ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

ΚΑΝΕΝΑ ΘΕΜΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΜΕΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

Τα άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑμΕΑ) θα εξακολουθήσουν να έχουν δωρεάν μετακινήσεις, ή τις εκπτώσεις, που δικαιούνται, παρά το προσωρινό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τη μη υπογραφή της σχετικής σύμβασης.Η διευκρίνιση ήλθε από το υπουργείο Υποδομών...


με αφορμή σχετική ερώτηση, που κατέθεσαν βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς. Σύμφωνα με τα στελέχη του υπουργείου, υπάρχει παλαιότερη υπουργική απόφαση που προβλέπει πως ακόμη και αν έχει λήξει η σύμβαση του αρμόδιου Υπουργείου με τα αστικά λεωφορεία, η κάρτα ισχύει μέχρι την υπογραφή της νέας σύμβασης.

Διευκρινίζεται ότι δωρεάν μετακινήσεις με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ή έκπτωση στο εισιτήριο, έχουν ειδικές ομάδες πολιτών, όπως ΑμΕΑ, στρατιώτες, αστυνομικοί, φοιτητές, μαθητές, πολύτεκνοι, συνταξιούχοι άνω των 65 ετών κ.α. και το αρμόδιο Υπουργείο, στο οποίο υπάγονται, υπογράφει κάθε χρόνο μία σύμβαση με τους φορείς των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, στους οποίους καταβάλλει ένα ποσό ως αποζημίωση.

Σύμφωνα με το υπουργείο, το θέμα σύντομα θα επιλυθεί. Διευκρινίζεται, δε, ότι δεν έχει δοθεί καμία εντολή στους οδηγούς των αστικών λεωφορείων να μη δέχονται τις υπάρχουσες κάρτες των ΑμΕΑ.

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Κίνητρα για τη χρήση της ηλεκτρονικής κάρτας εργασίας περιλαμβάνει το σχέδιο νόμου για το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ)...


α την κάρτα, μέσω της οποίας θα ελέγχεται η προσέλευση και η αποχώρηση του προσωπικού, θα παρέχεται έκπτωση 10% επί των ασφαλιστικών εισφορών, ενώ αντίστοιχη θα είναι η έκπτωση στις εισφορές των εργαζομένων. Το ηλεκτρονικό σύστημα θα είναι σε online επικοινωνία με την ψηφιακή πλατφόρμα του υπουργείου Εργασίας, στην οποία θα διασυνδεθούν οι υπηρεσίες του ΣΕΠΕ, του ΙΚΑ και του ΟΑΕΔ. Η σχετική διάταξη, όπως σημειώνεται στο νομοσχέδιο, τίθεται σε ισχύ από την 1η Ιουλίου 2011.Το νομοσχέδιο εισάγει επίσης το θεσμό του συμφιλιωτή για την επίλυση διαφορών μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων.

Οσον αφορά τη στελέχωση του ΣΕΠΕ, θα αποτελείται από 1.003 επιθεωρητές εργασίας και 280 διοικητικούς υπαλλήλους που θα παρέχουν υπηρεσίες υποστήριξης. Για τους επιθεωρητές προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η καταβολή πρόσθετης αμοιβής (μπόνους), η οποία όπως αναφέρεται στο σχετικό άρθρο του νομοσχεδίου "εξαρτάται από το ποιοτικό και ποσοτικό έργο τους". Σημειώνετια πως η επιπλέον αμοιβή θα προέρχεται από τα διοικητικά πρόστιμα που θα επιβάλει το ΣΕΠΕ στις επιχειρήσεις για παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας.

ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ Η ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΜΒΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ

Αναστέλλεται, με απόφαση των Εφετών Ανακριτών υποθέσεων τρομοκρατίας, η ποινική δίωξη που είχε ασκηθεί κατ' αγνώστων δραστών για την υπόθεση της βομβιστικής επίθεσης έξω από το σπίτι του, τότε βουλευτή της ΝΔ και σημερινού δημάρχου Πειραιά Βασίλη...


Μιχαλολιάκου, τον Ιανουάριο του 2001.

Η απόφαση για την αναστολή της δίωξης ελήφθη καθώς από την έρευνα της υπόθεσης δεν προέκυψαν ικανά στοιχεία για να απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων. Επιπλέον, δεν κατέθεσε στους ανακριτές ο βασικός καταγγέλων στην υπόθεση, φυγόδικος επιχειρηματίας Σ.Μπολέτσης, ο οποίος με καταγγελίες του έχει εμπλέξει στην επίθεση κατά του κ.Μιχαλολιάκου γνωστό Πειραιώτη δικηγόρο.

Η δικογραφία για την έκρηξη έξω από το σπίτι του κ. Μιχαλολιάκου, από την οποία υπέστη καρδιακή προσβολή και κατέληξε ηλικιωμένη περίοικος, είχε ανασυρθεί από το αρχείο, που είχε τεθεί ως "αγνώστων δραστών", τον περασμένο Μάιο μετά τις καταγγελίες του Σ. Μπολέτση και είχε ανατεθεί προς διερεύνηση στους εφέτες ανακριτές των υποθέσεων τρομοκρατίας. Η δίωξη που ασκήθηκε για την υπόθεση αφορά τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας και απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση, έκρηξης και κατοχής εκρηκτικών και στρέφεται κατ' αγνώστων.

Η υπόθεση θα ερευνηθεί εκ νέου μόνο αν προκύψουν νεώτερα στοιχεία για τους δράστες της επίθεσης...

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΑΘΗΝΑΣ - ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Να ανταποκριθούν οι Τουρκοκύπριοι στις προτάσεις Χριστόφια, κάλεσε ο Γιώργος Παπανδρέου, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Μαξίμου, που ως στόχο είχε τον συντονισμό των κινήσεων των δύο πλευρών...


Ο πρωθυπουργός, δήλωσε ότι Ελλάδα και Κύπρος έχουν συγκλίνοντα συμφέροντα στα θέματα της ενεργειακής πολιτικής και της οριοθέτησης των θαλάσσιων ζωνών.Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Χριστόφιας επιβεβαίωσε ότι υπάρχει συναντίληψη ελληνικής και κυπριακής πλευράς.

Επισήμανε παράλληλα ότι η αφετηρία της κοινής προσέγγισης είναι η παραδοχή ότι εναπόκειται σε κάθε κράτος να ασκήσει τα κυριαρχικά του δικαιώματα.

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ " ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ "

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, όπως ανακοίνωσε η αρχιεπισκοπή, παρακολουθεί με ενδιαφέρον το θέμα της «Κάρτας του Πολίτη» και συμμερίζεται τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες του πιστού λαού, έχοντας δηλώσει ήδη τις σχετικές επιφυλάξεις του...


Αναμένει δε τη διαμόρφωση από το Υπουργείο Εσωτερικών, του όλου νομοθετικού πλαισίου για την τελική τοποθέτησή του, διαβεβαιώνοντας ότι προέχει ο απόλυτος σεβασμός στο ανεπανάληπτο και την ελευθερία του ανθρωπίνου προσώπου.

Αυτή άλλωστε -καταλήγει η ανακοίνωση- είναι και η ξεκάθαρη στάση σύσσωμης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, η οποία, με απόφασή της, έχει αναθέσει στη Συνοδική Επιτροπή επί των Δογματικών και Νομοκανονικών Ζητημάτων και στην Ειδική Συνοδική Επιτροπή επί των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων την από κοινού μελέτη των σχετικών ζητημάτων που ανακύπτουν με τη συνδρομή ειδικών επιστημόνων της Θεολογίας, της Νομικής και της Πληροφορικής.

ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΠΑΡΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Σε πάρκα, παραλίες, πεζοδρόμια της Νέας Υόρκης, ακόμα και στην Τάιμς Σκουέρ, θα απαγορεύεται το κάπνισμα από εδώ και πέρα. Όπως αποφάσισε χτες το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, η απαγόρευση του καπνίσματος θα επεκταθεί σε όλα τα δημοτικά πάρκα, τις πλατείες, τους δημόσιους...


υπαίθριους χώρους και τις παραλίες της αμερικανικής μεγαλούπολης. Η απόφαση ελήφθη χθες με 36 ψήφους υπέρ και 12 κατά. Η απαγόρευση αφορά 1.700 πάρκα και 23 χιλιόμετρα παραλιών και άλλων δημόσιων χώρων.

«Από αυτό το καλοκαίρι, οι Νεοϋορκέζοι που πηγαίνουν στα πάρκα μας και στις παραλίες μας για λίγο καθαρό αέρα και για να περάσουν καλά θα μπορούν να αναπνέουν ακόμα καθαρότερο αέρα και θα κάθονται σε μια παραλία που δεν θα είναι γεμάτη γόπες», δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Μάικλ Μπλούμπεργκ, μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. Η νέα απαγόρευση θα ισχύσει 90 μέρες μετά την υπογραφή της σχετικής απόφασης από τον κ. Μπλούμπεργκ. Ο δήμαρχος έχει περιθώριο 20 ημερών για να την υπογράψει.

Η πόλη της Νέας Υόρκης εφαρμόζει από το 2003 μία από τις πιο αυστηρές αντικαπνιστικές νομοθεσίες στον κόσμο. Οι νέοι κανονισμοί θα δώσουν τη δυνατότητα στην Υπηρεσία Πάρκων της Νέας Υόρκης να κόβει πρόστιμα 100 δολαρίων στους παραβάτες. Ανάλογα πρόστιμα ισχύουν και για άλλα παραπτώματα, όπως η επαιτεία και η ούρηση σε δημόσιο χώρο. Η Νέα Υόρκη δεν πρωτοπορεί πάντως σε αυτόν τον τομέα. Το κάπνισμα ήδη απαγορεύεται στα πάρκα του Λος Αντζελες και του Σικάγου.

ΑΝΤΙΘΕΤΗ Η ΝΔ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 3%

Το σύγχρονο πολιτικό και ιδεολογικό στίγμα του κόμματος προσδιόρισε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης και παράλληλα εξαπέλυσε και εφ΄ όλης της ύλης επίθεση στην κυβέρνηση...


«Η ΝΔ είναι λαϊκό κόμμα, στηρίζεται στον λαό, αγωνίζεται για τον λαό και απευθύνεται σε όλο τον λαό και μόνο σε αυτόν» είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι η «η ΝΔ χρειάζεται να συγκροτήσει ένα πλειοψηφικό ρεύμα που θα προκύψει από την μετατόπιση της κοινωνίας στις ιδέες του κοινωνικού φιλελευθερισμού, στα ιδανικά της πατρίδας, της Δημοκρατίας, της ανταγωνιστικότητας, της ατομικής ευθύνης και της κοινωνικής αλληλεγγύης».Αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών προσπαθώντας να εμφυσήσει αισιοδοξία στους βουλευτές του λέγοντας ότι «αν γίνουν θα τις προκαλέσουν τα αδιέξοδα, οι παλινωδίες και οι αντιφάσεις του ΠΑΣΟΚ, τις εκλογές όμως όποτε κι αν γίνουν θα τις κερδίσουμε εμείς για να ξαναπάρουμε την Ελλάδα στα χέρια μας και να στήσουμε την χώρα στα πόδια της». Είπε ακόμη ότι η ΝΔ απευθύνεται σε όλους του Έλληνες πολίτες σε όσους είναι απογοητευμένοι σε όσους την εγκατέλειψαν αλλά και σε όσους δεν την ψήφισαν ποτέ. Κάλεσε τους βουλευτές του να απορρίψουν τα στρογγυλεμένα λόγια: «ο λόγος μας έχει αιχμές και η πολιτική μας έχει γωνίες» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σαμαράς επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τα θέματα της οικονομίας. «Όχι νέα επαχθή μέτρα που θα επιδεινώσουν την ύφεση και δεν τα αντέχει η κοινωνία και η οικονομία», είπε με κατηγορηματικότητα και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τη χώρα ως εταιρία υπό εκκαθάριση».

Σημείωσε ότι «προωθείται πακέτο περικοπών που θα θίξει ευπαθείς τάξεις καθώς και νέες αυξήσεις φορολογίας που θα πλήξουν το σύνολο της οικονομίας. Το νέο πακέτο ασφυξίας θα ξεπεράσει τα δώδεκα δισ. ευρώ, θα επιδεινώσει τον φαύλο κύκλο της ύφεσης ενώ η χώρα χρειάζεται ανάπτυξη».

Ο ίδιος τάχθηκε κατά της συνταγματικής δέσμευσης για ισοσκελισμένο προϋπολογισμό και για ετήσιο έλλειμμα κάτω από 3%.

«Το 3% το επιβάλει το σύμφωνο σταθερότητας. Γιατί λοιπόν χρειάζεται συνταγματική δέσμευση που θα εισαγάγει μία μόνιμη ακαμψία που δημιουργήσει μεγαλύτερη ασφυξία» αναρωτήθηκε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «είναι επικίνδυνο να δεσμεύεις το απώτερο μέλλον. Θα περιμένουμε να δούμε την τελική πρόταση και τις αντιδράσεις των άλλων κρατών. Συμφωνούμε με τον ισοσκελισμένο προϋπολογισμό για σήμερα και μέχρι να τελειώσει η κρίση χρέους αλλά όχι με συνταγματική δέσμευση».

Αναφέρθηκε στην εξωτερική πολιτική βάζοντας ξανά τις κόκκινες γραμμές.

«Απορρίπτουμε τη συνεκμετάλλευση σε δικής μας δικαιοδοσίας περιοχές, δεν δεχόμαστε αυτοπαραίτηση από δικά μας δικαιώματα εκμετάλλευσης και από ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα. Επιμένουμε στις κόκκινες γραμμές στο Σκοπιανό, δεν δεχόμαστε παραλλαγή του σχεδίου Ανάν στο κυπριακό ενώ είπαμε ότι δεν θα δεχθούμε την οικονομική κρίση ως άλλοθι για υποχωρήσεις».

Ζήτησε επίσης από την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην ανακήρυξη της ελληνικής ΑΟΖ και να διδαχθεί από την τακτική της Κύπρου.

Μίλησε για τα διεθνή γεγονότα στην Μεσόγειο λέγοντας ότι «οι Έλληνες είμαστε από τη φύση μας και τη θέση μας αλληλέγγυοι με τους αγώνες των λαών αλλά είμαστε και υπέρ της ασφάλειας και της σταθερότητας. Η Ελλάδα πρέπει να είναι προσεκτική και πρέπει να πούμε στους εταίρους μας ότι δεν μπορούν να αποσταθεροποιούν τη χώρα με μέτρα που διαρρηγνύουν τον κοινωνικό ιστό σε μία περιοχή που συνταράσσεται».

Αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό υποστηρίζοντας ότι «ο νόμος που έφερε η κυβέρνηση κάνει την χώρα μαγνήτη προσέλκυσης μεταναστών».

Ο ίδιος είπε ότι η ΝΔ δεν έχει αντίρρηση στη φύλαξη των συνόρων ακόμα και με τον φράχτη στον Έβρο, αλλά επανέλαβε ότι απόλυτη προτεραιότητα αποτελεί η αντιμετώπιση του θέματος με αλλαγή του νόμου περί ιθαγένειας.

Για τα πρόσφατα γεγονότα της Νομικής κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «το ταξίδι των 230 μεταναστών έγινε με την ανοχή των αρχών. Εκείνοι που οργάνωσαν τα γεγονότα έχουν σχέση με το ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνηση που έχει επιλέξει την ένοχη σιωπή σε αυτή την υπόθεση.»

Τοποθετήθηκε στην απόφαση του Δ' Tμήματος του ΣτΕ για την ψήφο αλλοδαπών στις δημοτικές εκλογές, λέγοντας ότι «το ΣτΕ οδηγείται να κηρύξει το νόμο περί ιθαγένειας αντισυνταγματικό» και κάλεσε την κυβέρνηση να σταματήσει να παρεμβαίνει απροσχημάτιστα στο έργο των ελλήνων δικαστών».

Επέμεινε δε στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου. «Με το άβατο του χώρου δεν προστατεύεται αλλά καταστρατηγείται η ακαδημαϊκή ελευθερία. Είναι υποκρισία να μιλούν για άσυλο ιδεών όσοι ανέχονται το καθεστώς παρανομίας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για το κίνημα της ανυπακοής σημείωσε ότι «δεν μπορούμε να δεχθούμε και να ανεχθούμε την παραβίαση των νόμων. Η εφαρμογή των νόμων δεν είναι εθελοντική. Από την άλλη όμως όταν υπάρχει αναλγησία και ανευθυνότητα, όταν διαλύεται ο κοινωνικός ιστός, όταν αυξάνονται τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ πέρα από τα όρια αντοχής, τότε πυροδοτούνται φαινόμενα ανυπακοής».

Τέλος έδωσε απάντηση σε όσους κατηγόρησαν τη ΝΔ για ακραία στροφή λέγοντας απερίφραστα ότι «αυτό είναι κουταμάρα» και πρόσθεσε ότι «στην Ευρώπη και στον κόσμο οι κεντροδεξιές και κεντροαριστερές κυβερνήσεις παίρνουν μέτρα πολύ πιο δραστικά από εκείνα που χαρακτηρίζουν εδώ ακραία. Έχουν υπόψη τους τι μέτρα για την ασφάλεια έχουν πάρει στην Ιταλία και στην Ισπανία; Όσοι τα λένε είναι αθεράπευτα ακραίοι, κολλημένοι οπισθοδρομικοί. Πρέπει να τελειώσουμε με τις εμμονές και τα κολλήματα της μεταπολίτευσης».

Είπε ότι με τις Εξεταστικές η κυβέρνηση προσπάθησε να κρατήσει σε ομηρία τη ΝΔ και επανέλαβε την πρότασή του να ελεγχθεί από σώμα δικαστών το «πόθεν έσχες» όσων διετέλεσαν υπουργοί και υφυπουργοί από την μεταπολίτευση και μετά.

Τέλος είπε ότι η ΝΔ πρέπει να κατοχυρώσει την οικονομική της αυτοτέλεια και γι αυτό θα απευθυνθεί με κουπόνια στον κόσμο της και ζήτησε από τους βουλευτές του να γίνουν κήρυκες σε αυτό τον αγώνα.

ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Αύξηση του ωραρίου εργασίας κατά 2,5 ώρες την εβδομάδα στο Δημόσιο κι επέκταση της λειτουργίας ορισμένων δημοσίων υπηρεσιών αιχμής και το απόγευμα, προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης στη συνάντηση που είχε σήμερα με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ...


Η πρώτη πρόταση του υπουργείου Εσωτερικών προβλέπει αύξηση από 37,5 σε 40 ώρες εργασίας την εβδομάδα, όπως ισχύει και στον ιδιωτικό τομέα.

Σχετικά με την παράταση λειτουργίας των υπηρεσιών, ο κ. Ραγκούσης δήλωσε κατηγορηματικά ότι «δεν μιλάμε για διακεκομμένο ωράριο, αλλά για συνεχές».

Συμπλήρωσε επίσης, ότι η εφαρμογή του νέου ωραρίου για όσες υπηρεσίες λειτουργούν το απόγευμα, θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Οκτώβριο, προκειμένου οι εργαζόμενοι να προγραμματίσουν τη ζωή τους και τις υποχρεώσεις τους.

Ο κ. Ραγκούσης τόνισε ότι με αυτές τις δύο προτάσεις προς τους δημοσίους υπαλλήλους τούς καλεί να συμβάλλουν κι αυτοί στην εθνική προσπάθεια που καταβάλλεται από όλους τους Έλληνες για να βγει η χώρα από την κρίση, ενώ επισήμανε ότι όλα όσα συζητήθηκαν με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ δεν έχουν καμία σχέση με το Μνημόνιο και την τρόικα, η οποία θα ενημερωθεί από τον Τύπο.

Για το ενιαίο μισθολόγιο

Παράλληλα, ο υπουργός είπε ότι στη συνάντηση με την ΑΔΕΔΥ τέθηκε και το θέμα του νέου ενιαίου μισθολογίου, διαβεβαιώνοντας ότι αυτό δεν θα γίνει για να κατεβάσει το μισθολογικό κόστος, αλλά για να αποκτήσει το Δημόσιο ένα σύγχρονο και δίκαιο μισθολόγιο που θα άρει τις μισθολογικές αδικίες.

Τέλος, στους εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ τέθηκε και η αναμόρφωση του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης-Αυτοδιοίκησης, η ανάγκη για νέο πειθαρχικό Δίκαιο στους δημόσιους υπάλληλους και το νομοσχέδιο για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για την αύξηση του ωραρίου και το απογευματινό ωράριο, αλλά και για το νέο ενιαίο μισθολόγιο, αν και αναγνωρίζει, όπως είπε, τη διάθεση του υπουργείου για ειλικρινή διάλογο.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΓΚΡΗΣ: “Αισθάνομαι την Κύπρο Δεύτερη Πατρίδα μου”

Ο καθηγητής της Εγκληματολογίας και υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής, αυτές τις ημέρες θα βρίσκεται στην Κύπρο, προκειμένου να πραγματοποιήσει κύκλο διαλέξεων στη Σχολή Αξιωματικών της Κυπριακής Αστυνομίας σε θέματα δημόσιας τάξης, εγκληματικότητας και αντεγκληματικής πολιτικής.
Συγκεκριμένα, τα θέματα που θα διδάξει ο Αιγιώτης καθηγητής και υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ είναι τα ακόλουθα: 1) Η αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 2), Η παραβατικότητα των νέων και η νεανική βία στο σχολικό περιβάλλον 3) Η βία στην οικογένεια και αστυνομικές πρακτικές πρόληψης, 4) Το διεθνικό οργανωμένο έγκλημα ως απειλή κατά της διεθνούς νομιμότητας, 5) Σύγχρονες πολιτικές πρόληψης και καταστολής της μάστιγας των ναρκωτικών. 6) Ηλεκτρονικό έγκλημα και παιδική πορνογραφία στο διαδίκτυο. 7) Η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση στον τομέα της πρόληψης και της καταστολής της εγκληματικότητας.Η Ελλάδα διατηρεί άριστες σχέσεις συνεργασίας με την Κύπρο σε ζητήματα εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης αστυνομικών και πυροσβεστών. Η πρώτη Αστυνομική Σχολή της Κύπρου ιδρύθηκε το 1892, επί αγγλοκρατίας και είχε ως έδρα της την Πάφο. Το 1990 έγινε η πρώτη ουσιαστική μεταρρύθμιση της εκπαίδευσης των μελών της Κυπριακής Αστυνομίας. Από το 1996 η Αστυνομική Ακαδημία της Κύπρου λειτουργεί ως ένα από τα εκπαιδευτικά Ιδρύματα Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης της Μεγαλονήσου και έχει ως έδρα της τη Λευκωσία.Για τους Κύπριους αστυνομικούς είναι πλέον γνωστό ότι ο συντοπίτης μας Άγγελος Τσιγκρής αισθάνεται τη μαρτυρική Κύπρο ως δεύτερη πατρίδα του, αφού τα τελευταία χρόνια βρίσκεται εκεί πολύ συχνά.

Η ΠΑΡΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΚΛΕΦΤΗ

Τι είπε ο Γ. Παπακωσταντίνου στον Πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Βασίλη Κορκίδη, ο οποίος διατύπωνε τις ενστάσεις του για το αυτόφωρο...
«Αν κάποιος μπει στο κατάστημά σας, κλέψει και εκατό μέτρα παρακάτω συλληφθεί, θα είστε ευχαριστημένος να τιμωρηθεί με ένα απλό πρόστιμο; Γιατί, λοιπόν, να μην υπάρχει στέρηση της ελευθερίας υπό προϋποθέσεις και για όσους τελούν το αδίκημα της φοροδιαφυγής;».

Ο mr Νο 1 πρόσθεσε πως δεν υπάρχει καμία πρόθεση ποινικοποίησης του συνόλου των φορολογουμένων, αλλά από την άλλη η αίσθηση ατιμωρησίας που επικρατεί στη χώρα μας πρέπει να τελειώνει.Η επιτυχημένη χρήση της παραβολής από μέρους του mr No1 με δελεάζει να θέσω και εγώ ένα ερώτημα χρησιμοποιώντας τη μέθοδο της παραβολής:«Αν ο συνεταίρος σας στο κατάστημα σας, τον οποίο έχετε επιλέξει να διαχειρίζεται τα οικονομικά σας (για μια ακόμη φορά) και ο οποίος σας διαβεβαίωσε ότι το ταμείο είναι γεμάτο πριν τον επιλέξετε, σας κλέψει και πάρει και το ταμείο και τα λεφτά και σας πει ότι έκανε λάθος και το ταμείο δεν είναι τελικά γεμάτο, και καλέσετε την αστυνομία και συλληφθεί, θα είστε ευχαριστημένος να τιμωρηθεί με απλή στέρηση της κομματικής του ταυτότητας; Γιατί, λοιπόν, να μην υπάρχει στέρηση της ελευθερίας υπό προϋποθέσεις και για όσους τελούν το αδίκημα της κατ΄εξακολούθηση απάτης;».Να προσθέσω επίσης ότι η αίσθηση ατιμωρησίας δεν υπάρχει μόνο μεταξύ πολιτών, αλλά και πολιτικών. Μόλις τον βρείτε ΕΝΑΝ (1) απατεώνα πολιτικό και τον βάλετε στη φυλακή, σας υπόσχομαι προσωπικά ότι η αίσθηση ατιμωρησίας, τουλάχιστον όσον αφορά εμένα, θα τελειώσει.Η στατιστική σε μια κοινωνία "μαζί τα φάγαμε" δεν επιτρέπει να υποθέσουμε ότι δεν υπάρχει κανένας απατεώνας μεταξύ των συναδέλφων σας. Είμαι αισιόδοξος ότι αν ψάξετε, θα βρείτε κάποιον...ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑΣhttp://thalamofilakas.blogspot.com/2011/02/blog-post_6682.html

Δηλώση του Υπευθύνου Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Νίκος Νικολόπουλος και οι αναπληρωτές κ. Θεόδωρος Καράογλου βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης, κ. Κώστας Πουπάκης Ευρωβουλευτής και κ. Γεώργιος Βερναδάκης είχαν σήμερα συνάντηση γνωριμίας στα γραφεία του κόμματος με τους που καλύπτουν το ρεπορτάζ του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.


Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Γραμματέας Συνδικαλιστικού κ. Γιάννης Μανώλης και ο αναπληρωτής Γραμματέας Συνδικαλιστικού κ. Φίλιππος Ταυρής .Ο κ. Ν. Νικολόπουλος, τόνισε μεταξύ άλλων:«Προκαλεί έκπληξη και ανησυχία η μεγάλη καθυστέρηση στη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Προκαλεί θυμό η εγκληματική παραμέληση προκήρυξης των έργων ΕΣΠΑ.

Η κυβέρνηση θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για τις καταγγελίες που συνόδευσαν την παραίτηση του Γ. Γραμματέα του υπουργείου Εργασίας.

Οι δεσμεύσεις που ανέλαβε η Κυβέρνηση στο Μνημόνιο για τις αλλαγές στις Εργασιακές Σχέσεις είναι:

 Αναποτελεσματικές και άδικες.

 Δεν αυξάνουν την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων.

 Ενισχύουν τον κατακερματισμό της αγοράς εργασίας.

 Αντιστρατεύονται το στόχο μιας σύγχρονης οικονομίας για ποιοτική και καλά αμοιβόμενη εργασία.

 Δημιουργούν νησίδες αθέμιτου ανταγωνισμού με το νέο μόρφωμα των «ειδικών επιχειρησιακών συμβάσεων.

Το στοίχημα της ανταγωνιστικότητας και της οικονομικής μεγέθυνσης δεν κερδίζεται με περικοπές μισθών και μείωση εργασιακών δικαιωμάτων.Η Νέα Δημοκρατία προτείνει, μεταξύ άλλων, τη σταδιακή μείωση του μη μισθολογικού κόστους μέσα από τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών».Ο κ. Θεόδωρος Καράογλου βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης, τόνισε ότι “η Θεσσαλονίκη είναι η πρωτεύουσα της ανεργίας, με τελευταίο μείζον πρόβλημα το ζήτημα της συνέχισης της ομαλής λειτουργίας της Βιομηχανίας ΕΛΒΟ”.Ο Ευρωβουλευτής κ. Κώστας Πουπάκης, αναφέρθηκε “στην τρέχουσα ατζέντα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που αφορά στη βιωσιμότητα των Ευρωπαϊκών συστημάτων Κοινωνικής Ασφάλισης και στα δικαιώματα των καταναλωτών”.Ο κ. Γιώργος Βερναδάκης τ. Διοικητής ΟΑΕΔ, αναφέρθηκε στην “αναποτελεσματικότητα των προγραμμάτων απασχόλησης, που υλοποιούνται και στην ανάγκη οι δράσεις του Οργανισμού να γίνουν στοχευμένες και αποτελεσματικές”».

Απειλούν τον Τατσόπουλο... Αναθεωρήστε κύριε!

Διάβασα σε πολλά site και blogs πως ο συγγραφέας Τατσόπουλος δέχεται μυνήματα "θανάτου" από χρήστες του διαδικτύου στο e-mail του...


Φυσικά και είναι επιεικώς"χαζομάρα" το να απειλείς κάποιον επειδή λέει ή γράφει κάτι που είναι λανθασμένο, ή που δεν στέκει,ή και που είναι ανιστόρητο...και είναι καταδικαστέο.
"Κόκκινο πανί" για την ιστορία αυτή είναι οι δηλώσεις του στο f/b περί Κολοκοτρώνη και περί "αρραβώνων"!

Κάτι που ο ίδιος αρνήθηκε σήμερα το πρωϊ στο "Καλημέρα Ελλάδα" του Παπαδάκη. Δήλωσε πως έκανε χιούμορ και πως δεν τα εννοούσε έτσι όπως παρουσιάστηκαν στο διαδίκτυο και παραδέχτηκε πως ήταν το πιο ηλίθιο αστείο της ζωής του.Αnyway Mr Tatsopoulos... βγήτε λοιπόν και αναθεωρήστε... και στο f/b αλλά και σε κανα-δυό site ή blogs. Παραδεχτείτε τι "χρωστάει" το Ελληνικό γένος στον "γέρο του Μοριά", ποιός -ποιοί ξεκίνησαν την Επαναστάση του 1821, αν είναι αλληλένδετη η Θρησκεία μας με την Επανάσταση και αν υπήρχε ή όχι η Αγία Λαύρα ... και θα τα αναδημοσιεύσουμε όλοι προς αποκατάσταση του ονόματός σας!
 
http://epirus-ellas.blogspot.com/

Ανακοινωση Δημοκρατικής Συμμαχίας για αντίδραση Σαμαρά

Η Δημοκρατική Συμμαχία, σχετικά με όσα δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας για τη συνταγματική πρόβλεψη για τον περιορισμό των ελλειμμάτων, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:


«Νομίζοντας προφανώς ο κ. Σαμαράς ότι τα κόμματα στην Ελλάδα θα συνεχίσουν να κερδίζουν την εξουσία με μικροπολιτικές υποσχέσεις για μοίρασμα χρημάτων που η χώρα δεν έχει παράξει, επιλέγει να είναι υπέρ των μόνιμων ελλειμμάτων και του μόνιμου δανεισμού.

Αλλά αυτό δεν έχει καμία προοπτική για την Ελλάδα. Καταστρέφει το συμβόλαιο μεταξύ των γενεών και αναιρεί κάθε δυνατότητα υπεύθυνης διαχείρισης των δημόσιων οικονομικών της χώρας».

Κατάργηση του Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.ΘΕ.)

Αντίδραση Λευτέρη Αυγενάκη που ζητά την αναστολή


της απόφασης της κυβέρνησηςΝα επανεξετάσει η κυβέρνηση την απόφασή της για την κατάργηση του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.), ζητά με κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, εξαίροντας το ερευνητικό έργο του Κέντρου και την προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο.Ειδικότερα, ο κ. Αυγενάκης με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τους αρμόδιους Υπουργούς Εσωτερικών, κ. Γ. Ραγκούση, και την αρμόδια Υπουργό Παιδείας, κα. Α. Διαμαντοπούλου, ζητά από την κυβέρνηση να εξηγήσει σαφώς «για ποιους ακριβώς λόγους καταργείται ένα τόσο σημαντικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών και ένας τόσο αξιόλογος ερευνητικός φορέας της χώρας», ενώ ζητά να εγγυηθεί και να δεσμευτεί η κυβέρνηση ότι «δεν θα θιγεί κανένα εργασιακό δικαίωμα του προσωπικού που εργάζεται στο ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. και ότι δεν θα απολυθεί κανένας», όπως και να ενημερωθεί για τη διάδοχη κατάσταση. Επιπλέον, υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση οφείλει «να επανεξετάσει τη θέση της, δεδομένης της σημασίας και του προσφερόμενου έργου του φορέα και να μην προχωρήσει στην κατάργησή του»Ειδικότερα, ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας τονίζει στο έγγραφό του την πολύ σημαντική προσφορά του ΕΛΚΕΘΕ στη χώρα, αναφέροντας τα εξής:«Με το Νόμο 2919/25.6.2001 «Σύνδεση Έρευνας και Τεχνολογίας με την παραγωγή»

αποφασίστηκε η ίδρυση ΝΠΔΔ με την επωνυμία Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.), με την ενοποίηση του Εθνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών (Ε.Κ.Θ.Ε.) και του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Βιολογίας Κρήτης (Ι.ΘΑ.ΒΙ.Κ.). Το Δεκέμβριο του 2005 άνοιξε το Cretaquarium στο Ηράκλειο Κρήτης, αποτελώντας ένα από τα μεγαλύτερα ενυδρεία στην Ευρώπη και προσφέροντας μια καταπληκτική θέα στον υποθαλάσσιο κόσμο της Μεσογείου θάλασσας».«Το ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. διέπεται από τις διατάξεις του Νόμου 1514/85 και του Προεδρικού Διατάγματος 164 (ΦΕΚ 131/3.6.03), έχει έδρα την Ανάβυσσο Αττικής και αποτελείται από πέντε Ερευνητικά Ινστιτούτα: (α) Ωκεανογραφίας, (β) Θαλασσίων Βιολογικών Πόρων, (γ) Υδατοκαλλιεργειών, (δ) Θαλάσσιας Βιολογίας και Γενετικής και (ε) Εσωτερικών Υδάτων. Σκοπός του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. είναι η διεξαγωγή επιστημονικής και τεχνολογικής έρευνας, η πειραματική ανάπτυξη και επίδειξη, η διάδοση και εφαρμογή των αποτελεσμάτων της έρευνας, ιδιαίτερα στους τομείς της μελέτης και προστασίας της υδρόσφαιρας, των οργανισμών της, των ορίων της με την ατμόσφαιρα, την ακτή και το βυθό, των φυσικών, χημικών, βιολογικών και γεωλογικών συνθηκών που επικρατούν και διέπουν τα παραπάνω συστήματα, με (α) παραγωγή προϊόντων και παροχή υπηρεσιών, (β) υποστήριξη στη λήψη αποφάσεων που αφορούν την κοινωνία, την οικονομία, τον πολιτισμό, (γ) οικονομική τους εκμετάλλευση είτε από το ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. ή και τους εργαζόμενους σ’ αυτό ή και από τρίτους».«Στο Ηράκλειο, το πάρκο προώθησης και διάχυσης της γνώσης για το θαλάσσιο περιβάλλον «ΘΑΛΑΣΣΟΚΟΣΜΟΣ», δημιουργήθηκε μέσα σε ένα χώρο 58 στρεμμάτων της πρώην Αμερικανικής βάσης Γουρνών, 15 χλμ. από την πόλη του Ηρακλείου. Οι ερευνητικές εγκαταστάσεις και τα εργαστήρια καλύπτουν έκταση 3.185 τ.μ., οι χώροι διοίκησης 985 τ.μ., ενώ υπάρχουν και αποθηκευτικοί χώροι 1.260 τ.μ. Στην κτιριακή υποδομή περιλαμβάνεται επίσης ένα αμφιθέατρο 150 ατόμων, δύο μικρότερες αίθουσες σεμιναρίων, με δυνατότητα μετατροπής τους σε ένα ενιαίο χώρο και ο χώρος της Βιβλιοθήκης 170 τ.μ. Στο Πάρκο «ΘΑΛΑΣΣΟΚΟΣΜΟΣ» στις Γούρνες, υπάρχουν δύο κτίρια τα οποία ονομάζονται υποδομές Aqualabs και είναι οργανωμένα ως πλήρως καθετοποιημένη μονάδα εκκολαπτηρίου. Υπάρχουν πειραματικής κλίμακας και μικρής κλίμακας εγκαταστάσεις εκτροφής ψαριών, που είναι εξοπλισμένες με καλά εξειδικευμένα υγρά και ξηρά εργαστήρια και κλασικές υποδομές (γραφεία, βιβλιοθήκη, αίθουσα συνεδριάσεων 50 θέσεων, κ.λπ.). Οι 7 κύριες πειραματικές ζώνες (1.700 τ.μ.) ενσωματώνουν την σύγχρονη τεχνολογία στην καλλιέργεια λαρβών ψαριών και την αυτοματοποιημένη διαχείριση».«Το “Cretaquarium” αποτελεί μέρος του πάρκου «ΘΑΛΑΣΣΟΚΟΣΜΟΣ». Καλύπτει έκταση 2.600 τ.μ. στην οποία περιλαμβάνονται 1.600 τ.μ. εκθεσιακοί χώροι ενυδρείων, σκηνογραφίας και μουσειολογίας, τεχνικοί χώροι (παρασκήνια), αίθουσα πολλαπλών χρήσεων 150 ατόμων, χώροι εστίασης, κατάστημα πώλησης ενθυμημάτων και παιδότοπος. Το Ενυδρείο εγκαινιάστηκε και άνοιξε στο κοινό στις 18 Δεκεμβρίου 2005, ενώ τα επίσημα εγκαίνια έγιναν στις 22 Ιουλίου 2006. Στις 10 Νοεμβρίου 2008, το Ενυδρείο έκλεισε για το κοινό για να γίνουν εργασίες για εγκατάσταση 25 νέων δεξαμενών στη διαδρομή επίσκεψης. Το έργο, που συγχρηματοδοτήθηκε από το ΠΕΠ Κρήτης και το Ενυδρείο, ολοκληρώθηκε το Μάρτιο 2009.»Αναφορικά με το προσωπικό σημειώνει ότι «Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του 2009, στο ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. εργάζονται 483 άτομα (μόνιμο προσωπικό, συμβασιούχοι, υπότροφοι, πλήρωμα 1/Κ ΑΙΓΑΙΟ, Ε/Α ΦΙΛΙΑ, Π/ΕΕ ΑΛΚΥΩΝ και Β/Θ ΘΕΤΙΣ) και ειδικότερα 290 μόνιμοι υπάλληλοι και συμβασιούχοι αορίστου χρόνου και 140 συμβασιούχοι εργασίας – έργου».Τέλος, καταλήγει ότι «η επιστημονική προσφορά, οι υποδομές του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε., αλλά και το υψηλής κατάρτισης προσωπικό που απασχολείται στους κόλπους του καθιστούν αναγκαία την ενίσχυση των δραστηριοτήτων του και σε καμία περίπτωση την κατάργησή του» και τονίζει ότι «η κυβέρνηση οφείλει να επανεξετάσει τη ομολογουμένως λανθασμένη εκτίμηση για την κατάργηση του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.».

Ο Άγγελος Τσιγκρής για το Κλείσιμο Σχολείων στην Αχαΐα

Ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος ΤΣΙΓΚΡΗΣ, με αφορμή την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για κλείσιμο σχολείων στην Αχαΐα, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε την εφαρμογή μιας αντιδημοκρατικής διαδικασίας κλεισίματος σχολείων στο Νομό μας. Εφαρμόζει, χωρίς διάλογο, μια ακόμα υποβάθμιση στην εκπαίδευση. Μια ακόμη υποβάθμιση της νέας γενιάς. Μια ακόμη υποβάθμιση για τον τόπο μας. Το καλύτερο που έχει να κάνει η Υπουργός Παιδείας, είναι να πάει σπίτι της μια ώρα αρχύτερα».


Κοινή Δήλωση Πλακιωτάκη και Κεφαλογιάννη

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορικής Ναυτιλίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, και η Υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Τουριστικής Ανάπτυξης κα Όλγα Κεφαλογιάννη προέβησαν, σήμερα, από κοινού στην ακόλουθη δήλωση, αναφορικά με την υποστολή της ελληνικής σημαίας στα κρουαζιερόπλοια γνωστής εταιρείας:
«Για μια ακόμη φορά, επιβεβαιώνονται οι επιφυλάξεις μας για την αποτελεσματικότητα της υποτιθέμενης άρσης του καμποτάζ, καθώς και η ανάγκη ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής Σημαίας.Όσο για τις κυβερνητικές μεγαλοστομίες περί άνθισης της κρουαζιέρας και πρακτικού ενδιαφέροντος από ξένες εταιρείες, δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση με την πραγματικότητα. Τα μέτρα δεν έκαναν τη διαφορά, όπως παρουσιάζεται. Και αυτό δυστυχώς αποδεικνύεται από το γεγονός ότι γνωστή εταιρεία κρουαζιέρας σκοπεύει να υποστείλει την Ελληνική Σημαία από τα πλοία της.Επομένως, καλό είναι η Κυβέρνηση του Πα.Σο.Κ να σταματήσει, επιτέλους, τα επικοινωνιακά τρικ, να ελέγξει τις διαφωνίες μεταξύ των υπουργών της και να αξιοποιήσει τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και τις Ελληνικές δυνατότητες. Δεν υπάρχει, άλλωστε, καιρός για χάσιμο».Παράλληλα, ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης μαζί με την Υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Όλγα Κεφαλογιάννη θα συναντηθούν αύριο στις δέκα (10) το πρωί με το Προεδρείο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας για θέματα κρουαζιέρας και ακτοπλοΐας.Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Συνδέσμου.

Περιοδεία του Υπεύθυνου Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της ΝΔ στο ν Κοζάνης

Τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011, ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της Ν.Δ., βουλευτής Ν. Κοζάνης, Γιώργος Κασαπίδης θα πραγματοποιήσει περιοδεία στο Νόμο Γρεβενών.


Το πρόγραμμα της περιοδείας έχει ως εξής:


ΔΕΣΚΑΤΗ


8.30 Συνάντηση με Μίγκο Νικόλαο, Δήμαρχο Δεσκάτης

9.00 Επισκέψεις (Κτηνοτροφική μονάδα, μηλιές, συνεταιρισμό μετάλλου , τυροκομείο)

10.00 Συνάντηση με φορείς

11.00 Συνάντηση με τοπική Ν.Δ.

ΚΑΡΠΕΡΟ

12.00 ΤΟΕΒ Καρπερού – Δήμητρας

12.40 Επίσκεψη στο συνεταιρισμό γυναικών

ΓΡΕΒΕΝΑ

14.30 Συνάντηση με Κουπτσίδη Δημοσθένη, Δήμαρχο Γρεβενών

15.00 Συνάντηση με Δασταμάνη Γεώργιο, Αντιπεριφερειάρχη

16.00 Συνάντηση με φορείς

17.00 Ενημέρωση – Συζήτηση για τα δημητριακά στην αίθουσα της πρώην Ν/Α

20.00 Συγκέντρωση κτηνοτρόφων , τυροκόμων Δυτ. Μακεδονίας

Άμεσους ελέγχους στα κράτη-μέλη για παραβιάσεις στη διαχείριση των σκουπιδιών

ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ο ΘΟΔΩΡΟΣ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ
Άμεσους ελέγχους με αποστολές εξακρίβωσης από πλευράς Ευρωπαϊκής Επιτροπής στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για παραβιάσεις στη διαχείριση των απορριμμάτων ζήτησε ο ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και μέλος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Θόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου την Τετάρτη 2/2/2011.

"Ενώ έχουμε ένα υψηλού επιπέδου ευρωπαϊκό νομοθετικό πλαίσιο όλα σχεδόν τα Κράτη Μέλη αντιμετωπίζουν διαδικασίες επί παραβάσει. Σε πολλά αναφέρονται κρίσεις σκουπιδιών και υπάρχουν τομείς όπου καταγράφεται μαζική παραβίαση του κοινοτικού δικαίου, όπως οι διασυνοριακές μεταφορές αποβλήτων. Ταυτόχρονα τα Κράτη Μέλη για λόγους πολιτικούς - το "όχι στη δική μου αυλή" - δεν συμμετέχουν όσο αποτελεσματικά θα έπρεπε στην προσπάθεια", ανέφερε ο Θ. Σκυλακάκης και τόνισε:

"Χρειάζεται λοιπόν η Επιτροπή να προτείνει νέα, συμπληρωματικά εργαλεία όπως η επέκταση των αρμοδιοτήτων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος και η δυνατότητα αποστολών της Ένωσης για εξακρίβωση στοιχείων στα κράτη-μέλη. Ας τα σκεφτεί αυτά η Επιτροπή ενόψει των προτάσεων που θα κάνει το 2012".

Ανυπότακτη πολιτεία: MHN ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ!

Είναι σε εξέλιξη το σχέδιο της κυβέρνησης για συγχώνευση και κλείσιμο σχολείων. Μέχρι τις 20 Φλεβάρη οι Διευθυντές Εκπαίδευσης πρέπει να καταθέσουν τις προτάσεις τους στον Περιφερειακό Διευθυντή, ο οποίος θα τις μεταβιβάσει στο Υπουργείο Παιδείας ως τις 25 του μήνα. Η τακτική της κυβέρνησης να παρακάμψει τις τοπικές κοινωνίες, αφού μέχρι τώρα οι Νομαρχιακές Επιτροπές Παιδείας είχαν γνωμοδοτικό ρόλο, ενώ τώρα η αρμοδιότητα πάει κατ’ ευθείαν στους Διευθυντές Εκπαίδευσης, αποδεικνύει πως προσπαθεί εν κρυπτώ να προωθήσει μια άνευ προηγουμένου σε μέγεθος διαδικασία κλεισίματος σχολείων.


Μετά την υποχρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών και τη μεταφορά αρμοδιοτήτων για την εκπαίδευση στους καταχρεωμένους δήμους η κυβέρνηση προωθεί την περαιτέρω περικοπή των δαπανών για την παιδεία κλείνοντας και τα ίδια τα σχολεία. Είναι σίγουρο πως μ’ αυτά τα σχέδια τα παιδιά θα στοιβάζονται στις αίθουσες, το σχολείο της γειτονιάς θα γίνει παρελθόν και θα δημιουργηθούν κεντρικά σχολεία - μαμούθ με ό,τι αρνητικό αυτά συνεπάγονται για τη μόρφωση των μαθητών.

Την ίδια στιγμή που στο νέο Δήμο της Πάτρας τα προβλήματα της σχολικής στέγης είναι πάρα πολλά και είναι αναγκαία ακόμη και η ίδρυση νέων σχολείων σε περιοχές που συγκεντρώνεται μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

Να μην επιτρέψουμε λοιπόν να γίνουν πράξη τα αντιεκπαιδευτικά σχέδια της κυβέρνησης και της τρόικας.

Να σταθούμε στο πλευρό των μαθητών και των εκπαιδευτικών που υπερασπίζονται το δημόσιο και δωρεάν σχολείο

Να υπερασπιστούμε το δικαίωμα όλων των παιδιών για αξιοπρεπείς συνθήκες μόρφωσης.

Κανένα σχολείο να μην κλείσει χωρίς τη σύμφωνη γνώμη γονιών και εκπαιδευτικών.

Καλούμε την Δημοτική Αρχή να πάρει θέση στην πράξη ενάντια σε αυτές τις εξελίξεις που είναι εις βάρος όλων των οικογενειών της Πάτρας.

Ανυπότακτη Πολιτεία: Για τους απολυμένους εργαζόμενους του Tele-Time

NA ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ Κ.ΚΡΙΕΤΣΙΩΤΗΣ-Β.ΚΑΨΑΜΠΕΛΗΣ-Χ.ΣΤΡΑΤΟΥΛΑΚΟΣ


Είμαστε συμπαραστάτες στον δίκαιο αγώνα των εργαζόμενων δημοσιογράφων στο σταθμό TELE TIME και στην αυριανή τους απεργιακή κινητοποίηση για την άμεση επαναπρόσληψη των τριών συναδέλφων τους που απολύθηκαν άδικα και αδικαιολόγητα από την ιδιοκτησία του σταθμού. Οι Κ.Κριετσιώτης, Β.Καψαμπέλης και Χ.Στρατουλάκος είναι δημοσιογράφοι που ο κόπος και το ήθος τους στο χώρο της ενημέρωσης τοπικά είναι γνωστός για όσους παρακολουθούν τα πράγματα.

Δεν μπορούμε να παρατηρούμε απαθείς να αποβάλλεται από τον χώρο της δημοσιογραφίας όλο και περισσότερο δυναμικό, νέοι, έμπειροι και αναγκαίοι δημοσιογράφοι για την ποιότητα της ενημέρωσης που δίνεται στην πόλη μας. Ο συγκεκριμένος σταθμός έχει παράδοση στο να αφήνει στο δρόμο δημοσιογράφους τα τελευταία χρόνια. Μέσα στην κρίση οι συνθήκες ΄΄γαλέρας΄΄ για όσους ζουν στο χώρο έχουν αυξηθεί.

Ζητάμε την επαναπρόσληψη των τριών δημοσιογράφων και την αναστολή κάθε σχεδίου απόλυσης από τον σταθμό.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ 2013

Ισίδωρος ΚούβελοςΠρόεδρος Διεθνούς Ολυμπιακής ΑκαδημίαςΓενικός Γραμματέας ΔΕΜΑΠρόεδρος Εθνικής Ολυμπιακής ΑκαδημίαςΗ επίσημη ανακοίνωση της ΔΕΜΑ για τους λόγους που αφαίρεσαν τους Μεσογειακούς Αγώνες από τον Βόλο και την Λάρισα, δημοσιεύθηκε ήδη χθες και έτσι μπορώ πλέον κατόπιν αυτού να τοποθετηθώ και προσωπικά για το ζήτημα αυτό.
Η απόφαση της ΔΕΜΑ να αφαιρέσει του Μεσογειακού Αγώνες του 2013 από τον Βόλο και την Λάρισα, προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις. Κάποιοι ανακουφίστηκαν, κάποιοι στενοχωρήθηκαν, κάποιοι λοιδόρησαν, κάποιοι λοιδορήθηκαν, κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία να ασχοληθούν με κάτι, κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία να ασχοληθούν με εμένα προσωπικά και να βγάλουν την χολή τους και κάποιοι θύμωσαν. Εγώ ανήκω στην τελευταία κατηγορία και εξηγώ γιατί.Όσο αγώνα κατέβαλα για να κερδίσουμε μια καταδικασμένη από όλους υποψηφιότητα το 2006-2007, άλλον τόσο αγώνα κατέβαλα για να συντηρήσω την ελπίδα να γίνουν οι Αγώνες το 2013. Όσοι βγαίνουν σήμερα με περίσσιο θράσος (πλην ολίγων πολέμιων των ΜΑ από την αρχή) και ζητωκραυγάζουν γιατί δεν θα φιλοξενήσει η Θεσσαλία των Αγώνες, είναι οι ίδιοι που ζητωκραύγαζαν, όταν ενάντια σε κάθε πρόβλεψη, τον Οκτώβριο του 2007 κερδίσαμε και φέραμε τους Αγώνες στον Βόλο και την Λάρισα. Σήμερα εμφανίζονται οι ίδιοι αυτοί και πολλοί άλλοι να φθάνουν στο σημείο να λοιδορούν εμένα προσωπικά αλλά και την σύζυγό μου, τότε Υπουργό Εξωτερικών, που κάναμε το «λάθος» να κερδίσουμε το στοίχημα της Διεκδίκησης!!! Σήμερα λοιπόν φταίω εγώ, που μου ανέθεσε η τότε Κυβέρνηση να διεκδικήσω μια χαμένη υποψηφιότητα την οποία είχε υποβάλει η τότε ΕΟΕ και τελικά την κέρδισα!!! Και επικαλούνται ψευδώς, δήθεν στοιχεία του προϋπολογισμού του Φακέλου Υποψηφιότητας, για να κρυφτούν πίσω απ' αυτά και να υποστηρίξουν ότι δημιουργήσαμε υποχρεώσεις που δεν μπορούσαν να καλυφθούν από την σημερινή δύσκολη οικονομικά κατάσταση. Από την στιγμή που οι Αγώνες δόθηκαν στις ελληνικές πόλεις, ο ρόλος ο δικός μου τελείωσε. Στην συνέχεια όπως είναι γνωστό εκλέχθηκα ομόφωνα ΓΓ της ΔΕΜΑ και προσπάθησα έκτοτε να βοηθήσω, από την θέση αυτή, με όλες μου τις δυνάμεις, την υπόθεση των Αγώνων στην κεντρική Ελλάδα.Είμαι υποχρεωμένος να δηλώσω σήμερα ότι, επί 2 σχεδόν χρόνια, εκτός από τον ΓΓΑ κ. Π. Μπιτσαξή ο οποίος έδειξε ενδιαφέρον να προωθήσει θέματα των Αγώνων και τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλος, ο οποίος προκάλεσε μία συνάντηση σε υψηλό επίπεδο χωρίς όμως δυστυχώς να υπάρξει συνέχεια, ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΛΟΣ της Κυβέρνησης θεώρησε σκόπιμο να με συναντήσει και να μου εκθέσει τις θέσεις της αναφορικά με προϋπολογισμούς, Μεσογειακό Χωριό, πολιτιστικό πρόγραμμα κλπ., παρά το ότι ήταν γνωστό ότι από την θέση που κατείχα μπορούσα να υποστηρίξω τις θέσεις της.Ποτέ δεν δήλωσα ικανοποιημένος από τις εξελίξεις στην υπόθεση της προετοιμασίας, όπως υπαινίχθηκαν κάποιοι δημοσιογράφοι. Το γεγονός ότι δεν βγήκα να καταγγείλω την αναποφασιστικότητα της Κυβέρνησης στα εκκρεμή θέματα με συνέπεια η ΟΕΜΑ να αδυνατεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του Host City Contract είναι εύκολο να γίνει αντιληπτό γιατί ενήργησα έτσι…Είναι ανακριβές ότι η ΔΕΜΑ δεν δέχθηκε τον εξορθολογισμένο προϋπολογισμό που σχεδίασε η Κυβέρνηση και τούτο, πρώτον γιατί ΟΥΔΕΠΟΤΕ εμφανίστηκε κάποιος προϋπολογισμός στην ΔΕΜΑ και δεύτερον γιατί την ΔΕΜΑ ποτέ δεν την ενδιέφερε το ύψος του προϋπολογισμού!!! Ούτε φιέστες ζητούσε ούτε σπατάλες, έχοντας πλήρη συναίσθηση της δύσκολης οικονομικής κατάστασης της χώρας. Το μόνο που την ενδιέφερε και επαναλάμβανε ήταν η κατάθεση των σχετικών εγγυήσεων από την πλευρά της Κυβέρνησης, που να διασφαλίζουν την ομαλή διεξαγωγή των Αγώνων και ένα σχέδιο φιλοξενίας των αθλητών!!! Ήταν τόσο δύσκολο να γίνει αυτό; Φαίνεται πως η Κυβέρνηση δεν ήθελε να δώσει τις εγγυήσεις αυτές, παρά τις συνεχείς αναβολές που ζητούσε και οι οποίες πέρναγαν άπρακτες!Συγκεκριμένα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι δήθεν δυσαρεστήθηκαν κάποιοι εργολάβοι γιατί δεν θα κατασκεύαζαν έργα για τους Αγώνες!! Μεγαλύτερη ανακρίβεια από αυτήν δεν υπάρχει!!! ΚΑΜΙΑ ΝΕΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ δεν είχε προβλεφθεί να κατασκευαστεί αφού οι δύο πόλεις είχαν όλες σχεδόν τις αγωνιστικές εγκαταστάσεις έτοιμες.Εξάλλου, η ΔΕΜΑ, με την δική μου επιμονή, είχε ήδη δεχθεί ΟΛΕΣ τις αλλαγές στους χώρους των Αγώνων που είχε προτείνει η ΓΓΑ σε παρέκκλιση του Φακέλου Διεκδίκησης!!! Είχε δεχθεί ΟΛΕΣ τις προτάσεις της ΟΕΜΑ στα θέματα λειτουργίας της. Είχε δεχθεί ΟΛΕΣ τις αναβολές που ζήταγε η Κυβέρνηση και η ΟΕΜΑ στην έναρξη της προετοιμασίας!! Η Κυβέρνηση ΟΥΔΕΠΟΤΕ απάντησε στις επιστολές του Προέδρου Αντάντι που εξέφραζε τις ανησυχίες του !!! Μέχρι που φθάσαμε στην κρίσιμη ημερομηνία της 15ης Ιανουαρίου, ημερομηνία που έπρεπε η Κυβέρνηση να εγγυηθεί οποιονδήποτε τρόπο θεωρούσε πρόσφορο για το θέμα της φιλοξενίας των αθλητών. Μια εγγύηση που ποτέ δεν ήρθε….Κανένα «φαγοπότι» λοιπόν δεν ακυρώθηκε και καμία «λοβιτούρα» δεν αποτράπηκε. Όλα αυτά ήταν στην φαντασία των κακόπιστων που δυστυχώς πάντα υπάρχουν και νομίζουν ότι προσφέρουν υπηρεσία στον κοινό αναγνώστη!Όσο για το …θρυλούμενο «σκάνδαλο» του Γκολφ στον Βόλο, ας ανατρέξει ο ενδιαφερόμενος δημοσιογράφος στην απόφαση του ΕΣΡ κατά του ΑΝΤΕΝΝΑ με την οποία καταδικάστηκε το κανάλι με πρόστιμο ¤60.000 για «ψευδείς πληροφορίες που θίγουν την τιμή και την υπόληψη μου» και στο περιεχόμενο των πέντε αγωγών που έχω καταθέσει σε βάρος δημοσιογράφων που επανέλαβαν τις … φανταστικές αυτές ιστορίες, οι οποίες έχουν προσδιοριστεί να συζητηθούν λίαν συντόμως!!Η πρωτοφανής απόφαση της ΔΕΜΑ να αφαιρέσει τους Αγώνες από τον Βόλο και την Λάρισα πληγώνει κυρίως τους πολίτες ολόκληρης της περιοχής, που βλέπουν να χάνεται η ευκαιρία για πραγματική αναβάθμιση της Θεσσαλίας και Μαγνησίας! Και όλα αυτά γιατί η Κυβέρνηση δεν ήξερε τι ήθελε στην πραγματικότητα. Γιατί αν θεωρούσε ότι ήταν καλύτερα να μην γίνουν για λόγους οικονομικούς, ας αποφάσιζαν ευθαρσώς κάτι τέτοιο από τον περασμένο Φεβρουάριο! Αν αντίθετα ήθελε την διοργάνωση στον Βόλο και την Λάρισα, γιατί αδιαφόρησε να στείλει την αναμενόμενη εγγύηση;Ας αναζητηθούν λοιπόν οι ευθύνες εκεί που πρέπει και ας αφήσουν οι γνωστοί κονδυλοφόροι να παριστάνουν, χωρίς ντροπή, τους ελεύθερους σκοπευτές….Ισίδωρος Κούβελος

Την ενεργοποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προστασία του ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας

ΖΗΤΗΣΕ Ο ΘΟΔΩΡΟΣ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ ΜΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ


ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΔΡΑΜΑΤΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟΜε έκτακτη παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου χθες το βράδυ, ο ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και μέλος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Θόδωρος Σκυλακάκης, λόγω των δραματικών γεγονότων που συμβαίνουν στην Αίγυπτο, ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης να ενεργοποιηθεί στο μέγιστο, στο δύσκολο επόμενο διάστημα, τόσο για την προστασία των Ευρωπαίων πολιτών στην Αίγυπτο, όσο και για την προστασία των δικαιωμάτων των μειονοτήτων της Αιγύπτου, αλλά και ιστορικών θεσμών που τις εκπροσωπούν, όπως το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.

Προς το Υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωσταντίνου...

Τι είπε ο Γ. Παπακωσταντίνου στον Πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Βασίλη Κορκίδη, ο οποίος διατύπωνε τις ενστάσεις του για το αυτόφωρο...


«Αν κάποιος μπει στο κατάστημά σας, κλέψει και εκατό μέτρα παρακάτω συλληφθεί, θα είστε ευχαριστημένος να τιμωρηθεί με ένα απλό πρόστιμο; Γιατί, λοιπόν, να μην υπάρχει στέρηση της ελευθερίας υπό προϋποθέσεις και για όσους τελούν το αδίκημα της φοροδιαφυγής;».

Ο mr Νο 1 πρόσθεσε πως δεν υπάρχει καμία πρόθεση ποινικοποίησης του συνόλου των φορολογουμένων, αλλά από την άλλη η αίσθηση ατιμωρησίας που επικρατεί στη χώρα μας πρέπει να τελειώνει.
 
Καταρχήν Υπουργέ μου το "μαγαζί του ταμείου του κράτους" δεν είναι δικό σου μαγαζί! Δεν έριξες χρήμα, κόπο και αγωνία για να το φτιάξεις!


Και κατα δεύτερον εάν θέλετε να τελεΙώνει το αίσθημα ατιμωρησίας που επικρατεί στους πολίτες... ΒΑΛΤΕ ΦΥΛΑΚΗ αυτούς που ΚΑΤΑΚΛΕΨΑΝ την χώρα! Αυτούς που μας "ήπιαν το αίμα" όλα τα χρόνια και τώρα λένε "εις υγείαν του κορόιδου"! ΒΑΛΤΕ ΦΥΛΑΚΗ τους ΚΛΕΦΤΕΣ και όχι τον κάθε "ανθρωπάκο",που εκ των "δικών σας" χειρισμών έως τώρα, δεν μπορούν και δεν έχουν να αποδώσουν τον ΦΠΑ!

Αυτό λέγεται ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!
 
http://epirus-ellas.blogspot.com/

Σχολικά βιβλία των Αλβανών παραποιούν βάναυσα την ιστορία! Θέλουν κομμάτι της Ελλάδας δικό τους!

Συνεχίζουν να προκαλούν οι Αλβανοί, με την ολοένα αυξανόμενη προπαγάνδα εναντίον της Ελλάδας. Τελευταίο κρούσμα τα νέα σχολικά βιβλία της Γεωγραφίας και της Ιστορίας, στα οποία λογίζεται ως Αλβανία η Ήπειρος, όλη η Βορειοδυτική Ελλάδα, η Φλώρινα και η Καστοριά! Παράλληλα, σε αυτά τα μέρη, σύμφωνα πάντα με τα νέα βιβλία «αιμοσταγείς Έλληνες έκαναν εθνοκάθαρση σε βάρος των Τσάμηδων»!
Ήδη το θέμα προκαλεί τις έντονες αντιδράσεις των Βορειοηπειρωτών, που ζητούν να δράσει άμεσα η Ελληνική Κυβέρνηση. Μάλιστα, όπως σημειώνουν κάποιοι, πρέπει να πάρει γρήγορες αποφάσεις και να καταργήσει τα βιβλία η Διακρατική Επιτροπή των Υπουργείων Παιδείας των δυο χωρών, που έχει συσταθεί εδώ και αρκετά χρόνια, από την εποχή Αρσένη!

Σύμφωνα με το βιβλίο Γεωγραφίας, οι περιοχές, που έμειναν εκτός του Αλβανικού κράτους, είναι όλη η Βορειοδυτική Ελλάδα, οι Νομοί Φλώρινας, Καστοριάς , Γρεβενών, Ιωαννίνων, Άρτας, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας
 
Από http://epirus-ellas.blogspot.com/

Ένας δικέφαλος έχει το εισητηριο για τελικό!


  Μετά και τα σημέρινα αποτελέσματα του κυπέλλου Ελλάδος (ΠΑΟΚ - ΟΣΦΠ 1-0 και ΑΕΚ - ΠΑΟ 2-3) και σε συνδιασμό με τους πρώτους αγώνες (1-1 και 0-2 ) ένας δικεφαλος θα βρίσκεται στον τελικό αφού η κλήρωση είχε επιφυλάξει σύγκρουση των μεγάλων στους 4 του θεσμού.Οι υπόλοιπες ομαδες που θα συγκρουστούν αυριο ειναι Διαγόρας - Ατρόμητος (με το πρώτο παιχνίδι να έχει λήξει 2-0 υπερ της ομάδας του περιστερίου) και Ολυμπιακός Βόλου - Κέρκυρα (με το πρώτο ματς να έχει νικητή τους Βολιώτες με σκορ 2-0).

    Η ομαδα του πειραιά σήμερα παρόλου που χρειαζόταν γκολ για να προκριθεί δεν έκανε τις απαιτούμενες φάσεις, έδειξε χαλαρότητα στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, δεν μπόρεσε να επιβάλει τον ρυθμό της και ετσι το τελικό αποτέλεσμα δικαιώνει την ομάδα της Θεσσαλονίκης.Ο Παναθηναικός τώρα είχε δυσκολότερο έργο απέναντι στην ΑΕΚ που προηγήθηκε κιόλας στην αρχή του παιχνιδιού, παρολα αυτα κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος του σκορ και να μπει ξανά σε τροχιά πρόκρισης, η μπάλα ομως του έπαιξε άσχημο παιχνίδι αφου δέχτηκε το γκολ  στα τελευταία λεπτά των καθυστερήσεων.

    Ο θεσμός του κυπέλλου μπορεί να μην είναι τοσο αναγκαίος οσο του πρωταθλήματος γι αυτό άλλωστε βλέπουμε και κατώτερες ομάδες να συνεχίζουν ωστόσο δεν μπορεί να θεωρηθεί και κατώτερος καθώς αποτελεί έναν απ' τους δύο τίτλους της Ελλαδός.

   Το μόνο σίγουρο λοιπόν είναι οτι θα δούμε τον Μαιο να πανηγυρίζει το κύπελλο ομάδα που έχει να πανηγυρισει τίτλο τουλάχιστον 8 χρονια αφού ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το κύπελλο το 2003, η ΑΕΚ το 2002 ενώ Ατρόμητος, Διαγόρας, Ολυμπιακός Βόλου και Κέρκυρα δεν έχουν ακόμα καταφέρει να πανηγυρίσουν τίτλο στην ιστορία τους.

Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος

Στο εισαγγελέα οι διαχειριστές του thegreekz.com

Για παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας συνελήφθησαν πέντε από τους οκτώ διαχειριστές της ιστοσελίδας www.thegreekz.com με εκατοντάδες χιλιάδες μέλη που ανέβαζαν και διαμοίραζαν ψηφιακό υλικό, όπως ταινίες, μουσική και παιχνίδια.
Η ιστοσελίδα ήταν ένα από τα δημοφιλέστερα ελληνικά site παράνομου διαμοιρασμού κινηματογραφικών ταινιών, μουσικών κομματιών, λογισμικού, παιχνιδιών κ.ά. με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη οικονομική ζημιά στις εταιρείες αυτών, παράλληλα με την φοροδιαφυγή.Σύμφωνα δε με εκτιμήσεις, το σύνολο των ιστοσελίδων οι οποίες συνδιαχειρίζονταν από τους κατηγορουμένους της συγκεκριμένης υπόθεσης , καθημερινά δεχόταν περίπου 15.000.000 επισκέψεις.Οι συλλήψεις έγιναν σε Αθήνα, Καβάλα, και Φλώρινα.