερο κατά 20- 30% σε σχέση με τα οικιακά τιμολόγια που ισχύουν από την 1η Ιανουαρίου.Η ΔΕΗ υπενθυμίζει ότι οι ενδιαφερόμενοι για να υποβάλλουν αίτηση πρέπει να γνωστοποιούν Τα στοιχεία της παροχής τους (Κωδικό Ηλεκτρονικής Πληρωμής και Αύξοντα Αριθμό Λογαριασμού) και τα στοιχεία της Αστυνομικής τους Ταυτότητας και το ΑΦΜ τους (και του/της συζύγου, εφόσον είναι έγγαμοι).Σε περίπτωση που η παροχή ρεύματος δεν είναι στο όνομά τους και χρειάζεται αλλαγή ονόματος, δεν απαιτείται η υποβολή Υπεύθυνης Δήλωσης Εγκαταστάτη (ΥΔΕ), ακόμη και αν αυτή έχει λήξει και δεν χρειάζεται προκαταβολή κατά την υπογραφή του συμβολαίου.Η υποβολή της αίτησης γίνεται στα ΚΕΠ, από την ιστοσελίδα της ΔΕΗ (www.dei.gr) και τηλεφωνικά στα 210 9797400 και 210 9298000.Πηγή:NewsIt.grΒγαίνει στις γειτονιές με τους… υπουργούς

Περιοδείες ξεκινά ο Παπανδρέου


Παρέα με τους υπουργούς αναμένεται να βγει τις επόμενες ημέρες στην επαρχία ο Γιώργος Παπανδρέου!Σύμφωνα με πληροφορίες των parapolitika, ο πρωθυπουργός σε εξορμήσεις με έντονο το προεκλογικό χρώμα, θα επισκεφτεί Περιφέρειες με σκοπό βεβαίως να συναντηθεί με πολίτες ώστε να αναδείξει τις θετικές πλευρές της κυβερνητικής πολιτικής. Όσον αφορά τους υπουργούς, τους θέλει ο Γιώργος Παπανδρέου συνυπεύθυνους σε αυτή την πορεία. Και το δείχνει...ΠΡΟΣΓΕΙΩΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η επιχείρηση επαναπατρισμού των Ελλήνων πολιτών από τη σχεδόν φλεγόμενη Αίγυπτο, με το τελευταίο αεροσκάφος C-130 να προσγειώνεται στις 16:42 στον διεθνή αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος. Λίγο πριν τις 15:00...

αναχώρησαν από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου με προορισμό το διεθνή αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» και τα άλλα δύο από τα συνολικά τρία μεταγωγικά αεροσκάφη τύπου C-130 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας που είχαν μεταβεί το πρωί στην αιγυπτιακή πόλη για τον επαναπατρισμό των Ελλήνων που είχαν διατυπώσει σχετικό αίτημα.


Νωρίτερα, στις 14:12, είχε απογειωθεί το πρώτο αεροσκάφος, μεταφέροντας τους πρώτους 61 Έλληνες της Αιγύπτου, που είχαν αιτηθεί μέσω της ελληνικής πρεσβείας στο Κάιρο τον επαναπατρισμό τους.

ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟ 2012 ΑΠΟ ΤΟ ECOFIN

Πρόσθετα μέτρα για το 2012 έχει αποφασίσει το Συµβούλιο υπουργών Οικονοµικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ecofin) από τον περασµένο ∆εκέµβριο, σύμφωνα με δεκαεξασέλιδο κείµενο που δεν είχε δει το φως της δηµοσιότητας αλλά είναι σε απόλυτη γνώση της κυβέρνησης, όπως...


αναφέρουν «Τα Νέα». Τα μέτρα που αναφέρονται στο συγκεκριμένο κείμενο είναι στην ίδια κατεύθυνση με τον ενδεικτικό κατάλογο µέτρων για την περίοδο 2012-2014 που είχε υποβάλει τον Δεκέμβριο το ∆ιεθνές Νοµισµατικό Ταµείο, στο πλαίσιο της έκθεσης αξιολόγησής του για την τρίτη δόση του δανείου.

Σύμφωνα με το έγγραφο του Ecofin, τα µέτρα που καλείται να λάβει η Ελλάδα κρίθηκαν αναγκαία διότι τα δηµοσιονοµικά της µεγέθη – έλλειµµα και χρέος – δεν έχουν τιθασευτεί σε βαθµό τέτοιο που να διασφαλίζουν ότι µέχρι το 2014 θα έχει επιτευχθεί η εξυγίανση. Ακόμα, η απόφαση του Συµβουλίου εκτιµά ότι η Ελλάδα κατά πάσα πιθανότητα θα βρεθεί εκτός του στόχου της για το έλλειµµα το 2010, λόγω της αναθεώρησης για το έλλειµµατου 2009, της αδυναµίας συγκέντρωσης των απαραίτητων εσόδων και «άλλων προβληµάτων εφαρµογής του προϋπολογισµού, περιλαµβανοµένης της συγκέντρωσης πληρωτέων».

Ειδικότερα, στο έγγραφο προβλέπονται τα εξής:

- Υπερίσχυση επιχειρησιακών συμβάσεων - Ευέλικτη εργασία

«Οι επιχειρησιακές συµβάσεις να υπερτερούν εκείνων που γίνονται ανά κλάδο και επάγγελµα χωρίς περιορισµούς. Οι επιχειρησιακές συµφωνίες δεν περιορίζονται από προϋποθέσεις αναφορικά µε το ελάχιστο µέγεθος της επιχείρησης. Η επέκταση των κλαδικών και επαγγελµατικών συµβάσεων σε µέρη που δεν εκπροσωπούνται στις διαπραγµατεύσεις καταργείται. Παρατείνεται η δοκιµαστική περίοδος για νέες θέσεις απασχόλησης. Προσωρινοί περιορισµοί στη χρήση προσωρινών πρακτορείων εργασίας καταργούνται. Εµπόδια για τη µεγαλύτερη χρήση συµβολαίων ορισµένου χρόνου αποµακρύνονται. Η πρόβλεψη που καθιερώνει υψηλότερη ωριαία αµοιβή στους εργαζοµένους µερικής απασχόλησης καταργείται. Και επιτρέπεται πιο ευέλικτη διαχείριση του χρόνου εργασίας, περιλαµβανοµένης της µερικής απασχόλησης», αναφέρει το κείμενο του Ecofin, σύμφωνα με «Τα Νέα».

- Περαιτέρω αύξηση της βάσης του ΦΠΑ διά της µεταφοράς αγαθών και υπηρεσιών από µειωµένο σε κανονικό συντελεστή (µε στόχο την εξοικονόµηση 300 εκατοµµυρίων ευρώ).

- Περιορισµός του αριθµού των δηµοσίων υπαλλήλων, πέρα από το όριο του «ένας εισέρχεται – πέντε φεύγουν» που ίσχυσε για το 2011 (µε στόχο την εξοικονόµηση 600 εκατοµµυρίων ευρώ).

- Καθιέρωση έµµεσων φόρων στα µη αλκοολούχα ποτά (εξοικονόµηση 300 εκατ. ευρώ).

- Επέκταση του φόρου ακινήτων διά της επικαιροποίησης των αξιών των ακινήτων (µε στόχο την εξοικονόµηση τουλάχιστον 200 εκατ.).

- Αναδιοργάνωση των περιφερειών, ώστε να εξοικονοµηθούν τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ.

- Εισαγωγή παγώµατος στις ονοµαστικές συντάξεις.

- Ενίσχυση της αποτελεσµατικότητας στην προκαταβολή φόρου από τους ελεύθερους επαγγελµατίες (µε στόχο τη συγκέντρωση τουλάχιστον 100 εκατ. ευρώ).

- Περιορισµός των κρατικών ενισχύσεων στις ∆ΕΚΟ (κατά τουλάχιστον 800 εκατ. ευρώ) µετά την ανασυγκρότησή τους.

- Τα επιδόµατα ανεργίας να είναι πιο «αποδοτικά» (σ.σ. περικοπή), ώστε να εξοικονοµηθούν 500 εκατ. ευρώ.

- Συγκέντρωση επιπλέον εσόδων από τις άδειες για τυχερά παιχνίδια (τουλάχιστον 225 εκατ. ευρώ) και από δικαιώµατα άλλα 400 εκατ.

ευρώ.

Επίσης, σύµφωνα µε την απόφαση του Συµβουλίου των υπουργών Οικονοµικών της Ε.Ε., προβλέπεται ότι από το 2013 το νοσοκοµειακό σύστηµα της Ελλάδας θα λειτουργεί στη βάση µεµονωµένων νοσοκοµείων και όχι ενοποιηµένα, όπως γίνεται σήµερα. Αυτό, όπως έλεγαν κοινοτικές πηγές σύμφωνα με την εφημερίδα, θα καταστήσει πιο αποδοτική τη λειτουργία, αλλά µπορεί να ανοίξει τον δρόµο και για κλείσιµο νοσοκοµείων, κατά το πρότυπο των ζηµιογόνων ∆ΕΚΟ.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗ SIEMENS

Σύσκεψη με θέμα τη διεκδίκηση αποζημιώσεων από τη Siemens εκ μέρους του Ελληνικού Δημοσίου πραγματοποιείται σήμερα υπό τον Χ. Παμπούκη, ο οποίος έχει κατόπιν σχετικής εντολής του πρωθυπουργού τον συντονισμό όλων των ενεργειών και των συναρμοδίων υπουργών για το θέμα αυτό. Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν οι συναρμόδιοι υπουργοί Χ. Καστανίδης, Μ...


Χρυσοχοΐδης και Γ. Παπακωνσταντίνου.

Σύμφωνα με το «Βήμα», η απόφαση της κυβέρνησης να εγείρει αξιώσεις είναι ειλημμένη και στη σημερινή σύσκεψη θα εξεταστούν όλες οι υπάρχουσες δυνατότητες για την επίτευξη της καλύτερης δυνατής λύσης.

Ο «Αστυνομικός της Γειτονιάς» αποδίδει


Σύμφωνα με τη νέα αντιεγκληματική πολιτική του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την περίοδο 2010 - 2014, ο «Αστυνομικός της Γειτονιάς» αποτελεί θεσμό που στοχεύει στη διαμόρφωση σχέσεων εμπιστοσύνης και συνεργασίας, μεταξύ των Αρχών και των κατοίκων στις αστικές γειτονιές και στην αποτροπή εγκληματικών και παραβατικών συμπεριφορών.


Από την έναρξη εφαρμογής του θεσμού (αρχές του 2010) o «Αστυνομικός της Γειτονιάς» έχει καταφέρει να χτίσει ισχυρούς δεσμούς εμπιστοσύνης με τους πολίτες, προσφέροντας σημαντικό αστυνομικό, διοικητικό και ευρύτερο κοινωνικό έργο, όπως αναφέρει σήμερα με ανακοίνωση του το αρμόδιο υπουργείο. 

Συγκεκριμένα για το χρονικό διάστημα Ιουνίου – Δεκεμβρίου 2010 και, σύμφωνα με τα στοιχεία από το σύνολο των Γενικών Αστυνομικών Διευθύνσεων της χώρας, όπου εφαρμόζεται ο θεσμός, προκύπτει ότι οι «Αστυνομικοί της Γειτονιάς» διαχειρίστηκαν, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, 74.639 ζητήματα αστυνομικού και ευρύτερου κοινωνικού ενδιαφέροντος.


Αστυνομικό Έργο

Πραγματοποίησαν 1.674 επεμβάσεις σε περιπτώσεις αυτοφώρων αδικημάτων (όπως ληστείες, κλοπές, φθορές, ναρκωτικά κ.τ.λ.), ενώ κατέθεσαν 415 μηνύσεις για αδικήματα σχετικά με τη λειτουργία καταστημάτων, την προστασία του περιβάλλοντος, την κοινή ησυχία – ηχορύπανση, την οδική ασφάλεια κ.τ.λ..

Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις σύλληψης δραστών για εμπορία ανθρώπων στη Φθιώτιδα, για κλοπή και κατοχή ναρκωτικών στην Κέρκυρα, για σοβαρό επεισόδιο στο νοσοκομείο του Αγρινίου, άμεσης επέμβασης και αποτροπής κλοπής σε οικία στην Κορινθία κ.ά..

Επίσης, η αξιοποίηση στοιχείων που συνέλλεξαν οδήγησε σε εξιχνίαση υπόθεσης ναρκωτικών στη Θεσσαλονίκη, στη σύλληψη δράστη σεξουαλικής παρενόχλησης στην Κέρκυρα, στη σύλληψη δράστη για εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Ρόδου κ.ά..

Επιπλέον, παρείχαν στοιχεία και ενημέρωση στις αρμόδιες υπηρεσίες, σε διάφορες περιοχές, σχετικά με αδικήματα όπως: διακίνηση ναρκωτικών, κυκλώματα εκμετάλλευσης γυναικών, διακίνηση κλεψίτυπων δίσκων, πρόκληση φθορών σε σχολεία κ.ά..

Συνολικά, κατέγραψαν 179 προβλήματα που αποτελούν εστίες δημιουργίας εγκληματικών και παραβατικών συμπεριφορών, 651 περιπτώσεις που υποβαθμίζουν τη γειτονιά (εγκαταλειμμένα κτίρια και οχήματα, οδική ασφάλεια, ελλιπής φωτισμός κ.τ.λ.) καθώς και 65 ζητήματα που αφορούν σε σχολικές μονάδες. Τα προβλήματα αυτά προωθήθηκαν προς επίλυση σε υπηρεσίες της Αστυνομίας και σε συναρμόδιους φορείς.

Δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα


Οι «Αστυνομικοί της Γειτονιάς» επισκέφθηκαν 911 σπίτια ή άλλους χώρους, όπου καταγράφηκαν εγκληματικές ενέργειες, προκειμένου να συνδράμουν ή να υποστηρίξουν ηθικά και ψυχολογικά πολίτες – θύματα. Πραγματοποίησαν 14.496 επισκέψεις για την εξυπηρέτηση ατόμων με προβλήματα υγείας, για διοικητικές πράξεις (π.χ. βεβαίωση γνήσιου υπογραφής) και για άλλα ζητήματα αστυνομικού και ευρύτερου κοινωνικού ενδιαφέροντος. Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις έμπρακτης βοήθειας συμπολιτών μας, ευπαθών και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, όπως για παράδειγμα:

• Βρήκαν και παρέδωσαν άμεσα στην μητέρα της, ανήλικη δύο ετών, που είχε χαθεί (Κέρκυρα),
• Εντόπισαν περιφερόμενες ηλικιωμένες γυναίκες με άνοια, και τις παρέδωσαν σε κέντρο μέριμνας ηλικιωμένων ή στους οικείους τους (Ημαθία),
• Παρείχαν βοήθεια και συμπαράσταση σε κατοίκους που λόγω έντονης βροχόπτωσης κινδύνευαν να πλημμυρίσουν οι οικίες τους (Ιωάννινα),
• Διαμεσολάβησαν – συνεργάστηκαν με οικογένειες και παρείχαν βοήθεια, μέσω ψυχολόγου, για την αντιμετώπιση αντικοινωνικής συμπεριφοράς των παιδιών τους (Λάρισα),
• Μερίμνησαν για τη μεταφορά αστέγων σε ίδρυμα (Ημαθία),
• Παρείχαν βοήθεια και συμπαράσταση σε άτομα με προβλήματα υγείας (Ιωάννινα),
• Παρείχαν άμεσα πρώτες βοήθειες σε υπερήλικη γυναίκα, που διέμενε μόνη της και είχε υποστεί καρδιακή προσβολή (Φθιώτιδα),
• Παρείχαν ψυχολογική υποστήριξη σε γυναίκα - θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης (Κέρκυρα),
• Μερίμνησαν για τη σφράγιση εισόδων κτιρίου, που είχε μετατραπεί σε ανθυγιεινή εστία και χώρο συγκέντρωσης τοξικομανών (Θεσσαλονίκη),
• Παρέδωσαν στην μητέρα του νεαρό άτομο με νοητική στέρηση, που είχε χαθεί (Ημαθία),
• Βοήθησαν στην επίλυση οικογενειακού προβλήματος, εξαιτίας του οποίου δύο (2) ανήλικα παιδιά απουσίαζαν συστηματικά από το σχολείο τους. Με την παρέμβαση τους αυτή, τα παιδιά επέστρεψαν κανονικά στα μαθήματα τους (Αττική),
• Παρείχαν υποστήριξη σε τρεις ηλικιωμένες γυναίκες με σοβαρά προβλήματα υγείας, και παράλληλα ενημέρωσαν τους οικείους Ο.Τ.Α. για την περαιτέρω φροντίδα τους από κοινωνικούς λειτουργούς (Θεσσαλονίκη),
• Παρενέβησαν για την μεταφορά κατάκοιτου ατόμου σε Νοσοκομείο (Αττική),
• Επισκέφτηκαν και παρείχαν συμπαράσταση σε νοσηλευόμενα θύματα ξυλοδαρμών (Ιωάννινα),
• Επισκέφτηκαν ιδιοκτήτες καταστημάτων (θύματα κλοπών, διαρρήξεων, κ.λπ.) και υπαλλήλους τραπεζών και άλλων φορέων, που είχαν λάβει χώρα διαρρήξεις, φθορές, ληστείες κ.λ.π. για τόνωση του αισθήματος ασφαλείας τους, συμπαράσταση, καθώς και για την ενημέρωσή τους για μέτρα ασφαλείας (Αττική, Θεσσαλονίκη, Ροδόπη, Ιωάννινα, Αχαΐα, Κέρκυρα, Κυκλάδες),
• Παρείχαν πρώτες βοήθειες σε ηλικιωμένο άτομο που βρέθηκε στο δρόμο και φρόντισαν για τη μεταφορά του σε νοσοκομείο (Ακαρνανία),
• Επισκέφτηκαν τα θεραπευτικά ιδρύματα απεξάρτησης «ΣΤΡΟΦΗ» και «ΚΕΘΕΑ» και ενημέρωσαν τους υπεύθυνους και τα μέλη σχετικά με το έργο του Αστυνομικού της Γειτονιάς (Αττική),
• Παρείχαν ψυχολογική υποστήριξη σε γυναίκα που είχε υποστεί βιασμό και σωματικές βλάβες από άγνωστο δράστη εντός της οικίας της (Ξάνθη),
• Επισκέφτηκαν οικοτροφείο και παρείχαν συμπαράσταση σε υπερήλικα και ασθενή άτομα και παρείχαν βοήθεια, συμπαράσταση και ψυχολογική υποστήριξη σε γονείς - χρήστες ναρκωτικών ουσιών (Ιωάννινα).

Δράσεις ενημερωτικού – διαμεσολαβητικού χαρακτήρα

Πραγματοποίησαν 49.407 επισκέψεις ενημερωτικού χαρακτήρα σε τοπικούς φορείς, ενώ συμμετείχαν σε ενημερωτικές εκδηλώσεις, σε πολιτιστικούς συλλόγους, εμπορικά επιμελητήρια, θεραπευτικές κοινότητες, σχολεία, ιδρύματα ειδικής αγωγής, σωματεία εργαζομένων, κοινωνικές υπηρεσίες και άλλους χώρους.

Μέσα από τις δράσεις ενημέρωσης, οι «Αστυνομικοί της Γειτονιάς» καταγράφουν αιτήματα των πολιτών και τοπικά προβλήματα, ενώ ενημερώνουν και ευαισθητοποιούν τους πολίτες για θέματα ασφάλειας, οδικής συμπεριφοράς, βίας, επαγγελματικού προσανατολισμού κ.ά..

Συνολικά το χρονικό διάστημα Ιουνίου – Δεκεμβρίου 2010, οργάνωσαν 583 διαλέξεις με θέματα αντικοινωνικής συμπεριφοράς, σχολικής - εξωσχολικής βίας, εκμετάλλευσης ανηλίκων, ναρκωτικών και πρόληψης της εγκληματικότητας.

Οι «Αστυνομικοί της Γειτονιάς» επέλυσαν άμεσα τα περισσότερα από τα αιτήματα-παράπονα των πολιτών, που αφορούσαν ποικίλες υποθέσεις. Συγκεκριμένα επέλυσαν 1.553 από τις συνολικά 2.166 περιπτώσεις (ποσοστό 71%). Για τις υπόλοιπες περιπτώσεις υπήρξε η απαιτούμενη παρέμβαση σε συναρμόδιες υπηρεσίες και φορείς για τη διευθέτησή τους.

Υπενθυμίζεται ότι, 222 αστυνομικοί σε 46 Αστυνομικά Τμήματα, σε όλη την επικράτεια, δραστηριοποιούνται στο θεσμό του «Αστυνομικού της Γειτονιάς». Συγκεκριμένα 118 αστυνομικοί σε 19 Αστυνομικά Τμήματα της Αττικής, 28 αστυνομικοί σε 6 Αστυνομικά Τμήματα της Θεσσαλονίκης και 76 αστυνομικοί σε Αστυνομικά Τμήματα σε Ηράκλειο Κρήτης, Κόρινθο, Καλαμάτα, Κομοτηνή, Ξάνθη, Καβάλα, Βέροια, Λάρισα, Βόλο, Ν. Ιωνία Μαγνησίας, Χαλκίδα, Λαμία, Ιωάννινα, Ηγουμενίτσα, Κέρκυρα, Πάτρα, Αγρίνιο, Ρόδο και Ερμουπόλη.

Στόχος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, είναι η συνεχής παρακολούθηση, η αξιολόγηση, καθώς και η βελτιστοποίηση του θεσμού, ώστε μέσα από την ολοκληρωμένη εφαρμογή του να ενισχύεται το αίσθημα ασφάλειας του πολίτη, να ενδυναμώνεται η σχέση εμπιστοσύνης και συνεργασίας με τις

Στα δεκαεφτά τα θύματα του ιού Η1Ν1Τα θύματα του ιού της γρίπης Η1Ν1 έφτασαν τα 17, μετά το θάνατο άλλων δύο ανθρώπων από επιπλοκές, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υγείας Μιχάλης Τιμοσίδης.

«Είμαστε στην καρδιά της έξαρσης», είπε ο υφυπουργός και πρόσθεσε ότι αυτή θα συνεχιστεί για λίγες ακόμη εβδομάδες.

Επανέλαβε ότι οι υγειονομικές αρχές είναι σε επιφυλακή και χαρακτήρισε τα μέτρα που έχουν ληφθεί επαρκή. Κάλεσε, επίσης, τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού να εμβολιαστούν έστω και τώρα για την επιδημία της γρίπης.

Από τις αρχές του χρόνου έχουν εισαχθεί σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας 85 άτομα, εκ των οποίων τα 45 παραμένουν στις ΜΕΘ.

ΟΤΑΝ Η ΔΙΨΑ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ

Ελληνική γειτονιά, γειτονικά συμφέροντα ,ένα άγνωστο σε φιλόδοξους ΄΄προφήτες΄΄ γειτονικό μέλλον. Δε θα μπορούσε να μας άφηνε ασυγκίνητους το κλίμα επανάστασης που λαμβάνει χώρα στον όμορο νότο. Η αλήθεια είναι πως για τα σύγχρονα κοινωνικοπολιτικά δεδομένα μόνο έκπληξη προκαλεί στον παρατηρητή.


Αρχίζοντας από το τέλος, θα ασχοληθούμε με την περίπτωση ΄΄ ΜΟΥΜΠΑΡΑΚ΄΄. Δηλαδή, αναφερόμαστε στο σύμμαχο του κάθε πλανητάρχη στην περιοχή της μέσης ανατολής, ο οποίος κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του ΄΄ περιούσιου΄΄ λαού του Ισραήλ. Τόσο πολύ έχουν αδρανήσει τα καλοοργανωμένα κλιμάκια της CIA που απλά παρατηρούν τις εξελίξεις στην περιοχή των -κοινών συμφερόντων- φίλων τους; Δε φοβίζει το σενάριο ανάληψης εξουσίας της Αιγύπτου από τυχόν φονταμενταλιστή ηγέτη; Το τελευταίο γεγονός θα προκαλούσε σοβαρές ανησυχίες στην κυβέρνηση του Τελ-Αβίβ, δεδομένης και της θρασύτητας του Ιράν....

Πόσο ανεξέλεγκτη είναι η κατάσταση στην Αίγυπτο; Πάντα από τη σκληρή οπτική της ενεργειακής σκακιέρας, δύναται να παρατηρήσει οιοσδήποτε ότι όλα τα σκηνικά κοινωνικής εξέγερσης λαμβάνουν χώρα σε περιοχές που βρέχονται από τη μεσόγειο θάλασσα. Μοναδική εξαίρεση η χώρα της Υεμένης που δημιουργεί συχνά προβλήματα στην ασφαλή διέλευση των φορτίων-εμπορευμάτων από και προς την ερυθρά θάλασσα και ακολούθως στη μεσόγειο, με την σχεδόν αποκλειστική ισχύ στον κόλπο του Άντεν.

Στους πονηρούς καιρούς της ολοένα αυξανόμενης αναζήτησης κοιτασμάτων πετρελαίου στη θάλασσα που μας περιβάλλει, είμαστε θεατές μιας παραπληροφόρησης σχετικά με ντόμινο εξεγέρσεων καταπιεσμένων λαών μουσουλμανικών χωρών με το ίδιο ως άνω κοινό χαρακτηριστικό ή με το παρόν δημιουργείται ένα ακόμα βήμα συνομωσιολογίας; Αυτό σημαίνει ότι θα δούμε να εξεγείρονται και χώρες όπως η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Μαυριτανία και το Μάλι που έχουν απολυταρχικά καθεστώτα, είναι μουσουλμανικές, αλλά δεν έχουν επαφή με τη μεσόγειο;

Όταν ο - κατά τα άλλα σύμμαχος- της υπερδύναμης αντιδρά σε ενδεχόμενη εκμετάλλευση της ΑΟΖ της χώρας του από πολυεθνικές των Η.Π.Α. ή γίνεται μεγάλο παζάρεμα στην απόδοση των κερδών αυτής χωρίς αποτέλεσμα, αναμένει κάποιος κάτι το διαφορετικό; Μήπως τα καθημερινά προβλήματα του Έλληνα τον έκαναν να ξεχάσει γρήγορα τον αντιαμερικανικό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη και την τιμωρία του Δεκέμβρη του 2008; Μπορείτε να φανταστείτε τι σημαίνει για τη χώρα μας μια σχετική διαφωνία με τους αμερικάνικους κολοσσούς; Από τη στιγμή που παρατηρήσατε τη Χίλαρι Κλίντον (υπ.εξωτερικών των Η.Π.Α.) να μη λαμβάνει ξεκάθαρη θέση υπέρ του Μουμπάρακ στην Αίγυπτο, θα έπρεπε να πονηρευτείτε με το θέαμα των συνεχομένων εξεγέρσεων.

Εννοείται πως οποιαδήποτε επιδοκιμασία σε αυταρχικά καθεστώτα θα ήταν ατυχέστατη, αλλά αν προσπαθήσετε να δείτε πίσω από την κουρτίνα θα διαπιστώσετε πως στις ίδιες χώρες έρχονται νέα αυταρχικά καθεστώτα ή αυταρχικά εν είδει ελεγχομένων δημοκρατικών πολιτευμάτων. Άραγε τι να είναι αυτό που αλλάζει και θυσιάζεται τόσο αγνός κόσμος; Υπήρχε ουσιώδης διαφοροποίηση στο ύφος των νέων προοδευτικών καθεστώτων σε Αφγανιστάν και Ιράκ; Με διαφορετική -πάντοτε καταπιεστική - βιτρίνα και με όφελος ,πλέον, των Η.Π.Α. διοικούνται οι ίδιοι λαοί.

Επαναστάσεων συνέχεια λοιπόν, αλλά όταν με τις χώρες αυτές έχουμε κοινά γεωπολιτικά συμφέροντα και ιδίως την ΑΟΖ, όλα αρχίζουν να έχουν διαφορετική σημασία και εξήγηση. Εάν η κυβέρνηση ήδη δε συμπλέει επακριβώς με τις φιλοδοξίες των εταιριών εξόρυξης πετρελαίου της ΄΄συμμάχου΄΄ μας Η.Π.Α. , ας έχει το νου της..

΄΄ Η τύχη των μεγάλων δυνάμεων δεν παίζεται ποτέ ολοκληρωτικά. Το πολύ-πολύ ν'αντιμετωπισθεί ένα πρόβλημα ηγεμονίας επί της μεσογειακής λεκάνης΄΄. (...) Αλλά των μικρών η αδυναμία έγκειται ακριβώς σε τούτο: Ότι ο κλυδωνισμός της τύχης τους θέτει εν αμφιβόλω αύτην ταύτην την ύπαρξή τους! ΄΄ (Άγγελος Τερζάκης , ΄΄Η ΜΕΝΕΞΕΔΕΝΙΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ΄΄).

http://to-mati.blogspot.com/2011/01/blog-post_2013.html

ΤΟ ΙΚΑ ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΤΕ 129,8 ΕΚΑΤ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ ΤΟΥ 2005

Για την μεγάλη εθελουσία έξοδο προσωπικού του ΟΤΕ που δρομολογήθηκε το 2005 και ολοκληρώθηκε έναν χρόνο αργότερα, το ΙΚΑ ζητά από τον Οργανισμό 129,8 εκατ.ευρώ. Είναι το ποσό που προέκυψε από τις αναλογιστικές μελέτες που έγιναν για την εκτίμηση της επιπλέον οικονομικής επιβάρυνσης των ασφαλιστικών ταμείων από το πρόγραμμα της εθελουσίας εξόδου...
Όπως αναφέρει η «Ημερησία», χθες ο ΟΤΕ ανακοίνωσε ότι ενημερώθηκε για το ύψος της επιπλέον οφειλής προς το ΙΚΑ και τα άλλα ασφαλιστικά ταμεία στις 28 Ιανουαρίου 2011 σημειώνοντας πως «το ποσό των 129,8 εκατ. ευρώ, με βάση τις απαιτήσεις των Διεθνών Προτύπων Χρηματοοικονομικής Αναφοράς, θα επιβαρύνει τα αποτελέσματα της χρήσης 2010».

Στο μεταξύ, το υπουργείο Εργασίας έχει ήδη ζητήσει να ακολουθήσουν νέες συμπληρωματικές μελέτες για την εκτίμηση τυχόν επιπλέον οικονομικής επιβάρυνσης των ασφαλιστικών ταμείων και από το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου προσωπικού του ΟΤΕ, με βάση το νόμο 3762/2009.

Από την πλευρά του ΟΤΕ τονίζεται ότι ο Οργανισμός έχει προσφύγει ήδη από τον Μάιο του 2010 στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών για την ακύρωση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, στην οποία στηρίχθηκε η διεξαγωγή των αναλογιστικών μελετών, διαδικασία που βρίσκεται ακόμα σε εκκρεμότητα. Σε ο,τι αφορά στις νέες συμπληρωματικές μελέτες, ο ΟΤΕ αναφέρει ότι «αξιολογεί τα νέα δεδομένα και επιφυλάσσεται να ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμά του προς υπεράσπιση των συμφερόντων του».

ΡΕΚΟΡ... ΕΙΔΥΛΛΙΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΤΟΥ FBI ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΩΝ

Το FBI θεωρείται η αφρόκρεμα των αμερικανικών αστυνομικών δυνάμεων, ένα σώμα που εργάζεται σκληρά και σύμφωνα με τα απαιτητικότερα δυνατά πρότυπα. Και όμως, στην πραγματικότητα εκατοντάδες πράκτορες του FBI χρησιμοποιούν τη θέση τους για να ασχοληθούν με … το σεξ...

Τα τελευταία τρία χρόνια τουλάχιστον 1.000 πράκτορες βρέθηκαν ένοχοι πειθαρχικών αδικημάτων, που περιλάμβαναν σεξ με «πληροφοριοδότες», την παρακολούθηση ταινιών πορνό κατά τη διάρκεια της βάρδιάς και την συγκέντρωση προσωπικών πληροφοριών για διασημότητες που θεωρούσαν «σέξι».

"ΝΑΙ,ΖΗΤΗΣΑΜΕ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ":ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΥ

ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΠΟΙΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ "1821" ΤΟΥ ΣΚΑΙ!

Επίσκεψη Διαμαντοπούλου στο Λονδίνο


Διήμερη επίσκεψη στο Λονδίνο πραγματοποιεί από αύριο η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία θα έχει επαφές με Βρετανούς αξιωματούχους, για θέματα εκπαίδευσης. 


Αύριο το βράδυ θα δώσει διάλεξη στο Ελληνικό Παρατηρητήριο της Σχολής Οικονομικών Επιστημών του Λονδίνου με θέμα "Αναμορφώνοντας τα ελληνικά πανεπιστήμια".
Την Πέμπτη, η κα Διαμαντοπούλου θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

Καταργείται η δωρεάν τριτοβάθμια εκπαίδευση;

Την αλλαγή της υπάρχουσας δομής της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης προτείνουν οι εμπλεκόμενοι φορείς


Την αλλαγή της υπάρχουσας δομής της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης προτείνουν οι εμπλεκόμενοι φορείς της δημόσιας διαβούλευσης για την παιδεία που έληξε στις 14 Ιανουαρίου. Ανάμεσα στις πολλές προτάσεις περιλαμβάνεται και η θέσπιση διδάκτρων τόσο στις προπτυχιακές όσο και στις μεταπτυχιακές σπουδές. Βέβαια, για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να υπάρξει αναθεώρηση του Συντάγματος αφού όπως προβλέπεται στο άρθρο 16 παρ. 4, «όλοι οι Έλληνες έχουν δικαίωμα δωρεάν παιδείας, σε όλες τις βαθμίδες, στα κρατικά εκπαιδευτήρια». Μάλιστα, δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν πως ίσως έτσι ανοίξει ο δρόμος για την αλλαγή και τις επόμενης παραγράφου σύμφωνα με την οποία «η ανώτατη εκπαίδευση παρέχεται αποκλειστικά από ιδρύματα που αποτελούν νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου με πλήρη αυτοδιοίκηση», κάτι που είναι πιθανό να οδηγήσει στη δημιουργία και ιδιωτικών πανεπιστημίων.ΤΑ 3 Φ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

Πάτρα,  η πόλη με  τα  3 Φ  ...
Φοιτητές , φαντάροι , φαντάσματα...
Εκτός  από τα Π  της Πάτρας  πλέον  τα  Φ είναι αυτά που  την  χαρακτηρίζουν...
Ο  21ος   αιώνας   βρίσκει  αυτήν την πανέμορφη  πόλη  πιο  ανοργάνωτη  από ποτέ...
Η πόλη  ζει  με  φοιτητές  και  φαντάρους  που  συντηρούν την  οικονομία  της  και  δεν  διαθέτει τις  υποδομές  και  τις  βάσεις   που της  αρμόζουν....
Υπάρχουν και  τα φαντάσματα...
Φαντάσματα  μιας  άλλης  εποχής   που τα  διακρίνεις  ξεκάθαρα .
Μιας  εποχής  που  η  πόλη  ήταν  σημαντικό  εμπορικό κέντρο  αλλά και  με  εργοστάσια  και  με υποδομές...
Τον  προηγούμενο  αιώνα  η  πόλη μας  είχε  μεγάλα  εργοστάσια  και  βιοτεχνίες  που έδιναν  ζωή  στην  πόλη  και  κινούσαν την τοπική οικονομία.
Σήμερα  η  επιχειρηματικότητα  σ'αυτόν τον  τομέα  γνωρίζει  ίσως  τις  πιο  δύσκολες  μέρες  της και  συνάμα παρασύρει  όλη την  τοπική  οικονομία  στην καταστροφή.
Το  λιμάνι έχει  χάσει  το κύρος  του  και την  αίγλη  που είχε  άλλες  εποχές .  Τις  δεκαετίες  μετά τον πόλεμο  ήταν  μεγάλο  διαμετακομιστικό  κέντρο.  Το εμπόριο  της  σταφίδας  στην  Ελλάδα δε  ήταν ταυτισμένο  με  την  Πάτρα...
Το  ζητούμενο είναι το  γιατί  σήμερα  η  πόλη μας  δεν έχει  την   ανάπτυξη που της αρμόζει ,  και  που  θα  ήταν  αν  μη τι  άλλο  και  η  φυσική  εξέλιξη του παρελθόντος της ?
Και  η απάντηση  είναι   πολύ  απλή.
Τότε  υπήρχαν  πατρινοί  πολιτικοί που  πραγματικά  μάχονταν  για τα  κοινά  πλέον
 ζούμε  σε  καθεστώς  πολιτικάντηδων που   θεωρούν  το  αξίωμα  τους  σε όποιο  επίπεδο και να  είναι   απλά  έναν  τίτλο...
Θα  μου  πείτε  λεφτά δεν υπάρχουν ...
Θα  απαντήσω  αν  δεν  επενδύσεις  δεν  πρόκειται  να  ριχτούν  από τον  ουρανό  ως  μάνα  εξ  ουρανού  τα λεφτά!
Βαρέθηκα  να  βλέπω  μια  Πάτρα  με  σταματημένα  βαγόνια, εγκαταλελειμμένα  εργοστάσια  με  γκρεμισμένες  καμινάδες  να  σου  θυμίζει ότι κάποτε   όλα  ήταν  αλλιώς...
Είναι  απαράδεκτο  η  ανεργία σε  έναν τόσο ευλογημένο  τόπο   που  ευνοεί  την ανάπτυξη  να   είναι όλα  τόσο  στάσιμα!
Ας  αφυπνιστούν  οι  οι Πατρινοί  και  ας  προσπαθήσουμε να   δώσουμε στην πόλη  μας την  εικόνα  και τον  πλούτο που της  αξίζει .
Το  έντονο  ταπεραμέντο  και ο χαρακτήρας  μας  μας  επιτρέπουν να καταφέρουμε  πολλά ,  αλλά   στεκόμαστε  απλοί  θεατές  αλλά  και συνένοχοι σε  ε΄να  έγκλημα  που  συντελείται εις  βάρος  μας και εις βάρος των  επόμενων γενιών.
Επιτέλους  να  αναλάβει ο καθένας  τις  ευθύνες του.....


Ο ΔΑΙΜΩΝ  ΤΟΥ  ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟΥ

Γιώργος  Μαντζαβάς

Ενισχύει το ηγετικό του προφίλ ο Χρυσοχοΐδης

Να επανεξεταστεί ο θεσμός των εξεταστικών και η έκκληση να πάψει η εκλογολογία ενίσχυσαν το ηγετικό προφίλ του κ. Χρυσοχοΐδη


Αίσθηση προκάλεσε η συνέντευξη που έδωσε σε κυριακάτικη εφημερίδα ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.«Σε μια ρευστή πολιτικά περίοδο, καταθέτει προτάσεις και υιοθετεί πρωτοβουλίες που θα τον αναδείξουν ως ανεξάρτητο πόλο εντός κυβέρνησης» σημειώνουν με νόημα στελέχη που γνωρίζουν καλά τα κυβερνητικά τεκταινόμενα.Η πρόταση του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη να επανεξεταστεί ο θεσμός των εξεταστικών και η έκκληση να πάψει η εκλογολογία ενίσχυσαν το ηγετικό προφίλ του κ. Χρυσοχοΐδη που αν μη τι άλλο όλα αυτά τα χρόνια έχει αποδείξει πως μπορεί με επιτυχία να ξεπερνά διάφορα εμπόδια.Ο Γ.Μιχελάκης ανακοίνωσε σήμερα την εκλογική "μετακόμιση" της βουλευτού Ρεθύμνου

ο κ. Μιχελάκης, πριν λίγο, έκανε γνωστό ότι η κ. Κεφαλογιάννη στις επόμενες εκλογές θα πολιτευτεί στην περιφέρεια της Α' Αθηνών. Τόνισε, μάλιστα, ότι αυτό το ζήτησε ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, σε συνάντηση μαζί της.
ΣΙΩΠΗΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ,

ΠΕΜΠΤΗ 3/2/2011 ΚΑΙ ΩΡΑ 18:00 ΜΜ


ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΜΕ ΕΝΤΟΝΟ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΎστερα από συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 28/1/2011 στο Εργατικό Κέντρο Αθηνών, με έντονη παρουσία μεγάλου αριθμού συμβασιούχων όλων των ελαστικών μορφών εργασίας, αποφασίστηκε ομόφωνα την ΠΕΜΠΤΗ 3/2/2011 ΚΑΙ ΩΡΑ 18:00 ΜΜ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ, ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ, έξω από τον προαύλιο χώρο του Αρείου Πάγου, με ΕΝΤΟΝΟ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ, ζωτικής παρουσίας του κόσμου με φαναράκια (του Πάσχα), όπου θα παραμείνουμε για όσο χρειαστεί, ΝΤΥΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΜΑΥΡΑ ΟΛΟΙ, πραγματοποιώντας ΣΙΩΠΗΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ. Θεωρούμε σημαντικό να περαστεί το μήνυμα ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΕΣ, εφόσον στη φάση που βρισκόμαστε εκεί στοχεύουμε ΚΥΡΙΩΣ.Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ!!!!!!http://www.youtube.com/watch?v=xU8QB8t9VpkΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΥΠ.ΥΓΕΙΑΣ

Επεισόδια σημειώθηκαν έξω από το υπουργείο Υγείας κατά την συγκέντρωση των γιατρών στην οδό Αριστοτέλους. Οι συγκεντρωμένοι άνδρες των ΜΑΤ προσπάθησαν να απωθήσουν το πλήθος από το να εισέλθει στο κτίριο με αποτέλεσμα να προκληθούν μικροεπεισόδια...


Κατά την συμπλοκή με τα ΜΑΤ η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά κ. Βαρβάρα Ανεμοδούρα, αισθάνθηκε αδυναμία και παρουσίασε ταχυπαλμία και μεταφέρθηκε σε κοντινό νοσοκομείο.

Πάντως, αυτή την ώρα εκπρόσωποι των γιατρών του ΙΚΑ αλλά και νοσοκομειακοί γιατροί βρίσκονται εντός του υπουργείου, όπου και περιμένουν να τους δεχτεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

«Απαιτούμε από τον υπουργό Υγείας να δώσει πάραυτα ικανοποιητικές εξηγήσεις στους ιατρικούς φορείς για το ποιος κάλεσε τα ΜΑΤ σε μια ειρηνική συγκέντρωση γιατρών και να αναλάβει τις ευθύνες για τη βάρβαρη στάση της κυβέρνησης», τονίζει σε επιστολή του ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών της χώρας κ. Δημήτρης Βαρνάβας.

Κυκλοφοριακό χάος

Στο μεταξύ, έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα επικρατούν από νωρίς το πρωί σήμερα στους δρόμους της Αθήνας, λόγω της απεργίας στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Την κατάσταση δυσχεραίνουν οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας γιατρών και εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες στο κέντρο της Αθήνας.

Υπενθυμίζεται πως λόγω της απεργίας των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, δεν ισχύει ο δακτύλιος.

Ακινητοποιημένα είναι για όλο το 24ωρο τα μπλε λεωφορεία, τα τρόλεϊ και το Μετρό.

Σε απεργία διαρκείας μέχρι την Παρασκευή βρίσκονται οι γιατροί του ΙΚΑ, ενώ στάση εργασίας πραγματοποίησαν και οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αθήνας.

Συγκέντρωση στην Ομόνοια είχε νωρίτερα ο Σύνδεσμος Εργαζομένων στον ΟΑΣΑ και συνεχίζει με πορεία προς τη Βουλή.

EΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ 184 ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ

Έτοιμοι για αναχώρηση είναι οι 184 Έλληνες και οι συνοδοί της αποστολής στο αεροδρόμιο της Αλεξάνδρειας, αφού πρώτα διεκπεραιωθούν κάποια διαδικαστικά θέματα από τις Αιγυπτιακές Αρχές...


Τα τρία αεροσκάφη C-130 που αναχώρησαν νωρίτερα σήμερα από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας προσγειώθηκαν στις 11.30, 11.35 και 11.47 π.μ. στην Αλεξάνδρεια για τον επαναπατρισμό όσων Ελλήνων πολιτών το επιθυμούν.

Την επιχείρηση επαναπατρισμού συντονίζει ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δόλλης.

Τα τρία αεροσκάφη C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας, με προορισμό την Αίγυπτο, στις 9:31, στις 9:40 και στις 9:58 σήμερα το πρωί.

Τα τρία αεροσκάφη αναμένεται να προσγειωθούν το απόγευμα στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

«Ξεκινάμε με τα τρία C-130 για την Αίγυπτο, τα οποία θα μεταφέρουν 215 από τους δικούς μας ανθρώπους από την Αλεξάνδρεια. Εύχομαι μέχρι το απόγευμα να είμαστε πίσω και όλα να πάνε καλά», δήλωσε ο κ.Δόλλης, λίγο πριν την αναχώρηση του πρώτου αεροσκάφους για την Αίγυπτο.

«Πιστεύω, μέχρι να φτάσουμε να έχουν οργανωθεί. Έχουμε κανονίσει τα πράγματα με τον καλύτερο τρόπο. Αλλά φυσικά σε μια ρευστή κατάσταση δεν μπορείς να περιμένεις όλα να πάνε τέλεια. Το άγχος είναι μόνο για τους δικούς μας ανθρώπους που περνάνε δύσκολα. Για μας, είναι σχετικά εύκολο να πάμε να τους πάρουμε. Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να διαχειριστούμε το φόβο τους» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Δόλλης και κατέληξε:

«Είναι εύκολο να κάθεσαι σε μια υπουργική καρέκλα και να κάνεις αναλύσεις. Το λίγο που μπορεί να κάνει η Ελλάδα είναι να βοηθήσει τους πολίτες της».

Αναμένουμε την εξέλιξη της διαδήλωσης στο Κάιρο, για να έχουμε καλύτερα συμπεράσματα το απόγευμα προς το βράδυ, ανέφερε ο κ. Δόλλης και σημείωσε πως μια ρευστή κατάσταση απαιτεί προσοχή και ψυχραιμία.

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΚΑΪΡΟΥ

Περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι έχουν ήδη συγκεντρωθεί το πρωί της Τρίτης στο κέντρο του Καΐρου προκειμένου να συμμετάσχουν στην μεγάλη διαδήλωση «του ενός εκατομμυρίου» κατά του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ. Οι διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα κατά...


του Αιγύπτιου προέδρου και κρατούν αφίσες που εικονίζουν τον Χόσνι Μουμπάρακ απαγχονισμένο.

Δεκάδες άνθρωποι πέρασαν τη νύχτα στην πλατεία Ταχρίρ, επίκεντρο του κινήματος διαμαρτυρίας που συγκλονίζει το καθεστώς.

Ελικόπτερα πετούν επάνω από το κέντρο της αιγυπτιακής πρωτεύουσας και ο στρατός ελέγχει πολλές από τις προσβάσεις προς το κέντρο της πόλης.Κρατική τηλεόραση: «Να μείνουν σπίτια τους οι πολίτες»

Εκκληση να παραμείνουν στα σπίτια τους και να αποφύγουν τη συμμετοχή στις διαδηλώσεις απηύθυνε στους πολίτες της Αιγύπτου η κρατική τηλεόραση, καθώς εκτιμά ότι μπορεί να έχουν βίαιη εξέλιξη.

Η κρατική τηλεόραση, η οποία ελέγχεται στενά από την κυβέρνηση του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, δεν έχει μεταδώσει πλάνα από τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

Στο μεταξύ, υπάρχουν πληροφορίες ότι η κυβέρνηση προσπαθεί, από την πλευρά της, να διοργανώσει διαδηλώσεις υποστήριξης προς τον Μουμπάρακ.

ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ 220 ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

«Βροχή» πέφτουν οι κατασχέσεις ακινήτων οφειλετών του Δημοσίου που δεν ξεπληρώνουν τα χρέη τους. Οι εφορίες έχουν βγάλει ήδη 15 ακίνητα στο «σφυρί» και έχουν προχωρήσει σε 220 κατασχέσεις ακινήτων μεγαλοοφειλετών σε Μύκονο, Σαντορίνη...


Κολωνάκι, Εκάλη, Βουλιαγμένη, Ψυχικό.

Το 2010 εντοπίστηκαν 2.702 φορολογούμενοι να χρωστούν στο Δημόσιο 77,5 εκατ. ευρώ και παράλληλα να έχουν στην κατοχή τους ακίνητα αντικειμενικής αξίας πάνω από 2,1 δισ. ευρώ. Από τους 2.702 οφειλέτες, οι 1.514 είτε εξόφλησαν εφάπαξ είτε προχώρησαν σε ρύθμιση των χρεών τους συνολικού ύψους 29 εκατ. ευρώ για να αποφύγουν την κατάσχεση των ακινήτων τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών το 2010 εντοπίστηκαν:

990 οφειλέτες με ληξιπρόθεσμες οφειλές συνολικού ποσού 6,7 εκ. ευρώ και ακίνητη περιουσία σε Μυκόνου και Σαντορίνη αντικειμενικής αξίας 288,39 εκατ. ευρώ και συνολικά ανά την επικράτεια αξίας 567,89 εκ. ευρώ. Οι 645 τακτοποίησαν οφειλές 3,6 εκατ. ευρώ. Για 15 οφειλέτες έχουν δοθεί παραγγελίες κατάσχεσης ενώ 2 κατασχέσεις ολοκληρώθηκαν και έχει εκδοθεί 1 πρόγραμμα πλειστηριασμού.

279 οφειλέτες με συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές 2,7 εκατ. ευρώ και ακίνητη περιουσία, συνολικής αξίας 175,48 εκατ. ευρώ. Οι 224 τακτοποίησαν οφειλές 2,3 εκατ. ευρώ. Για 8 οφειλέτες έχουν δοθεί παραγγελίες κατάσχεσης, ενώ ολοκληρώθηκαν 8 νέες κατασχέσεις και έχει εκδοθεί 1 πρόγραμμα πλειστηριασμού.

90 μεγαλοοφειλέτες με συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 35,9 εκατ. ευρώ, με οφειλή άνω των 200.000 ευρώ ο καθένας και με ακίνητη περιουσία συνολικής αξίας 176,5 εκ. ευρώ. Οι 33 οφειλέτες εξόφλησαν ή ρύθμισαν οφειλές 13,8 εκατ. ευρώ. Για 9 οφειλέτες έχουν δοθεί παραγγελίες κατάσχεσης, για 14 σχηματίστηκε φάκελος κατάσχεσης και για 13 εκδόθηκε πρόγραμμα πλειστηριασμού.

561 κληρονόμοι με συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές 19,1 εκατ. ευρώ προερχόμενες και από φόρο κληρονομιάς και συνολική αξία ακίνητης περιουσίας 290 εκατ. ευρώ. Οι 224 οφειλέτες ρύθμισαν οφειλές ύψους 4,9 εκατ. ευρώ. Για 49 έχουν δοθεί παραγγελίες κατάσχεσης και για 16 σχηματίστηκε φάκελος κατάσχεσης.

547 οφειλέτες με ληξιπρόθεσμες οφειλές συνολικού ποσού 9 εκατ. ευρώ και περιουσιακά στοιχεία σε ακριβές περιοχές (Βούλα, Βουλιαγμένη, Ψυχικό, Φιλοθέη, Εκάλη, Πανόραμα) συνολικής αξίας 919 εκατ. ευρώ. Οι 195 τακτοποίησαν οφειλές 3,1 εκατ. ευρώ. Για 75 οφειλέτες έχουν δοθεί παραγγελίες κατάσχεσης και για 24 σχηματίστηκε φάκελος κατάσχεσης.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΦΟΒΑΤΑΙ Ο ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ

Για επανεμφάνιση του “μοντέλου των παγκόσμιων ανισορροπιών που υπήρχε προ κρίσης” έκανε λόγο ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν σε ομιλία του στην Σιγκαπούρη. Η παγκόσμια οικονομία δείχνει τάσεις ανάκαμψης, αλλά είναι επιβαρυμένη με...


προβλήματα όπως τα υψηλά ποσοστά ανεργίας και η άνοδος των τιμών, που μπορούν να πυροδοτήσουν έναν καταστροφικό εμπορικό προστατευτισμό και βίαιες κοινωνικές αναταραχές, προειδοποίησε ο Στρος Καν."Η ανάπτυξη σε οικονομίες με μεγάλα εξωτερικά ελλείμματα, όπως οι ΗΠΑ, εξακολουθεί να καθοδηγείται από την εγχώρια ζήτηση. Και η ανάπτυξη σε οικονομίες με μεγάλο εξωτερικό πλεόνασμα, όπως η Κίνα και η Γερμανία, εξακολουθεί να ενισχύεται από τις εξαγωγές", είπε ο ίδιος."Καθώς αυξάνονται οι εντάσεις μεταξύ των χωρών, μπορεί να δούμε την άνοδο του προστατευτισμού- του εμπορίου και των δραστηριοτήτων του χρηματοπιστωτικού τομέα. Και καθώς αυξάνονται οι εντάσεις εντός των χωρών, μπορεί να έχουμε την αύξηση κοινωνικής και πολιτικής αστάθειας στο εσωτερικό τους- ακόμη και πόλεμο".Η αύξηση των τιμών στα τρόφιμα και τα καύσιμα τους τελευταίους μήνες έχει ήδη πλήξει ιδιαίτερα σφοδρά τις φτωχότερες χώρες και είναι ένας από τους παράγοντες που βρίσκονται πίσω από τις μαζικές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Αίγυπτο και την Τυνησία, ο πρόεδρος της οποίας απομακρύνθηκε από την εξουσία τον περασμένο μήνα.Στο μεταξύ, οι φόβοι για την αύξηση του χρέους στις ανεπτυγμένες χώρες, εντείνονται τους τελευταίους μήνες με την Standard & Poor's την περασμένη εβδομάδα να υποβαθμίζει την πιστοληπτική ικανότητα της Ιαπωνίας και τον Moody's να προειδοποιεί για υποβάθμιση και τις ΗΠΑ.Στην Ασία, η ανησυχία επικεντρώνεται στο θέμα του πληθωρισμού και οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι κεντρικές τράπεζες σε χώρες όπως η Ινδονησία χρειάζεται να αντιδράσουν γρηγορότερα για να συγκρατήσουν την άνοδο των τιμών.Ο Στρος-Καν είπε ακόμη ότι οι αναπροσαρμογές της ισοτιμίας των ξένων νομισμάτων μπορούν να διαδραματίσουν έναν σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση των παγκόσμιων οικονομικών ανισοτήτων.

ΟΠΙΣΘΕΝ ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΤΟΥ ΣΠΡΕΝΤ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ

Σε μεγάλη πτώση (20%) έχουν οδηγηθεί τα ελληνικά σπρεντ τον τελευταίο μήνα εξέλιξη που ενδεχομένως σημαίνει τη ‘συνθηκολόγηση’ των επενδυτών με την ΕΚΤ όσον αφορά τη στάση τους απέναντι στα ομόλογα των υπερχρεωμένων χωρών-μελών της...

Έτσι, ο σεβασμός απέναντι στην ΕΚΤ και την διαφαινόμενη ευρωπαϊκή βούληση διάσωσης των χωρών-μελών της, έφερε τα ελληνικά ομόλογα να έχουν την καλύτερη απόδοση (3,8%) έναντι των ευρωπαϊκών ομολόγων τον Ιανουάριο και αυτό παρ’ ό,τι πολλοί διεθνείς επενδυτές εκτιμούσαν μέχρι πρόσφατα ότι η χώρα θα χρεοκοπήσει.


Σήμερα 1η Φεβρουαρίου, πάλι, τα ελληνικά σπρεντ υποχωρούν 3,5 φορές περισσότερο από αυτά της υπόλοιπης ευρωπαϊκής περιφέρειας.

Οι στρατηγικοί αναλυτές ισχυρίζονται πως το κύμα αγορών στα ομόλογα αυτά πυροδότησαν σχετικές παρεμβάσεις της ΕΚΤ. Υπό αυτή την έννοια θεωρούν ότι η βελτίωση του κλίματος είναι σε κάποιο βαθμό εικονική.

Η ΕΚΤ δαπάνησε 76,5 δισ. ευρώ σε αγορές ομολόγων από τον Μάιο (κυρίως ελληνικών, ιρλανδικών και πορτογαλικών τίτλων) προκειμένου να σταθεροποιήσει τις αγορές που παρέπαιαν εξαιτίας της κρίσης των κρατικών χρεών. Και σε αυτήν αποδίδεται κυρίως η κάμψη των ελληνικών σπρεντ σε χαμηλά τριμήνου, δηλαδή γύρω στις 780 μονάδες βάσης σήμερα από 978 μονάδες που ήταν στις 7 Ιανουαρίου.

Όμως, η ΕΚΤ δεν αγόρασε τίποτα την περασμένη εβδομάδα και αυτή ήταν η πρώτη διακοπή αγορών το τελευταίο τρίμηνο. Πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει πλέον μία ευρύτερη αισιοδοξία την οποία συμμερίζονται και οι επενδυτές.

ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΧΡΗΣΗ ΒΙΑΣ Ο ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ...

Οι αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις διαβεβαίωσαν ότι δεν θα χρησιμοποιήσουν βία κατά των διαδηλωτών, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση την παραμονή της «πορείας ενός εκατομμυρίου» ανθρώπων που προβλέπεται για σήμερα, και θα ζητήσει την πτώση του...


προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ.Οι ένοπλες δυνάμεις θεωρούν «νόμιμες» τις διεκδικήσεις του αιγυπτιακού λαού, που διαδηλώνει εδώ και μια εβδομάδα κατά της κυβέρνησης, αναφέρουν σε επίσημη ανακοίνωση τους. Απευθυνόμενος στον «μεγάλο λαό της Αιγύπτου», ο στρατός κρίνει «νόμιμες» τις διεκδικήσεις του και διαβεβαιώνει, ότι δεν θα προσφύγει «στη χρήση βίας εναντίον του αιγυπτιακού λαού». «Η ελευθερία της έκφρασης με ειρηνική μορφή διασφαλίζεται για όλους», δήλωσε ένας εκπρόσωπος του στρατού, τον οποίο επικαλείται το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων ΜΕΝΑ και η κρατική τηλεόραση.

''ΠΛΗΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΕΕ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ''

Ισχυρό πλήγμα στη διαδικασία προσέγγισης της Αλβανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση χαρακτήρισε τη Δευτέρα τα βίαια επεισόδια στη διαδήλωση της 21ης Ιανουαρίου ο αλβανός πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα.


Ο κ. Μπερίσα, στη διάρκεια σύσκεψης της διυπουργικής επιτροπής για την Ένταξη στην ΕΕ,...

υπογράμμισε ότι η αλβανική κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να επανορθώσει τη ζημία που έγινε προς αυτή την κατεύθυνση.

«Η απόπειρα πραξικοπήματος απέτυχε, αλλά επέφερε βαρύ πλήγμα στο μεγάλο στόχο του αλβανικού έθνους, την ένταξη στην ΕΕ Από τη δεκαετία του 1970, κανένα πραξικόπημα δεν υπήρξε σε χώρες, που φιλοδοξούν να ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση», υπογράμμισε ο κ. Μπερίσα.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας κατηγόρησε τον αρχηγό του αντιπολιτευόμενου Σοσιαλιστικού Κόμματος, Έντι Ράμα και «δύο πρώην υπουργούς, της δικτατορίας του Χότζα, τον Γκραμόζ Ρούτσι και τον Σκεντέρ Γκινούσι», όπως είπε, ότι είναι οι «εγκέφαλοι» της απόπειρας πραξικοπήματος στις 21 Ιανουαρίου».

«Οι ενορχηστρωτές της απόπειρας πραξικοπήματος έχουν πλήξει σοβαρά τη χώρα ενώπιον ολόκληρου του κόσμου και αμαυρώνουν την εικόνα της, η οποία θα βελτιωθεί μετά από τεράστια προσπάθεια», ανέφερε ο κ. Μπερίσα

ΠΕΘΑΝΕ Η ΓΗΡΑΙΟΤΕΡΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Η πιο ηλικιωμένη γυναίκα του κόσμου πέθανε σήμερα στο σπίτι της στο Τέξας, σε ηλικία 115 ετών, σύμφωνα με την οικογένειά της. Η Γιουνίς Σάνμπορν κατείχε τον τίτλο της γηραιότερης γυναίκας μετά το θάνατο, στις 4 Νοεμβρίου 2010, της Γαλλίδας μοναχής Εζενί Μπλανσάρ...


Επισήμως, η Σάνμπορν ήταν 114 ετών, ωστόσο η οικογένειά της υποστηρίζει ότι το ληξιαρχείο είχε καταγράψει λάθος την ημερομηνία γέννησής της και την εμφάνιζε γεννημένη το 1896 αντί για το 1895. Η Μπέσι Κούπερ από την Τζόρτζια, γεννημένη στις 26 Αυγούστου 1896, θεωρείται πλέον η γηραιότερη γυναίκα, σύμφωνα με την Ομάδα Ερευνών

''ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ''

Για τα αυθαίρετα, τις περιοχές Natura, τη ΔΕΗ και τα φωτοβολταϊκά μίλησε μεταξύ άλλων η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη στους Νέους Φακέλους της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ.


Αναφερόμενη στα αυθαίρετα είπε ότι «η πράξη έχει αποδείξει πως τα αυθαίρετα σπίτια...

δεν έχουν γκρεμιστεί από τους πολιτικούς» και προσέθεσε ότι η κατάσταση είναι παγιωμένη και γι' αυτό πρέπει να ανοίξει η συζήτηση για μια ανεξάρτητη αρχή που θα λειτουργεί με τρόπο κατηγορηματικό και ξεκάθαρο για το θέμα.

Απαντώντας στην ερώτηση του Τάσου Τέλλολγου ότι έχει έρθει τρεις φορές αντιμέτωποι με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μία φορά με τους δασικούς χάρτες μία φορά με τη δόμηση στη Natura και μία φορά με τη δόμηση στα καμένα σ’ ένα μοτίβο που μοιάζει πάντα το ίδιο, είπε τα εξής:

«Με την τελική διάταξη για τις περιοχές Νatura συμφωνώ απόλυτα δε νομίζω ότι έχω κάνει ένα συμβιβασμό. Πιστεύω ότι τέτοια ζητήματα τα οποία δεν τα έχουμε αγγίξει, ποτέ δεν είχαμε αγγίξει τη συζήτηση για δασικούς χάρτες, δεν είχαμε αγγίξει ποτέ τη συζήτηση για τη δόμηση για την εκτός σχεδίου δόμηση, ότι είναι αφορμές για να γίνουν συζητήσεις που όλοι μας πρέπει να βγούμε με τα επιχειρήματά μας κάπως κερδισμένοι. Αυτές οι απόψεις υπήρχαν και στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ και τις υπηρετώ όσο μπορώ πιο αυστηρά».

Παράλληλα, η υπουργός αναφέρει ότι θέλει να είναι πολύ αυστηρή για τους ημιυπαίθριους, λέγοντας μάλιστα ότι «νομίζω ότι λύσαμε ένα γόρδιο δεσμό». Μάλιστα είπε ότι μέσα στην εβδομάδα το υπουργείο θα παρουσιάσει όλους τους δημόσιους χώρους που γίνονται κοινόχρηστοι χώροι πρασίνου από απαλλοτριώσεις, τις οποίες θα έχανε το δημόσιο γιατί δεν είχε λεφτά.

Όπως εξήγησε, αν τα χρήματα από τους ημιυπαίθριους τελικά πιάσουν τους στόχους και είναι γύρω στα 800 εκατ. ευρώ, στα 800 εκατ ευρώ θα είναι και οι αντίστοιχοι πράσινοι χώροι, λέγοντας μάλιστα ότι «οι ημιυπαίθριοι των Ιωαννίνων θα γίνουν πάρκο στα Ιωάννινα» και όχι στην Αθήνα.

Αναφερόμενη στα φωτοβολταϊκά, έστειλε μήνυμα στους αγρότες ότι τα φωτοβολταικά δεν είναι η νέα επιδότηση όπως ήταν παλιά το βαμβάκι. «Τους αγρότες τους θέλουμε στο χωράφι τους να παράγουνε και συμπληρωματικό εισόδημα μπορεί να έχουν από την παραγωγή ενέργειας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η υπουργός σημείωσε ότι με τον υπουργό Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοίδη έχουν συμφωνήσει ότι στον αναπτυξιακό νόμο δε θα επιδοτείται πλέον η παραγωγή της ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, αλλά η κατασκευή του εξοπλισμού.

Για τη ΔΕΗ ανέφερε ότι είναι μία δημόσια επιχείρηση γιατί το 51% ανήκει στο κράτος, ενώ είπε ότι δε θα ήταν σωστή λύση να πουλήσει η Ελλάδα τις λιγνιτικές μονάδες της, γιατί στην ουσία δε θα απελευθερώνονταν η αγορά.

ΔΙΑΛΟΓΟ ΖΗΤΑΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΜΟΥΜΠΑΡΑΚ

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ ζήτησε από τον νέο αντιπρόεδρο της χώρας Ομάρ Σουλεϊμάν να ξεκινήσει αμέσως διάλογο με τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας, με αντικείμενο τις συνταγματικές και νομοθετικές μεταρρυθμίσεις...


Αυτό δήλωσε απόψε ο ίδιος ο κ. Σουλεϊμάν, ο οποίος τυγχάνει της απολύτου εμπιστοσύνης του Μουμπάρακ. Δεν διευκρίνισε όμως τι είδους μεταρρυθμίσεις εννοεί ο αιγύπτιος πρόεδρος, ούτε με ποιες δυνάμεις θα γίνει αυτός ο διάλογος. Εκτιμάται ότι οι δηλώσεις του αντιπροέδρου αποτελούν μια ακόμη προσπάθεια του καθεστώτος να κατευνάσει την οργή των διαδηλωτών, που ετοιμάζονται για την αυριανή μεγάλη συγκέντρωση στο κέντρο του Καΐρου.

ΤΕΤΑΜΕΝΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

Πολιτικές κόντρες συνθέτουν το σκηνικό στην ΠΓΔΜ, μετά την απόφαση της αντιπολίτευσης να αποχωρήσει από τη Βουλή. Το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, η Σοσιαλδημοκρατική Ένωση (SDSM), απέρριψε την έκκληση του προέδρου της Βουλής της ΠΓΔΜ Τράικο Βελιάνοφσκι για την επιστροφή της στα κοινοβουλευτικά έδρανα και χαρακτήρισε την έκκληση του ως «φθηνή προσπάθεια εντυπωσιασμού»...
Ο πρόεδρος της Βουλής όρισε γι' αύριο προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την κατάσταση στα ΜΜΕ της ΠΓΔΜ και τις εξελίξεις που αφορούν τα ΜΜΕ του ομίλου Ράμκοφσκι, ωστόσο θεωρείται σίγουρο ότι η αντιπολίτευση δεν θα συμμετάσχει σ' αυτήν.

Από τις εργασίες της Βουλής απέχουν 32 από τους 120 βουλευτές ενώ το μόνο αντιπολιτευόμενο κόμμα που παραμένει είναι το Φιλελεύθερο-Δημοκρατικό Κόμμα του Γιόβαν Μανασίεφσκι, το οποίο διαθέτει τέσσερις βουλευτικές έδρες, καθώς και δύο ανεξάρτητοι βουλευτές.

Το φιλελεύθερο κόμμα εκτιμά πως μοναδική διέξοδος από την κρίση που έχει προκληθεί είναι η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών και συμπλήρωσε ότι αυτές πρέπει να προκηρυχθούν αμέσως, πριν η πολιτική κρίση διαχυθεί στους δρόμους.

Η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα των Σκοπίων, Ντνέβνικ αναφέρει ότι η πολιτική κρίση απειλεί να μπλοκάρει τη χώρα και σημειώνει ότι η απουσία του πολιτικού διαλόγου στο εσωτερικό λειτουργεί ανασταλτικά για την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, αλλά και για τις διαπραγματεύσεις σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας.

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΝ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ

Σε νέες κινητοποιήσεις θα προχωρήσουν οι φαρμακοποιοί με απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου. Οι ιδιοκτήτες των φαρμακείων έχουν προγραμματίσει 24ωρη απεργία για την ερχόμενη Παρασκευή, καθώς επίσης και για την και την ερχόμενη Δευτέρα. Επιπλέον...


συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων αποφάσισε απόψε και η Γενική Συνέλευση των Φαρμακοποιών της Αθήνας. Οι φαρμακοποιοί της Αττικής θα πραγματοποιήσουν 24ωρες απεργίες την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου, τη Δευτέρα 7/2 και την Τρίτη 8/2. Επιπλέον οι φαρμακοποιοί της Αττικής σταματούν από την 1η Μαρτίου τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους των Ταμείων που δεν είναι συνεπή στις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Λοβέρδος: «Δε θέλουμε να κάνουμε επίταξη»

«Επίταξη, προσφυγή στη δικαιοσύνη δεν θέλουμε να κάνουμε» δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, μετά την απόφαση των φαρμακοποιών να προχωρήσουν σε νέες εικοσιτετράωρες απεργίες. Σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση υπογράμμισε ότι δεν θα χρησιμοποιήσει παρά μόνο ήπια μέσα, σημειώνοντας πως «πρέπει να σκεφτούμε ότι η επιμονή δεν συγκροτεί και απόδειξη ότι κάποιος έχει δίκιο».

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Θ. Αμπατζόγλου, επανέλαβε τα αιτήματα του κλάδου για την απόσυρση ή τροποποίηση των σημείων του νομοσχεδίου που αφορούν τα πληθυσμιακά κριτήρια, την ίδρυση νέων φαρμακείων σε ακτίνα 200 μέτρων από συνταγογραφικά κέντρα, το εξοντωτικό ωράριο λειτουργίας και την ιδιαίτερα υψηλή έκπτωση προς τα ταμεία.

«Ζητάμε να εφαρμοσθεί στην Ελλάδα ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη», τόνισε, σημειώνοντας παράλληλα ότι οι φαρμακοποιοί προσβλέπουν σε συνάντηση με τον υπουργό προκειμένου, όπως σημείωσε, «να βρεθεί μια λύση που να αποσκοπεί πραγματικά προς όφελος του Έλληνα ασφαλισμένου και του συστήματος φαρμακευτικής περίθαλψης».

ΤΕΛΟΣ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΡΙΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΡΛΑΝΔΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, Μπράιαν Κόουεν, ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να είναι υποψήφιος στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές και ότι τερματίζει την πολιτική καριέρα του.

«Η πολιτική καριέρα μου τελειώνει με την προκήρυξη αυτών των εκλογών...

Πήρα αυτήν την απόφαση με βαριά καρδιά», είπε ο Κόουεν σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό.

«Είναι η σωστή απόφαση επειδή το κόμμα είναι σε διαδικασία αναδιάρθρωσης και ανανέωσης» είπε ο Ιρλανδός πρωθυπουργός, ευχαριστώντας τους ψηφοφόρους για τη στήριξη που του παρείχαν στη διάρκεια της πολιτικής καριέρας του.

Ο Κόουεν εξελέγη για πρώτη φορά στην Κάτω Βουλή του Ιρλανδού κοινοβουλίου το 1984, μετά τον θάνατο του πατέρα του, Μπέρναρντ, ο οποίος ήταν βουλευτής του κόμματος Φιάνα Φέιλ.