ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

Εκπαιδευτικές επιπτώσεις για φοιτητές σε καταλήψεις

Πανεπιστημιακές - και όχι αστυνομικές - επιπτώσεις πρέπει να έχουν οι φοιτητές που λειτουργούν κόντρα στους κανόνες του Πανεπιστημίου, δήλωσε στη Βουλή η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, με αφορμή επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Σπύρου Ταλιαδούρου, για την κατάληψη στη Νομική.
«Ήρθε η στιγμή να αντιμετωπίσουμε με ριζοσπαστικό και μόνιμο τρόπο τη λειτουργία των ΑΕΙ. Την επομένη μέρα της λήξης της κατάληψης της Νομικής, φοιτητές σταμάτησαν την εξέταση σε συγκεκριμένο μάθημα. Για φανταστείτε ένα πανεπιστήμιο που κάθε μέρα φωνάζει τον αστυνομικό ή τον εισαγγελέα» είπε η κ. Διαμαντοπούλου.Παράλληλα, η υπουργός τόνισε ότι οι φοιτητές που λειτουργούν κόντρα τους κανόνες του πανεπιστημίου, πρέπει να έχουν πανεπιστημιακές επιπτώσεις και όχι αστυνομικές.«Η πρόταση που έχουμε καταθέσει, αφορά τη ριζική αλλαγή του μοντέλου διοίκησης. Χρειάζεται αυτοδιοίκητο του πανεπιστημίου, που θα ορίζει μόνο του την διοίκηση και τον σχεδιασμό του, αλλά ταυτόχρονα θα λογοδοτεί και στην κοινωνία» ανέφερε η υπουργός Παιδείας και πρόσθεσε: «Γιατί σήμερα, οι διοικούμενοι ενός χώρου εκλέγουν αυτόν που θα τους διοικήσει -κι αυτός καλείται να ελέγξει αυτούς που τον έχουν εκλέξει. Όλο το σύστημα είναι δομημένο έτσι, ώστε να μην είναι δυνατή η διοίκηση».Η υπουργός Παιδείας εκφράσθηκε θετικά για τις θέσεις του κ. Ταλιαδούρου, αντιδιαστέλλοντάς τες με τις «ακραίες πράξεις και θέσεις», όπως είπε, της Νέας Δημοκρατίας, που συνιστούν επιστροφή «της δεξιάς του παρελθόντος».Στις διαπιστώσεις του κ. Ταλιαδούρου πως η κατάληψη της Νομικής και γενικότερα το φαινόμενο των καταλήψεων «συντελεί στην υποβάθμιση της ακαδημαϊκής λειτουργίας των ΑΕΙ και ΤΕΙ και διασύρει την χώρα διεθνώς», η υπουργός Παιδείας αποκρίθηκε αφ’ ενός διαπιστώνοντας με την σειρά της την ύπαρξη σχεδίου «να γίνει αίμα και άμμος η Αθήνα εκείνο το βράδυ και τα επόμενα» και αφετέρου θεωρώντας πως «η απάντηση στο μείζον θέμα της σωστής λειτουργίας του πανεπιστημίου είναι κάτι πολύ συνολικότερο από την άμεση επίλυση ενός θέματος της επικαιρότητας, με συγκεκριμένο τρόπο».Ποινική δίωξη κατά του Αν. Βγενόπουλου

Η υπόθεση αφορά τα δάνεια της Marfin Popular Bank στο Ερρίκος Ντυνάν


Άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του κ. Αν. Βγενόπουλου παρήγγειλε ο αντιεισαγγελέας εφετών κ. Π. Στραγάλης για απόπειρα εκβίασης επιχείρησης.Η υπόθεση αφορά τα δάνεια που είχε χορηγήσει η Marfin Popular Bank στο Ερρίκος Ντυνάν και την καταγγελία της σύμβασης του δανείου εκ μέρους της τράπεζας ενώ όπως ισχυριζόταν η διοίκηση του νοσοκομείου οι δόσεις εξυπηρετούνταν κανονικά.Σε σημερινή ανακοίνωση του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν αναφέρονται τα εξής:«Σήμερα την 4η Φεβρουαρίου 2011, εξεδόθη η υπ.αριθμ. 50/2011 Διάταξη του Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών επί της υπ΄αριθμ. 23/17.01.2011 προσφυγής του Κοινοφελούς Ιδρύματος Ερρίκος Ντυνάν αναφορικά με τη μήνυση - έγκληση του τελευταίου κατά της Marfin Popular Bank όπως νομίμως εκπροσωπείται από το διευθύνοντα σύμβουλό της κ. Αν. Βγενόπουλο».Εσχάτη προδοσία με τις γερμανικές αποζημιώσεις

Την αποκάλυψη ότι η Ελλάδα…παραιτείται με «εντολή» της τρόϊκας από την διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων(!) κρύβοντας την αλήθεια από το λαό και καταφεύγοντας σε ενέργειες εντυπωσιασμού και αποπροσανατολισμού όπως η προσφυγή στη Χάγη, έκανε ο Νίκος Νικολόπουλος.
Όπως αποκάλυψε ο αχαιός βουλευτής, όταν η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υπέγραψε το Μνημόνιο, απεδέχθη τον όρο εάν η Ελλάδα δικαιωθεί στο Δικαστήριο της Χάγης για πολεμικές επανορθώσεις από τη Γερμανία..Να μην μπορεί ούτε καν να ζητήσει συμψηφισμό ή ανταπαίτηση σε σχέση με τα δάνεια που έχουμε πάρει από την Γερμανία στο πλαίσιο του Μνημονίου, όπως προβλέπει το άρθρο 7 της δανειακής σύμβασης!ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ

Για καθυστερήσεις στο χρονοδιάγραμμα των αλλαγών, κάνει λόγο ο Economist, εκτιμώντας παράλληλα ότι παρά το «εντυπωσιακό», όπως το χαρακτηρίζει, πρόγραμμα λιτότητας, οι αμφιβολίες παραμένουν για την ικανότητα της Ελλάδας να αποπληρώσει πλήρως το χρέος της, ακόμα και έπειτα από επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου της τρόικας και την εφαρμογή εθελούσιας αναδιάρθρωσης...Το περιοδικό κάνει αναφορά στους ισχυρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης ότι έχει κατορθώσει να ανακτήσει μέρος της αξιοπιστίας της στις αγορές, αλλά και τις κοινωνικές αντιδράσεις που προκαλεί το πρόγραμμα των αλλαγών, καθώς και τις συνέπειές του σε όρους ανεργίας και ύφεσης.

«Η δέσμευση του κ. Παπανδρέου για αλλαγές στο δημόσιο τομέα δεν αμφισβητείται. Εντούτοις, ο ρυθμός των μεταρρυθμίσεων παραμένει αργός» αναφέρει το γνωστό βρετανικό περιοδικό, σημειώνοντας τις καθυστερήσεις που διαπιστώνει η τρόικα στην Αθήνα, καθώς και τη δημόσια κριτική που έχει ασκήσει στο πρόγραμμα η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη.

Οι καθυστερήσεις αυτές, εκτιμά ο Economist, μπορεί να αποτρέψουν την επίτευξη των οικονομικών στόχων του προγράμματος, αλλά κυρίως «να υποσκάψουν την πιθανότητα διευθέτησης μίας συντεταγμένης αναδιάρθρωσης του χρέους, ως μέρος του γαλλο-γερμανικού σχεδίου για την Ευρωζώνη»

«Η Ελλάδα ελπίζει να της επιτραπεί να επαναγοράσει χρέος σε τιμή 25% μικρότερη της ονομαστικής του αξίας, με χρήματα που θα δανειστεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Στους ιδιώτες ομολογιούχους ενδέχεται να προσφερθεί μία επιμήκυνση 10-15 ετών και ένα χαμηλότερο επιτόκιο. Εάν ένα τέτοιο σχέδιο αναδιάρθρωσης προχωρήσει, το χρέος μπορεί να μειωθεί κατά 20% έως 30%, αλλά και πάλι θα παραμείνει πάνω από το 130% του ΑΕΠ -το μεγαλύτερο ποσοστό στην Ευρωζώνη» αναφέρει το περιοδικό.

«Ακόμα και οι υποστηρικτές της Ελλάδας αμφιβάλλουν εάν ένα τόσο μεγάλο χρέος μπορεί να αποπληρωθεί πλήρως. Τα απαιτούμενα ετήσια πλεονάσματα του προϋπολογισμού θα πρέπει να είναι δυσβάστακτα υψηλά. Υπάρχει συζήτηση για μαζικές ιδιωτικοποιήσεις δημόσιας περιουσίας (αν και ο κ. Παπανδρέου αποκλείει την πώληση νησιών του Αιγαίου). Ακόμα και έτσι, τίποτα δεν είναι αρκετό ώστε να κάνει την απειλή της χρεοκοπίας να εξαφανιστεί» καταλήγει ο Economist.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ : ΠΟΙΑ ΔΑΝΕΙΑ ΧΑΝΟΥΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ...

Τρόμος στις τράπεζες για τα δάνεια των οποίων οι δόσεις ξεπερνούν το 40% του εισοδήματος του δανειολήπτη. «Ακόμα δεν έχουμε αντιληφθεί τις συνέπειες που απορρέουν από το πτωχευτικό δίκαιο για τα νοικοκυριά και τις παρενέργειες που θα έχει η...


εφαρμογή του για τις τράπεζες» αναφέρει χαρακτηριστικά στην "H" υψηλόβαθμο στέλεχος μεγάλης τράπεζας, που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Όπως λέει οι τράπεζες είναι υποχρεωμένες να τηρούν την αρχή του υπεύθυνου δανεισμού, που σημαίνει ότι δεν πρέπει το σύνολο των μηνιαίων δόσεων για κάθε είδους δάνεια (στεγαστικά, επισκευαστικά, καταναλωτικά, προσωπικά, ανοικτά, σπουδών κλπ) και για πιστωτικές κάρτες να υπερβαίνει το 40% του εισοδήματος του δανειολήπτη ή του νοικοκυριού.

Αυτή η σχέση όμως δόσεων /εισοδήματος δεν τηρήθηκε στο παρελθόν, και υπήρξαν περιπτώσεις δανειοληπτών που οι μηνιαίες δόσεις ξεπέρναγαν και το 60% του εισοδήματος τους, λέει και συμπληρώνει: Αν λοιπόν ο Χ δανειολήπτης έχει δανειστεί πάνω από το 40% του μηνιαίου εισοδήματος και πτωχεύσει, το δικαστήριο θα έρθει και θα πει στην όποια τράπεζα: ευθύνεσαι διότι δεν τήρησες την αρχή του υπεύθυνου δανεισμού και συνεπώς δεν δικαιούσαι να διεκδικείς το υπερβάλλον ποσό.

Και όπως είναι φυσικό τέτοιες δικαστικές αποφάσεις θα προκαλέσουν πρόσθετα προβλήματα στις τράπεζες.

Την περίοδο 2000 με 2008 (που ξέσπασε η κρίση) οι τράπεζες ήταν ελαστικές στα κριτήρια δανειοδότησης και τα περισσότερα πιστωτικά ιδρύματα ενέκριναν δάνεια καθ΄ υπέρβαση του ορίου 40%. Από το 2009 τα κριτήρια χορήγησης δανείων έγιναν αυστηρότερα και πλέον μπορούν να δανειστούν μόνο όσοι είναι «καθαροί» από υποχρεώσεις και έχουν -το δυνατόν- σταθερό εισόδημα.

«Τα πράγματα σε ότι αφορά τις χορηγήσεις δανείων έχουν αλλάξει για πάντα στην Ελλάδα» αναφέρουν τα τραπεζικά στελέχη. Ακόμα και αν αποκατασταθούν οι συνθήκες ρευστότητας τα πιστοδοτικά κριτήρια θα παραμείνουν το ίδιο αυστηρά.

Οι εύκολες χρηματοδοτήσεις του παρελθόντος αποδείχτηκαν καταστροφικές, και οδήγησαν σε ιδιαίτερα υψηλές επισφάλειες.

Το 2010 είχε δύο κύρια χαρακτηριστικά:

Πρώτον ο ρυθμός πιστωτικής επέκτασης ήταν για πρώτη φορά αρνητικός καθώς έκλεισε στο -0,2% του 2010 και δεύτερον τα «κόκκινα» δάνεια τρέχουν με διψήφιο ποσοστό.

Ειδικότερα, η αρνητική πιστωτική επέκταση οφείλεται κυρίως στα νοικοκυριά που παρουσίασαν μείωση στον ετήσιο ρυθμό πιστωτικής επέκτασης κατά 1,4% και των ελευθέρων επαγγελματιών κατά 0,8%. Αντίθετα ο ρυθμός πιστωτικής επέκτασης στις επιχειρήσεις διατηρήθηκε θετικός στο 1%.

Να σημειωθεί ότι το 2009 ο συνολικός ρυθμός πιστωτικής επέκτασης είχε διαμορφωθεί στο 4,1%, με τις επιχειρήσεις να είναι στο 5,1% και τα νοικοκυριά στο 3,1%. Τα υπόλοιπα των δανείων στις 31 Δεκεμβρίου 2010 διαμορφώθηκαν στα 257,13 δισ. ευρώ, έναντι 253,38 δισ. ευρώ τον Δεκέμβριο 2009.

Τα υπόλοιπα των νοικοκυριών ήταν 117,82 δισ. ευρώ, έναντι 119,63 δισ. ευρώ το 2009, τα στεγαστικά είχαν αρνητική πιστωτική επέκταση -0,4% από θετική 3,7% το 2009 και τα καταναλωτικά βρέθηκαν στο -4,2% από θετική πιστωτική επέκταση 2% το 2009.

Την ίδια ώρα οι καθυστερήσεις στις πληρωμές των δόσεων «τρέχουν» με διψήφιο ποσοστό. Στις πιστωτικές κάρτες αγγίζουν το 20%, στα καταναλωτικά δάνεια έχουν φτάσει το 17% και προσεγγίζουν το 10% στα στεγαστικά.

27 ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ Η1Ν1

Στους 27 ανέρχονται πλέον τα θύματα του ιού της γρίπης Η1Ν1, και σύμφωνα με τα δεδομένα από το τμήμα επιδημιολογικής επιτήρησης του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ) η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα έχει...


αυξηθεί κατά τις τελευταίες εβδομάδες.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ σήμερα, δηλώθηκαν 14 νέα κρούσματα, ενώ από την αρχή του έτους 131 άτομα έχουν νοσηλευθεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, εκ των οποίων 70 παραμένουν ακόμη.

Στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων, το στέλεχος Α(Η1Ν1) 2009 είναι αυτό που απομονώνεται εργαστηριακά.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι, για τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται αυξημένη δραστηριότητα της γρίπης στη χώρα μας.

"Η γρίπη μπορεί να είναι σοβαρή, ειδικά για τα άτομα που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου. Ωστόσο, ένα μικρό ποσοστό υγιών ατόμων μπορεί επίσης να παρουσιάσει σοβαρές επιπλοκές".

Το ΚΕΕΛΠΝΟ υπογραμμίζει ότι, η αύξηση της θνησιμότητας υποδηλώνει την ανάγκη προληπτικών μέτρων, τα οποία είναι:

Ο εμβολιασμός με προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό. Τονίζεται ότι ακόμα και τώρα δεν είναι αργά για τον εμβολιασμό.

Η τήρηση των μέτρων υγιεινής και υγιεινής των χεριών.

Η σωστή χρήση των αντι-ιικών φαρμάκων, κατά την κρίση των θεραπόντων

ιατρών, η οποία θα πρέπει να ξεκινά το ταχύτερο δυνατό και χωρίς να προηγείται απαραίτητα εργαστηριακή επιβεβαίωση. Υπενθυμίζεται ότι τα αντι-ιικά φάρμακα χορηγούνται με απλή ιατρική συνταγή.

ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΜΕΡΚΕΛ

Πιο κοντά σε ένα ευρωπαϊκό σύμφωνο για την ευρωπαϊκή οικονομία με τους όρους της Άνγελα Μέρκελ φαίνεται να βρίσκονται οι οι 17 ηγέτες των χωρών της Ευρωζώνης στην Σύνοδο Κορυφής που βρίσκεται σε εξέλιξη...Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, στο σχέδιο κοινής δήλωσης οι αρχηγοί των κρατών και τα θεσμικά όργανα της ΕΕ, τονίζουν ότι στη συνολική στρατηγική που προωθούν από το Δεκέμβριο για τη διατήρηση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας στην Ευρωζώνη, περιλαμβάνονται το νομοθετικό πακέτο για την οικονομική διακυβέρνηση, τα τεστ αντοχής των τραπεζών και η εξυγίανση του χρηματοπιστωτικού τομέα, καθώς και η εφαρμογή του λεγόμενου «Ευρωπαϊκού Εξαμήνου».

Τέσσερα βήματα

Στο σχέδιο συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την «οικονομική κατάσταση», οι 27 ηγέτες της Ε.Ε. ζητούν, εντός του Μαρτίου, μια «γενική προσέγγιση» στη βάση των προτάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την «οικονομική διακυβέρνηση».

Τονίζουν, ακόμη, ότι το συνολικό πακέτο των αποφάσεων θα πρέπει να ολοκληρωθεί εντός του Μαρτίου και, σε αυτό το πλαίσιο, καθορίζουν τέσσερα βήματα:

α) «την εφαρμογή των υπαρχόντων προγραμμάτων με την Ελλάδα και την Ιρλανδία»

β) «την εφαρμογή των μέτρων που έχουν στόχο την ενίσχυση της δημοσιονομικής κατάστασης και τη δημιουργία προοπτικών ανάπτυξης στα κράτη μέλη της Ευρωζώνης», υπογραμμίζοντας ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, θα αξιολογούν την επιτευχθείσα πρόοδο.

γ) «το Συμβούλιο Eurogroup θα παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις για την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), κατά τρόπο που θα εξασφαλίζεται η αναγκαία ελαστικότητα του Ταμείου και η ικανότητά του να παρέχει την κατάλληλη στήριξη».

δ) «ολοκλήρωση των λειτουργικών χαρακτηριστικών του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας», σύμφωνα με τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Δεκεμβρίου.

Οι ηγέτες τονίζουν ότι θα πρέπει να διασφαλιστεί η πλήρης εφαρμογή των όσων έχει προτείνει η Ομάδα Δράσης, ούτως ώστε να επιτευχθεί τελική συμφωνία με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έως το τέλος Ιουνίου.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα «την ενίσχυση του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης και την εφαρμογή ενός νέου μακροοικονομικού πλαισίου», σημειώνουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες.

Τεστ αντοχής

Επιπλέον, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλεί την Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών και τις άλλες αρμόδιες Αρχές να διενεργήσουν «φιλόδοξα τεστ αντοχής» για τις τράπεζες.

Παράλληλα, καλεί τα κράτη μέλη να διασφαλίσουν, με συγκεκριμένα σχέδια, τα οποία θα συνάδουν με τους κοινοτικούς κανόνες περί κρατικών ενισχύσεων, ότι θα είναι σε θέση να χειριστούν τις τράπεζες οι οποίες ενδεχομένως αποδειχθούν «αδύναμες».

Επίσης, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τονίζει ότι τον Μάρτιο θα προσδιορίσει τις προτεραιότητες σχετικά με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και τη δημοσιονομική σταθερότητα.

Οι προτεραιότητες θα βασίζονται στην ετήσια έκθεση για την ανάπτυξη που παρουσίασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Τα κράτη-μέλη καλούνται να υποβάλουν, έως τα μέσα Απριλίου, τα εθνικά προγράμματα μεταρρυθμίσεων καθώς και τα προγράμματα σταθερότητας και ανάπτυξης.

Τέλος, αναφέρεται ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Μαρτίου θα αποφασίσει την περιορισμένη μεταρρύθμιση της Συνθήκης της Λισαβόνας, η οποία είναι αναγκαία για τις αποφάσεις σχετικά με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.

Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής τον Μάρτιο

Εν τω μεταξύ, η Άνγκελα Μέρκελ και ο Νικολά Σαρκοζί, ανακοίνωσαν την διεξαγωγή έκτακτης Συνόδου Κορυφής των χωρών του ευρώ, τον Μάρτιο.

«Η Γερμανία και η Γαλλία δεσμεύονται αμετακίνητα ότι το 2011 θα είναι η χρονιά που το ευρώ θα αποκτήσει μια νέα αξιοπιστία», δήλωσε η κ. Μέρκελ.

«Θα πρέπει να καταλήξουμε σε ένα σύμφωνο ανταγωνιστικότητας που θα διέπει όλες τις χώρες του ευρώ», δήλωσε η Καγκελάριος της Γερμανίας, διευκρινίζοντας ότι σε αυτό θα μπορούν να συμμετάσχουν και χώρες εκτός ευρωζώνης, εάν το επιθυμούν.

«Θα πρέπει να συμφωνήσουμε στις πτυχές του Συμφώνου πριν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Μαρτίου», πρόσθεσε η κυρία Μέρκελ και κατέληξε λέγοντας: «δεν πρόκειται για λόγια, αλλά για δράσεις».

Από την πλευρά του ο Γάλλος Πρόεδρος τόνισε ότι Γαλλία και Γερμανία προχωράνε «χέρι-χέρι» για να στηρίξουν το ευρώ, το οποίο θεωρούν «μείζον στοιχείο της ευρωπαϊκής οικοδόμησης».

«Θέλουμε να ενισχύσουμε την ανταγωνιστικότητα στην Ε.Ε., να συγκλίνουμε τις οικονομικές πολιτικές. Είμαστε σύμφωνοι για ένα διαρθρωτικό σχέδιο που θα δώσει απάντηση στις αδυναμίες της Ευρώπης», ανέφερε ο κ. Σαρκοζί.

MEIΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

Μειώσεις στις τιμές των διοδίων υπόσχεται ο υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης, καθώς διογκώνεται το κίνημα του «Δεν πληρώνω, Δεν πληρώνω». «Συζητάμε τις μειώσεις των διοδίων και θα τις πετύχουμε. Τις συμβάσεις θα τις διορθώσουμε και αυτό θα γίνει πολύ σύντομα. Τώρα συζητούν και οι παραχωρησιούχοι τις αλλαγές», δήλωσε ο υφυπουργός...

Όπως ανέφερε στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, έχουν τεθεί στο τραπέζι, η δραστική μείωση της τιμής των διοδίων στα τμήματα που είναι υπό κατασκευή, η γενική μείωση των διοδίων στο σύνολο της παραχώρησης του κάθε αυτοκινητοδρόμου, η καθιέρωση εκπτωτικής πολιτικής εκ μέρους των εταιρειών που διαχειρίζονται τα διόδια, αλλά και η διευκόλυνση των τοπικών κοινωνιών με εκπτώσεις και μειωμένες τιμές.Υποστήριξε δε ότι τα διόδια είναι μέρος της χρηματοδότησης των αυτοκινητοδρόμων και επισήμανε πως σε περίπτωση που συνεχιστούν οι αντιδράσεις και τα κινήματα για την μη καταβολή διοδίων, τότε τα έργα κινδυνεύουν να μη γίνουν.

Ωστόσο, οι αντιδράσεις στα διόδια συνεχίζονται, καθώς το μεσημέρι της Κυριακής 6 Φεβρουαρίου διοργανώνεται νέο πανελλαδικό άνοιγμα των διοδίων.

Από την πλευρά τους, οι 5 κοινοπραξίες που κατασκευάζουν τους αυτοκινητοδρόμους παραχώρησης προγραμματίζουν συνέντευξη Τύπου για την ερχόμενη Τρίτη

H EE ZHTA TΩΡΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ

Οι ηγέτες των 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ζήτησαν η δημοκρατική μετάβαση στην Αίγυπτο να αρχίσει «τώρα», σε κοινή ανακοίνωση τους που εγκρίθηκε στη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες...«Η διαδικασία μετάβασης πρέπει να ξεκινήσει τώρα», αναφέρεται στο κείμενο των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων οι οποίοι ζητούν επίσης από τις αιγυπτιακές αρχές να «ανταποκριθούν στις προσδοκίες του αιγυπτιακού λαού με πολιτική μεταρρύθμιση και όχι με καταστολή».

«Η βάση των σχέσεων μεταξύ της ΕΕ και της Αιγύπτου στηρίζεται στις αρχές της συμφωνίας σύνδεσης» που έχουν συνάψει «και τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί για το θέμα αυτό», τονίζουν επίσης οι ηγέτες της ΕΕ, αφήνοντας έτσι να αιωρείται η απειλή να επανεξετάσουν τους όρους της παρούσας συμφωνίας, η οποία επιτρέπει την Αίγυπτο να λαμβάνει ευρωπαϊκή οικονομική βοήθεια.

Η ΕΕ προβλέπει να χορηγήσει στην Αίγυπτο συνολική βοήθεια ύψους 449 εκατομμυρίων ευρώ σε διάστημα τριών ετών, από το 2011 έως το 2013.

Δήλωση του εκπροσώπου της ΝΔ Γ Μιχελάκη για το συνψηφισμό οφειλών μεταξύ κράτους και ιδιωτών

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Η Νέα Δημοκρατία έχει προτείνει, από καιρό, να υπάρξει συμψηφισμός ανάμεσα στις οφειλές του κράτους προς τους ιδιώτες και στις οφειλές των ιδιωτών προς το κράτος.

Όταν το κράτος ζητά από τους πολίτες να είναι συνεπείς, οφείλει να είναι συνεπές, πρώτα από όλους, το ίδιο.

Και όταν το κράτος θέλει να αυστηρό, πρέπει, πρώτα από όλα, να είναι δίκαιο.

Η ρύθμιση αυτή αποτελεί επιτακτική αναγκαιότητα.

Πρέπει να γίνει, όσο το δυνατόν ταχύτερα, γιατί η αγορά πεθαίνει.

Το πρόβλημα της ρευστότητας σκοτώνει την αγορά.

Και σε αυτό το θέμα η κυβέρνηση αργεί.

Επιτέλους, η κυβέρνηση οφείλει να πάρει αποφάσεις τώρα».

ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. κ Γ ΜΙΧΕΛΑΚΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΡΤ ΑΕ

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, απαντώντας στη σημερινή ανακοίνωση της ΕΡΤ Α.Ε., έκανε την ακόλουθη δήλωση:


Η σημερινή ανακοίνωση – απολογία της ΕΡΤ Α.Ε. αποτελεί άλλο ένα μνημείο ντροπής. Διοίκηση της ΕΡΤ Α.Ε. και κυβέρνηση, κρυμμένοι πίσω από μια ανώνυμη ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της ΕΡΤ, αρνούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους.Η καθεστωτική ΠΑΣΟΚική «δημόσια τηλεόραση» βγαλμένη από άλλες εποχές απολυταρχικής νοοτροπίας, το μόνο που κάνει με την ανακοίνωσή της είναι να καλύπτει την ενοχή της, μετρώντας με υποδεκάμετρο τα δευτερόλεπτα προβολής του Πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας, όχι στο κεντρικό, αλλά στα περιφερειακά της δελτία ειδήσεων.

Αν είναι δυνατόν, επικαλείται λογιστικά τερτίπια για να σκοτώσει την πολυφωνία και τον πλουραλισμό.

Όμως, στην ανώνυμη ανακοίνωσή τους δεν λένε λέξη για την ταμπακιέρα!Ότι, δηλαδή, εξαφάνισαν από το κεντρικό τους δελτίο ειδήσεων τη συνεδρίαση της Κ.Ο. της Ν.Δ. και την ομιλία του Προέδρου της Αντώνη Σαμαρά, γεγονός πρωτοφανές που δεν έχει γίνει ποτέ στο παρελθόν, από καμία διοίκηση της ΕΡΤ.Η σημερινή ανακοίνωση της ΕΡΤ Α.Ε. διέπραξε μια ακόμη αθλιότητα: Έβαλε μπροστά τους πραγματικούς επαγγελματίες δημοσιογράφους της ΕΡΤ για να κρυφτούν οι πραγματικοί υπεύθυνοι της φίμωσης, οι εγκάθετοι κομματικοί γκεμπελίσκοι.Και τι μας λένε; Ότι αξιολόγησαν ως θέμα χαμηλής επικαιρότητας τις δραστηριότητες του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης όπως και του Πρωθυπουργού, εν αντιθέσει με όλους τους συναδέλφους τους απ΄ όλα, ανεξαιρέτως, τα κεντρικά δελτία ειδήσεων των υπολοίπων τηλεοπτικών σταθμών.Οι κομματικοί ανώνυμοι γκεμπελίσκοι, οφείλουν επίσης άμεσα να απαντήσουν:Είναι ή δεν είναι αλήθεια, ότι τα θέματα που αφορούν στην Αξιωματική Αντιπολίτευση, αλλά και τα άλλα κόμματα φιλοξενούνται σχεδόν πάντοτε προς το τέλος των δελτίων ειδήσεων, αφού προηγουμένως, έχουν παρελάσει ο πρωθυπουργός και οι δραστηριότητες όλων των υπουργών, υφυπουργών, γενικών γραμματέων και άλλων κομματικών παραγόντων;Είναι ή δεν είναι αλήθεια, ότι η συμμετοχή σε τηλεοπτικά πάνελ στελεχών της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είναι πολύ περιορισμένη;Είναι ή δεν είναι αλήθεια, ότι υπουργοί, υφυπουργοί και γενικοί γραμματείς της Κυβέρνησης Παπανδρέου φιλοξενούνται από την ΕΡΤ Α.Ε. σχεδόν πάντοτε μόνοι τους, χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα αντιλόγου;Είναι ή δεν είναι αλήθεια, ότι οι παρουσιάζονται ως «ειδήσεις» γεγονότα που ουδέποτε έχουν συμβεί (όπως πρόσφατα συνέβη με την Ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κα Ρόδη Κράτσα), και έτσι «αναδεικνύονται θέματα» που μόνο στόχο έχουν να πλήξουν τη Ν.Δ.;Είναι ή δεν είναι αλήθεια, ότι με βάση τα επίσημα στοιχεία που έδωσε τον Οκτώβριο το ΕΣΡ στη δημοσιότητα και αφορούν την πολιτική πολυφωνία των δελτίων ειδήσεων της «δημόσιας τηλεόρασης», το ΠΑΣΟΚ προβάλλεται κατά 63,5% και η Ν.Δ. μόλις κατά 17%;Είναι ή δεν είναι αλήθεια, ότι για αυτόν το λόγο το ΕΣΡ κάλεσε σε απολογία την ΕΡΤ Α.Ε. για την χαμηλή παρουσίαση της Ν.Δ. στα δελτία ειδήσεων;Θέλουμε να πληροφορήσουμε τους γκεμπελίσκους της ΕΡΤ Α.Ε. ότι η υπομονή έχει και τα όρια της. Η «δημόσια τηλεόραση» δεν είναι «τσιφλίκι» κανενός! Χρηματοδοτείται από το υστέρημα του Ελληνικού λαού, όχι για να εξυπηρετεί τις κομματικές υπηρεσίες ορισμένων στελεχών της, αλλά για να παρέχει αξιόπιστη ενημέρωση στους Έλληνες πολίτες. Η Νέα Δημοκρατία, από δω και πέρα, θα παρακολουθεί καθημερινά την πρακτική των εγκάθετων της ΕΡΤ Α.Ε., με στόχο την προάσπιση της πολυφωνίας, της ελευθερίας και της ίδιας Δημοκρατίας.

Εγκρίθηκε από την ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου η ανακύκλωση μικρών ηλεκτρικών συσκευών στα καταστήματα λιανικής πώλησης

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ - ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΘΟΔΩΡΟΥ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗ
Η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υιοθέτησε χθες την πρόταση του ευρωβουλευτή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και μέλους της Δημοκρατικής Συμμαχίας Θόδωρου Σκυλακάκη, σύμφωνα με την οποία καθιερώνεται σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση η υποχρέωση όσων πωλούν ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές στους καταναλωτές, να προβλέπουν σε προβεβλημένο σημείο του καταστήματος σημείο ανακύκλωσης μικρών ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συσκευών.

Με προσθήκη άλλων ευρωβουλευτών συμπεριλήφθηκε ανάλογη ρύθμιση η οποία θα ισχύσει και για τους εξ αποστάσεως πωλητές ηλεκτρικών συσκευών (μέσω διαδικτύου, τηλεμάρκετιγκ κ.λπ.) χωρίς την οικονομική επιβάρυνση των καταναλωτών για έξοδα αποστολής.

«Η εμπειρία έχει δείξει ότι οι καταναλωτές δεν είναι πολύ καλά πληροφορημένοι σχετικά με τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να πετάξουν τις πολύ μικρές ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές όταν πάψουν να τις χρησιμοποιούν. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για μικρές συσκευές όπως κινητά τηλέφωνα, φορτιστές, καλώδια, λαμπτήρες κλπ. Με το νέο σύστημα οι καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα όποτε επιθυμούν να αγοράσουν κάποια ηλεκτρική ή ηλεκτρονική συσκευή να "ξεφορτώνονται" τις παλιές μικροσυσκευές με τρόπο εύκολο, γρήγορο, χωρίς περιορισμούς, χωρίς χρεώσεις και χωρίς καμία γραφειοκρατία ή άλλη ταλαιπωρία. Ταυτόχρονα θα έχουν την ευκαιρία κάθε φορά που μπαίνουν σε ένα κατάστημα ηλεκτρικών ή ηλεκτρονικών συσκευών να βλέπουν ένα σημείο ανακύκλωσης και να ευαισθητοποιούνται για τη σημασία που έχει ειδικά η ανακύκλωση των συσκευών αυτών με την οποία συλλέγονται πολύτιμα υλικά, εξοικονομείται ενέργεια και μειώνονται ταυτόχρονα οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου. Κάτι που ισχύει βέβαια και για τις μεγαλύτερες συσκευές για τις οποίες υπάρχουν διαφορετικές διαδικασίες», δήλωσε μετά το πέρας της ψηφοφορίας ο Θόδωρος Σκυλακάκης.

Με αυτόν τον τρόπο θα επιτρέπεται στου τελικούς χρήστες να απορρίπτουν τέτοιου είδους απόβλητα σε ένα προσπελάσιμο και εμφανές σημείο συλλογής στο κατάστημα του λιανοπωλητή (ο οποίος προμηθεύει συσκευές μικρού όγκου), χωρίς να χρεώνονται για την απόρριψη των αποβλήτων και χωρίς να υποχρεώνονται να αγοράσουν ένα νέο προϊόν του ίδιου τύπου. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα καθορίσει ποιες μικροσυσκευές θα ενταχθούν στο σύστημα αυτό καθώς και τα κριτήρια για την εξαίρεση πολύ μικρών επιχειρήσεων από αυτή την υποχρέωση.

Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα απόβλητα ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού αφορά πρώτες ύλες στρατηγικής σημασίας για την ανταγωνιστικότητα της ΕΕ, μεταξύ των οποίων το χρώμιο, το κοβάλτιο, ο χαλκός, το γάλλιο, το ίνδιο, το λίθιο, το μαγγάνιο, το μολυβδαίνιο, το νικέλιο, το νιόβιο, μέταλλα της ομάδας του λευκόχρυσου (παλλάδιο, πλατίνα, ρόδιο), στοιχεία σπάνιων γαιών, το σελήνιο, το ταντάλιο, το τιτάνιο και το βανάδιο. Αυτές οι πρώτες ύλες χρησιμοποιούνται σε μια ευρεία γκάμα ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών προϊόντων και έχουν ζωτική σημασία για τη διατήρηση της οικονομικής ανταγωνιστικότητας της ΕΕ.

Διπλωματικό αυτοκίνητο παρασύρει δεκάδες διαδηλωτές στην ΑίγυπτοΗ τρέλα σε όλο της το μεγαλείο, διπλωματικό αυτοκίνητο για να γλιτώσει περνάει πάνω από τους διαδηλωτές!!!

Πραγματικά σκηνές από την... κόλαση.

Δείτε το σοκαριστικό βίντεο...Διαβάστε περισσότερα εδώ: http://apneagr.blogspot.com/2011/02/egypt_04.html#ixzz1D0cedP00
http://apneagr.blogspot.com/2011/02/egypt_04.html

Η απάντηση του Νικολόπουλου στο νομοσχέδιο για τη ψήφο των μεταναστών στις δημοτικές του Νοεμβρίου

Ο κ. Νικολόπουλος της Ν.Δ. έθεσε στον αέρα ζήτημα αλλαγής του Συντάγματος για την διευκόλυνση του λαθρονόμου!!!!


Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου 2011

Βλέποντας την εκπομπή του extra 3 από το http://eglimatikotita.blogspot.com/2011/02/blog-post_6878.html άκουσα μια τρομερή βόμβα-αποκάλυψη


Ο κ. Νικολόπουλος της Νέας Δημοκρατίας, σε ερώτηση για το αν πρέπει να αλλάξει η διάταξη του συντάγματος, ώστε να μην κριθεί στο μέλλον αντισυνταγματικός άλλος λαθρονόμος που θα φέρει ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ για απόδοση ιθαγένειας σε αλλοδαπούς, είπε:Ερωτ: «Πρέπει να αλλάξει η διάταξη του Συντάγματος;»

Απαντ: «Μα υπάρχει πιά αμφιβολία; Τίθεται εκ των πραγμάτων ένα τέτοιο ζήτημα!»ΟΛΟΙ καταλάβαμε (ο ερωτών αφού παρουσίασε την αντίθετη άποψη και επέμεινε, εγώ, κάποιος τηλεθεατής που πήρε τηλέφωνο) και καταλαβαίνουμε πως αυτό που είπε ο κ. Νικολόπουλος, είναι πως εκ των πραγμάτων, η διάταξη του Συντάγματος χάρη στην οποία κρίνεται αντισυνταγματικός ο λαθρονόμος, θα πρέπει να αλλαχθεί κατ' αυτόν!!!!!Δηλαδή, αντί να πεί «ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΑ», ο κ. Νικολόπουλος της Ν.Δ. έθεσε στον αέρα ζήτημα αλλαγής του Συντάγματος για την διευκόλυνση του λαθρονόμου!!!!, όταν πριν μάλιστα ξεκαθάριζε πως σε αυτό το ζήτημα (ιθαγένεια/πολιτικά δικαιώματα), λόγο του μεγέθους του ζητήματος, δεν είναι δυνατόν να έχει διαφορετική άποψη από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας!Καθώς ο ερωτών, συνέχιζε να ρωτάει για να ξεκαθαρίσει και να σιγουρεύσει αυτή την ΒΟΜΒΑ που ακούστηκε από τον κ. Νικολόπουλο, ο κ. Νικολόπουλος συνειδητοποίησε τι είπε, και αντί να το πάρει πίσω λέγοντας πως δεν εκφράστηκε σωστά, έκανε ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ (δείτε το βίντεο!!!).Ο δε πανέξυπνος Παπαγιάννης, που τους κοιτάει μια τον έναν μια τον άλλο (προσέξτε το βίντεο) και επομένως αντιλαμβάνεται τι ΒΟΜΒΑ πετάχτηκε στον αέρα, κάνει σε μια στιγμή μια κίνηση τύπου «πάμε!» (φαίνεται ήρθε εντολή από το κοντρόλ) και αρχίζει έναν μονόλογο άσχετο!.. Εδώ του πετάγεται ΘΕΜΑ στα χέρια, και αυτός ξεκινάει τον μονόλογο κατηγοριών, ενώ ο κ. Νικολόπουλος κάνει την πάπια!!!! Θα τρελαθούμε!!!Το τι έγινε, ευτυχώς το αντιλήφθηκε, πέρα από μένα και τουλάχιστον ένας νεοδημοκράτης ο οποίος τους πήρε τηλέφωνο, και τους ξέχεσε! Αλλά έλα μου, που και πάλι κάναν και οι δύο την πάπια! Ο ένας ότι δεν είπε ποτέ κάτι τέτοιο, ο άλλος μεταφέροντας το θέμα αλλού για να πάρει το μέρος του ακροατή και να τον.. καλμάρει! και ο αρχικός ερωτών ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ!!!Απολαύστε το βίντεο:

!...
Σημείωση: Ο κ. Ανδριόπουλος αναφέρει στο πλήρες βίντεο της εκπομπής ότι η ΝΔ είχε πει πως τέτοιος λαθρονόμος θα γινόταν στις επόμενες εκλογές, και γι' αυτό ήταν έτοιμος από τότε, και όντως δείτε τι έλεγε ο κ. Παυλόπουλος της ΝΔ στο http://area51gr.blogspot.com/2010/01/blog-post_16.html .

Αυτά ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΜΕΡΙΚΟΙ ΜΕΡΙΚΟΙ;...Νομίζω πλέον, και ο κάθε καλόπιστος νεοδημοκράτης, πρέπει να αρχίσει να ανησυχεί!!! Ήταν και είναι πολλά τα στοιχεία που δείχνουν ότι η Νέα Δημοκρατία είναι υπερ του λαθρονόμου!! Πάρα πολλά!....

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Ο Νίκος Νικολόπουλος διευκρινίζει την θέση του για το λαθρονομοσχέδιο.Posted by olympiada στο Φεβρουαρίου 3, 2011Σχετικά με την εμφάνιση του σε Αθηναϊκό τηλεοπτικό κανάλι και τον θόρυβο που προκλήθηκε από τοποθέτηση του (Διαβάστε για το θέμα στο μαχητικό “Εγκληματικότητα”: http://eglimatikotita.blogspot.com/2011/02/blog-post_5066.html), ο γνωστός βουλευτής διευκρινίζει:“ Υπενθυμίζω ότι, με τρόπο κατηγορηματικό, η Ν.Δ. έχει δεσμευθεί ότι ως κυβέρνηση θα καταργήσει το σχετικό νόμο, δεδομένου ότι θεωρείται από τους πλέον «χαλαρούς» στην Ευρωπαϊκή Ένωση.Έγκαιρα είχαμε προειδοποιήσει την κυβέρνηση για όσα θα ακολουθούσαν. Μάλιστα ζήτησα την επιβεβαίωση του παριστάμενου δικηγόρου για την ακρίβεια των επιχειρημάτων που παρουσιάσαμε στην βουλή προκειμένου να το πάρει πίσω και η κυβέρνηση και τέλος για να υποστηρίξουμε τους λόγους της καταψήφισης του. Όπως προκύπτει από τα πρακτικά της Βουλής η ένσταση μα και η απόφαση του τμήματος του Αρείου Πάγου στηρίχθηκε στην επιχειρηματολογία των Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας”(Υ.Γ. Άλλωστε εύκολα ο καθένας μπορεί με τα αυτιά και τα μάτια του μέσα από το dvd του συνόλου της εκπομπής και όχι αποσπασματικά να αντιληφθεί τις θέσεις που παρουσίασα)

Καταγγελία του Συλλόγου Υπαλλήλων του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας: Γκρεμίζουν τον ΟΕΚ και τις ελπίδες χιλιάδων οικογενειών!

O θεσμός της κοινωνικής κατοικίας είναι ιδιαίτερα εδραιωμένος σε όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. και αναπόσπαστο κομμάτι της εθνικής και κοινωνικής πολιτικής και μια υπηρεσία κοινωνικού συμφέροντος. Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι στη Γαλλία υπάρχει απόθεμα περί τα 7 εκ κοινωνικών κατοικιών ενώ στην Ολλανδία ο αριθμός αγγίζει τα 2,5 εκ δηλ. το 40% του συνολικού αποθέματος κατοικιών (δείτε εδώ). Η Ελλάδα ουσιαστικά δεν διαθέτει πολιτική στέγης ενώ το απόθεμα κοινωνικών κατοικιών κυμαίνεται σε μηδενικά επίπεδα (εδώ).
Με δεδομένο το έλλειμμα της στεγαστικής πολιτικής και με αφορμή την υποτιθέμενη ευκαιρία που παρέχει το μνημόνιο για εισαγωγή μεταρρυθμίσεων, τρόικα και κυβέρνηση επιβάλλουν μέτρα που στρέφονται σχεδόν μονομερώς εναντίον της κοινωνικής κατοικίας και του κόσμου της εργασίας. Μετά την αλόγιστη διασπάθιση των αποθεματικών την προηγούμενη 5ετία, τη συσσώρευση του χρέους του Ι.Κ.Α. προς τον Ο.Ε.Κ. να ξεπερνά τα 2 δις ευρώ, την ...

συρρίκνωση του κοινωνικού πόρου κατά 30% (άρθρο 42, Ν.3863/2010) και την υπουργική απόφαση αναστολής των προγραμμάτων της κοινωνικής κατοικίας (15349/492-29.07.2010), η κυβέρνηση απεργάζεται σχέδια ολοκληρωτικής συρρίκνωσης και διαμελισμού του ΟΕΚ δηλ. εκμηδένιση του μοναδικού φορέα κοινωνικής κατοικίας της χώρας που χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τις εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών.Πέρα από τις όποιες πολιτικές δεσμεύσεις και έξω από κάθε πλαίσιο νομιμότητας, το ΙΚΑ συνεχίζει και σήμερα να μην αποπληρώνει το χρέος των 2 δις, όταν οι οφειλές του ΟΕΚ μόνον προς τις τράπεζες, για το πρόγραμμα επιδότησης επιτοκίου 60.000 δανείων δικαιούχων που έχουν αποκτήσει κατοικία μέσω τράπεζας, στο τέλος του 2011 θα ξεπεράσουν τα 300 εκ ευρώ. Παράλληλα και παρά τα επικοινωνιακά ψέματα του περασμένου Αυγούστου συνεχίζεται η εξαπάτηση χιλιάδων οικογενειών, αφού οι εγκρίσεις παροχής δανείων που διαθέτουν είναι χωρίς αντίκρισμα μετά την απόφαση αναστολής των προγραμμάτων.Από αυτή την πολιτική επιλογή φυσικά δεν πλήττονται οι προνομιούχοι αλλά και πάλι τα θύματα είναι τα ευάλωτα στρώματα και οι κοινωνικό-οικονομικά ασθενέστεροι πολίτες σε μια περίοδο γενικευμένης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. Η απόγνωση και οι συνέπειες ξεπερνούν το πλαίσιο της οικογένειας, αφού η μη παροχή χιλιάδων δανείων και η μη ανέγερση οικισμών από τον ΟΕΚ στερεί από τις τοπικές κοινωνίες τον κινητήριο μοχλό ενός αναπτυξιακού κύκλου που έχει σχέση τόσο με την απασχόληση εργαζομένων όσο και με την ευρύτερη οικονομική δραστηριότητα που εξαρτάται άμεσα ή έμμεσα από την οικοδομή.Οι εργαζόμενοι του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας καλούν ακόμα μια φορά:

- την κυβέρνηση να αποσύρει τα όποια σχέδια κατάργησης της στεγαστικής πολιτικής και να ανοίξει τις πόρτες του ΟΕΚ στους δικαιούχους του

- τα αρμόδια συλλογικά όργανα να πράξουν το αυτονόητο και να διεκδικήσουν με κάθε μέσο, ένδικο και μη, την απόδοση των τρεχουσών εισφορών και την άμεση τμηματική αποπληρωμή του χρέους από το ΙΚΑ

- το σύνολο των κοινωνικών φορέων να προασπίσουν το δικαίωμα των πολιτών στην απόκτηση αξιοπρεπούς στέγης, κυρίως σήμερα, που οι συνθήκες καθιστούν κάτι τέτοιο απαγορευτικό για την συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων.Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Υπαλλήλων Ο.Ε.Κ.

Όταν τα σκυλιά δαγκώνουν.

Ο Κλεισθένης γράφει.


Η Αίγυπτος σπαράσσεται από συγκρούσεις αντικαθεστωτικών και υποστηρικτών του σάπιου καθεστώτος Μουμπάραγκ.

Αυτή η εξέλιξη αντιμετωπίζεται με υποκρισία απ’ τη δύση και τα ευχολόγια δίνουν και παίρνουν για την ομαλή μετάβαση της εξουσίας απ’ τον Μουμπάραγκ σε ????.

Το νέο σχήμα εξουσίας δεν έχει ακόμη βρεθεί απ’ τους «σωτήρες» των λαών Αμερικάνους. Ο Αλ Μπαραντέι έχοντας στενές σχέσεις με την Μουσουλμανική αδελφότητα και έχοντας έρθει σε ρήξη με τους Αμερικάνους παλιότερα δεν είναι προς το παρόν μέρος της λύσης του πολιτικού προβλήματος. Αντιμετωπίζεται με σκεπτικισμό και καχυποψία.

Τα υψηλόβαθμα στελέχη της Μουσουλμανικής αδελφότητας δεν πήραν μέρος ούτε στήριξαν την εξέγερση των Αιγυπτίων με αποτέλεσμα να έχουν έρθει σε ρήξη με τα χαμηλόβαθμα που μετείχαν απ’ την πρώτη μέρα στις κινητοποιήσεις.

Ο στρατός χωρισμένος σε ευνοημένους απ’ το καθεστώς ανώτατους και ανώτερους αξιωματικούς απ’ τη μια και τους στρατευμένους Αιγύπτιους απ’ την άλλη δεν μπορεί ούτε να εναντιωθεί στο καθεστώς αλλά ούτε τολμά να το στηρίξει ανοιχτά.

Η ουδετερότητα που επιδεικνύει δεν είναι από δημοκρατικές ευαισθησίες της ηγεσίας του αλλά από εγγενή αδυναμία. Είναι σίγουρο ότι μια διαταγή για επίθεση κατά των διαδηλωτών δεν θα εκτελεστεί και θα οδηγήσει τους στρατευμένους σε συμμετοχή στην εξέγερση.

Το καθεστώς Μουμπάραγκ έχει καταρρεύσει αλλά οι συνεργάτες του 30χρονου καθεστώτος δεν είναι διατεθειμένοι να υποστούν την πρέπουσα τιμωρία για τα εγκλήματά τους κατά του Αιγυπτιακού λαού. Οι περισσότεροι είναι τα αγαπημένα παιδιά της δύσης που εξυπηρετούσαν τα συμφέροντά της εδώ και πολλά χρόνια.

Η λαομίσητες αστυνομία και μυστικές υπηρεσίες οργανώνουν τις επιθέσεις κατά των αντικαθεστωτικών σε μια προσπάθεια όχι παραμονής του καθεστώτος αλλά συμφωνίας με το επόμενο εξουσιαστικό σχήμα για την ατιμωρησία τους. Προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο εκμεταλλευόμενοι την αδυναμία των εξεγερμένων που στερούνται ηγετικής ομάδας συντονισμού της δράσης των.

Ο Μουμπάραγκ και το καθεστώς του δεν μπορούσε να σταθεί επί τόσα χρόνια αν δεν διέθετε πιστούς συνεργάτες έτοιμους για κάθε πράξη.

Όλα αυτά μας δίνουν το συμπέρασμα ότι στο επόμενο εξουσιαστικό σχήμα πρωταγωνιστικό ρόλο θα παίξει ο στρατός με ότι αυτό συνεπάγεται για την δημοκρατικότητα αυτού του σχήματος.

Η Αίγυπτος για τους δυτικούς δεν πρέπει να ξεφύγει απ’ τον έλεγχό τους γιατί τα οικονομικά και γεωστρατηγικά συμφέροντα είναι ανυπολόγιστα. Αν η Αίγυπτος περάσει στην εξουσία των ισλαμιστών τότε το Ισραήλ κινδυνεύει άμεσα. Η μετάδοση των αλλαγών και στα υπόλοιπα Αραβικά κράτη θα έχουν ολέθριες επιπτώσεις για τους δυτικούς. Προ αυτού του κινδύνου ας μην αποκλείουμε ακόμη και επέμβαση των δυτικών είτε των Αμερικανών είτε του ΝΑΤΟ είτε του ΟΗΕ. Ειδικότερα το ΝΑΤΟ έχει αποφασίσει να παρεμβαίνει σε τρίτες χώρες όταν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα αναταραχών.

Η προς το παρόν άρνηση της αντιπολίτευσης να προσέλθει σε διάλογο με το καθεστώς οφείλεται και στο ότι δεν γνωρίζει κανείς ποιους και πόσους εκπροσωπεί. Η διανομή της εξουσίας πριν από εκλογές είναι δύσκολη γιατί κάθε αντιπολιτευόμενη ομάδα υπερεκτιμά τη δύναμή της. Ακόμη οι προτάσεις της αντιπολίτευσης για μαζικές απεργίες και συνεχείς διαδηλώσεις θα φέρουν την Αίγυπτο σε μια πλήρως χαώδη κατάσταση και αυτό μπορεί να αποτελέσει την αφορμή για επέμβαση των δυτικών.

Η διάθεση της σημερινής κυβέρνησης της Αιγύπτου για εκλογές τον Αύγουστο και η δήλωση του Μουμπάραγκ ότι δεν θα είναι υποψήφιος δίνει αρκετό χρόνο στους συνεργάτες του καθεστώτος να πετύχουν την ατιμωρησία τους κάτι που δεν δέχεται ο Αιγυπτιακός λαός. Επιπλέον δημιουργείται ένα κενό εξουσίας μιας και οι εξεγερμένοι αρνούνται να νομιμοποιήσουν τη νέα κυβέρνηση.

Δυστυχώς σε τέτοιες περιπτώσεις πάντα οι συνεργάτες την γλυτώνουν γιατί έχουν ισχυρές διασυνδέσεις. Εκείνος πάντα που την πληρώνει είναι ο λαός. Αυξάνονται κάθε μέρα τα θύματα των συγκρούσεων και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πως η Αίγυπτος θα επανέλθει στην ομαλότητα.

http://ideopigi.blogspot.com/2011/02/blog-post_5571.html

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ Δείτε το βίντεο...

ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΝΕΟ ΠΑΚΕΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΟΥ ΖΗΤΑ Η ΤΡΟΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ 2012 - 2014

Στον προσδιορισμό του συνόλου των μέτρων που θα οδηγήσουν στην μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος της Ελλάδας στα επίπεδα του 2,5% του ΑΕΠ στα τέλη του 2014 έχει προχωρήσει ήδη το υπουργείο Οικονομικών. Το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πλαίσιο υιοθετεί σχεδόν στο σύνολό του τις «παραινέσεις» της τρόικας και οδηγεί σε εξοικονόμηση 12 δισ. ευρώ...
Τα δημοσιονομικά μέτρα για την περίοδο 2012 - 2014 θα τεθούν από τη Δευτέρα στους επικεφαλής της τρόικας -που αναμένεται να τα εγκρίνουν- και εν συνεχεία θα τεθούν προς συζήτηση στη Βουλή και προς διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους.

Σημειώνεται πως η τρόικα ζητεί από την Ελλάδα να λάβει την τριετία 2012 - 2014 νέα δημοσιονομικά μέτρα ύψους 12 δισ. ευρώ ή 5% του ΑΕΠ. Προς την κατεύθυνση αυτή η τρόικα έχει προτείνει τις ακόλουθες παρεμβάσεις:

•Στον δημόσιο τομέα κατάργηση φορέων που δεν παράγουν έργο, συγχώνευση φορέων που επιτελούν παρόμοιες λειτουργίες και συγκέντρωση των συναρμοδιοτήτων σε ένα υπουργείο, ώστε να τερματιστούν οι επικαλύψεις. Στο ίδιο πλαίσιο ζητεί απλοποίηση του τρόπου λειτουργίας του δημόσιου τομέα.

•Για το μισθολογικό κόστος στο Δημόσιο ζητεί πάγωμα των προσλήψεων στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, αύξηση των ωρών εργασίας από τις 7,5 στις 8 και εναρμόνιση των συνθηκών με εκείνων του ιδιωτικού τομέα. Ήδη, εντός του Φεβρουαρίου θα παρουσιασθούν δύο νομοσχέδια από το υπουργείο Εσωτερικών που κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση. Σχετικές ανακοινώσεις έκανε ο Γ.Ραγκούσης, μετά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη.

•Επίσης, ζητεί μείωση των επιδομάτων ως αναλογία του βασικού μισθού και σύνδεσή τους με την εργασία που εκτελείται, αλλά και την εισαγωγή πλαφόν σε αυξήσεις και προαγωγές, ώστε να χορηγούνται πέραν της διετίας. Το συγκεκριμένο ζήτημα αναμένεται να ρυθμισθεί εντός του Απριλίου με την αποκρυστάλλωση του ενιαίου μισθολογίου.

•Για τις ΔΕΚΟ προτείνει αύξηση των τιμολογίων προκειμένου να περιορισθούν τα κόστη, μείωση των επιδοτήσεων στους συγκοινωνιακών φορείς, πάγωμα προσλήψεων, συρρίκνωση προσωπικού, περιορισμό λειτουργικών δαπανών και μείωση του μισθολογικού κόστους. Στο πλαίσιο αυτό το υπουργείο Οικονομικών θα συνεργασθεί με ιδιωτικό φορέα, ο οποίος θα αναλάβει την υποστήριξη της Ειδικής Γραμματείας Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών, σε εξειδικευμένα χρηματοοικονομικά και ελεγκτικά θέματα.

•Στο σκέλος της φορολογίας προτείνει νέες αλλαγές στον ΦΠΑ με περαιτέρω μείωση των προϊόντων που υπάγονται στον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ και εξάλειψη της γεωγραφικής διαφοροποίησης (όπως τα νησιά). Οι αποφάσεις που θα ληφθούν στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών αναμένεται να διευκολύνουν την εφαρμογή αυτής της πολιτικής, καθώς η Γερμανία ζητεί την καθιέρωση δύο συντελεστών ΦΠΑ στα κράτη της ζώνης του ευρώ.

•Η τρόικα ζητεί μεταρρύθμιση της φορολογίας των επιχειρήσεων, ώστε να διευρυνθεί η φορολογική βάση. Προτείνει δε μείωση των συντελεστών αποσβέσεων, εξάλειψη των εξαιρέσεων από την υποχρέωση καταβολής φόρου και καλύτερο έλεγχο των ενδοομιλικών συναλλαγών. Στο ίδιο πλαίσιο ζητεί εξορθολογισμό της φορολογίας κεφαλαίου. Πάντως, οι παρεμβάσεις αυτές αναμένονται στο επόμενο φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί είτε πριν, είτε μετά το καλοκαίρι.

•Για τις κοινωνικές παροχές ζητεί την μείωση των επιδομάτων που λαμβάνουν τα νοικοκυριά που βρίσκονται πάνω από το όριο της φτώχειας. Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, το όριο της φτώχειας είναι 6.897 ευρώ ανά άτομο και 14.484 ευρώ ετησίως για ζευγάρι με 2 ανήλικα παιδιά. Η κυβέρνηση προσπαθεί να βρει μέτρα ισοδύναμου χαρακτήρα για να αποφύγει το ενδεχόμενο αυτό, χωρίς όμως να έχει καταλήξει σε συγκεκριμένες αποφάσεις.

•Συνιστά τη μείωση των αμυντικών δαπανών για όλο το διάστημα έως το 2014. Ήδη η ηγεσία του υπουργείου Άμυνας κινείται προς την κατεύθυνση αυτή, δρομολογώντας μάλιστα πλήθος συγχωνεύσεων διευθύνσεων και φορέων. Το συγκεκριμένο έργο το έχει αναλάβει προσωπικά ο Αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Π.Μπεγλίτης.

«Νοσοκομείο» ο Παναθηναϊκός

«Νοσοκομείο» ο Παναθηναϊκός 
Τις υπηρεσίες έξι ποδοσφαιριστών του θα στερηθεί ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, για το ντέρμπι της Τούμπας κόντρα στον ΠΑΟΚ. Ο Πορτογάλος προπονητής δεν υπολογίζει για την αναμέτρηση της 21ης αγωνιστικής τους Σισέ, Μπουμσόνγκ, Καρνέζη, Σεϊταρίδη, Βύντρα και Γκαρσία. Αγώνα δρόμου για να προλάβει ο Γάλλος φορ τον αγώνα με την ΑΕΚ.

Οριστικά εκτός μάχης για την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ τέθηκε ο Τζιμπρίλ Σισέ. Ο πρώτος σκόρερ της Σούπερ Λίγκας υποβλήθηκε και σήμερα σε θεραπεία, για να ξεπεράσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στον τετρακέφαλο, με τη συμμετοχή του στο επόμενο ντέρμπι, κόντρα στην ΑΕΚ, να κρίνεται μέχρι στιγμής αμφίβολη.

Πλην του Γάλλου στράικερ, θεραπεία έκαναν και οι Ζαν-Αλέν Μπουμσόνγκ, Ορέστης Καρνέζης και Γιούρκας Σεϊταρίδης, οι οποίοι ταλαιπωρούνται από προβλήματα σε γάμπα, δικέφαλο και τένοντες αντίστοιχα. Για το ματς της Τούμπας δεν υπολογίζεται επίσης ο τιμωρημένος Λουκάς Βύντρα, αλλά ούτε και ο Λουίς Γκαρσία, ο οποίος προπονήθηκε ατομικά.

Οι υπόλοιποι «πράσινοι» έκαναν ζέσταμα, στη συνέχεια εκτέλεσαν ασκήσεις τεχνικής και ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα με δίτερμα πέντε εναντίον πέντε, πλην αυτών που ξεκίνησαν στο ματς του Κυπέλλου, οι οποίοι ακολούθησαν πρόγραμμα αποφόρτισης.

Με Πετρόπουλο κορυφή

Αρκετές αλλαγές αναμένεται να πραγματοποιήσει ο τεχνικός του «τριφυλλιού» κόντρα στον ΠΑΟΚ, λόγω των πολλών απουσιών. Ο Τζόρβας θα επιστρέψει κάτω από τα δοκάρια, ενώ τη θέση του δεξιού μπακ θα καλύψει ο Στέργος Μαρίνος, με τον Σπυρόπουλο διατηρείται αριστερά και τους Σαριέγκι-Καντέ να συνθέτουν και πάλι το κεντρικό δίδυμο. Η τριάδα των χαφ θα είναι και πάλι Ζιλμπέρτο-Νίνης-Κατσουράνης, με τον Λέτο να παίζει αριστερά στην επίθεση και τον Χριστοδουλόπουλο δεξιά. Τον Σισέ θα αντικαταστήσει ο Αντώνης Πετρόπουλος στην κορυφή, με τον Σίντνεϊ Γκοβού να «παίζει» ως αουτσάιντερ, τόσο για τη θέση δεξιά, όσο και για εκείνη της επιθετικής «αιχμής».

Αυτή είναι στήριξη!

Αυτή είναι στήριξη!
Σίγουρα η ήττα από τον ΠΑΟΚ και ο αποκλεισμός από το Κύπελλο ΟΠΑΠ στεναχώρησε τους φίλους του Ολυμπιακού, αλλά η απάντηση δόθηκε την αμέσως επόμενη ημέρα. Οι οπαδοί των «ερυθρολεύκων» έδειξαν ξεκάθαρα την πρόθεσή τους να στηρίξουν την ομάδα, στην πρώτη δύσκολη στιγμή…

Την Πέμπτη, δηλαδή, λίγες ώρες μετά τον αγώνα στη Θεσσαλονίκη, έτρεξαν στα εκδοτήρια του Καραϊσκάκη για να πάρουν εισιτήριο για το παιχνίδι με την SKODA Ξάνθη.

Μάλιστα, αυτό που έγινε γνωστό αποδεικνύει την στήριξη και την εμπιστοσύνη τους στον Ερνέστο Βαλβέρδε και στους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. Ποιο; Περισσότερα από 6.500 εισιτήρια έκαναν «φτερά» μέσα σε μία ημέρα.

Κάτι τέτοιο εάν γινόταν για ένα «ντέρμπι» δεν θα αποτελούσε έκπληξη, αλλά εφόσον αυτό συνέβη για ένα παιχνίδι απέναντι σε μια ομάδα που έχει δείξει καλά στοιχεία στη φετινή σεζόν, αλλά σαφώς με όνομα που δεν αποτελεί «κράχτη» πρόκειται για ένα ξεκάθαρο στοιχείο στήριξης και «ασπίδας» που είναι έτοιμοι να σηκώσουν οι οπαδοί στην ομάδα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις ανάλογη ζήτηση παρουσιάζουν και σήμερα τα εισιτήρια για το παιχνίδι με τη SKODA Ξάνθη. Έτσι εάν συνυπολογίσουμε τις 15.000 κάρτες διαρκείας που έχουν διατεθεί από την αρχή του πρωταθλήματος, τότε, μιλάμε για στοιχεία που προμυνύουν ένα ακόμη sold-out στο γήπεδο Καραϊσκάκη.

Στο πλευρό των οπαδών του Ολυμπιακού, φέρεται να βρίσκονται και οι καιρικές συνθήκες καθώς την Κυριακή υπολογίζεται ότι θα είναι καλύτερες (δεν θα βρέχει και θα έχει ανέβει λίγο η θερμοκρασία). Άλλο ένα σημαντικό στοιχείο είναι και η ώρα που γίνεται η σέντρα, δηλαδή, στις 15.00. Αρκετά νωρίς, κάτι που βολεύει αρκετούς φίλους της ομάδας αλλά και θυμίζει… ποδόσφαιρο!

*Αύριο θα τελεστεί το μνημόσυνο για τα θύματα της ΘΥΡΑΣ 7.

Αίγιο: Άγρια δολοφονία επιχειρηματία

Έξω από το σπίτι του δολοφονήθηκε αργά χθες βράδυ, στο Αίγιο, ο επιχειρηματίας-καθηγητής μαθηματικών Άγγελος Αγγελόπουλος.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του site "filodimos.gr" μία γυναίκα που ήταν αυτόπτης μάρτυρας, τηλεφώνησε στην Ασφάλεια Αιγίου και κατήγγειλε το γεγονός. Στο σημείο έφτασε η αστυνομία και ασθενοφόρο όπου τον μετέφερε στο Νοσοκομείο Αιγίου όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατος του.Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Άγγελος Αγγελόπουλος πυροβολήθηκε εξ επαφής από έναν μεγαλόσωμο άνδρα που φορούσε κουκούλα κι ο οποίος έριξε στον επιχειρηματία με κυνηγετικό όπλο, ενώ βρισκόταν στο γκαράζ του σπιτιού του μαζί με μία γυναίκα (η οποία και ειδοποίησε την Αστυνομία). Στο σώμα του Αγγελόπουλου βρέθηκαν 7 σκάγια. Τα πρώτα στοιχεία μιλούν για ξεκαθάρισμα λογαριασμών, ενώ αμφίβολο είναι αν ο δράστης ήταν επαγγελματίας δολοφόνος.Σύμφωνα με πληροφορίες ο Άγγελος Αγγελόπουλος, ήταν ο βασικός μέτοχος της εταιρείας Σύνθεσις ΑΕ, η οποία πριν από αρκετό χρονικό διάστημα είχε κηρύξει πτώχευση, οδηγώντας σε οικονομικό αδιέξοδο δεκάδες πελάτες.Οι περισσότεροι κατήγγειλαν τον δολοφονηθέντα ως κοινό απατεώνα και ότι είχαν συναλλαγές με «ακάλυπτες» επιταγές. Όπως είχε γίνει γνωστό τότε οι δραστηριότητες του είχαν επεκταθεί, μεταξύ άλλων και στην Κρήτη

ΑΝΩΝΥΜΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΤΑ Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Σκληρή επίθεση στον Γ. Παπανδρέου, τόσο με την ιδιότητά του ως προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς όσο και με αυτή του πρωθυπουργού, εξαπολύεται μέσω κειμένου που δημοσιοποιείται στο διαδίκτυο και την πατρότητα του οποίου εμφανίζεται να διεκδικεί η ομάδα Anonymous («Ανώνυμοι»)...


Οι συντάκτες του κειμένου ασκούν κριτική στον Γ. Παπανδρέου, καθώς η Σοσιαλιστική Διεθνής (που οι ίδιοι χαρακτηρίζουν ως "(εθνικο)Σοσιαλιστική Διεθνή") είχε ως μέλη της τον Μπεν Αλί της Τυνησίας, τον Χόσνι Μουμπάρακ της Αιγύπτου, ενώ στις τάξεις της παραμένει ο Βενιαμίν Νετανιάχου. Οπως σημειώνουν χαρακτηριστικά "ο Μπεν Αλί ήταν ένας μισότρελος δικτάτορας που γι’αυτόν η ανθρώπινη ζωή δεν είχε καμία απολύτως αξία. Το ξέρατε όλοι εσείς οι “εντιμότατοι” κύριοι της (εθνικο)Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Αλλά για λόγους που όλοι γνωρίζουμε, και πιο καλά απ’όλους εσείς που είστε πρόεδρος της (εθνικο)Σοσιαλιστικής Διεθνούς, κάνατε τα στραβά μάτια".Κριτική ασκούν και για την πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης, κάνοντας κατ' επανάληψη αναφορές στην αστυνομική βία και χαρακτηρίζοντας το ΛΑΟΣ ως κόμμα που συγκυβερνά στην Ελλάδα.

Απευθυνόμενοι στον Γ. Παπανδρέου οι συντάκτες της επιστολής προειδοποιούν πως "θα μάθει όλη η υφήλιος για όλα τα σκάνδαλα που συγκαλύψατε και για το πώς μεθοδεύσατε το ξεπούλημα του λαού σας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο"...

Η ομάδα των "Ανωνύμων" έγινε ευρύτερα γνωστή με τις επιθέσεις που πραγματοποίησε προς τους διαδικτυακούς κόμβους της PayPal, της Visa και της MasterCard, σε ένδειξη συμπαράστασης προς το Wikileaks στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου.

Ετοιµάζουν νόµο φρένο για το κίνηµα «Δεν πληρώνω»

Σκληραίνει το µέτωπο µεταξύ της κυβέρνησης του κινήµατος «Δεν πληρώνω». Ηδη από το υπουργείο Υποδοµών διαµορφώνεται νοµική φόρµουλατόσο για όσους δενπληρώνουν στα διόδια όσο και για όσους αρνούνται να πληρώσουν εισιτήρια στα µέσα µαζικής µεταφοράς έτσι ώστε πέρα από το πρόστιµο να υπάρχουνκαι ποινικές συνέπειες...
Ωστόσο, πηγές του υπουργείου Υποδοµών έλεγαν χθεςότι είναι άλλο πράγµα το να µην πληρώνει κάποιος διόδια και άλλονα µην πληρώνει εισιτήρια στα µέσαµαζικής µεταφοράς.Για την ερχόµενη Κυριακή, φορείς που αντιδρούν στην καταβολή διόδων (Πανελλήνιο Συντονιστικό Επιτροπών κατά τωνΔιοδίων) έχουν προγραµµατίσει πανελλαδική κινητοποίηση στους σταθµούς διοδίων σε όλη την Ελλάδα, όπου θα σηκώσουν τις µπάρες στις 3 µ.µ.Στο µεταξύ, από το υπουργείο Μεταφορών δίνονται ήδη «ονόµατα και διευθύνσεις» των οδηγών που δεν πληρώνουν διόδια προς τις κοινοπραξίες. Αυτό το ζητούσαν εδώ και καιρό οι κοινοπραξίες, αλλά το πράσινο φως δόθηκε µετά τη θετική γνωµάτευση από την Αρχή Προστασίας Δεδοµένων. Ετσι, για παράδειγµα, στην εταιρεία Αυτοκινητόδροµος Αιγαίου – σύµφωνα µε στελέχη της εταιρείας – έχουν σταλεί ήδη τα ονόµατα περίπου 500 οδηγών.ΟΙ ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ έχουν πλέον τη δυνατότητα, σε πρώτη φάση, να ειδοποιούν τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου να καταβάλει το ποσό των διοδίων. Εάν δεν το κάνει, η κοινοπραξία νοµιµοποιείται µέσα σε διάστηµα 15 ηµερών να ζητήσειτο 20πλάσιο, εκδίδοντας διαταγή πληρωµής από το Πρωτοδικείο.Στο µεταξύ, το υπουργείο Υποδοµών και οι κοινοπραξίες προσπαθούν να κρατήσουνχαµηλούς τόνους, προβάλλοντας ωςεπιχείρηµα τη διαπραγµάτευση µεταξύ των δύο πλευρών.Μέχρι σήµερα µόνο µια κοινοπραξία, η Ολυµπία Οδός, έχειστραφεί δικαστικά εναντίον 25 οδηγών που δεν πλήρωναν διόδια. Η εταιρεία πήρε τα στοιχεία των οδηγώναπό την ειδική φόρµουλα που συµπλήρωναν οι ίδιοι οι οδηγοί προκειµένου να περάσουν χωρίς να πληρώσουν. Προχθές, από την Εισαγγελία Αθηνών ασκήθηκε ποινική δίωξη εις βάρος 9 εκπροσώπων της Κίνησης Φορέων ΒΑ. Αττικής για φθορά ξένης ιδιοκτησίας, διατάραξη κοινής ειρήνης, παρακώλυσησυγκοινωνιών και διατάραξη της ασφάλειας οδηγών.Η δίωξη πυροδότησε νέες αντιδράσεις και χθες το βράδυ οργανώθηκε αυτοκινητοποµπή µε 50 αυτοκίνητα που πέρασε – λίγο πριν από τις 8 το βράδυ – χωρίς να πληρώσει διόδια από τον σταθµό διοδίων στις Αφίδνες. «Η κίνησή µαςαυτή είναι µια αντίδραση τόσο στην άσκηση ποινική δίωξης όσο και για τις πρόσφατες δηλώσεις τουυπουργού Υποδοµών Δηµήτρη Ρέππα περί τσαµπατζήδων», λέει το µέλοςτης Κίνησης Φορέων ΒΑ Αττικής Γιάννης Γερµανός.

ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

δίνονται από το υπουργείο Μεταφορών στις κοινοπραξίες µετά και το πράσινο φως που δόθηκε ύστερα από τη θετική γνωµάτευση της αρχής Προστασίας ∆εδοµένωνΜετωπική σύγκρουση επιλέγει τώρα ο Αντώνης Σαµαράς

Σε αλλαγή µείγµατος στην αντιπολιτευτική τακτική της Ν.Δ., µε ακόµη σκληρότερη γραµµή απέναντι στην κυβέρνηση, προχώρησε χθες ο Αντώνης Σαµαράς. Ο αρχηγός της αξιωµατικής αντιπολίτευσης για πρώτη φορά έθεσε ζήτηµα αποµάκρυνσης της κυβέρνησης Παπανδρέου και προανήγγειλε µετωπικές συγκρούσεις µε το ΠΑΣΟΚ σε όλα τα επίπεδα. Κοµµατικοί παράγοντες προεξοφλούσαν χθες, µε βάση το νέο πλαίσιο που διαµόρφωσε ο κ. Σαµαράς, ότι το επόµενο βήµα για τη Ν.Δ. θα είναι η υποβολή πρότασης µοµφής κατά της κυβέρνησης.
απο Το ΒΗΜΑ της Κοινοβουλευτικής Οµάδας, ο πρόεδρος της Ν.Δ. άνοιξε ουσιαστικά έναν νέο κύκλο στον αντιπολιτευτικό σχεδιασµό του κόµµατος. Το ζητούµενο για την αξιωµατική αντιπολίτευση δεν είναι πλέον η αλλαγή της κυβερνητικής πολιτικής. Ο κ. Σαµαράς σχεδόν ευθέως ζήτησε χθες αλλαγή της κυβέρνησης, αµφισβητώντας τη δυνατότητά της να βγάλει τη χώρα από την κρίση και να διαπραγµατευτεί µε την τρόικα αλλαγές στο Μνηµόνιο. «Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση που θα αλλάξει τους όρους του Μνηµονίου, ώστε να υπάρξει ανάκαµψη... Το ΠΑΣΟΚ δεν µπορεί να είναι αυτή η κυβέρνηση», ήταν το χθεσινό µήνυµά του.Κοµµατικά στελέχη εκτιµούσαν χθες ότι ο κ. Σαµαράς κλιµακώνει την αντιπαράθεση µε την κυβέρνηση στην παρούσα συγκυρία, όχι µόνο γιατί στο νέο ηγετικό επιτελείο θεωρούν ότι είναι ανοικτό το ενδεχόµενο των πρόωρων εκλογών έως το καλοκαίρι και πρέπει η αξιωµατική αντιπολίτευση να βρίσκεται σε εγρήγορση. Αλλά, κυρίως, επειδή ο ίδιος είναι πεπεισµένος ότι το επόµενο διάστηµα θα αυξηθεί η λαϊκή δυσαρέσκεια και είναι η κατάλληλη στιγµή για να αποκοµίσει η Ν.Δ.πολιτικά οφέλη από τη δική της αντιµνηµονιακή στάση και, ταυτόχρονα, να συµπιέσει τους άλλους «ενοίκους» της κεντροδεξιάς πολυκατοικίας.ΠΑΡΟΝΤΟΣ του προκατόχου του Κώστα Καραµανλή, ο κ. Σαµαράς επιχείρησε να βάλει τέλος και στην εσωκοµµατική διαµάχη για την προσέγγιση του λεγόµενου µεσαίου χώρου. Ουσιαστικά αποκήρυξε όσους επιµένουν να προβάλλουν τον µεσαίο χώρο ως στρατηγική στόχευση του κόµµατος. «Η Ν.Δ. είναι λαϊκό κόµµα και χρειάζεται να συγκροτήσει ένα πλειοψηφικό ρεύµα που θα προκύψει από τη µετατόπιση της κοινωνίας στις ιδέες του κοινωνικού φιλελευθερισµού, στα ιδανικά της πατρίδας, της δηµοκρατίας, της ανταγωνιστικότητας, της ατοµικής ευθύνης και της κοινωνικής αλληλεγγύης... Κάποτε πρέπει να τελειώσουµε µε τις εµµονές και τα κολλήµατα της Μεταπολίτευσης!», είπε προσδιορίζοντας το πολιτικό και ιδεολογικό στίγµα του κόµµατος.

Στόχος και η συµπίεση ΛΑΟΣ και Δηµοκρατικής ΣυµµαχίαςΣε γραµµή ΜέρκελΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ στην ευρωζώνη για το ενδεχόµενο να επιβληθούν συνταγµατικές αλλαγές για ισοσκελισµένους προϋπολογισµούς στα κράτη - µέλη, βρίσκει κατηγορηµατικά αντίθετο τον κ. Σαµαρά – και το ζήτηµα αυτό πυροδότησε χθες νέα εστία διαµάχης ανάµεσα στη Ν.Δ.και τη Δηµοκρατική Συµµαχία της Ντόρας Μπακογιάννη. Κατά τον πρόεδρο της Ν.Δ., ο µηδενισµός του ελλείµµατος δεν πρέπει να αποτελεί συνταγµατική δέσµευση και να αποκλείει τη δυνατότητα δανεισµού µιας χώρας ακόµη και για επενδύσεις.Υπέρµαχος της συνταγµατικής διασφάλισης ισοσκελισµένων προϋπολογισµών (µε πρόβλεψη αποκλίσεων έως 3%) είναι την ίδια ώρα η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία απέστειλε χθες επιστολή στους πολιτικούς αρχηγούς, ζητώντας να αρχίσουν άµεσα συζητήσεις για την καθιέρωση ενός δηµοσιονοµικού συνταγµατικού κανόνα.Προς ιδιωτικοποίηση των συνταγολογίων του ΙΚΑ

Φρένο στην ανεξέλεγκτη συνταγογράφηση με την αποκλειστική χρήση συνταγολογίων του ιδρύματος από τους γιατρούς του ΙΚΑ βάζει το υπουργείο Εργασίας.
Οι ασφαλισµένοι θα αποκτήσουν ατοµικό συνταγολόγιο, όπως σε όλα τα υπόλοιπα µεγάλα Ταµεία, µε το οποίο θα µπορούν να απευθύνονται και σε ιδιώτες γιατρούς.Με τον τρόπο αυτό, εξηγείται σε ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα», διασφαλίζεται ότι οι ασφαλισµένοι θα έχουν µέσα στο προσεχές διάστηµα ελεύθερη πρόσβαση σε περίπου 35.000 γιατρούς, ενώ τώρα µπορούν να απευθύνονται µόνον στους 7.000 γιατρούς του ΙΚΑ.

Εκπαιδευτικοί Οι αλλαγές σε αποσπάσεις και μεταθέσεις

Αλλάζει ο τρόπος τον αποσπάσεων εκπαιδευστικών στα σχολεία. Κύρια κριτήρα τίθενται πλέον οι τίτλοι σπουδών και η γνώση σε νέες τεχνολογίες. Την επόμενη εβδομάδα θα διαμορφωθεί και η πρόταση της ίδια επιτροπής για τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών.
Η επιτροπή του υπουργείου Παιδείας που επεξεργάστηκε το θέμα διαμόρφωσε ήδη μια πρώτη πρόταση η οποία και θα οριστικοποιηθεί τις επόμενες ημέρες σε νέα συνεδρίασή της. Σύμφωνα με αυτήν:

- Για μεταθέσεις στο υπουργείο Παιδείας και τις ανεξάρτητες υπηρεσίες του λαμβάνονται υπόψιν:α. Τις µεταπτυχιακές σπουδές στη Δηµόσια Διοίκηση ή στη Διοίκηση της Εκπαίδευσης.β. Το δεύτερο πτυχίο που είναι σχετικό µε τη διοίκηση, τη νοµική ή άλλη επιστήµη.γ. Την τεκµηριωµένη γνώση του αντικειµένου της θέσης που πρόκειται να καλυφθεί.δ. Τη γνώση των νέων τεχνολογιών, η οποία αποδεικνύεται µε πτυχίο, µεταπτυχιακό τίτλο ή πιστοποίηση επιπέδου Α’ ή Β’.ε. Την αξιόλογη διοικητική εµπειρία, κατά προτίµηση στις υπηρεσίες ή σε Νοµικά Πρόσωπα του υπουργείου.στ. Την πιστοποιηµένη γνώση ξένων γλωσσών, η οποία αποδεικνύεται µε πτυχίο, µεταπτυχιακό τίτλο ή πιστοποιητικό επιπέδου Β2 και άνω.

- Για τις αποσπάσεις απο υπηρεσιακά συμβούλια του υπουργείου ή από σχολείο σε σχολείο θα συνεκτιμώνται:Για τις αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ/ ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ και από σχολείο σε σχολείο του ίδιου ΠΣΠΕ/ ΠΥΣΔΕ λαµβάνονται υπόψη τα κριτήρια για τις µεταθέσεις, εκτός από τις συνθήκες διαβίωσης στις έδρες των σχολείων όπου υπηρέτησαν οι εκπαιδευτικοί. Επίσης συνεκτιµώνται από το οικείο υπηρεσιακό συµβούλιο τα εξής:α. Βαριές και δυσίατες ασθένειες:i. Των ίδιων των εκπαιδευτικών, των παιδιών ή των συζύγων τους (µονάδες 5 για ποσοστό 50%-67% και µονάδες 10 για ποσοστό 67% και άνω).ii. Των γονέων τους που είναι δηµότες από διετίας δήµου της περιοχής όπου ζητείται η απόσπαση, εφόσον αποδεδειγµένα έχουν την επιµέλειά τους (µονάδες 2 για ποσοστό αναπηρίας 50%-67% και µονάδες 5 για ποσοστό 67% και άνω).iii. Αδελφών τους µε ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, εφόσον έχουν µε δικαστική απόφαση την επιµέλειά τους (µονάδες 5).Το ποσοστό αναπηρίας αποδεικνύεται µε γνωµάτευση πρωτοβάθµιας ή δευτεροβάθµιας υγειονοµικής επιτροπής, που εκδίδεται βάσει του Ενιαίου Κανονισµού Προσδιορισµού Ποσοστού Αναπηρίας, όπως ισχύει κάθε φορά.β. Η συνυπηρέτηση µε σύζυγο εκπαιδευτικό της Πρωτοβάθµιας ή της Δευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης ή µελών ΔΕΠ Πανεπιστηµίων ή Ε.Π. ΤΕΙ Τµηµάτων ή Παραρτηµάτων (µονάδες 6 επιπλέον).γ. Η χηρεία, εφόσον υπάρχουν ανήλικα παιδιά (µονάδες 5).δ. Οι εξαιρετικά σοβαροί οικογενειακοί λόγοι, όπως η διάζευξη ή διάσταση, η χηρεία ή η ανάγκη για εξωσωµατική γονιµοποίηση (µονάδες 3).ε. Οι σπουδές του εκπαιδευτικού (µεταπτυχιακές ή για απόκτηση άλλου τίτλου) σε σχολή που εδρεύει σε διαφορετική περιοχή από αυτήν όπου ανήκει οργανικά ο εκπαιδευτικός (µονάδες 2).

- Θα αποσπώνται κατά προτεραιότητα σε υπηρεσιακά συμβούλια όσοι:α. Ανήκουν σε ειδική κατηγορία µετάθεσης.β. Είναι σύζυγοι στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάµεων.γ. Είναι εκλεγµένοι περιφερειακοί σύµβουλοι, δήµαρχοι, δηµοτικοί σύµβουλοι, πρόεδροι δηµοτικών και τοπικών κοινοτήτων ή εκπρόσωποι τοπικών κοινοτήτων.δ. Είναι σύζυγοι δικαστικών λειτουργών.ε. Είναι µέλη των διοικητικών συµβουλίων των ενώσεων λειτουργών µέσης εκπαίδευσης ή των συλλόγων των δασκάλων και ζητούν απόσπαση σε σχολεία της έδρας αυτών.Αν δεν υπάρχουν λειτουργικά κενά στην περιοχή όπου θεµελιώνουν δικαίωµα απόσπασης, σύµφωνα µε την κατηγορία στην οποία ανήκουν, η απόσπαση πραγµατοποιείται σε όµορη αυτής περιοχή.ΑΝΑΠΗΡΟΙ και ΤΡΙΤΕΚΝΟΙΚατά τις αποσπάσεις από υπηρεσιακά συμβούλα σε υπηρεσιακά συμβούλια αποσπώνται κατά προτεραιότητα, εφόσον υπάρχουν λειτουργικά κενά, οι εκπαιδευτικοί που ανήκουν στις παρακάτω κατηγορίες, κατά σειρά προτεραιότητας:α. Πάσχουν από αναπηρία σε ποσοστό 67% και άνω.β. Είναι τρίτεκνοι.

Πάντως, δεν έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης για απόσπαση οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί που διανύουν την υποχρεωτική υπηρεσία στην περιοχή ή στο σχολείο του πρώτου διορισµού τους και όσοι είναι στελέχη της Εκπαίδευσης και έχουν υποβάλει αίτηση µετάθεσης στην περιοχή όπου ζητούν να αποσπαστούν.

Σε λύση σύντομα για το Σκοπιανό ελπίζει ο ΟΗΕ

Την ελπίδα να «επιλυθεί το συντομότερο» το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ , εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι μουν.
«Το θέμα αυτό έχει συζητηθεί με τον προσωπικό μου απεσταλμένο κ. Νίμιτς, ο οποίος έχει συνομιλήσει με τις ενδιαφερόμενες χώρες, τα ενδιαφερόμενα μέρη. Ελπίζω ειλικρινά πως το θέμα της ονομασίας, που εκκρεμεί για μεγάλο χρονικό διάστημα -και έχει σημαντικές συνέπειες σε διμερείς σχέσεις, αλλά και στις σχέσεις στην περιοχή- θα επιλυθεί το συντομότερο δυνατό» τόνισε ο γγ του ΟΗΕ, απαντώντας σε ερώτηση για τη διαφορά, μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ, στο θέμα της ονομασίας, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Γερμανίας.«Θα κάνω το καλύτερο για να ενθαρρύνω καταρχάς τον προσωπικό μου απεσταλμένο, καθώς και τα ενδιαφερόμενα μέρη -τις κυβερνήσεις της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ- να εμπλακούν στο διάλογο με ειλικρίνεια» πρόσθεσε ο Μπαν Κι μουν.Όπως είχε ανακοινωθεί πρόσφατα, από εκπρόσωπο της Γραμματείας του ΟΗΕ, στις 9 Φεβρουαρίου ο Μάθιου Νίμιτς θα έχει συνάντηση, στη Νέα Υόρκη, με τους αντιπροσώπους της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ.Η τυχαία συνάντηση του Μιχάλη Σάλλα με την Αλεξία Μπακογιάννη

Μαθαίνουμε ότι την Τετάρτη το βράδυ ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας, είχε τυχαία συνάντηση σε ταβέρνα του Περιστερίου με την θυγατέρα της Ντόρας, Αλεξία Μπακογιάννη και τους δημοσιογράφους Μπάμπη Παπαδημητρίου και Χρήστο Κώνστα.
ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΠΕΒΑΛΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ news.ert.gr !!!!

ΚΙ ΟΜΩΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ !! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗΣ-ΑΠΕΙΛΗΣ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ ΤΗΣ news.ert.gr :
"Το περιεχόμενο αυτών των σελίδων αποτελεί πvευματική ιδιοκτησία της ΕΡΤ Α.Ε. και...

απαγορεύεται η

αναδημοσίευση μέρους ή του συνόλου του με οποιοδήποτε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια της

Διεύθυνσης Πολυμέσων της ΕΡΤ Α.Ε. Για πληροφορίες webmaster@ertonline.gr"H EΡT ΛΟΙΠΟΝ, ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΑΝ ΝΤΑΒΑΤΖΙΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΟΤΕ, ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΣΥΝΤΗΡΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ news.ert.gr, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ !!!!!Ο ΝΕΟΣ ΧΙΤΛΕΡ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ, ΑΚΟΥΕΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΑΣΟΚ, ΚΑΙ ΩΣ ΓΝΗΣΙΟΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ ΕΛΕΓΧΕΙ ΜΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ !!!!ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΨΟΓΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ.

ΠΡΩΤΑ ΑΠΕΛΥΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΤ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ....ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΠΑΣΟΚ, ΥΣΤΕΡΑ ΠΡΟΣΕΛΑΒΑΝ ΩΣ ΝΑΥΑΡΧΙΔΑ ΤΩΝ ΕΓΚΑΘΕΤΩΝ ΔΕΛΤΙΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΗ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΛΛΗ ΣΤΑΗ, ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΡΤ !!!!http://dromeas-elen.blogspot.com/

" ΟΧΙ " ΤΗΣ ΚΑΤΩ ΒΟΥΛΗΣ ΣΕ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗ ΤΟΥ ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ

Το ιταλικό Κοινοβούλιο αρνήθηκε να δώσει το «πράσινο φως» στην αστυνομία να πραγματοποιήσει έφοδο στα γραφεία του λογιστή του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, προκειμένου να αναζητήσει στοιχεία που σχετίζονται με το σκάνδαλο Ρούμπιγκεϊτ.Ο λογιστής είναι εκείνος που κατά τους εισαγγελείς του Μιλάνου που ερευνούν την υπόθεση, πλήρωνε τις γυναίκες –μερικές ήταν ανήλικες–, που παρευρίσκονταν στα πάρτι του Μπερλουσκόνι...
Η ψηφοφορία στην Κάτω Βουλή της Ιταλίας πραγματοποιήθηκε ύστερα από αίτημα των εισαγγελέων. Από τους βουλευτές, 315 ψήφισαν κατά και 298 υπέρ του αιτήματος.

Η απόφαση αυτή αναμένεται να δυσκολέψει τους εισαγγελείς, οι οποίοι επιθυμούν να πετύχουν την έγκριση της κατεπείγουσας διαδικασίας, σε ότι αφορά την υπόθεση Ρούμπι με έναρξη της δίκης μέσα στις επόμενες 60 ημέρες.

Είναι όμως και μία μικρή νίκη για την Μπερλουσκόνι που βρίσκεται πιεσμένος από όλες τις πλευρές, αν και αναλυτές εκτιμούν ότι δεν θα επηρεάσει σημαντικά την υπόθεση.

Πριν από μερικές ημέρες, δημοσίευμα της ιταλικής Repubblica ανέφερε ότι ο «Καβαλιέρε» διέθετε συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό μέσω του οποίου φέρεται να πλήρωνε δεκάδες γυναίκες που συμμετείχαν στα περιβόητα πάρτι του.Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι αρνείται τις κατηγορίες.

ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΝΔ κ Γ ΜΙΧΕΛΑΚΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΗΦΟΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Σήμερα η δήθεν δημόσια τηλεόραση, επιβεβαίωσε με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο, τον κατήφορο στον οποίο έχει κατρακυλήσει το τελευταίο διάστημα.Οι εγκάθετοι γκεμπελίσκοι της ΕΡΤ, που θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι χρηματοδοτούνται από το υστέρημα όλων των Ελλήνων και όχι από τα ταμεία του κόμματος που τους επέβαλε, επέλεξαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ να αποκρύψουν τη σημερινή ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, αλλά και να μην περιλάβουν ούτε καν μία αναφορά από τις θέσεις που ανέπτυξε για όλα τα θέματα της επικαιρότητας.Το γεγονός αυτό είναι το αποκορύφωμα, μιας σειράς άθλιων μεθοδεύσεων των κομματικών υπαλλήλων της ΕΡΤ εις βάρος της Νέας Δημοκρατίας, όπως η διαστρέβλωση των θέσεων της, η άκριτη υιοθέτηση της κυβερνητικής προπαγάνδας, η περιορισμένη πρόσκληση στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, έναντι των κυβερνητικών εκπροσώπων.

Ακόμη και το ΕΣΡ πρόσφατα, διαπιστώνοντας αυτές τις μεθοδεύσεις κάλεσε σε απολογία το κρατικό κανάλι εγκαλώντας το για καθεστωτική προβολή των κυβερνητικών θέσεων εις βάρος της Ν.Δ.Για όλα αυτά τα θέματα, η Ν.Δ. προέβη τις προηγούμενες ημέρες σε όλα τα αναγκαία διαβήματα προς την ΕΡΤ και τους πολιτικούς της προϊσταμένους.Κατανοούμε την αγωνία ορισμένων να δικαιολογήσουν τον μισθό τους. Αλλά είναι πλέον ολοφάνερο ότι η αγωνία της κυβέρνησης να “αμπαλάρει” την αλήθεια, κατάντησε την ΕΡΤ όργανο κυβερνητικής προπαγάνδας που θυμίζει, τα πιο σκληρά απολυταρχικά καθεστώτα άλλων εποχών».

ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΟ Β'ΕΞΑΜΗΝΟ ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΕΞΕΤΑΖΕΙ Η ΕΕ

Πιθανές κινήσεις για διακανονισμό του ελληνικού χρέους ακόμη και στο δεύτερο εξάμηνο του έτους φέρονται να εξετάζουν οι Βρυξέλλες, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που επικαλείται το Reuters την Πέμπτη...


«Πιθανό σενάριο», σύμφωνα με Ευρωπαίους αξιωματούχους κοντά στις διαβουλεύσεις, είναι η επαναγορά ελληνικών ομολόγων ή η αλλαγή των όρων τους σε εθελοντική βάση. Σκοπός είναι να εφαρμοστεί πριν το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού χρέους περάσει στα χέρια κρατικών φορέων.

Ξεχωριστή πηγή, με επαφές στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, ανέφερε πως πιθανή επαναγορά θα μπορούσε να περιλαμβάνει απόσυρση ή ανταλλαγή ομολόγων ενώ η Αθήνα θα μπορούσε να συμφωνήσει με τους πιστωτές μείωση του κουπονιού και επιμήκυνση της αποπληρωμής τους.

Συνδυαστικά, αυτά θα είχαν σημαντικό καθαρό όφελος για την Ελλάδα, ανέφερε η πηγή, τονίζοντας πως οι αξιωματούχοι «δεν θέλουν να συζητήσουν τίποτε που να μην προβλέπει εθελοντική συμμετοχή, για να μην τρομάξουν οι αγορές».

Πηγή από τη γαλλική πλευρά ανέφερε επίσης πως εξετάζεται το ταμείο διάσωσης να δανείσει στην Ελλάδα τα απαραίτητα κεφάλαια για επαναγορά ομολόγων.

Από κοντά παρακολουθεί το ζήτημα και η Ιρλανδία, που ενδιαφέρεται για επαναδιαπραγμάτευση των όρων του δικού της δανείου από τον μηχανισμό στήριξης.

Καθοριστικό για τη λήψη αποφάσεων θα είναι το έαν η Γερμανία θα καταφέρει να αποσπάσει μακροχρόνιες δεσμεύσεις από τους Ευρωπαίους εταίρους της για αυστηρότερη δημοσιονομική πειθαρχία και οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

Επίσημοι παράγοντες που εξετάζουν την επιλογή του πότε θα γίνει οποιαδήποτε κίνηση για μείωση του ελληνικού χρέους συνειδητοποιούν ότι, όσο περισσότερο περιμένουν, τόσο μεγαλύτερο κομμάτι του ελληνικού χρέους θα περνά από τους ιδιώτες στα χέρια των κυβερνήσεων της ΕΕ, καθώς η Αθήνα θα χρησιμοποιεί δάνεια της τρόικας για να αποπληρώνει παλιά ομόλογα στη λήξη τους.

Εφόσον γίνει σύντομα, μια ανταλλαγή χρέους ή επαναγορά ομολόγων θα μετακυλίσει το μεγαλύτερο μέρος των ζημιών σε ιδιώτες επενδυτές, όπως τράπεζες, ασφαλιστές και ασφαλιστικά ταμεία.

«Εάν περιμένουμε έως το 2013, το 50% του υφιστάμενου ελληνικού χρέους θα βρίσκεται στους ισολογισμούς των κρατών» ανέφερε στο πρακτορείο Ευρωπαίος διπλωμάτης.

Ο ίδιος ανέφερε ότι οι πιέσεις προς τη Γερμανία για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της Ελλάδας ακόμη και φέτος αυξάνονται, καθώς «η Ελλάδα είναι εντελώς ανίκανη να εξυπηρετήσει το χρέος της».

ΜΕΧΡΙ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΜΗΚΥΝΟΥΜΕ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΤΟ ΔΝΤ

Το ΔΝΤ δεν διαθέτει μηχανισμό για την παροχή δανείων που ξεπερνούν τα δέκα χρόνια, τόνισε η διευθύντρια εξωτερικών σχέσεων του Ταμείου, Καρολάιν Άτκινσον, απαντώντας σε ερώτηση του in.gr για τα σενάρια που μιλούν για επέκταση στα 30 χρόνια του χρόνου αποπληρωμής των 110 δισ. ευρώ που λαμβάνει η Ελλάδα...


Ωστόσο, η κυρία Άτκινσον επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά την πρόθεση του ΔΝΤ να προχωρήσει σε επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου προς την Ελλάδα στα δέκα χρόνια.

Σε ό,τι αφορά τα επιτόκια επισήμανε ότι από την πλευρά του Ταμείου είναι δεδομένα σε κάθε συγκεκριμένη χρονική στιγμή, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι αυτή την περίοδο και στην περίπτωση της Ιρλανδίας κυμαίνονται στο 3,1%.

Είναι «σημαντικό να υπάρξει ένα συνολικό σχέδιο για την αντιμετώπιση των ζητημάτων στην Ευρώπη» σχολίασε η ίδια και υπογράμμισε τη σημασία του μόνιμου μηχανισμού χρηματοδότησης.

Ακόμη η κυρία Άτκινσον τόνισε τη σοβαρότητα που αποδίδεται στην αξιοπιστία των stress test των τραπεζών, για τα οποία σημείωσε ότι δεν είναι μόνο θέμα διαφάνειας, αλλά ότι θα πρέπει να υπάρχει ένα σχέδιο για την παροχή της αναγκαίας κεφαλαιακής ρευστότητας μετά από αυτά.

Η αξιωματούχος του ΔΝΤ υπογράμμισε επίσης τη σημασία των μέτρων δημοσιονομικής εξυγίανσης που εφαρμόζονται στα κράτη που αντιμετώπιζαν προβλήματα χρέους, όπως και των μεταρρυθμίσεων που πρέπει να υλοποιηθούν έτσι ώστε να επιτευχθεί η ανάπτυξη, καθώς, όπως είπε, το πρόβλημα του χρέους είναι σε τελική ανάλυση η μια πλευρά ενός γενικότερου προβλήματος ανάπτυξης, κάτι που ισχύει και στην περίπτωση της Ελλάδας.

Τέλος, η κυρία Άτκινσον σημείωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η εξέταση της ελληνικής οικονομίας από στελέχη του Ταμείου και της υπόλοιπης τρόικας, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 11 Φεβρουαρίου.

Τα πήρε πίσω όλα ο Π.Τατσόπουλος για τον ...

"Ήταν το πιο ηλίθιο αστείο της ζωής μου" απολογήθηκε ο συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος και αφηγητής της σειράς του Σκάϊ «1821» τα όσα υποστήριξε χθες διαδικτυακά στην σελίδα του στο facebook για τον … σεξουαλικό προσανατολισμό του ηγέτη της ελληνικής Επανάστασης του 1821 στο Μοριά, Θεόδωρου Κολοκοτρώνη (“αρραβωνιασμένος gay”!). Δεν έχουμε λόγο να αμφιβάλουμε και για τους δύο χαρακτηρισμούς («ηλίθιο αστείο») σε διαφορετική περίπτωση θα αμφιβάλαμε για την ψυχική υγεία του συγγραφέα που εν πάση περιπτώσει δεν έχει δώσει δείγματα παράνοιας.
Εν πάση περιπτώσει, το πρόβλημα φαίνεται ότι το έχει το γενικό πνεύμα από το οποίο εμφορείται η παραγωγή, παρά το γεγονός ότι έχουν επενδυθεί μεγάλα ποσά από το κανάλι που έχει και την χορηγία της Εθνικής Τράπεζας. Ας περιμένουμε και την συνέχειά της για να την κρίνουμε συνολικά αν και όπως λέει ο λαός "Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται…Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αννα Διαμαντοπούλου Μίλησε για τις αλλαγές στο ελληνικό πανεπιστήμιο στο LSE

«Η Παιδεία είναι η υπόσχεση της Ελλάδας για την αλλαγή»
δήλωσε η υπουργός Παιδείας κυρία Αννα Διαμαντοπούλου, σε ομιλία της στο Ελληνικό Παρατηρητήριο της Σχολής Οικονομικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE).Αναφερόμενη στο θέμα της ελληνικής οικονομικής κρίσης και την αντιμετώπισή του από την κυβέρνηση τόνισε ότι οι αλλαγές που ετοιμάζονται στην Παιδεία εντάσσονται στο γενικότερο πλαίσιο των πολυδιάστατων προγραμμάτων μεταρρύθμισης των περισσότερων τομέων της δημόσιας διοίκησης.Για το θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου, η υπουργός υπογράμμισε ότι θα ληφθούν μέτρα προστασίας των πανεπιστημίων όπως υπηρεσίες ασφάλειας, ώστε να εκλείψουν τα περιστατικά ανεξέλεγκτης εισόδου στους πανεπιστημιακούς χώρους. Επιπλέον, δήλωσε ότι θα υπάρξουν νέοι εσωτερικοί κανονισμοί που θα ορίζουν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των καθηγητών και φοιτητών.Η υπουργός Παιδείας στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα των αλλαγών στον τρόπο διοίκησης των πανεπιστημίων.Διαβεβαίωσε ότι ο δημόσιος χαρακτήρας των πανεπιστημίων δεν θίγεται απο τις αλλαγές που σχεδιάζονται και απέκλεισε το θέμα της επιλογής διδάκτρων στα ελληνικά ΑΕΙ.Σε ερωτήσεις από τον καθηγητή και πρόεδρο του Ελληνικού Παρατηρητηρίου κ. Kevin Featherstone, η κυρια Διαμαντοπούλου δήλωσε ότι «οι αλλαγές στην εκπαίδευση αποτελούν ένα πολύ σημαντικό βήμα, αλλά και μία πραγματικότητα που πρέπει επιτέλους να τεθεί επί τάπητος. Κάθε Πανεπιστήμιο και κάθε τμήμα θα πρέπει να ανταποκριθεί στις αντίστοιχες απαιτήσεις».Για τον διαχωρισμό Εκκλησίας – Κράτους, η υπουργός σημείωσε ότι ο θεσμός της Εκκλησίας είναι συνδεδεμένος με πολλούς τομείς της ελληνικής πραγματικότητας, αλλά όσον αφορά στην Παιδεία δήλωσε ότι η αναμόρφωση της διδακτέας ύλης των μαθημάτων αφορά και στα θρησκευτικά.Για την πιθανότητα περικοπών και καταργήσεων σε τμήματα κοινωνικών επιστημών, η υπουργός δήλωσε ότι οι κοινωνικές επιστήμες είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο των ελληνικών Πανεπιστημίων, στο οποίο θα συνεχίσει να παρέχεται σημαντική στήριξη.

Οι περικοπές μισθών στη Βουλή οδηγούν σε πρόωρη σύνταξη

Δεκπλασιάσθηκαν μέσα σε ένα χρόνο οι αιτήσεις συνταξιοδότησης των υπαλλήλων της Βουλής.
Εως τώρα κατά μέσο όρο συνταξιοδοτούνταν 15 υπάλληλοι τον χρόνο, το 2010 όμως -όπως αποκάλυψε στο «Βήμα», ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικος- υπέβαλαν αιτήσεις (οι οποίες έγιναν δεκτές) για συνταξιοδότηση 150 υπάλληλοι.Οι περικοπές στους μισθούς των υπαλλήλων της Βουλής, που αποφασίσθηκαν πέρυσι, έκαναν πολλούς υπαλλήλους να ζητήσουν ακόμα και πρόωρη συνταξιοδότηση.Ο Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι δεν πρόκειται να αναπληρώσει τις θέσεις αυτών που έχουν συνταξιοδοτηθεί, υπενθυμίζοντας ότι εάν και όποτε γίνουν προσλήψεις τότε αυτές θα γίνονται αυστηρά μέσω ΑΣΕΠ.Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν από μερικές εβδομάδες είχε προκηρυχθεί μέσω ΑΣΕΠ διαγωνισμός για την πρόσληψη 18 στενογράφων που είχε άμεση ανάγκη η Βουλή. Συνολικά πήραν μέρος στον διαγωνισμό για τις 18 αυτές θέσεις 3.500 ενδιαφερόμενοι.Εδωσαν εξετάσεις και πέτυχαν οι 14 και έτσι θα προσληφθούν αντί των 18, όπως αρχικά είχε προβλεφθεί, μόνον 14.

Εξάρθρωση σπείρας διαρρηκτών στο Αίγιο

Σπείρα διαρρηκτών, που δρούσε τους τελευταίους τέσσερις μήνες στην περιοχή της Αιγιαλείας, εξάρθρωσαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Αιγίου. Συγκεκριμένα συνελήφθησαν τρία άτομα, τα οποία σύμφωνα με την Αστυνομία, είχαν διαρρήξει περισσότερα από 30 σπίτια και καταστήματα, αρπάζοντας χρήματα, χρυσαφικά και οικιακές συσκευές.Για τον εντοπισμό των διαρρηκτών οι αστυνομικοί είχαν στήσει μπλόκα σε διάφορες περιοχές της Αιγιαλείας. Έτσι κατάφεραν να τους συλλάβουν, λίγη ώρα αφού είχαν διαρρήξει σπίτι στην περιοχή Κουλούρα Αιγίου. Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου.


Ψηφίστηκε με πράσινους ψιθύρους το ν/σ για τα κλειστά

Με πολλούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να το υπερψηφίζουν με βαριά καρδιά και την αντιπολίτευση να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι οδηγεί σε απορρύθμιση την αγορά, έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.
Ενδεικτική είναι η δήλωση του πράσινου βουλευτή Ηλείας, Μιχάλη Κατρίνη, ότι κάποια επαγγέλματα σκανδαλωδώς εξαιρούνται, ενώ τόνισε ότι επιφυλάσσεται για την ψήφιση του εδαφίου που δίνει την δυνατότητα ίδρυσης Ιατρικών Κέντρων με μετοχική πλειοψηφία η οποία δεν θα ανήκει σε γιατρούς.Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις της βουλευτού Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, Έλενας Παναρίτη, η οποία υπογράμμισε ότι «το άνοιγμα πρέπει να είναι πιο καθαρό και δίκαιο, γιατί η διεθνής εμπειρία μάς λέει ότι αν αφήσουμε τα παράθυρα ανοιχτά θα γυρίσουμε πίσω».Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ νομού Πιερίας, Γιάννης Αμοιρίδης, τονίζοντας ότι «δεν μπορεί κάποιοι με την ψήφο μας να είναι προστατευόμενο είδος με εγγυημένο εισόδημα όταν για άλλους κόβουμε μισθούς και συντάξεις».«Διατηρούμε προνόμοια σε ορισμένες περιπτώσεις κραυγαλέα όπως στους φαρμακοποιούς και τους δικηγόρους», ανέφερε από την πλευρά του ο βουλευτής Λευκάδας Σπυρόπανος Μαργέλης.Από την πλευρά της η ΝΔ επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια, το ΚΚΕ ο ΛΑΟΣ και ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσαν ότι καταψηφίζουν το νομοσχέδιο, ενώ βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζήτησαν αποσαφηνίσεις και δικαιότερες ρυθμίσεις.Ο εισηγητής της ΝΔ Μάριος Σαλμάς έκανε λόγο για «επικοινωνιακή προσέγγιση της κυβέρνησης αλά καρτ», ενώ και την κατηγόρησε για σκόπιμη ασάφεια διατάξεων του νομοσχεδίου.«Με πλήρη συνείδηση η κυβέρνηση προχωρά στη δήθεν ρύθμιση της αγοράς προκειμένου να βρει διέξοδο, μέσα από όλους αυτούς τους επαγγελματικούς κλάδους, στους επιχειρηματικούς ομίλους να βγάλουν περισσότερα λεφτά», υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ο εισηγητής του ΚΚΕ, Αγγελος Τζέκης.Έντονα επικριτικός ιδιαίτερα στο γεγονός ότι το σχέδιο νόμου παραπέμπει στην έκδοση προεδρικών διαταγμάτων για αποσαφηνίσεις σε ορισμένα επαγγέλματα, εμφανίστηκε και ο εισηγητής του ΛΑΟΣ Μάκης Βορίδης.Με τη σειρά του ο ειδικός αγορητής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης μίλησε για προχειρότητα και αυταρχισμό της κυβέρνησης.Απαντώντας στις επικρίσεις που δέχθηκε ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης έκανε λόγο για δύο απόψεις που εκφράστηκαν: Η μία, όπως είπε, που είναι «η βαθιά συντηρητική και θέλει να μείνουν τα πράγματα ανέπαφα τελείως» και η άλλη που υποστηρίζει ότι «ναι να γίνουν οι αλλαγές μέσα από διάλογο, να μελετηθούν».«Και οι δύο απόψεις στην ουσία έχουν μια κοινή θέση. Να μετατεθούν στο μέλλον οι οποιεσδήποτε αλλαγές. Να τις παραπέμψουμε στις καλλένδες», σημείωσε ο κ. Σαχινίδης. Απευθυνόμενος σε αυτούς που, όπως είπε, υποστηρίζουν την δεύτερη άποψη ανέφερε: «Αν ενδιαφέρονται πράγματι, πρέπει να τοποθετηθούν με ειλικρίνεια απέναντι στους Έλληνες και να τους πούνε τι ακριβώς προτείνουν να αλλάξουμε. Για να δούμε αν έχουν συγκεκριμένες προτάσεις και αν πιστεύουν στην αναγκαιότητα των αλλαγών».