ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

Ο Πάγκαλος ξανάρχισε τις παπαρολογίες.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος Πάγκαλος, ανάβει νέες φωτιές με δηλώσεις του στην εφημερίδα τα "Νέα"..

Συγκεκριμένα λέει πως οι Έλληνες πρέπει να πάψουν να ελπίζουν σε μια καλή γνωριμία και να γίνουν Αλβανοί, δουλεύοντας σκληρά και.......

κάνοντας περιουσίες.

"Πιστεύω ότι ζούµε µια εποχή που ο παραδοσιακός τρόπος σκέψης, υφίσταται ριζική αλλαγή, µέσα από µια πολύ επώδυνη διαδικασία.

Κάποτε ο γονιός πίστευε ότι µε µια καλή πολιτική γνωριµία θα έλυνε το πρόβληµα της απασχόλησης του παιδιού του µε έναν διορισµό στο ∆ηµόσιο.

Τώρα τελείωσαν αυτά. Ή θα µείνει άνεργος ή θα αποδεχτεί ότι θα γίνει χειρώναξ.

Του είναι δύσκολο να αποδεχτεί είτε το ένα είτε το άλλο....Αλλά θα σας πω και κάτι άλλο. Οι χειρώνακτες στην Ελλάδα έκαναν τα τελευταία 20 χρόνια µια πορεία, η οποία ασφαλώς θα αναλυθεί από τους ιστορικούς του µέλλοντος.

Μόνο που δεν ήταν Ελληνες αλλά Αλβανοί, που έκαναν περιούσιες, δηµιούργησαν καταθέσεις, σπούδασαν τα παιδιά τους", αναφέρει συγκεκριμένα στη συνέντευξή..ΥΓ: Ο Πάγκαλος ξανάρχισε να λέει μακακίες, η Τζούλια ξαναβγήκε στο κλαρί μέχρι τώρα αυτά τα 2 δεν συνδιάζονταν και παρ'όλα αυτά η Τρόικα ο Παπανδρέου ο Παπακωνσταντίνου ο Λοβέρδος η Κατσέλη ο Ρέππας και η λοιπή βρωμοπαρέα μας "γλένταγε"...Φανταστείτε τώρα...

Στα 34 τα θύματα της νέας γρίπης

Στα 34 έχουν φτάσει τα θύματα του ιού της γρίπης Η1Ν1 αναφέρουν οι Αρχές οι οποίες παράλληλα εντείνουν τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση της κατάστασης και καλούν τους πολίτες -και ειδικά τις ευπαθείς ομάδες- να εμβολιαστούν.
dΣύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων (ΚΕΕΛΠΝΟ), τη Δυτέρα δηλώθηκαν 15 νέα κρούσματα, νοσηλεύονται 77 ασθενείς σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ συνολικά από την αρχή της χρονιάς έχουν εισαχθεί για νοσηλεία σε νοσοκομεία 146 άτομα.Οι Αρχές επισημαίνουν πάντως ότι μόνο το 5,9% του πληθυσμού έχει κάνει μέχρι στιγμής το αντιγριπικό εμβόλιο, όταν τα προηγούμενα χρόνια εμβολιαζόταν κάθε χρόνο το 10,5% του πληθυσμού και το 2010, με το πανδημικό εμβόλιο, το 7,5%.Όπως ανέφερε η καθηγήτρια Δημόσιας Υγείας Τζένη Κουρέα-Κρεμαστινού, οι πολίτες τηρούν επιφυλακτική στάση έναντι του αντιγριπικού εμβολιασμού. Τους κάλεσε δε να εμβολιαστούν, ιδιαίτερα τις ευπαθείς ομάδες, επισημαίνοντας ότι ο ιός προσβάλλει και νέους και υγιείς ανθρώπους, ορισμένοι από τους οποίους έχασαν τη μάχη για τη ζωή στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των νοσοκομείων.Επιπλέον, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, επιστήμονες του ΚΕΕΛΠΝΟ και της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας που συμμετείχαν τη Δευτέρα σε συνάντηση εργασίας για την εποχική γρίπη και την κατάσταση στην Ελλάδα, επανέλαβαν για μία ακόμη φορά ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές.Προσθέτουν ότι έστω και τώρα που η γρίπη βρίσκεται σε έξαρση, και αναμένεται να κορυφωθεί το επόμενο διάστημα, μπορούν οι πολίτες να εμβολιαστούν.«Δεν έπρεπε να ανακοπεί η προσπάθεια αναβάθμισης των ΤΕΙ»

Κινδυνεύουν με κλείσιμο και μαρασμό τα Τεχνολογικά Ιδρύματα


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος και οι αναπληρωτές κύριοι Σπύρος Ταλιαδούρος, Φίλιππος Τσαλίδης και Αθανάσιος Κυριαζής συναντήθηκαν, σήμερα, με το Προεδρείο των Προέδρων των ΤΕΙ και συζήτησαν για τα θεσμικά ζητήματα των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων και την αντιμετώπισή τους, από τη σημερινή κυβέρνηση, ως Ιδρυμάτων δεύτερης κατηγορίας στο πλαίσιο της Ανώτατης Εκπαίδευσης, αφού ακυρώνεται κάθε προσπάθεια θεσμικής ολοκλήρωσής τους με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να οδηγηθούν σε κλείσιμο ή «μαρασμό».Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:«Σε συνέχεια της εποικοδομητικής συνεργασίας που είχαμε με τα Τεχνολογικά Ιδρύματα, από την εποχή που ήμασταν στο Υπουργείο Παιδείας, ακούσαμε με προσοχή τις θέσεις του Προεδρείου της Συνόδου των Προέδρων και υπήρξε συμφωνία ότι η προσπάθεια της ποιοτικής αναβάθμισης των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων δεν θα πρέπει να ανακοπεί. Άλλωστε, υπάρχει το νομοθετικό πλαίσιο πάνω στο οποίο μπορεί να στηριχθεί κάθε περαιτέρω προσπάθεια για τη βελτίωση και την αναβάθμισή τους.Η κυβέρνηση καλείται να εφαρμόσει και να βελτιώσει τυχόν ζητήματα που μπορεί να προκύψουν.Τέλος, συμφωνήσαμε, από κοινού με το προεδρείο της Συνόδου των ΤΕΙ, να υπάρξει διάλογος και συνεχής επικοινωνία μεταξύ μας, προκειμένου να μην ακυρωθεί, με εκβιασμούς και προειλημμένες αποφάσεις από την κυβέρνηση, η ολοκλήρωση των ακαδημαϊκών χαρακτηριστικών των ΤΕΙ».ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ ΝΔ κ Γ ΜΙΧΕΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΕΤΑΛΩΤΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΑΓΡΟΤΩΝ

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, για τα όσα είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και για τις συλλήψεις αγροτών, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ενώ στην Αθήνα ο κ. Πεταλωτής μιλά για διάλογο, την ίδια ώρα στον Προμαχώνα γίνονται συλλήψεις αγροτών.

Ενώ ο ίδιος ισχυρίζεται πως η κυβέρνηση λύνει προβλήματα, οι αγρότες γονατίζουν από τις αυξήσεις στους φόρους, στα καύσιμα και στο ρεύμα, που επέβαλε το ΠΑΣΟΚ.

Η Νέα Δημοκρατία είναι κατά του κλεισίματος των δρόμων.

Δεν ανέχεται, όμως, τον κυβερνητικό αυταρχισμό.

Καταδικάζει την απόπειρα της κυβέρνησης να στρέψει τη μία κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης.

Καλεί τον Πρωθυπουργό να πάρει αποφάσεις για την στήριξη των αγροτών και όχι εναντίον των αγροτών, όπως οι σημερινές συλλήψεις.

Ο κ. Παπανδρέου σπέρνει ανέμους και θερίζει θύελλες».

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΝΔ κ ΑΝΤ ΣΑΜΑΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ Κ Γ ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟ

Δήλωση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, μετά τη συνάντησή του με το Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γ. Προβόπουλο.


«Μας δόθηκε η ευκαιρία με τον κ. Διοικητή να συζητήσουμε για τα προβλήματα που προκύπτουν από την κρίση.

Ιδιαίτερα για το ζήτημα της σταθερότητας του τραπεζικού συστήματος, αλλά και της ρευστότητας της αγοράς. Μιας αγοράς που διψάει, άλλωστε, για ρευστότητα, προκειμένου να έχει τη δυνατότητα να ανακάμψει, που είναι και το μεγάλο ζητούμενο.

Θα συνεχίσουμε και τώρα τη συζήτηση».

Δηλώσεις Μιχελάκη για τις κινητοποιήσεις στο χώρο της υγείας

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση για το Νομοσχέδιο και τις κινητοποιήσεις στο χώρο της Υγείας:


«Ο κύριος Λοβέρδος έχει άπειρο χρόνο, για να περιφέρεται από κανάλι σε κανάλι.

Χρόνο, όμως, για διάλογο για τη θλιβερή κατάσταση στην οποία οδήγησε τη Δημόσια Υγεία, προφανώς δεν έχει.

Η Νέα Δημοκρατία ξεκάθαρα δήλωσε ότι δεν υποστηρίζει τις καταλήψεις.

Όμως, τέτοιο Νομοσχέδιο δεν μπορεί να το ψηφίσει.

Γιατί είναι πρόχειρο, χωρίς όραμα κι όχι μόνο δεν δίνει λύσεις, αλλά αντίθετα διογκώνει τα προβλήματα.

Πρέπει να αποσυρθεί άμεσα, να υπάρξει διάλογος, ώστε να σταματήσει η ταλαιπωρία του κόσμου από την κυβερνητική ανεπάρκεια».ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΕΙΤΖ=ΣΚΛΗΡΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΧΩΡΙΣ ΩΡΑΡΙΑ!

http://stageedimotomea.blogspot.com/2011/02/blog-post.html
Αποστέλω το συγκεκριμένο προς δημοσιοποίηση με αφορμή την αντιμετώπιση των συμαβασιούχων με το πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας μέσω του Ο.Α.Ε.Δ. ή αλλιώς Stage ή Σταζ όπως πολύ απαξιωτικά αρέσκονται να μας αποκαλούν τον τελευταίο καιρό τα υπουργεία και οι υπηρεσίες τους. Θα μιλήσω αποκλειστικά και μόνο για τις εμπειρίες που αποκόμισα εγώ απο την θητεία μου σε αυτό το πρόγραμμα. Βέβαια η πλειοψηφία των απασχολούμενων σε τέτοια προγράμματα είχε πανω κάτω την ίδια αντιμετώπιση και τις ίδιες εμπειρίες.Καταρχήν με το που πάτησα σε μια υπηρεσία από τις υπηρεσίες που ανήκουν στην Ελίτ του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης υπήρχε μια έντονη καχυποψία για μένα και τους συναδέλφους μου ότι εκεί φυτευτήκαμε όλοι απο ένα πολιτικό μέσο. Μπήκα στην αρχή σε ένα τμήμα όπου είχε υπαλλήλους χάρη στους ανθρώπους που ήταν εκεί με κανονική σύμβαση ορισμένου χρόνου. Ανέλαβα ένα πόστο όπου ήταν ο κινητήριος μοχλός της υπηρεσίας. Όταν δεν υπήρχε δουλειά και όχι μόνο με έβαζαν να αρχειοθετώ και να κουβαλάω φακέλους σε μια αποθήκη

στο υπόγειο του κτιρίου. Μετά από λίγο καιρό που τελείωσαν οι συμβασεις ορισμένου χρόνου και δεν ανανεώθηκαν ξανά ανέλαβα να εκτελώ καθήκοντα μόνιμου υπαλλήλου όπου ανέλαβα να εκπαιδεύσω και νεοφερμένους μόνιμους υπαλλήλους στην υπηρεσία που δεν ήξεραν να στέλνουν ούτε καν φαξ. Η κατάσταση στην υπηρεσία από πλευράς έλλειψης υπαλλήλων είχε φτάσει σε τέτοιο σημείο που όταν είχαν απεργία τα μέσα μαζικής μεταφοράς είχαν στείλει στο σπίτι μου 4-5 φορές υπηρεσιακό αυτοκίνητο για να με μεαφέρει στην υπηρεσία. Ταυτόχρονα εκείνες

τις μέρες οι μόνιμοι υπάλληλοι με την ίδια πρόφαση παρά το γεγονός ότι κατείχαν στην ιδιοκτησία τους 1 και 2 πολλές φορές οχήματα απείχαν απο την υπηρεσία. Όταν άλλαξε η κυβέρνηση στις τελευταίες εθνικές εκλογές τα πράγματα έγιναν πιο σκούρα απο την άποψη ότι το Υπουργείο Υγείας έτρεχε μανιασμένο να μειώσει δαπάνες των νοσοκομείων, εκεί αναγκαστήκαμε με διάφορες μεθόδους να εργαστούμε μεχρι και Σαββατοκύριακο πράγμα που αρνούνταν κατηγορηματικά οι μόνιμοι υπάλληλοι, ενω για ένα διάστημα τριων εβδομάδων περίπου πηγαίναμε

με μια ομάδα ατόμων στο υπουργείο και όχι στην υπηρεσία μας ξεκινώντας στις 8 το πρωί και τελειώνοντας 8-9 το βράδυ για να συμαζέψουμε τα ασυμάζευτα για το πρόγραμμα προμηθειών του 2010 που αλλιώς ονομάζονταν και Π.Π.Υ.Υ. 2010. Κατόπιν αυτών άλλαξα πόστο και πήγα σε πόστα όπου χρησιμοποιούσα και το όνομα μου κανονικά για να διαικπερεώσω υποθέσεις προμηθειών μιας συγκεκριμενης υγειονομικής περιφέρειας. Πέρασα και από το πόστο της γραμματείας προέδρου όπου και εκεί αρκετές φορές αναγκάστηκα να καθίσω μέχρι και τις 11 το βράδυ.

Πέρασα και απο το λογιστήριο που και εκεί χειριζόμουν έγγραφα όπου ένας «μαθητευόμενος» δεν θα μπορούσε να αναλάβει διότι το παραμικρό λάθος θα κόστιζε πολύ σε μια υπηρεσία που άλλωτε ήταν σε φάση κατάργησης και άλλωτε της δίνονταν ψήφος εμπιστοσύνης απο την κυβέρνηση.Τέλος θα ήθελα να πω συμπερασματικά ότι οι απασχολούμενοι σε προγράμματα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας όχι μόνο κάλυπταν πάγιες θέσεις άλλα κάλυπταν και τις μαύρες τρύπες των ικανοτήτων των δημοσίων υπαλλήλων πολλές φορές αλλά και την δημοσιουπαλληλική νοοτροπία. Δεν γίνεται σε καμία περίπτωση να είσαι μαθητευόμενος και η αδειά σου να μπαίνει στον προγραμματισμό αδειών μαζι με τους μόνιμους υπάλληλους,χωρίς να σε αφήνουν να φύγεις σε ημέρες που ζητάνε οι πιο πολλοί άδεια και στο κατω κάτω δεν τις πληρώνεσαι κιόλας.

Υπήρξαμε ένα μπαλάκι ανάμεσα σε πολιτικούς, υπάλληλους οι οποίοι μας ανέθεταν τις «βρώμικες» δουλειές , και τις διοικήσεις των εκάστοτε υπηρεσιών. Αξιολόγηση των κοστοφόρων και ανύμπορων δημοσίων υπαλλήλων δεν έγινε ποτέ. Παρόλα αυτά εμείς που βγάλαμε απίστευτους όγκους εργασίας καλύπτοντας την γύμνια του δημοσίου τομέα γίναμε τα «μαυρα» πρόβατα των πάντων. Αυτή είναι η δικαιοσύνη και η αξιοκρατία στην πατρίδα μου;

600 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ!

Από το : epikaira.gr
Τρεις φορές περισσότερα χρήματα έχουν καταθέσει Έλληνες στην Ελβετία απ’ ότι στην ίδια τους τη χώρα, όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel. Ούτε λίγο ούτε πολύ μιλάμε για καταθέσεις ύψους περίπου 600 δισ. ευρώ! Η ελληνική...

κυβέρνηση δε, είναι πεπεισμένη ότι μεγάλο μέρος αυτού του ποσού δεν έχει δηλωθεί στην εφορία.

Με τίτλο «Ελλάδα: επίθεση σε ελβετικούς λογαριασμούς», είναι το περιοδικό αναφέρεται στη συμφωνία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με την πρόεδρο της Ελβετίας για ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με Έλληνες φοροφυγάδες.«Στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και η πρόεδρος της Ελβετίας Μισελίν Καλμύ-Ρέι και οι υπουργοί Οικονομικών των δύο χωρών συμφώνησαν να προωθήσουν διαπραγματεύσεις με σκοπό την ανταλλαγή φορολογικών πληροφοριών», αναφέρεται στο δημοσίευμα.Μια κοινή επιτροπή ελέγχου, όπως υφίσταται ήδη και με άλλα κράτη μέλη του ΟΟΣΑ, θα μπορούσε να δραστηριοποιηθεί μετά και την κύρωση της σχετικής συμφωνίας από τα δύο κοινοβούλια το νωρίτερο στις αρχές του 2012.Με την εφαρμογή αυτής της συμφωνίας οι φοροφυγάδες θα πρέπει να πληρώσουν φόρο εκ των υστέρων της τάξεως του 10% για τα κέρδη από τους τόκους δέκα ετών καθώς επίσης και πρόστιμα καθυστέρησης.

Η λέξη της εβδομάδας από τα 24γράμματα: Η ιστορία της λέξης “άσυλο”.Γράφει ο Γιώργος Δαμιανός


Παρουσίαση με λίγα λόγια: Δεν είναι πρώτη φορά στην Ιστορία που γίνεται λόγος για τον περιορισμό του Ασύλου. Κατά την αυτοκρατορική περίοδο της Ρώμης οι ιεροί χώροι, που παρείχαν άσυλο, είχαν αυξηθεί υπερβολικά (για να προστατεύονται όλοι οι αντιφρονούντες υπόδουλοι) και για αυτό οι Ρωμαίοι αναγκάστηκαν να τους περιορίσουν για να αποφεύγεται η υπόθαλψη “ταραχοποιών στοιχείων”. Σήμερα, η λέξη “άσυλο” χρησιμοποιείται, κυρίως, για να δηλώσει το πανεπιστημιακό άσυλο, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχει και το διπλωματικό, το οικογενειακό αλλά και το πολιτικό άσυλο. Η λέξη παράγεται από το στερητικό -α- και το ρήμα “συλάω, -ω” και δήλωνε, αρχικά, τον απαραβίαστο χώρο, που δεν επιτρέπεται να βεβηλωθεί και ως εκ τούτου προσδιόριζε τον ασφαλή χώρο.24γράμματα Το ρήμα συλώ όριζε τη “λαφυραγώγηση νεκρού και ίσως να προέρχεται από τα ουσιαστικά “σύλα” ή “σύλαι” τα οποία δήλωναν “ την κατάληψη του πλοίου και την κατάσχεση του εμπορεύματος”. Η λέξη χρησιμοποιείται από τον 5ο αιώνα π.Χ. (Ευριπίδης, Μηδ. 727-728). Το πνεύμα του άσυλου συναντάται και το 467 π.Χ, έτος που διδάχτηκαν «Ικέτιδες» του Αισχύλου. Η λέξη, αρχικά, προσδιόριζε ναούς ή ιερούς τόπους (απ΄ εδώ και η λ. “ιερόσυλος”) και κανένας δεν μπορούσε να πειράξει όποιον ζητούσε προστασία. Παράγωγες λέξεις: συλητής (: άρπαγας, ληστής), σύληση. Η λέξη πέρασε στα λατινικά ως asylum και απ' εκεί σε όλες τις γλώσσες της Εσπερίας: Ιταλικά: asilo, Γαλλικά: asile, Γερμανικά: asyl, Αγγλικά: asylum. 24γράμματα


Το πανεπιστημιακό άσυλο καθιερώθηκε το 1088 στο πανεπιστήμιο της Μπολόνια (Ιταλία) με το Authentica Habita (ή Constitutio Habita) και σκοπός του ήταν να προστατευτούν οι διανοούμενοι από την αυθαιρεσία της παπικής εκκλησίας. Στα νεότερα χρόνια χώροι προστασίας ανθρώπων με ιδιαίτερα ψυχικά ή κοινωνικά προβλήματα ονομάστηκαν “άσυλα” (άσυλο ανιάτων, αστέγων, κ.α). Σύγχρονη είναι και η παρεξηγημένη νομική επινόηση “βουλευτική ασυλία”

ΠΙΣΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΖΗΤΑ Ο ΤΡΙΣΕ

Την απαρέγκλιτη εφαρμογή του Μνημονίου από την Ελλάδα ζήτησε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ, αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναγοράς ελληνικών ομολόγων.Σε παρέμβασή του στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Ζαν Κλοντ Τρισέ απέφυγε επί της ουσίας να τοποθετηθεί, τόνισε ωστόσο ότι το θέμα αυτό είναι ανοιχτό εξετάζεται σε βάθος...


Σημείωσε δε ότι εν τέλει, αυτό που διακυβεύεται είναι η σταθερότητα της ευρωζώνης στο σύνολό της, καθώς "από μία χώρα μπορεί να ξεκινήσει η μόλυνση και των υπολοίπων".Ο πρόεδρος της ΕΚΤ τόνισε ότι είναι αναγκαίο να εφαρμοστεί πλήρως το πρόγραμμα που έχει εγκριθεί από το ΔΝΤ, την ΕΚΤ, την Επιτροπή και τις ευρωπαϊκές κυβερνήσει, προκειμένου να υπάρξει αποκατάσταση της αξιοπιστίας.

Όσον αφορά στους τριμηνιαίους ελέγχους της τρόικας επισήμανε ότι το ζητούμενο είναι να δοθούν πειστικές απαντήσεις από ελληνική πλευράς.

στις 19:10

Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου BlogThis!

Μοιραστείτε το στο Twitter

Κοινή χρήση στο Facebook

Μοιραστείτε το στο Google Buzz

Μπράβο στα παιδιά από το anti-ntp.blogspot.com

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα

 
Σε ρυθμούς Άρη κινούνται από σήμερα στου Ρέντη, αφού παρελθόν αποτελεί ήδη η νίκη με σκορ 1-0 επί της Skoda Ξάνθης για τον Ολυμπιακό. Από την 22η αγωνιστική αρχίζουν τα δύσκολα για τους «ερυθρολεύκους», οι οποίοι έχουν μπροστά τους ένα δύσκολο «πακέτο» αγώνων, από το οποίο αν βγουν αλώβητοι θα φτάσουν στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ξεκινά προπονήσεις ο Μαΐα.

Μπορεί ο Ερνέστο Βαλβέρδε να μίλησε για δέκα τελικούς, αλλά αυτοί ξεκινούν ουσιαστικά από την ερχόμενη αγωνιστική και το ματς κόντρα στον Άρη, στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Ο Ολυμπιακός καλείται να βγάλει ένα πρόγραμμα σερί δύσκολων αγώνων, με τις λιγότερες δυνατές απώλειες, ώστε να παραμείνει σε θέση ισχύος για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Μετά το ματς με τους «κίτρινους» ακολουθεί το «αιώνιο» ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη, ο Πανιώνιος που «καίγεται» για βαθμούς στη Νέα Σμύρνη, ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα και η ΑΕΚ εντός. Αν σε αυτούς τους αγώνες οι Πειραιώτες κάνουν το απόλυτο θα είναι και πρωταθλητές, αλλιώς ίσως μπλέξουν σε …περιπέτειες.

Ενόψει Άρη

Για την αναμέτρηση της επόμενης αγωνιστικής ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» θα έχει και πάλι στη διάθεσή του τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, ο οποίος έμεινε εκτός με την Skoda κυρίως για προληπτικούς λόγους, όπως και τον Γιάννης Ποτουρίδη, ο οποίος θα μπει σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων μέσα στην εβδομάδα. Στα πλάνα του Ισπανού τεχνικού θα βρίσκεται και ο Κέβιν Μιραλάς, ο οποίος εξέτισε την ποινή της μίας αγωνιστικής που του είχε επιβληθεί, λόγω της αποβολής του στον αγώνα Κυπέλλου ΟΠΑΠ με τον ΠΑΟΚ. Από την άλλη πρέπει να αποφασιστεί σε ποιον από τους επόμενους τέσσερις αγώνες θα εκτίσει την ποινή της μίας αγωνιστικής του ο Άλμπερτ Ριέρα, ο οποίος κόντρα στους Ακρίτες συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες.

Ξεκινά προπονήσεις ο Μαΐα

Το «παρών» στην προπόνηση της Τρίτης, αφού σήμερα ο Ερνέστο Βαλβέρδε έχει δώσει ρεπό, θα δώσει ο Αρτούρ Μαΐα. Ο Βραζιλιάνος χαφ θα δοκιμαστεί για μερικές ημέρες από τους Πειραιώτες και να πείσει θα αποκτηθεί. Το δοκιμαστικό trial θα κρατήσει για περίπου δέκα ημέρες.

Σκάουτερ της Σίτι στο Καραϊσκάκη

Από τα επίσημα του Καραϊσκάκη παρακολούθησε τον αγώνα ο σκάουτερ της Μάντσεστερ Σίτι. Ο Τόνι Μπόουεν, ο οποίος δεν έγινε γνωστό ποιους παίκτες είχε στο στόχαστρό του, είχε έρθει στην Αθήνα για να δει τον Άρη και επ’ ευκαιρία πήγε να «τσεκάρει» και τον Ολυμπιακό. Το πιθανότερο είναι να ενδιαφέρεται για τους Βασίλη Τοροσίδη και Γιάννη Φετφατζίδη.